IQ? (Ninni)

Hej hopp igen!

Kvällen har gått i spelets tecken. Vi inledde med ett GH-maraton. Vi co-opererade så jag behövde aldrig visa vilken dålig vinnare jag är.

174189-1559

Sen kände vi att nivån behövde höjas. Vi insåg att Smarty Pants kanske inte var en utmaning för oss, men än dock tillräckligt intellektuellt för att passa två kunskapstörstande individer som oss.

 

Det blev oavgjort.

Nu ska vi fortsätta kvällen med att lära oss nya ord ur svenska akademiens ordlista. Vi är på fe nu men kvällens mål är att avancera till foa. Wish us luck!

Shit, vad kul det är med tjejkväll!

I do (Ninni)

Jag måste bara berätta att en mycket uppskattad kollega idag beslöt sig för att fria till sin kille. Hon ville inte riskera att behöva vänta fyra år till. Händer det inget måste man ju ta saken i egna händer, eller hur?

Svaret blev ett JA!

Vi är alla glada för nu blir vi snart bjudna på bröllop. Eller?

Jag? Hel-ylle? (Ninni)

Kollade precis på Robins.
Hanna Nielsen var gäst där. Min omedelbara kommentar var att hon är lite för helylle för min smak.
"Säger du???" hör jag då i kör. Per och Hanna menar jag som är lärare, sjunger i kyrkokör, bakar, anordnar syjuntor, är barngympaledare och fixar bokcirklar, inte har någon som helst talan i ärendet. Är det så?

Fredag (Ninni)

Ikväll är det fredagsmys i Karlsbo. Hanna är här, så det blir mest tjejsnack och guitar hero. Och fnitter...

Detta är vad det bjuds på ikväll.

174189-1558

Nej. Det är inte alls så tacky här hemma som man kan tro av bilden. Absolut inte!

Jag blöder på lilltån (Anna)

Idag har varit en ganska hääärlig dag. Jag lästa lite bok på förmiddagen. Sen var jag ute med Grappo. Det var hääärligt väder ute idag.

174189-1557
Mycket gräs och lite hund, men där är han iallafall, om än något hårigare än vad han ska vara.

Sen åkte jag till sjukhuset. Efter det åkte jag till Ming och åt buffé. Jag ääälskar deras lunchbuffé, det är den bästa lunch man kan få. Efter det orkade jag inte åka ut till IKEA så jag gick på stan och hittade en uuunderbar soffa på Rum och Interiör. Det är en bra affär tycker jag.

Sen hämtade jag Sara och vi åkte till Mantorp. Hon ska börja hjälpträna våra gymnastikgrupper också. Det är bra, vi behöver vara tre. Idag gick det iallafall jättebra tycker jag. Och roligt var det!

Sen hade vi egen gymnastik. Det var och roooligt och gich så bra så. Nej, nu ljuger jag lite. Jag är ju tydligen lite efter för jag kan inte sträcka på benen. Idag har vi tränat handvolter.

Nu ska jag sova. Hajk på er!

Katterna (Anna)

image1555
Timon

image1556
Pumba

(De tycker att Ragge tar upp för mycket plats här på bloggen.)

Problem med musklerna (Anna)

Igår var jag hos doktorn på ett vanligt rutinbesök. Jag passade på att ta upp att jag var lite svullen över mina äggledare. Ja, stackars doktorn klämde och kände och höll med om att jag var riktigt svullen. Sen efter ett tag blev hon tyst och sa: Men Anna, vet du vad det här är? Det är ju dina muskler. Här stod/låg alltså vi och trodde att det var nåt allvarligt men det visade sig alltså att det bara var att jag hade magmuskler. Doktorn andades lättad ut. Jag tyckte det var mycket pinsamt. Jag kände mig lite hypokondrisk.

Idag är jag ledig för jag ska till läkarn idag med, kl 133, och då känns det lite onödigt att jobba typ 11-12 och sen 14.15-30 när jag skulle slutat. Efter sjukhuset ska jag åka till IKEA. Jag vill köpa en tv-bänk och en bokhylla. Jag vill också köpa köksstolar. Nåt mer vill jag INTE köpa på IKEA. Sen ska jag hämta Sara och sen är det gymnastik. Hurra vilken dag. Nu ska jag vara med Timon, Pumba och Grappo, ja och här kom tjocka 4-kilos-pumba och hoppa upp i mitt knä. Hon ska bitas i öronen som vanligt.

Nostalgia forever (Anna)

Igår blev jag riktigt nostalgisk när jag satt på Mantorps station och väntade på tåget. I väntkuren står det nämligen Danne Rydh 7B *hjärta* Anna K 8B. Det är jag det! Och dety är inristat för typ tio år sen. Jag gick ju ut åttan -98 och var ihop med Danne Rydh 3 veckor i mars -98. Vi pratade inte med varandra dock. En gång så dansade vi bara på ett disco och han sa: Jag älskar dig. Sen pratade vi tre gånger i telefon. Jag undrar varför det tog slut....

Eftersom min kamera inte är så bra, så har jag hjälpt till lite:

image1553

Här ser ni att det står Anna K 8B iallafall:

image1554


Det var tider det. Tänk den som fick vara 14 år igen. Så roligt!

TV-kändisen Jim (Anna)

Till alla er som missade pappa Jim på TV igår, så går det en repris idag klockan 17.00. Till er som inte har möjlighet att se det heller, kommer här en idolbild.

174189-1552
Jim och några båtar.


Riktig handbollsrysare (Anna)

Oj, vilken nervkittlare kvällens handbollsmatch blev! Vore det inte för domarn och för en herrans massa slarv i Mantorp så skulle vi vunnit. Nu blev det istället 27-27, men en riktigt rolig och spännande match. Jag vr inte speaker idag. Jag orkade inte stressa från jobbet och så. Nu hann vi ju för all del dit i riktigt god tid ändå. Men så mycket roligare det är att titta på matchen än att speaka! Jag hejade och fick ur mig allt jag hållt inne på som speaker och blev nästan lite hes. Ninni blev lomhörd efter alla mina busvisslingar. De mötte förövrigt AIK, så det var en massa AIK:are där och skrek: Heja Gnaget! (eller laget som Ninni trodde de skrek, och undrade vilket av lagen de menade). Själv skrek jag: Heja Mantorp och: Din sopa (till de i andra laget när de missade mål). Mycket rolig match, men synd att de inte vann. Det borde de ha gjort!

174189-1551
Här syns nr 15 Gustav Eka Ekdahl, nr 14 Patrik Patte Petersson, nr 6 Jonas Jojje-Bojje Bohlin, nr 4 Peter Pannbandet Widenberg och närmast nr 25 Carl Calle Wiklund.

In action. Heja Laget!

IKEA (Anna)

Igårkväll efter jobbet men innan gymnastiken var jag och Marcus på IKEA. Mitt största mål var att inhandla en potatissticka. Jag kom istället hem med en potatismosare, ett rivjärn och ett LUDDE-låtsasfårskinn. Ganska bra handlat va? IKEA är rätt roligt tycker jag när det inte är en massa skrikande barn där. Det var det inte igår, så Marcus och jag hade det så trevligt så.

Allra trevligast var att äta glass inne på IKANO sen. MMM.

174189-1550
Lite taskigt av Marcus att TVINGA mig som är diabetiker att ta en glass med honom.

Nåja, det gick ju som det gick. Jag fick ont i magen och kunde knappt vara med på gympan. Inte uppvärmningen iallafall. Sen gick det över lagom tills vi skulle börja köra. Konstigt va? Det är så roligt på gymnastiken. Alla är snälla. Jag är mest med Sara, Therese, Linda och Carolina, fast hon var inte där igår. Therese bor också i Mantorp så vi kan samåka. Igår åkte hon med mig. Smidigt va?

Kalla mig Bruse (Anna)

174189-1549174189-1548
Läcker va?

Back to work (Ninni)

Igår var jag, som rubriken avslöjar, tillbaka på jobbet.
Det kändes bra! Men jag kan ju inte berätta nåt om det.

En sak vill jag ändå dela med mig av - så att ni kan glädjas med mig!

Jag har fått en white board till klassrummet!
No more kritdamm.
No more kritan går av och man råkar köra naglarna i tavlan varpå världens mest obehagliga ljud uppstår.
No more torra äckliga händer.
No more råka gå omkring med ett vitt handavtryck på rumpan.

Oh happy days!

Idag har jag bjudit hem mig själv till Cici på lunch. Det är alltid gott och trevligt.
Bäst att sätta lite fart!

Gymnastikskador (Ninni)

Ni är många som har hört av er till oss och undrat lite om det här med gymnastik och skador.
Jag ska vara ärlig - skaderisken är stor. Riktigt stor, faktiskt.
Särskilt för oss tränare.

Här följer en studie i hur dessa skador ofta uppkommer.

174189-1544

Vi börjar med plinten. Ett harmlöst redskap för det otränade ögat. Ovan ser ni ett exempel på hur lätt det är när allt går rätt. Gymnasten sätter händerna på plinten och svingar sig snyggt ner i en rondat.

Men.

174189-1545

Det kan också hända att gymnasten missar plinten med händerna och far med huvudet före ner i tunnmattan. Ni ser, den ena tränaren står som förlamad. Den andra ligger antagligen under gymnasten och det är här skadorna ofta uppstår - både på tränare och gymnast. Skrubbsår, blåmärken och i värsta fall brutna tummar.

174189-1547

Här ser vi ännu en situation där gymnasten plötsligt får hjärnsläpp och gör sitt sidhopp åt "fel" håll. Detta, och det ser ni säkert själva, kunde ha slutat mycket illa med utslagna tänder, bruten näsa och stukade stortår.

174189-1546

På mattan är det stor varning för snytingar för oss tränare eftersom det vevas hej vilt med armar och ibland även ben. För eleverna är det oftast rumpan eller ansiktet som får ta smällen, frågan är ju vad som är värst. Men då är det ju tur att de två muskulösa tränarna finns där och kan ta emot.

Andra skador som inträffat på senare tid:
 - när undertecknad råkade få in ett finger i Linnéas mun mitt i pågående volt. Vi kan väl säga att hennes leende nådde till öronen efter det.
- Annas förmåga att få näsblod är berömd i Mantorp med omnejd. Men det kanske inte klassas som skada utan snarare medfödd defekt.
- när gymnasterna missar mattan och landar utanför. Det slutar sällan särskilt väl.

Ok. Jag är seriös en stund då. Vi är glada att inga allvarligare skador har inträffat. Det kanske verkar onödigt att vi är i vägen för gymnasterna hela tiden? Att vi är så aktiva i vår passningsteknik bidrar till att allvarliga skador uteblir men att smågrejer lätt uppstår. Men den smällen tar vi gärna.

Helgen (Anna)

Jag vet att jag inte har bloggat sen i torsdags.

I fredags var vi ju först i T-hallen på dagen. På kvällen flyttade vi mig. Det var jag, mamma, pappa, Ninni och Per. Nu står alla mina grejer i mammas och pappas garage tills det är dags att flytta in på nästa ställe. (OBS! Inget av värde, det stöldvänliga har vi självklart ställt in i huset, så det är ingen idé att ni försöker göra inbrott i vårat garage om det inte är en soffa eller tv-bänk ni vill.)

På lördagen jobbade jag först. Sen gick jag till min gamla lägenhet, där mamma och pappa hade börjat städa. Jag tvättade ugnsgaller och rensade kyl och frys och skafferi.

Sen åkte vi till Linda på försenad födelsedagskalas. Här ser ni alla deltagare, mer bilder kan ni se på
Fridas blogg, eftersom jag glömde kameran.

image1541
Sofia, Linda, Anna
image1542
Frida
image1543
Christine, jag, Lina

Det var jätteroligt, förutom den pissiga schlagern förstås.

Och igår städade vi alltså HELA dagen. På kvällen var vi så trötta att det inte blev någon trampolin. Mmma och jag hyrde en fransk film istället. Den var bra.

Nu ska jag snart åka till jobbet. Tjipp!

Annas flytt (Ninni)

Igårmorse mobiliserades trupperna och drog mot nord-ost. Beväpnade med skurtrasor, moppar, en väldigt liten radio och miljöovänliga medel stod vi enade inför det stora slaget på Kungsbergsgatan.

Och som vi slogs! Dammet hade inte en chans när pappa Jim drog fram över slätterna (golvet, alltså) med dammsugaren. Skiten i köket försvann så lätt. Ja, med CellitBang går städningen enkelt! Mamma Eva mötte den svåraste motståndaren av dem alla - fönstren. De knuffades och de skrek åt varandra. Ett tag haglade förolämpningarna så tätt att vi blev tvungna att höja volymen till max på den väldigt lilla radion för att stänga de fasansfulla orden ute, något som föga hjälpte.

174189-1540
Grappo trodde att man skulle sniffa CellitBang-en. Han hade sen helt klart roligast av oss alla

174189-1538
Grappo hjälpte förstås till så mycket han kunde, fast han var hög.

Fikapaus var en självklarhet. Utbudet av sittmöblemang begränsade oss dock något.
174189-1539

Städningen ägde rum mellan klockan 10.00-16.15. Men gud så fint det blev!

Melodifestivaltjafs (Ninni)

Nu har jag kollat på melodifestivalen.
Så här i efterhand tycker jag nog att det var onödigt gjort.
Var inte det här startfältet väldigt svagt?
Skitlåtar, tycker jag i alla fall.
Och hallå! Vilka röstade egentligen på Frida??? Det var ju riktigt pinsamt!
Björn Gustavsson borde gått vidare till globen - hans låt var klart bäst. Och han är utan tvekan största behållningen med programmet.

Nu så.. (Ninni)

Tack vare lite varmare väder och en kupévärmare har jag idag börjat pilla lite ute i mitt blivande gästrum. Jag var till en början ivrigt påhejad av Ragnar och Per. Sen doppade Ragsen nosen i spackelhinken och Per fick väl bara nåt bättre för sig.

image1537
Ragge - a.k.a.Tjock-korven. Dagen till ära i vitt skägg.

Anna, snart 25 år (Ninni)

Barnasinne är bra att ha. Det har min syster. Idag har jag åkt bil med henne. Bilen, som är lite skruttig och närmar sig pensionsåldern, saknar CD-spelare. Istället får man som passagerare nöja sig med kasettband.

Detta fantastiska urval är vad som erbjuds.

174189-1536
Jag tyckte valet var lätt. Vilket band skulle ni ha valt?

Det ska tilläggas att oavsett vilket band man väljer kan Anna recitera dem helt utantill. Så egentligen behöver man ju inte lyssna på banden utan kan lyssna på henne istället.

Nu ska jag kolla på På Spåret. Jag är ju lite pensionärig och ser hellre på det än Let's dance.

I T1-hallen (Ninni)

Idag tog vi med oss 34 av våra gymnaster och åkte in till T1-hallen i Linköping. Det gör vi varje höst- och sportlov.
Kul som attans var det. Allt grovjobb som vi gör under veckorna brukar alltid ge resultat när vi är där. Det liksom lossnar. Tjejen för dagen var Elin som fixade 8 flickflack på rad! Häftigt! Ja, resten var ju också väldigt duktiga.

Eftersom det gick så bra - och dagen som vanligt gick alldeles för snabbt - glömde jag nästan bort att fotografera. En bild var allt jag kom hem med. Håll till godo.

174189-1535
Så här ser hallen ut. Åh, tänk om vi hade en sån...

Det ni ser till höger är ett tumbling-golv. Det är som en lång studsmatta. Eftersom allt blir mycket lättare att göra där är det många av tjejernas favorit.

Längst in i bild ser ni den berömda skumgummibassängen. Själv försöker jag hålla mig därifrån då man inte riktigt vet vad för snusk det finns där i. Det går liksom inte att klorera skumgummi..

Strömavbrott (Anna)

Idag hände det spännande grejer på jobbet! Vid tolv så sa det BANG-DUNS bakom den förvånansvärt lyhörda betongväggen bakom oss, och sen blev halva Sportif svart. Tydligen hade de råkat såga av en kabel. Det var ju tråkigt eftersom skoavdelningen, pentryt och alltså kyl, frys, micro, och framförallt TOAN blev helt becksvarta. Tråkigt var det ju för mig och Frida som hade matlådor med oss som a) dels blev förstörda eftersom kylen inte funkade och b) dels inte gick att laga eftersom micron var paj. Vi var därför TVUNGNA att gå till Thai Coconut och handla lunch. Men vi hade inga pengar. Vi lånade lite pengar av kassan. You know, a girl has got to eat (som det gamla ordspråket lyder). Ninni tyckte att jag och Frida kunde ha flyttat micron till ett uttag där elen funkade. Jag tycker att det är lite väl duktigt.

Sen stängde de av elen helt och Frida och jag fick stänga butiken. Vi satte upp en stängt-skylt med texten Tillfälligt stängt pga elfel. Jag passade på att leka lite levande skyltdocka under tiden. Men sen funkade det igen och imorn lär allt vara som vanligt igen. Men då är jag ledig.

Förövrigt är jag lite pank nu. Idag snodde jag Arvids pant på jobbet och gick och pantade den för att ha råd med min Morden i Midsomer-film. Nyss lurade jag av min ömme fader 150 kr. Det var ett dyrt smörgåspålägg vill jag lova.

Nu ska Ninni fortsätta att massera mig. Hon har lovat mig en timma. Snällt va? Riktig gullesnutta! Pussvänlig.

Typisk torsdagsgymnastik (Ninni & Anna)

Vi är lite slappa den här veckan eftersom att det är sportlov. Barnen får göra lite som de vill faktiskt. Det är roligt för dem, och sköööönt för oss. Idag har vi bland annat tränat handvolter i en såkallad handvoltstrappa. Det är roligt det!

Anna demonstrerar:
174189-1534
Kul va?

Imorn blir det gymnastik för hela slanten, i T1-hallen mellan 11-15. Sen ska Anna flyttas med hjälp från de stackars övriga familjemedlemmarna. Och om nån mer hemskt gärna vill hjälpa till är ni välkomna. Kom, nu är allt tillrett.


Pannkaksfest! (Ninni & Anna)

Den höll på att bli inställd pga för få deltagare.

Det var Ninni och Anna och Grappo. Gueststaring Jim Kutarn Kellander.

Vi har stekt pannkakor och haft det roligt.
Ninni kan visa er hur man gör.
174189-1532
1. Man häller smeten i laggen.

174189-1533
2. Man vänder.

Först idag blev vi nästan lite osams. Ninni tog Annas macka (ja, ni läste rätt, har ni hört nåt så hemskt?). Anna sa till Ninni. Ninni sa till tillbaka. Anna sa åt Ninni att gå och vara mensig någon annan stans. Skrattfest utbröt. Speciellt av mamma Eva.

Tråk... (Ninni)

Idag är jag lite opepp på det mesta. En gråtråkig dag helt enkelt. Lyckligtvis är det gymnastik ikväll och då blir man ju pigg och glad.

Eftersom mitt planerade renoveringsprojekt av några olika anledningar ligger på is till nästa vecka (en av anledningarna är faktiskt just is för det är skitkallt där ute), finns det en massa annat som jag borde göra. Men jag har ingen lust.

Igår och inatt har jag läst, läst och läst. Fastnade i bokcirkelboken och kunde inte lägga den ifrån mig. Det är alltid lite ledsamt när en bra bok tar slut.

Usch, vad jag är tråkig.. Bäst att jag slutar skriva så att jag inte smittar er med tråk.

Kommunikation i all ära...(Ninni)

Per. 

Det här var lite mer information än jag behövde.

174189-1527

Vardagslyx (Ninni)

Igår var jag på BK. Igen. Hanna och jag hade inte setts på två veckor och det duger ju inte.

174189-1530
Först fick vi en liten aptitretare i form av hummersoppa. Mycket gott. Men den serverades i nån form av dockservis och det kändes lite fjantigt.

174189-1531
Sen åt vi smarrig pasta. Jag gillar de här pastatallrikarna.

Efter en stund anslöt även Lotta. Vi pratade om gamla minnen, planerade en tjejkväll, diskuterade vår nya förståelse för Briget Jones, förlät gamla synder, och en massa annat.

En väldigt bra tisdagkväll med andra ord.
Enda smolket i bägaren var att jag glömde spela in 9A. Om någon såg det får ni gärna skriva en lite resumé i kommentarsfältet.

Klubbarp (Ninni)

Igår gick det inte att blogga på den här skitbloggen igen. Så är det väldigt ofta nu för tiden. Dåligt!

Nåväl. Ragge och jag var ute vid hundklubben för det var nån form av gemensam promenad. Tydligen anordnas en sådan varje tisdag. Det var trevligt och mycket folk. (Det är konstigt - nästan alla ute på hundklubben är sjukskrivna av en eller annan anldening. Varför är det så? Dessutom är det näst intill bara kvinnor.)

Raggarn var iallafall på ett strålande humör och sprang rally mellan alla tikar.

174189-1529
Ragge träffade en ny hundkompis. Eller var det en ponny? Eller kanske en björn? 

174189-1528
Uffe den Tuffe med sitt photo face.

Bada simhall (Anna)

Ikväll har jag och Sara varit i simhallen och sim....ehhh... bastat och badat bubbelpool. Jag simmade iochförsig sex längder i motionssimmet, men annars slappade vi mest. Vi åkte lite rutschkanor också och stod på händer och lekte i vågorna. Sen satt vi i ungefär en timma i ångbastun och badade tio bubbelpoolsbad. Sen bastade vi lite i vanliga bastun, och sen gick vi hem. Det var relalalaxing vill jag lova. Man blir ju så torr i skinnet och håret bara, det är det enda minuset (+allt kiss och snor och hår i bassängerna). Jag la i en hårinpackning på simhallen som jag sen gick hem med och tänker skölja ur imorgonbitti. Vi hade det så roligt så, och det var knappt inget folk, fast det var lov. Typ åtta tjocka tanter och tio utländska killar och ett barn från gymnastiken. Och så vi. Det är väldigt många som är tjocka i simhallen. Det är lite konstigt.

Nu till mig. Jag är lite trött. Jag ska nog gå och sova nu. Nu när det äntligen börjar bli lite ljust ute så kan jag inte sova längre än till 07.30 på mornarna. Lite störande. Först ska jag göra iordning en sås till min lax tills imorn.

Kyss! (Det tyska för hej då)

Silverman och Damon (Ninni)

Till Anna...

Knock knock...

 

Bada badkar (Anna)

Nu ska jag ta ett riktigt varm och härligt bad med en hel flaska badskum i och bara krypa ner och gotta mig. I min nya lägenhet kommer det inte att finnas nåt badkar :( . Det är sjukt kalt och tråkigt här nu. Jag ska bara sova här TRE nätter till, sen kommer jag flytta härifrån, från min allra bästa lägenhet...

Idag har det varit gymnastik. Det vara bara nio barn i varje gruopp dock. Det är ju sportlov så vi hade inte räknat med så många mer. Det var roligt iallafall. Alla skötte sig. Jag gick på händer mest. Jag är asduktig på att gå baklänges.

Sen tränade jag. Och nu ska jag bada. Mmmm.

(Sjukt intressant inlägg....)


Hoppsan! (Ninni)

I lördagsnatt gjorde jag min plikt som flickvän och hämtade Per i stan. När vi  svischade förbi Veta skola svor jag över ett gäng ungdomar. Vara ute mitt i natten på en kolsvart väg utan reflexer!?!

Ungdomarna visade sig vara pappa och hans vänner på väg hem från en herrmiddag.

Golvad.. (Jag vet. Den var riktigt dålig..) (Ninni)

Återigen ställs jag inför ett av livets stora och svåra val.
Jag har hittat mitt drömgolv till gästrummet.
Dessvärre är det dyrt. Inte superdupersnordyrt men ändå dyrt. Och det här är ju till ett rum jag väldigt sällan kommer att vistas i.
Problemet är att alla andra golv nu är fula i jämförelse med drömgolvet. Som bleka fjantvarianter av mitt Rolls-Royce-golv.

Jag får väl sova på saken...

Ledig måndag! (Ninni)

Jag är ledig! Det känns så lyxigt! Långfukost, långläsning av Corren och ute skiner solen. Kan det bli bättre?

När som helst kommer Cissi och barnen hit. Vi ska till Mjölby och kolla tapeter och golv och lite annat. Egentligen borde jag väl redan nu vara i full gång med spackling och takmålning.. Ähh, kan gott unna mig att ta det lite lugnt.

Har ni inget att göra kan ni kolla in
detta. Världen är en underlig plats.

Hej hopp!

Trampolinträning (Ninni)

Efter matchen blev det ilfart in till stan. Med en macka i näven och andan i halsen anlände vi i sista sekund.
Det visade sig att vår träning var inställd.. Men, eftersom en av tränarna ändå fanns där, och därför att vi brukar kunna tjata till oss det mesta, blev det träning trots allt. Bara för Anna och mig. Det var riktigt kul - men intensivt och jobbigt.

Jag tränade vidare på mina sitt, skruv och mage, och Anna började med volter. Men mot slutet freestylade vi lite...

174189-1526
Här får Anna studs av mig. Då blir det riktigt högt.

174189-1525
174189-1524174189-1523

Uppvisning i Klämman (Ninni)

Idag har vi varit ute och visat upp oss igen. Alla gymnaster var nöjda och glada. Anna och jag också, men det är vi ju å andra sidan alltid.

174189-1522174189-1521174189-1520
Gymnasterna var så fina i sina nya tröjor. En av mammorna hade blivit lite inspirerad av sambakvällen på Let's Dance. Hon hade fixat färgglada band som barnen hade på underarmarna. Festligt!

Matchen då? Eftersom jag värmde med tjejerna missade jag första halvlek. Andra var mer spännande än man kan tro när serieledarna möter bottenskrapet. Mantorp bjöd upp till fin kamp och det var jämnt länge. Förlust blev det till sist ändå med 26-30. (Och Åsa, din favorit var riktigt bra idag, synd att du missade!)

BOKCIRKEL INSTÄLLD! (Anna)

Till samtliga medlemmar i bokklubben vill jag härmed förklara nästa veckas möte INSTÄLLT. Jag kommer behöva flytta hela helgen, och dessutom har jag packat varenda lediga stund på senaste tiden att jag ej hunnit så långt i boken som jag borde.

Vilken tid tycker ni alla passar bäst för ett nytt möte? Den nionde mars kl. 13.00? Eller kanske nån onsdagkväll? Alla söndagar på dagen går också bra för mig, men på kvällen är det ju trampolin sen.

Kom med förslag alla, så bestämmer vi det som passar alla bäst.

image1519

H-O-C-K-E-Y HOCKEY! (Anna)

Ikväll har det varit hockey på schemat. Man kan ju inte säga att matchen var särskilt spännande eftersom klubben vann med 7-1, men vi hade det roligt ändå.

Jag och Frida stannade kvar i affären när vi stängde. Vi roade oss med att prova lite kläder och skor. Jag provade ett par snygga Vans.
image1516

Sen gick vi till Santini's och köpte med oss mat. Den avnjöts i den eleganta matsalen på Sportif. Varsin pall och sen en hög pall som bord. Men mer behöver man ju inte.

image1517
(Nej jag åt inte en tallrik begagnad mat, jag åt pasta Alfredo.)

Sen kom Arvid också. Vi gick till Cloetta Center där matchen inte helt otippat ägde rum. Vi var sjukt läckra i likadana byxor, tröjor och mössor.

image1518
LHC's inofficiella matchdräkt.

Matchen slutade som sagt 7-1. Det satt en Brynäsare bredvid oss och när det stod 6-0 så frågade jag honom: Ursäkta vad står det? Jag frågade även om han inte skulle klappa med när de spelade Klappa händerna när du är riktigt glad.

Ibland blev spelarna utvisade två minuter för hockey. Det var konstigt. Alla körde ju hockey. Det visade sig dock att de blev utvisade för hooking. De blev också utvisade för trilling och snubbling. En även för fisting. Domaren fick också pucken på könsorganet. Det var en riktig match vill jag lova!


Tightsen (Anna)

En rad idolbilder på mig och mina nya tights har efterfrågats. Varsågoda allihopa.

image1513
image1514
image1515
Om nån vill låna dem så är det bara att ringa.

På BK's med kollegorna (Ninni)

Oj oj oj.. Vilken kul kväll jag hade igår! Nästan lite träningsvärk i magen av allt skratt, och det är ju ett gott betyg.
Vi drack gott vin och åt god mat. Jag åt för första gången upp en hel ceasarsallad. Gött! Tror att det var den extra extra parmesanen som gjorde det.
Vilka samtalsämnen som gick varmast? Skulle inte tro att jag berättar det här...

image1512
Fantastic Åsa! Den enda av mina kära kollegor som efter viss övertalning ställde upp på att fotas.

Nu önskar jag alla mina kollegor ett härligt och välförtjänt sportlov!
(Till er andra som inte är lediga vill jag bara säga: HA!)

Stockholm igår (Anna)

Igår var jag heeeela dan med Pelle i Stockholm. Vi tittade på lite olika klädmärken och deras höstkollektioner. Roligast var att titta på WeSC. Jag tyckte inte att det var riktigt lika bra som vanligt, men det fanns ju självklart en hel del skitsnygga saker. Men lite lite t-shirts.

Först var vi på Bomullsbörsen och tittade på lite olika märken, typ Svea, Red Issue (f.d Red Rabbit) Kawasaki och ett t-shirtmärke som de hade som jag ej kommer ihåg vad det hette... Nåt med Alternative ??? De var snygga iallafall. Det var också roligt att träffa säljaren på Red Issue som hade sparat ett prov på ett par asfula tights till mig, som jag sa att jag ville ha när hon var hos oss förra gången. Jag ska ha dom idag. Återkommer med ett kort.

Vi var också och tittade på Gram och Nitty Gritty (Carharrt och Duffer bl. a). Och jag har sett ett par såååå fina Nike-skor som jag vill ha så fort vi får in dem i affären, snart hoppas jag.

På tåget upp blev jag så åksjuk att jag hade lite kräks i munnen ett tag (nästan) men på hemvägen var det inget X2000 och då gick det bättre. Då tittade Pelle och jag på CSI. Annars tror jag att Pelle tyckte det var kul att jag följde med eftersom jag sjöng på Roxette's Sleeping in my car hela resan. Lovely.

Det var skitkul iallafall.

Love Is In the Air (Ninni)

Precis som min syster är jag inte så där överförtjust i alla hjärtans dag. Jag behöver ingen särskild dag för att tycka om människor - det gör jag alla dagar.

Men, jag är så klart jätteglad för alla gulliga kort som jag har fått av mina elever idag. Några av korten fick följa med hem till kylskåpet. Jag har även fått fina blommor av Per och hjärtgodis av min kollega.

174189-1511
Gulligt!

Annars finns det inget att skriva om idag.
Så jag låter bli.
I helgen däremot blir det annat.
Imorgon kväll ska jag ut med lärarkollegorna. Vi ska till BK's och ha kul.
På lördag kommer Hanna-panna  hit.
På söndag är det dags för gymnastikuppvisning och trampolinkurs.
Och sen... sen är det LOV!
Lovely!

Happy Valentines Day (Anna)

Riktigt glad alla hjärtans dag på er alla!

Alla hjärtans dag är ju helt klart den viktigaste dagen på hela året. Jag började firandet redan igårkväll med en liten "hjärtevaka" då jag tände ljus och lyssnade på Boyzone. Klockan tolv öppnade jag min alla hjärtans dag-paket, och idag ska jag ha min bästa och rosaste klänning på mig och slänga slängkyssar till alla jag ser. En och en annan kram kommer också garanterat att delas ut.

Nej, nu skojar jag. Alla hjärtans dag är den löjligaste dagen på året och den har inte varit rolig sen i högstdaiet när man fick dela ut rosor till folk. Sedan dess kan jag inte komma på att jag nån gång har firat alla hjärtans dag. Men sen är ju jag en oromantisk jävel också. Dessutom so very singel. Life is fantastic!

Min Cape och jag. (Ninni)

Jag har köpt en stickad cape. Tänkte en sån kan vara bra att ha på jobbet eftersom jag alltid fryser så här års.
Men. Nu känner jag mig som en sån där supernanny, som jag mot bättre vetande såg  på TV en gång. Jag känner mig även lite som Zorro. Så nu är jag en super-zorro-lärare. Hoppas att det kan hjälpa.

174189-1510


Jag har varit ledig idag. Det var skönt och välbehövligt. Ragge och jag har varit ute och gått i skogen i det vackra vädret. Jag njöt av våren och beundrade alla snödroppar - innan Ragge åt upp dem.

Nu blir det snart Grey's och soffmys.

CDon-frossa (Anna)

Nu har jag handlat tre dvd-boxaren film och en cd från cdon. Det ska bli kul att få sen, och packa upp i den nya lägenheten. Nu ska jag försöka hålla igen lite med dvd-köpandet. Jag älskar att köpa tv-serier så man kan titta på dem när man vill. Jag har ju aldrig tid annars. Förutom idag då.

Nu ska jag packa vidare. Krukorna it is.

Ny frilla (Anna)

Idag har jag varit hos Carro och klippt/ färgat mig. Mest håret. Jag klippte håret så det nu är jämnt och oslitet och jag färgade det i ljusa slinger. Man kan säga att jag ser precis ut som förra gången jag gick därifrån.

Det är iallafall jätteroligt att klippa sig hos Carro, vi är gamla barnvänner, sen dagis faktiskt! She's so lovely!

image1509


Sen har vi jobbat idag. Det kom lite Red Rabbit, jag köpte en fin t-shirtklänning som heter Cecilia. Den ska jag nog ha imorgon.

Nu ska jag packa lite pussel och spel. Och krukor. Sen blir det väl att titta på nya säsongen av Grey's Anatomy. Det ska bli kul.

500 spänn rikare.... snart (Anna)

Idag lovade Marcus (i långa shorts!!!) mig 500 kronor om jag kommer ner i split den här terminen. Jag ska hårdträna nu. Det känns inte långt dit... Eller kanske.

För övrigt var det så roligt på gymnastiken idag. Det är ett helt fantastiskt gäng med människor det där! Hurray!

Det var roligt på jobbet med. Det var mest Frida och jag. Vi var effektiva som vanligt.

Nu ska jag sova. Gott.

Vårdcentralen gillar att prata i telefon (Anna)

Idag hade jag fått en telefontid med min vårdcentral. De ringde upp för att berätta att jag hade fått en telefontid med en doktor den 26 februari. Jag undrar, varför ska jag få en telefontid för att de ska berätta att jag har fått en telefontid? Hänger ni med? Störtlöjligt!

Blaj (Anna)

Red bamboo på er!

Idag har morgonen varit bättre än igår morse. Då hade tjocka Lady sönder min alldeles nya underlagskräm från make-up store. Hon hade ner den i handfatet så det sa KLIRR i porslinet och flaskan gick i tusen bitar. Jag blev arg. För övrigt tror jag att det är nåt fel på Ladys balans. Hon trillar alltid ner, eller bara går ut rätt ut i luften om tillexempel soffan slutar. Det ser roligt ut. Det kanske bara är för att hon är så tjock, men hon är verkligen klumpig.

Inatt drömde jag att Ninni och jag skulle flyga flygplan till USA. Men vi skulle åka cab-plan. Tyvärr störtade det i starten så Ninni och jag skrapade upp hela ansiktena men sen lyfte jag bort planet så vi kunde ta oss därifrån. Ninni skulle aldrig mer flyga sa hon då. Jag ville ta ett nytt plan. Det var lite rubbat.

Nu ska jag nog packa lite istället för att sitta här och skriva en massa skit. Men jag kom inte på nåt att skriva om.

Idag är det jobb, sen gympa (som vanligt).

Gympa i långkallingar (Ninni)

Idag har jag varit ett riktigt busy bee. Dessvärre på stackars Annas bekostnad. Eftersom vi hade långkonferens på jobbet tvingades hon ta lillgympagruppen ensam. Sorry..

Det finns möjligen inte nån där ute som är intresserad av att hjälpa till att träna världens roligaste gymnaster? Hör av dig till Anna eller mig isf!

Sen körde vi hårt. Vi brukar ju alltid skriva om hur duktiga de är - och det är de verkligen också - men inte så mycket idag. Vi fick avbryta voltandet för det kändes inte riktigt säkert och det var inte heller särskilt kul. Hur ska det här gå på söndag? Ni missar väl inte uppvisningen? 16.00 i Klämmanhallen!

174189-1507
Först uppvärmning. Här tränas fame-hopp. Remember remember remember.....

174189-1508
Sen stretcha. Anna skulle iväg och släppa ut några minkar efter gympapasset.

Jag hade i morgonstressen glömt att packa träningsbrallor. Men byxlös är inte samma sak som rådlös. Jag fick till allas nöje helt enkelt träna i långkallingar/tights. Det gick bra ända tills de vuxna skulle igång med sin gympa. Då kände jag mig lite besvärad..

174189-1505
Några fina volter blev det ändå - även om de var lätträknade. Här är Alicia.

På torsdag blir det nya tag.

Trampolinträning (Anna)

Ikväll var det verkligen jätteroligt på trampolinhoppningen! Den roligaste gången av alla. Dels var vi inte så många så man fick hoppa massor och dels så gick det bra för oss alla tre idag (med undantag för Ninnis sittvändningar).

Först sa tränaren åt Lotta att sluta sexa sig hela tiden (eller hur det nu var)... Sen började vi hoppa.

Vi tränade lite på passning. Det är viktigt. Det är ju inte lika roligt som att hoppa men man måste ju kunna det med.

image1498
Här passar jag "vågskålen" på Ninni när hon hoppar på rygg.

image1499
Man kan också bli passad med en så kallad inskjutningmatta. Det blir Lotta här.

image1500
Ninni tränar på att sparka badbollen.

image1501
Sen freestylade vi lite. Jag leker ninja.

image1502
Lottas mycket snygga hopp.

image1503
Man ska hoppa på mage med. Då gäller det att vara spänd och RAK i kroppen. Jag försökte förklara att jag har lite svårt att inte puta ut stjärten eftersom jag är så svankryggig.

image1504
Så här ungefär.

Det har iallafall varit asakul!

Nu ska jag ta min spruta och packa vidare. Puss och godnatt.

400 snuttar (Anna)

Idag ska jag:

§ Packa nästan allt!
§ Gå på trampolinkurs
§ Handla flingor

Hittills har jag:

§ Sett 7 avsnitt CSI

Nu lagar jag mat. Den är nog klar och ska avnjutas framför ett avsnitt till av CSI, tänkte jag. Sen kanske jag börjar packa. Krukor och kläder och all skit jag äger.

Jaha... (Ninni)

Det där var ju inte så kul. Hoppas att det går bättre för killarna. Heja Björn Ferry! Han är sveriges roligaste idrottare.

Ragge har börjat med en fint. Han ligger på rygg i soffan och snarkar så taket lyfter. Man tror att han sover stenhårt. Men. Så fort jag går därifrån smyger han upp framtassarna på soffbordet och försöker komma åt godisskålen. Sen, när han blir påkommen, ser han väldigt oskyldig ut. Kunde han vissla skulle han göra det. En av Alles hundar körde med samma tricks. Dagen därpå bajsade hunden dumlekola-papper.

Vi var hos Alle och Berta igårkväll. Detta underbara hus!
Kolla här om ni är nyfikna.
Vi kollade melodifestivalen, åt god mat i väldigt stora mängder (särskilt Per) och pratade skit. 

Melodifestivalen var ju riktigt kul! Ja, Björn Gustavsson var ju lätt roligast, men jag gillar även Luuks torra humor.

Topp tre, melodifestivalrelaterade diskussionsämnen:
3 - Velvets byst. Den verkade flera gånger vara på väg ut.
2 - Hur kan Amy Diamond skutta runt så mycket samtidigt som hon sjunger - utan att låta flåsig?
1 - Vilka röstar på Christer Sjögren?

Bubblare - Hur lät egentligen outfit-diskussionen mellan Poodles och E-type?

Ikväll är det studsdags igen. Kuligt. Enligt Per borde jag heta Studs-Smurfen om jag var en smurf. Du är ju sådär studsig... Ja, kanske...

Smurfar, skidskytte och Camden (Ninni)

Då är jag tillbaka. På den tredje dagen uppstånden. Nu menar jag inte att jag är jesus. Troligare en smurf. Kroppen har kännts som ett enda stort blåmärke så jag blev lite förvånad när jag såg mig i spegeln och inte var just en smurf. Jag som hade börjat fundera på vilken smurf jag skulle vara.

Idag ska jag kolla på skidskytte en stund. Det är häftigt att Anna-Carin Olofsson är så gravid och ändå kan åka. Hon måste för övrigt ha haft världens snabbaste graviditet. På måndagen var hon i andra månaden, tisdagen i tredje och onsdagen den fjärde. (Enligt Aftonbladets välunderrättade källa) Om det går så snabbt att baka en bulle i ugnen verkar det ju inte så jobbigt. Eller som en elev, vars ålder jag behåller för mig själv, förklarade för mig en gång Kvinnor är gravida i 14 månader men oftast kommer barnet ut efter halva tiden. Ok.

Camden market brinner. Det var ju tråkigt. Där har jag haft mycket kul och lite okul. Det var även där jag piercade naveln - något som var kul just då, men som såhär i efterhand är lite okul. Men hey, jag var 18. Tur i oturen att jag inte tatuerade några löjliga tecken i svanken eller nåt i den stilen.

Meldofistival och lite dans hos Sara (Anna)

Ikväll har det varit en riktig trevlig kväll. Först var jag och Sara på Santinis och åt/fikade. Det var gott. Jag åt pasta med kyckling och blev bautamätt.

Sen åkte vi hem till Sara för att titta på Melodifestivalen. Det är ju ett måste. Det är så roligt att se hur fula alla är och om låtarna är dåliga. Vi gick in för det ordentligt och gjorde upp en lista och gav poäng i kategorierna show, kläder, låt, frisyr, röst.

image1492
Här ser ni Sara med poängformuläret.

image1493
Jag blev så här rörd av Christers vackra låt. Annars gillade vi mest han i Poodles som hade ett pungskydd av paljetter. Sån kille skulle man ha!

image1494
image1495
Sara dansade lite för mig och förklarade att hon inte förstod varför hon aldrig fick några killar när hon var ute och dansade såhär. Jag förstår varför...

Roligast på Melodifestivalen var iallafall helt klart Björn Gustavsson. Vi skrattade så vi nästan grät.

Sen gick Titanic på teve. Jag berättade för Sara att jag var lite kär (snarare besatt) av Leonardo, i åttan. Jag tapetserade både väggar och tak i mitt rum med plancher på honom. Tydligen är jag fortfarande lite kär. Eller?

image1496
image1497
"I'm the king of the world". And I'm the queen of Linköping.


På tisdag när jag och Sara ses ska vi inte ha ätit vitlök. Jag ville bara berätta det. Samt att Amy Diamond bräker som ett får.

Jag är trött och då är jag inte så rolig heller.

En lördag på jobbet (Anna)

Idag har det bara varit Friday och jag, fast det är lördag. Vi har bland annat dammat alla hyllor i montern vid kassan och gjort det snyggt där, slängt kartonger och räknat converse-skor. Sen har vi tagit hand om kunder resten av tiden. Det har varit roligt. Frida visade bland annat när hon tittade vinögt. Det läskiga var att hon såg ut som vanligt.

Vi har även dansat som våra mammor.

Det var också en kvinna i femtioårs-åldern som köpte ett tuggummi med texten: "Everytime you masturbate, God kills a kitten" på till sin syster för att denna gillade katter så mycket. Jag undrar om hon läste på tuggummit eller om hon bara inte fattade vad stod. Ja, det var kul iallafall.

Nu är det lördag och jag ska neråt stan alldeles starx. Mer om det ikväll.

Puff och kram.

Grattis Linda (Anna)

Idag fyller Linda 24 år. Rena barnet. Vi lyfter på hatten och bockar. Grattis.

image1491
Hon är galen, hon.

Kentkonsert ikväll - recension (Anna)

Jag börjar från början.

I bilen in från gymnastiken till Linköping fick jag forsnäsblod. Som tur var hade jag ett gammalt kvitto i fickan som jag fick försöka stoppa upp i näsan samtidigt som jag fortsatte köra eftersom man inte får stanna bilen på motorvägen. Detta gjorde iallafall att jag blev lite senare än jag tänkt mig.

Jag pratade med Lotta, och skulle möta henne och Peter där så vi kunde ta oss en jamare eller två lite innan konserten. Vi kom dit vid tjugo över åtta, och HÖR OCH HÄPNA vad förvånade vi blir när de redan börjat spela då. Tydligen hade de redan kört fyra låtar. Det ska bli spännande att läsa i Corren imorrn vilka låtar det var. Iallafall så visar det sig att jag inte alls har någon stå-plats-biljett. För där fick jag inte gå in. Nej, jag skulle upp till plan 3. Så jag tar det långa benet före (i mitt fall det högra) med Lotta och Peter som också ska sitta på plan 3. Jaha, in på läktarn kommer man, och ser att scenen härifrån har samma storlek som ett sandkorn. Kul. Jag ska dessutom sitta långt in på en rad och gör så att alla måste ställa sig upp och släppa förbi mig under ljudliga suckar och arga blickar.

Jag har aldrig suttit på läktarn förut, men där sitter tydligen
A) kärleksparen
B) de äldre.
Jag fick sitta mellan två par som var riktigt sliskiga och sjöng "du är värd att dö för" till varandra och jag kände mig ensammast i Sverige (en kent-låt för er som inte är fanatiker som jag). Dessutom så var det förbjudet att applådera högre än det hördes och man var tvungen att sitta stilla (så tolkade jag det iallafall om man tittade på alla andra som satt vid mig).

Men musiken var ju självklart underbar! Jag ville gärna höra Columbus, och den körde dom. Och min absoluta live-favorit, Vinternoll2. Dessutom tyckte jag att de körde en asbra version av Dom andra. Och Mannen i den vita hatten (16 år senare) är asbra som sistalåt. Idag sjöng han en ny vers också! När jag lyssnar på kent så får jag lite ont i hjärtat varje gång för att jag tycker att musiken är så fantastiskt bra. Genialisk, helt enkel.

Av det lilla jag kunde se ifrån min plats utan kikare, måste jag ändå säga att Jocke Berg verkade lite full. Annars har han klumpfot.

image1489
Såhär mycket såg jag. Tyck synd om mig då. Jag satt där och tittade ner på alla som hade konsertstämning och stod och hoppade i publikhavet och såg LYCKLIGA ut.

image1490
Jag kunde inte se om Jocke Berg såg knarkigt smal ut från min plats. Det var synd. Jag tyckte bara han såg läckert smal ut. Jag har ju som bekant en liten thing för smala (snygga) killar.

Nej, konserten var underbar, men min plats sög. Slutrecenserat.

Upper playground (Anna)

Våran chef Pelle är en fantastiskt givmild man. Idag har jag och Frida fått varsin tröja av märket Upper playground, något som vi kanske ska ta in på Sportif. Men för att veta hur tjejmodellen såg ut så beställde han tröjor till oss. Skitfina. Och Pelle, de är helt fantastiska i modellen.

image1486
Såhär ser Fridas vänstra sida ut när hon sitter på ett bord och spänner ut brösten. Tröjan är också fin.

image1487
Och från höger också.

image1488
Min tröja var helt asasnygg tycker jag, DAMN alltså. (Nej jag har inte öppen gylf, den är bara lite kärv.)

Kentkonsert ikväll (Anna)

Tjoho, ikväll är det KENT! Jag peppar som fan.

image1485

Vindsröjning (Anna)

Igårkväll var jag med Linus. Vi hade jättekul. Först kom det ju ett rart par och tittade på lägenheten. Sen lagade jag mat. Sen började vi värat uppdrag. Nämligen att städa vinden. Linus har alla sina grejer kvar där än. Så det fanns ganska mycket grejer. Det mesta slängdes dock. Så nu är nästan grovsoprummet fullt. Hoho.

Det roligaste jag hittade var en påse med Linus gamla cd-skivor. Ojojoj. Vilka godbitar. Såsom Black jack, Blümchen och olika skivor med power ballads. Samt väldigt många absolut music.

De här var dock mina fem favoriter:

image1484

Me & My - Baby boy (singel)
Jill Johnsson - Kärleken är (singel)
Glenmark Eriksson Strömstedt (fullängdare!!!)
Aqua (fullängdare)
Nordman - Ingenmansland (det ska väl inte jag säga nåt om, jag var ju på en konsert med honom i sexan...)

Hahahaha.... Jag hittade även en liiiten påse med några av skivor som var mina. Det hade Helena gjort till mig när jag har fyllt år och så. De var roliga.

Sen tittade jag och Linus på fotbollen på teve (andra halvlek). Det var ju en tråkig match. Sen spelade vi Mario party. Det var kul! Sen skjutsade jag hem Linus vid typ kvart över elva. Utan grejer, för vi orkade inte bära mer. Vi ska fortsätta nästa onsdag istället.

Jaja, kul hade vi iallafall!

På stan med norskan (Ninni)

Idag har jag jobbat en stund.
Sen åkte jag in till lkpg för att luncha med Guro. Vi läste engelska ihop för tre-fyra år sedan. Det var en skojig och väldigt intensiv tid. Men särskilt mycket tid för minnen blev det inte, vi är ju tjejer som blickar framåt. Guro har nämligen precis tagit examen. Bra jobbat, säger jag, och önskar att tusen fantastiska jobberbjudanden ska trilla ner i hennes brevlåda.

Lillasyster Anna fick tillåtelse att närvara vi lunchen. Hon lyckades lämna den där skit-arbetsplatsen en liten stund. Fy för att jobba där bland kläder, inredningssaker, skor och annat hemskt. Otrevliga kollegor också, har jag hört.

image1483
Den vackraste av alla norskor - Guro.

Vi hann även med lite shopping. (Vad trodde ni..?)

Jag kom hem med:
- En vattenkanna
- En väggklocka till gästrummet
- Två brickor av mindre modell
- En tekopp till jobbet
- Ljuslyktor
- 10 kg diethundfoder för 795 :- (Vem hade trott att den lilla äter så mycket?)

Nu ska jag sova för jag känner mig lite risig. Och för att det snart är natt och det är ju då man brukar sova.

Hepp.

Städa lyan (Anna)

Jag gick upp för att städa. Men det enda som behövdes var ju dammsuga och det kan man ju inte göra klockan halv åtta i en lägenhet. Jag ska nog byta lakan istället. Sen ska jag duscha håret. Gud ska veta (och det gör han väl) att jag behöver det.

Aj då, nu kom Lady och ville kela. Det är väl bäst jag gör det innan jag börjar.

(Nej, jag har som synes ingen karaktär.)

Afrikansk dans och raka armar är dagens mission (Anna)

Ikväll har det varit gymnastik. Hurray! Jag var med Sara och vi tränade på
A) hjula (jag)
B) ha raka snygga armar och inte lite halvslappa som vi tydligen brukar
C) gå upp på händer jämfota
D) vara ivägen

Framförallt det sista gick jättebra. Men vad roligt vi hade!

Vi freestylade också lite afrikansk dans. Sara såg ut lite såhär då.

174189-1480


JÄTTELÄCKERT!

image1481
Sara Göthman som jag brukar kalla henne när jag vill säga hela hennes namn, hon kan stå på händer hon!

Sen stretchade vi lite och jag fick inte ta en bild på Magnus när han hade fötterna bakom huvudet. Så här får ni en bild på mig istället. (självklart INTE med fötterna bakom huvudet, det kan inte jag.)

image1482

Dessutom var Marcus tillbaka - hurra - och hade jättekorta shorts på sig.

Nu ska jag sova. Jag måste städa imornbitti för det ska komma folk och titta på lägenheten på kvällen kl. 18.30. Intressant va?

Skepp o'hoy!

Nya kläder gör hjärtat glatt (Anna)

Idag har jag följande plagg i med mig hem från affären:

§ 2 adidas tracktops

§ 1 adidas t-shirt
§ 2 svea linnen
§ 1 red rabbit t-shirt/klänning

(Ursäkta särskrivningarna, men jag det blev faktiskt snyggast så.)

Jag kanske fotar härligheterna senare.

Idag och även igår har vi hänt ut nya grejer på jobbet. Det är jättekul. Massor snyggt har kommit, men det är massor kvar som ska komma. Jag vill ha snygga t-shirts (jag längtar efter 2K-grejerna), skor och vårjacka. Jag vill också ha ett kakfat, en rosa skärbräda och ett rosa voodoo-knivställ.

Till min nya lägenhet måste jag också köpa en soffa, ett soffbord, köksbord + stolar och en matta. Tur att jag spyr upp lite pengar varje morgon annars hade man ju blivit pank.

Nu ska jag städa lite. Sen är det gymnastik. Idag har Marcus kommit hem. Det ska bli roligt att träffa honom. Men jag har träningsvärk för jag tränade ända till halv tio igårkväll.

Jag lyssnar på en bra skiva jag har fått av en vän. Idiot kid / darkness in our house. Sweet.


Anna - Pedagogen och Konfliktlösaren (Ninni)

På lillgympan för en stund sen...

Fniss-Lisa, 7 år och mycket upprörd: Fröken, fröken, Pelle-Plutt sa fuck you åt mig. Det får man inte.
Anna: Jag har faktiskt inte tid just nu. Det här är något som du får ta upp med Pelle-Plutts föräldrar.
Fniss-Lisa: Ja, det ska jag minsann göra för jag känner dom! (Varpå hon stövlar iväg med händerna i midjan och mycket bestämda steg.)

Pelle-Plutts föräldrar fick nog vad de tålde vid hämtning...

* Pelle-Plutt och Fniss-Lisa heter i verkligheten något annat

Ragge in Shock (Ninni)

Idag har Raggeragnar varit på jobbet som vanligt. Han var på en hästgård och inspekterade lite. Men, som så ofta i Ragges fall, blev han nödig.

Det finns väl inget bättre sätt att markera sin höga rang än att pinka på hästarnas staketstolpe? tänkte nog Ragge.

När Ragge kissar vinklar han upp ena benet så att han står i en snygg splitt med bakbenen. Det skulle han inte ha gjort här, för tassen nuddade eltråden och Ragge fick sig en rejäl kyss. Han skrek som en stucken gris och sprang snabbare än han någonsin tidigare har sprungit.

När han hade lugnat sig satt han och blängde på hästarna. Som om det var deras fel?

174189-1479

Dagen i bilder och några ord (Ninni)

Efter frukost åkte Raggarhunden och jag till Alle. Det blev promenad och fika. Kul att äntligen se deras hus som kommer att bli jättefint.

174189-1476
Alle, Ragge, Nikita, Arthur och Fliza. I storleksordning.

174189-1478
Nån mer än jag som tycker att Raggarn ser lite tjock ut i det här sällskapet?

Sen kom Malin och Jens hit på fika och Wii. Malin simmade världsrekord.

Därefter blev det dags för handboll. Eftersom Big Jim var matchsponsor blev vi bjudna på fika igen, alltså dagens fjärde kopp te, och snack/frågestund med tränaren. Anna deklarerade att hennes favorit är Gustaf Ekdahl, tränaren såg ut att inte riktigt veta vad han skulle göra med den informationen.

Intressant nog kunde vi i efterhand konstatera att analysen av motståndarlaget stämde till ca 5 % och att matchupplägget följdes till ca 3%. Go tränarna!

174189-1477
Anna hittade ett foto från tidigt 90-tal och Bullerby Cup med hennes handbollslag på väggen i klubbrummet. Hon verkad bli lite stolt.

Ikväll har Julia varit här. Vi har inte setts på typ tio år. Vi brukade leka när vi var små. Då hade hon en shetlandsponny som hette Simon. Jag gillade inte Simon, för han åt upp min nya fina dressyrhjälm. Och Simon gillade nog inte mig, eftersom han åt upp min nya fina dressyrhjälm.

Nu har vi pratat ifatt tio år på fyra timmar. Det var kul.
Jag tror inte att det kommer dröja tio år tills vi ses nästa gång.

174189-1474
Jag välkomnar Julia som ny medlem i syjuntan!

Ragge har inte uppfört sig särskilt väl ikväll, så om det dröjer tio år tills jag ser Julia igen är det hans fel. Han har terroriserat, skällt, fjärtat och gnällt om vartannat.


Grattis Mamma Eva! (Ninni)

Som har shoppat loss ordentligt på postorder. Pappa blev tvungen att låna en liten gaffeltruck när han skulle hämta ut alla paket på posten/Shell.

Hur många killar får plats i en Volvo XC70? (Ninni)

Svar:
Åtta väldigt storväxta och en kortväxt (eller vad den politiskt korrekta benämningen är).

Per var fyllechaffis inatt...

Hoppa trampolin (Anna)

Ikväll har jag, Hanna och Lotta varit på trampolinkursen. Det var skitkul. Jag glömde ta bilder, men det ska jag göra nästa vecka. Det allra roligaste som hände idag var att hoppa på magen och att jag fes en gång. (Ja en rolig historia faktisk, men ingen jag vill dela med mig av till er alla. Jag hoppas bara inte att jag kommer kallas Prutten efter det här. Det är inget coolt smeknamn. Men kalla mig gärna för Läckerbiten.)

Sen efter fick jag skjutsa hem de båda tränarna. Jag är snäll är jag.

Nu ska jag se på Morden i Midsomer.

Handbollsrysare (Anna)

Idag har det varit handbollsmatch, Mantorp-Skånela. Jag har speakat. Det var en så sjukt spännande match, men som vanligt fick Mantorp stryk med ett enda fjuttigt skitmål. Jag tog min speakeruppgift på största allvar som vanligt. Idag var Swedbank Mantorp (aka pappa Jim) huvudsponsor. Jag presenterade det med: Dagens huvudsponsor är Swedbank Mantorp, Mantorps mest öppna bank och iallafall min favoritbank.

Dessutom råkade jag i munhugg med en av Skånelas spelare efteråt. De var ena riktiga nötter (enligt mig). Jag höll på att plocka ihop mina grejer och var ju alltså på deras bänk. Då kommer en spelare och skriker: Jaaaaa... Nu skickar vi ner dom här jävla tattarna till ettan! Då blev jag arg. Ja, men våra spelare är ju inga tjockisar. Du är ju en tjockis iallafall, sa jag upprört till honom. Han stirrade på mig. Jag gick. Tjockis var tydligen det grövsta skällsord jag kom på just då. (Han var rätt tjock också. Men det kanske var lite osportsligt av mig men hey, jag är ju Jims dotter.)

Fy vad den här förlusten kändes bitter alltså.

(Jag ber om ursäkt för den kursiverade stilen. Den går inte att få bort.)

image1473
Min idol i Mantorp är nummer 15. Han heter Gustav Ekdahl. Jag känner inte honom alls. Men han är bäst i Mantorp tycker jag.

Sing star och snacks - en riktig lördag det! (Anna)

Jag ska berätta om min lördag jag. Som vanligt jobbade jag och Frida och jag var heta som fan. Vi larmade flera lådor. Det åts mat från Thai Coconut. Det var mycket folk som handlade. Men det ska bli riktigt skönt att rean är slut nu.

Sen packade jag ur mitt kök. Jag har nästan inga grejer kvar. Bara fyra tallrikar som jag slänga och bestick.

På kvällen var jag hos Arvid och vi spelade tv-spel och drack öl. Till det avnjöts ganska mycket chips och snacks. Men den vackra skönsången från oss avnjöts nog mest. Arvid ville bara sjunga twisted sister och blondie hela tiden. Jag ville sjunga total eclipse of the heart. Det lät bitvis så illa att vi skrattade så att jag fick kramp i magen. Sen spelade vi lite guitar hero också. Men jag blir sur när jag inte fattar. Sen såg vi lite på CSI. Och dessutom spelade vi flipperspel (I sucked). Summan av kardemumman så var det en skitkul kväll. Fast en läbbig taxichaufför.

Skitväder (Ninni)

Fy! Vilket hemskt väder.
Det snöar ju från sidan.
Det här är nog det allra värsta vintervädret.

Idag står släktkalas på agendan. Pers släkt alltså.
40-årskalas i metropolen Strålsnäs.

Bäst att sätta lite fart.

Träning som vanligt (Anna)

Tjena bena (detta riktar sig framför allt till Pelle)

Hej (till er andra som är mina vänner)

Piss off (till er som inte gillar mig)

Inatt trodde jag att det var inbrott här. Jag var tvungen att låtsasvakna jättelänge och prata med mig själv om att jag skulle gå upp och dricka, så tjuven fick tid på sig att gå. Nu visade det sig att det var mina cykellampor som åkt i golvet och inte alls nån som brytit upp dörren, kanske för att dränka mig i ett regnskyfall som på CSI igår. Nej, nej. Jag somnade om.

Förövrigt fyllde min gamla goda kamrat Mikael 25 år i torsdags. Han hade en liten fest igår, men jag kunde inte komma. Det var synd. Jag tänker ibland att jag saknar dem, killgänget, jag hängde ju jämt med dem förr.

Igår kväll var jag på trampett-träning med Linghems Gymnastikförening. Det var roligt ni! Ojoj! Jag gjorde volter och överslag och andra avancerade saker. Shit vad kul alltså. Men jag ska inte skriva mer om det så det blir ett tråkigt inlägg som vanligt.

Idag är det sista dagen med rea på jobbet. På måndag ska den bort och alla nya saker ut. Idag ska det larmas för hela slanten. Jag skulle ljuga om jag sa att det var roligt att larma. Men det är kul att få ut nya grejer. Så kom förbi idag och handla på rean. Vi har sjukt billig rea nu. Eller kom på måndag (tisdag) om ni vill ha nya läckra saker.

Nu ska jag kliva in i duschen. Inte hoppa, som min mamma brukar göra.


Att koka perfekt sparris (Ninni)

Mamma, titta bort för nu ska jag använda ett snuskigt ord.

Som gammal kock finns ett hemligt knep att tillgå som jag nu ska dela med mig av. Låt sparrisen koka en stund. När sparrisen har samma konstistens som ett morgonstånd är den perfekt. Undrar om det är därför det finns så många manliga kockar som är bra på att få till sin sparris?

Hur som helst. Ikväll har vi ätit sparris, alldeles perfekt sådan, till förrätt. Serveras med smör, salt och ett berg med parmesan.

174189-1472
Hur är det med konsistensen?

City Gross (Ninni)

Ni som inte bor här omkring vet inte vad ni missar. City Gross. Det som inte finns där är inte värt att ha, som vi brukar säga.

Hanna och jag var lite trötta och därför även fnissiga. Då är det kul att storhandla.

174189-1471
Det började väldigt bra. Hanna vann högsta vinsten på spelautomaten utanför entrén.

174189-1462
BH med matchande trosa till det fantastiska priset 49.90 :-. Hanna modellar.

174189-1463
Vi gjorde ett inte så uppskattat besök i spa-avdelningen.

Sen började det bli lite obehagligt för mig. Hanna har ju ett förflutet som snattare. När hon var 14 snattade hon en Festis. Hon åkte dit. Butikschefen ringde hem och det blev, minst sagt, ett jävla liv.

174189-1467
Na na na naaaaaa...

174189-1466
Hanna började plocka på sig varor hej vilt. Mycket obehagligt...

City G är väldigt stort, vilket ofta är ett problem för mig som är kort.

174189-1464
Det bästa smöret står högt upp på hyllan.

174189-1468
Tänk, vet ni... det här kunde ha slutat mycket illa.

174189-1465
Vi korvdisken stod Fäbojäntan och funderade...

174189-1470
Sen prövade vi på lite civil olydnad. Vi gjorde berg!

Sen fnittrade vi, hela vägen hem.

Funkar det idag? (Anna)

Hej!

Hoppas att bloggen funkar nu. Jag blir så arg och sluta blogga för alltid när den inte gör det. Men här sitter man ändå...

Igår jobbade jag med Pelle och Arvid. Det kom lite Elvine och sen sorterade jag lite ner på lagret. Jag åt också korv och potatismos. Det gillar jag.

Sen var det gymnastik. Det var roligt. Malin och jag var duktiga och barnen var ganska duktiga :). De fick köra skridskorhopp och rulla stock tills de var alldeles röda i ansiktet. I andra gruppen var bara hälften av alla barn där. Så det var ganska lugnt.

Efter det hade jag gymnastik. Jag tränade på att hjula (jag kan ju inte göra det. Min höft pajar litegrann varje gång, I hate ledgångsreumatism). Det blev lite voltning också. Jag var med Carolina. Vi hade roligt!

image1461
För er som inte har varit i T1-hallen ser det ut såhär ungefär.

Sen såg jag på CSI.

På morgonen har jag faktiskt lagat mat. Nu ska jag duscha. Sen bär det iväg till jöbbet.