I affären (Anna)

Ingen dag är den andra lik i en affär. Faktiskt. Det finns många olika sorters kunder. Det är ju mitt jobb att hålla ordning i affären men jag kan inte förstå hur man kan plocka in typ sju plagg i provhytten och sen lämna alla utochin på golvet i en hög. Jag skulle aldrig göra det så nån affär. Eller när man går och viker kan det gå nån efter och titta på alla tröjor som man viker och hålla upp dem och sen bara släppa ner dem. TACK, tänker jag då. Eller om man har ner kläder på golvet, så brukar jag ta upp dem efter mig. Men det gör inte andra.

En del kunder tar det här ett steg längre. Till exempel alla dessa tjejer med tre lager underlagskräm och sen puder och rouge och nåt täckstift som kletar ner hela tröjorna. Mysigt. Det händer väldigt ofta.

Men nu till några extrema specialfall:
I somras var det någon som provade en sko, och när han lämnade tillbaks den var den nerblodad. TACK.
I höstas var det någon som hade kletat in X antal tuggade Hubba Bubba i en 1300-kronors Vans-sko. TACK
Och min favorit, i höstas var det någon som hade SNYTIT SIG i en t-shirt. Jo visst! Vi hittade den i en provhytt och kunde snabbt konstatera att den var snuten i, och att den som gjort det var VÄLDIGT förkyld. Helt sjukt äckligt.

Man kan också hitta roliga saker när man dammsuger. Tuggade pommes frites är vanligt, och härom sistens hittade jag ett tamponghölje väl gömt i ett provrumshörn.

Det finns vissa kunder också, som delar med sig av lite mer än man vill. I lördags till exempel, var det en kille som provade massa skor men ingen fanns i hans storlek. Han hade även en tröja under armen, så då sa jag:
Du får prova tröjan så får vi hoppas att den passar iallafall.
Han svarade:
Ehhh, jag får chansa. Jag hinner inte prova den nu för jag måste hem och gå på toa.
OKEJ! Vad härligt, tack för informationen, då vet jag.........

Nu ska jag soooova. En förhoppningsvis helt galen helg börjar ju imorrn! Jag har planer ska ni veta!

Min vecka so far (Anna)

Jag skriver ganska mycket om mig själv på bloggen. Vilken ego människa jag är. Men det är ju också svårt att skriva om nån annan.

Så där för skriver jag väl som vanligt om min vecka. Idag är det torsdag. Hälften av veckan är gången (?) Och jag har ju inte skrivit sen i måndags. Bad ass! Ja i tisdags var det ju styrelsemöte med
Wifolka GF. Vi ska skaffa ett Air track (alltså ett luftgolv, som ett långt hoppborgsgolv ungefär), nya gummiband och begagnade dräkter. Really nice. Sen stressade Therese och jag till träningen. Vi kom ungefär en halvtimme försent och var därför lite passiva i vår träning. Men vi underhöll med äckliga skämt istället. Jag blev också inbjuden att duscha med killarna. HAHA.

Igår var det jobb + fucking dammsugning! Ja, på jobbet då. Jag dammsög iochförsig hemma på kvällen sen med. Sen var Johanna här. Vi spelade tvspel till en halv tolv eller så. Vi åt också popcorn med smörsmak. Vi riktigt skopade i oss en hel påse på ungefär fem minuter. MMMM.

Idag har det som vanligt vart jobb, barngymnastik, träning och träning igen. Jag har tränat volt och landat både på magen och på huvudet. Men på fötterna mest såklart. I rock!

Kul inlägg va? Jag är på hugget!

Det kommer så mycket fina grejer hela tiden! Jag har hittills köpt tre adidasjackor (ni får kanske se bilder i helgen) och väntar på två till. Och en WeSC-jacka! Sen väntar jag på fem par skor (jo visst, ett par Adidas, ett par Nike, tre par converse) och en Nike windbreaker också, men den kommer inte förrän till sommaren. Sen är det ju skitmycket mer alltså. Ett par Dr Denim jeans, åtta miljarder t-shirts som jag vill ha (typ nya oversize WeSC-t-shirtsen), säkert en massa Insight, Motel, you name it. Jag älskar kläder och skor. Och även filmer och skivor och böcker. Jag är kanske materialist, vem vet.

Ibland behöver man skratta (Ninni)

Då räcker det med en titt på Vicky Pollard.
The V to the P to the icky to the ollard.


Tack Anna 2!! (Ninni)

I morse bjöd min fantastiska kollega Anna mig på en sovmorgon!
Kan man ha bättre kollegor än jag har?
Skulle inte tro det!

Nu väntar jag bara på att hon ska börja berätta fräckisar också.

Bara en kort inlägg (Anna)

För sen måste jag läsa min braiga bok! (Oh yes, I'm a nerd!)

Idag har det inte hänt så mycket men dagen har ju ändå gått i ett (som alltid). Det har varit jobb, gymnastik och jätteträning med Johanna. Jag slog henne i huvudet på boxen. Annars gick allt finfint. På gymnastiken med förresten, eftersom att alla vill  veta om den. De var jätteduktiga i båda grupperna.


Imorn är det styrelsemöte. Ja, och jobb innan och träning efter. Det är så mitt liv ser ut.


PS. Jag längtar til fredag. Dance and drinks ALL NIGHT LONG. (Ja tro fan att jag ska hitta nånstans att sova/nån som skjutsar hem.)


Helgen (Anna)

Jag kom på rubriken alldeles själv......

Tjena!
Hoppas att ni har haft en fin helg. Det har jag till och från. Men till. Jag tar det från början, håll i hatten!

I fredags var jag på fest hos Tania. Det var trevligt. Jag kände ju bara Tania, Frida, Johanna och lite Micke och så Johanna och Paulina. Men vad gör det. Alla kan ju inte gilla alla som man brukar säga. Men kul var det iallafall. Alla de där utlovade korten då? Ja, jag tog inte ett enda på hela kvällen. Bad Anna. Jag hade snott tre bilder från TAnias bilddagbok, men de går inte ladda upp. Vad är det här nu då?

Sen gick vi till Platens och dansade. Det var så jääääävla roligt! MEN sen var jag ju tvungen att åka hem med sista tåget. Skit och piss. (Ja, jag blir lite förbannad av att tänka på det fortfarande...). Jag ringde Ninni som konstigt nog låg och sov vid halv två och beklagade mig. Jag var så arg att jag nästan tjöt. Ninni försökte vara klämkäck och positiv.
- Jaha, Har det vart kul ute? 
- NEEEEEEEJ, skrek jag.
- Men var det kul hos Tania då?
- NEEEEEEEJ, skrek jag, ännu argare.
- Ehhh,,  var det några söta killar ute då?
 - JAAAAAA!
- Ja men det var ju kul iallafall!
- NEEEEEEJ, jag var ju tvungen att åka hem. Det är ju som att slicka på kakan och sen behöva lämna tillbaks den, sa jag jättetjurigt.
Ninni frågade om vi skulle göra nåt imorgon (läs lördag). NEEEEEEJ, tjurade jag än en gång.

Såhär idag så var det roligt ute, det var roligt hos Tania, och jag ville hitta på nåt roligt på lördagen. Jag insåg det bara inte just då. Men jag kan säga er att jag tänker gå ut varje fredag härefter. Det är bara att hänga på! Vilken skillnad det gjorde med BRA musik. Helt sjukt kul att dansa alltså......

Sen var det lördag och det var jobb. Sen var jag ju hos Ninni på kvällen med Alle, Berta, Ninni, Per, Ragge och Arthur som kissade på Pers julkapp från mig. Vi åt hemmagjorde hamburgare och tittade på sport på teve och bildgooglade underliga saker. Mer vill jag inte säga.

Och idag har det varit lungt. Jag har äntligen tvättat! Halleluja! En helt ny garderob. Det tog tillexempel över tjugo minuter för mig att para ihop alla rena strumpor...  Sen har jag och Johanna varit och tränat på gymmet. Jovisst vet ni. Vi har varit i Mjölby och kört bodytoning. Det var inte jobbigt. Lite lite för axlarna. Sen har jag handlat på city g och sen har jag lagat två matlådor och en omelett som jag åt förut. Det är gött!

Nu ska jag läsa, sen sova.

PS. Härligt att Mia och Klara är tillbaks i rutan.

Helgen (Ninni)

Det blev både handboll och hockey igår. Dessvärre var det ju inget som man blev särskilt lycklig av. Och ännu värre var det väl med matchen idag... Men vi hade en trevlig kväll ändå! Alle, Berta och Anna var här och vi åt och proppade i oss både mat och godis. Och så skrattade vi... Nästan så att det är lite träningsvärk i magen idag. Vad vi skrattade så mycket åt lämpar sig inte riktigt för bloggen. Då kommer det väl bara i corren igen.

Idag har jag varit ytterst produktiv. Bra jobbat, jag!
Jag har till och med gjort typ det tråkigaste jag vet, strykit.
Det är förjävla tråkigt, ni. Det här är jag när jag ska stryka:



Jag brukar in i det längsta undvika kläder som behöver strykas, men nu när det tråkiga är klart så är det nästan som att få en ny garderob. För att göra det lite roligare lyssnade jag på musik och tog mig en liten whisky. Så lite positivt kan det allt vara...

Så pratade jag med farmor nån timma också. Det är så kul när hon är på sitt pratiga humör. Vissa dagar är hon lite skruttig och då blir det inte så mycket prat, men idag var hon pigg och glad. Det blir alltid skoj när farmor inte vill förstå att vi har lite olika referensramar, hon och jag. T.ex. när hon skulle berätta vad hennes väninna heter i efternamn.

Farmor: Ja, nu kan jag ju inte minnas vad hon heter...
Jag: Nä men det spelar ingen roll. Jag vet vem du menar.
Farmor: Jo men vänta nu.. Hon heter ju samma efternamn som hon doktorn i Fråga doktorn.
Jag: Ja men det vet jag inte vem det är.
Farmor: (Förfärad) Vet du inte?!
Jag: Nä, jag har nog aldrig sett det.
Farmor: (Ännu mer förfärad) Har du inte???!!! Det har väl alla!

Ja, så är det kanske, om "alla" innebär farmors kompisar. Farmor konstaterade nämligen väldigt nöjt att hon med sina 94 år är yngst av damerna som hon umgås med där hon bor.

Nu ska jag förbereda det sista inför morgondagen och sen blir det sängen.
Imorgon är det dags för mitt första kultur och fritidsnämndsmöte.
Det ska bli intressant.

Sov gott kära vänner!

Vad skulle ni välja? (Ninni)

Om ni får välja av de här två, och det får ni, vilket blir det då?

Ett ganska självklart val, tycker jag, men tydligen inte alla.....

1 - Handbollmatch. EM (Endast vart annat år) Sverige - Frankrike

2 - Ishockeymatch. Elitserien (Pågår typ 18 gånger i veckan) Lhc - Modo

Creep (Ninni)

Vilken jättebra version av Radiohead's Creep Timo R framförde på "På spåret" igår.

(Ja, det kanske är lite nördigt eller pensionärsvarning att titta på det istället för let's dance.. Men kom igen nu. Ordvitsar OCH geografi! Kan det bli bättre??? Dessutom blir jag så rackarns nöjd när jag gissar rätt på en resa på tio-poängsnivån...)



Nu blir det en kopp te och skidskytte.
Heja Bergman och Ferry och de andra svenskarna!

Sagan om Annas vecka hittills (Anna)

Det var en gång lilla Anna och den långa farbrorn som skulle åka till Stockholm. Det var igår. De skulle titta på kläder. Det gjorde de. Anna blev också kallad för fina tjejen av en tunnelabanekilleoch påhoppad av en alkoholist/kriminell. "Jag mötte honom på kåken vet ni. Det finns fan en helt annan ärlighet på kåken. Jag låste aldrig min dörr och blev inte av med nåt..." (vad hade han att bli av med???) Anna och Pelle fick mat på WeSC. Det var kött i min sallad men jag vågade inte säga till. Jag åt lite extra smör istället. Nej vet ni vad, vill ni se bilder och läsa mer om resan får ni gå in på www.sportifunlimited.se och titta. GÖR DET NU DÅ!

Idag har också varit en härlig dag. Det har varit jobb. Jag har köpt en jätterosa Adidas track top. (Ja, och två Happy Socks...) Sen var det gymnastik. Härligt. Sen tränades det, först Julias pass. Det är kul! Sen var det gymnastik i T1-hallen. Jag tvingade (?) med Johanna också. Vi hade så roligt. Och Therese var med också. Vilken kväll! Den får fem av fem toasters. Kanonkul. Plus att jag äter choklad nu. Nyttigt.

Det är ju inte så intressant och inget ni behöver veta egentligen men jag har det lite träligt nu. Min kropp är pajj! Men jag har fått en ny medicin som kanske kan hjälpa. Det känns lite bättre faktiskt. Och i natt kunde jag ju sova i typ fem timmar, vilket är bättre än de en timme och en kvart som jag sovit på de två nätterna innan. Hurra. Det går mot ljusare tider.

Och imorn är det fet-FEST! Love it. Då blir det bilder och annat skoj och knas på bloggen sen.

Nu blir det sova sova sova säng säng säng.

"Inga jävla hängbjörkar nu" (Ninni)

Hihihi..
Han för rolig, den där Olsson!
Fortsätter hans lag att prestera så här kommer han nog bli en sån där riktigt kul men lite kufig tränarprofil, typ Bengan och Tommy Söderberg, som kommer att kläcka det ena skojiga citatet efter det andra.
Sånt gillar jag.
Men hur många snusar har han i munnen egentligen? Olsson alltså.
Utlänningar måste tro att väldigt många svenskar föds med överdimensionerade överläppar.
Men hellre en stor överläpp än två små, som vi brukar säga.
Kul match var det i alla fall!
Men trist med förlusten även om det inte var helt oväntat.

Hängbjörkar finns det nog en och annan på BT...
Eländigt för stackarna som varslas och deras familjer.
Dubbeltrist.

Och så läser jag att lärare har det tuffast på jobbet.
Jaså?!
Viktigt att tillägga är dock att lärare även har det roligaste jobbet.
Tycker jag i alla fall.
(Även om det var väldigt mycket roligare förra veckan än den här... Men så ser ju livet ut. Det går upp och ner. Och så är det lite platt emellanåt.)

Nu är det dags för sängen.

Sov gott!

Gympasugen! (Ninni)

Jag måste bara säga att det här med att bara köra gymnastikträning på torsdagar är en höjdare.
I höstas blev det faktiskt lite för mycket av det goda och det började kännas som ett måste.
Men nu!!! Värsta gymnastiksuget och det är så himla kul att gå dit!
Enda lilla nackdelen är att jag bir lite ringrostig i passningstekniken som definitivt är en färskvara.
Hoppas att ingen får hjärnsläpp.

För er läsare som bor i Mantorp vill jag tipsa om Julias fenomenala gympapass som är mellan 19-20 ikväll.
Det är kalasroligt!

Mot Vifolkahallen!

Update (Ninni)

Jaha.. Som vanligt skyller vi all bloggfrånvaro på just bloggen.

Vad snabbt veckorna går! Det är ju snart februari for crying out loud! Och sen är det mars och sen är det vår. Det ska bli så skönt!

Kollar ni nåt på handbollen? Visst är det en helt suverän tv-sport? Dagens match var väl inte den roligaste men imorgon blir det nog andra bullar. Det kan bli ett riktigt bra lag av de här spelarna, tror jag. Lite som förr i tiden, när handbollsmästerskapen var årets stora sportbehållning. Fast jag får ont i halsen när Staffan Olsson pratar. Han har nog världens djupaste röst.
Det är bra upplägg på sändningen, tycker jag. Om man bortser från all reklam förstås.. Fast, finns det verkligen inte en enda tjej som har nåt vettigt att säga om handboll? De borde allt anställa min syster på tv4 för hon tycker mycket om handboll. Då kunde hon passa på att göra nåt åt grabbarnas kläder.. För är det inte lite fjantigt att alla är klädda lika dant? Fast å andra sidan, kan vi se Jihde i adidas och WeSC??? Hahaha..


Igå¨r var jag hos optikern. Det var tydligen inte en dag för tidigt.
- Vem har lett in dig i butiken, undrade han.
Konstigt hur man kan vänja sig så mycket vid att se dåligt. För man fattar ju inte hur illa man ser förrän man får uppleva skillnaden. SÅ nu väntar jag med spänning på att linserna ska komma nästa vecka. Fast jag tycker att det där ögonpillandet ska bli lite äckligt. Men det är väl en vanesak.

Och så en liten undring:
Hur långt är egentligen ett promenadavstånd? Om vi snackar mellan jobb och hem. Vad tycker ni?

Tack och hej,
leverpastej!


Ragge "Kungen" Ragnarsson (Ninni)

Jag har världens gosigaste hund.
Ikväll har vi först haft soffmys..
Sen blev det soffbus. Som vanligt alltså. Ragge försökte äta upp min näsa.
Sen blev det soff-fis.* Då var det slut på myset och vi tvingades ut på en promenad istället.












* Det var alltså Ragge som fes. Inte jag.

Ottan? (Anna)

Ojojoj, så här tidigt har jag inte varit uppe sen Sundsvall brann. Och då menar jag halv sju. Är det så här det ser ut då?

Idag bär det av mot Stockholm med möten med WeSC och Adidas. Hurra. Lucky me. Kläder=kul, som jag brukar säga.

Ha en bra dag!

En match (Anna)

Bara en sak först. Det här google desktop eller vad det heter är ju fantastiskt! Det visar ju en massa kort hela tiden. Det är jättekul. Jag är oftast inte så bra på kort. Eller bra och bra. Snygg iallafall. Om det är meningen att jag ska se ut som en idiot är jag jättebra. Nu är det en fin bild på Arvid, Pelle och Mats i svarta bodysuits i sammet (hahaha, jag vet inte hur det stavas....). Det var kul.

Well nu ska jag skriva om handbollsmatchen idag. Det var Mantorp som mötte Höör. Vilken spännande match! MEN som vanligt fick Mantorp stryk, idag med ett litet skitmål, 29-30. Rövigt. Men det var kul att titta. Det var jag, Johanna och pappa. Och några andra. Johanna och jag tittade lite på killarna. Det gjorde inte pappa. Han härjade lite på domarna som vanligt. Jag hejade glatt på. Vi hade roligt iallafall. Dessutom fick jag söndagslunch hos mam och pap innan. Det är lite lyxigt.

Jag skulle idag ha:
Städat (nej)
Dammsugit (nej)
Tvättat (nej)
Gjort gymnastik (nej)
Vart på city gross (ja!)
Vart på handboll (ja!)

Inte så illa ändå. Jag har ju gjort nåt.

Ha en bra vecka. Det ska jag ha. Den här veckan är så fullspäckad att jag inte ens kommer hinna gå på toa.


Yohoo! (Ninni)

Jag har vunnit Jörgens bloggtävling.
En trisslott, blev priset.
Jag känner det på mig...
Det är nu det plötsligt händer!
Jag kommer att bli rik!
Ser fram emot ett liv som miljardär!

Sushikväll (Ninni)

Jaha. Då blir det till att öppna sushirestaurang då.
Det vore synd och skam att undanhålla min talang från omvärlden.
Ni ser ju själva!
Det ser ut som en infödd japan skulle ha lagat till den här sushin.



Men ok.
Jag tar det från början.



Hanna - eller mästaren, som hon kallas i sushikretsar - skulle lära oss att tillaga sushi.
Jag var en ivrig elev.
Per och Jonas.. nja.. de pratade nog helst om motorer och förgasare och sånt.
Men lite spännande tyckte de nog allt att det var.



Se här hur elegant hon blandar till risvinäger och socker så att riset ska bli klibbigt och bra.



Jonas var extra fin i mitt tomtemorförkläde.



Skära skära havre.
Eller morötter, gurka, avocado, hummer och lax.



Per och Jonas gjorde jumborullar.
Hannas och min sushi var lite mer feminin och ... fin. 



En tjejsushi och en killsushi. (Försök gärna säga det snabbt!)



Det färdiga resultatet.
Ja, jag vet. Firren ska egentligen ligga i mitten i rullen men jag är ju trots allt nybörjare.
Det blev kanongott.
Kikkobar kan klappa ihop nu.



Jonas hade med sig sin kompis Nyckelpigan.



Tyvärr gick Nyckelpigan en ond bråd död till mötes då han (ja, vi hann bestämma kön) störtdök i Jonas wasabi-soya.



Jag känner mig inte längre arg på Jonas för att han snor med sig Hanna upp till sthlm.
Ifall nån undrade.
Hanna och jag har haft distansförhållande förut så det ska nog gå bra även den här gången.
Jag får helt enkelt masa mig upp till huvudstaden lite oftare.


Ragge fick inte göra nån egen sushi.
(Han brukar ju alltid kissa på sin ena framtass, och sån ohygien vill vi inte vara med om i köket.)
Men han smakade gärna på alla andras sushi.

Sen spelade vi spel halva natten.
En mycket rolig - och lärorik! - kväll.

En cup (Anna)

Igårkväll var jag och Johanna, som de idrottsfantaster vi är, på fotbollscup. Jag skulle vilja kalla den Södracupen eller nåt liknande. Men det kan vara fel. Det finns många lag i Mjölby och det är lite svårt att hålla reda på dem för en utböling som jag. Men på läktaren i Lagmanshallen satt vi iallafall dryga sex timmar och tittade. Hängivet!

Johanna och jag dominerade självklart på läktaren. Förutom att vi faktiskt var lite sugna på en Bullens varmkväll flöt kvällen på utan motgångar. Johanna visade också hur man ska göra på kort. Ut med näsborrarna och fram med tänderna. Lovely!


Sen irriterade vi oss självklart på många! Det är ett måste när man är bland en 500 människor sådär. Tillexempel folk med tajts som inte sitter just tajt. Såna som inte plockar bort sitt skräp efter sig. Folk med ridstövlar (eller liknande). Såna spelare som tycker de är skitbra fast de inte är det. Överengagerade föräldrar/vänner som försöker coacha från läktaren. Ja, och lite andra viktiga saker.

Jag hade också en egen ljudshow. Ett skott kan låta på många olika sätt. Som en häst eller som ett ljudligt PLONG tillexempel.

Jaja, nu till själva fotbollen. Damfinalen gick mellan MAI och Tinnis.

Den vann MAI med 2-0. VÄLFÖRTJÄNT! De var det överlägset bästa tjejlaget, med bra SPEL (det enda).

Herrfinalen gick mellan Turabdin och Skeninge.

Den vann Turabdin med sådär 3-1 kanske. Jag minns inte riktigt. Men Skeninges målvakt var asbra.

Höjdpunkten var uppvisningsmatchen mellan Södra och MAI. Ni som var där vet vad jag menar!

Sushi! (Ninni)

Hanna och Jonas kommer hit om en liten stund.
Vi ska göra sushi och det ska bli kul för jag har aldrig provat det tidigare.
Att göra den själv alltså.
Men Hanna är erfaren.
Vi får väl se om den går att äta eller om det blir en sväng till pizzerian senare.

Trevlig lördag på er!

Nu är jag här igen (Anna)

Long time no see, som cowboysarna brukar säga. Eller några andra.

Jag skulle vilja säga att jag inte har bloggat sen i måndags. Tror jag. Det var länge. Tur att Ninni håller ställningarna.

Ja, det är finfint med mig, om man bortser från lite träningsvärk. Men det är alltid trevligt. I tisdags började ju min gymnastik med. Det var jätteroligt. Det kommer att bli en finfin termin. Det känner jag på mig. Om inte Magnus vill träna sitt tredje ben som vanligt vill säga. HAHA.

Igår var jag och Allle B ute på långpromenad helan kväll. Det var trevligt. Speciellt kul hade vi när vi pratade om en Spanien-resa vi gjorde nån gång sisodär 2004. Vi var ganska galna. Men det är vi ju än. Vi pratade självklart nutid också. Det är viktigt. Och det var mycket trevligt.

Idag har det varit gymnastik igen. Min pappa har varit med och tränat. Det förgyllde träningspasset kan jag lova. Det är viktigt att hålla formen även som pensionär. Det vet pappan, det.

På min stora gymnastik börjde det nya tjejer. En var skitduktig. Men inte dryg! Jag älskar såna rara människor.




Jaha, nu fick jag näsblod. Det är väl bäst jag slutar. Baksidan av handen är inte så mysig att använda alltså.

PS. Jag äter jättegammalt naturgodis som jag tror jag och Johanna köpte typ förrförra helgen. Mmmmm. Crispy. Go nuts everybody.....

Äntligen en bra modeblogg! (Ninni)

Jag är inget fan av modebloggar.
De är liksom inte min grej, helt enkelt.
Förutom en!
En!
Den här modebloggen måste bara läsas.
HÄR!
Kanske inte så mycket för kläderna som för att den är så knasigt rolig.
Nu är jag förvisso en aaaning partisk, men eftersom den följs av över tusen läsare om dagen kan jag ju inte vara helt fel ute här.

Idag skrattade jag högt bl.a. när jag läste om pipväskan och skorna med luktsula.
Ok, hästbilden var också ganska kul.
Ni måste läsa!
Det är inte ens köptvång!

Tisdag. Eller Tissdag, som en del säger. (Ninni)

Effektiv idag, ni!

Först tandläkaren direkt efter jobbet.
Inga problem! Inga hål den här gången heller.
Men måste hon alltid vara så hårdhänt?
Man känner sig ju helt misshandlad i munnen efteråt.
Jag har gått hos samma tandsköterska i hela mitt liv - ändå har vi aldrig haft nån större respekt för varandra.
Jag ber henne ta det lugnt med tandtråden.
(Det är ju för guds skull tandtråd hon har i händerna. Ingen osttråd. Och jag är definitivt ingen ost!)
Sen trycker hon ner armbågen mellan mina rattar så att jag inte kan göra motstånd och börjar såga med sin tråd.
Blodet sprutar och jag försöker protestera.
Sen är det över för den gången.
Jag surar och svarar enstavigt.
Hon verkar nöjd och belåten över att ännu en gång ha vunnit en kamp.
Ja, jag kanske överdriver en smula.
Men jag måste nog byta tandis...

För övrigt sa hon väldigt glatt:
- Ja, nu när du är trettio så blir det ju lite dyrare med undersökningar.
Jag, som fortfarande surade över tandtrådsmisshandeln, svarade att jag inte alls är trettio år utan 29 år och två veckor.
Det spelade tydligen ingen roll.
Varför är det alltid så? När man ska betala nåt så räknas året man föds på. Men när det är kuliga grejer, typ ta körkort och gå på krogen, då är det det exakta datumet som gäller.
Att vara född sent på året har så här långt visat sig vara lite av en förlustaffär.
Men det kanske ändrar sig?!
:-)

Har även hunnit med en mängd ärenden på stan.
Jag var så snabb att jag till och med hann besöka Hanna på Handelsbanken.
Hon smugglade in mig i personalrummet, men när vi satt där och fnittrade som bäst kom kontorschefen med nån slags hot shotchef från huvudkontoret på besök. 
Hot shotaren började ta i hand och presentera sig.
Den mycket trevliga kontorschefen tittade konstigt på mig.
Det hela blev en aning pinsamt när Hanna fick erkänna att jag inte alls jobbade där.
Puh.. Vet inte hur jag hade fixat en diskussion om inflation och skit.
Kanske tur att Hanna ändå ska sluta...

Och så har jag ju varit hos världens bästa frisör också.
Eller frissa, som man sa på åttiotalet.
Carro är så himla rolig.
Hos henne får man både hårvård och stand up.
När hon inte sitter på den lilla rullstolen.
Då får man sit up.
Men det är också skoj!



Eftersom det här verkar bli en väldigt lång utläggning om min ytterst intressanta dag kan jag ju lika gärna berätta om Annas och min kvällsmat också.
Vi var på Chili och åt.
Anna beställde svart pepparsås till sin kyckling.
Det stod så på menyn.
Det var synd att de inte hade nån lila pepparsås.


Anna pillade upp sin mat i näsan.
Näevars.. Hon försökte läska mig med att hon fick zucchini i sin maträtt. Men jag var inte avis..


Jag hade nämligen ett hårstrå i min mat. Dock mitt eget. Hoppas jag...

Så.
Det var nog allt.
Nu är det dags att sova.

God natt.


En komplimang eller inte? (Ninni)

Jag hade ett intressant samtal med en elev igår.
På tal om
den här mycket tänkvärda texten om tur och otur.

- Fröken, du har sån tur!
- Jaså. Hur tänker du då?
- Jamen.. Du är ju SÅ GAMMAL men har ändå inte så jättemycket rynkor.

Hmpf....

Ha en fin tisdag!
Önskar Ninni (som fram till igår levde i gudomlig ovisshet. Tydligen är inte ålder och rynkor nåt som bara drabbar andra??!!)


Hallå? Hallå?! Hallå!!! (Ninni)

Det är lustigt det där, att Anna och jag så ofta ringer varandra exakt samtidigt.
Ibland finns hon bara i luren när jag ska ringa henne.
Och ibland irriterar vi oss på att det bara är upptaget hos den andra - fast det beror på att vi försöker ringa varandra samtidigt.
Vad beror det på?
1. Att vi ringer varandra alldeles för ofta?
2. Att vi har en väldigt bra telepatisk förmåga? Typ som Tvillingarna i Sweet Valley.
4. Att det har nåt med magnetfält att göra. Typ som i Lost?
3. Att vi egentligen är utomjordingar. Typ som E.T som hela tiden ska ringa hem.

Imorgon blir det fullt upp!
Tandläkaren ska hinnas med.
Och kommas ihåg... Glömde visst sist.
Sen in till stan för en massa viktigheter.
Bl.a. frisörbesök hos Carro.
Så nu är det nog dags att knoppa om morgondagen ska orkas med.

Sov gott!

Måleri (Ninni)

Det är inte klokt vad jag har haft mycket tid över idag, nu när jag inte har nån gymnastik på måndagar.
Lyxigt!

Jag har kommit till den roliga delen av gästrumspysslet nu.
Snart dags att börja inreda!
Ikväll har jag målat möbler.



Hittade den här gulliga möbeln i farmors förråd. Den brukade stå i min fasters kammare i deras sommarstuga som för övrigt hette Karlinge. Nu får den stå i gästrummet i Karlsbo istället. Blir perfekt!


Men blå-grå kan den inte vara. Vit får den bli.


När jag väl var igång kunde jag lika gärna fortsätta måla...

Vill minnas att det har hänt förr.
När Malin och jag bodde i Sumpan gick hon till jobbet en morgon och allt var som vanligt.
När hon kom hem blev hon förskräckt.
Jag hade blåbetsat typ allt.
Till och med diskstället.
Jag brukar kalla den här tiden i mitt liv för min blåa period.
;-)

Jag känner mig mördad (Anna)

Ikväll har jag börjat att träna igen. Det är ingen idé att göra det lite lugnt tydligen. Nejnej, jag började med den vanliga träningen med 2,5 h barngymnastik och 2,5 h hårdträning. Jag tvingade Johanna att göra likadant. Nu känner jag mig lite som en mördad. Och då har jag ändå försökt återhämta mig genom att äta en påse Polly och se på ett av mina favoritavsnitt av CSI. Nu ska jag duscha. Sen sova. Jag kommer sova som en gris. Jaha, som vanligt då.

Imorrn kommer jag ha träningsvärk i alla delar av min kropp. Och imorn börjar min gymnastik med, jag kommer jämt dit med träningsvärk och är jättestel. Typiskt. Men nu ska jag komma i form för beach 2004. (Det var ett år jag gillade så jag tar det igen.)

Alla barn har förövrigt varit jätteduktiga idag. Det var riktigt kul att dra igång igen. Den här terminen ska vi träna salto och tjeckvolt så att det däckskriker i svängarna.

PS. Jag köpte en ny adidas tracktop idag, men glömde den på jobbet. Asiga mig.


Tschüss!

Bilder från igår (Anna)

Igår var vi hemma hos mig och spelade tv-spel. Det var en fantastisk succé. Vi var så bra. Jisses. Men efter ett tag kände vi att vi suttit ner för mycket. Då åkte det gamla goa TWISTER fram. Jag vill inte berätta vem som vann eller så för det viktigaste var ju att vi hade roligt. Och det hade vi! Sen att alla fuskade och satte sig på mig och knuffade ut mig och så är inget jag är bitter över. O nej. Jag vet att jag är bäst på Twister redan. En mästarinna.

Vi som var hos mig var förövrigt Johanna, Frida, Julia, Ninni, Per och Pär. Per och Pär ville inte twista. De var manliga och spelade gitarr istället.

Efter den långa twister-kampen körde vi UNO. Nu hittade jag på reglerna att man var tvungen att dricka två klunkar när man bytte färg eller använde ett grejs-kort. Så mycket roligare det blev. Frida var dock lite färgblind. Hoppas att det bara var tillfällligt. Nu ska jag väl inte snacka, jag kan ju uppenbarligen inte höger och vänster. På twister är det extra svårt.

Sen åkte vi in till stan. Jag, Johanna, Frida och Julia gick ut. Det var dålig musik hela kvällen. Men annars var det trevligt. Sen kom Per och hämtade Johanna och mig vid kvart över tre-ish. Han ville bara ha en kebabtallrik för besväret som han skulle avnjuta kall till frukost följande morgon.

Johanna sov över i mina ganska håriga lakan. (Det är inte jag som är hårig dock, så alla vet.) Idag har vi degat framför teven och sen åkte vil till Macke Donken och satt där några timmar. Sen somnade jag när jag kom hem.

Nu skulle jag behöva diska vinglas. Det luktar lite surt i mitt kök idag. (Det är inte jag som luktar, så alla vet.)

Här kommer det bilder! Hurra!


























(Hujedamej vad snygg jag var........NOT. Jag ser ut lite som en gris.)

Ha en underbar natt!

Förfesterna är alltid roligast! (Ninni)

Eller hur?
Därför åkte vi hem när den var slut och de andra åkte in till stan.
Vi har haft en superkul kväll hos Anna med bl.a. twister, uno(!), guitar hero, våghals och en massa annat kul.
Ragge har dessvärre också varit med.
Det är nåt knas med hans foder.
Han fjärtar hela tiden och det är så hemskt att ögonen har gråtit på oss alla.
Jag är tror nästan att jag har fått cancer i näsan.

För övrigt vill jag säga att bloggen inte har funkat idag.
Det är skrutt och det är ganska ofta det händer.
Borde vi kanske byta blogg?
Om bloggen funkar imorgon utovas skojiga bilder!

Gnugg (Ninni)

Mamma och pappa har varit borta hela dagen idag så jag fick äran att promenera hundarna efter jobbet.
Det blev en trevlig promenix i solskenet.
Det var jag, Grappo och Joppe med hans alter egon Hoppe och Snoppe. 
Först träffade vi tre tikar.
Man skulle kunna tro att det är då Joppe blir Snoppe, men han blev Hoppe istället.
Lyckligast i hela världen, som vanligt.
Den hunden kräver inte så mycket här i livet.
Däremot observerade jag något intressant när han kissade.
Det var då han blev Snoppe.
Han liksom tryckte upp hela sig mot trädstammar, elskåp, pensionärer, eller vad det nu var han skulle kissa på.
Liksom gnuggade sig. På ett ganska ofräsht sätt.
Nån form av klåda, kanske?
Eller är han bara en helt vanlig tonårskille?

Det hela påminde mig om en lärare som det flesta av oss Mantorpsungar har haft.
No names - men han kallades Gnuggaren av oss. 
Han brukade alltid, på vad han nog trodde var ett diskret sätt, gnugga sina certain parts mot katedern.
Detta trots att han flera gånger råkade ut för samma hyss.
Det var nämligen väldigt populärt att rita kanten på katedern med tavelkrita innan hans lektioner...


Änglavakt (Ninni)

Det hade Lotta igår.
Vi är så glada att ni efter omständigheterna mår ok!

Lotta (Anna)


Vi tänker på dig. Hoppas att allt är bra med er!

Mjölby hockey (Anna)

Ikväll har jag och Johanna (och hennes föräldrar) varit på hockey. LHC, tänker ni. Nej nej. MJÖLBY hockey. Oj de hade fart på skridskorna ni! Det yrde is runt skenorna på dem. Eller så. Eller kanske inte så mycket. Det är lite roligare hockey att titta på ett elitserielag. Mjölby känns ju lite so crap i jämförelse. Men vad mycket mysigare det är i en lite hall där man kan se allt och så. Inte behöva titta på jumbotronen för att se matchen. Det är roligare.

Johanna och jag hade jättekul och visade ut folk till höger och vänster. I matchen var det inte så mycket utvisningar dock. De petade bara lite på varann. Jag vill se riktiga manstacklingar så tänder ryker och puckar skjuts i skrevet på varann. Det är hockey det! Nu vann iallafall Mjölby med 4-3. Det var väl trevligt för dem.

Jag är ganska dålig på skridskor. JAg ville bara berätta det. Och skjuta iväg en puck kan jag inte ens. Den är för tung. Klubban i sig är nästan för tung. Men å andra sidan så är väl damhockey något av det tråkigaste som finns att titta på. Sen kommer damfotboll.

Idag har det inventerats. Jag har gjort alla kläder i affären och Pelle har gjort skor och jeans. Imorn ska jag göra lagret. Det är inte jättekul att inventera, det är det inte. Men det går ju ganska fort.

Ha en fin kväll och glöm inte gå in på
Sportifbloggen. Den är fin.

Jobb imorgon (Ninni)

Därför borde jag kanske gå och lägga mig nu.
Det ska bli skönt att få lite rutiner igen.

Dock har jag planerat att göra som Anna 2's gamla gympalärare.
Jag har tänkt "leifa" till jobbet.
Så jag får nog ställa klockan på typ tre om jag ska hinna..
;-)


Det här var inget vidare (Ninni)

Pannacotta är väl den enklaste efterrätten i hela världen.
Jag har vispat ihop det så många gånger och det är OMÖJLIGT att misslyckas.
Trodde jag.

Igår hade jag tydligen glömt att hälla i socker...



Våra middagsgäster - Jens, Malin och Julia - var INTE imponerade.

Mys (Ninni)

Idag har jag och min kollega Anna varit på fika hos vår kollega Linda.
Hon är just nu mammaledig.
Det är mysigt för henne men vi saknar henne på jobbet.



Det var så roligt att prata ifatt, se deras fina hus och att träffa söta lilla Agnes och hennes storasyster Alma.


* Från och med nu kommer jag att kalla min kollega Anna för Anna2. Det blir så tjatigt annars. Och jag vill ju inte att nån ska förväxla de båda annorna.

Vilken trettondag! (Anna)

Av alla högtidsdagar är trettondagen den allra viktigaste. Det är viktigt att fira vise män och jesus och dom. Jätteviktig dag. Verkligen.

Men det är ju härligt att vara ledig. Jag har haft hundarna. Jag hämtade dem igår efter jobbet. Även Johanna var här. Vi spelade tv-spel, ägnade oss åt gymnastik och snackade skit. Johanna bjöd på soppa med haj i. Hon var en riktig fena på hajsoppa. HAHA. Själv gjorde jag bakåtkullerbyttor på parkettgolvet. Johanna spelade i otakt på trummorna. Lady lät som en trasig bil varje gång Joppe kom i närheten. Sen fick hon personlighetskris och skulle kela med Joppe genom att trycka huvudet emot honom. Han fattade inget. Grappo och Timon sov.

Imorse var det långpromenad som gällde. Sen hade Joppe en dejt med grannhunden Takida. Joppe trodde det var en lekdejt. Takida trodde uppenbarligen att det var en kärleksdejt som han juckade hela tiden. När de inte sprang som tokar vill säga. De sprang i en timme. Min granne Fridas hund Takida är skitrolig. Jag hatar fega försiktiga mesiga hundar som inte vill leka. Joppe är det fart i. Och Takida visade sig inneha samma energi.

Sen åkte vi och åt hos mamma och pappa. Riktig mat. Sen åkte vi hit igen. Ja, och sen åkte hundarna hem och friden la sig över Sågvägen. Det var kanske de visa männen som hittade hit.

Gläns över sjö och strand på er!

PS. Ikväll har jag gjort massor gymnastik. Jag är så duktig! Och nu ska jag diska.

Grattis Ninni (Anna)

Bara en vecka försent men här kommer det. Grattis Ninni!















(Ninni tar gärna emot grattis-i-efterskott-hälsningar. Go crazy bara.)

Min födelsedag (Ninni)

Det är ju ett tag sen nu och det har hänt ett och annat sedan dess, men jag måste såklart tacka för allt fint firande på min födelsedag.

Först lunchen med familjen. God mat OCH fina presenter.Tack och tack. Ni är bäst! Och tack Anna för att du orkade masa dig upp ur sjuksängen för att göra oss sällskap. Att du smittade Per gör inte ett dugg - det var det värt, tycker jag.

På kvällen var det födelsedagsmiddag hos Jens och Malin.
Kolla in käket!!


Att äta middag hos dem är bättre än ett besök på en lyxrestaurang!
Inte nog med det! I present fick Jens och jag biljetter till Anna Ternheim. Det ska bli superkul!



I fredags var det firande hos Mia och Janne.
Även Mia hade överträffat sig själv  köket.






Ragge var livrädd för Musse Pigg och undvek ögonkontakt med honom hela kvällen.

Än en gång, tusen tack för en trevlig kväll och jättefina presenter.

Grattis Joppe (Ninni)

Idag har jag varit och firat Joppes första födelsedag.
Nån present fick han inte - Ragge hade "glömt" att köpa - så han fick nöja sig med en vante.



En mycket stilig ettåring.



Det var helt sjukt kallt, -14 grader, så promenaden blev kortare är planerat.
Joppe tjöt och gnällde hela vägen hem över kylan. Ibland hoppade han även på tre ben för att vi skulle förstå att det var för kallt om tassarna och tycka lite synd om honom. Kanske eventuellt att nån ville bära honom hem... Men icke.
Ragge har inte riktigt samma problem med kyla. Han är ju, för att säga det snällt, lite rundare. Det finns lite mer underhudsfett där liksom. Eller ja, han är ganska tjock helt enkelt.



Vi tog en sväng i nya området.
Plopp, plopp, plopp säger det om husbyggandet där. Det ploppar upp nya hus hela tiden.
Det blir nog ett jättetrevligt område att bo i.



Mamma var giftig med kameran.
Det kan ha berott på att fingret hade frysit fast på avtryckaren...





När vi kom hem fick hundarna busa en stund men sen däckade de...


GammelGrappo. Han har så mycket starr att man kan se det på fotot till och med. Dessutom har han drabbats av ytterst selektiv hörsel. Han hör inte när man ropar på honom - men han hör när man skalar räkor eller öppnar kylen.



Ragge är verkligen en pösmunk.
Joppe är spänstig och smidig.
Och alltid glad.

Så. Det var allt på hundfronten för nu.

Året som gick (världens längsta inlägg!) (Anna)

Nu är året slut. Och jag är nästan frisk igen. Om ni undrar varför jag har skolkat från bloggandet så är svaret lätt. Influensan. Nu är jag dock friskare. Men jag har feber än. Men inte över 40 grader längre iallafall. Så nu ska jag ta och minnas året som gått. Vad har egentligen hänt?

Januari:
Den 12 januari var vi tydligen ute. Det var jag, Frida, Jesper, David, Pelle och Arvid. Enligt mig har kvällen fått fem stjärnor av fem möjliga och det litar jag på.

image1360
image1365
image1366
image1369

Den 19 klättrade vi vägg och hoppade studsmatta. Sen spelades det tv-spel.

image1392
image1389
image1399
image1404

Den 25 januari hade Tania fest.
image1413
image1417

Den 7 februari var det Kent-konsert i Cloetta Center.

Den 15 mars hade vi födelsedagsfest för Per. Fast han var inte med. Delar av gänget:
image1625

Den 19 mars var det invigningsfest på Monki och en helt sjukt rolig kväll!
174189-1639
174189-1638
174189-1637
174189-1635

Den 21 mars var jag och Janna ute och partajade.
image1655

Och den 22 mars flyttade Joppe in på Slåttervägen!
174189-1656

I början av april spelade LHC sm-final och vi fick lära känna ålahuvet och grisabonnen. Väl värt att nämna.
174189-1677

Den 5 april hade Tania fest. Tjo flöjt. Sen var det utgång....

image1689
image1688
image1692

Den 9 flyttade jag in i min lägenhet. Underbart drag att flytta till MAntorp!

Den 13 hade vi gymnastiktävlingar samt gymnastikshow med ryska elutgymnaster!
image1709
174189-1701

Jaha, och den 17 april bröt jag handen....
image1715
image1719
174189-1766

Den 24 april fyllde jag 25 år. Det var en torsdag. Då firade jag med familjen hemma. På fredagen hade jag fest.
174189-1771
174189-1772
174189-1773
174189-1774

På lördagen hade jag fest.

image1785
image1788
image1791
image1792

På Valborg hade jag fest hos mamma ocg pappa. Som när man var liten.
image1840
image1842
image1843
image1845

Den 7 maj hade Arvid födelsedagsfest. Lyckat, som alltid!
174189-1892
174189-1890
174189-1886
174189-1884

Den 18 maj hade Lotta födelsedagskalas. Jag blev introducerad för chokladfonduen och har inte tänkt på någon annan sedans dess.
174189-1932

Den 19 maj var vi ute på restaurang och sen drack vi drinkar gos Frida. Jag minns det som igår......
174189-1942
174189-1941
174189-1940

Den 22 maj var vi på LISEBERG!
image1993

Den 31 maj hade Arvid fest igen! Och vilken fest sen!
174189-2026
174189-2024
174189-2023
174189-2022
174189-2021
174189-2019
174189-2016
174189-2017

Den 6 juni hade Helena fest. Grattis till Helena och nationaldagen.







Den 14  juni hade jag lite fotbollsfest. Men det blev ju inte så roligt... Eller...



Ja sen var det då Midsommarafton. Bilderna säger allt...



















Den 25 juni var det fest hos Arvid....





Den 28 juni dracks det vin och spelades tv-spel...



Den 2 juli hade vi sex and the city-kväll.


Den 5 juli var jag på manskalas hos Jesper.




Den 11 juli var jag ute med mamma och pappa.



Den 12 var jag och Arvid på Kent-konsert i Eskilstuna. Helt fantastiskt!


Håkan var med bra.


Den 15 juli var vi på Grillfest hos Linda och Gavin. Eller i Bestorp iallafall. Det var jättekul!






Klicka f�r att st�nga bilden

Den 17 juli hade Arvid tv-spelsfest. Som vanligt. Och skitkul som vanligt!





Den 25 juli var det WeSC-fest på Platens. Asrolig!!!






Sen hade jag semester fyra veckor. Jag hade lite bra väder med bad.



Den 6 augusti var jag och Frida ute. Som enäggstvillingar.



Den 8 augsti var jag och Johanna ute.










Den 9 augsti hade Arvid och jag tv-spelskväll.


Den 11 augsti hade Fridis och Cici föelsedagskalas.


Den 16 augsti hade vi hej då-fest för Orazio.







Den 23 hade vi gymnastikfest. Det var faktiskt riktigt roligt.







Den 30 var jag och Frida ute...



Samma kväll var det också körfest. Det är inte att förglömma.



(Alltså, det var ingen förfest, utan en körfest.Haha)

Den 6 september hade jag och Jesper fest.


Den 13 sep var jag och Frida ute.





Panuu rocks!

Den 20 hade Alle och Berta sin jättelyckade inflyttningsfest i Fiestad!


















Och den 27 var det en lika lyckad fest hos Julia, med utgång på det!









Den 4 oktober var vi här och sen gick vi ut.




Den 6 oktober hade Hanna födelsedagskalas i Trädgårdslund.


Den 9 var Ninni och jag på Björn Gustafsson och gänget. Det var skitkul. Tack.


Den 10 oktober var vi ute.













Den 12 oktober hände det som aldrig vill ska hända. Vår morfar gick bort. Världens härligaste gubbe! Rolig och underbar. Saknad.










Den 21 var vi och såg Hellacopters.





Den 23 öppnade Sportif upp portarna igen. Helt omgjort och fint!


25 oktober. Eller mer känt som Pers Praktfylla.

Jag publicerar väl inga mer bilder då, bara för Ninni säkert blir sur då. Men det här är ju bilder väl värda att se! Sjukt roliga!

31 oktober var vi i T1-hallen och tränade.

(Om ni vill se fler bilder från det får ni gå ni klicka på oktober...)

Den 31 var vi på Lasse Lindh också.


Den 1 november var det Halloween och Frida och jag var ute (outklädda)


Den 8 nov var jag och Johanna ute.





Den 15 nov var jag och Frida ute igen:





Den 21 november kom äntligen guitar hero 4, och den 22 hade jag tvspelskväll!



Den 26 nov hade Sara och Benedetto inflyttningsfest.


Den 29 var det dags för utgång igen.





Den 11 december hade vi gymnastikterminsavslutning med bastning.



Den 13 hade Arvid fest. Helt apigt roligt. Här kommer några tidigare opublicerade bilder.:







(Jag har aaaaasmycket bilder men jag orkar inte ladda upp mer alltså. Kanske nån annan gång.)

Den 15 opererade jag handen igen


Den 20 hade Helena inflyttningsfest/glöggfest. Här kommer bilder från det också, som jag inte publicerat innan.








Harry!

Sen var det då julafton!


Sen var det utgång juldagen men då tog jag inga kort :(

Sen var jag sjuk länge.

Och så var det tillsist den härliga nyårsfesten i onsdags. De bilderna har ju Ninni nyss lagt upp så dem får ni titta på i respektive inlägg. Titta gärna och njut. Och lämna gärna en kommentar :)

Jag är medveten om att jag har glömt några saker. Men det är de gånger jag har glömt kameran. Jag minns att Josse hade fest i somras där jag inte hade nån kamera. Och så julklappsspelet härom veckan. Plus väldigt många utgångar, framförallt under första delen av året. Men det här kanske räcker ändå :)

Nu har jag bloggat i ungefär fem timmar. Dags att sova.





GOTT NYTT 2009 ALLIHOPA!

Attention Anna och Frida (Ninni)

Förbered er på att bli avis!
När Åsa och Adam flög från LA till OC igår träffade de Will Ferrell och hans svenska fru.
De snicksnackade en del och de var tydligen väldigt trevliga.

Adam tyckte tydligen att det här smällde lite högre än när de satt bredvid Carola på flyget förra året...

  VS.


Natten (Ninni)

Ingen fest utan dans.
För som det dansades....


Indiandans?


Tryckare med Sebbe. Visst passar vi bra ihop?


Julia och Magnus shakade ordentligt.


Snurr i snurrkjolen. Och i huvudet..


Jens var discokungen


Alle och Frida gnussade.

I mellan danserna blev det en massa prat, skratt och knasiga upptåg.




Daniel var så fin i sina rutiga byxor.


Hanna - rakryggad som vanligt!


Världens bästa Malin!


Anna försökte komma innanför Fridas bh. Tydligen.


- Vad tyckte du var bäst med den här festen?
- Jag tycker nog alla trevliga människor.
- Ja.. Fast bäst är nog att värdinnorna är så sjukt snygga och bra.
- Ja, det är faktiskt det allra bästa.


Micka och Sanna


Don't ask...


Ännu mer don't ask...


Världens bästa festfixerska!

Tyvärr är det väldigt många som har lyckats hålla sig undan från kameran - men jag hoppas på mer roliga bilder på Lottas och Fridas bloggar! (Om de bara vill lägga in bilderna nån gång...)


Nu återstår bara att tacka ALLA för ni bidrog till att det här blev en fantastisk kväll!
Tack för en helt perfekt födelsedagsfest!!

Middagen (Ninni)

Så var det dags för middagen.


Maten var beställd från Östenssons. Det gäller att inte göra det onödigt svårt för sig när det vankas kalas. Det bjöds på exotisk planka. Eller var det erotisk planka?


Alle och jag (mest Alle) hade lagt ner mycket jobb på att få till en bra bordsplacering. Alla verkar ha blivit nöjda så vi får väl säga att det lyckades.


Alexandra drar ordningsreglerna. Rökning och kräkning endast tillåten utomhus.
Min bordskavaljer var Jonas. Han skötte den uppgiften med bravur. Dessutom har han klass och koll på etiketten och höll ett jättefint tacktal efter middagen.


Elin, Anders, Eva och Mårten.


Malin hämtar påfyllning.


Chille, lite av Nathalie, en slips och delar av ett skrev.


Hungriga festfixare


Mårten och Frida


Magnus och Julia


Christian och Alexandra


En av deltävlingarna i middagstävlingen var vem som hade kvickast tunga. Chille var minst sagt överlägsen.


Han blev så glad att han höll ett tal.


Vem var bäst på att blåsa? Det blev en jämn strid mellan Sanna och Frida D som Frida till sist vann. Frida F i mitten lyckades inte blåsa upp en enda ballong - vilket var en bedrift i sig.


Tårtfyrverkerier! Starring: Frida och Hanna


Jens, Alexandra och jag fick blåsa ut ett ljus var.


Sen fick vi ta första biten på tårtan. Efter att jag hade höfttacklat bort Cici som också var tårtsugen.


Tårtkön


Till sist var det dags för oss att presentera vinnaren i middagstävlingen. Den som vann äran och två kg choklad var ...... (trumvirvel)


Diabetes-Anna!

Mer bilder från festen kommer imorgon!

En parentes (Ninni)

Lotta, Micka och Sanna!
Tack för alla goda teer!
Just nu är jag inne på tesort nummer 4 och jägarns vilket gott te!
Sencha Lime - rekommenderas!

Minglet (Ninni)

Som vid alla mer extravaganta tillställningar startade kvällen med mingel, snittar och fördrink.
Eftersom det var många som aldrig hade träffats tidigare började vi med lära-känna-bingo. (Ja, jag är lärare..)
Det blev en mycket bra start på kvällen!


Julia och Micka undrar vem det var som åkte dit för snatteri när hon norpade en festis... Eller vem som har sytt ett par byxor med bjällror längs sidorna.


Sebbe har storlek 51 i skor.


Anna blev inte utkastad från sin studentfest - men hon har däremot haft en riktig svans.


Lika?


Vem är det som jobbar på akuten egentligen?


Allexandra och jag fick fina presenter! TACK!!!


Mer mingel i hallen.. (En väldigt rolig sak är att när Sebbe har fotat är bilderna tagna så högt ifrån att kan man tro att någon stått på en stege.)




Gulligull.


Julia och Jens - han med skjortan bakåtfram.


The kitchen crew


Var det nån av dessa som har längre pektå än stortå?


Eva vann det eftertraktade bingopriset - en ovanligt liten magnumflaska med bubbel.
Anders är invalid. Nån procent.
Jag har också längre pektå än stortå. Plus att jag till min systers glädje en gång i tiden ägde ett par skinnbrallor.


Värdinnorna

Förberedeslerna (Ninni)



Fint dukat i stora salen i Fiestad


Före..


.. och efter. Minipizzor med fetaost och rödlök.


Laxrullar med wasabi


Bål med SPRIT. Och så lite frukt och annat.


Anders - stilig som få. Nyfriserad, nymakead och allmänt nyfixad.

Snart.. (Ninni)

Det var en helt perfekt nyårs- och födelsedagsfest!
Alla gästerna - alla dessa underbara vänner till mig och Alexandra - skapade en fantastisk feststämning.
Och det skrattades väldigt mycket.

Det känns så roligt, att Alle och jag kunde fixa ihop en sån lyckad fest!

Nu har jag varit hos Alle och hämtat en väldans massa bilder.
Så snart jag har kikat igenom alla 200 ska jag börja blogga. Men jag får nog dela upp bilderna i flera inlägg...
Ni får lugna er så länge!