Musikalisk? Jag? (Ninni)

För övrigt har jag gett mig själv en läxa över helgen. Jag ska lära mig att spela kastanjetter (eller vad det nu heter). Måste försöka få till nån slags galoppljud. Inte helt lätt kan jag tala om. Vi håller på att sätta ihop mattedanser på jobbet.

Stämningen här hemma börjar påminna om när jag spelade fiol i mellanstadiet. Mamma och pappa tyckte väl att det var trevligt att jag intresserade mig för något musikaliskt, men de åkte gärna bort då jag skulle öva. Jag minns deras låtsasimponerade leenden då jag briljerade med klassiska favoriter som Lille Katt och Happy Birthday. 

image1027

Mood swings (Ninni)

Idag var det än sån där dag där saker inte riktigt blir som man tänkt. Sista lektionen funkade inte och det gjorde att jag gick och surade hemma hela eftermiddagen. Så jag har läst och stickat och surfat och inte gjort någon nytta alls. Iddes inte ens laga mat så det fick bli kebabpizza.

Men nu är jag glad igen för jag spelade en pokerturnering, kom tvåa och vann $225. Shoppingpengar!!!


Mats sista dag (Anna)

Och den dokumenterade jag flitigt, till hans stora förtjusning.

image1023
Mats larmar kläder för sista gången.

image1024
Mats ställer in Vans i hyllan för sista gången.

image1025
Mats kommer ut från toan för sista gången.

image1026
Mats tar betalt av en kund för sista gången.

Sen försvann han ut ur våra liv.

... (Anna)

Idag är det dags. Jag har på mig tröjan jag fick av Mats för att hedra honom. Dessutom är den ju fin också.

image1022

För övrigt hittade jag en dikt jag har skrivit i sjuan. Inte den bästa engelskan, men väldigt djupt budskap:

It was christmas, and everyone was having fun
Everyone, except the malformed one
His father had put him in the forest, and he couldn't get away
Because he had no legs, and besides that he was gay


Körstart (Anna)

Ikväll har kören börjat igen. Det är tråkigt att kören är på samma dag som gymnastiken för att då hinner jag ju inte gå så ofta.

Jag tycker det är sjukt roligt att sjunga i kör (jag är ganska duktig också, om jag får säga det själv). Lite damigt, jag vet, men hey, vem bryr sig? Tyvärr är våran kör lite tråkig just nu, inte sångarna utan ledaren. Han pratar hela tiden, och vi får bara sjunga tråkiga låtar. Idag hade vi tillexempel inte börjar sjunga när det gått 22 minuter av övningen och efter en timma hade vi bara tittat på en tre fyra psalmer. Jag vill sjunga mycket. Helst hela tiden. Inte lyssna på hans (jättetråkiga) historier. Han är jätteduktig alltså, men han kan ju inte hålla tyst! Är det nån som kan tipsa mig om en rolig kör i stan blir jag tacksam. Gärna en som är lite mer av en utmaning än den jag sjunger i nu. För allt är lätt hos oss.

De tre låtarna vi ska sjunga i kyrkan på söndag (Saliga visshet, Blomstra som en rosengård och Stad i ljus) kan jag både utantill och baklänges. Det är ju inte så kul.

Bara en dag kvar med Mats. Jag vill förvarna om att jag kommer gråta mången skvätt imorgon eftermiddag. Han kommet att fattas mig.

Syjunta (Anna)

Igår var vi hos Helena på syjunta. Det var på håret så att säga, vi har ju setts en gång varje månad och det höll på att inte bli nån augusti-junta. Men det blev det ju. Själv fingervirkade jag vidare, och har nu kommit riktigt långt. Det blir till att mäta någon dag. Eller som Linda föreslog: Gå upp i en skyskrapa och släppa ner den för att se hur lång den är. Då ska man bara hitta en skyskrapa då.

Igår pratade vi om:
§ Döda gäddor på diverse ställen.
§ Jonas och Josefins samliv.

image1013
Helena/värdinnan bjöd på fin mat som alltid. Jag kunde ju inte äta, men jag fick med mig en matlåda.

image1014
Josephine ser alltid så här mysig ut när hon äter.

image1015
Men det var nog nånting med att stoppa gaffeln i munnen igår.

image1016
Ja sannerligen...

image1017
Efter maten började det att juntas. Ninni stickade vidare på sin tröja, som beräknas vara färdig julen 2019.

image1018
Linda lagade ett par vantar och var helt klart juntans mest nöjda deltagare. Efter det fick hon trassla ut mina garnstumpar och kände sig nog inte lika nöjd längre.

image1019
Josse satte på teven istället på en osynlig knapp.

image1020
Cici stickade och Frida broderade.

image1021
Alexandra hedrade oss med ett snabbesök. Hon åt paj, sen åkte hon hem.

Även Daniel var med. Både på gott och ont. Gott, han är rolig, ont, han och Ninni (och lite Josse) pratade jobb och det var ju astråkigt så att säga.

Nu ska jag jobba. Två dagar kvar med Mats. 

Ikväll börjar kören ikväll. Hej hopp!

Ingen fara (Ninni)

Så. Nu kan vi alla dra en lättnadens suck.

Ragges lilla tumör ska inte vara nåt att oroa sig för. Vi behöver inte ens ta bort den så länge den inte är sårig. Antagligen är han allergisk mot en del proteiner så nu blir det allergi-/dietfoder. Frågan är väl vem som är deppigast; Ragge på grund av det nyttiga och antagligen mindre smarriga fodret, eller jag som måste köpa det snordyra fodret hos vetrinären. Tur att Rags är en liten hund.

Ikväll vankas det syjunta i Väderstad. Tjejerna hämtar upp mig om en stund. Idag ska jag inviga min nya sybehörsväska som jag har ärvt av farmor. Den är jättefin, farmor har virkat den. Bild kommer senare.

image1012

Igår var en riktig skitdag (Anna)

Jag är oftast väldigt glad och munter, men igår drabbades jag av ågot av ett bakslag. Det var inget som gick rätt på hela dagen. Stackars Mats och Arvid (mest Arvid för han SKRATTADE åt mig).

På kvällen skulle vi klättra klättervägg. Oboy, vad roligt. Jag blev lite gladare. Nehej då, då ställde Ninni in för hon tyckte det var för mycket för henne att göra nåt tre kvällar i rad. Hopp. Här satt jag alltså igår kväll, sur och jävlig, och bitter i allmänhet. (Förutom nätr jag tittade på little britain och skrattade så jag nästan läckte. Ja, morden i midsomer avnjöts ju med såklart, men tro på fan att jag lyckades bränna popcornen jag skulle lyxa till det med till.)

Idag är det än så länge bra. Lite kissnödigt bara.

Jag kommer inte hinna få klart Mats present till när han åker på fredag. ag hoppas det går lika bra att jag skickar den på posten till honom.

Nu ska jag först sova lite till sen gå till jobbet.

Det här är bra... (Ninni)

Såg att mina favoriter French and Saunders har piffat ihop en ny serie. Äntligen. Hoppas att det blir lika bra som Ab Fab var då det begav sig. Börjar sändas om en månad i England.

174189-1011
Winehouse och Brittan

För övrigt har det varit en bra dag. Jag har emellanåt världens roligaste jobb!

Imorgon är jag ledig. Ska till vetrinären med raggarhunden. Hoppas att det går bra, är lite nervös. Han har en liten tumör på ovansidan av framtassen.

Nighty night.

Det där med revisorskapet... (Ninni)

Vad innebär det egentligen att vara revisor? Jag blev ju visst det på det senaste årsmötet. Någon som kan berätta lite? Som dotter till den stora (eller ganska lilla) bankbossen kan man tycka att jag borde veta, men jag har tydligen ganska dålig koll. Måste sätta mig in i det här...

Sexsymbol??? (Ninni)

I aftonbladet idag kan man läsa om Vladimir Putin, 54, som har fått ny status som sexsymbol. Syftet med bilderna är än så länge okänt. Vill han skrämma amerikaner eller flörta med gayfolket? Det är frågorna som diskuteras. Min fråga är snarare var man finner sexigheten i bilden?

174189-1010
aftonbladet.se

Jag kan inte se det. Däremot tycker jag mig ana en tydlig STH och det är ju aldrig särskilt attraktivt. Byxor har man för att dölja sina genitalier. Ska man ha brallorna i brösthöjd kan man lika gärna ta på sig en tubtopp.

Kameran är död del 4 (Anna)

Men den gamla kameran ni vet som det blev så asdåligt suddiga bilder med att jag fick köpa en ny, funkar jättebra nu. Jag demonstrerar med en bild på Leo Lejon.

image1009
Ser ni? Klar och fin!

Då har jag en kamera iallafall, så då är det inte lika akut att åka och lämna in den andra (som jag självklart har slarvat bort försäkringslappen till...).

God natt!

De efterlängtade bilderna (Anna)

Nu har jag satt i kortet i min gamla kamera och har på så sätt kunnat lägga in bilderna från i lördags på datorn. Det var ju tråkigt att kameran gick sönder så tidigt med, för jag har ju inga kort från platens till exempel. Men här kommer några favoriter:

1. Arvids snuskiga skämt (känsliga titta bort):
-Vad är det som skiljer ett bra manus från ett dåligt?
- --
- Ja men, gissa själva!

(En fin historia han berättar när jag filmar en omgång rundpingis. Finalen går mellan Pelle och Mats. Pelle kör en ganska hård boll, ja eller i alla fall tillräkligt hård för att få bollrädda Mats att slänga sig på golvet. Efter det trillar Arvid omkull och drar med sig några kepas på köpet. Jätterolig film.)

image998
Det är inte lätt att bli kissnödig i en overall/bodysuit/sparkdräkt, vad man nu vill kalla det.

image1000
Det viktiagste är inte att vinna killar, det viktigaste är att vara snygg. (Jag vann för övrigt minigolfen. Helt rättvist.)

image999
Minigolf på Ryttargårdskyrkan. Ingen öl där inte, det respekterade vi med största vördnad inför Gud. Mats hade den finaste stilen.

image1001
Grabbarna Overall.

image1002
Sangria.

image1003
Jag hade roligt, Arvid, nja...

image1004
Pelle gör sin berömda handgnuggning: "En hel vagn, hohoho."

image1005
Mats var mysig som vanligt.

image1006
Sen blev det rundpingis. Det var så sjukt kul!

image1007
Kvällens snyggaste gruppbild.

image1008
Pelle var riktigt vågad och hade så djup uringning att han visade kalsongerna.

Ja, efter 71 kort och en film la alltså min kamera av. et är jag riktigt ledsen över. Men några riktia munsbitar har jag i alla fall kunnat bjuda på.

Välkommen i gänget Frida.

Fotsvett (Anna)

Mina kawasakiskor är helt klart mina skönaste och mest fotriktiga skor.Men ohj vad man få "tåbira" i dem! Ifall jag luktar gammal död svan om fötterna nån gång vill jag be om ursäkt och skylla på skorna. Annars luktar mina fötter nyutslagen nyponros.

Idag var sista gången vi jobbade a l l a  f y r a på jobbet. På fredag slutar Mats. Den värsta dagen i mitt liv. 

Idag bad jag omedvetet en killa att gifta sej med mig. Han blev ganska chockad, och jag likaså när jag ibnsåg vad jag hade sagt. "Ditt efternamn är det enda jag kan tänka mig att byta till om om jag gifter mig, annars vill jag behålla mitt egna namn. Så du vet..." 

PS. Jag såg en liten liten kvinna i min ålder fickparkera en liten liten bil på en stor stor lucka på ett sätt som får mej att framstå som ett trafikaliskt under. DS.

Shoppingen då? (Ninni)

Glömde ju bort den. Fick många heta tips på affärer, en del killar har verkligen koll på tjejshopping. Tror att jag spenderade två timmar på Zara. Hittade bland annat en höst/vinterjacka, det kändes lite deprimerande men det blir ju vinter förr eller senare. En massa bra jobbkläder hittades också. Dessutom blev jag kär i ett par skor som inte fanns i min storlek, hatar att ha små fötter ibland. Jag kommer drömma om de skorna i natt...

     

Mitt bästa inköp var den här klänningen. En vacker pjäs! Ska på kräftskiva på Värmdö om två veckor och då blir den perfekt!

Stockholm (Ninni)

Hanna och jag har som bekant gjort Stockholm i helgen. Vi har haft det alldeles strålande, vill jag lova. Vi har shoppat, shoppat och shoppat, umgåtts med trevliga människor, ätit gott, druckit gott, och en massa annat.

174189-994
Sebastian, Johan och Hanna.

Johan, som den underbara människa han är, delade med sig av sitt hem. Som tack för det fick han sova på soffan, vara outfitrådgivare (en mycket bra sådan), stå ut med tjejsnack och en massa shopping. Tusen tack! We'll be back, om du vill ha oss? Och du är alltid välkommen hit!

174189-993
Jag och världens bästa Hanna.

Det blev lite femkamp på grönan. Det var kul men jag tycker att det är onödigt att tala om placeringar, vem som vann och vem som kom sist och sånt... Oväsentligheter!

174189-992
Femkampen följdes av lite poker hemma hos Johan. 

174189-991
Det blev en ganska tuff match men ni ser ju vem som är chipleader. Big time. Här heads up mot Manne.

(Sebastian, som var lite bitter över dåligt pokerspel, satt och gned sig i Johans vita soffa med sina nya blåa jeans. Soffan är numera ljusblå... Iallafall på mittendynan. Själv spillde jag bara ut två glas vin så jag leder ju inte vandaltoppen.)

174189-990
Nu kan vi snacka placeringar för jag vann.

Ni vi hade spelat färdigt var klockan två. Då gick ungdomarna (läs: killarna) ut. Hanna och jag gick och lade oss, som de gamla torrisar vi är... Men all shopping under dagen tog ut sin rätt och vi kände oss nöjda som det var.

174189-989
Johan och Marie på J.

Tanken var att vi skulle käka brunch ute på J i Nacka, men de börjar inte servera brunch förrän nästa vecka, så det fick bli lunch istället. Kanongott. Ute på Djurgården hade vi koll på alla hurtbullar som sprang tjejmilen men vi föredrog att svulla i oss istället... Sådana är vi!

Det var vår helg det, i korta drag.


 

Fack (Anna)

Nä, den funkar inte. RIP. Nu måste jag ju byta den och fixa. Fan också, jag har sån otur. Det som togs så sjukt många roliga kort igår.

The camera is dead (Anna)

Min kamera gick sönder igår. Det suger hårt, som jag skulle ha sagt om jag var 14 år.

Igår var förövrigt en sjukt rolig kväll. Men jag vill vill visa med bilder mer än berätta om det i ord.

Vi:
§ Hade sparkdräktar.
§ Spelade minigolf.
§ Åt mycket mat.
§ Drack mycket alkohol.
§ Spelade rundpingis i tre timmar sisodär.
§ Fick fina tröjor av Mats.
§ Gick ut på Paltens och spelade bort Pelles pengar på Black Jack (som jag fortfarande inte riktigt förstår vad det går ut på..).
§ Mats fes mig i ansiktet.
§ Pelle smashade mej på mitt högra bröst. Hårt. En hel kväll full med sexuella trakasserier.

Bilder kommer.

Idag har jag vart på landet och tagir farväl av sommaren. Jag köpte med mig Mac Dånalds-mat och låg på en filt och hade det helt fantastiskt.

image988

Sen har jag vart i Mantorp och delat ut de sjuttio handskrivna breven jag har författat till alla barn som går på gymnastiken. Jag måste vara den bästa fröken man kan ha, som är så snäll att jag åker Mantorp runt i två-tre timmar för att alla ska få sina brev (ja, jag fiskar efter en komplimang). Det var ett barn som sa att han bara hade velat att sommaren skulle va slut så gymnastiken skulle börja igen.

Sen har jag och pappa vart hos farmor och packat ihop hennes gungstol (alla farmorar måste ha en gungstol!). Vi behövde bara lasta in den i bilen dock, för farmors vän Vallis, 93, hade redan skruvat isär den.

Nu ska jag se om jag kan få igång kameran.

Pöss och hej.

Körfest (Anna)

Ikväll har det vart galej vill jag lova. Det har varit körfest i Sya för Veta-Viby kyrkokör. Medelåldern låg väl på lite över 60 skulle jag tro. Det bjöds på god buffé och fin sång med dragspel och gitarr. (Jag råkade sjunga "ta mej till havet och gör vad du vill" istället för "gör mej till kung" och det var tydligen jätteroligt.) 

Det började med att vi gick tipspromenad.

Vem har längst?
image976

Jo Per.
image977

Vem fixar snabbaste nypet?
image978
Jo, Agneta, längst till höger.

Vem är sexigast?
image979

Jag såklart! (speciellt på den här bilden)
image980

Vem suger bäst?
image981
Jo, Mia A, längst till höger.

Vem är klurigast?
image982

Jo mamma Eva (som jag tippade på som klurigast, men mamma tippade minsann inte på mig som sexigast. Dålig familjesolidaritet...).
image983

Vem har störst?
image984
Jo, Bertil Jönsson, i mitten.

Vem har mest koll?
image985
Jo, Bertil Jönsson, igen, till höger.

Sen skulle det ätas och sjungas resten av kvällen. De sitter väl där än och sjunger nu grönskar det och dricker vin (ej nattvardsvinet).

image986
Bertil Jansson aka Berra på gitarr och Per på dragspel. De gjorde kvällen, kan man säga.

image987
En idolbild på min mamma.

Vi var dryga tjugo körsångare på festen men jag orkar inte publicera bilder på alla. Jag tror inte ni tycker att det är så intressant. Men det har varit en trevlig kväll och jag har sjungit mycket även fast jag låter som en kråka.

Nu ska jag sova. Och ladda stenhårt för imorgon.

(PS. Ja, Pelle, jag vet att du kommer göra narr av våran tipspromenad, det var därför jag berättade så ingående om den här. Men har u egentligen någon rätt att göra narr av mig och min tipspromenad, Mr Natalie/Idola?)

Stockholm (Ninni)

Hanna-panna och jag är i Stockholm. Ville bara tala om det. Vi ska shoppa, umgås med vänner och ha det allmänt trevligt.

Puss på er.

Snor snor snor (Anna)

Det går visst inte över, utan blir bara värre. Det är så förbannat tråkigt att vara sjuk!

Idag kom det 200 kartonger (nästan) med varor och Arvid och Pelle gjorde hyllor eller nåt. Det var full fart hela dagen. Jobbigt värre.

Ja har iallafall fått äta mat två gånger från thai coconut.

Imorn är det körfest.

På lördag ska vi säga hej då till Mats.

På söndag ska jag mopsa golv.

Nu ska jag ta 8 ipren och gå och lägga mig.

image975

Det här är bra! (Ninni)

Ni måste kolla in det här. Svenskläraren inom mig gråter, samtidigt som jag inte kan låta bli att fnissa. Josefin Öqvist - eller Finan som hon kallas av sina vänner -  har börjat blogga. Ni vet fotbolls- och utvikningstjejen. Hon skriver sina insiktfulla reflektioner på ett sätt som får mina elvaåriga elever att framstå som litterära underbarn. (Tror faktiskt att LKPG magazine mött sin överkvinna)

Nu menar jag inte att mobba eller vara elak eller så. Det är bara så, att sådana här saker fascinerar mig.

Läs Josefines blogg här!


Blä (Anna)

Jag är fortfarande sjuk. Men eftersom jag inte har råd att vara hemma är det bara att bege sig till jobbet. Men det brukar ju vara roligt när man väl kommer dit. Hoppas att vi ska äta på Thai Coconut idag igen. Som igår.

Igårkväll gjorde jag ingenting. Ikväll ska jag göra ingenting också. Därför känns det lite onödigt att blogga. För vem vill läsa om det?

Jag ska skriva om några saker som irriterar mig nåt kopiöst när det kommer till jobbet (kunderna):

1. Kan jag få en påse till?
(vad tror de, att jag tänkte låta dem bära iväg fyra tröjer och en bok i famnen? såklart att de ska få en påse!)
2. Har ni skorna i någon mer storlek eller finns det bara den som står ute?
(jo, vi tar bara in en storlek av varje skosort...)
3. Finns dom här skorna i min storlek?
(för jag vet ju vad du har för storlek.)
4. Har ni provhytt?
(nej, vi säljer kläder men har ingen provhytt. Självklart.)

Kanske är det jag som är känslig. Men det här stör jag mig på.

(Nu fick jag skönheten och odjuret på hjärnan.)

Mardrömmar (Ninni)

Vi är som bekant fortfarande lite krassliga. Anna har ju balls of steel och jobbar ändå medan jag är lite av en vekling och ska stanna hemma även imorgon.

Eftersom jag har feber har jag drömt min vanliga febermardröm. Den har jag drömt varje gång jag har haft feber sedan jag, irriterande nog, var sjuk hela sportlovet i trean. I drömmen sker följande:

En kamoflageklädd man siktar på mig med ett automatvapen. Jag sitter i ett kalt rum på en pinnstol med guiness rekordbok (1989 års upplaga, den rosa med Globen på omslaget) i knäet. Sen får jag en timma på mig att lära mig hela boken utantill. När timmen har gått är det dags för förhör. Svarar jag fel kommer den hotfulle mannen skjuta mig. Första frågan lyder: I vilken stad växte världens längsta man upp? Det vet jag aldrig och precis när han ska skjuta mig vaknar jag.

Vet inte hur jag ska bli av med den här drömmen. Trots att jag har kollat upp svaret på frågan (Robert Pershing Wadlow, 2,72, växte upp i Alton, Illinois) minns jag aldrig svaret i drömmen. Drömanalys tack!

image974

Nu ska jag mysa med Ragge och läsa min braiga bok som passande nog heter Bokcirkeln.


Jag är en hemsk människa (Anna)

Hej!
Vi är fortfarande sjuka. Men idag har det vart ombytta roller, och Anna som vart på jobbet och Ninni som vart hemma (ja, jag vet att det heter varit och att vart är nån form av (possesivt) pronomen som får bara användas vid riktningsangivelse).

Min dag har varit ganska vanlig. På jobbet har jag märkt jeans. Farmor kom förbi två gånger och beklagade sig över att hon hade glömt att ge Ninni och mej en peng när vi var där sist. Ja äldre säger tydligen så. Sen kom mamma på besök. Fullt hus alltså.

På kvällen har jag tittat på little britain (roligt) trigger happy tv (roligt) och sen på Morden i Midsomer. Eftersom jag fortfarande är sjuk såg jag det hemma ihop med en ballerina minimuffins.

Ni undrar väl alla varför jag är en hemsk människa, förutom de uppenbara anledningarna? Det är det här med djur. Om jag fick välja på att skjuta en människa eller skjuta en hund skulle jag UTAN TVEKAN skjuta människan. Står det om nåt hemskt mord i tidningen kan jag utan problem läsa om det, medan om det är nåt djur som har dött/plågats blir jag hysterisk. Jag är sån djurvän att det går till överdrift. Jag är ju inte riktigt normal. (Mamma och pappa brukar säga att de märkte vilken djurvän jag var redan när jag var fem år och tjöt i tre veckor för det var synd om Nalle Puh när han blev för tjock och fastande i Kanins hål.)

Men så imorse hände det. Timon kissade på golvet. Jag var sjuk och trött och blev förbannad och sprutade lite rengöringsspray på henne (på sidan/stjärten). Stackars katt. Sen lade sig mitt raseriutbrott och jag fick istället ett sammanbrott när jag insåg att jag hade varit ELAK mot katten och jag tjöt som en gris. Timon satt och tryckte under sängen.

Nu är vi vänner igen. Hon fick ett rån och blev glad.

(Föresten, appråpå Kanin. Är det en tjej eller en kille? Jag tror att de flesta ser honom som kille men varför det? Rösten är ju ganska tjejig.)

Vi är sjuka (Anna)

Hej alla bloggläsare!
Jag måste meddela den tråkiga nyheten att vi är sjuka. Båda två. Ninni är mest sjuk, enligt henne iallafall. Men Anna har varit hemma från jobbet idag på grund av 38,7 i feber. Ninni den stackarn har jobbat ändå.

MEN jag är inte ledsen för det. Jag har sovit en del, löst korsord och tvättat handdukar. Mer har jag inte orkat med. Jo förresten. Jag har ju lagat kycklingkassler till unch. Det blev skitgott. Jag bara gratinerade lite. Helt underbart.

image972

Sen var det ju årsmöte med Wifolka gymnastikförening på kvällen. Både Ninni och jag var ju tvungna att gå dit. Jag är ju sekreterare. Vilket jag kom på efter ett tag och utbrast: Ska jag skriva nåt eller? Eh, ja, mitt pucko. Men jag fick sitta kvar ändå. Och Ninni blev vald till revisor. Det tyckte jag var roligt. Sen pratades det mycket skit. Det var lugnt och trevligt. Både Ninni och jag klarade av det bra, som sjuka. Nu ska jag renskriva protokoll och skriva in i boken och vara duktig. Fast inte nu förstås. För nu ska jag ta tempen (inte i stjärten) och SOVA!

image973
Ninni på väg in i Sya Skidklubbs klubbstuga där mötet hölls.

Sjukt trött (Anna)

Jag är sjukt trött och inget har jag gjort idag som jag skulle, förutom att tvätta klär. Ingen städning inte.

Men sen har jag ju haft gymnastik oavbrutet i 7 timmar, så det är väl inte så konstigt att jag är trött. Mer om den skojiga gymnastiken imorgon.

Nu ska jag bara sova! (Ända tills typ sju eftersom jag måste städa imorgonbitti nu istället.)

Bokcirkel hos Cici (Anna)

Ikväll har vi haft vårat första möte med våran bokcirkel. Samtliga deltagare närvarade; jag, Ninni, Cici, Helena, Frida och Hanna. Först bjöd Cici på god mat som alltid.

image961
Frida och Hanna är mätta efter maten.

Sen diskuterade boken vi hade läst: Blod och Död av Jens Ganman. Efter serös diskussion fick den 3- i betyg av fem. Det skrevs in i vår bokcirkelbok.

image962
Cici var värdinna och därav kvällens sekreterare. Här läser hon upp några mejl hon fått av bokförfattaren. Hon var riktigt förberedd.

Kort på de övriga deltagarna, som också visar vilken bra fotograf jag är:

image963
Frida (med halvt huvud)

image964
Helena (med halvt huvud)

image965
Hanna (lite suddig på ena sidan av kortet)

image967
Ninni berättade lite om den nästa boken vi ska läsa (suddig).

När vi hade vart seriösa så spelade vi idolspelet och var allt annat än seriösa.

image966
Helenas dans imponerade inte riktigt lika mycket som den var illamåendeframkallande.

image968
Hannas koreografi var dock inte lika svår.

image969
Ninni tyckte det var roligt, men hade lite ont i halsen och fick göra en walk-over.

image970
Cici tog i från tårna.

image971
Frida (som som vanligt vann frågerundan).

Det var roligt. Hej hopp!

Nu blir det kväll (Anna)

Jag är trött. Jag är hemma och är tråkig och det är lördagskväll.

Idag har jag vart och handlat mat. En riktig storhandling för 588 kr. Nu har jag mat för hela veckan och lite till. Det är ju mest frukost som går åt här hemma. Och kattmat (fast det är inte jag som äter mest).

Sen har jag städat. Men inte dammsugit och dammat, det ska jag göra imorn.

Imorn ska jag även gå på gymnastik 9-17, tjoho! Det ska bli kul. Som den eldsjäl jag är så har jag även fått mail om att de vill att jag ska va med i barn- och ungdomskommittén i Östergötlands gymnastikförbund. Jag har tackat ja. Det ska bli kul. Jag ska se till att det blir mycket bättre för de små föreningarna (som min egna).

Jag tror att jag ska gå och lägga mig nu. Timon sover redan i mitt knä. Så jag får väl sitta här tills hon går bort. Jag har inte hjärta att väcka henne.

Men åh.. (Ninni)

SVT är så bra på att välja vilka sportevenemang som ska visas. Jag tror att de går efter sportens storlek.

Inte en minut från häst-EM. Däremot kan man just nu titta på världstouren i beachvolleyboll. Låt se nu, det är säkert flera stycken som är intresserade. Jag menar hästsport, det är det väl ingen som sysslar med i Sverige?


Jag vaknade lite förbannad (Anna)

Jag drömde inatt att Ninni ringde och sa att mamma och pappa hade bokat om resan till Paris och att vi istället skulle åka till Åland. Jag blev skitsur. Dessutom var det en verklig dröm så jag var helt säker på att det var sant när jag vaknade. Men nu har jag kommit till mina sinnens fulla rätt igen och har siktet inställt på Paris.

Idag ska jag:
Jobba (i den fina sparkdräkten).
Städa.
Skriva en årsberättelse till gymnastikföreningen.
Läsa boken tills imorn.

Det blir en lugn dag/kväll.

Jag ska göra mig iordning nu. Måste bara bli av med mitt näsblod.

Hej hopp.

Bio (Anna)

Ikväll har jag, Ninni och Hanna varit på bio. Vi såg "Tatuerad Torso", mest för att jag och Ninni är helt frälsta av de böckerna. Filmen var med helt ok, det var ju roligt att de helt bytt ut slutet på filmen. Vi blev chockade. Något annat som var roligt var att Hanna satt själv på an annan rad och Ninni och jag på en.

(Jag glömde självklart ta kort. Mitt as.)

PS. Det är inte klokt vad folk glor om man går på stan i en fin bodysuit i blå sammet. Förmodligen handlar det om avundssjuka.

Auktion hos farmor (Anna)

Ikväll har jag och Ninni vart hos farmor en sväng. Hon ska ju flytta till en lite mindre lägenhet och vill bli av med massa grejer. Jag skulle ljuga om jag påstod att farmor och jag har samma smak. Jag är inte jättesugen på att ha små glasfåglar eller 7 omaka assietter som är kantstötta. Men lite fynd gjorde vi allt (Ninni). Hon hittade silverbestick i mängder, skålar, en traktörpanna (vad är det???) och en fin hemmavirkad grytlapp som såg ut som en tomte. Den tror jag bestämt hon blev mest glad över. Jag gjorde också några fynd. Bland annat hittade jag en gammal telefon, en gammal bok med råd till hemmafruar ("har du fått skoskav ska du lägga på hinnan som finns i ett ägg" eller förslag på städscheman och andra viktiga faktan) och en ABC-bok som jag själv gett farmor i födelsedagspresent -91. Och det bästa av allt. En äggskivare.

image957

Jaha, vad är det för speciellt med den då, tänker ni. Titta en gång till.

image958

Jo visst ser ni, den heter Pullan. Jättekul.

image959
Farmor och Ninni

image960
Farmor och Anna

Allvarligt talat... (Ninni)

Nu måste det bli ordning och reda igen. Bloggen börjar likna något slags tillhåll för försupna fjortonåringar. Jag, som anser mig vara tämligen mogen (även om jag inte är sämre än att jag kan få återfall till puberteten) känner därför att jag behöver skriva om lite vuxna och seriösa saker.

Till exempel. Idag har vi haft studiedag. Förmiddagens föreläsare var Lou Rossling (ja, hon heter så). Hon talade bland annat om hur viktigt det är att ha ett öppet och positivt sinne, att inte låta kontrollbehov och rädsla stå i vägen för den personliga utvecklingen, att se det stora i små handlingar, att använda sin emotionella intelligens, och mycket mer. Det var kanonbra, jag skrattade massor och fick ett gäng aha-upplevelser.

Eftermiddagens föreläsning, däremot, vill jag inte berätta så mycket om. Det handlade om lust till matematiken men någon lust drabbade inte mig. Flera somnade och många, många gick i pausen. Roligt var det dock när en på raden framför somnade till och vaknade med något slags pip-skrik.

Inatt hoppas jag att jag inte blir väckt klockan 01.41.

Fyllekalas (Anna)

Jag vill börja med att jag ändå bara är 24 år. Jag får och BÖR faktiskt leva livet nu. Annars har man ju inget liv. Efter det vill jag säga; Mamma och pappa, sluta läs här.

Igår skulle vi gå ut. Det var jag, Tania, Helena, Frida och Cici hos Cici. Vi spelade spel och sjöng. Vi tittade på hemmagjorde filmer. Allt var tipptopp. Det var jätteroligt. Jag hade en flaska baccardi hemma som stod och drällde så jag tänkte den kan jag väl ta med, nån gång ska man väl dricka av den. Jag kan ju lämna det jag inte dricker hos Cici. Det är inte smart att ta med sig en liter sprit. Speciellt inte när någon (läs: Tania) tar med en stark grogg "att ha på vägen".

image950
Tania, Frida och jag.

image951
Helena

image952
Cici

image956
Helena singstarar.

image953
Cici dansade fint när vi sjöng. Som hon med klåda i skrevet på teve.

image954
Frida och Tania var ibland snygga, ibland galna.

image955
Tania berättar nåt som tydligen inte är så roligt.

Sen gick vi tydligen till Platens. Jag var helt säker på att jag inte följde med dit, utan gick hem istället. Nej då, tydligen var jag med ut. Men jag gick hem vid ett, har jag hört. Jag kom hem vid kvart i två. Alltså tog det mig 45 minuter att cykla hem. Hur vet jag att jag kom hem då då? Jo, för när jag kom hem ringde jag till Ninni. Jag kom nämligen inte in. NÅGON måste ha bytt min nyckel alt. lås på dörren. För den passade inte. Jag tjöt som en stucken gris där jag satt i trappuppgången och katterna jamade efter mig på andra sidan. Stucken gris vill jag lova. Det här minns jag väl, för att jag vet att jag efter ett tag provade att vrida nyckeln åt ANDRA hållet, och vips öppnade sig dörren. Jag hade bara vridit åt fel håll hela tiden. Snacka om smart.

Ja det var en vild kväll vill jag lova. Jag vill be alla som jag träffade om ursäkt. För jag var säkert asjobbig. Men jag hade säkert roligt!

Dagens fråga (Anna)

Var jag ute igår? Jag trodde jag gick hem när de andra gick ut? Men varför har jag en stämpel på armen? Vad hände?

Jag diskelidiskar (Anna)

Idag har jag diskat på morgonen. Jag känner mig lite duktig. Och eftersom jag är klar och ordninggjord nu och det är en halvtimma tills jag ska till jobbet borde jag ju passa på att städa lite till. Vi får se. Jag ska beställa biobiljetter med, för Ninni och jag ska på bio på fredag. Och jag vet vem mördaren är.

Philomena is my name (Anna)

Hej!
Idag har jag jobbat. Det har varit kul.
Sen åkte jag hem och gjorde matlådor (eftersom jag är pank). Timon gick på den varma plattan och sprang som en tok runt lägenheten på bakbenen. Hon fick nog jätteont. Jag fick fast henne och tryckte isklampe på de brända framtassarna på henne. Hon verkar bra nu.
Efter det var det Morden i Midsomer. Jag åkte till Jesper och tittade med honom, David och Arvid (hans två vänner) (ja, han har väl fler vänner, men två vänner till honom iallafall). Det var ett pinsamt avsnitt om digitala kameror som överföll världen (typ). Jag fick förövrigt fickparkera och jädrans vad bra det blev. Jag brukar va rätt dålig annars.

image949
Arvid, David och Jesper, eller de tre håren som de kan kallas.

Nu ska jag sova. Au revoir!

Paris (Anna)

När pappa fyller år ska vi åka till Paris. Det är jag mycket nöjd med. Ninni ville hellre till Scotland och dricka whiskey, den alkoholisten. Jag ville till Paris och gå på Eurodisneyland. Jag vann. Det blev Paris iallafall, vi får väl se hur det går med disneyland. Men jag älskar ju åka grejer som alla vet. Mest bergochdalbanor.

Men det är ju pappas födelsedag, jag ska försöka vara snäll hela resan.

God dag, gott folk! (Anna)

En ny dag. Härligt. Idag är det jobb med Arvid och Morden i Midsomer med Jesper som gäller. Det är väl allt. Det duger gott, för all del.

Jag ska städa också i veckan. Det ska bli skönt att få iordning här. Sen ska jag laga matlådor också.

Hej hopp, nu bär det iväg till jobbet.

Lugn dag / kylskåpsdekoration (Anna)

Hej!
Idag har varit en vanlig dag. Jag och Arvid jobbade. Det kom 100 kg skor. Vi hämtade mat från Thai Coconut (det gör vi ofta). Sen kom Pelle också. Jag tackade honom för den roliga kameran som sprutade vatten som jag använde på Helena och Cici i lördags. Tro att de såg fåniga ut där de hade posat upp sej för min kamera och istället fick vatten i huvudet. Sånt är roligt.

På kvällen gjorde jag inte så mycket. Hade en allmänt skön kväll bara. Tittade ju självklart på CSI, nya avsnitt och allt. Det gillar jag bra.

På mammas och pappas kylskåp kan man hitta följande intressanta tidningsutklipp:

image946

Man kan också hitta ett recept på dressing.

Det finns också två fina kort i ramar:

image947
Ninni, sex år.

image948
Anna, tolv år.

Nu ska det sovas.

Leo (Anna)

Lep är min nya kille som jag har fått av Ninni (något som Per blev lite sur över så Ninni fick säga att jag bara lånade honom). Han är 1 meter lång och rosa och tjock om magen. Och som alla vet är det just korta och tjocka killar jag gillar bäst.

Nu ska jag duscha men här kommer  ett fult kort på Helena.

image945

Jag ska ta ett kort på Leo med så ni får se honom.

Tack pappa (Anna)

Igårnatt lämnade mon telefon mig. Den passerade till andra sidan. Såg ljuset i tunneln. Jag sörjde i en hel minut.

Min snälla pappa tog därför med mig till Expert och köpte mig en ny mobil i morse. Nu har jag en fin och fungerande mobil igen. Så jag är så lycklig nu.

Jag undrar om min gamla mobil gick sönder för att den också tyckte att våra samtal var opassande.

image944
Läcker va?

Bilder, festen del 2 (Anna)

Nu fortsätter jag blogga lite, för nu är jag hemma hos mig igen där det inte tar en kvart att ladda upp en bild. Bilderna kommer ej i kronologisk ordning.

image930
Frida var födelsedagsbarnet, om det är nån dum jävel som inte har fattat det än.

image931
Det är inte Hanna som tar på Pers skrev. Eller???

image932
Kanske. Det var roligt iallafall.

image933
Cici aka Ka-kaaaaaah. (Som har sett en film med Will Forell).

image934
Ninni och den fina goodie-bagen.

image935
Daniel är ett riktigt snyggo.

image936
Hannis-Pannis.

image937
Jag ljuger inte när jag skriver att jag har över 50 kort på Helena. Nån dag när jag inte har nåt att blogga om så ska jag dela med mig av dem till er också. För övrigt är  2 st snygga och 47 är fula och ett är asfult!

image938
Frida ser animerad ut.

image939
Ninni och hennes nördiga blogg-bok (så hon inte glömmer bort nåt som händer).

image940
Cici visar vilken modellförebild hon är.

image941
Helena fick en allergichock av Ragge. Fast själv ska hon skaffa en yorkshire-terrier som heter Scotty alt. Amanda. För de föds med tofs.

image942
Det fanns ett kort på mig också. Det är snyggt är det. Mamma har flätat mitt hår och allt.

image943
Frida fancys trädgårdsföreningen.

Fortsättning följer...

Back to work (Ninni)

Imorn är det dags att återvända till jobbet. Vart tog sommaren vägen egentligen? Jag som inte ens har badat!

Men jag är riktigt laddad, ska ni veta. Dagen har ägnats åt diverse förberedelser, jag är så effektiv! Pennskrinet är putsat och jag har en massa nya idéer och uppslag. Fast jag vet inte riktigt vilka ämnen jag ska ha än.

Vill också säga stort tack till Frida för den klockrena festen! Hoppas att du är nöjd med din födelsedag!

Ett jävla sätt (Ninni)

Ragge är förbannad. Han tycker att det är skitilla av Man U att bara spela lika mot ett fjantlag som Reading.

174189-929

Han sitter således och surar i hallen och där lär han väl bli kvar ett tag... Han tar inte nederlag så bra.

Gruppbilder, festen del 1 (Anna)

174189-928174189-927174189-925

Eftersom vi var bjudna till klockan sex kam jag, Helena, Ninni, Hanna, Per och Raggeli-Ragg dit till klockan sex. När Cici och Daniel fortfarande inte syndes till vid tjugo över ringde Frida och undrade var de var. Cici svarade. De låg och sov. Vi fick börja äta utan dom. Men första passade vi på att ta några lagbilder.

Fortsättning följer...

Kräftskiva (Anna)

Igårkväll var jag på kräftskiva. Det var jätteroligt. Vi var 11 stycken kräftätare. Förutom jag var det Cici (gammal vän), Erik, Anders, Stefan, Sivan (alla de från gymnastiken), Håkan (vän till Erik), Frippe (vän till Stefan + värd) och tre till som hette Oskar, Per och Jasmine. De var nog trevliga men jag pratade mest med de andra. Vi var i nåt studenthak. Jag har aldrig vart i nåt studentboende förr, men det var ju jättefint där. Nästan så jag skulle kunna kalla det fräscht. Själv drack jag två folköl och två och en halv snaps.
När vi (läs: Cici & Anna) cyklade hem så träffade vi tre vilsna tyskar och lotsdade dem in till staden och kommer därför ha god karma hela dagen. Vi är vänliga när vi vill.

Min kväll i bilder:

image915
Värden Frippe (han var ju med när jag var och öla på stan en gång) och Andreas, eller Sivan som han kallas, i bakgrunden.

image916
Erik, den lilla munsbiten.

image917
Stefan/Steffen

image918
Jag hade äran att sitta bredvid Anders.

image919
Cici och jag var riktigt heta.

image920
Sen spårade det ur.

image921
Erik skulle slicka sig på knät.

image922
En glad trio ute på balkongen.

image923
Det här är Håkan. Anna trodde att Håkan hette Öken. För Håkan pratar skånska. Anna förstår inte skånska. Anna kallar skåningarna för dem och resten av Sverige för vi.

image924
Snyggos.

Nu orkar jag inte lägga in mer bilder. Puss å kram!

Grattis Frida (Anna)

Frida fyller inte bara år idag. Hon fyller 25 år idag. Grattis!

image912
Det ska firas ordentligt.
image913
I sjögestad klockan 18.00 (obs! bara inbjudna)

image914
Det ska bli roligt!


Grattis!

En snabbis (Anna)

Ville bara säga hej.

HEJ!

Nu ska jag dra igen.


Fore. Igen. (Ninni)

Eftersom det var Hannas och min näst sista semesterdag var vi ju tvugna att hitta på något kul. Vi åkte därför och golfade lite på driving rangen. Så lättroade är vi. Ingen (Anna) blev arg för att det gick dåligt och stod och surade under ett träd, det var idel glada miner!

Nu ber jag er att inte kommentera de ibland förekommande tekniska bristerna. Det syns så väl på kort och vi föredrar att leva i förnekelse...

174189-904
Annas teknik är det i alla fall inget fel på!

174189-907
Per! Jag använder din bästa driver! Ha!!!

174189-905
Hanna hade stenhårt fokus på bollen. Nästan hela tiden.

174189-906
Systarna Kellander in action. Inga sura miner där inte.

174189-910
Anna, som golfade för andra gången, var nöjd över att slå en bra bit över hundra meter. (Tror hon blev lite biten. "Det klongar så härligt när man får på ett bra slag")

174189-909
Hanna har sett på TV att det är viktigt hur man tar upp bollen ur... hålet?

Efter det blev det pizza för Hanna och mig. En riktigt bra dag alltså.

Första, andra, tredje. (Ninni)

Vi flickor (och Daniel) var på för-auktion idag. Då ska man gå omkring och se ut som man kan nåt och kolla in saker som man kan tänka sig att ropa in på den riktiga auktionen på lördag. Malin hittade ett bord att renovera, Cici (och Daniel) hittade fyra stolar till sitt nya kök, Hanna hittade en hattask till sin dressyrhatt (Även om hon redan har en väldigt fin som hennes mamma har målat. Men omväxling förnöjer.) och jag hittade ingenting men var glad ändå.

174189-911
Hanna, Malin, Cici och jag.
(Foto: Daniel Larsson)

Grattis Cici (Anna)

image902

image903

Grattis Cici på 23-års dagen. Hurra hurra hurra.

Fore! (Ninni)

Nu ska Hanna, syrran och jag åka ut och golfa lite. Hoppas att det går bättre än sist för då surade Anna ur... Det är min systers sämsta sida. Att hon kan vara lite dålig förlorare. Min sämsta sida, eller en av de sämsta i alla fall, är att jag kan vara en riktigt dålig vinnare. Kombinationen är inte alltid helt bra. Har till och med slutat i slagsmål, fast då var vi lite yngre. Kommer särskilt ihåg en gång när jag vann i kort och Anna kastade kortleken i huvudet på mig så jag började tjuta. En annan gång kastade hon iväg bondespelet så vi fick plocka vete- och havrelappar i en halvtimma. Pappa brukade ibland ta tid på hur länge vi klarade att spela ett spel utan att bli osams. Jag tror 10 minuter var nåt slags rekord.

Så gick det till ibland i Kellanderresidencet...


image901
Hanna-panna får fungera som medlare i värsta fall...

Prat, prat, prat. (Ninni)

Idag har jag pratat i telefon mellan klockan 9.30 och 14. Ja, inte med samma person alltså. Känns nästan lite i käkmusklerna... Följaktligen har jag inte hunnit med ens hälften av vad jag skulle.

Jag har inte:
-Städat vardagsrummet
-Köpt en födelsedagspresent
-Tvättat
-Städat badrumsskåpet
-Tvättat bort fågelbajs från markisen
-Gjort hårinpackning
-Åkt ner till jobbet en vända
-Planterat om några blommor

Nu väntar jag på att Hanna-panna ska komma hit. Vi ska bland annat åka på auktion med Cici och Malin. Jag gillar sånt.

Glömde dessvärre kameran hos Bloms igår, så bloggning om kräftskivan kommer senare. Det var för övrigt väldigt intressant, amerikaner som snapsade och åt kräftor.

Empati (Anna)

Är det nåt jag har så är det empati. Det måste jag allt säga. Framförallt för djur. Men även för växter och saker.
Jag måste till exempel berätta för de kläder som är på rean att de inte ska vara ledsna för att de reas, att det inte är för att de är fulare/sämre än de andra kläderna. För de kanske känner sig ledsna annars.
Jag måste också prata med alla fåglar jag ser när jag är ute och säga till dem att de är fina. Ifall de är ledsna över att en del säger att fåglarna på stan är äckliga.
När jag ska laga mat måste jag förklara för de andra kastrullerna att de inte passade lika bra storleksmässigt till den maten jag ska laga så att de inte tror att jag gillar den kastrullen jag använder mest. Jag gillar dem alla.
Om det bjuds på till exempel två pajer måste jag ta av den som det finns mest kvar av så inte den blir ledsen.

Listan på konstiga saker jag gör skulle kunnas göra hur lång som helst.  Jag är nog inte riktigt normal.

Fernando (Anna)

Vad jag skulle kunna tänka mig att ändra i mitt liv:

1. Att jag var jätterik.
2. Att jag hade lite mindre framtänder.
3. Att jag hade städat min lägenhet.
4. Att jag inte hade en tvåfärgad arm.
5. Att jag hade en skål färdiglagad negerbollssmet i kylen.
6. En hemlig sak.

Det är väldigt många saker till alltså. Men det här är det som stör mig idag.

Bra saker dock:

1. Jag är inte så lång och kommer därför inte bli krokryggig när jag blir gammal.

Nåt jag hatar... (Anna)

En sak som jag verkligen hatar är folk som kör för sakta. Det är såna människor som orsakar trafikolyckor, snarare än de som kör för fort. Man få ligga och såsa efter en som kör 60 på 70-vägen eller 80 på 90-vägen. Herregud, klarar man inte av att hålla hastigheten ska man inte köra bil heller! Igår när jag skulle åka till landet hamnade jag bakom just en sån bilkörare. Den körde inte över 60 en enda gåna. Vi var väl cirka 8 bilar i en kö efter. Snacka om att man blir irriterad! Nä, är man så dålig på att köra bil att man inte klarar av att köra i den hastighet som man ska, ska man nog inte köra bil.

Man ska heller inte köra bil när man är trött.

Eller full.

Eller blind.


PS: Jag har ett par Skänninge Marken-strumpor på mig idag. De är rosa med ett får.

PS2: Idag har jag sjungit ABBA på jobbet. Arvid tyckte det var fint och fick gåshud. Mats ville bara mörda mig.

Happy Happy Happy (Ninni)

Jag fick precis ett telefonsamtal som jag har väntat på.

Nu är det klart att jag ska ha "min" klass även det här läsåret. Det känns så bra.

Jag är så glad!

Den enda sommardagen (Anna)

Igår var det sommar. Idag är somaren slut. Igår var jag glad (emellanåt). Idag är jag ledsen. Igår var jag röd. Idag är jag randig.

Jag och mamma var på landet hela dagen. Jag kom dit vid elva. Förutom när vi var inne och värmde våra mikromatar var jag inte inne nånting förrän klockan kvart i sju när vi åkte hem. Det vill jag kalla en dag i solen.

På förmiddagen var vi uppe på Solbacken och latade oss.

image899

Efter vi ätit vår delikata lunch (se bild) så åkte vi ner och lade oss vi sjön. Där hände det som inte fick hända. Dagen blev förstörd. Jag tjurade ur. Därav tjurade mamma ur. Därav blev Grappo nervös. Det var algblommning. Jag har bar vart med om det en gång förut (kommer du ihåg, Alle?), så när jag hade planerat att bada och leka hela eftermiddagen, jag hade med mig boll och allt, blev jag så grymt besviken.

image900

Nu gick det ju för all del över, och det var inga problem att bada sen. (Det var inte ens särsklit mycket blommning från början.) Men ändå. Jag är ju lite dramatiskt lagd, och tyckte att algblommningen var hela världen.

På kvällen var jag hos Ninni och grillade. Men det får hon blogga om.

Nu ska jag till jobbet. Jag får nog gå idag. Man blir ju så blöt när man cyklar.

Mina onormalt korta ben (Ninni)

Passade på att shoppa lite i Köpenhamn. Jag köpte bl. a. ett par jeans. När jag provade jeansen tyckte jag det var så konstig längd på dem, de var antingen lite för korta eller lite för långa, beroende på hur man ser det. Jag frågade därför den piffiga och hippa expediten om hur jeansen skulle se ut. Då sa hon:

Dina ben är väldigt korta och byxorna är sydda för folk med normallånga ben.

Tack. Det kändes fint att höra...


Road Trip - utvärdering (Ninni)

Bästa maten: En fantastiskt god laxtortillia på en liten bistro i Helsingör.

Sämsta maten: Stans godaste hamburgare skulle finnas i Nyhavn. Håller inte med. Stans mest välstekta snarare...

Mest imponerade: När Per, som normalt sett brukar hävda sin värdelöshet med bollar, vann ett stort lejon i basket på Liseberg. Det krävdes bara typ fyra försök.

Mest tursam: Jag. Jag vann högsta vinsten på chokladhjulet. Och jag som inte ens tycker om choklad.

Klantigast: Skepparen på sightseeingbåten i Köpenhamn som körde in i en bro och gav alla båtresenärerna whiplash.

Längst: Ovan nämnda båttur. Det tog aldrig slut!

Deppigast: Mia, när hon insåg att Markoolio på Liseberg började redan kl 18 och att hon nog skulle missa honom. Men hon blev...

Lyckligast: När vi hann dit till halv sju så hon han se en del av showen.

Mest vilse: Janne. Men det är sånt som händer.

174189-898
Adam, Åsa, Janne, Mia och Per.

Det var på det hela taget en mycket trevlig resa.

Tack kära svärföräldrar!

En konstig dröm igen (Anna)

Jag drömmer alltid jätteroliga saker. Jag kommer alltid ihåg vad jag drömmer. Det är kul. Man borde skriva upp och ge som bok. Det skulle nog bli jätteroligt.
Inatt drömde jag att min mamma hade lovat och vakta sin kompis krokodil. Jag bodde också hemma (i mitt rum som såg ut som när jag var tio) och de fyra katterna Timon, Pumba, Måns och Esso. Ja, Esso var med en katt, och lika döv som vanligt. Måns var en tjock katt. Mamma släppte ur krokodilen ur sin bur och han vill ju äta upp katterna. Jag spelade hjälte och blev av med alla mina fingrar och, hör och häpna, min ryggrad. Sen släppte pappa ut Timon på stan och jag fick rulla (om man saknar ryggrad kan man tydligen bara rulla) runt på stan och leta efter henne. De kom Alles mamma Barbara och satte sej på Timon så hon blev ett bokmärke. Jag blev jätteglad för jag samlade tydligen.
Det var konstigt.

Nu ska jag och min mentralsjukdom åka och bada.

PS (Anna)

Jag och Johanna planerar en riktig roadtrip kanske till nästa höst. Bara åka bort lite. Än så länge står det mellan USA och Legoland.

Måndag 6 aug (Anna)

Hej!
Idag har jobbat med Arfvid och Mäts. Jag gick en liten sväng med Cici och provlåg en fåtölj. Jag åt god matlåda i form av pasta och sås. Helena var inne och handlade lite. På jobbet var det inga kunder och inga leveranser. Värsta lugna dagen. Det blir så när det är fint väder.
Jag har upptäckt ett tiotal nya myggbett, de jobbigaste är ett på foten och ett på stjärten. Hur kom myggan åt att bita där? Vad hände egentligen i lördags?
Imorn ska jag vara ledig och umgås med min mamma. Vi ska bada och sola och äta mat hela dagen. Jag längtar så.
Annars har det inte hänt så mycket jag vill skriva om på bloggen idag. Jag är lite tråkig. Ibland är till och med jag det.


Får man ta med sig hunden på flyget?
Tyvärr, det är tax free.


Den här veckan händer det rätt mycket ändå faktiskt. Jag har inte en ledig sekund (förutom ikväll). Det blir galej värre.

Myggbiten (Anna)

Då jag hade shorts igårkväll har mina nedre smalben helt blivit uppätna av myggor. Jag har dryga 25 bett och ser ut som en prickig salami. Myggorna älskar mig. Jag är tydligen mumsig.

God natt!

Mulen skitdag (Anna)

Idag såg jag fram emot att sola och bada hela dagen. Jag gick upp och åt frukost där vid halv nio oxh det var så fint ute. Sen satte jag mig vid datorn. Sen när jag skulle åka iväg vid halv elva så var det helt jäkla tjockt med mulna moln på himlen. Jag vill bara gråta. Men jag trotsade vädergudarna lite och åkte ut till landet ändå. Jag och kusin Hanna, som också gillar att bada, tog oss några dopp ändå.

image895
(Hanna glömde sina badkläder, men vad gör det?)

image896
Vi hade det så roligt så.

image897
Malin lockades inte av det sjuttongradiga vattnet utan satt på bryggan i sin (fula) hatt.

Attans, att det inte blev nån sol idag. Jag som hade längtat. Ser jag nån metrolog ska jag skjuta den!

Grillkväll hos Valsingers (Anna)

Hej moder jord och ni andra!

Igår vankades det grillning hos Chefen med stort C. Det är Pelle det. Jag vill föst berätta att jag cyklade dit. De 2,6 kilometrarna kändes oändliga och jag ångrade lite på vägen att jag inte hade tagit reda på bättre i förväg vart han bodde. Men jag hittade dit. Lite svettigare än tänkt. Sen kom även Matsa och Therese. Sen kom Avve med fru och barn. Vi var ett glatt gäng.

image886
Christel & Bill, Görel & Molly, Arvid, Pelle, Therese, jag, Pia (i vagnen). Mats är fotograf (därför är kortet bra).

Det börjades med att äta goood potatissallad och grillat. Jag grillade lax som blev alldeles för klar.  Jag var som vanligt på hugget med kameran och störde matfriden.
 
image887
Christel och Pelle vill äta. Men vad tittar Christel på?

image888
Görel och Pia tittar också.

image889
Till och med Bill är intresserad. Vad kan det vara?

image890
Ah... det är Arvid som kör kast med liten Molly. (Förövrigt ett helt sjukt bra kort. Att jag var en sån mästerfotograf hade jag ingen aning om.)

image891
Sa jag att Mats och Therese var där?

Sen var det dags att köra krocket. Regler för krocket hittar du
här. Vi spelade i lag och jag fick va med Molly. Vi vann, inte helt otippat, då hon fick bära kloten mellan ehh... de där grejerna man ska igenom som jag just nu glömde bort vad de heter...

image892
(Ser du Ninni, hon har också foppa-tofflor!)

Sen körde vi ett riktigt parti. Den där jävla Pelle krockade mig och gjorde allt för att sabba för mig. Stämningen blev minst sagt hätsk. Alla vet ju vad som händer när man muckar med mig på en spelplan...

image893
Pelle - innan han blev offentligt förnedrad i krockettävlingen (15 slag efter) och fortfarande trodde att han var värd nånting.

image894
Pelle - efter (obehaglig).

En får tacke. Skål!

Nån form av återträff (Anna)

I fredagskväll var jag i Vadstena på nån form av återträff med några andra 83:or. Vi var väl ett tjugotal. Det var mat på Källaren och kissning på någons tomt. Det var jätteroligt.

image876
Jag samåkte med Alle. Vi var ju ett radarpar på gymnasiet.

image877
Josefine och Malin.

image878
Karin och Alle.

Det var vi fem som satt uta på ett hörn och hade roligast. Ja, vi hade ju jätteroligt iallafall.  "Väs att du är 40 men ser ut som 60". Jag berättade i förtroende för de andra att jag hade börjat få rynkor och och gäddhäng. Det hade inte de. Va?

image879
Då det luktade toalett på toan så kunde jag inte kissa där. Jag har ju som bekant en extrem toalettfobi. Jag kissade på någons tomt istället.

image880
David (fullast/hickigast) och Josse.

image881
Alle och Ebba.

image882
Anna L, Martina, Eva, jag och Alle. Alle spexar till det lite grann.

image883
Söta Claudia.

image884
Söta Claudias lika söta pojkvän söta Rickard (som jag har cirka 10 inte så söta kort på. Men det här blev ju bra!).

image885
Snygga David.

Nu orkar jag inte lägga ut fler bilder. Jag ber om ursäkt till alla som inte fick vara med på min fantastiska blogg. Jag förstår att det svider...

Äntligen hemma (Anna)

I torsdagskväll kom äntligen mamma och pappa hem igen. Det firades med pizza av övriga. Jag firade med en sprite zero.

image875
Nej, mamma dricker förvisso en starköl, men jag vill än en gång säga att hon är inte full varje gång hon är med på kort, hon ser bara full ut. Det är nån reflex hon har att när en kamera åker fram, åker ögonen ned.

Även Ragge och Timon firade med pizza. Vilken toppenkväll!

Rubel (Ninni)

Nu har vi gjort Helsingör. Stendött. En fredag. Vad är det om? Fast vi hade jättetrevligt ändå. God mat och många skratt.

Dagens Mia
Mia: Var är Adam?
Åsa: Han tog ut pengar i bankomaten.
Mia: Jahaa.. Vad fick han för valuta?

Det har jag fnissat åt hela kvällen. Nu blir det en tidig kväll och imorn blir det Köpenhamn.

Helsingör (Ninni)

Nu är vi på hotellet. Det är helt ok förutom att det bara verkar vara sommarjobbare här som inte har så värst bra koll. Rummet är också ok men vi har världens största spegel över sängen. Hmm..

Det första jag ska göra är att köpa en liten anteckningsbok där jag kan skriva ner alla roliga saker som sägs, missförstånd och annat. Det är så mycket kul att jag inte kan komma ihåg all

174189-874

Nu ska vi göra Helsingör. Det ni.

Helsingborg (Ninni)

Nu är kellanderbloggen ute på äventyr. Provar att blogga från bilen och det verkar ju funka. Är uppkopplingen bra i Danmark kan jag hålla er uppdaterade hela helgen.

Per och jag åker i en egen bil och stämningen är på topp. En liten anekdot från den andra bilen när de passerade ett majsfält.

Adam: Look! Corn. What's that called in swedish?
Mia: Ehh.. Pepparkorn.

Bäst att åka på färjan. Hepp så länge.

Sista inlägget för dagen (Anna)

Det här får bli det sista jag skriver idag. Jag har varit sjukt bloggig idag. Jag hoppas att ni är nöjda.

Nu ska jag hjälpa mamma att skriva ut några foton till morfar. Sånt är svårt vet ni. Sen ska jag ut och åka. Sen ska jag sova. Imorn måste jag till Linköping igen. Blä. Jag vill bo här (fast jag är för gammal, jag vet).

Två timmar senare (Anna)

Nu har jag hoppat studsmatta i två timmar. Jag har även lärt grannbarnen med vänner att hjula. Så ni kan tro att jag är nöjd. Det är så kul med studsmatta för allt är så lätt därpå. Man kan ju göra allt. Nu ska jag vila lite innan jag ska åka lite I-L, och sen ska vi hoppa igen. Ja, jag umgås med 8-åriga barn. Vi är väl på samma nivå.

Och den lilla pippin flög (Anna)

Rakt in i rutan och stendog. Jag blev vittne till händelsen. Ibland dör de ju faktiskt inte, utan svimmar bara av, så jag bar iväg den lilla pippin och la den på soptunnan så det inte skulle komma några katter och äta upp den. Jag vågar inte gå och titta ifall den är kvar, för jag kommer bli så ledsen om den ligger där och är död. ´Mamma och pappa får titta sen.
Heja fågeln!

Halva dagen har gått... (Anna)

Av de tre saker jag skulle göra idag har jag gjort en. Det är ätit prinsakörv och pärasallad. Folk brukar kalla mig för handlingskraftig, men jag vet inte...

Nu ska jag iallafall gå ut och hoppa studsmatta. Det ska bli så roligt. Jag älskar det. Fast jag nästan kissar på mig varje gång, som om jag fött fem barn eller så (jag säger ju det, hinken). Jag ska försöka ta några studskort på mig själv. Om det går.

Sen ska jag promenara lite. Nu är ju solen framme iallafall, men det har börjat blåsa så förskräckligt. Man får hålla i hatten. Men vänta. Jag kanske skulle ta fram mina gamla inlines och ta en runda. Det får det bli istället. Det är bra träning för häcken också. Min håller på att bli lite sladdrig och jag har hört att efter 25 kan man inte få ordning på kroppen igen. Så jag måste skärpa mig.

Sen vid fyra kommer mamma och pappa hem. Då måste jag flytta hem igen. Blä. Jag trivs bättre här. Och för att inte tala om katterna, de är i paradiset.

Tjing tjing.

Underbara soliga dag! (Anna)

Ja, idag skulle jag sola hela dagen. Det blir nog svårt. Solen har ju nämligen tagit semester. Igår när jag jobbade, då var det fint minsann, men idag, självklart inte. Det är ju taskigt. Jag är vitare än spöket Laban.

Nu måste jag komma på nåt annat att göra. Städa lite här tror jag, för katterna har lämnat små hårtussar efter sig. Sen ska jag hoppa studsmatta och sen ska jag gå en promenad. Till lunch ska jag äta potatissallad och kalkonprinskorv. Det ska bli trevligt.

Nu ska jag ta tag i mig själv.

Idag (Anna)

Imorse kände jag mig riktigt vuxen när jag åkte från mitt? hus i min? bil till mitt! jobb. Som en vuxen. I bilen lyssnade jag på ett band med Fem (ni kommer väl ihåg dem? Enid Blytons spännande barnböcker). Det kan ha dragit ner vuxenfaktorn något.

På jobbet var det jag och Mats. Det aset har varit i Grekland en vecka. Jag blir så avis. Jag är så solsugen.

Iallafall gick dagen så sjukt fort! Ninni ringde, och jag trodde att klockan var kvart i två. Den var tjugo i fem. Helt sjukt. Jag blev helt exalterad.

Sen åkte vi ju som bekant till Skänninge Marken där jag köpte 10 par strumpor för 100 kr.

Jag blev dessutom "assgrabbed" av en 13-årig kille.Nu ska gå och sova. Imorn är jag ledig! WIIII!

Igår (Anna)

Igår var det tisdag. Jag var LEDIG. JO visst, ser ni. Det var fint, jag somnade om efter frukosten och sov länge (förlåt jävla Nisse, men jag var lite bakis). Sen ringde Ninni. Hon jobbar ju som bekant på fritids under sommaren och de skulle till gymnastikhallen och hon frågade om jag vill följa med. SJÄLVKLART. Som ni förstår börjar jag ju ha lite gymnastikabstinens. Ninni och jag började med att hoppa höjdhopp. Jag imponerade tydligen (på den höga höjden 1 meter) för barnen trodde att jag kunde hoppa över det högsta. Jo man ser ju rätt spänstig ut.

image871
Ni ser vad duktig jag är. Cissi kan lugnt koppla av som hindervakt.

image872
Ninni är som bekant lite bättre fotograf än jag, men jag var tusan ett strå vassare på höjdhopp...

Sen åkte trampett, långammatta och ringar fram. Jag skäms lite när jag avslöjar att jag har lite träningsvärk idag. För vi höll bara på mellan 13-15. Sen åt vi (de) picknick ute i det fina vädret. Det var så mysigt så om man bortser från kräsna barn.

Sen hade Ninni och jag systerdag. Vi åkte till C-G och handlade mat och vi hyrde en rolig tjejfilm (nej inget jävla romantiskt tjafs, för sånt ser jag inte på. Jag har ett hjärta av sten.). Vi (eh, Ninni) gjorde chili con pollo så att säga, alltså chili con carne fast med kycklingfärs. Jag tyckte det var gott. Ninni tyckte det såg ut som små maskar.

image873
(Jag använde pappas Travrond som underlägg. Fy då.)

Sen tog våran systerkväll slut, för Ninni tittar på Gilmore Girls och jag på Morden. Men det vet ni ju redan.

Fest i måndags (Anna)

I måndags på jobbet kom Micke och Mange in och handlade. Vilka är det, tänker ni. Jo, det ska jag berätta för er. De tillhör mitt gamla gäng. Mitt härliga gamla gäng som jag saknar mycket (ibland). De sa att de skulle festa på kvällen och frågade om jag ville va med. Det ville jag. Så jag åkte in till Mjölby efter jobbet och åkte till Jimmy. Allt var som förr i tiden. Det var så roligt så.

image863
Det här är värden, Jimmy. Eller Snygg-Jimmy som han kallas (av sig själv).

image864
Det här är Mikael. Han är lite dum i huvudet men väldigt snäll.

image865
Mange t.v och Henke t.h. Mange snapsade upp en halv flaska Fernet. Helt sjukt. Nåt annat som är roligt med Mange är att han ine har nån taktkänsla.

image866
Henke, vi ska ha 25-årsfest  nästa år, det sa vi i måndags iallafall.

image867
David / nr 4. 

image868
Dennis
/ han som alltid har uppknäppta byxor.

image869
Micke Picke och Erik (Qvarna) (som jag har varit så hiskligt kär i/varit ihop med många gånger, framförallt i högstadiet, då jag därför gick/cyklade de 5 kilometrarna till Spångsholm varje dag för att gå/cykla förbi hans hus).

image870
Jimmy har så lång tunga att det ser övernaturligt ut.

Iallafall, vad roligt det var. Mitt gamla gäng som jag hängde med varje dag när jag bodde i Mantorp. De är så fina de. Vi hade roligt som förr i tiden.

Sen åkte vi in till Vadstena och gick på Måndagsklubben. Nåja. Det var man visst lite för gammal för. Men man blev ju lite nostalgisk. Jag träffade Jocke Quist, och vi partade/pratade hela kvällen. Tur var det för annars hade jag nog inte kommit hem. Nu sov jag i Mantorp.

Ja, vilken rolig kväll. Sådär spontan och härlig som det aldrig blir längre bara för man ska va så gammal och mogen. Men det är inte jag. Bara gammal.

Orkidde (Ninni)

Ikväll har jag varit på Skänninge marken. Vi försöker ta med oss Adam på lite lokala evenemang för att underhålla honom. Jag tror inte han blev särskilt imponerad men vi hade kul ändå.

174189-861
Adam, Åsa, Mia och Janne.

Saker jag köpte på Skänninge marken:
En Coca Cola
En Man U-tröja till Ragge
10 par strumpor för 100 kr ( En klassiker som inhandlas varje år. Håller i tre veckor ungefär)
En hemlig sak som jag aldrig tänker erkänna...
Spunnet socker som jag betalade för lite för, men inte på flit.
Ett kort till en vän som snart fyller år

Ja, det blev inte så mycket mer än det.

Det är tydligen ganska illa ställt med svenskan hos många av försäljarna. Man kan säga att vi var i särskrivningarnas Mecka.

Exempel på saker man kunde köpa på Skänninge marken:
Stöd strumpa (Hur kan vi hjälpa? Finns postgirokonto att sätta in pengar på?)
Tub socka
Hjortron sylt
Mjuk glass

Man kunde även handla en orkidde för en hundring om man ville. Vi förmodar att det var orkidéer man menade då dessa stod brevid skylten.

174189-862
Anna bland orkiddarna

Imorn blir det lite sovmorgon och på fredag är det dags för mini break. Det känns fint!

Måndagsmissar (Anna)

I måndags hände det två inte så trevliga saker.

1:
Min matlåda hade läckt i min Kånken-ryggsäck. Det var currysås i hela. Blä.

2:
Ragge kom hit och snoppade på mina jeans.