Bokcirkel (Ninni)

Kvällen har tillbringats hos fröken Kruuse i Linköping. Det bjöds på jättesmarrig pasta och annat gott. Hanna var som en söt liten pepparkaka efter sin vistelse i Brasilien.

Kändes som om vår bokcirkel nådde en ny nivå i kväll. Den fängslande historien och de färgstarka karaktärerna i Vindens skugga gjorde att boken var väldigt diskussionsvänlig. Vilket bokprat! Och anteckningarna sen.. Oj oj, vi måste nog publicera dem så småningom.

Till nästa bokmöte har Frida valt bok. Vi ska läsa Douglas Coupland's Alla familjer är psykotiska. Det kan bli intressant.

image1188


I dag har jag bakat pepparkakor. Det luktar jul om mitt hår.

Oj oj (Ninni)

Kom precis hem från jobbet. I eftermiddag och i kväll ska jag b a r a läsa. Ingenting annat. Bokklubb i morgon och 300 sidor kvar i boken. Men den är så underbart bra att det inte borde vara någon fara. Ni måste läsa Vindens skugga!


Koppor eller loppor? (Ninni)

Ja, frågan är ju nästan vad som är värst?

Grejen är att jag redan har haft vattenkoppor. Läkaren frågade nog tio gånger om jag var säker, för det ser tydligen ut som vattenkoppor. Men jag känner mig superfrisk!
Loppor trodde han absolut inte att det var. Skönt, för jag vill ju inte bli känd som hon med loppor.

Tredje alternativet var värstingallergi. Fast jag har aldrig varit allergisk mot nåt tidigare. Jag fick en mix med sexton kortisontabletter som skulle dämpa prickarna inom fyra timmar om det var allergi, men de är fortfarande här.
Efter att jag hade fått den där mixen upplyste han mig om att jag kunde bli lite hög. Fint, tänkte jag som skulle ha föräldramöte på kvällen. Men jag tror att jag uppförde mig normalt.


Det är väldigt mycket värre på ryggen, men det är ju lite svårt att ta kort där.
(Och ja, jag vet, jag är för gammal för piercad navel...)


Men det kliar iaf lite mindre nu. För herregud vad det kliar. Gjorde nästan en Phoebe och gick till jobbet med grytvantar i morse...

No blogging (Anna)

Jag jobbar nu. Men skulle nog inte få priset som veckans anställd. Jag hoppas på att kunna börja blogga snart. Min kamera har iallafall kommit till elgiganten nu. Men jag har ju ingen bil eller tid att ta mig dit ut. Jag fick ju fel först. Ja, eller den första gick ju sönder och den andra kom. Jag säger bara VÅGA VÄGRA ELGIGANTEN. Vilken skit.

Den här veckan är riktigt fullspäckad som vanligt. Eller mer.

I lördags hade vi ju lite fest hos mig. Det var trevligt. Fast man borde lära sig att stanna kvar på förfesten, framför allt när det -200 grader ute. Mina fötter gick ur tiden.

Söndag (Ninni)

Riktigt skön söndag. Har varit lite småbakis i dag. Vill minnas att jag inte tyckte att jag var särskilt onykter i går. Men jag har sovit med diadem i natt - och det är lite av en bedrift, inte skönt direkt - så det måste jag nog ha varit... Kvällen var bra! Trevligt sällskap och god mat och dryck!

Så i dag har jag jobbat lite och slappat mycket. Vid lunch gjorde vi ett avbrott i slappandet för ett besök hos Cissi och Patrik. Där bjöds det på käk och skratt.

I kväll har vi sett Tarantinos senaste, Death Proof. Han måste ju bara vara så sjuk i huvudet. Filmen var lite för blodig för min smak, kanske inte helt oväntat, men ändå hyfsad söndagsunderhållning. Men det ska erkännas att några scener var så vidriga att jag inte kunde titta.

I morgon väntar en lååång måndag.

Nightie night!


Julbak (Ninni)

Vi har varit hos Cici och Daniel hela dagen. Först blev det lunch. Sen bestämde vi oss för att baka saffransskorpor. Inte killarna alltså, bara Cici och jag. Det blev goda men ganska fula.

image1186

Några av skorporna får bli en gå-bort-present till kvällen.

Nu är det nog bäst att försöka göra sig festfin.


Gudrun (Ninni)

Jag har namnsdag i dag. Nej, det är inget jag är stolt över. Mest tacksam att min mor för 28 år sedan lyckades stå emot de pådrivande och starka krafter som ville att Gudrun skulle vara mitt förnamn. Tack mamma! Med tanke på hur illa det alltså kunde ha varit är jag ganska nöjd.

När jag gick i lågstadiet brukade skolfotografen försöka vara lite vitsig när han skulle ta kort så att alla såg glada ut. Alla fick fula namn, eller alltså såna namn som var omoderna, typ Sven-Inge och Siv-Britt och sånt. Fotografen, som inte visste att jag var begåvad med så vackra mellannamn, kallade mig för Gudrun. Helas klassen skrattade och jag började gråta. Jag ser alldeles rödsprängd ut på kortet.

Vilken vacker dag det är i dag. Skönt med lite solsken och snö efter den här hemskt gråa novemberveckan. Mina barn trodde att det var solförmörkelse i går. Det var ju precis kolsvart en stund mitt på dagen.

I kväll är vi bjudna på kalas hos grannarna. Kul!
 

Noooo! (Ninni, men Anna instämmer)

Så åkte Daniel ut. Det var lite konstigt, tycker jag/vi. Trodde nog att han skulle vinna alltihop.  Vilka är det som röstar egentligen? Ja ja, nu finns det väl ingen större anledning att fortsätta titta. Lite synd faktiskt.

Det har varit TV-spelskväll här. Tror att de har haft kul. Det har låtit så i alla fall. 
Skruttdegen Ragnar och jag har mysat i sängen framför idol och druckit vin. Jag alltså, inte Ragnar.
Sen kom Cici och Daniel förbi en sväng och det är ju alltid trevligt.

Vilket sjukt ointressant inlägg det här blev. Men sån är jag en fredagskväll.

Puss på er!


Lååångt inlägg med massor gymnastikbilder. Yippee!!! (Ninni)

Hej hopp.

Gårdagen var bra vill jag lova! Jobbet var tipptopp. Det är så att vara lärare förstår ni, en del dagar blir så där bra att de finns som en energireserv i flera veckor. Men sen fick jag stressa till gympan. Vi hade nämligen lagt en kurs i passningsteknik (alltså hur man tar emot hjälper/tar emot gymnasterna när de gör olika moment - för den oinvigde) på vårt vanliga träningspass. Nu kom fem extratränare från olika klubbar och det kallar jag lyx. Det var så roligt!

Mindre roligt var att när jag skulle byta om insåg jag att jag hade råkat få med mig byxorna som jag hade i T1 i lördags. Alltså samma byxor som sprack i rumpan när jag gjorde en volt. Och nu talar vi inget litet diskret hål utan ett bautahål. Jag fick gå och skämmas tills Per, bless him, kom upp med ett nytt par. Detta tyckte barnen naturligtvis var hysteriskt roligt. Alltid kul att glädja någon.
 
image1180
Här är Julia på i färd med att skruva efter att ha voltat. En nästan perfekt barani. Lugi passar.

image1181
Alicia på väg ur en grupperad volt.

image1182
Man måste vara teknisk ibland. Det är varken Anna eller jag. Det var någon nolla som hade sabbat vår trampett.

image1183
Här visar Lugi på Linnéa hur man passar på hjulningar.

image1184
Och som vanligt kastade Anna och jag barn. Här Lovisa...

image1185
.. och här Josse.

Så. Nu tror jag allas sug efter gympabilder är fixat för den här gången.

Efter gympan var det kör. Anna blev sockerlåg och fnissig, jag var tröttfnissig och mamma blev sur. Men annars var det kul!

Hur ska det gå i kväll? (Ninni)

Nu har jag haft gympa med småttingarna. Det var helt ok. De är ju för söta en del av dem.

I kväll blir det fotboll. Frågan är hur det här ska sluta. Det känns onekligen en aning skakigt. Bra i alla fall att Kim Källström spelar från start.

Nej, nu får jag inte börja blogga om fotboll, då finns det risk att Anna blir sur. Det är ju hon som bestämmer här på bloggen. (Tror hon.)

image1179

Ragge (Ninni)

Så här på min lediga dag har jag passat på att ha lite quality time med RaggeRaggsocka. Vi trotsade det hemska novembervädret och åkte ut till hundklubben. Först tog vi en riktigt lång skogspromenad och sen provade vi på lite agility.

image1177

Ragnar tyckte att det var kul, även om han ser lite missnöjd ut här. Det är hans photo face, han har hört att man ska se lite uttråkad och cool ut.



Det var jättekallt ute, så nu har vi mysat i soffan en stund och jag har druckit tre koppar te.

Klockan fyra är det dags för lillgympa.

Hej så länge.

JAG ÄLSKAR MITT JOBB!!! (Anna)

I dag har det varit jättekul på jobbet, fast det bara har varit Frida och jag (inte för att vi behöver killarna för att ha roligt, jag menar att vi hade kul fast vi bara var två stycken). Jag har varit nere i lagret och ORGANISERAT saker hela dagen. Det var som att vara i himmlen.

I kväll var jag på gymnastiken. Det var tre veckor sedan sist. Jag kände mig ur form. Men vi hade kul med våra rullatorer.

Tisdag (Ninni)

The king of spontanbesök, Kasper, har varit här i kväll. Kvällen har därmed varit extra trevlig. Jag gillar spontanbesök. Då får gästerna ta det som det är, lite skit i hörnen och vardagsmat.

image1176
Kasper och jag.

Jag är ledig i morgon! Det kallar jag lyx. Men vad ska jag egentligen göra med en hel dag utan måsten? Borde nog ägna tiden åt lite markservice. Har inte varit särskilt hemmafruig på sistone, men jag är ju faktiskt inte någon hemmafru så det borde väl vara förlåtet. Jag får väl se vad jag känner för i morgon helt enkelt.

Detta har verkligen varit en mycket bra tisdag.


En bra sak till (Ninni)

Alle-balle har börjat blogga! Tjohoo vad kul! Ni kan läsa hennes blogg här!

JAG ÄLSKAR MITT JOBB!!! (Ninni)

Ville bara berätta det...


What a day! (Ninni)

I dag har det varit riktigt stressigt. Jag har nästan slagit knut på mig själv för att få till det.
Dessutom vaknade jag på fel sida i morse. Allt jag gjorde gick åt helvete. Så kan det vara ibland.

Kvällens gymnastikpass gick bra. Tjejerna (och killen) är så duktiga och gör såna framsteg. Skitkul!
Men, som vi ofta påpekar, gymnastik är en sport för oss tuffa. Anna fick två smällar med blodvite som följd. Jag fick bara en, men det var en riktig pärla. Det blev näsblod och svullen läpp så nu ser jag ut som jag snusar.

I kväll ska jag slappa och kolla på ER. Rättare sagt, jag hoppas att jag ska titta på ER. Vi har ny tv, hårddisk, boxer och grejer och jag fattar ingenting. Jag är nog inte särskilt tekniskt lagd, jag skyller det på dåliga gener. Hur som helst, jag tror att de tog död på seriens enda snygging förra veckan, så nu finns det nog ändå ingen egentlig anledning att fortsätta titta.

Söndag (Ninni)

Varför går helgerna så fort?

I kväll har vi varit hos Cici och Daniel och ätit tacos och spelat wii. Som vanligt hade vi mycket trevligt.

174189-1174

Daniel lagade faktiskt maten idag. Ja, jag skriver faktiskt därför att det inte hör till vanligheterna. Gott blev det, så nu får han allt göra det oftare.

Cici höjde dessertnivån på våra middagsträffar med ett par meter...

174189-1175
Honey Bee Cake

Nu ska jag sova. Har arbetat några timmar nu. Så går det när man har sneda prioriteringar och det har tydligen jag.

Jag hoppas på Internet snart (Anna)

Jag hoppas att jag får mitt internet och min kamera snart så jag kan komma igång och blogga snart på riktigt. Jag lovar, det blir ingen självcensur här inte. Jag skiter ju lite i vad folk tycker om mig. Jag är lite fucked up i huvudet, men hey, det vet jag om. Jag har dålig humor och älskar att vara ful på kort. Man måste kunna bjuda på sig själv. Jag får nog starta en egen blogg.

Matchen gick by the way som vanligt käpprätt åt helvete. Mantorp är lite för dåliga för allsvenskan. Sorgligt men sant. Förutom en liten målskyttsmiss i matchens början skötte jag dock min uppgift galant.

Jag gillar stekta saker (de är oftast så fettiga och goda) så nu blir det stekt ägg, stekt potatis och stekt kalkonbacon. Helst knaprigt.

Ikväll ska jag även äta popcorn och titta på film och få kattstjärtar i ansiktet som vanligt. Jag vet inte varför, men det är helt sanslöst vad mina katter gillar att spänna upp rumpan i huvudet på mig.

Sovmorgon (Anna)

Idag har jag sovit ordentligt. Efter frukosten halv nio gick jag nämligen och la mig igen och läste/sov tills ganska nyss. Nu har jag hjälpt till i hushållet genom att skala potatis. Igårnatt var det någon som ringde hem till mig fem över fyra på natten och efter det kunde jag inte somna om. Så det sov jag igen nu. Sen är det handboll. Sen ska jag hndla på Citty Gross och sen ska jag åka hem. Mer spännande än så blir inte dagen. Fy vad jag är tråkig alltså. Som en kärring. Men så ska jag ju fylla 25 om ett halvår också. Det är väl då man oficiellt blir kärring tror jag. Och man måste vara mogen och vuxen och har egentligen ingen anledning att leva längre.

Hörde ju också från Tania igårkväll att KENT-konserten var asdålig. Fy alltså.

Nya gymnastikbilder, kul va? (Anna)

Hej gott folk!

Vilken härlig dag idag, inte sant? Först jobbade jag ju. Vi var hela gänget idag. Det är alltid kul.

Sen var det gymnastik som gällde som vanligt. Vi tränade i T1-hallen och hade det så roligt så. Alla var jätteduktiga idag. Vi var typ tolv stycken barn och tre fröknar. Det är ju helt perfekt. Varsågod, håll till godo med några av alla roliga bilder. 


174189-1164
Anna och Elin hängde tandem.

174189-1172
Alicia är på väg ur en volt och ser lite rolig ut.

174189-1167
Ebba jobbade på sin pikering. Hej och hå vad det går.

174189-1170
Ibland går det inte riktigt som det ska. Då får man vara stark. Det är jag. Här kommer Linnéa flygande från en rondat och ska göra en flickis.

174189-1169
Nu så, blev den jättefin!

174189-1168
Alicia tränade flickisar (som inte alls är sneda egentligen...)

174189-1166
... medan mamma Susanne till barnens stora glädje gjorde snygga (?) ljushopp i hoppgropen. Vi hoppas att hon börjar i gruppen snart och beräknar att hon kommer att klara av ett ljushopp sommaren 2010.


Nu ska jag titta på fotbollen med min pappa. Jag ska sova här i natt. Jag ska också dricka en läsk nu.

(Ja, jag såg på Babben med min mamma, och ja, jag skäms över det och förväntar mig någon form av bestraffning.)

Kul! (Ninni)

Vill bara säga att jag uppskattar att mina vänner har sinne för ironi...

174189-1163

Denna bok fick jag i värdinnepresent på Halloween. Tack snälla, Helena och Daniel.

Ms Atlas (Ninni)

I dag har jag burit hela världen på mina axlar. Bokstavligt alltså, för världskartan trillade ner på mig. Det var inte världens bästa start på dagen. Inte världskul om man säger så.. Hahaha.. Jag kan hålla på hur länge som helst... Men det ska jag inte.

Det var skönt att vara tillbaka på jobbet i alla fall. Nu känner jag mig helt slut och dricka te och läsa bok.

Puss på er!

Världens längsta inlägg om spindlar (Ninni)

Nu ska jag berätta om min egenkomponerade spindelterapi.
Ni som känner mig vet ju om min hysteriska spindelfobi. En gång gick jag till och med in till grannen och kissade klockan tio en kväll bara för att det var en spindel i badrummet.
Jag vet inte ens var rädslan kommer ifrån, ingen annan i familjen delar denna spindelskräck. Men den går upp och ner vill jag påstå. Till exempel förvärrades den avsevärt när en familj i Mantorp råkade få en svarta änkan på köpet när de importerade en bil. Då såg jag giftspindlar överallt, minsta lilla golvludd var en svart änka.

Nåväl. Till halloweenfesten köpte jag en mängd spindlar av varierad art, naturligtvis i gummi. Dessa rackare har jag nu under två veckors tid haft utplacerade på strategiskt valda ställen i huset, dvs ställen där riktiga tjockbeningar kan tänkas dyka upp (för de spinkiga spindlarna är ju inte så farliga). T.ex. ligger det en i duschen, en bland veden, en bredvid vedspisen och på en massa andra ställen. Detta har gett mig ett antal mindre hjärtattacker.

Men nu -  nu börjar jag äntligen vänja mig.

För en liten stund sedan utfördes nämligen en bragd i Karlsbo. Det var en spindel på hallgolvet. Självklart var jag ensam hemma, det är av någon anledning oftast då de dyker upp. Istället för att dö lite grann som jag brukar, gick jag lugnt ut till köket och tog fram en skål. Sedan smög jag fram och placerade skålen över spindeln.
Nu sitter jag här på övervåningen och inväntar undsättning. Och är lite stolt över mig själv.

I Love You (Ninni)

Jag tycker att det är viktigt att ändå försöka vara lite produktiv så här när man är hemma. Detta är vad jag försökt uppnå än så länge i dag. Visserligen utan resultat, men ändå..


I'm back! (Ninni)

Jag är hemma från jobbet för jag är sjuk. Det är ju aldrig kul.

1) Det är äckligt att ha feber och hosta, och jobbigt att vara trött hela tiden.
2) Jag missar roliga saker. På jobbet och andra ställen.
3) Det är inte nog med 1 och 2, dessutom har jag dåligt samvete för att de kära kollegorna måste täcka upp för mig.

Det enda positiva är att min vanligtvis ganska gälla stämma har fått en sexig whiskeyhes touch, som Phoebe i vänner ni vet. Jag går här hemma och sjunger sticky, sticky shoooes för mig själv.

Jag fördriver tiden med att läsa, sova, maila nära och kära, kolla på film och sova lite till. Ragnar är ju så klart hemma och håller mig sällskap också. Läste ut Sömntuta av Mark Billingham förut, den var riktigt ruggig men lämnar i övrigt inga större intryck. Nästa bok på tur är boken till nästa veckas bokcirkel, Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón. Hoppas att den är bra.

Hej så länge.


Ingenting (Anna)

Här händer det grejer, men det vill jag inte berätta om.

Det har varit en lugn dag på jobbet. Vi hittade på ett eget TV-program. CSI Freja. Som ni kan höra av namnet utspelar sig serien på rederiet-båten. Vi planerade i detalj det första programmets mord som skulle ske på salong Bella-Mi av en man utan armar. Joker skulle vara obducent. Det hade vi roligt åt i flera timmar..

image1162


Just nu åker jag tåg och bloggar via telefonen via min underbara och fantastiska storasyster som är bäst på allt.

Hej hopp!

Två fläskläppar senare (Anna)

Idag har jag fått två fläskläppar och en huvudnock. Jag har också en pormask på näsan. Sånt tycker jag är äckligt.

Imorse var jag ju hos doktorn också ja. Det var som vanligt kul (not!). Det var studenter som undersökte mig, en som snarkade och en som hade vätska i trumhinnan. Till deras stora glädje fick jag självklart näsblod under undersökningen. De tyckte det var fascinerande. Jag tyckte det var äckligt. Dessutom hade jag glömt borsta tändern på morgonen. Jag väljer mina tillfällen väl. Som när massor studenter ska kolla en i halsen. I alla fall, så går det inte att bränna i min näsa, för jag har sju kärl som blöder i en borren och fem i den andra så skulle de försöka bränna de så skulle de bränna sönder nässkiljeväggen. Så det finns inte så mycket att göra. Jag fick en ny medicin (så nu tar jag å t t a tabletter om dagen) plus att jag ska spruta in olja i näsan varje kväll, så kärlen skyddas av fettet och kanske inte blöder lika lätt. Sprayen var snordyr. Tack så mycket.

Imorn ska jag tvätta håret. Det har jag inte gjort sen i torsdags. I'm Anna, I'm disguasting.

Nu väntar jag på att pappa ska komma hit så han kan skjutsa hem mig. Jag har inte tränat idag heller. Jag är ju dålig än. Suck. Men by the way gjorde jag sex snygga handvolter idag och 102 där jag slog på arslet. Det tar sig, sa mordbrännaren.

Knut Kragballe (Ninni)

Här Anna, mamma Jim och pappa Eva kommer klippet vi pratade om. Det som sedemera blev en av de mest berömda midsommarshowerna på Slåttervägen.

Till Pappa! (Ninni)

Vi har världens bästa pappa. Bara så ni vet!

174189-1161
Jag, pappa Jim och Anna.

Anna ser ut som vi alla är vana att se henne, med en bomullstuss i näsan..


Bloggtorka (Anna)

Ja vi vet att vi bloggar dåligt. Men vi är dåliga. Jag är sjuk. Ninni är sjuk.

Igår till exempel, var jag och handlade på Ica Signalen. Sen tittade jag på teve. Är det nåt att blogga om? Är det det? VA? Nej, just det. I fredags tittade jag på idol. I torsdags var jag på kör.

Jag har inte rört på mig på två veckor, för jag har varit sjuk. Byxorna börjar sitta lite tajt.

Imorn ska jag till doktorn. Jag hoppas på att bränna i näsan. Nu har jag näsblod varje dag. Några gånger. Jag har även spytt 6 mornar i rad. Snor blandat med äppeljuice, eller apelsinjuice.

Ni ser. Det här blir inget intressant.

Idag är det pappa-lunch (lagad av mamma dock) i Mantorp. Vi har tittat på film från Paris. Det var kul. Ninni är ganska dålig på att filma. Jag har väldigt sneda tänder. I övrigt är familjen perfekt.

Förlåt (Ninni)

Ni förstår, det har varit så sjukt mycket den här veckan. Att blogga har varit omöjligt att hinna med. Men i helgen lovar vi att bli roliga igen, eller kanske redan till kvällen, vem vet?

Summering av veckan:
Känsloläge: Bara bra.
Hälsotillstånd: Tack bra. Har dock drabbats av allvarlig pann-acne, aka pms-finnar. Inte vackert alls.
Jobbet: Känner mig nöjd och glad efter att ha jobbat stenhårt hela veckan. Det har varit långa dagar. Nu är det skönt med helg.
Gymnastiken: Vi siktar mot nästa uppvisning. Återkommer om datum och tid. Några av tjejerna grejar nästan flickflack själva. Vår duktiga kille (han med wallflippen) har brutit foten när han gjorde bakåtvolter hemma på gräsmattan. Tråkigt. Det är farliga grejer det här med gymnastik..
Systern: Har varit riktigt krasslig. Därav frånvaron här på bloggen. För andra gången den här veckan glömde hon nyckeln igår på gympan. De brukar alltid ringa från skolan när hon gör det, men inte den här gången. Nyckeln är spårlöst försvunnen. Inte bra...
Kören: Det var dags att börja träna julsånger igår. Alltid mysigt. Fast som vanligt var det för mycket snack och för lite sång.

För övrigt är det alldeles för kallt så här års. Det spelar liksom ingen roll hur mycket man bylsar på sig, kylan hittar in ändå.Jag h a t a r att frysa.

Hej så länge.

Tisdag (Ninni)

Idag blir det inget bloggande så ni som väntar gör det förgäves. Anna är förkyld och har feber, eller som hon själv kallar det dödssjuk. Men hon hälsar att bollen är rund och att allt kan hända i hockey. 

Själv är jag bara lite hängig.

Puss.


Har du booarn? (Anna/Gulletussan)

Booarn är roliga. Idag var det en gymnast som berättade att hennes kompis mamma låg på sjukhuset för sin mensmage. Annars gick det bra. Fast jag gjorde inte så mycket. Det var kanske dumt att gå dit men jag måste ju.

Nu ska jag åka hem till mig. För jag ska va på sjukhuset 8 imorn. Sen får jag se om jag jobbar. Det beror på om jag känner mig bättre.

Det är så roligt att va här. Det är ju synd att man är för gammal för att bo hemma alltså. För mamma och pappa är ju så roliga. Och mamma lagar godare mat än jag.

Jag kan inte låta bli... (Ninni)

Förlåt... Dåligt, jag vet, men med tanke på dagens och helgens nyhetsrapportering...


174189-1160
Innan Cici avbröt diskuterade Daniel "Kungen" Nord (m) t.h. och Marcus t.v. svart arbetskraft.

Nu ska jag strax åka till gymnastiken. Hoppas att Anna inte smittar.

Hej hopp!

Sjuk (Anna)

Jag är hemma och är sjuk. Äckligt sjuk faktiskt. Slem slem slem och lite slem som man spyr upp. Det är verkligen roligt. Inte. Jag ska ta en glass istället.

Det är bättre i armen förresten, men det gör fortfarande ont.

Hjärtinfarkt på fel sida (Anna)

Jag har så ont i min högerarm förstår ni. Och i bröstet (på höger sida). Så jag inte kan lyfta armen, eller andas tungt. Det liksom sticker. Är det nån som vet vad det kan vara?

Nu ska jag inte dravla om en massa oviktig skit. Nu ska jag snacka gymnastik som vanligt. Vi har ju haft uppvisning idag. Barnen var helt sjukt duktiga. De har aldrig varit så bra! Detsamma kan man tyvärr inte säga om Mantorps handbollslag som fick spö. Jag var inte riktigt på hugget som speaker idag heller.

Sen har jag varit och sjungit i kyrkan. Det var mycket ljus och ledsna människor.

Jag vet inte vad jag ska göra ikväll. Det blir väl nåt slappt. Jag kanske stannar i Mantorp. Eller så gör jag det inte. Just det!

Fan vad roligt det var igår alltså. Men nu är det en ny arbetsvecka framför en och inget roligt alls nästa helg. Eller? Är det nåt som händer då? Helgen efter det ska vi till T1-hallen igen (vi var ju där igår 14-17). Det är också KENT-konsert. Men jag har ju ingen biljett och får sitta hemma och önska mig bort istället.

Puss och hej - leverpastej.

Lost and Found (Ninni)

Lite saker har dykt upp under förmiddagens storröjning. Återfås mot beskrivning!

Det finns:
- En kamera
- En snara, utmärkt om man vill hänga sig.
- Ett par leopardmönstrade skor
- Vita handskar som vi tror kan ha tillhört någon kunglig
- En reflex av märket feelgood
- En sportif-väska med okänt innehåll
- En kanylburk som vi hoppas är Annas. Annars pågick saker här helt utan vår vetskap...
- Kamerafodral
- Hårband

174189-1159
Hårsnoddarna tillhör fotografen och lämnas därför inte ut.

Nu ska jag fortsätta umgås med Malin och Jens.

Halloweenfesten (Anna)

Vilken fest det var igår! Helt superb. Allt var kusligt. Det bjöds på draksnor och ögon.

Ja, jag kan visa er några bilder.  Men det är jäkligt sugig kvalitet på dem. Och det kommer fler. Jag vill tillexempel gärna bjuda er på ögongods-bilden när jag har bestigit den totaldäckade Daniel "Kungen" Nord i Ninnis och Pers säng. Jag hade även mustach i armhålan.



174189-1157
Elvis och Catwoman.

174189-1156
Att Daniel däckade kanske inte kommer som nån chock om man ser den här bilden...

174189-1155
Hanna var fröken Dracula. Läcker.

174189-1154
Sen kam Sara. Hon var läskig. Men fotogenique!

174189-1153
Det kom några oinbjudna gäster också. Men vi visade dem att de inte var välkomna.

174189-1152
Spooooooky...

174189-1151
Ninni var inte utklädd utan kom i sina vanliga kläder.

174189-1150
Frida hade träffat på en björn på vägen till festen. Sa hon. Jag tror dock att hon ljög. För hon hade blod på tröjan men inte på huden under. Det kan ju liksom bara inte ske.

174189-1149
Det dracks bål. I mängder. Och sögs lite på is.

174189-1148
Harru var min personliga favoritgäst igårkväll. Men det kanske alla förstod, så upprörd som jag blev när de gömde honom för mig.

174189-1147
Det var Helena som var utklädd till Askungen som hade med sig Harry. Han var nämligen musen som sytt hennes klänning.

174189-1146
Cici och Daniel var golddigger / asfet skotte. Hahaha

174189-1145
Malins snygga utklädnad var den bästa av alla. Hon var en död brud. Martin körde med den gamla goa spökkostymen.

174189-1144
Kicki var snygg djävul.

174189-1143
Katrin och hennes kille som inte alls var utklädd till silverfisk, Cici, utan till rymdvarelse.

174189-1142
Jens hade på sig masken hela kvällen. Det var kul när han drack öl med sugrör.

Men Ninni, en bild på Markus får du allt ladda upp också. Annars har vi nog fått med alla. Per var utklädd till Zorro by the way, men han hade så äcklig mustasch att han inte fastnade på något kort.

Nu är det mat, sen är det handboll och gymnastikuppvisning, sen köruppsjungning.


halloween hos Ninni (frida)

ni har precis missat en blogg-fajt mellan Anna och Ninni. Anna publicerade tre inlägg, varav ett i Ninnis namn. mycket snusk, så Ninni var tvungen att radera alla tre inlägg.

för övrigt är vi fulla allihopa. hej hopp.


Busy Bee (Ninni)

Här har vi mycket att stå i...

174189-1141
Hanna the bumble bee

Ett litet smakprov inför kvällen!

Oh What a Night! (Ninni)

Tjohoo! Jag har blivit moster! Ja, eller ingift sådan. Per är morbror, Mia och Janne morföräldrar och Åsa och Adam föräldrar. Stort, stort grattis!

Det blev en Felix! Men det var nog riktigt jobbigt, nästan 20 timmar tog det. Längd och vikt vet vi inte riktigt, de har ju lite andra enheter.. Enligt rykten är han söt och har ganska mycket mellanblont hår. Nu väntar vi på bilder!

174189-1140
Föräldrarna! Kortet är taget när de var hemma i sommras.

G R A T T I S ! G R A T T I S ! G R A T T I S !


Det är bra... (Ninni)

...när ens vänner kommer hit och dammsugar lite.

174189-1139
Hanna in action med snabeldraken

Vi har pysslat och gjort jättefint här hemma med spöken och spindlar och andra halloweenaktiga saker. Sen har vi kollat på idol och ätit en massa. Svårt att säga vem som åker ut ikväll.

Förut kom det hit tre trick-or-treat-barn. De var så söta.
-Här kommer det spöken, sa jag.
- Nej då. Det är en människa under, sa barnet.

I morgon ska jag vara betydligt bättre på att blogga. Promise.

Jack o'Lantern (Ninni)

Efter gympan begav jag mig i all hast hem till Mia för att få ordning på pumporna till lördagen. Det blev läskiga och fula, alltså på ett fint sätt! Jag är mycket nöjd. Men jag har lite dåligt samvete att jag inte har gjort soppa, paj, kakor och lasange av pumpköttet. Varken hinner eller har lust så jag slängde allt utom kärnorna.

174189-1138

Inom ett dygn borde släkten förresten vara utökad.
Heja Åsa! Tänker på dig.

Tjejlunch (Ninni)

Idag har jag varit på campus och lunchat med de här två fantastiska tjejerna.

174189-1137
Maria och Guro

Det var länge sedan vi sågs och det var så kul att höra om allt som hänt sedan dess. Bröllop, resor och en massa annat.

Sen åkte jag och köpte en beige och fin matta. Hade velat haft en vit, men med tanke på dem jag bor med insåg jag att det hade varit korkat.

Tjeckisk öl (Anna)

Om 2-6 veckor kommer det att ske något som kommer att förändra era liv.

Mer säger jag inte.

En äcklig berättelse (Ninni)

Jahapp. Redan torsdag.. Det går väldans snabbt det här lovet. Undrar om mina elever också tycker det?

Idag ska jag till campus. Jag ska luncha tillsammans med Guro och Maria som jag läste engelska med. Det ska bli kul för vi har inte setts på jättelänge.

Ja, vi har nog inte setts sedan den ödesdigra middagen...

En vecka eller två innan Guro och tjejerna skulle komma hit sist hade vi haft spontan tjejmiddag här hemma. Under middagen dracks vin och stämningen var på topp med en massa fniss. Syster Anna inser, mitt under middagen, att hon är för gammal för att ha piercad tunga. Ivrigt påhejad av oss andra tar hon efter fem år ut sin piercing. Anna gör rent piercingen med sprit och grejer och lägger den brevid sig. Efter ytterligare några timmar och vinglas ångrar hon sig dock, varpå jag beslutar att gömma piercingen. Snabbt. Jag lägger den i ett grönt vinglas i glas-skåpet. Anna letar överallt men hittar den inte.

Sen glömmer jag bort piercingen.

När Guro, Maria och Camilla kommer på middag någon vecka senare hjälper de mig att duka. Jag ber dem ta fram de gröna vinglasen.

Mitt i middagen får dock Guro något hårt i munnen när hon tar en klunk vatten. Annas piercing.

Huuh..

Lyckligtvis verkar inte detta ha påverkat vår vänskap. Vi kunde skratta bort det. Tur att Guro inte är känsligare eller har världens bacillskräck.

Hörs senare..