Mission: Musbajs (Ninni)

Vi har lokaliserat musbajs i köket. Fällor är gillrade.

Stolta gymnaster (Ninni)

Den här bloggen är verkligen helt värdelös en del dagar. Då syftar jag inte på det Anna och jag skriver, utan på blogg.se. Nu gör jag ett nytt försök...

Av olika anledningar gymnastiserade jag inte idag. Malin och Anna fixade dagens träning. Jag åkte bara förbi med t-shirtarna. De gjorde, som väntat, stor succé.

Vi tog först några fina gruppbilder. Sen lite bilder hit till bloggen.

Check it out.
Fina och blåa!

174189-1460
Snygg rygg..

174189-1459
Malin i fina tränartröjan.

174189-1458
Sen fick Elin kramp i pek-tån. Det tyckte alla var intressant.

Fint som snus!

På tal om snus. Jag fick visa leg när jag köpte snus åt Per härom dagen. Då blev jag glad.
:-)

Blogg-faan (Anna)

Nej nu skrev jag ett jätteroligt inlägg om Magnus Uggla och annat viktigt men det försvann. Så jag skiter i det nu. Sorry. Men bloggen är blä!

Nä (Anna)

Nä, jag hade visst inget att skriva om.

Ghingis Khan, I love you (Anna)

Idag har vi vikt ordentligt på jobbet. Det är jättefint nu.

Efter jobbet gick jag och Arvid till Ghingis Khan och åt mongolisk buffé. Det är det godaste som finns. Jag skulle vilja äta där varje dag, om jag hade råd. Det har jag inte. Vi hade jätteroligt!

Arvid är ju en fin kille alltså men han har en dålig ovana, och det är att han blir ehhh... mindre bra på kort. Därfor tog jag två kort istället med bara halva honom på så det skulle bli bra.

image1454
image1455

Jag tog allt ett vanligt kort med.

image1456

Till skillnad från Arvid lider jag inte av att bli dålig på kort.

image1457

Sen tvingade jag Arvid att följa med till Ica Maxi i utbyta mot att jag skulle köra hem honom sen. Jag tror att han var imponerad av min skönsång till bland annat Marie Picasso och Roy Orrbison Pretty Woman. Jag var det iallafall.


PS: Pelle, min andra chef, har hängt undan en body till den 31/2. Ska jag berätta för honom att trots att det är skottår i år så har februari bara 29 dagar?

Lediga onsdagen (Anna)

Precis som Ninni vanligtivis är, är jag också ledig på onsdagar. Fast jag menar kvällen. Onsdagskvällarna är den enda lediga kvällen jag har i veckan. Lördagarna är ju för all del ledig men då brukar jag göra något roligt med vänner. Men ikväll är det alltså onsdag och jag ska njuta av min lediga kväll. Det blir väl förmodligen lite CSI, kanske lite popcorn och rena lakan. Det finns ju inget mysigare än att krypa ner i rena lakan. Appråpå det tyckte Ninni igår att jag skulle köpa ett ljus som luktade man och ha i min säng. Nä, då tycker jag nog att jag luktar godare än män.

Och by the way, man behöver inte ha någon kille. Jag är inte nervös över att sluta ensam i en hyresrätt med 8 katter (det känns väldigt lockande ibland). Det är bara tråkigt att vi inte kan prata om våra egna liv när man ses och så utan att det alltid ska handla om killar. För man har väl fortfarande egna liv fast man är sambo? Annars tycker jag att det verkar läskigt det där. För jag är väldigt intresserad av vad mina vänner tycker, men kanske inte alltid av deras killar (förutom Jonas).


Nu behövs det en bild (Anna)

image1453

Nu ska jag se ett avsnitt CSI. Jag kan inte sova annars.

The master of magplask, that's me (Anna)

Ikväll efter ljuspartyt åkte jag och tränade gymnastik. Det stod frivolt + sidvolt på schemat. Härligt! Jag började med att göra ett magplask. Det var jättesnyggt. Sen fortsatte jag i samma stil och grupperade ungefär lika bra som en lam.

Men det var roligt! Och det gick bra till slut. Sen tränade vi ben och vi fick göra ganska intima parövningar där det kändes som om jag hade huvudet emellan Lindas bröst. Men gymnastik är ju en ganska intim sport.

Mattesnillen (Anna)

Idag fick jag lyssna på en intelligent konversation på jobbet. Det var två tjejer som provade skor. Förmodligen skolkade de från någon mattelektion. För den ena tjejen sa:
- Men nu har jag handlat för 199 kr och 199 kr, vad blir det? 300 kr?
Den andra svarade:
- Ja det blir det.
Men hon ändrade sig efter en stund:
- Nej, det blir ju 350 kr.
Det var de överens om ett tag. Men sen sa den andra tjejen:
- Nej, men 199 + 199 måste ju bli 389 kr.
- Ah, smart, svarade den första.
END OF CONVERSATION.

Min väg till jobbet ELLER kalla mig sexy babe (Anna)

De flesta dagar promenerar jag till jobbet. Mest för att det är pyspunka på min cykel. Men lite för att det är trevligt med en liten promenix på morgonkvisten. Det kan hända rätt mycket under den 12 minuters långa färden till jobbet ska jag säga. Idag skedde följande:

Jag gick hemifrån vid halv elva. Först går jag förbi ett dagis och är barnen ute där brukar det alltid komma nån snorig unge fram och fråga vad man heter alternativt slänga sand på en. Idag var det dock lugnt på dagiset. Men vid högstadieskolan som är nästa passage stod det ett gäng killar ute och såg lite allmänt tuffa ut. Först cyklade det förbi en kvinna i säkert 30-års åldern och en av killarna skrek: Öhhhh kärring. När jag sen knatade förbi skrek samma kille: Sexy babe. Jag blev lite chockad. Det fanns ingen annan i närheten så det var uppenbarligen till mig de skrek. Förmodligen var det min jättestora jacka eller min Kånken-ryggsäck som gjorde dem lite upphetsade. Men glad över att det fortfarande få kallas för sexy babe bland 15-åriga killar gick jag vidare.

När jag kommit över hamngatan hamnade jag då efter en kille som gick och harklade sig och spottade snor som han drog upp från magen ungefär. Det var jätteäckligt. Jag tycker att snor är väääldigt äckligt. Det värsta som finns är folk som snyter sig offentligt. Har de dessutom en tygnäsduk för multibruk blir jag spyfärdig. (En gång kom det in en kille på jobbet som frågade mig om jag hade en näsduk eller nåt annat han kunde få låna att snyta sig i.) Som tur var vek snorkillen av vid Claes Ohlssons.

Då hände det nåt ytterst oväntat och något som jag aldrig varit med om förut. Jag möter en femtioårig man i kostym. Precis när han går förbi mig lägger han av världens jätterap! Jag blir alldeles chockad och vänder mig om och blänger och han vänder sig om mot mig och ser ytterst förvånad ut. Vi var nog lika oförberedda på det där båda två.

Sen hände det inte så mycket mer av intresse. När jag kom fram till jobbet stod paketkillen från posten där och väntade på mig, för jag var först. En gång när Pelle tog emot ett paket av honom så kom jag till jobbet. Då sa paketkillen: Nu får du ju två paket med godsaker. Jag ska väl va glad över att han kallade mig för godsak. Men jag känner mig mest förolämpad över att han kallade mig för paket.

Ljuspartyt, del 2 (Ninni)

Per kom precis hem från hockeyn.
Han undrade om det var kul att stöpa ljus och om de blev fina... Och är det inte lite konstigt att stöpa ljus så här års?

Ha ha ha... Jag skrattar än.

22.16 (Ninni)

Man upphör aldrig att förundras. Ville bara tala om det.


Vakthund? (Ninni)

Ragge tar inte riktigt sitt jobb på allvar när det gäller husvaktandet. Måste nog ta ett snack om det. Han sover och snarkar så taket lyfter, och man får väcka honom när man kommer hem...

174189-1448
Ragge, aka stor-fläkaren.

Ljuspartaj (Ninni)

Nu är ljuspartyt avklarat. Det var kul och gott med fika. (Men Anna åt upp min brownie. Hon sa att hon var låg. Mmm.. Eller hur..)

174189-1449
Malins pappas fru Lena pratade ljus. Anna och jag lyssnade och luktade.

Anna och jag köpte "Städljus". De luktar nystädat - och så länge det luktar nystädat behöver man inte städa, enligt Lena. Låter bra.

Hon som satt bredvid mig hade intressanta kommentarer om de olika dofterna, lite som en vinprovare. Men när hon med seriös röst sa "Hm.. det här ljuset luktar toa" var jag tvungen att fråga om hon tyckte att det var positivt eller negatitv. Det var tydligen positivt.

Sen fikade vi. Roligast hade vi när Alicia trodde att jag var Mats.
Likheten är ju slående, eller vad tycker ni?

174189-1451
Ninni?

174189-1452
Mats?

T-shirtar, visdom och lite annat (Ninni)

Idag har vi fått våra fin-fina gymnastik t-shirtar. Barnen kommer bli så lyckliga!
Wifolka GF, och framförallt Anna och jag, är vår välgörare evigt tacksam!

Det är inte värt att bli vis om det ska göra så förbannat ont att få en visdomstand. Visste ni förresten att visdomständer är utrotningshotade? Ett par generationer framåt så kommer de vara puts väck eftersom vi ju inte längre har någon nytta av dem. Tror inte att de människorna kommer vara dummare för det... Möjligen lite lyckligare eftersom de slipper se ut som en hamster och ha ont.

Min lediga onsdag är inställd. Bra för plånboken men mindre bra för gästrummet som nu får vänta lite med golv och färg. Jag ska försöka hinna med det i helgen istället.

Snart kommer Anna hit. Vi ska på ljusparty i en timme.

Till Jill (Ninni)

Karlsbo!

Det här är rent bedrövligt. Vi har bott här i över två år men det finns nästan inga bilder på husets utsida. Bara de här, som är mindre smickrande, från när vi (läs: Per) dränerade. Dåligt. Men du får i alla fall en bild av hur det ser ut här ute på landet. Sedan de här fotona togs har det så klart hänt en hel del. Ska ta med mig kameran ut nästa gång det är fint väder.

Karlsbo är byggt 1820 så vi har fått renovera en hel del. När vi köpte det hade inget gjorts sedan 60-talet. Vi har försökt bevara den gamla stilen. Inomhusbilder finns det fullt av i gamla blogginlägg.

174189-1445


174189-1446

174189-1444

image1447

Edit

Hittade en bild till. Den här är tagen efter att vi (återigen läs: Per) lagt stengångar.

174189-1450

God morgon (Anna)

Jag har duschat och ätit frukost och kelat med Lady.

Jag ska laga mat.

RECEPT 2 portioner:
1 pkt kalkonbacon
1 lök
1 burk creme fraiche paprika-chili
lite grädde
salt och peppar
spagetti

(hahahahahahahahahahahahahahaha)(å nej, ett internskämt igen)(baaara bacon)

Sen ska jag jobba. Och ikväll är det gymnastik. Innan det ska jag till Avelövs.

Tjo Flöjt!

Fucking p-bot (Anna)

Nu har jag betalt mina räkningar. Det var lite telefon och hyra och facket och internet och adressändring. Lite lagom sådär. Blev väl en 6500 kr ungefär. Kändes bra. Jag loggade ur. Då kom jag på att jag hade glömt den förbannade boten! 500 kr helt åt helvete och jag vill fortfarande inte ta på mig den. Det var inte mitt fel. Nästan 7,5 thai coconut-luncher rann ur mina händer. Ruttet.

Nu blir det iallafall CSI. 2 avsnitt!

Good vs. evil (Anna)

Imorse när jag duschade blev jag först lite glad för att jag tyckte att mina vader inte var så kortisonsvullna som de brukar. Jag har väldigt stora vader. Det är inte så snyggt att jag nästan är bredare över vaden än om låret. Men nu kändes de lite mindre. Hurra. Men vad hände då? Jag kom på mig själv att jag sjöng Brother oh Brother med Måns Zelmerlöv i duschen. Glädjen över de krympta vaderna kom liksom i skymundan efter det.

Jag upptäckte också när jag åkte hem från Mantorp förut att jag kan hela texten till Westlifes Flying without wings utantill. (Jag kunde melodin också alltså.)

YEAH (Anna)

Idag har det varit väldigt roligt på jobbet. Vi jobbade alla fyra (även om man inte såg så mycket av Pelle) (alltså inte för att han gjorde andra saker utan för att han jobbade på annat ställe) (en bänk). Jag har inte jobbat med (och därför inte heller träffat då) Arvid sen förförra måndagen så det var ju roligt. Och det var några engelskstalande kunder inne som helt ovetandes om detta förgyllde vår dag. Jag skrattade åt mig själv så jag fick ont i magen.

Sen var det gymnastik. I första gruppen körde vi hinderbana. Det är jätteroligt tycker alla barn och Ninni och jag tycker det är jätteskönt för man behöver ju bara gå runt och heja lite grann. Sen fick den andra gruppen köra hinderbanan också. Och sen körde vi trampett.

Sen tränade jag 19-21. Det var kul. Men som vanligt var det nån som fes. PLEASE håll er!

Sen åkte jag förbi hos mamma och pappa. Jag sa hejhej. Sen tog jag ett paket smör. För imorse fick jag ha rinnande margarin på mackorna och det var inte så gott. Jag kände mig lite som ett äckel.

Nu ska jag titta på CSI. Jag är bara i mitten på säsong två och har ända fram till säsong sex. Underbart.

Med vänlig hälsning Gert-Jan (ett internskämt. Uttalas Stjärt-Jan på holländska).

Karlsbo (Ninni)

Nu så. Inspirationen är på topp! Lediga onsdagen ska ägnas åt att kolla på golv, färg och lite annat. Per ska snickra lite till på fönstret men sen kan jag ta vid. Nu har jag ju inte haft nåt att renovera på nästan två år, så det här lilla projektet känns riktigt kul.

Så här ser det ut nu:

174189-1442
Lillstugans gavel med nytt och fint fönster.

174189-1443
Mysigt va? Kanske inte än - men det ska bli!

Trampolinträning (Ninni)

Ikväll har Anna, Lotta och jag tränat trampolin i två och en halv timme. Det är vansinnigt roligt. Prova nån gång om ni får chansen!

174189-1434
När vi kom dit insåg Anna och jag att vi tydligen har blandat ihop vår strumpor.. Tyckte väl att det var lite konstigt att de hade olika motiv..

Först skulle vi lära oss att plocka in och ut trampolinen, den mänslkliga råttfällan, sen blev det teori. Lotta, Anna och jag förstod plötsligt varför våra barn tycker det är så tråkigt med teori.. Vi ville ju hoppa!! 

Vi skulle även lära oss att passa på varandra. Det är väldigt mycket svårare att passa på trampolin än på trampett.

Sen blev det hoppa av!

174189-1441
Vår mycket braiga tränare Stefan instruerar Olle och Anna. Kul att träffa på Olle! Vi var kompisar på högstadiet.

174189-1439
Lotta passar, jag hoppar.

174189-1437
Olle har fastnat och Anna försöker dra ner honom igen. Eller försöker hon tafsa?

174189-1436
Stefan tyckte att vi var duktiga!

174189-1440
Det är ännu roligare än det ser ut.

174189-1438
Stockholm med Malin (Ninni)

I helgen har Malin och jag gjort Stockholm. Vi har haft det så bra! Men jag har visst glömt att fota, 19 bilder var allt jag kom hem med och då är de flesta av sämre kvalitet.

image1433

När vi kom upp till Sumpan igår morse hade lillebror Linus fixat förmiddagsfika/frukost. Han vet vad vi tjejer vill ha. Eller också gjorde han det för att pumpa Malin på senaste nytt om bankrånet i Åtvid. Linus tyckte att det var skönt att det nu fanns en logisk förklaring till varför hans pengar har försvunnit...

Sen begav vi oss in till stan för att shoppa loss. Vi hade inte tänkt på att det var lönehelg och det var jobbigt mycket folk på stan. Allt rivande och slitande sög musten ur oss.

174189-1426
Malin och Pär

Därför mötte vi upp Per och Thomas för en lååång lunchpaus. Den blev lite för lång för sen fick vi stresshoppa innan affärerna stängde.

Eftersom vi som sagt hade missat det där med lönehelg var det omöjligt att få bord på någon av de restaurangerna som vi hade tänkt besöka. Istället fick det bli Rolfs Kök, Malins före detta och Linus nuvarande arbetsplats,och det är inte fy skam.Maten och vinet var helt fantastiskt och vi hade den bästa servitören.

174189-1430
Linus på jobbet

174189-1431
Malin är nöjd efter en god middag i trevligt sällskap... Hehe..

174189-1432
Jag var också glad och nöjd.

Sen blev det barhäng och klubbrunda med Johan och hans vänner. Inga bilder därifrån tyvärr. Vi var på Anglais, Sturehof (en väldigt kort stund...) och Soap Bar. På det sistnämnda kände Malin och jag oss lite gamla men vi hade kul ändå. Vi var hemma runt fem någon gång, mycket nöjda.

Tjohoo vilken helg!
Tack Per!!!!(Ninni)

Per har inte legat på latsidan när jag har varit iväg. Nej minsann. Han har fixat ett nytt fönster och spacklat väggar och golv i uthuset. Kanske kan jag få ordning på mitt gästrum till våren trots allt.


Katastrofal körsång (Anna)

Imorse var jag och mamma och sjöng i kyrkan. Vi var inte så många som kom. Allt som allt (sopran,tenor,bas) var vi 12 st.

Och så fruktansvärt det lät! Första låten gick bäst. Inget anmärkningsvärt där faktiskt. Helt ok. Andra låten blev det värre och vi sjöng liksom i kanon. Tredje låten gick inte bara i kanon utan dessutom i olika tonarter i de olika stämmorna. Fjärde låten var så katastrofalt dåligt att jag skrattade högt och blev tvungen att ta mig för magen av skratt. Det lät inte ens som om kören och kantorn körde samma låt (jag är fortfarande inte säker). Efter det skulle vi sen tåga ut (även det blev fel då två gick iväg innan vi ens sjungit). Sen var man tvungen att gå "the walk of shame" där nerför altargången och med brännande kinder. Ja det var så pinsamt. Det var synd om stackarna i kyrkan idag.

Konfirmanderna (typ 30 stycken) verkade dock glada. Kören kraschade, gud så kul. Det var nog deras roligaste gång i kyrkan någonsin. Ja, det är ju illa när (nästan) hela kören står och skrattar istället.

Tjejmiddag hos Alle (Anna)

Igårkväll var vi hos Alle och åt god mat och socialiserade. Det var väldigt trevligt. Förutom att jag nästan dog! Jo visst serni, jag satte Sprite Zero i halsen och kunde inte andas. Det var riktigt obehagligt och jag fick lite panik. Jag höll ju på att drunkna/kvävas (vi kom inte riktigt fram till vad det var man skulle göra om man satte vätska i halsen).

image1419
Sissan, Jossan, Frida och Nena.

image1420
Alle fick inte vara med på så många kort men här har ni ett. Cici får ni på köpet. En bonus kan man säga.

image1421
Hanna avnjutandes den goda efterrätten. Den var sjukt god. Jag ska nog göra sån själv ikväll faktiskt. Om jag orkar... Kanske inte ändå. Men nån gång ska jag göra sån.

image1422
Helena körde en rambo.

image1423
Josse var erotisk (?) med en sked och trasiga strumpbyxor.

image1424
Frida sedd ovanifrån.

image1425
Hanna och Cici hade trevligt.

Jag blev mest kär i Alexandras katter och planerar att stjäla dem alla tre så fort tillfälle ges.

Tack så mycket!

Tanias avskedskalas (Anna)

Igår var jag hos Tania på fest. Fast när de gick ut vid kvart över tolv åkte jag hem. Men det var väldigt roligt. Jag satt med ett gäng glada damer i köket och pratade mest. Sen blev det lite sing star och lite guitar hero (jag tittade bara). Jag tog lite kort också. Men inte så många bra. Som vanligt.

image1413
Tania gör sig läcker för kameran som vanligt.

image1414
Sandra råkade komma med på kortet.

image1415
Carro och Jannie (Janne) sjöng sing star. Publiken Sara ser sådär imponerad ut...

image1416
Sandra tog över mikrofonen.

image1417
Sen spelade Carro och Sandra guitar hero. Sandra var jättebra och Carro hade bara spelat en gång förut och ville därför spela på easy. Jag kan här göra avslöjandet att Sandra lurade Carro och satte på medium istället. Men det gick ju bra.

image1418
Tack då mycket Tania och ha en trevlig resa.

This is England (Ninni)

Ikväll har vi kollat på en suverän film.
Har ni inte redan sett den, se den!
This is England!

Det enda negativa var att jag inte riktigt fattade slutet. Men det vill jag inte skriva om för då sabbar jag filmen för er som ännu inte sett den.Imorgon bär det av till Stockholm så förhoppningsvis blir det lite roligare bloggning de kommande dagarna.

Diabetesläger dag 5 (Anna)

Idag har det varit sista dagen. Jag kommer absolut inte sakna att gå upp klockan tre på natten och ta prover, och sen behöva gå upp klockan 6.30 för att hinna iväg vid sju. Jag är inte morgonpigg längre.

Idag åt vi först frukost. Sen hade jag möte med läkare, diabetessköterskor, kurator och dietist. Mina värden var jättebra (utom ett). Jag hade 5,1 i Hba1C (som en frisk). Lovely. Däremot har jag så sjukt ont i vänsterhöften idag. Så jag inte kunde ta på mig byxorna i morse eller knyta skorna. Jag som har varit så bra så länge. Jag åt smärtstillande till frukost.

Sen hade vi rond klockan 9. Vi tittade på våra blodsockerkurvor. Sen pratade vi om hur man ska göra om man är magsjuk och inget kan äta. Sånt är ju inte helt lätt.

Sen skulle vi laga mat. Då gjorde sig alla tabletter påminda. Jag mådde så jäkla skitdåligt. Jag fick bli inlagd istället. Så jag sov / svimmade av hela förmiddagen. Sen gick jag bort så jag kunde va med till lunchen iallafall, eftersom vi slutade sen. Så vi kunde säga hej då och så. Det var god fisksoppa och hallonsmoothie bland annat. Men jag mådde bara illa.

När jag kom hem gick jag och la mig. Jag tittade på ett Morden i Midsomer och sen sov jag till kl 18. Nu har jag ätit och mår lite bättre. För er som är intresserade.

Sen ska jag åka bort till Tania. Men det blir en snabbis när jag mår så här. Hon ska ju åka till Sydafrika så man vill ju säga hej då. Men först ska jag vila igen.

Rolig gymnastikträning (Anna)

Igår gick det bra på barngymnastiken. I båda grupperna faktiskt.

Sen var jag på kören mellan kl 19-20. Det var kul. Vi hade inte våran vanliga körgubbeledare så vi hann faktiskt sjunga lite. Det var ingen som pratade hela tiden.

Sen åkte jag på min gymnastik 20.30-22.30. Det var jättekul men ganska hårt igår. Det började några nya med. Tjejer (vi är typ fem tjejer och femton killar innan). Det var kul. Dels vara Sara med (hon var med en gång förra terminen). Och en som heter Therese och bor i Mantorp och ska hjälpa mig och Ninni lite med våra barngrupper. Det allra roligaste var att Carolina började. Vi har gått massa kurser ihop och hon är jättesnäll och rolig. Sen var det två tjejer till som också var snälla. Vi gjorde flickisar ner i skumgropen.

Sen glömde jag min diabetesväska i T1-hallen. Det märkte jag när jag skulle sova. Jag fick ringa till min tränare Niclas (typ elva) och sen åka och hämta honom hemma så han kunde släppa in mig och sen köra hem honom igen. Det var lite pinsamt. Jag har grava minnesproblem alltså.

Diabetesläger dag 4 (Anna)

(Igår)
Igår gjorde vi en riktigt äcklig sak på lägret. Vi hade egenfotvård. Som alla vet har jag extrem fotfobi. Fötter är så äckliga! De kan va torra och snuskiga och håriga. Och så finns det förhårdnader. Bara namnet är ju vidrigt. Bläsch! Igår fick vi då alltså sitta i en ring med fötterna i en balja. Sen skulle det egenvårdas. Jag blev nästan lite spyfärdig. Folk började fila och knåda och satt med sina läskiga fötter i luften. Läskigt. Sen gick fotdamen runt och pillade på allas fötter. Och sa "ja här har vi förhårdnader, kom och titta" och andra äckliga saker. (Jag tittade inte.)

Det allra värsta var att folk började klippa tånaglarna. Hu, det där äckliga ljudet när nageln går av. Man var ju rädd att få en nagel i mun om man öppnade den, som det sköt naglar runt folket där inne. Jag säger bara det. Man klipper inte sina naglar bland folk.

Annars pratades det bara om olika saker igår. Till lunch åt vi en asgod linssoppa och min morotskaka.
Jag fick också sluta tidigare. För vi skulle gå igenom alla prover och hur veckan varit och så. Men vi skulle bara hinna sex stycken på torsdagseftermiddagen och ta den sjunde efter frukosten idag, så jag sa att jag kunde ta mitt imorrn. Det var skönt att åka hem redan kvart över två. Jag hann till och med åka till City G och handla toapapper och tvättmedel.

Nytt Kellanderskt rekord i telefonprat (Ninni)

Jag har pratat i telefon hela kvällen. Käkarna stramar och örat ömmar. Mamma Eva, ärkepratare och tidigare officiell rekordhållare i prata-länge-i-telefon, är härmed slagen så det står härliga till.

Nu ska jag sova och läsa bok. Dock i omvänd ordning.


Diabetesläger dag 3 (Ninni) (Haha, Anna såklart)

Hej.

Idag har jag gjort en laxpytt och bakat en morotskaka. Laxpytten blev asgod. Jag är alldeles förvånad. Morotskakan ska vi äta imorrn. Jag funderar på att göra dubbel sats glasyr. Det är ju så gott. Undra om jag kan göra det utan att dietisten märker det...

Vi har också provat olika blodsockermätare och pratat om komplikationer som kan uppstå när man har diabetes. Det är ögonen, njurar, nerver och hjärtat/kärlen som ligger risigt till. Efter det pratade vi om motion. Att man skulle träna varje dag, till exempel ta trapporna istället för hissen. Det kallar jag att träna det! Eller inte.

Själv ska jag sänka mitt lunchinsulin lite. Jag brukar ligga lägre efter mat än innan, typ runt 4 sådär. Det är lite lågt.

Idag har jag tvättat. Jag har också sett på den spännande handbollen. Fast jag kunde inte se slutet för jag blev för nervig. Men vad härligt att de vann!

Jag ska gå och lägga mig klockan tio ikväll. Det är jobbigt att ta prover på nätterna. Man kan ju inte somna om.

Jag har blivit lite tråkig. Nästa vecka är jag tillbaka igen, skitrolig då faktiskt.

Hos uppfödar-Ylva (Ninni)

Nu blir det ett inlägg om mopsar i allmänhet och Ragge i synnerhet. Så ni som inte är intresserade kan sluta läsa här.

Ragge och jag har varit på Minitiger's kennel idag. Det var som vanligt livat och glatt. Inte så mycket för Ragge iofs för han fick stanna i bilen nästan hela tiden så att han inte skulle smitta ner valparna med nån bacill. Men han hade det bra ändå för han fördrev tiden med att äta lite halsduk.

Att vara hos Ylva är en upplevelse som saknar liknelse. Det är mopsar precis över allt. Riktiga mopsar, så klart, men även porslinsmopsar, tygmopsar, lermopsar, mopstavlor, plastmopsar, dockmopsar och en väldans massa andra sorters mopsar. (Ylva är en jävel på e-bay!) Sen så låter alla mopsarna väldigt mycket. Och mopsar låter som bekant inte som vanliga hundar. Det snarkas, snoras, skälls och ankkvackas - en symfoni av underliga ljud med andra ord.
Lite kaotiskt skulle man kunna tro, men inte då! Bara skitkul och härligt med alla djur.

Valparna var helt vansinnigt söta. Om jag inte hade trott att Ylva skulle visitera mig innan jag åkte därifrån hade jag nog gömt en av dem i handväskan.

Här följer en kavalkad av bilder på underbara mopsvalpar.
Några fem veckor gamla, och några åtta veckor.

174189-1405

174189-1410

174189-1408

174189-1407

174189-1412
Ehhh... Ok?

174189-1411

174189-1406

174189-1409
Kalle Hagman fick också vara med och fika.

När jag hade beundrat valparna färdigt fick Ragge följa med på promenad tillsammans med mopsen Fantomen. Fantomen var tänd på Ragge, men känslorna var inte besvarade. Ändå lite cred till Fantomen som var envis och inte gav upp i sina uppvakningsförsök.

Nu ska jag titta på en dvd om Ragges bror Bosse och dennes familj. Bara en sån sak...

NOOOO!! (Ninni)

Heath Ledger är död.
Så sorgligt och så tragiskt.


I love min lediga onsdag (Ninni)

Nu ska Ragge och jag åka till uppfödar-Ylva. Hon har just nu två mopsvalpsskullar, 5 resp. 8 veckor, så förbered er på en hel del bilder senare idag.

Sen blir det lite shopping på Ikano innan det är dags för handbollsmatchen klockan fyra.


Ragge - mobbaren (Ninni)

Härom dagen gjordes en snabbvisit  hos förldrarna Kellander och Grappo. Varje gång Ragge kommer på besök får Grappo frossa och självmordstankar. Han brukar sätta sig så nära mamma Eva som möjligt för att få medlidande. I söndags satte han sig lite ynkligt på köksgolvet varpå Ragge smyger upp bakom honom och lyfter på benet! Ragge hann aldrig böja kissa på Grappos rygg för mamma Eva var snabb som farbor Kvist till bussen och fick ett saftigt tag om nacksinnet på honom. Grappo har nu ansökt om besöksförbud.

Min hund är ouppfostrad. Jag erkänner.

Dagens tema är tydligen kiss. Kellanderbloggen är fräsch!

Oavgjort = Seger (Ninni)

I alla fall när det gäller kvällens handbollsmatch. Shit, vad det var spännande! Synd på svackan när när ca 15 min återstod, bara. Annars så...

Och såg ni målisen som ungern tog in i andra? Han såg minsann inte ut som nån sportkille direkt! Men han var allt lite smidigare än han såg ut och det var nog tur för ungrarna.

Annars har kvällen mest gått åt till att läsa "skräplitteratur". Fick en hel del böcker när jag fyllde och just nu läser Inte han av Sheila O'Flanagan. Inte ett dugg krävande, bara total avkoppling. En bra uppladdning inför månadens bokcirkelbok, Den hemliga historien av Donna Tartt. Den verkar vara lite av en utmaning.

På lördag ska Malin och jag till sthlm och ha en tjejhelg. Det blir kul det. Vi ska shoppa, umgås och shoppa lite till.

Diabetesläger dag 2 (Anna)

Imorse lämnade vi först lite blodprover. Sen åt vi frukost. Sen var det rond. Sen gick vi igenom våra värden och fick rita kurvor och så. Mina värden var helt klart bäst (inte för jag vill skryta men...). Sen lagade vi mat. Jag fick baka bröd. Det ska vi äta till frukost imorn, jag tror det kommer bli jätteintressant. JAg har inte bakat så mycket bröd förut. Sen åt vi lunch. Sen hade vi först en "föreläsning" om insulinbehandlingar och sen om insulinkänningar. Sen har vi också fikat några gånger.

Inatt ska vi mäta vårt urin. Är inte det jätteäckligt! Vi ska pinka i nån bytta och sen mäta upp i deciliter hur mycket det var och sen ta med. Jag får väl ta mitt bakdecilitermått då, jag har inget annat. Jag försökte ta mig ur det hela genom att säga att jag hade gjort det förra veckan. Det gick inget bra.

Nu ska jag byta om och sen ska jag på gymnastiken. Jag har jätteont i nacken dock. Måste beställa massage-tid tror jag. Idag ska jag göra flickis. Det ska bli kul.

Jag har sett lite CSI och slappat sen jag kom hem. Det är skönt. Och gjort en thai-gryta.

Boring!

Diabetesläger dag 1 (Anna)

Ja, då var man hemma efter en lång dag. Som ni säkert redan förstått kommer jag att göra ett lika långt (och förmodligen ointressant) inlägg om den.

Lägret (som jag själv har valt att kalla det) började klockan 8.00 med lite information om veckan etcetera etcetera. Vi var sju stycken. Jag skulle ljuga om jag säger att det klickade direkt med någon av dem. Men det var iallafall tre killar och fyra tejer i åldrarna 24-49 år. Vi fick prata med doktorer och sköterskor och dietister och fan och hans moster. Sen fick vi fika ganska mycket. Men inte gott kaffebröd inte (tydligen bjuds det inte på sånt på diabetasdagvården...), nej det var kaffe, kaffe, kaffe och en kopp te. Gott....

Nåja, det var ju faktiskt intressant. Det är alltid kul att lära sig saker och det här kan ju vara nyttigt att veta om man sitter i min båt. Tyvärr har vi sån där sekretessplikt eller vad jag ska kalla det, annars hade jag säkert kunna krydda upp inlägget med någon rolig anekdot.

Jag fick också en parkeringsbot. Men det var ju så snöigt så jag kunde väl inte veta att det inte var några parkeringsrutor där när det stod en massa andra bilar där (som också fick böter). Jag har aldrig stått på personalparkeringen förut.

Imorrn ska vi ta massa prover på blodfetter och andra intressanta saker. Vi ska också laga mat. Det tycker jag ska bli lite äckligt. Jag har sagt till dietisten om att jag tycker att andra människor är rätt äckliga så hon har lovat att påminna alla att tvätta händerna många gånger. Men vaddå. Jag såg ju att en av killarna hade skit under naglarna. Blä. Och en tjej sög upp sitt eget blod efter vi testat blodsocker. Vill jag äta mat som de har petat i? Skulle inte tro det.

Nu ska jag se ett avsnitt CSI. Vi måste ta blodprover själva hemma i natt klockan tre. Fy alltså.

Förövrigt var jag i gymnastiksalen i fem timmar idag. Nu har jag tränat ordentligt.

Kristin kommer att bli arg annars. (Ninni)

Anna och Lotta filmade en del igår. Dock höll de kameran åt fel håll.

Senaste trenden - horisontell klättring.

Undrar om Anna skulle kunna få jobb som sportkommentator? Tycker att hon gör ett bra jobb här.I det här klippet förstår ni vad Anna menade med att Per hade väldigt bråttom när han klättrade... Här klättrar han om proffs-Lotta.Dagen då alla kom tvåa. Nästan. (Ninni)

Jag har tillbringat näst intill hela eftermiddagen i soffan. Gött har det varit!
Jag har planerat, rättat, skrivit och pysslat.
Samtidigt har jag njutit av de svenska framgångarna.
Jag har kollat på:
- slalom (Byggmark är kul - han ser lite halvvild ut när han åker.)
- skidskytte, både herrar och damer. (varför slemmar killarna så mycket när inte tjejerna gör det? Nån som vet?) 
- handboll. Mycket bra match och skön upphämtning efter gårdagens skitspel. Handboll är så roligt!
- hoppningen från Leipzig. Där blev det lite körigt ett tag, för hoppningen började innan handbollen tog slut. Tur då att det finns bild-i-bild på tvn.

Nu ska jag till CityG och handla. Min tur att ta med fika till konferensen imorgon.

Klättring, studsning och tv-spelning (Anna)

Ärade läsare!

Igår var en helt sagolik kväll. Det var så roligt. Först klättarade vi klättervägg på Hangaren i Ryd. Det var roligt. Men jag är så arg för att jag gav upp typ 1,5 meter från taket på den "svåra" väggen. Varför? Fy mig!

Lotta, Peter och Hanna klättrade som små apor. Jag blev lite avundssjuk, då jag inte alls såg så graciös och smidig ut. Roligast såg iallafall Per ut. Han är extremt höjdrädd och klättrade fort som blixten upp för att få komma ner igen så snabbt som möjligt. Han hängde i stort sett i armarna hela vägen. Det var kul.

Nu kommer lite klätterbilder. På alla utom Hanna, för man fick inte ta kort på hennes stjärt. (Som för övrigt är MVG.)

image1388
Ninni kom nästan hela vägen upp. Men här fick hon höjdskräck och ville ner.

image1389
Här är hon igen.

image1390
Här är Lotta. Hon kunde det här, kan man säga.

image1391
När Per skulle klättra var det nästan så att Peter och Anders fick dubbelsäkra.

image1392
Och hej och hå vad det gick undan. Han fräste förbi Lotta.

image1393
Peter hade inget problem med lutande väggar och millimetersmå handtag, sånt som vi vanlit dödliga inte klarar av.

image1394
Hanna och Anders var imponerade iallafall.

image1395
Här är jag på den lätta väggen.

image1396
Det var på den till vänster jag också nästan kom upp. Det ska jag göra nästa gång. Då ska jag ta den direkt och inte tredje gången så man är trött i armarna.

image1397
Anders fick visste bara vara med på kort när han har klättrat klart. Jag ber om ursäkt för det.

Efter klättringen gick vi och hoppade trampolin. Det var jättejätteroligt. Jag gjorde bakåtvolt. Fast med lite pass. Och magplask efteråt. Men det var kul. Lite dåligt med bilder dock tyvärr (på nån annan än mig...).

image1398
Ninni vill hoppa, inte vänta på att barnen ska få hoppa klart.

image1399
Jag gör volt och den lite läskiga trampolinväktaren har allt under kontroll. Jag, Ninni, Hanna och LOtta ska nu börja på en trampolinkurs på söndagar. Det ska bli roligt!

Sen åkte vi hem till Lotta och Peter. De andra åt sushi. Sen spelade vi tv-spel. Bland annat Guitar hero. Jag hade inte provat det förut. Det bjöds också på fantastiskt god cheesecake.

image1400
Hela gänget: Ragge, Hanna, Lotta (med gitarren), Ninni, Anders, Per och Peter.

image1401
Anders ville gärna spela Ziggy Stardust.

image1402
Hanna spelade More than a feeling. Några gånger.

image1403
Per och Peter pratade om intressanta saker.

image1404
Ninni klarade en låt på expert.

Vid elva kastade jag in handuken. Då tog de andra fram Buzz och slulle spela. Jag kan förstå att de väntade med allmänbildningsspelet till jag hade åkt. Är det nåt jag är riktigt dålig på så är det allmänbildning.

Det var verkligen kul!

Av barn och fyllon... (Ninni)

Kevin 9 år, och Jennifer 5 år, är här en stund för att deras föräldrar i lugn och ro ska kunna riva kök.

Efter att jag har duschat betraktar Jennan mig en lång, lång stund. Sen säger hon:
- Vad konstig du ser ut.

Hon funderar en stund till, sen kommer det:
- Varför är du så prickig i huvudet?

Ja, vad svarar man på det? Jag muttrade lite och gick och smörjde in ett extra tjockt lager salva mot ungdomsacne.

Jag känner mig lite som Bert Ljung.


Det blåser.. (Ninni)

Och inte lite heller. Jag blåste nästan iväg när jag var ute. Det har tilltagit nu och jag väntar på att det första trädet ska dråsa ner hos grannen. Det händer nämligen varje storm. Tur att jag inte bor hos grannen. Det tycker nog dom också.

Vi har snälla vänner. Per har fått ett Nintendo Wii av Daniel och Cici som tack för hjälpen med huset. Per blev jätteglad, men jag blev överlycklig. No more spö på tv-spelskvällarna. Här ska tjuvtränas.

Ikväll ska vi till Hangaren och klättra, därefter blir det sushi på Nori och sen just tv-spelskväll. Det blir Hanna och Lotta med respektive, och så Anna som bjöd in sig själv.

Cnorren (Anna)

Idag hade Jörgen Auer (Ninnis och min idol) skrivit en sååå rolig Cnorren i Corren. Det handlade lite om pappa Jim. Läs den och skratta.

Parantes 1: (Ninni och jag älskar Cnorren.)

Parantes 2: (Jag igår och nu pappa idag. Vilken kändisfamilj vi är. Nu fattas bara ett repotage om Mamma Eva. Det tror jag skulle bli intressant. Ninni var ju med för inte så länge sen och såg ut som 13 år. Så kom igen Eva.....)

Morden i Midsomerkväll (Anna)

Igår var en trevlig dag. Först jobbades det. På eftermiddagen räknade jag alla reaskor. Det var skitjobbigt. Sen skrev jag in dem i reabutiken. Jag hann inte riktigt klart så jag får fortsätta sen idag. Det är roligt.

På kvällen åt jag Taco. Min favoriträtt kan man säga. På Taco vill jag ha: Tacokyckling, babyspenat, gurka, paprika, majs, lök, ost, guacamole (hemgjord självklart) och meduimsås. Och fullkornstortillas. Håller ni inte med om att det är viktigast?

Sen tittade jag på ett avsnitt Morden i Midsomer och åt negerbollssmet. Mmmmmm. Kan en fredagkväll bli så mycket bättre?

Nu ska jag jobba. Sen ikväll ska vi klättra i Hangaren. Det ska bli asakul!


Mina använda trosor (Anna)

Jag har ett litet problem här hemma. Det är det här med mina använda trosor. När man ska gå in i duschen brukar jag oftast ta av mig alla kläder, inklusive mina underkläder (ett litet tips sådär, man blir så mycket renare faktiskt!). MEN Pumba är helt galen i mina använda trosor. Hon märker först revir runt dem, som hon gör runt matskålen, vattenskålen, sina favoritleksaker etc. Sen ska hon gömma dem. Under mattor eller under soffan. Ja det är väl okej. Men nu har hon börjat bära med dom in i sin kattlåda och gräva ner dem. Det är lite äckligt. De trosorna har jag slängt. Men varför gör hon så? Nån som vet?


image1387
Trostjuv.


Snyggt tjejer! (Ninni)

Vad glad man blir så här på morgonkvisten när det här är det första man ser i corren!

174189-1386

174189-1385

Men jag måste fråga, är inte den där skjortan lite stor för att vara pappas?

Ha en fin dag, hörrni!

Fullspäckad torsdag (Anna)

Idag har jag haft häcken full (som vanligt).

Först klockan tio var jag på sjukhuset. Jag gick dit. Jag var hos Reumatologen. Jag är ganska bra nu. Varje fall om man jämför med förra vintern. Nu var inte ens alla provsvar rödmarkerade. Jag känner mig så stolt. Hon pratade till och med om att gå ner i dos på vissa mediciner. Och sen fick jag en ny så jag ska kunna sova om nätterna. För det är ju bara då jag har ont, så jag typ sover tre timmar varje natt. Jag ska hämta ut den imorgon, sen ska här sovas! Så lyxigt!

Sen jobbade jag 11-15.30. Frida och jag bytte arbetsuppgifter idag. Jag gick igenom alla Katvig-kläder. Det saknades 38 plagg uppe. Skandal! Sen sorterade jag barnrean. Det var som en dröm. Sen fick jag även sätta in lite papper i datumordning i en pärm. Kalla mig lättroad, men det var också roligt.

Sen var det gymnastik. Det gick så bra så.

Sen åkte jag till min gymnastik. Det var roligt. Vi tränade handvolter. Jag kör spagathandvolter för det tycker jag är lättare. Men det går bra. Tills jag fick kramp i låret mitt i luften av en handvolt i slutet av träningen. Jag har fortfarande asont. Som tur var skjutsade Linda hem mig sen, så jag slapp gå. För det hade jag knappt klarat.

Nu ska vi gå och lägga oss. Det ska bli skönt.

Bokcirkel hos Frida (Anna)

Igår var det bokcirkel hos Frida. Vi hade läst boken Alla familjer är psykotiska. Jag tyckte det var rolig bok, helt sjuk. Jag trodde det skulle bli en väldigt bra diskussion också. Det blev det inte. Istället diskuterades AIDS och sex i rymden. Boken fick iallafall TRE mamma-brev av fem möjliga. Maten var det bästa på hela kvällen. Det var rotfrukter i ugn, kycklingspett och kalla såser och sallad och bröd och skit. Jag åt massor. Sen var det blåbärspaj och glass. Jag åt massor igen. Jag tänkte höja blodsockret rejält så här innan lägret (skämt).

(Det var också härligt att Cici skjutsade hem mig sen.)

Jag tog lite bilder. Alla är dåliga men jag lägger in några av de 9 ändå.

image1380
Ninni åt kycklingspett och var glad. Fast hon hade fult naglack.

image1381
Helena åt av den goda maten och Cici har jätteroligt.

image1382
Så här livad var diskussionen!

image1383
Frida och Helena, yes indeed.

Nu har vi en saftig bok att bita i tills nästa gång, Den hemliga historien. Det ska bli intressant. Nej, jag har inte läst den fast det är jag som har valt den.

Otur eller medveten strategi? (Ninni)

Med jämna mellanrum färgar Per nåt i tvätten.
Kan inte låta bli att undra. Görs detta med flit som ett sätt att slippa undan denna förhatliga hushållssyssla?
I så fall säger jag bara HA!
Det kommer inte att fungera.
Däremot är det en ursäkt för mig att shoppa mer..

Onsdag (Ninni)

Ragge och jag har varit inne i Mantorp och promenerat en sväng i det tråkiga vädret. Det finns mycket fler och mer väldoftande lyktstolpar att kissa på där än här ute på landet. För Ragge alltså.

Så har vi varit förbi hos den lokala tröjtryckaren också. Nästa vecka kommer barnens fina gymnastiktröjor. Äntligen!

Nu blir det lite jobbgrejer och sen kommer Malin en sväng. Får se vad vi hittar på för kul.

Ikväll blir det bokcirkel. Det ska bli väldans intressant att höra vad de andra tyckte och har att säga om boken. Och så är det alltid ett säkert kort att bli bjuden på middag hos Frida.. Smaskens.

Trött men pepp (Anna)

Vilken god stroganoff! Ibland överträffar jag mig själv i köket (och det är inte så svårt ändå, då jag brukar laga färdiggrytor eller pannkakor...).

Nu är det dags att gå till gymnastiken. Förutom att fram och tillbaka ska det bli helkul!

Igår gick det väldigt bra på Ninnis och min gymnastik med barnen. Jag förstår att ni vill se några bilder.

image1376
Ibland blir det en och annan vurpa. Som tur är slår de sig inte så ofta.

image1377
Ebba var snabbt uppe och körde igen och Linnéa L är snygg i bakgrunden.

image1378
Vi tränade lite handvoltstrappa. Det är alltid nyttigt. Det de flesta av våra gymnaster har svårt med är att ha "raka" ben i handvolten (inte Alicia dock).

image1379
Vi voltade också. Det har alla blivit helt sjukt duktiga på. Här gör Markus en volt.

Nä, nu ska jag dra.

Gummigutta (Anna)

Hej! Nu har jag jobbat klart. Idag har jag flyttat runt converse-skor. Jag har varit jätteduktig. Vi fick en kompletteringsleverans. Fatta jobbigt att behöva flytta hela lagret för att få plats med de nya skorna. Dessutom var jag så duktig att jag flyttade på de helsvarta conversen som jag vet att vi ska få mer av dem så det blir lätt att fylla på då. Det kallar jag smart. Nu får ni gärna applådera mig.

Imorse var jag på reumatologen och arbetsterapeften. Jag fick ligga på sköna madrasser. Mitt mål är att få kunna sova en hel natt utan att vakna och ha ont nån stans. Det är ett sorgligt liv jag lever ser ni. Men kan jag hosta upp fyra pappa (eller papp) så hoppas jag på en god natts sömn och god jaktlycka alltid.

Ikväll börjar gymnastiken (min). Det ska bli roligt. Jag ska gå dit sen. Det är tråkigt att behöva gå själv bara för den lilla jävla Marcus är i Thailand (nej, jag är inte avundssjuk).

Idag har det varit lugnt på jobbet. Förutom Converse så kom det lite Kawasaki. Och så var ju Frida äntligen nykter igen.  Det var också inne en gammal bekant från mitt gamla liv, som inte kände igen mej. Sen frågade hon om jag hade nån syster som hette Anna. Jag ursäktade mig med att det är jag som är Anna, men att jag har sunkat ner mig lite.

Nu ska jag laga kycklingfalukorvstroganoff.

Vad hände med syjuntan? (Ninni)

Tänk vad lätt det är att distraheras när man håller på med nåt tråkigt.

Jag skulle rensa garderoben. Och gjorde även så, en liten stund. Sen hittade jag min stickväska...

image1375

Stickan hade glidit ur och massor maskor hade trillat av. Var ju tvungen att fixa det. Sen var det lite kul att sticka. Jag insåg att jag borde sätta lite fart med stickningen om det ska bli klart nån gång. Baksidan behöver ju en framsida. Så nu har jag suttit i soffan med en kopp te och lite Häagen Dasz och pratat i telefon och stickat istället. Mycket trevligare än att rensa garderoben.

Men tjejer, har vi lagt ner syjuntan eller? Jag tycker att vi bestämmer en ny syjuntetid imorgon på bokcirkeln.

Om en stund ska vi till Cici och Daniel och äta nybakade bullar.

Hepp!

P.S. Jag hittade mina glasögon. Det var tur, trodde att de låg kvar på hotellet i Barcelona.

P.S. 2. Varför hade jag ställt in Bregott-paketet i frysen i morse?


Spara - slänga - skänka (Ninni)

Nu är jag superledig till torsdag morgon. Det känns alldeles fantastiskt gött! Jag måste säga att jag verkligen fick till ett riktigt bra schema för att vara första gången. Och min kollega är lika nöjd.

I eftermiddag ska jag göra nåt kul. Not. Jag har tänkt att sortera min garderob. Det finns så mycket skit där att det nästan är pinsamt.. Jag har så svårt att slänga saker. Det kan ju vara bra att ha nån annan gång, tänker jag. Men sen blir det ju ändå bara liggande. Och nu blev jag lite inspirerad av allt rensande och slängande som vi gjort på jobbet.

Hej på en stund.

Da Vinci-koden-antiklimax? (Ninni)

De senaste två månaderna har Stieg Larsson-triologin legat på mitt sängbord. Ja, de tar plats. Men det var inte det jag skulle komma till.

Ska jag läsa dem?

Kan inte bestämma mig för om jag ska läsa dem nu, eller låta dem vänta några år tills hysterin har lagt sig. Vill inte vara med om ännu ett Da Vinci-koden-antiklimax.

Ni som har läst dem, är de lika bra som det sägs?

Försoningen (Ninni)

Efter handbollen (som Anna redan så väl uttryckt sin frustration över...) begav Cici och jag oss in till stan för lite käk och bio. Det blev bråttom bråttom så middagen blev istället en macka på Steve's. Inte alls dumt det heller.

image1374
Killen som tog beställningen skrattade åt Cici när hon beställde mjölk. Är det konstigt att vuxna dricker mjölk till maten?

Sen blev det lite film. Vi såg Försoningen. Den var bra, men jag måste fundera på den lite till. Helt klart sevärd om man är på drama-humör.
 

Min söndag (Anna)

Tjaba tjena hallå.

Idag har jag gjort ganska mycket. Jag har först ätit frukost klockan halv nio. Jag åt en macka med stekt kycklingfalukorv, ett äpple och ett glas mjölk och mina åtta piller. Till det såg jag på ett avsnitt CSI. Efter det så sov jag till tio i tolv. Det var skönt! Jag kom ju faktiskt hem halv fyra i natt så det är ju inte konstigt att man var trött...

Sen åkte jag halv två-tåget till Mantorp. Vi åt lunch då (potatismos, kalkon och kokta grönsaker). Sen var det handboll. Jag var speaker. Mantorp förlorade med 30-31. Fy fan vad irriterande. Kan de inte bara vinna lite? Skit-Mantorp!

Efter det gick jag, mamma och pappa över till grannarna som fått barn. Vi tittade på den söta bebisen, pratade strunt och åt fruktsallad (me like).

Sen åt jag kvällsmat (kyckling- och pasta-röra). Sen åkte jag kvart över sju-tåget tillbaka till Linköping. Då ringde Marcus, så vi gick till gymmet och tränade lite mellan åtta och nio. Det var kul! Och nu har jag kommit hem. Jag ska läsa i min bok nu. Och äta fyra dumle-kolor och dricka en sprite.

God natt.


It's soooo worth it (Anna)

Igår var vi ute. Det var jätteroligt! Och då menar jag JÄTTEroligt.

Först var jag, Frida, Jesper och David här. Vi drack öl/sprit och åt chips och dip. Vi tittade på lite gamla kort. Det var roligt.

image1360

image1361

image1362

image1363

Sen gick vi ut (otippat nog till Platens...). Ute träffade vi Pelle och Arvid som var ute och svirade. Vi träffade även Tania, som var ute. Oj, vad det var roligt alltså. Frida blev jättefull och gick hem klockan två. Vi andra höll oss kvar ända till stängning. Jag har massor snygga kort.

image1364
Frida fick nåt jätteäckligt att dricka av Arvid.

image1365

image1366

image1367
Arvid och Jesper såg lite kära ut hela kvällen.

image1368
Kecke vill också vara med.

image1369
Och Frida...

image1370
Pelle ville va med Frida och Tania också.

image1371
"Kom igen Tania, erkänn att fulla människor ÄR mycket jobbigare när man är nykter..."

image1372
David likes Jespers tröja.

image1373
Jag avslutar med den här bilden, som framförallt berättar hur Frida mår...

Hej hopp, vad det var kul.

Wake up, it's a beautiful morning! (Ninni)

Eller förmiddag, snarare.

Dagen började med en rejäl promenad med raggeragnar. Härligt!  Därefter blev det låång frukost med gårdagens corre följt av lite alpint på TV. What's going on med Anja egentligen? Dålig motivation (vore väl inte så konstigt?) eller dåligt tränad, som Pernilla Wiberg sa?

Idag är det handboll. Dock ingen gymnastikuppvisning i paus. Vi väntar lite med det. Efter handbollen ska Cici och jag på bio och se Försoning. Har inga förväntningar alls på den så det blir kul att se vad det är för film.

Nu ska jag lägga ansiktsmask. Försöker få ordning på min väldigt försenade tonårsacne...


Ragges fans (Ninni)

Sådär ja. Då var julen utstädad. Känns ganska skönt.

Om en lite stund kommer ett par hit för att träffa Ragge. Han har ju gjort sig lite av ett namn på sistone. Ni har väl inte missat hans blogg?
Den kan ni läsa här. De vill träffa honom för att de funderar på att köpa mops men inte har träffat nån live förut. Undrar hur det ska gå? Kanske vill de inte ha hund alls efter en stund tillsammans med honom?

Fredagsmiddag (Ninni)

Kvällens meny bestod av:

- Toast med färska räkor och aioli.
Det är inte ofta CG gör att man blir besviken, men så var fallet idag. Hade planerat en förrätt med vitlöksfrästa musslor, smarrig sås och lite bröd att dippa i såsen - men musslorna var slut! Vad är det för nåt? En fredag?
- Rostade rotsaker, (eller rotfrukter som Anna insisterar att det heter.. ) rostbiff på ren och pepparrotscreme. Och så lite grönsallad.
- Dolce de lecce (hemmagjord, vad annars? Det är ju så avancerat menar jag..) och vaniljglass.
Sen hade ju CG Häagen Dazs Macademia Nut Brittle och det gick ju inte att motstå..

174189-1357

174189-1358
Malin och Jens sten-sax-påsade om vem skulle köra. Jens fick köra och Malin fick prova några spanska viner.

174189-1359
Det är ju tur att Dolce de Lecce är godare än det ser ut..


Sol! (Ninni)

Nyligen hemkommen från jobbet och SOLEN SKINER! Underbart!
Snart är det vår, hörrni.

Ikväll kommer Malin och Jens hit. Vi har återinfört fredagsmiddagarna, de har legat nere ett tag. Här ska storhandlas och lagas mat så det står härliga till!

Hey (Anna)

God morgon!

Idag är det fredag. Jag ska jobba, läsa bokcirkel-boken och titta på the Comeback som börjar på SVT idag. Det ska bli kul.

Jag ska inte titta på Let's dance. Det är ju ingen idé när inte Peppe är med den här säsongen. Nä, nu skojade jag. Jag såg inget avsnitt förra gången. Jag har tänkt att vara lika cool nu med. Let's dance är för nördar.

Sen ska jag inte göra nåt mer. Det är så skönt. Min lediga kväll i veckan är ju fredagen. Så jag ska bara njuta. Ibland är det jobbigt att göra så mycket som jag gör. Jag är ju aldrig ledig. Jag umgås inte så mycket heller för jag gör så mycket.


Nu ska jag spela lite spel innan jag ska gå.

Min härliga torsdag (Anna)

Idag har det varit en fullspäckad dag. Först på morgonen var jag och Frida på hemligt uppdrag. Redan klockan nio! Jag fick gå upp klockan sju. Inhumant tidigt! Men det var det helt kalle-klart värt! Ni andra får veta nästa fredag. Om inte Frida snackar som vanligt...

Sen jobbade jag. 11-15.30. Idag har jag: skrivit in jeans i reabutiken. Räknat badkläder. Skrivit in badkläder i reabutiken. Ätit hämtmat från Ming.

Sen var det gymnastik (se nästa inlägg). Det var jättekul. Som vanligt.

Sen var det kör. Jag hade baket idag. Det var gott. Sen sjöng vi bara roliga sånger. Det var Saliga visshet, Fader i himlen, Då tror jag på dig, och Säg mig den vägen. Sen tittade vi på film från när vi sjöng i söndags. et var ganska bra. Men ganska dåligt också ibland.

Nu är jag jättetrött och ska sova.

Om nån undrar vad jag gjorde igår så bakade jag och tvättade. Och jobbade såklart.

Nästnästa vecka ska jag på diabetesläger. Haha.

Guten nacht.

Lite gymnastikbilder... (Anna)

Idag har det varit gymnastik. Det var kul. Idag var alla väldigt duktiga. Linnéa L var inte med idag, utan tittade bara på så hon tog lite kort (207 st.....). Hon är jätteduktig på att ta kort. Det är inte jag. Jag är riktigt dålig alltså. Sådär ett litet huvud och massor himmel ungefär.

174189-1356
Här tränar vi lite mage. Jag kan se att det fuskas lite med de sträckta benen.

174189-1355
Benen är också väldigt viktiga att träna.

174189-1354
Och så stretchningen. Här är Linnéa A-S.

174189-1353
Ja, om alla ska böja sig åt höger så är det ju alltid nån som gör åt fel håll...

174189-1352
Sen hoppade vi lite volt. Emma gjorde grupperade volter.

174189-1351
Alicia gjorde pikerade volter.

174189-1350
Julia gjorde barani.

174189-1349
Anna gjorde också barani.

Idag var tre femtonåriga killar med. De hade inte hållt på med så mycket gymnastik. Men de var duktiga. Det är askul att det har blivit lite inne med gymnastik bland högstadiekillarna i Mantorp. Det är många som är med, och det är många som är med och tittar.

174189-1348
Så här hjular Anna som har hållt på ett tag.

174189-1347
Och så här hjulade en av killarna... Men sen fick de allt kläm på det, och hade nästan rakare ben än Ninni och jag...

174189-1346
Ebba tränade flickisar. Hon kör rondat flickis själv nu.

174189-1345
Och Elin F-D gjorde sidvolter. Det är jättesvårt. Som ni kanske ser. Men hon satte dem minsann!

Nu har jag delat med mig litegrann. Fina bilder va?

Onsdag (Ninni)

Det händer inte så värstans mycket bloggbart just nu.

Idag har jag varit ledig, men dagen har ändå mest kretsat kring jobbet. Sen har jag hunnit med en del markskötsel här hemma. Mamma och jag var ute vid hundklubben en sväng också. Ja, vi hade ju givetvis hundarna med oss. Det känns mest givande då.

174189-1344

Vi gick i skogen, gjorde balansövningar och sprang i tunnlar. De två sistnämnda var det mest hundarna som gjorde.

174189-1343

Alla var glada och nöjda!
Men. Det är en hund för lite...

Lovely! (Ninni)

Äntligen. Nån som man kan spöa i sing star!

Reabutiken (Anna)

Sportif ska ju starta reabutik på nätet. Igår började jag lägga in lite skor och så. Det var jätteroligt. Fast jag blir lite förbannad när det inte blir som jag vill. Jag skulle ljuga om jag kallade mig själv för ett tekniskt under. Idag ska jag ta kort på skor. Jag vill oxckså lägga in lite jeans. Undra om jag får det.

Jag vill också berätta att jag har använt riskokaren jag fick i julklapp (vuxenpoäng). Det var smidigt ni! Fast jag har lite problem med mängddosering och har cirka sju risportioner i kylen nu. Det får bli stekt ris ett tag framöver.

Nu ska jag duscha. Sen ska jag jobba. Men jag ska först kela lite med Lady Tjock. Ja, jag är larvig med djur.

Jesper och jag = sant (att vi fikar ihop) (Anna)

Igår efter jobbet var jag med Jesper. (Bloggen funkade inte när jag kom hem och ville berätta om det.) Vi fikade mat (jag) kaffe och kaka (Jesper), och kaka (jag) och påtår (Jesper). Sen pratade vi om vårat liv tillsammans, vi har ju gårr ihop sen dagis, och alla roligheter man har varit med om. Vi har haft många roliga fester hos Jesper vill jag lova. Vi pratade också lite om vi har varit elaka mot folk när vi var yngre. Jesper hade det lite, jag inte nämnvärt.

Vi pratade om att alla vill bli vuxna så fort. Det vill inte vi. Vi har det bra som vi har det.

image1341
image1342

Jullov i all ära... (Ninni)

... men det ska bli ganska skönt att komma in i lite normala rutiner igen.

Dags att vända dygnet rätt.

God natt!

Gymnastiken började idag igen (Anna)

Idag började gymnastiken igen (ekar det här inne eller?). Det var roligt. De var typ tio i första gruppen och åtta i andra. Lyxigt va? Det var jätteroligt. De fick göra lite som de ville idag. I andra gruppen tränade vi flickisar.

Sen efter gick jag till en av våra gymnaster, Linnéa L, och tittade på deras två kattungar. Oj, vad de var söta.

Sen åkte jag tåg hem. Jag ringde till Ninni (för vi hade ju inte setts på 1,5 h). Men vi kunde inte prata för CITY GROSS började precis på teve. Jag tror hon menade CITY AKUTEN...

Idag var Pelle tillbaka från jobbet efter en lång tids sjukdom. Vi hade roligt på jobbet ändå. Haha.

Jag är torr på armen.

Nu ska jag titta på CSI NY. Ursäkta det tråkiga inlägget. Hur underbar jag än är så kan jag inte vara rolig jämt. Hur skulle världen då se ut?

Pensionärerna (Ninni)

Under julen sändes ett reportage från mitt jobb på Östnytt. Det handlar om hur pesionärer i Mantorp kommer till vår skola för att arbeta och umgås med barnen. Till exempel så har två damer i 70-årsåldern fixat så att mina elever nu har datakörkort. Det är häftigt tycker jag. Och otroligt givande, både för gamla och unga.

Hör bland annat mina elever Emelie och Ludvig berätta om det 
här!

Det är bra... (Ninni)

... när ens vänner spontant bjuder på kvällsmat på söndagskvällen. Och ännu bättre blir det när dresscoden är myskläder.

Tack för den goda maten och det trevliga sällskapet Cissi!

Lost and found-lådan (Ninni)

Efter nyårsfesten finns det här en vacker svart halsduk/sjal och ett par snygga skinnhandskar av prima kvalitet.

Är dessa dina? Hör då av dig till mig så kanske du får dem tillbaka. Men skynda, för Per tittar suget på dem flera gånger om dagen.

174189-1340

Hur tänkte de? (Ninni)

De enda engelsktalande tv-kanalerna på hotellet var cnn, bbc world och cbs. Hyfsat seriösa nyhetskanaler, kan tyckas. Hur kommer det sig då att när jag skulle kolla in resultatet efter the Iowa caucasus då endast möts av nyheter om Brittan? Om och om igen bilder på hur hon körs ut på bår från sitt hus till en ambulans. Samma bilder. Hela tiden. Hur kan det ha störst nyhetsvärde av allt som händer i världen? Är det kanske inte så att oroligheterna i Kenya är lite viktigare? Eller det uppskjutna valet i Pakistan? Eller för all del det kommande amerikanska presidentvalet? Jag bara undrar...


Lite bilder (Ninni)

174189-1329
Hotellet, Le Meredien, var super. För att inte tala om hotellfrukosten.

174189-1330
Utanför Sagrada Familia vid Nativity Facade.

174189-1331
I muséet  nere i kryptan.

174189-1338
Längst ner på La Rambla, Monument a Colom.

174189-1336
Ett av alla smarriga restaurangbesök.

image1339

174189-1337
Enligt hotellvågen vägde jag 38 kilo. Lite väl mycket optimistvåg kanske. Per vägde för första gången sen -98 under 95 kilo och blev överlycklig. Nästa gång han vägde sig gick vågen ett helt varv så att han vägde 10 kg. Jag förstår nu hur spanjorerna kan äta så otroligt mycket...

174189-1328
Varför finns det inte fler saluhallar här hemma? Så fräscht, färskt och gott!

Konsert med Åsa Jinder (Anna)

Vilken grej jag har varit med om idag va? Jo, våran lilla kyrkokör har haft konsert med Åsa Jinder. Det är alltid roligt när kyrkan är fullsatt. Och det var den ju för en gångs skull. Det var jättekul! Roliga låtar och så. Vi sjöng:

Härlig är jorden
Gå, Sion, din konung att mmmmmmmmmöta
Nu tändas tusen juleljus
Stilla natt
Det är en ros utsprungen (tråkig, och gick väldigt dåligt)
Gläns över sjö och strand

Sen spelade Åsa och nån rolig tjomme lite själva. Sen sjöng vi:

Stilla ro och nära
Rör vid min själ (You raise me up på svenska)
Koppången

Bra reportoar va? Nu önskar ni väl alla att ni va där? (Jag har bestämt glömt en låt nu, men jag kanske kommer på den sen.)

Det bjöds även på fika i församlingshemmet innan.

image1335
Jag satt med mamma, Birgit, Gunilla, Mia A, Susanne, Mia J och nån från Tollstadkören.

174189-1334

Mamma blev som vanligt inte så bra på sitt kort. Men hon var glad! (Var glad, var glad, var glad i din herre och gud.)


Lördagkvällen (Anna)

Igår var jag med Johanna. Vi åt först mat från Thai Coconut. Det var jättegott. Johannas mat var asastark. Min var fel. Men den var god ändå.

image1332

Sen pratade vi om gamla människor och ritade av dem som vi tycker är fula. Det var roligt. Jag skrattade så jag nästan kissade på mig. Jag ska spara bilderna. De lär bli värdefulla.

Sen gick musten ur oss. Så vi gick och lade oss och tittade på Morden i Midsomer. Båda somnade litegrann.

image1333

Barcelooonaaaa - som Freddie M sjöng (Ninni)

Åter i Mantorp. Planet störtade inte på vägen hem heller och det var ju tur. Men det var skumpigt värre i landningen och piloten tog ner oss ungefär lika lugnt och stadigt som Janne Långben tar ner husvagnen på julafton.

Men! Vilken härlig stad! Rekommenderar alla varmt att åka dit. Vi har bott väldigt centralt och bra, längst upp på den långa gågatan som man går massor på - La Rambla. Vi har druckit massor gott vin och ätit smarriga tapas och annat gott. Vi har träffat roliga och trevliga människor. Vi har sightseeingat och shoppat. Och så promenerat lite till. Om ni frågar Per har han som vanligt tvingats promenera för mycket, som alltid när vi åker nånstans. Men han har inte klagat på all shopping, och det är ju hedervärt kan tyckas. För mycket springande i affärer blev det, även om jag inte fick med mig särskilt mycket hem.

Vi har haft lite oflyt med vädret i vanlig ordning. Det har ösregnat nästan hela tiden. Men igår eftermiddag klarnade det upp och blev riktigt fint. Och soluppgången i morse när vi åkte till flygplatsen var fantastiskt.

Bilder kommer imorgon.

Tjohoo!


Uppdatering, Salomon-ryggsäcken (Anna)

image1327

Färdig! (Anna)

Eller nåt. Jag har kvar att dammsuga och att byta lakan. Men det har jag tänkt att göra imornbitti. Det ska komma en tjej och kolla på lägenheten imorn. Det är därför jag vill dammsuga. Det var egentligen inte stökigt alls här. Det var lite i köket och lite kläder på skrivbordet. Men det är ganska stökigt ändå tycker jag!

Nåt roligt som hände nyss var att jag bytte ut Timon och Pumbas mat/vattenskålar till de nya de fick i julklapp. Timon blev JÄTTERÄDD för skålen. Det var kul tycker jag.

Imorn ska jag hitta nån bok till bokcirkeln den sextonde. Jag kommer inte på nån bra sådär själv så jag tar nån som inte jag har läst heller. Det blir nog bra det.

Jag behöver en ny dataskärm. Den här stängs av lite då och då. Det är jobbigt.

Pipi pipppp pip i säger det från vardagsrummet nu. Det är tjocka Lady som leker med en annan julklapp. Hennes favorit faktiskt. Små möss som kvittrar.

Nu ska jag spela lite spel innan jag ska sova.

Tjo fröj!

Tack blodsocker! (Anna)

Jag håller på att städa. Men nu blev jag låg (1,2) . Så jag måste ta en paus och äta lite dextrosol och lite kakor.

Fasen alltså...

Städa (Anna)

Idag skulle jag städa på morgonen. Det har jag inte gjort. Ikväll ska jag städa på kvällen. Det kommer jag nog inte att göra. Det är fan i mig det värsta jag vet. Städa alltså. Tvi vale.

För övrigt drömde jag att jag spydde i Arvids Salomon-ryggsäck och sen gömde den i hans trebenta byrå (som såg ut som en tiger). Det är ett jävla tjat om de där ryggsäckarna på jobbet förstår ni. Så för Frida och Arvid är det säkert jättekul, men för er andra är det nog inte så intressant. Men ändå.

image1326

Nu ska jag göra mig i ordning!

Rea sucks (Anna)

Rea är kanske jättekul för fattiga människor. Men för oss som jobbar i klädbutik är reaperioden som ett besök i helvetet.

image1324
image1325

Jag säger bara, snälla, man kan väl i alla fall  f ö r s ö k a  vika efter sig...

Matchen (Anna)

Det var en ganska dålig hockeymatch. Men vi hade roligt för det. Speciellt var det ett surt par som satt ett par platser bort, som blängde varje gång man busvisslade/skrek/klappade i händer eller fötter. Ett minus var ju att Pelle var sjuk, så det bara var jag, Frida och Arvid. Men vi bjöd en äldre herre på Pelles biljett och han verkade mycket nöjd. Han var ett riktigt fan som levde sig in i matchen till 200 %.

image1320
image1321
image1322

Jag blir alltid lika sugen på att köra ismaskinen i pausarna. Eller iallafall ligga på den.

Det allra roligaste var paus"underhållningen"/pausmatchen med spelare ur Björnligan. De kunde inte åka skridskor utan ramlade bara runt eller vinkade till någon i publiken. Framförallt målvakten i vita laget. Haha. Han låg ner nästen hela tiden. Han trillade även i början under inåkningen. Det var kul.Hipp hurra, hockey är kul. Men det var lite lite sliding och trashing.

HEJA KLUBBEN!!! (Anna)

Ikväll är det h-o-c-k-e-y HOCKEY!

Mitt mål är att huliganisera på läktaren och kanske tillslut bli utslängd. Jag har det ju i blodet. Jag är världens hetsigaste människa när det kommer till sport. Jag har ärvt det av Pappa Jim. Ni skulle bara var med på handbollsmatcherna när pappa uttrycker sina åsikter med stora verbala färdigheter. Mamma skäms lite. Jag tycker det är roligt. Pappa är ju ganska lugn annars. Men när det kommer till handboll/fotboll/all sport då sätts hans känslor i gungning.

Själv kommer förmodligen de andra på jobbet att bli lite rädda för mig. Kanske kommer även de att skämmas. Kanske jag också, sådär i efterhand.

Jag gillar sport! Hockey är nog min favorit. Jag tycker det är roligt att ha haft pojkvänner som höll på med sport. Jag fick titta på mycket fotboll. Och väldigt mycket hockey. Hjälp, vad det var kul. Jag ska nog skaffa mig en hockeyspelare igen. Det var tider det! (Dock måste jag erkänna att jag har lite svårt för innebandy... Det var ju det Linus höll på med och en match räckte för mig. Det var faktiskt lite tråkigt att titta på. Men det är roligt att spela.)

Imorse skulle jag lägga hårinpackning. Men jag hade glömt min borste hos Ninni. Så det fick jag hoppa över. Jag har inte kammat mitt hår sen måndagsmorse. Det kommer bli ett riktigt grovjobb det, serni!

Nostalgidepp (Anna)

Är det bara jag, eller var det roligare förr?

(Förutom Robbin Berggren då...)

Nästan alla mina vänner var så mycket trevligare då också. Nu vet jag inte ens vilka som är mina vänner längre.

Jag ska väl planera nån jävla 25-årsfest också. Deprimerande. Vad har man kvar som är roligt i livet? Skaffa familj eller vad? Nä, jag är alldeles för ego för att skaffa barn.

Nä, nu ska jag, Timon och Pumba supa i vår ensamhet och sörja våra ungdoms glansdagar. Tänk vad jag hade roligt då. Med Alle och Helena. Och lite Cici med. Shit pommes frites vad saker ändras. (Ja med Helena och Alle har jag alltså kul än, men det är så sällan bara. Och Cici är ju gravid.)

Nu ska vi alla bara jobba och ta ansvar. För det måste man när man är i vår ålder. Det är ju så tragiskt med folk som inte inser att de är för gamla för vissa saker.


(jag menade inte att vi skulle supa på riktigt. Vi ska titta på csi och äta chips)


Nu är det januari (Anna)

Hejsan!

Idag är det januari. Det var det ju igår med, men idag är det en vanlig dag.

För mig iallafall. Först var jag på sjukhuset på morgonen. Jag hade fina näsborrar. Det tog två minuter eller så. Sen jobbade vi. Alla fyra. Det är trevligt. Sen har jag ätit pannkakor till kvällsmat. Det gjorde jag igår med. Idag orkade jag fyra stycken! De ligger fortfarande bara som en stor degklump i magen. Jag vill ha bara socker på mina pannkakor. Det är godast. Och nyttigast... Eller...

Idag har vi sjungit lite på jobbet. Eller Arvid inget, Frida lite och jag mycket. Allra roligast var Carrie med Europe. Förmodligen allra finast också.

Jag vill meddela för alla som är intresserade, och det vet jag ju att några av er är, så var jag ihop med Robbin Berggren i 3 veckor och en dag. Det var i november -97. Jag vill skylla allt på Tania.

Det var det. Ninni är ju i Barcelona så ni får nöja er med mig i ett par dagar nu. Idag har jag dock lite idétorka. Men imorn ska jag båda lägga hårinpackning och gå på hockey, så då lär jag ha massor att blogga om!

Puss och hej!

Nyårsfesten (Anna)

Gott nytt hår!

Igår var vi som bekant på nyårsfest hos Ninni och Berra. Det var jättekul. Jag var nästan lugnast av alla, är det inte helt sjukt så säg? Speciellt eftersom Ninni var fullast. Eller näst fullast, efter Hanna Höglund som sov på toaletten hela natten. Hahaha.

Det var god mat och trevligt sällskap. Här följer en liten bildserie med lite mingelbilder. Vi hade tyvärr inte tagit så mycket kort. Ninni var ju alldeles för full för att ta kort. Eller som hon själv vill tro: Hon var för upptagen med sin värdinna-roll.


174189-1313
Lotta Esping (eller huggormsbäbis).

174189-1312
Lottas kille Peter, som skjutsade mig och Yohanna in till Mantorp, tack så mycket.

174189-1311
Ragge var helt klart fullast på festen, men var nån förvånad? Liten rolig anekdot är dock att NÅGON hade spillt grogg på Ragge, så han var alldeles kladdig.

174189-1310
Anders och Hanna H.

174189-1309
Matbild. Frida kliar sig i huvudet. Här syns även Daniels nya snygga brillor.

174189-1308
Den här bilden ville Ninni ha med för att Per såg så populär ut.

174189-1307
Magnus, Ninni och Daniel.

174189-1306
Yohanna och Anders. Med ett sånt där sugrör kan man väl inte stämningen vara annat än på topp?

174189-1305
Sen sjöng vi "Jåmådduleva" för Ninni. Jag menade inte ett jävla ord av vad jag sjöng! Ha! Snacka om att lura alla.

174189-1304
Jag undrar om Viktor precis har sagt nåt om hur vettiga han tycker Vänsterpartiets politik är. Hanna ser ju inte ut att hålla med i jalla fall...

174189-1303
Jag och Jojo började äta lite innan alla de andra. Jag var faktiskt tvungen att äta. Vi är ganska snygga när vi äter. Det är ett problem vi har.

174189-1302
Ninni och jag innan festen började. Ni kan lägga märke till att Ninni har tagit på sig lite för mycket kroppsglitter. Nåja, är inte allt kroppsglitter för mycket?

image1314
Sen var vi även ute och tittade på fyrverkerierna. Helena och Hanna tyckte dem var fina. (Närni ser den här bilden kanske ni inte tycker det är nåt konstigt att Hanna sov på toastolen...)

image1315
Lotta, Peter, Johanna, Daniel, Magnus, Per, Anders, Hanna, Viktor och Frida. En så kallad gruppbild.

image1316
Tjusiga, välklädda  killar. Viktor, Daniel och Magnus.

image1319
Per, Frida och Hanna drack ordentligt med champange. Och det ska man ju. Det är ju inte varje dag det blir ett nytt år, så att säga.

image1317
Johanna är lika läcker som vanligt.

image1318
Och för att inte tala om mig i Daniels höghatt. Tummarna är ju snygga i jalla fall.

Vi tackar och bockar för den trevliga festen. Det var mycket gott (framförallt efterrätten....mmmmmm) och mycket roligt. Men det känns alltid lite konstigt när man kommer hem och mamma och pappa fortfarande är i full gång. Jag åkte hem innan deras femtioåriga gäster. Ojojoj, jag börjar bli gammal.

Och by the way, när jag var hos Ninni för att hämta mina grejer vid sex låg hon och SOV. Hon har nog haft en jobbig dag.

Gott nytt år! (Ninni)

Jag hoppas att ni alla, kära vänner, får ett fint år 2008!

I morgon beger vi oss till Barcelona. Jag har inte börjat packa än så jag överlåter härmed nyårsbloggandet till min kära syster. Det kan bli kul.

Tack alla som bidrog till festen igår. Oavsett om det var med mat eller med ett strålande humör!
Ja, jävlar vilken fest.