Nyårsafton. Lugnet före... (Ninni)

Tills nyss har jag varit kolugn, knappt stressad alls faktiskt. Men så blev helt plötsligt halva huset svart, inklusive köket. Det enda jag vet är att det inte är en säkring som har gått. En av livets stora gåtor, varför händer alltid sånt här när man är ensam hemma?
Eftersom jag inte kan fortsätta med matlagningen bloggar jag lite istället.

Kenneth och Linda var här förut. Det var trevligt. De fikade och jag skalade 500 kg potatis.

174189-1301

Sen har Ragge och jag softat en stund med lite Nintendo DS. En av alla fina presenter jag fick igår.

174189-1300

Tack för en jättefin födelsedag igår alla mina nära och kära!

Nu är det nog läge att sätta fart. Och kanske få lite panik över klädval.
En som har ännu mer klädångest är för övrigt min syster. Hon påstår att hon bara har en topp men ingenting snyggt till och hotar därför med att gå Ankeborg ikväll. Vi får väl se!

Jobbgänget (Anna)

Så här i jul har det varit full personalstyrka på Sport IF. Det är alltid lika roligt. Här är gänget:

image1299
Arvid, Frida, Anne, Orazio, Kecke.

Back in the saddle, where I belong (Anna)

Igår förmiddag var jag med Johanna ut och red. Jag har inte ridit på en två år kanske. Johanna har en finfin andalucie-hingst vid namn Diablo. Helt fantastiskt. Själv fick jag rida en treårig fjording vid namn Nemo. Han stack hela tiden och var pigg som en nykläckt mört. Han gjorde även fina piruetter med mig och det var bara att knipa åt med benen för att försöka sittta kvar, ergo han trodde jag manade på och sprang ännu snabbare. Men oj vad roligt det var! Sen fick jag även rida Diablo lite på ridbanan. Det var svårt. Men det gick ganska bra. Jag hoppas på att vi hinner ut fler gånger innan hon åker tillbaka. (Jag glömde kameran hemma. Det är jag sur över!)

Idag har jag träningsvärk i ljumskarna och i ryggen/överarmarna. Så det blir nog lugnt på dansgolvet ikväll (det kommer väl finnas ett dansgolv, Ninni?).

Grattis Alle också (Anna)

Även Alexandra fyller år idag. JAg vill passa på och gratulera henne med. Även fast hon är utomlands i värmen (det aset). (Nej, jag är inte avundssjuk...)

GRATTIS!

image1298

Kalaset (Anna)

Nu har jag hämtat mig från bullfesten hos Ninni. Jag hade fått en extra skål med glasyr till morotskakan. Det kallar jag kärlek!

Ninni var mycket nöjd och glad över sina presenter. Här kan vi se henne öppna några av dem (alla 2096 st).

image1293
image1294

Förutom Ninni, Per (som som vanligt inte kom med på något kort) och jag så var Gulla, Inga-Lott och pappa där.

image1295
(jag är medveten om att mina in-action-kort inte alltid blir så bra)

Pers föräldrar Mia och Janne var också där, dock lite krassliga.

image1296

Mest nöjd på kalaset var Grappo som fick en egen stol vid bordet och på så sätt kunde fly undan Ragge.

image1297
(och mamma Eva var nöjd med sin bordskavaljer trots hans tvivelaktiga andedräkt)

Allt var frid och fröjd, men jag var tyvärr trött. Så ikväll har jag tittat på Morden i Midsomer, och nu ska jag sova. Godnatt!


Grattis Ninni då (Anna)

Idag fyller storasyster Ninni hela 28 år. Jag och hela världen med mig vill självklart gratulera. Vi ska dit snart på eftermiddagsfika och de utlovade sju sorters hembakta kakor. My ass heller att vi kommer få det.

GRATTIS NINNI!

image1287
image1288
image1289

Eller som vi brukar se henne.

image1290
image1291


Eller som hon helst vill glömma att hon har sett ut.
(pufflugg, hårband, polo, förkorta jeans med USA-sockar)

image1292

Lördagseftermiddag (Ninni)

I eftermiddag har Cissi, Patrik och barnen varit här. Kuligt! Vi har pratat - för mycket om ni frågar barnen - och fikat.

image1286
Hela familjen Glansberg och en Kellander.

Annars har jag varit ganska flitig idag, om jag får säga det själv. Jag har till exempel bakat sju sorters kakor till imorgon. Bara en sån sak!


Gitarr hjälte? (Ninni)

Det ska erkännas att jag sysslar med saker här hemma som kanske inte är helt lämpade för en kvinna i min ålder. (Men som en av mina elever sa när vi diskuterade tv-spel strax innan jullovet, Fröken, du är så, vad heter det, minderårig. För att vara vuxen alltså. hmm..)

Jag är totalt såld på guitar hero. Det är så kul! Har ni provat? Om inte så måste ni det. Nu har jag precis vunnit ett battle mot Tom Morello. På MEDIUM alltså. Jag rockar!

Nej, nu kanske jag ska vara lite mogen igen. Åter till kakbaket i köket.

Hos familjen Avelöv (Ninni)

Igår kväll hade jag bjudit in mig på middag hos familjen Avelöv. Det  var kul. Det bjöds på delikat kycklingpasta och god dryck. För att kunna ta del av den goda drycken fick världens bästa Pappa Jim som vanligt agera chaufför och hämtade Anna och mig runt midnatt.

image1284
Anna och Alicia

Vi spelade NE. Tror att Avelöven hade hoppats på en syskonfight mellan Anna och mig. Vi kan som bekant inte spela spel. Detta av två anledningar, 1) Anna är världens sämsta förlorare 2) Jag är världens sämsta vinnare. Men det var så sjukt svåra frågor att ingen av oss kände sig som en vinnare och därav uteblev bråket.

image1285
Mats och Anna

Det var en riktigt kul kväll! Tack så mycket!

Kärringar i bil.. (Ninni)

Igår var vi ju på gymnastik. Jag plockade upp de små gymnasterna på vägen in till linköping. Bilen var alltså full av glada och förväntansfulla barn och stämningen var på topp.

Vi åkte på en mindre väg i typ tre minuter och hela tiden låg jag bakom en annan bil. Bilen framför mig stannade vid en stoppskylt och jag stannade en bit bakom. Helt plötsligt börjar bilen framför backa mot mig. Samtidigt som jag slänger mig på tutan smäller det till. Snacka om att hon måste ha fått hjärnsläpp. Galna människa! Jag flög ut ur bilen och frågade vad i helvete hon höll på med. Sen såg jag tre par öron som fladdrade vilt inne i bilen och hejdade mig. Och tanten kunde ju inte rå för att hon antagligen inte borde ha körkort. Eller? Hon kanske skulle prova att titta i backspegeln, åtminstone nån gång ibland.

Men jag tog det ganska bra måste jag säga. Det kunde ju varit värre. Ingen blev ju skadad.

Men Per.. Han är inte jättenöjd. Milt uttryckt.

Julgymnastik i T1-hallen (Ninni & Anna)

Idag har vi och fyra av våra gymnaster varit och tränat i T1-hallen tillsammans med Motala GF. Det har varit jätteroligt och våra fyra stjärnor har varit så duktiga.

image1280

image1281

image1282
Ebba, Anna, Alicia och Elin.

image1283
(Anna K ville också vara med på bilden)

Nu ska vi på liten fest hos familjen Avelöv (Alicias föräldrar). Anna är bjuden på riktigt och Ninni har bjudit in sig själv. Hon vill gärna fly huset för Per har killfest. Det vet man ju hur det brukar sluta (Per i jobbkläder och fortfarande full klockan fem dagen efter...).

Hej hopp!

Juldagen i Parken (Anna)

Ja vi gick som vanligt ut i Mjölby på juldagen. Det är kul för man träffar alla då. Vi hade inga biljetter, så vi åkte dit vid sex. Det visade sig vara dumt gjort. Det öppnade nämligen inte förrän klockan sju. Så vi gick hem till Tanias mamma och satt där ett tag. Sen gick vi tillbaka. Och vi kom in.

image1276
Johanna, Anna, Tania och Macke-Packe. Let's party on.

Jag tyckte att det var jätteroligt iallafall. Jag var mest med Johanna och vi yrade runt och pratade med alla. Det var roligt att se hur alla såg ut (läs: en gammal kille till mig som blivit tjock!) men inte så roligt att fråga alla vad de gjorde och var de bor och blablabla, det glömmer man ju ändå bort.

Det var också roligt att dansa.

image1277
Här kör jag den berömda "handen", något som min chef Pelle stolt har lärt mig.

image1278
Tania dansade också läckert.

image1279
Johanna var läcker hela hon.

Julafton i bilder (Anna)

Ska bjuda på lite bilder från den fantastiskt trevliga julaftonen.

image1267
Ninni nallar av julmaten och Per är lite orolig att det inte ska bli nåt över till honom.

image1268
Mamma, Per, Farmor, Morfar, Anna (jag), Moster Lena. Ninni tar kortet och pappa står väl fortfarande ute i köket och väljer mellan sylta och rökt ål (de äckligaste sakerna på julbordet).

image1269
Sen var vi ungdomar tvungna att äta upp våran mat framför teven och Kalle Anka. Han är en viktig jultradition.

image1270
Sen var det julklappsutdelning. Jag och Ninni var "tomtar".

image1271
Hela julgänget: Morfar...

image1272
... Farmor, Mamma (och Grappo)...

image1273
...Lena, Ninni...

image1274
... Per och Pappa.

image1275
Och så jag själv. Som fick väldigt många julklappar...

Lilla Esso (Anna)

Det har varit en jobbig tid med allt som hänt. Ni som känner mig (och det är ju inte många) kan ju kanske tänka er hur ledsen jag har varit. Jag är lite stolt över att jag jobbat och allt faktiskt.

Jag har ju haft Esso i 14,5 år av mitt liv och alltså inte haft honom i tio. Han har alltid bara funnits där. Vi har haft ett helt underbart liv tillsammans. Vi har tävlat agility och ställt ut lite grann. Vi har vart med på olika saker på alla dessa klubbdagar på Klubbarps hundklubb. Där var jag förövrigt med i en ungdomsgrupp när jag gick i sjuan, bara för Essos skull, med en massa nördar.

Han var den mest intelligenta hunden jag har mött, och förmodligen nånsin kommer möta. Den finaste av alla.

Jag hoppas att han är nöjd med sitt liv. Vi är så nöjda som man kan vara över att få ha haft äran att äga honom.

Efter att igår natt ha sovit en kvart och tjutit så jag spytt tre gånger och svimmat en, är det dags att försöka rycka upp sig. Man visste ju att han inte skulle leva för alltid, och han dog ju av ålderdom. Tillsammans med mamma på Djursjukhuset. Det var det enda rätta att göra för honom. Han har ställt upp på oss hela sitt liv och nu var det dags för oss att göra honom samma tjänst.

Ni som har djur förstår säkert hur vi känner det. Han var en hund, men han var mest av allt en familjemedlem. Som har tröstat och som har glatt en i svåra stunder.

We will always love You Esso. Ha det fint. Nu kan du leka med Macke och Divan, och äta hur mycket hästbajs du vill.

Bourbon Espresso 1993-04-22 -- 2007-12-26


174189-1259

174189-1257

174189-1258

174189-1260

174189-1263

174189-1262

174189-1265

174189-1261

image1266

Jultomten (Anna)

Det är många som undrar vart jultomten har tagit vägen. Jag har bildbevisen.
174189-1256174189-1255174189-1254

Det är elaka Ninni som har kidnappat honom. Han står numera på vår altan.

Nu kom gästerna. Nu har vi inte tid att blogga mer. Här ska ätas tills magen spricker.

En gran grann (Ninni & Anna)

Våran gran är grannast i stan.

174189-1253

Nu kommer snart vårat julfrämmande. Vi går i väntans tider.

Skinka och paket. (Det var Ragge som sket.)

Esso och Grappo (Ninni & Anna)

I all glädje finns ett litet mörker. Vi misstänker starkt att det här är Essos sista jul. Han är ju snart 15 år och tyvärr lite gaggig ibland.

174189-1252
( Blottar-Grappo har en ful ovana. Han gillar att visa sin röda del på snoppen när det vankas fotografering. Här har vi tagit oss friheten att redigera, för allas trevnad.)

Julfrukosten (Ninni & Anna)

En del av den Kellanderska jultraditionen är att frukostera ihop med vår gamla grannfamilj, Familjen Eriksson. Numera bor de i Linköping, men vi håller fast vid traditionen och äter vartannat år hos dem och vartannat år här på Slåttervägen.  I år var vi hos Erikssons.

Vi var ett glatt gäng. Det var värdparet, Berit och Staffan.
image1246

Och så var det John, Ninni och Jimpa.
image1247

Och mamma Eva. I sitt esse.
   


image1251
Här är hela gänget minus Ninni då.

Det va mycket god frukost och väldigt roligt! Tack så mycket!

GOD JUL

Till Er alla (nästan) från oss alla (och då menar vi alla) en riktigt GOD JUL!

Annas bak (Ninni och Anna)

Vi (Anna mest) har bakat julekakor ikväll. Huset doftar av julens alla kryddor. Mmmm.

image1245

Dessutom tittar vi på TV4 och all skit på uppesittarkvällen. Det är nåt fel på våra lotter, vi har inte fått bingo en enda gång än så länge. Han, programledaren alltså, är ganska kul. Extra roligt att han behövde en större lokal än globen om han skulle göra helikoptern.  


Anna kan inte hålla hemlisar (Ninni)

Alla har vi våra små egenskaper. Jag är till exempel alltid försenad när jag ska göra nåt med familjen, men aldrig annars. Annas grej är att hon alltid försäger sig vad i fråga om julklappar. Men! Det drabbar bara mig vilket får mig att tro att det är med flit.

Exempel 1, Julen 99
Juklapparna finns i hemliga rummet (pannrummet) i källaren och ska bäras upp till granen. Ett av paketen är väldigt stort och Anna säger "Ska vi bära upp Kristins dammsugare också?"

Exempel 2 (har visserligen inte med julklappar att göra men ändå), Nån gång i slutet av 90-talet
Pappa Jim och jag sitter spända framför en inspelad handbolls-VM-final. Det är jämt så in i helevete. In kommer Anna "Varför kolllar ni på den där skitmatchen? De får ju spö ändå!"

Exempel 3 (Anna har gjort det igen...), För några minuter sedan
Jag har fått äran att öppna ett paket i förväg. Det var en väldigt fin Louis Vuitton-väska. När Anna kommer hit ser hon att paketet är öppnat säger hon "Har du bara öppnat väskan och plånboken än? Eller har du några fler paket?"

Vad bra! Nu vet jag att jag får en plånbok också.

Jag skulle kunna berätta väldigt många fler anekdoter men det hinner jag inte för nu börjar uppesittarkvällen!


Ragges blogg (Ragge)

Tjena.

Ragge här. Ni har väl inte missat min blogg. Den är jävligt mycket bättre än mattes. Förmodligen för att jag är så cool.

Spana in sidan här!

/ Ragge-Ragnar aka Ragz aka Raggadish aka Raggardusch aka Raggamuffin man aka Muffin aka Uffe den Tuffe

Dan före doppandet (Anna)

Så... julen kom tillslut i år också. Nu är det bara en kaotisk dag kvar på jobbet. Sen ska det drickas glögg och sjungas kristna sånger. Jag har dock en julklapp kvar att köpa, så jag ska gå iväg och göra det nu innan jobbet. So long cowboy. Kör så att det ryker (ordvits).

Granen (Ninni)

Nu är här julstädat och granen står grön och grann i stugan.

Tvärr har vi fått sätta upp avspärrningar till matrummet där granen står. Detta beror på att någon har svårt att låta granen vara och hela tiden kryper omkring på golvet under den. Kanske för att det killar så skönt på ryggen, vad vet jag? Alltså, det är Ragge jag menar om någon började undra om det var Per.

image1244

Jag har fått en jättefin födelsedagspresent idag. Ville bara berätta det..

Alltså...(Anna)

                                                                                                                                                                                                                         
Tänk att mina vänner inte känner mig för tre öre. Det är helt sjukt. Och hur mycket skrattet än är en försvarsmekanism så har jag aldrigt varit med om bristen på empati. Och jag bryr mig då inte om hur någon som flinar när de berättar en sån sak mår. Jag överreagerade kanske. Men inte mer än vad alla andra underreagerade. Hur är man funtad om man inte börjar gråta? 

Det är allt jag har och säga.                                                                                                                                                             

Julstäd. Suck. (Ninni)

Per åkte precis in till mjölby i panik. Vi hade ingen glögg hemma. Kära nån då, hur kan man missa en sån sak. Han hävdar att  det inte går att julstäda utan glögg. Jo visst.. Allt för att göra något riktigt tråkigt lite roligare.

Jag städar så det står härliga till och lyssnar på Regina Spector. Det kanske inte är så juligt. Men hej, det funkar för mig. Jag sjunger med så att det säkert hörs till grannen.

Ragge kraxar omkring här hemma med halsfluss. Kraken.

Bäst att städa vidare!


Julklappskväll (Ninni)

Så var det dags för den årliga julklappsspelsfesten. Den här gången hemma hos Cici så det blev kombinerad inflyttningsfest.

Dessvärre fick kvällen en riktigt trist start. Mycket dumt och mycket synd.
Sen flöt det på. Ni kan ju själva gissa vilket samtalsämne som gick varmast...

174189-1239
Först blev det gött käk. Grönsakssoppa och julmackor. Cici är duktig i köket!

174189-1240
Sen blev det julklappsspel. Kolla in Fridas blick...

174189-1241
Julklappsspel tar absolut fram människors sämsta sidor. Ni ser Alles fighting face.. Hon och jag var inte helt sams med tärningarna.

174189-1243
Men mot slutet vände det för mig! Jag fick en fin cashmerehalsduk, lite böcker och en snygg mössa.

174189-1242

Ella var nog ändå den som var mest nöjd. 40 chokladkakor är inte det sämsta. Om man nu gillar choklad alltså.

Klockan är jättemycket och jag är superpigg. Men det gör inget för jag har jullov och kan sova så länge jag vill imorgon!

På tal om sammanbrott... (Ninni)

Per tycker att det här påminner om mig när jag får datorproblem...
Han KAN ha rätt. Kanske.


Äntligen! (Ninni)

Nu är jag nästan klar med julklapparna. Bara en lite grej kvar till Anna. Men sen så!

Intressant hur det blir lite Ullareds-stämning i affärerna så här i juletider. Folk som springer omkring med panik i blicken, parkeringar som liknar krigszoner och damer som är nära sammanbrott och som misstagit sin kundvagn för stridsvagn (det gäller att passa hälsenorna). Och sen blir det nästan ännu värre när rean drar igång.. Puh!

Ikväll är det juklappsbytarfest hos Cici. Det blir säkert alldeles kanontrevligt. Det är tänkt att man ska julpyssla, men jag är mätt på pyssel nu så jag tar nog bara med stickningen.
Santa Claus is going to town (Anna)

Nu ska jag snart gå ner på stan och handla julklappar. Det ska bli så roligt! Idag har jag först varit på Onoff. Sen kom jag hem igen vid tjugp i elva eller så. Då gick jag och lade mig och SOV mellan elva och ett, typ. Sen åt jag ärtsoppa och äggmackor (I Love vegetarisk ärtsoppa på korv) och här sitter jag nu i min morgonrock och har kört lite mahjongg. Nu ska jag sätte  på mig kläderna igen och sen ta hand om lakanen och sen knata iväg. Hurray, here I come!

Till mig själv ska jag köpa mössa, vantar, halsduk, underkläder, rivjärn, potatissticka och en stekpanna. Och träningskläder. Mina julkappar tänker jag inte avslöja...

Dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan (Anna)

Vilken härlig dag det har varit! Full fart på jobbet, med superclean stämning och god mat från Thai Coconut vid namn Mee Kae-Won (kanske). Status alltså.

Ikväll har jag tvättat lakan, samt tagit hand om kläder och handdukar som jag tvättade igår. Jag har också städat lite. På lördag kommer det folk hit efter jobbet som ska titta på lägenheten nämligen. Jag har sagt till dom att jag jobbar mycket så att jag inte hinner städa det jättefint, men jag kan ju försöka plocka undan iallafall. Jag känner mig så duktig när jag städar och tvättar och diskar och sjunger vuxenvisor.

Min frys är förövrigt så tom att jag får torgskräck när jag tittar in i den.

Imorn ska jag jobba kväll. Det ska bli kul. På dagen ska jag handla mina julklappar. Det ska bli asakul! Jag vet nästan alla. Först måste jag ut till Tornby. Blä. Det är Ninnis hårtång jag ska köpa där, som hon ska få i julklapp sen. Sen blir det ljuvt strosande i city tillsammans med julnissar och skrikiga ungar. Hurra!

(Nu har katterna fått damp också!)

image1238

(Ja, förlåt, jag ska inte tjata om mina katter när jag vet att det är Ragge ni vill höra om.)

Surblogg! (Ninni)

Jag är på dåligt humör. Det är kallt och jag har massor julstök kvar.

Dessutom har typ hundra personer (ja, jag kanske överdriver lite..) frågat mig idag om det inte är dags för mig att skaffa barn snart. Det är inte bara respektlöst, det är också jävligt ohyfsat.
Nej. Jag ska inte ha barn snart.

image1237


Imorgon är det julavslutning och sen... JULLOV!

Ära kata kinni (Anna)

Må ikke överdekkes.

Godermorgon!

Idag är jag trött som Klas As. Inatt har jag nämligen haft sömnsvårigheter. Jag gick och lade mej tidigt (tjugo i elva) men kunde inte somna förrän efter tolv. Sen vaknade jag 02.20. Sen kunde jag inte sova igen. Till slut somnade jag. Sen vaknade jag 04.55. sen somnade jag om strax efter halv sju. Och sju ringde klockan och jag gick ner och tvättade. Sen var det julkalendern. Sen var dagen i full kareta.

Idag är vi sex stycken på jobbet. Det är Arvid, Pelle, Frida, Anne och Orazio. Ett helt band nästan. (Bara inte Arvid ska sjunga :) )

Ja, det var det. Igår hande det inte heller så mycket. Jag jobbade och det var mycket folk som handlade SVEA-mössor. På kvällen körde jag mahjongg.

Nu måste jag nog skynda mig ganska mycket. Om jag ska hinna i tid till jobbet. Och det har jag väl planerat att jag ska.


Läckerbiten (Anna)

Idag ska jag bjuda på mina muskler. Jag bryr mej ju inte om folk tycker att jag är dum i huvudet som lägger ut bilder på mig själv. Jag ser ju asful och manlig ut men det är helt sjukt att jag har blivit så här stark! Look!

174189-1236


Är det nån mer än jag som tycker att jag borde börja träna bodybuildning?

Förresten gör inte kortet mig riktigt till rätta. Jag spänner faktiskt inte här utan håller bara upp armarna och drar in magen.

Nu kommer alla tänka, hur fan kan hon lägga ut en sån bild på sig själv på Internet? Jag håller med lite. Det är äckligt när folk lägger in bilder på sig själva när de posar lättklädda. Men den här bilden är ju bara så ful. Jag är en sån läckerbit, helt enkelt.

Nu ska jag inte träna på tre veckor tycker min sjukgymnast. Jag har ju sträckt baksidan på låren och det vill inte släppa. Jag har haft det en termin nu. Det är jobbigt när det stramar. Får se om det blir bättre.


Bara en vecka kvar till jul, hurra!


Oh Happy Days! (Ninni)

Idag har det varit gymnastikavslutning. De var kul som vanligt.
Alla ville fortsätta nästa termin, utom en kille. Gymnastik är lite jobbigt, förklarade han, för man måste duscha efteråt. Om han slutade på gympan skulle det bli en dusch mindre varje vecka...

Gymnastikpasset slutade som vanligt...
174189-1235
... Anna fick näsblod.

Nu har jag inte tid att blogga mer. Måste nämligen öppna paket!

174189-1234

Som om detta inte vore nog!
Det är dubbelavsnitt på ER ikväll!


Lördag och ledig kväll. Helt sjukt (Anna)

Jag ska jobba idag. Jag tror att det kommer bli ganska mycket idag. Även om det känns att julhandeln redan har börjat så tror jag att det är idag det kommer igång på riktigt. De flesta gör ju som jag, och köper julklapparna i sista sekunden. Det är bara tråkiga och organiserade människor som köper julklappar i förväg.

Ikväll sen är jag ledig. Det blir nog ett avsnitt Morden, som vanligt. Jag är lite trött nu för tiden igen. Men det är nog bara för att jag  ALLTID gör nånting. Därför är det helt underbart att jag inte gjorde nåt igårkväll, inte ska göra nåt ikväll eller imorgonkväll. Ni tänker, tråkig jävel, jag tänker, SKÖÖÖÖNT.

Idag har jag min allra bästa favorit-tshirt på mej (2K).

image1233

Jag är förövrigt förkyld också. Jädra immunförsvar.

Denimbirds (Anna)

Idag har jag varit trött hela dagen nästan. Iallafall från klockan fyra ungefär. Det kom massa jävla denimbirds-underkläder som låg inknölade i små tygpåsar som var tvungna att packas upp och jobbas ihjäl med idag. Helt crappy. Det var ju jättefint och jag var snabb att plocka åt mej (eftersom det var trosor och linnen), men gud i satan vad det var ett riktigt pillgöra.

Nu ska jag äta gott och se på Morden i Midsomer. Jag är verkligen trött och tråkig idag. Men jag behöver ju inte vara nåt annat heller. Hurray!
Gymnastikavslutning (Anna)

Igår var det sista gången på gymnastiken. Nu är det hela fyra veckors uppehåll. Igår var det fri träning/lek och sen bastning. Varmt och trångt, men väldigt roligt.

image1230
Marcus spände och försökte vara läcker.

image1231
En actionbild från bastun. Bastun rymmer cirka tio personer, vi var väl en femton stycken som trängdes och pratade grävmaskiner inne i den igår.

image1232
Det här är mina gymnastikledare, Karin och Niclas. De är fantastiska människor. Niclas är tydligen och fantastiskt bra på att massera.

Det var vad jag hade att bjuda på idag. Nu ska jag laga mat. Kycklingkebab med ris (en favorit). Sen ska jag ringa min farmor. Sen ska jag möta Ninni och hennes alla barn på McDånalds. Sen ska det jobbas. Sen är det kväll. Då ska jag sova. Mmmmmmmmm.

Pappa Jim comes to rescue (eller hur det stavas) (Anna)

Igår missade jag tåget efter gympan. Som tur var var pappa snäll och skjutsade in mej till Linköping. Pappa är alltid snäll och har skjutsat överallt sen vi var små. Typ alla discon och fester och sånt. Who's the driver? Yes, Papa Jim.

Jag var förövrigt att ganska besvärligt barn. Det kan inte ha varit lätt för Eva och Jim det där.

Tidszoner (Anna)

På nyhetsmorgon berättade de att klimathotsförhandlingarna på Bali skulle vara klara om sex timmar, BALISK tid. Jag undrar hur många svenska timmar det är?

Baken (Anna)

Jag är mitt emellan baken just nu. Jag har gjort en chessescake och nu står den andra degen och svalnar innan jag ska hugga in på den. Det ska bli kakor med dumle och noblesse. I like. Jag tycker att chessecaken blev lite torr i botten. Det är tråkigt. För botten är ju bäst.

Annars har min dag sett ut såhär:
7.15 Julkalendern.
7.30 Nyhetsmorgon SVT (med bl a Lucia)
8.30 Frukost och Corre
9.00-11.00 SOV!
Bak
13.00 Lunch (kalkonprinskorv och spagetti)
Bak

Fortsättningen kommer se ut såhär:

15.30 Till Mantorp
16.300-19.00 Gymnastik
19.14 Till Linköping
20.30-22.00 Gymnastik
Basta
Sova

Lyxig dag! Förutom att Timon har attackerat min hand.


Och så kameran!


Frida skjutsar hem våra kunder på sin cykel (Anna)

Idag har vi jobbat. Först Arvid (ja hallå dääääär), Pelle och jag och sen kom Frida och bytte av Pelle. Gänget och jag, kan man säga. Idag gick datorn sönder. Det var inte roligt. Annars bytte vi lite kläder på dockorna och la in lite varor och povade BH:ar i storlek S som var alldeles för stora. 

Efter jobbet var jag och fikade med en tjej som heter Linda. Hon och jag är de enda unga på våran vattengympa. Det var jättekul. Helt plötsligt bara klockan var halv tio liksom. Förutom att tala om våra krämpor har vi talat om vaktmästaren Roger som leder våran vattengympa. Han är väl förtiofem men beter sej som femton. Dessutom drar han samma skämt varje vecka (höhö, "pingvinen") och är lite allmänt bonnig. Tydligen hade han varit med på vattengympat i onsdags iklädd en rosa baddräkt. Jag är väldigt glad över att jag slapp se det.

Imorrn är jag ledig. Jag ska baka och tvätta.  Nu ska jag gå och lägga mig och titta på Morden i Midsomer. Tror jag. Eller jag kanske skulle spela lite Gold Rush...

Ninni blev sur på mig nyss. Annars är det inte ofta vi är osams.

Julkorten (Ninni)

Nu har jag skrivit julkort.
Jag är alltid väldigt noga med den biten för det är ju så kul.
Men i år... Ja, vad ska jag säga, jag skäms helt enkelt. Ett riktigt slarv- och slafsarbete är vad ni har att vänta er. Jag ber om ursäkt och lovar att göra ett bättre jobb nästa år.

Förra året gjorde Per och jag en kupp, som det så populärt kallas i kvällspressen.
Vi blev så trötta på alla julkort med ungar på, som vi dessutom inte hade en aning om vilka de var. Ibland hade föräldrarna bara skrivit under med barnets namn, typ God Jul önskar Sebastian. Sen fick vi i två veckors tid gå och fundera över vem vi kände som kunde tänkas ha en unge som hette Sebastian.

Så vi skickade:

God Jul önskar Ragge
image1229
Sweet revenge!

Julshopping? (Ninni)

I går kväll åkte jag in till Ikano för att handla julklappar. Blev det några julklappar? Ja, men bara en enda. Det är konstigt vad mycket man hittar till sig själv när man shoppar till andra.

Jag köpte:
- En julklapp till Eve och Jimsingen.
- Ett par skor till jul och nyår.
- En rosa skjorta.
- En blårutig skjorta.
- En jättefin, ljusrosa topp.
- Två linnen.
- Två mascaror, varav en vattenfast. Det är begravning nästa vecka.
- Lite annat smink - ögonskugga, lipgloss, ögonpenna och lite smått och gott.
- Underkläder.
- Julkort, pennor och fina anteckningsblock.

Jag tror att jag lyckades sänka mitt handikapp i shopping, för allt inhandlades på 45 minuter.

image1227
Min nya skor. Vet inte om jag ska behålla dem, de är lite stora. Why god why, görs fina skor så sällan i stl 35??? Det går ju inte gärna att lägga i en sula. Är det meningen att vi småfotade ska gå på fest i barngympadojor eller? Va? VA?

Ragge blev inte så värst imponerad av skorna. Eller också funderar han på om krusidullerna går att äta. Han fastar nämligen tills i morgon - helt ofrivilligt. Han har fortsatt att spy. Det är inte kul, varken för honom eller för mig. Jag är ju som bekant extremt kvackelmagad.


Gratisspel (Anna)

Förutom att blogga är det bra att ha internet pga alla gratisspel. Själv spelar jag just nu nåt barnspel på zylom som är mycket roligt och förmodligen ganska lite intelligenskrävande. Go Guld Rush!

Igår var det jobb. Det var asakallt, men tillslut kom El-Björn och värmde oss. Jag sorterade bl a pumaskor så de står åt rätt håll. Nu är det "bara" vans kvar.

Sen var det gymnastik. Igår var jag sjukt slapp och omotiverad. Jag vara bara med på uppvärmningen. Sen glodde jag mest. Det är jag jäkligt bra på faktiskt. Det var en kille som slog i kanten på skumgroppen och spräckte huvudet. Det var lite äckligt. Det såg ut som han hade röd hårfärg, som Linda beskrev det. Scaaaary. Sen följde Marcus mig enda hem.

Annars hände det inte så mycket mer. Imorn får jag min kamera. Då kommer det komma lite bilder med. Det är ju mycket roligare då.

Dags för jobb.

(Förresten, igår glömde jag låsa när jag gick på toa på jobbet. Det händer lite då och då. Det är lite jobbigt, för toan är så pass lågnt från dörren att det inte går att låsa därifrån. Så man har alternativen att antingen sitta kvar och hoppas att ingen kommer in eller att knipa av och resa sig och låsa. Jag satsade på alternativ två igår.)

Nästan kvävd (Anna)

Jag vaknade 6.29 imorse av att jag satte mitt eget näsblod i halsen för att jag låg på rygg. Det var skitäckligt.

Ventilationsmännen skötte sig (Anna)

Igår var det män (eller kvinnor för all del, vad vet jag) som kollade min ventilation. Eftersom en sån där sak (ventilation) sitter i min klädkammare var jag lite orolig att kattera skulle springa in där och sen skulle ventilationsmännen (eller kvinnorna) stänga dörren och så blev katterna instängda och kissa ner hela min garderob och inte ha nån mat. Jag hade sett upp en fin lapp på min dörr till dem.

Hej Ventilationsmännen!
Se till att inte stänga in de två katterna någonstans. (Om ni ska in i någon klädkammare eller så.) De är snabba på att gömma sig.
Tack / Anna, Timon & Pumba


Längst ner på pappret har nu någon skrivit ett OK och en smiley. Och ingen var instängd.

Är det nån som ska gå på Kent förresten? Jag ska gå själv så säg gärna till så kan jag hänga på.

Nu ska jag och min lila kind jobba.

Äntligen!!! I'm back!!! (Anna)

Nu jävlar svär jag också, men nu har jag "nät" igen. Är det inte underbart så säg? Jo, det har varit lite tråkigt för mig att inte kunna blogga. Dessutom kommer jag att få min nya kamera på torsdag, så då kan vi säga att jag kan komma igång på riktigt.

Idag har det varit gymnastik och jag har fått en blåkind. Den är stor som en plommontomat ungefär. Jag tror att den kommer bli läckert lila tills imorn. Annars gick allt bra. Vi tränade sidvolt.

I lördags var jag på Lars "Lasse" Winnerbäck förresten. Jag brukar gå och titta på honom. Hans gamla låtar är ju för goa att sjunga med i. Det är ju det som är roligt. Jag gick med Linda och hennes vän Katrin. Konserten får tre sliskiga texter av fem möjliga. Det var lite för låg volym. Dessutom gillar jag inte det nya matrialet så mycket. Det låter så mycket Island. Fiol och stuff.

image1226
Bild från corren.se OBS! bilden är omgjord.

Efter det gick vi tre till Femtiofemman och drack två öl. Vi hade roligt, fast vi var lite för gamla för stället. Det var en kille som vill ha telefonnummer och gav mig en servett att skriva i, då  s n ö t  jag mig i den. Det var väl roligt. Så hårt har jag aldrig dissat nån.

Annars har jag jobbat och gymnastiserat. Som vanligt alltså. Fast vi har även öppet på söndagar nu. 

Nej det får räcka för nu. Jag kanske får träningsvärk omm jag går ut för hårt. Men vi ses imorrn då, gott folk.

God natt och god jul. 

Måndag (Ninni)

Måndag = stress.
Jobb, möten och gympa.
Fast det har vari en bra dag.

Raggarhunden har haft vinterkräksjukan i natt. Tre gånger. Eller så var det all julmust..

174189-1225


Äntligen! (Ninni)

Så blev det vinst till slut för Mantorp. Stundtals riktigt bra spel och ibland precis värdelöst. Kul var det och stämningen i hallen var på topp.

image1220
Cici var koncentrerad och Daniel tyckte att hon var rolig. Sen blev hon desto mer engagerad vill jag lova. Hon gick hem med illröda handflator och nästan ingen röst kvar. 

image1221
Bildbevis: Mantorps andra seger för säsongen.


Pappa och jag. Handboll är dödligt allvar..
Lite bilder från matchen...

Sexgalen hund (Ninni)

Vad skönt det är med söndagar!

Jag är lite orolig för Ragnar. Han hyser sexuella känslor för min bästa soffkudde. Eller f.d. bästa soffkudde. Och jag tror inte att känslorna är besvarade. Han har aldrig visat såna här tendenser tidigare.
Lyckligtvis fick jag stopp på det hela innan det fanns risk för kudd-mops-blandrasvalpar. Tror inte att de är så lättsålda.
Ni förstår, det är inte bra om hundar blir sexintresserade av kuddar och gosedjur och sånt. Då finns det risk att de blir bekväma när de ska komma till på riktigt. Tanken är ju att vi ska para Ragge så småningom, då kanske han tycker
"Men vad jobbigt! Varför ska jag flirta med och fjäska för den där tiken när soffkudden ställer upp utan knussel?"
Det är inte bra. Så nu ligger kudden bland soporna.

Strax ska pappa och jag på handboll. Det är ju lite motigt den här säsongen för Mantorp. Inte en enda vinst så här långt. Jag ska även ta med mig Cicis Daniel. Om ens pojkvän inte ville följa med på sportgrejer så får man låna kompisarna killar helt enkelt.

Sen ska vi köpa julgran!

Lite film...(Ninni)

I torsdags tränade vi överslag på gympan. Det är väl kanske inte det häftigaste eller roligaste vi gör på gymnastiken, men det är det enda som jag har film på. Vi måste nog börja filma lite mer.
Tyvärr är bildkvalitén lite dålig.

Håll till godo. Eller som Anna skulle ha sagt, Titta och Njut!Julbordet (Ninni)

Mjellerumsgårdens julbord kan rekommenderas. Dåliga efterrätter - bara sliskiga och tunga grejer, var fanns t.ex. fruktfatet? - men annars mycket smarrigt. Vi åt och mofsade i oss, men ändå inte för mycket. Ingen mådde illa efteråt. Själv är jag stolt för jag höll ätandet på en mycket bra nivå, en del äter ju som om de aldrig sett mat förut.

174189-1217
Mia och Janne var glada, om än en aning jetlaggade. 33 timmars resande sätter sina spår och Mia kände sig packad efter en halv snaps.

174189-1218
Per tog om. Och om . Och om...

174189-1219
Per drack snaps och jag var chaufför.


Julbord!

I kväll ska vi på det årliga julbordet med Pers jobb. Det innebär Per, jag och Pers föräldrar. I år ska vi till Mjellerumsgården i Valla och proppa i oss mat tills vi mår illa.

Det är ekonomiskt och bra att ta med Per på julbord. Han äter ju för ungefär för tio normalätande människor...
Jag säger bara 1 kg kött...

Hej så länge!

Julfest! (Ninni)

I går kväll var det party på jobbet. Vi åt, drack, lekte lekar, sjöng och hade väldigt kul.
Många skratt blev det...

I fyllan och villan har jag glömt vilka som inte ville vara med på bild på bloggen. Så nu kan jag nästan inte lägga upp några kort... Det är synd, om ni visste vad ni missar... jaja..

image1216
Här är i alla fall två toppenkollegor. Åsa och Helene. De hade organiserat roliga lekar som riktigt fick igång partystämningen!

Ett särskilt tack till pappa Jim som agerade taxi och skjutsade hem mig och flera kollegor. Lite som när man var femton. Han är snäll, pappsen.

Körövning - eller som vi brukar säga - kör övning. (Ninni)

I torsdags var det också kör.

Vi sjöng bland annat de populära sångerna Koppången, Otto Olssons Advent, Hosianna (i fel version enligt Anna och mig) och lite andra religösa sånger och psalmer.

174189-1215
Här försöker Anna att se lite from och stämningsfull ut för att passa in i miljön.

Ni missar väl inte julnattsmässan i Viby kyrka på Julafton kl 23.00. Då får ni äran att se och höra Anna och mig live. Bara en sån sak...

Gympa (Ninni)

Nu ska jag försöka blogga ifatt lite..

I torsdags var det i vanlig ordning gympa. Det var en ovanligt liten grupp så vi passade på att göra en riktig strechgenomgång.

Då ser det ut så här:

174189-1210

174189-1212


174189-1211

image1214

Sen så var vi ju tvugna att lattja lite också. Det är obligatoriskt på våra träningar. Man måste ha kul!

174189-1209

En mamma fanns på plats och filmade när vi tränade överslag. Tänkte försöka få upp det youtube lite senare så att ni får se hur duktiga de är på riktigt.

Vädrets makter (Ninni)

Mia ringde från Chicago. Deras connecting flight är inställd för det är snöoväder. Så istället för att vara hemma i morgon bitti klockan sju beräknas de landa i morgon kväll klockan sju. Dessutom får de ta en liten extra sväng förbi Zürich.

Bäst att väcka Per och berätta. Vore ju onödigt om han gick upp klockan fem för att åka till Arlanda...

Nu måste jag sova!

Nyår? (Ninni)

Hanna har varit här i kväll. Vi har knappt setts sen hon kom hem från Brasilien så det var mycket att prata och fnissa ifatt. En mycket bra kväll alltså. På alla sätt. Förutom att jag inte lär mig av mina misstag och drack  en massa te och därför inte kommer kunna sova än på en stund..

Vi pratade lite om nyår.
Hur blir det egentligen, tjejer?
Ska vi vara här?
Det ser mörkt ut när det gäller att hitta Ragge-vakt. Funkar det ändå för allergikerna i sällskapet? Om vi är där nere och Ragsen är på övervåningen?

Det här gillar jag! (Ninni)

Det verkar som om vi kommer att ha en garageuppfart att skotta i vinter ändå.

174189-1208
Det tar sig, sa mordbrännaren.

I dag är jag ledig! Fixar lite här hemma och ska försöka hinna med lite shopping sen.
I kväll kommer Hanna hit. Det blir tjejkväll med mat, mys och en massa prat för P ska till sthlm. Mia och Janne kommer hem från LA i morgon bitti så de ska hämtas på Arlanda.

Hej på en stund.

På tal om farmor... (Ninni)

Ni har väl inte missat att Teskedsgumman går som julkalender på radion.
Lyssna, fnissa och bli lite sentimental
här.

Lilleputt-farmor (Ninni)

Världens bästa farmor är ju väldigt liten. En meter och trettioåtta centimeter, för att vara exakt. När man är hemma hos henne känne till och med jag mig lite som Gulliver. Allt är så pyttigt.

När hon bjuder på mat serveras den på tallrikar som snarare liknar assietter och besticken är vad vi andra skulle kalla förrättsbestick. Glasen är pyttiga, tre klunkar sen är det slut.
I badrummet får man huka sig lite för att kunna kolla sig i spegeln.
Även en del av hennes möbler är i samma storlek som de på IKEAs barnavdelning.

En liten demonstration.

174189-1204
Farmors stora TV-soffa. Den enda soffan som jag inte får plats raklång i.

image1206
Farmors små möbler...

image1207
... som blir ännu mindre när Per använder dem.


Only for you Pelle! (Ninni)

Nu är det dags igen!
Damma av kastanjetterna.
Mattedans på torsdag. Kommer du?

image1205


Gymnastik i T1-hallen (Ninni)

I kväll har jag varit en god syster. Vi var nämligen och tittade när Anna hade avslutningsuppvisning med sin gymnastikgrupp.

De var verkligen duktiga. Tyvärr är jag inte lika duktig på att fota. Jag har femton fina bilder på olika nedslag och landningar...

174189-1203
Den bejublade uppvisningen byggde på temat att man aldrig bli för gammal för gymnastik. Inte visste jag att man kan använda kryckor och rullatorer till så avancerade saker.

174189-1202
Anna var fin i sin tantoutfit. Om någon är sugen så finns mössan på
Sportif Unlimited.

Även barn- och ungdomsgrupperna visade upp sig. Kreativt och kul var det. Tävlingsmänniskan inom mig är väldigt glad och nöjd över hur bra våra gymnaster står sig mot en storklubb som Nikegymnasterna.

Systrarna Kellander är så busy (Ninni och Anna)

I dag har vi:

- Gått upp okristligt tidigt och sjungit i en, hör och häpna, fullsatt kyrka. (Fast det var bara Anna, Ninni har tränat för lite. Plus att det ju var väldigt tidigt)
- Umgåtts. (Med varandra alltså)
- Shoppat träningsbyxor i Mjölby och förvånats över hur fräääscht det har blivit där. (Ninni köpte även en fleecetröja varpå Anna skämdes ihjäl lite grann.)
- Lyssnat på en ensam pojke som spelade lite halvfalsk klarinett inne på dressman.
- Tränat gymnastik.
- Haft gymnastikuppvisning.
- Blivit så imponerade av våra gymnaster att vi nästan blev lite rörda. (Mest Ninni. Anna har ett kallt robothjärta.)
- Sett när Mantorp fick storspö av Tumba efter en i stort sett värdelös andra halvlek.
- Speakat utan några större malörer. (En nöjd Anna.)
- Gjort hårinpackning. (Bara Ninni.)
- Kört Volvo utan att försäkringen gäller. (Det var Anna. Hoppas inte Per läser det här...)
- Smakat på de där chipsen som luktar rövsvett (Annas ordval) men smakar pungsvett (också Annas ordval).
- Gjort köttbullar på 2 kg köttfärs. (Bara Ninni alltså, Anna håller sig till kalkonbullar.)
- Kollat på fyra avsnitt OC och nu börjat med van Veeteren tillsammans med Timon och Pumba. (Bara Anna)
- Kollat på Stockholm Horse Show tillsammans med skruttdegen. (Bara Ninni)

Jesse rot och stam till er alla!

Hos Kristoffer (Ninni)

Vi var bjudna på fest hos Kristoffer klockan 19. Daniel upplyste oss om att det inte skulle bjudas på mat, möjligen snacks. Därför stressade vi iväg till Plaza och åt en hastig middag innan vi gav oss av till festen.

174189-1196
Cici och Daniel på Plaza. Betyget blir två överstekta oxfiléer av fem möjliga. De klarar sig undan en etta enbart på grund av den kanongoda och åttiotalshärliga potatisgratängen.

Hos Kristoffer var stämningen på topp. Mycket kul folk. Dock möttes vi av denna kulinariska uppenbarelse.

   

Sushi, snittar, frukter, spett, vårrullar och en massa andra smarriga saker.

Man kan tycka att vi borde ha fattat att en kock bjuder på mat när han fyller år. men det gjorde vi inte. Det var lite pinsamt att inte orka äta mer än några passionsfrukter och en sushi-bit. Lyckligtvis var ju Per med och åt lite extra både för Cici och mig.

En kul grej var att jag träffade på en släkting. Vi är ju så pytteliten släkt att sånt är stort för mig. Eller ja, vi var kanske inte släkt på riktigt. Per är kusin till min syssling.

image1201
Släkting-Per och Cici.

174189-1200

Grattis Kristoffer och tack för i kväll!!!

Hos farmor Lilly (Ninni)

Hela familjen Kellander, Per och morfar Stig firade i dag farmors födelsedag. Som väntat bjöds det på kakor och tårta.

174189-1190
Farmor, jag  och morfar.

174189-1191
Anna kom efter att hon slutat jobba. Hon fick en cykel utan punktering av morfar och blev glad.

174189-1192
Mamma Eva och en aningen motvillig skrutthund.

174189-1193
Trots att jag snart är 28 (GAAH!!!) är det obligatoriskt att dricka med sugrör hos farmor.

174189-1194
Morfar och Per.

Den enda som på något oförklarligt sätt lyckades hålla sig undan kameran var pappa Jim. Sätter därför in en gammal idolbild så att han inte känner sig utanför...

image1195

Ja, det var trevligt vill jag lova. Det gör inte så mycket att vi inte är så stor släkt. Vi har kul ändå.
Dessutom fick jag ett jättefint halsband med tillhörande armband av farmor.

Min vecka (Anna)

Det har varit häcken full hela veckan, kan man säga. Av lite olika saker, men de flesta har varit "bekväma".


Förra lördagen hade jag som bekant lite fest. Helt underbart roliga bilder kan ni se här, på Lindas blogg.

På söndagen läste jag boken till våran bokcirkel hel dagen. Den var så helt sjukt bra! Bland den bästa jag har läst.

Sen var det måndag. Först gick jag på vattengympa. Sen var det jobb. Sen var det gymnastik. Sen tränade jag. Sen åkte jag hem. Då gick jag och la mig.

Sen var det tisdag. Först hade vi nåt möte med jobbet för vi ska öppna nätbutik med våra reagrejer. Det ska bli jätteroligt. Jag är inte så teknisk dock. Men det är kul! Sen var det jobb igen. Sen tränade jag gymnastik på kvällen. Vi genrepade vårat uppvisningsprogram. Vi ska ha avslutningsuppvisning nästa tisdag. Jag rekomenderar alla att gå till T1-hallen och titta.

Sen var det onsdag. Först lämnade jag lite blodprover. Sen jobbade jag. Sen var det bokcirkel hos Hanna K, som ni vet. Det var roligt! Vi diskuterade boken riktigt ingående.

Sen var det torsdag. Då jobbade jag. Sen hade jag gymnastik, två grupper. Sen åkte jag till stan och tränade gymnastik igen. Det var roligt!

Igår var det fredag. Först var det jobb. Sen var jag hos mammas kusin Gulla. De bjöds på underbar mat. Sen tittade vi på idol.

Nu är det lördag. Idag har jag jobbat. Sen har vi varit hos farmor på födelsedagsfika. Det var trevligt. Det var mamma, pappa, Ninni, Per, morfar och farmor.

Sen åkte jag med mamma och pappa hem, och här är jag nu. Pappa och jag har vart och handlat på City Gross. Imorrn ska det sjungas i kyrkan tiiidigt. Det ska bli roligt. Sen är det handboll. Då ska det speakas. Det ska också gymnastikuppvisas.

Ikväll skulle jag vart med Tania på fest, men hon kunde inte sen. Det var tråkigt, men det ska bli ganska skönt att inte göra nåt. Jag lyssnar på en så sjukt bra bok (Patient 67 av Dennis Lehane) och jag ska lyssna klart på den ikväll. Och äta nötter.


Intressant inlägg va? Puss och kram!


Kalas-lördag (Ninni)

I dag är det dubbla födelsedagskalas som gäller.

Först ska vi till gullefarmor som fyller 92 år. Det blir med största sannolikhet 47 sorters kakor och tårta. Morfar Stig kommer också så det blir säkert jättetrevligt.

image1189
Grattis Farmor!


Sen ska vi träffa Cici och Daniel och äta middag innan det är dags för nästa fest. Det är Kristoffers födelsedagsfest. Han fyller 25. Rena ungdomen alltså.

För min egen del blir det nog en ganska lugn kväll, min prickmedicin tål inga större utsvävningar. Dessutom är det både köruppsjungning och gymnastikuppvisning i morgon.