Ett inlägg om igår kommer imorgon! Eller nåt sånt... (Anna)

Igår var det en riktigt roligt kväll. Iallafall tills vi åkte hem, vilket var lite för tidigt. Men jag bloggar om det imorgon, det är ju så segt att lägga upp bilder! Tar ett år per bild typ.

Idag har det varit en riktigt fin dag, eller hur alla kära läsare?? Jag har varit hos Ninni och Per sen klockan elva ungefär, med undantag för när jag cyklade hem till mamma och pappa och fick lunch. Nu har jag bränt mig litegrann. Men sånt händer. Och ja, jag fick i Ninni i poolen tillslut!


Åh så härligt!

Nu ska jag bara skriva om en sak som jag ofta tänker på. Det är det här med våran toalett i affären. Det händer ju ganska ofta att folk frågar om de får låna toan. Jag vill helst säga nej, men det kan man ju inte göra så man får säga JA och hoppas att det bara är kissning som är anledningen. MEN. Vi har lysknappen ganska långt in på väggen. Den är lite svår att hitta. Därför går alltid toalettkunden in på toan, står där inne ett tag, kommer ut igen och frågar: HAR NI NÅT LYSE PÅ TOAN? Eh? Ja, det har vi. Jag vet inte om de tror att A) Vi kissar i totalmörker och hoppas att vi träffar rätt. B) Vi har varsin pannlampa att använda vid kissning. eller C) Vi går på toa med öppen dörr. Det där tycker jag är konstigt. Vart sitter lysknappen, är en fråga jag kan förstå, men OM vi har båt lyse. Det kan ni ge er på! Jag tycker förövrigt också att det är konstigt när kunder frågar OM vi har provrum. Bara, nej, vi säljer ju bara kläder så varför skulle vi ha provrum??? Eller....

Nä nu ska jag ta hand om min rentvätt från förra onsdagen eller när det nu var jag tvättade....

Fantastisk sommardag (Ninni & Anna)

Idag avnjuter vi sommaren här i Karlsbo. Vi har haft gäster, ätit paj och badat. Ragge har även fått en ny bästis som han vill ligga med litegrann emellanåt. Här kommer några bilder.


Här har vi Per, Peo, Petro och Petra.


Bobo och Ragge - de lyckliga kompisarna. (Hockeyfrilla?)


Anna tog premiärdoppet i poolen. Här ser ni förstadyket i. Jisses anåda, vad kallt det var!


Men man måste leka lite också.


Årets bild? Ninni är sjukt bra fotograf och Bobo är sjukt bra på att hoppa jättehögt. Det resulterar i denna sjukt bra bild!

Nu ska vi sola vidare. Anna ska försöka tvinga Ninni att bada.... Hehehe

Hej jag är en siamesisk tvilling med tre huvuden. Nu har jag fått ett hår på könet. Vems är det? (Anna)

Hallå på er!!!!

Igår kväll var det en rolig kväll. Det såg lite mörklt ut på min himmel där ett tag men sen klarnade det upp ("mojna" som jag har hört att det heter på fackspråk...).

Jag åkte in till Erik. Där var även Lars. Vi tre ägnade sen många timmar av vår kväll att youtuba. Det är ju the shit alltså... Så roligt! Vi började med att titta lite Family Guy-klipp. Sen gick vi över Snickeriet, Plötsligt i Vinslöv, Team America (och lite andra saker till)  och sen höjdpunkten: VARAN-TV! Jag hade fan glömt bort det! Så roligt att jag nästan kissade på mig och Erik fes litegrann. Nästan alltså. Chris de Kök och farbror Vattenmelon och gänget alltså! Jag har ont i magen än.


Här ser ni Lars och Erik när vi är på väg till Platens. Lars har ju st råkat ta ut 2100 kronor i bankomaten istället för 100 kronor. Haha!

På Platens dansade vi ordentligt. Och jag träffade Helena Hjerth, min gamla granne, som var i stada över helgen. Fantastiskt! Sen kom jag hem vid kvart i fyra, och då var det ljust ute. Det kändes konstigt att gå å lägga sig....

Idag har jag jobbat 11-16, och nu bär det snart in till Linköping igen. Ikväll blir det ölning i goda vänners lag (Frida och kanske Orazio och flera), så det lär bli en helt fantastisk kväll!

Ha det så fint ni med! Kram

Ohoj! Nu är det sommar! (Ninni)


De som fick göra skitjobbet (Ninni)



En underbar bild på mamma Eva och svärmor Mia taget någon gång sent i lördagsnatt.

Familjen Guss (Ninni)

Ikväll har vi varit och sagt hejdå till familjen Guss. Det är alltid lika trist när de åker tillbaka till LA. Det blir så tomt! Och den här gången har vi ju lärt känna den lilla värstingen Felix också. Sist de var här så var han så liten, men nu är han ju en riktig människa. Det går i 120 hela tiden, han är full av galna upptåg och är han är ett helt otroligt charmtroll.

Vi kommer att sakna dem! Mycket!


En ny kofta (Anna)

En ny kofta har jag dagen till ära! (att det är fredag är det som firas då alltså...)


Åh så tjuuuusig jag är! :)

Ikväll blir det utgång! Hoppas jag! Är det nån mer som ska ut????? Man kan anmäla sig här på bloggen i så fall. Eller på FB, där jag lever ett aktivt ONLINE-liv eller vad det var...

Nu blir det jobb! Men först tandborstning, kattmatning, frukostdiskning och serieläsning. Hej då!

Modevisning (Anna)

Ikväll har kag varit med Alle (som värsta högstadiebarnen!). Vi har rensat hennes garderob litegrann. Alle har så sjukt mycket kläder. Om allt är snyggt låter jag er bedömma. Vem minns inte dessa pärlor från våran fantastiska gymnasietid (ja och kanske faktiskt även från högstadiet så....)?


Favoriten! Fisklinnet. Men är det inte lite kort? Gick visådär eller hade vi sjukt höga byxor oxå?


Det här var en riktig favvo oxå, den hade Alle köpt i Polen. Jag vill dock meddela att Alle inte brukar se ut som en rumpnisse. Bad photografer....



OH MY GOD! Skinnlinnet. Det här har blivit väl använt, det kan jag lova. Vem minns inte lack- och läderfesten tillexempel? (Inte jag, jag hade druckit lite mycket???)



Det här kan väl inte ens kallas för linne???


Sen hittade Alle en läderrock! Jovisst! Hon påstod att hon inte hade använt den men jag tror att det är den hon har haft på sig när hon vart ute och blottat sig!


Nån liten vinröd läderhistoria hade hon också. Jag tyckte det passade bra ihop med en bakåframvänd keps. Nja....


De här skorna fick Alle av mig när hon fyllde 18. Det var ju sex år sen det. Men de är henne väldigt kära än. Bra present!

Stort tack till:

Fotografer: Alle och Anna
Hårstylist: Regnet
Stylist: Regnet
Kläder från: Alle

Tack till alla som hjälpte oss på denna stora dag. Vi hoppas att vi inte kommer bli högfärdiga nu när våran madellkarriär tagit sån här sprutt, men i så fall är det ju bara för att vi är lite bättre än er.... Glöm inte det.

HÄJ HÄJ på er!

Nu är det ju action på bloggen!! (Ninni)

Vad roligt det blev att blogga igen då!

Här har det fnissats hela kvällen. Vi har kollat på film från bröllopet. Jädrans vad det dansades!!! Verkligen ALLA rockade loss stenhårt. Särskilt mammorna och papporna. Och så är det så härligt att höra allas kommentarer och reaktioner på festen. Och minnen. Sånt som vi missade och så..

Jag tror att jag är lite hög på all lycka fortfarande. Men det gäller ju att passa på att njuta!

Nä. Det får nog allt bli en bild till!



Sen kapade Anna min och Pers facebook också.. Skrev lite snuskiga saker och gick med i lite tveksamma grupper. Hon är galen, min syster. Men på ett väldigt bra sätt! Hon och John var helt suveräna ihop som toastmastrar.

Nähä.
Tack för idag alla kellandersistersläsare!

Paussnack(s) (Ninni)

Anna har på 35 minuter ätit en HEL PÅSE Lantchips från OLW.
Jag mår lite illa.
Inte Anna.
Hon har just huggit in på en påse stjärnor.

Ett grattis är ju inte så jobbigt (Anna)

Vi känner att ni läsare behöver ge oss lite mer feedback (gärna positiv!) när vi skriver. Annars kommer vi att tappa lusten totalt (så som Ninni redan tappat lusten för Per efter tre dagar som gifta....).

Till exempel igår så hade vi nästan 200 läsare, och åtta (8) kommentarer. Är det jobbigt att skriva ett GRATTIS till Ninni som gift sig? Jag har provat, och det är inte alls jobbigt. Så bara gört nästa gång (inte nästa gång hon gifter sig alltså, för det får vi hoppas inte händer, utan nästa gång ni läser denna blogg!).

Då kommer även jag att börja blogga igen.


Så vad vill ni läsa om egentligen? Nu är det bara att go crazy i kommentarsfältet. Varsegoda.

Vi vill självklart tacka er trogna läsare som kommenterar. Ni får ett tack.


Om man bildgooglar GOJS får man upp denna bild. Bara så ni vet.



NU BLIR DET FOTBOLL. Jag hejar på Manchester united bara för att vara jävlig.

Det var så roligt!!! (Ninni)





Så här såg det ut på dansgolvet.
Hela kvällen!!!
Bandet var helt suveränt!
Vet inte när jag dansade så mycket senast.
Jag hade träningsvärk efteråt och var tydligen långt ifrån ensam om det.

Kärlek (Ninni)

Vilken underbar dag!
Det finns inga ord som räcker till...

Vi är så lyckliga över att ha fått dela den här dagen med alla våra fantastiska vänner och våra älskade familjer.
Vi hade inte velat ha något annorlunda.
Det var en helt perfekt dag!





Bilder kommer så småningom...
De här fina har jag stulit från Cicis blogg.

Tusen tack till alla som gjorde den här dagen till ett minne för livet!
Kristin Kellander och Per Kellander-Blom

Det ser bra ut! (Ninni)

Inga problem, det där med att styra upp bröllop, när man har så underbar familj och så fantastiska vänner som vi har.
Känner mig inte ens särskilt stressad.
Anna sitter just nu här mitt emot och lägger in musik på ipoden som vi kan ha när bandet tar sina pausar, Per dricker EN öl och kommer med goda (?) råd till Anna, Ragge surar över nåt och jag pysslar med ditten och datten.
Jag säger ju det!
Det är lugna puckar, det här.

I morgon ska vi bara göra finliret i lokalen. Och åka en massa ärenden.
Sen blir det att ta emot engelsmannen/-kvinnorna och umgås med dem.
Det ska bli så skojigt att se dem igen!!!
Och det känns väldigt roligt att de kan komma...
För er som inte redan har hört om detta så kan jag berätta att familjen Ellis inte hade koll på datumen och bokade flygbiljetter till pingsthelgen istället. När misstaget upptäcktes förra veckan var alla vanliga flygbiljetter slut. Lyckligtvis ordnade sig allt - de fick helt enkelt flyga första klass istället. Så jag är jätteglad att de kan vara med i helgen!

Nej hörrni, den här bruden behöver sin skönhetssömn.

God natt!


Jaha.. Det var ju kul... (Ninni)

Per har en sån där key finder som låter om man visslar på den.
Problemet är bara att så fort jag blir lite exalterad över nåt när jag pratar så börjar den där mojängen tjuta.
Nog för att jag har ljus röst - men inte lika ljus som när vanligt folk visslar? Väl?

Edit: Key findern tjuter även när jag snyter mig.

Malin Edborg! (Ninni)

Kommer du ihåg?



I mars -05 var vi på Chester University. Det var en del av lärarutbildningen i engelska.
Vi bodde så vidrigt, föstår ni. Jag kan drömma mardrömmar om det än idag.
Det var ohyra och kallt och allmänt äckelpäckligt. Dessutom flagade färgen i taket så att man vaknade med färgsmulor i ansiktet om morgnarna. Vet inte om det säger mest om mig eller universitet, men det jag minns bäst från den där veckan (bortsett från hur mycket vi skrattade!) är hur äckligt det var. Blä!

Jag hittade den här gamla skivan med bilder från Malin när jag städade.
Sånt är skoj!
För vi hade faktiskt en väldigt rolig vecka.


Pubmiddag!


Gabriella och Malin.


On tour in Wales. Eller som vi brukar säga: Nanananaaaaa


Det där hemska rummet igen.. Vi försökte förtvivlat piffa till det med tjejgrejer.


Pass på! Ett bildbevis på att jag faktiskt har haft tandställning. Om ni slutar kolla på de ofördelaktigt sittande byxorna så se man faktiskt metallen mellan mina läppar. Sexy!

Annars var jag duktig på att dölja det!
Kolla här!


Ingen ser tandställningen!


Här döljer jag tandställningen bakom en scones. Man får ta seden dit man kommer.


Här kör jag den gamla traditionella titta-bort-manövern. Observera att personen i bilen vinkar - fast jag kan garantera att jag inte kände personen i fråga. De är trevliga, de där britterna!


Här misslyckas jag. Jag kniper febrilt ihop munnen, men ändå letar sig lite ståltråd ut. André och Adisa gör sig å andra sidan väldigt bra på bild!

Jaha. Det blev lite nostalgi från pluggtiden.
Härligt.

Jag hade ju lovat lite bilder här hemifrån men nu är det nästan mörkt så ni får hålla er till i morgon.

Trevlig söndagkväll på er!

Hej hej hallå! (Ninni)

Här fixas det för fullt så det hinns inte med så mycket annat.
Tyvärr så störde några dagars oplanerad sjukdom planerna så vi har legat lite bakom schemat, men nu börjar vi komma ifatt. Mycket tack vare att effektive Per har slitit hårt, och att våra underbara familjer och vänner har hjälpt till.

Vi har fått det så fint här hemma att det inte är klokt! Tänkte ta mig tid och lägga in några bilder senare.

Nu kom elektriker-Patrik och så måste jag snyta mig.

Hej på en stund!

Glädje!!! (Ninni)

Malin och Kasper fick en liten pojke igår.
Det blev en Milton.
Grattis och bra jobbat!!!

Tjipp! (Anna)

Jag har faktiskt lite ledig tid nu. Jag missade min tvättid ikväll för det skulle komma nån och städa men som sen hade blivit försenad. Jag skulle också åkt till Alle annars. Nu har jag bara spelat tevespel. Det är iof inte FY SKAM!

Nu lyssnar jag på +44 och mår mysigt. Kan vara min smärtstillande medicin... Men mest musiken.

Annars har det hänt en BIG grej idag alltså. Jag lyckades få precis rätt temperatur på duschen! Det är väl värt att blogga om. Det har fan inte hänt ofta. Jag har en dålig dusch.

På jobbet var det lugnt. Det var roligt att Helena var inne bara. Hon var enorm. Men det är för hon ska ha barn. Hade hon bara gått upp i vikt hade det varit oartigt av mig att skriva så och då hade jag självklart inte gjort det.

Nä nu ska jag spela tevspel igen. Jag är sån torsk påt.


En rolig bild jag har hittat på facebook, från Valborgsfesten. När man häller öl i nåns stjärt, då är det en lyckad fest!

Min Möhippa! (Ninni)

Jag måste bara få säga det igen!
Vilken helt fantastisk möhoppa mina vänner hade ordnat!
Helt sjukt vad skoj det var!

Förbered er på ett långt inlägg...
Alla bilder är stulna från Åsas facebook.

Mina vänner känner mig. De vet att jag är ett kontrollfreak av sällan skådat slag. Ett nyfiket sådant, dessutom. Men de lyckades allt lura mig! Jag var till exempel helt övertygad om att Malin skulle vara i Uppsala hela lördagen och att Anna var tvungen att jobba. Och jag var 100% säker på att möhippan skulle gå av stapeln nästa helg. Men icke!

Jag kommer aldrig glömma den synen.. Jag vaknade och gick upp vid nio. Kollade ut genom fönstret och konstaterade att det var mulet. Skulle spatsera ner till köket när jag fick syn på grannen Hasse som står och spejar bort på vägen. Förstår att nåt är på gång och kutar tillbaka till fönstret mot framsidan (endast iförd trosor) och vad får jag se? Hela gatan full med bilar och tjejer och med Anna i täten med en stor megafon! Jag blev så otroligt överraskad av att se alla dessa underbara vänner. Jag fick tio minuter på mig att packa en väska, ta på mig myskläder och, vänligt nog, borsta tänderna. Hela tiden med Anna gapandes i megafonen att jag skulle skynda mig. Jag kände mig som om jag var med i amerikanska armén eller nåt. Sen blev jag instuvad i en bil och fick en flarra bubbel i näven.

Bilresan gick till gamla Hilton och deras smarriga frukostbuffé. Det var verkligen spännande att hela tiden åka bil utan att ha en aning om vad som väntade. Jag gissade mest hela tiden tills de blev trötta på mig... Måste säga att det är väldigt imponerande att ingen har försagt sig. Vare sig innan eller under dagen.


God-morgon-Ninni. Vacker utan spackel? Och med sovfrisyr.


Vi var ett rejält gäng som frukosterade ihop. Syrran, Cissi, Hanna H, Malin B, Julia, Lotta, Anna C, Åsa, Hanna K, Malin S och bullen, Johanna och Alexandra.

Därefter packade vi in oss i bilarna igen och vi körde tillbaka mot mantorp. Jag höll faktiskt på att spricka lite grann av spänning. Målet visade sig vara Rappestad Ridklubb. Där valsade jag in med bubbelflaskan i högsta hugg bland alla gulliga ridskolebarn. Det kändes ytterst omoraliskt, så jag gömde den i sadelkammaren. Jag fick sen svida om till tävlingsmundering a'la tidigt nittiotal.


Snygg va? Plastrong och hela kittet.

Sen fick jag knoppa "min" häst som sig bör inför tävling. Lyckligtvis hjälpte Hanna mig för annars hade jag nog stått där än.

När jag hade knoppat klart var det dags att gå banan tillsammans med min coach Josse. Det var ingen vanlig bana... På varje hinder satt en stor bild på ett ex (hur kan de vara så många?) och de var värda olika många poäng beroende på... nåt? Även Robbie Williams fanns med. Det tycker jag var fint.


Hingsten Pelé och jag.

Det var det roligaste jag har gjort på hundra år! Pelé var bara en c-ponny men det kändes bara som han passade mig perfekt storleksmässigt. Och så fint han hoppade sen!! Efter en lite seg start gick det som en dans. Jag hade gärna hoppat banan fem gånger till! Behöver jag tillägga att jag har lite träningsvärk idag?

Sen blev det god picknick i Valla och minigolf. Ingen vanlig minigolf dock. Jag fick spela med en gammal gubbkäpp. Och efter varje hål var jag tvungen att ropa ut resultatet i megafonen. Typ: "18 slag på hål nummer tre". I övrigt blev jag inte förnedrad alls! Bara busad med.


Sen var vi på hangaren och klättrade. Här ser ni Anna och Johanna med partyhattarna på.
Jag fegade ur och är besviken på mig själv. Jag fixade inte mer när det var typ två meter kvar. Det känns fånigt nu, men det är ju faktiskt ok att misslyckas ibland. Jag skulle plocka ner 14 lappar med bokstäver och jag fick ner 13 av dem. Jag kunde trots det klura ut vilket ord de skulle bilda - men det tänker jag absolut inte skriva här!

Vi bastade och gjorde oss festfina och begav oss därefter hem till Julia. Där fick jag göra diverse uppdrag. Bland annat skriva ett kärleksbrev till Robert Ström som om jag var 10 år och där jag skulle fråga chans. Det känns en smula skämmigt.. Undrar om Anna verkligen postar det?

Jag behövde inte ens klä ut mig! Så snälla var tjejerna. Jag behövde bara ha på mig den här fina kronan. (Ni har väl hört talas om den där illaluktande strutsen som syntes på stan i lördags?)



Middag blev det på Kikkobar och det var smaskens. Då anlände även Cici, Camilla och Pernilla och så småningom även Frida. Jag blev glad och rörd. Sen höll jag tal och imiterade lite. Man kan säga att jag började bli lite på kanelen.



På Platå bjöds det på tjejiga drinkar. Det passade oss utmärkt. Anna råkade dessvärre shakea sin shaker så att locket flög av och det blev kosmopolitan över allt. Men vi var glada ändå! Och Malins skor satt på lite bättre efter det.



Sen blev det ytterligare ett varv hem till Julia för ännu fler roliga uppdrag (som inte lämpar sig att blogga om...) innan det blev utgång på riktigt.
Efter lite nattamat kom snälla Johanna och hämtade oss.
Jag var väldigt nöjd och lycklig när jag till sist lade huvudet på kudden.

Det här kommer jag att leva på länge, länge!
Tack för att ni finns, underbara vänner!!!

Världens roligaste möhippa (Ninni)

Den ska jag berätta om ikväll.

Just nu får jag nöja mig med att rikta ett gigantiskt stort TACK till Anna och till mina underbara vänner.
Ni är helt fantastiska och jag tycker om er så mycket!

Tack för att ni finns och för att ni gjorde den här dagen till ett minne för livet!

Ett liiitet inlägg om Ninnis möhippa (Anna)

Ninni får berätta om sin möhippa igår själv. Kom igen, skriv lite kommentarer så hon känner sig tvingad! Jag ska bara skriva att det var jättekul, och sen lägga ut två kort. Jag har ju inte så mänga bilder, för Johanna var med som fotograf, men jag tog några på kvällen.




En full struts och en full Ninni.

Nu blir det nötter, läsk, Misfits och pussel. God kväll.

En helt ovanlig tisdag (Ninni)

Här sitter jag och äter äter ahlgrens husvagnar.
Det vill säga de som finns kvar efter att ragge fick tag i påsen.
Men det gör inget för de var rätt så äckliga.

Nonsens-blogg idag?

Jag har i alla fall varit vuxen två dagar i rad.
Politik och möten.
Och besparingstider...
Ska bli skönt att komma tillbaka till jobbet igen imorgon.

Idag har jag för första gången fått lite panik över bröllopet.
Mamma Eva var den som fick ta smällen.
Hon har nu hämtat sig något och mår efter omständigheterna väl.

Någon som inte mår väl är min stackars gulle-farmor.
Något som jag inte kan förstå är varför vissa läkare är så mesiga med att skriva ut smärtstillande till gamla.
Vad är det att huttla med, liksom?
Varför ska någon behöva ha jätte-jätteont - när det finns hjälp att få?
Jag hoppas att hon kryar på sig.


Fin-farmor, jag och bästa morfarn.

Nämen, en tjuv! (Anna)

Idag har vi blivit bestulna på ett par skor på jobbet. Jo visst, jag har fått polisanmäla och kolla övervakningskamera och varit ganska viktig faktiskt! Det förmodligen drogpåverkade tjuven kan dock inte vara så nöjd med sitt sjtäleri. Han snodde en vänstersko i strl 41 1/3 och en högersko i 43 1/3 och såvida han inte har väldigt konstiga fötter kommer han ju inte kunna använda dom! Ha! Det tråkiga för oss är ju att det nu är två par skor som inte går att sälja, så att säga.

Förutom det, och att pappa kom förbi, hände det inte så mycket på jobbet. Nä, jag gick inte alls in och gömde mig i pentryt och blev röd i huvudet och 14års-fnissig, var har ni fått det ifrån???

Nu ska jag åka och träna. Det är sista veckan på Nikegymnasterna. Först ska jag äta ägg. Mmm gött.

Det var nåt annat också men det har jag glömt.

Ha det så bra!

Sanningen! (Anna)

Sanningen är den att jag inte är så sugen på att blogg längre. Jag har frågat Ninni om vi inte ska lägga ner bloggen, men hon vill fortsätta. Så det får bli hon som bloggar mest. Jag har ingen lust just nu.

Förövrigt har jag haft riktigt fina dagar! I torsdags var vi på fest hos en kompis till Tania. Det var askul. Jag och Johanna tog jättemånga fula bilder (de finns på facebook). Vi sjöng och satt vid en eld och allt var skitkul verkligen. I fredags var det ledigt, jag följde med Johanna som är fotograf på riktigt, på TV4 bland annat, och hon tog coola bilder. Sen grillade vi på kvällen och spelade tevespel. Igår jobbade jag ju på dan, sen på kvällen var jag, Johanna, Frida och Tania ute. Vi var faktiskt både på Platå och Platens. Jag gillar ju Platens mer alltså, men Kribba och Mattias spalde ju bra musik på Platå :) Det var kul att dansa iallafall, och det gjorde vi (jag, Johanna, Tania) ända tills stängning. Idag har jag sovit till klockan tre och sen gjort inget typ. Det är så lyxigt! Jag har gjort ungsfalukorv och potatismos, sett på teve och kört facebbok. Kul va?













Godkväll på er!

Måla, måla... (Ninni)

Det är en underbar dag idag.
Vi grejar i trädgården.
Per snickrar, jag målar, Ragge dåsar i skuggan och om en stund är det dags att tända grillen.
Var tvungen att gå in en stund för det känns som om jag håller på att bränna mig.

Imorse klockan 9 var jag och manikyrerade om mina naglar.
Det blev inte bra sist så jag fick det omgjort.
Men nu har jag fått målarfärg på de f.d. fina naglarna.
Tror inte att det är nån bra idé att använda lacknafta på dem..
Det där med målade och piffiga naglar är verkligen inte min grej.

Nu ska jag ut i solen igen!
Hoppas att ni alla har en fantastisk fredag!


Våreld på Klämman (Ninni)

I torsdags var det dags för Mantorps nyaste tradition - Vårelden. (Eller fusk-valborg, som en del säger)

Vi tågade ner tillsammans med musikkåren.


Så här glada var vi!

På vägen ner till Klämman passerar man ett äldreboende. Där hade personalen rullat ut damerna och herrarna så de satt där och klappade i takt och vinkade till barnen och såg glada ut. Det var rörande, tyckte jag som är en softis och fick en liten tår i ögonvrån. Det var nog månadens höjdpunkt för dem.


Det musicerades och drillades. Ingen tappade pinnen, vad jag såg.


Körerna sjöng in våren med vacker stämsång.



Felix den tappre däckade efter en stund av all uppståndelse.


En bastuba. Eller nåt..


Så var det ju det där med elden.. Det blev inte så värst mycket med den. Den ville inte riktigt ta sig. Den kanske var blyg eller så för först när folket gick hem passade det att börja brinna.


Janne var het på lotterierna som vanligt. Dessvärre blev det ingen storvinst i år.


Jaha.. Och här var jag, ja. Kisandes i solenskenet utanför min arbetsplats.


Anna värmde upp tjejerna inför gymnastikuppvisningen.


Tyvärr drog det ut på tiden en aning och det blev väldigt kallt för tjejerna.


En perfekt hjulning av Anna fotograferad av Jörgen Auer och stulen från hans blogg av mig. Lägg märke till de spikraka benen och de snyggt sträckta vristerna. Detta är från uppvärmningen. Uppvisningen har jag inga bilder från, men det var mycket publik och alla var jätteduktiga. Trots att de blev lite stela i kylan.

Anna och jag har uppenbarligen ingen känsla för det där att bedöma folkmängd.
- Oh.. det är säker 300 pers här, sa Anna.
- Ja det är det nog, sa jag. Vad kul att det kom så mycket folk!
Andra har tydligen bättre koll för det var uppskattningsvis minst 700 personer på plats.

En jättefin kväll var det och jag är säker på att Mantorpsborna vill att vi upprepar detta även nästa år.