Skitiga fönster (Ninni)

Idag har jag gjort mitt bästa för att undvika att tvätta fönster. Än så länge har jag lyckats.

Hade ett möte på banken på förmiddagen. Tror att det var första gången jag hade ett bankmöte med någon annan än bankpappan. kanske var på tiden att börja fundera lite på sånt själv. Fast att prata pensioner och sånt fick mig att känna mig gammal..

Därefter bjöd pappa mig på lunch. Trevligt att kunna umgås lite mitt i veckan.

Nu ska jag strax åka iväg på gympa.

Hej så länge!


Stygge Stig (Ninni)

Idag har jag varit hos mysmorfar Stig. Han är så bra! På alla sätt!

Vi har pratat, fikat och rökt pipa (bara morfar som gjorde det sistnämnda iofs).

174189-1135
Morfargubben

Vi träffas för sällan! Men nu har vi uppdaterat varandra i våra respektive liv.

174189-1134

Raggeragnar, som för dagen har valt en ljusblåaktig färg på sin päls, hänger efter morfar som en igel. Det gör han alltid. Kanske har det att göra med att han vet att det oftast finns en chans på lite godis.

Återigen ber jag om ursäkt för bildkvalitén. Borde nog ringa försäkringsbolaget och kolla eftersom jag inte har hört nåt än. För er som missat det blev min braiga kamera ficktjuvad i Paris.

Nu ska jag jobba en stund. Borde inte ta mer än ett par, tre timmar - om jag är effektiv. Hmm...

Förresten (Anna)

Igår visade jag prov på min stora pedagogiska kompetens. Det var ett litet gymnastikbarn som kom fram och skrek:
- Han retar mej. Han säger att jag är fet så jag kan äta en hel gris.
Jag sa:
- Ja men då får väl du säga nåt elakt tillbaka. Men bara en sak, så det blir jämt.

(Jag föreslog nåt om att killar är dumma)

Min helg och så (Anna)

Jag har haft en riktigt skön och trevlig helg. Det vill jag berätta om!

I lördags jobbade jag ju först. Det var lön och lov, och massor barn. Sen på kvällen var jag med Helena. Det varroligt vill jag lova. Först gick vi till Ginghis och åt buffé. Vi åt mycket och länge. Sen mådde vi i allmänhet, Helena i synnerhet lite illa. Då gick vi på långpromenad i linköpings utkanter. Vi tittade på fula hus och fick ragg av två 16-åringar som sa att de älskade oss (Veronica/Isabell och Ellinor/Vickan).

Sen var det söndag. Då fick man sova länge. Det gillade jag. Sen var jag ju som bekant med Ninni och Cici på Ikea. Det var ju ingen höjdare. Sen var jag på Ica Maxi. Det var desto bättre. Jag kölpte nämnligen Tom och Jerry-kex. På kvällen var jag med Macke-Marcus. Vi gick promenad i dryga två timmar och hade roligt som de små barn vi är.

Igår var det måndag och den tillhör för all del inte helgen. Men då var det gymnastik. Det var kul.

Nu ska jag jobba!

Tisdag (Ninni)

Åh vad härligt med sovmorgon!

Idag tänkte jag åka och hälsa på morfar Stig och farmor Lilly. Trots att en är strax över och en strax under 90-strecket är det inte lätt att hitta en lucka i deras uppbokade kalendrar. Får se om de har tid med mig.

Gympan gick bra igår. Vi tränar på inför uppvisningen på söndag. Har ni inget för er tycker jag absolut att ni ska åka ner till Klämmanhallen. Matchen börjar 15.30 och våra små gymnaster gör sin grej strax efter 16.

Bäst att göra sig redo att sticka iväg.

En mus i mitt hus? (Ninni)

Det är charmigt att bo i ett hus från 1800-talet. Inte alltd dock.

Fick en plötslig lust att spela lite piano, så jag gjorde det. Mitt i månskenssonaten börjar det prassla jättekonstigt. Tänkte att det förstås var ragnar som var i farten igen, men han var för en gångs skull helt oskyldig.

Nej då, vi har möss som som springer i väggarna. Superäckligt. Tror jag iaf, för vad skulle det vara annars? Detta kan i och för sig innebära en viss extra krydda till halloweenfesten på lördag...

Oj oj. Nu måste jag stressa till gymnastiken!

Livet med en mops (Ninni)

Ragge fortsätter på samma sätt som han började dagen. I ett obevakat ögonblick lyckades han bita sönder en bläckpenna.. Ja han blev, som ni kan se, lilaaktig och fin. Det blev inte heller bättre av att jag försökte tvätta bort bläcket.

Snyggt! Han har i alla fall vett att skämmas...

174189-1133

Måste verkligen köpa ny kamera! Fast jag får ju vara glad att jag ens lyckades ladda upp bilderna efter Ragges mellanmål på kamerasladden..


Pysselmåndag (Ninni)

Varför? Varför är det omöjligt att sova om morgnarna när man är ledig? Förra veckan var jag dödstrött varje morgon och då tänkte jag Vad lyxigt! Nästa vecka kan jag sova hur länge jag vill varje morgon! Men icke. Jag blev alldeles deppig när jag vaknade imorse och klockan bara var 06.24. Och det är ju helt omöjligt att somna om. Det fick bli långfrukost med Corren. Inte så dumt det heller.

Idag pysslas det återigen friskt här hemma. Försöker hinna med allt sånt där som jag inte hinner annars. Det sorteras, kategoriseras, rensas, slängs, packas i lådor och så vidare...

Ragge ligger dock inte på plus. Han har ätit upp kamerakabeln. Ja, inte hela. Bara gjort tuggmärken längs hela sladden. Nu sitter han därför i ett hörn och tjurar såsom han brukar när han vet att han har gjort ett hyss.

Hej så länge!

Shopping (Ninni)

Idag var Anna, Cici, jag och ungefär en miljon andra människor på ikea.

Jag köpte:
- En grå polotröja
- En t-shirt
- Två par rejäla underbyxor
- En badrumsmatta
- En deodorant
- En mysig filt
- Prytlar till halloweenfesten
- Två par draculatänder till Halloween (När jag kom hem insåg jag att de inte passar mitt folkslag, d.v.s. tandställningsfolket)
- En reflexväst
- En pannlampa

Sen får man väl för all del säga grattis till Göteborg. Kul för er att vinna, trots att allsvenskan är en riktig skitserie.

Ikväll har jag varit riktigt i städartagen. Har påmint lite om en duracellkanin här hemma. Men nu är det fint och glänser, iaf på undervåningen. Övervåningen får vänta tills imorgon.

Jag är inte så bloggig just nu som ni märker. Ni får ha överseende... Det blir bra igen när Anna Karin Maria får internet. Då blir det kul igen.

Sov så gott!


Shut up and make us some tea! (Ninni)

Vi har haft en mycket trevlig - om än lite tidig - kväll! Vi har pratat och skrattat, ätit och druckit. Cicis och Daniels hus är verkligen kanonfint!

Ja vet. Jag är lärare och borde agera moget och allt sånt. Men det är faktiskt viktigt att ta hand om det där barnet man har inom sig. Därför byggde vi ett fort. Ni vet ett sånt där vänner-fort. Det var kul det. Sen provade vi olika maskeraddräkter i vårt fina fort.

174189-1132

Så kul kan man ha i Mantorp en lördagkväll.

Dagen och kvällen (Ninni)

Dagen har spenderats i sällskap med Hanna (som var en aning bakis) och Thelma som är Hannas extremt glada och pratiga brorsdotter. Vi har ätit på McDånalds och gått i leksaksaffärer. Kul! Vi har hittat mycket till festen nästa lördag... Fast vad det är får ni se då!

Sen åkte jag hem till Cici och höll henne sällskap en stund. Huset är kalasfint och kommer att bli ännu finare när de har kommit i ordning. Vi ska tillbaka dit strax för att kalasa på smörgåstårta alternativt spagetti och köttfärssås. Tänkte försöka ta lite bilder då så ni får se.

Roligare än så här blir det inte idag.


Dagens historia (Anna)

I morse hos den beryktade gynekologen hände ju förresten en rolig sak. Det var ett ganska roligt missförstånd i en dialog. Ungefär följande:

Gynekologen: Tar du någonting för magen nu när du äter så många mediciner?
Anna: Näe... Jag försäker ta en shot på morgonen. Men helt ärligt är det så äckligt att jag nästan spyr.
G: En shot... Jaha...
A: Det finns ju med smak nu, passionsfrukt till exempel, och det är ju lite bättre men det är fortfarande äckligt.
G: (Lång tystnad) Jahaa.
A: Jaa... (Jag skruvar på mig lite besvärat)
G: Ja det kan ju hjälpa lite med en shot... Men tänk på att du inte kan köra bil under dagen om du gör det.
A: Ja alltså jag menar ju en sån där proviva shot.

(Trumvirvel med skrivmaskinspling på slutet)
(Det känns fint att jag ser ut som en sån som super till varje morgon.)

Semester (Ninni)

Åh vad härlig med lite ledighet! Veckan kunde dessutom inte ha slutat bättre. En riktig höjdardag!

Ikväll tänker jag inte göra ett endaste dugg! Jag ska bara ligga i soffan och kolla på idol, dricka lite cava och känna mig allmänt nöjd. Kanske, men bara kanske, kollar jag också på fredag hela veckan. Lite av en besvikelse där tycker jag.

Imorgon kväll blir det smörgåstårta i Cicis och Daniels nya hus. Ska bli mycket spännande!

Trevlig helg på er!

Fly lilla sparvöga (Anna)

Imorse var jag och gynekologisk undersökning. Det är alltid lika trevligt. Det är härligt att instrumenten är så små och varma.

Under dagen har jäg kommit på vad jag ska bli känd för. Jag ska krypa in på små ställen. Tidigare under dagen började jag min karriär genom att krypa in i glasmontern på jobbet. Det var nice.

Men ikväll är det idol. Temat för kvällen är blod, svett och tårar. Sjukt va? Jag ska äta rån med bregott och digga friskt.

Nu ska jag sluta blogga genom telefon via Kristin och istället hänga upp tvätten.

P.s. Jag älskar er alla.
P.s. 2. Är det någon mer som tycker att Ninni och jag är söta som socker? Eller är det bara de på mammas jobb?

Allmänt (Ninni)

Det händer inte så mycket bloggbart i mitt liv just nu. Jobba, gymnastik, jobba och så lite gymnastik till. Inte så intressant kanske? Men nu är det ju bara fredagen kvar innan det är dags för en veckas behövlig - och ganska välförtjänt, om jag får säga det själv - ledighet.

Humöret är annars alldeles utmärkt. Det händer bra saker i mitt liv. Saker jag blir väldigt glad av. I helgen ska Hanna-panna och jag dessutom vara festfixare och det blir kul det. Frågan är bara vad årets halloween outfit ska bli. Förslag någon? Förra året var Anna och jag Alladin och han slampa, Anna var Alladin och jag var slampa. Blir svårt att toppa det.

Det är kallt så in i attan om morgnarna. Det gillar jag inte. Ragge är inte heller så förtjust eftersom han då tvingas ikläda sig jobbmössan. Han verkar tycka att den förstör hans image.

image1130

Jag har nog inte så mycket mer att komma med idag. Over and out.

Där fick han! (Ninni)

Snart dags att sova.

Men först ett litet fniss. En anonym kommentator länkade till det här. Skitkul!



Tänk att det redan är torsdag igen. Gick det så här fort förr?

Sov gott.

Grattis Tania (Anna)

Idag fyller Tania år (23 faktiskt Malin, precis som du.........).

Vi höjer hatten och bugar. Congrattulerar.

(Jag har ingen bild på Tania på jobbet (Arvid har gömt alla i en hemlig fil som han brukar titta på när han har "tråkigt") men jag lägger upp en när jag kan.)

Timokonsert (Anna)

Hej alla goa gubbar!

Igår var jag upptagen. Det var jobb, det var möte med BUK (Barn- och ungdomskommitéen i Östergötlands gymnastikförbund) helt ute åt helvete i någon skog någon stans, gymnastikträning och konsert. Allt var ju roligt men det sista var roligast. Snudd på underbart. Det var jag och Tania och en vän till henne. De var fulla och glada och jag var vanlig. Jag fick stå ett halvsteg bakom dem och digga själv. Idag känner jag mig lite rosslig i halsen men lite lyckligare.

Nu är jag på jobbet och ska jobba. Ikväll ska jag tvätta. Fan vad fint.

Imorn är det torsdag. Ingen speciell. Ingen kanelbulle att fira eller liknande.

Iförrgår var det måndag.

Hej då.

Glad FN-dag! Eller vad man nu säger... (Ninni)

Morrn morrn på er alla läsare!

Vilken vacker dag! Svinkallt, eller friskt som en del väljer att kalla det, men vackert. Ett av morgonens glädjeämnen. Något annat som gör morgonen bra att dricka te och läsa mail som man blir glad av!

Imorse steg jag upp i ottan, som vanligt. Just idag för att vikariera på den där andra skolan som jag jobbar på på onsdagar. När jag kom dit visade det sig att de skulle ha FN-samling nu på morgonen och att de hade glömt att meddela mig att jag ska börja först kl 10.30. Jaja, såklart att det hade varit skönt med sovmorgon, men nu fick jag ju lite extra tid att arbeta med de kommande utvecklingssamtalen, blogga, facebooka och lite annat.

Hoppas att ni får en bra dag och njut av det fina vädret! Särskilt du födelsedagsMalin!

Grattis Malin (Ninni)

Kvällen har tillbringats på i Cloetta-center. LHC spöade Mora med 3-0. Ingen brilliant match direkt, men det är ju alltid kul att gå på hockey.

Imorgon, 24/10, fyller världens bästa Malin år. Grattis grattis grattis.
Jag är så glad att ha en fantastisk vän som du!

image1129
Jens och Malin

Klockan är visst massor. Bäst att knoppa nu för imorgon ska jag vara pigg och glad gympalärare.

Wallflip (Ninni)

Idag är Anna och jag extremt stolta gymnastiktränare. En av våra grabbar fixade en wallflip. Ingen liten halvfjantig en, utan rejält med styrka och ypperlig teknik. Tre steg på väggen och så swosch (som det hade låtit i Batman). Riktigt jäkla snyggt. Han gjorde det fyra fem gånger så nu sitter det. Eventuellt finns det bildbevis. Väntar på att Annas gamla skruttkameras batteri ska ladda. Vi har även börjat träna till uppvisningen vi ska ha i pausen på nästa A-lagsmatch i handbollen. Spika in 4/11 kl 15.30.

Nu är det nedräkning till cityakuten. Äntligen en serie för mig att följa på TV. Har varit lite torftigt på tv-fronten på sistone tycker jag.

Sponsor sökes (Ninni)

Det här med att ragga sponsorer är lite jobbigt... Är det nu så att du som läser det här har ett eget företag, eller har lite inflytande på det ställe du jobbar eller helt enkelt bara är rik, tycker jag du ska fortsätta läsa och och sen ta dig en funderare.

I Mantorp finns närmare hundra gymnastiktjejer (och typ fem killar). Ca 25 av dem har på senare tid utvecklats enormt och i framtiden kommer de att synas mer och mer, inte bara i Mantorp utan även i en del regionala sammanhang. Ditt företag vill synas i samband med dessa gymnaster, believe me.

De enda vi vill ha är t-shirtar. Det är alltså ingen större grej. Lite loggor och så på, kanske nån klatshig slogan. Just nu funderar vi på den här:

Om gymnastik vore enkelt skulle det kallas fotboll.

Men detta är vi naturligtvis villiga att diskutera.

Släng iväg ett mail till mig om du är intresserad.
[email protected]


Halloween den 3/11 (Ninni)

Okej. Det är ju Halloween snart. Vi är ute lite i sista minuten men den 3/11 ställer Hanna Kruuse, Per och jag till med fest här i Karlsbo. Vi drar igång kl 19 sharp. Alla som vill är välkomna, så länge ni osar senast fre 26/10.

Vi är rädda att vi har missat att bjuda någon eftersom vi är ute lite sent och stressade iväg inbjudningarna. Var därför inte finkänsliga nu, dra iväg ett sms till mig eller Hanna, eller lämna en kommentar här, ifall du/ni vill komma.

Gör det nu. Det här vill ni inte missa.


Söndag (Ninni)

Ja då var helgen slut. Men det gör inte så mycket, det händer en hel del kul i veckan. Helgen har för övrigt varit bra, lite halvslapp sådär, som helger ska vara.

Idag var familjen Kellander, minus mamma Eva, på handboll. Som vanligt när det vankas hemmamatch alltså. En riktigt bra match, säsongens första vinst 31-29 mot Warta. Fantastiskt underhållande, lite mer attityd än tidigare och snabbare spel. Nyförvärvet för säsongen, Peter Widenberg, verkar ha tillfört en hel del av ovan nämnda. Kanske Anna ändå inte är årets bästa värvning after all...

Igår kväll var Hanna här. Vi spelade bebop. Mitt rekord är nu 42. Hannas är 219. Fast det är klart, hon har ju spelat dag och natt i en vecka nu. Jag måste nog köpa en sån där. Dessutom planerade vi Halloweenfesten. Det blir en fest av sällan skådat slag...

Anna (Anna)

Igår var det en lugn och härlig dag. Först jobbade vi, jag, Frida och Pella. Det var bara roligt förutom när internetet inte fungerade, och stämningen gick i botten.

Sen städade jag (ja, det vill säga dammsög. Det är att städa för mig).

På kvällen var jag nmed Linda. Vi hyrde film och åt lösgodis så magarna stod i fyra hörn och kanter. Sen skjutsade jag hem Linda vid typ halv elva. Tidigt va? Det var för att inte rubba Lindas tantvanor... Efter det gick jag och la mig. Sjukt lyxig lördag. Att få SOVA!

Jag har sovit lite idag med. Nu har jag skalat potatis. Jag är hos mamma och pappa. Sen är det handboll. Heja Mantorp!

Stinkin' Karlsbo (Ninni)

Men åh vad det luktar äckelpäckligt här hemma. Nu kan man lätt tro att det är Per eller möjligen Raggeragnar som står för odören men icke. Det är osten som vi åt igår kväll. Visst, den var som jag skrev fantastiskt god men detta är inte värt det. Jag kan knappt vara inomhus. Lukten skapar illamående och huvudvärk. Ska även poängeteras att stinkosten inte har vistats i huset på snart 18 timmar. Den ligger i tre skräppåsar i sopptunnan. För att vara på den säkra sidan har jag även rullat iväg sopptunnan på behörigt avstånd från huset.

Jag förstår verkligen inte hur Malin klarar av att jobba i en ostbutik. De borde ha stinktillägg på sin lön. (M och J, tyck nu inte att jag är otacksam. Osten var god. Men vi kanske kan äta ost hemma hos er i fortsättningen...)


Bamse på krogen (Ninni)

Jag älskar folk som kan imitera. Är de dessutom roliga blir det ju ännu bättre. Kolla på det här. Har aldrig hört talas om eller sett den här ståupparen förut, men kul är han.


Annars har det varit en riktigt soft kväll här i Karlsbo. Malin och Jens har varit här och som vanligt när vi umgås blev det god ost. Den här gången Mont d'or. Kan verkligen rekommenderas. Det var lika trevligt som vanligt. Mycket prat och skratt och lite Idol också.

Nu är det dags för sängen för imorgon ska vi hjälpa Hanna att flytta.

Down Nostalgia Lane (Ninni)

Idag fick jag mig en nostalgitripp som hette duga. Det var dags för Guldbollen. För er som inte är från Mantorp kan jag berätta att det är en årlig handbollsturnering mellan mantorpsskolorna som startade 1982. Och då kan vi snacka kamp. Det var nog nästan årets höjdpunkt under mellanstadiet. På min tid vann dock alltid klämman, numera har Veta shapeat upp sig och tog hem segern för killarna i sexan (15-0, 11-0, det är handbollssiffror det...) Tjejerna i min klass vann tjejturneringen efter en jämn final mot veta (5-1, 3-3).

Annars är det skönt med helg nu tycker jag. Det kunde det gott vara lite oftare på hösten... Fasligt vad jobbigt det är att gå upp i mörkret om morgnarna. Men för min del är det ju bara en vecka kvar till det är dags för höstlov.

Måste införskaffa ny kamera. Det är så trist att blogga utan bilder. Det kanske hinner ordnas i helgen.

Maskar i brödet (Anna)

Nu har jag vart hos tandläkaren och ska åka hem Linköping för frukost och dusch och kanske jobb också.. Jag hade inga hål och ingen tandsten och allt var frid och fröjd. När jag är hos tandläkaren märker jag alltid att jag har en enorm salivproduktion. De får suga med sugen hela tiden och ännu så skvätter det spott om mej. Det är ganska äcklig. Men hey, that´s me!

Nåt som är ännu äckligare är att jag igår i min frukostmacka fick en MASK. En urange liten mask, som kom uppkravlande ur limpan. Det allra äckligaste är att jag har ätit av limpan i två dagar. Jag hoppas inte den har spridit sig till allt annat i mitt skafferi. Borde jag göra en utrensning och mask-kolla allt?

Igår på gymnastiken började vi planera avslutningsuppvisningen (min gymnstik alltså). Jag har många bra förslag. Självklart. Det ska bli roligt.

Ha en bra dag.

Världens längsta inlägg (Anna)

Hej!
Här har ni mej ett litet tag. Jag ska berätta om min vecka, och allt som hänt sen jag sist skrev. Det är säkert massor.

I fredags tror jag inte attjag gjorde så mycket mer än jobbade. På kvällen var jag och handlade, sen såg jag idol. Jag kan inte förstå hur den där jävla falsksjungande Sam kan få vara kvar. Han kan ju inte ens sjunga. Jag lyssnar hellre på när min pappa sjunger snapsvisor än när han pressat stånkar fram en vers ur nån skitlåt. Skandal, var ordet.

På lördagen var det som bekant Vice-fest. Jag har ju inga bilder här så jag kan tyvärr inte lägga ut några. Men vad roligt det var! Och snällt av Arvid att bjuda på absint!

På söndagen var jag på hoppreps- och akrobatikkurs i T1-hallen. Det var roligt. Niclas och KArin var också där, och Karolina från Linghem. Det var ganska mycket som jag redan hade gjort förut, på barnexpressen och så, men det var roligt iallafall. Efter det var det gymnastiktävlingar. Då kom Marcus och vi tittade i tre timmar på söta små killar och sjukt viga tjejer som hoppade på bommar och annat. Det var jätteimponernade. Jag blav avundssjuk. Vi åt på Mc Donalds istället.

I måndags var jag först på vattengympa. Sen var det jobb, och sen skulle jag till dietisten och diabetsdoktorn. Jag hade lika bra långtidssocker som en frisk, eftersom jag är så nogggran och sköter mig så bra (jag vill skryta lite). Det var även en snygg läkarstuderande som skulle undersöka min fotsvettiga fötter. Det var inte lika kul.  Sen fick jag lämna lite prover och så. Sen var det gymnastik på kvällen och det gick så bra så. Sen tränade jag lite. Sen var min mamma gudomligt snäll och skjutsade in mig till stan för bilen skulle besiktas så jag kunde inte ta den hem.

I tisdags var jag hos sjukgymnasten först. Jag fick ligga på en värmamadrass och sen fick jag massage. Efter det kunde jag för första gången på ett år böja huvudet åt alla håll! Helt sjukt lyxigt! Men jag fick inte stretcha, sa sjukgymnasten, eftersom mina höfter är helt fucked up nu. Vi får väl se... Sen var det jobb och sen blev det alltså ingen gymnastik på kvällen, utan jag tittade på film istället. Det var Kalle Blomqvist.

Igår, onsdag. var jag ju som bekant med på teve. Det var ju roligt. Fast jag kom av mig såklart och står och flinar in i kameran som en utvecklingstörd. Men oj vad det var roligt! Just att det var direktsändning. Jag hade ju lite tvångstankar på att skrika svärord eller så, men det gick ju bra. På kvällen var det bokcirkel. Helena bjöd på fantastiskt mat. Jag åt så jag blev svimfärdig. Sen blev det paj. Ja, vi pratade ju om boken också.

Idag har jag jobbat. Sen hade det varit gymnastik. Nu sitter jag hos mamma och pappa. Jag ska snart åka på min gymnastik. Sen ska jag sova här för jag ska till tandläkaren imorn klockan åtta.
 
Ojojoj, skrivkramp...

TV star! (Ninni)

Anna skötte sig utmärkt på TV. Intressant, snygga övergångar, söt som socker och välartikulerad (nästan ingen läspning alls, inte ens när hon talade om kiss och bajs, märket alltså). Grattis lillasyster, nu har du gjort direktsändning också!

Idag har jag varit i lunbybadet med den skolan som jag vikar som gympalärare på. Därefter var det landskamp på Vifolkavallen för juniorlaget i fotboll. Sverige - Israel. En av de tristaste fotbollsmatcher jag sett, föredrar nästan Mantorp i 4:an. Lyckligtvis hade jag underbara barn som underhållning istället. För den som undrar vann Israel efter ett mål i slutminuten.

Nu är det dags för bokcirkel i Värsta (eller Väderstad för utomsocknes).

Imorg. ons, kl. 17-18, Kanal Lokal. (Ninni)

Anna Karin Maria Kellander ska vara med i kanal lokal - även kallad pensionärskanalen - imorgon. Det är direktsändning! Anna är lite pirrig så nu måste vi visa vårt stöd och komma med uppmuntrande tillrop. Slå på tVn kl 17-18 för att lyssna på hennes insiktsfulla tankar samt hennes expertis gällande barnkläder och -prylar.

Höstpepp! (Ninni)

För att peppa mig själv försöker jag komma på positiva saker med hösten. Finns det vekligen nåt positivt med den, kan man ju undra. Jo då, det gör det faktiskt.

Topp tre, bra saker med hösten:
3. 
Kläderna. Jag kan ha mina fina höstjackor och stövlar.
2. Att mysa i soffan. Tända ljus, mysa under en filt, läsa bra böcker och se på film. Helt utan dåligt samvete för att man borde vara ute.
1. Clementiner. Eller satsumas som de petiga kallar det. De ligger i fruktdisken som små solar och förgyller tillvaron för oss som gillar clemmisar. Det är nu de är som bäst, små och sura. Sen i vinter blir de söta och stora och äckliga. Fast det kanske är då det är clementiner på riktigt. Hur som helst, gött är det. Jag äter nog 5-10 om dagen. 

174189-1128


Finns det fler bra saker med hösten?

Ehh... (Ninni)

Det blev lite slentrianmässigt surfande i går innan läggdags. Döm om min förvåning när jag fann detta!

174189-1127

Åh vad jag har fnissat inombords åt den här bilden idag. Vad håller ni på med tjejer? Särskilt du Frida? Och Arvid är lite lik en snuskfarbror. Och vad håller Pers hand på med?? Frågorna är många, förklara er nu flickor!


Nej nu... (Ninni)

... börjar jag nästan bli lite orolig. Tycker att jag har varit lite tankspridd på sistone, brukar ha hyfsat bra koll på det mesta annars,men på sistone har jag missat en massa småsaker. Hur som, har stressat hela dagen. Måndagar har ett särdeles tufft schema. Ett riktigt intensivt möte på det och sen gympa. Efter gympan tänkte jag passa på att storhandla. Per är på hockey och Ragge var hos Mia. Sagt och gjort, men att handla på CG tar sån tid! För det första är det så gigantiskt och för det andra träffar man alltid minst fem personer som man måste konversera med en stund innan det går att stressa vidare.

När jag väl kom hem, framåt nio, insåg jag att jag har glömt väskan på varuvagnen. Ve och helvetes fasa! Jag har hela mitt liv i handväskan. Åkte tillbaka till CG i 120, höll på att köra över en katt, Ragge for som en pingisboll där bak i bilen. Efter att i panik ha letat runt bland vagnarna (de har väldigt många vagnar på CG...) hittade jag den! Lite kall men oskadd. Tror att jag borde stryka några saker från min agenda. Det är lite mycket nu helt enkelt.

Aptitretare (Ninni)

I går var det rajtantajtan! Dessvärre är jag ju fortfarande kameralös så bilder får komma senare när anna har tillgång till dator. Det knäpptes friskt vill jag lova så ett eller annat guldkorn ska hon nog kunna vaska fram ur samlingen.

Vi åt och drack. Först på Djinghis där vi åt buffé tills vi nästan kräktes en skvätt för att få plats med mer. Jägarns vad gott det var. Sen satt vi i plastbunkern på sportif där vi förvärmde lite (i dubbel bemärkelse eftersom det var så kallt att alla trängdes runt kupévärmaren). Vi hade bebopturnering. Anna och arvid var tyvärr oslagbara, kan bero på att de har tränat. Jag var nåt så fruktansvärt dålig att jag nu måste köpa en egen och smygträna inför nästa gång.

Sen gick vi till platens och det var också kul. Men det är väl bara att erkänna att man inte är 20 längre. Vi åkte hem vid ettsnåret med ursäkten att vi hade börjat så tidigt.

174189-1126
bild från platensbar.com

Om ni inte kan vänta tills anna lägger in fler bilder kan ni kika in hos
frida.

Gästinlägg Hanna K

I kväll gäller det!!! Vi ska på fest. VICE Magazine håller partaj på Platens och vi tjejer har kommit över biljetter genom Annas jobb. Goodie bags och allt. I like! Det finns väl inga tjejer som inte gillar det i och för sig. Tvåa efter diamanter.

Om vi nu kommer iväg någon gång vill säga. Ninni springer runt för att bli färdig medan jag passar på att göra er andra lite avis så länge.

Redan 17.00 ska vi börja förfesta! Det var länge sen starten gick så tidigt. Börjar bli gammal.

Nu äntligen! Ninni är färdig. Kors i taket.

Hej då!

Uy, que frío hoy (Anna)

Idag har först jag och Frida jobbat. Det kom kepsar och Whipping floyd. Sen kom Arvid litegrann. Sen åkte jag på gymnastik. Det gick väldigt bra i första gruppen idag. Även andra gruppen gick faktiskt bra. Allt var tipptopp. Ett barn klämde en fot under en plint. Ett annat fes. Ett tredje gjorde rondat flickis själv.

Nu sitter jag hos mamma och pappa en snabbis innan min gymnastik. Det är bara Esso och Grappo hemma. De är så nytrimmade och fina (fast Grappo ser lite anorektiskt ut).

Här kommer en idolbild.

image1125
Vilken läckerbit! Och det bruna läckra köket sen då!

Nu kommer pappa!

Nature needs to listen to us (Ninni)

Bortsett från att jag är lite halvsjuk har jag en sån jäkla bra vecka på jobbet! MIna kids är fantastiska. Men det kan jag ju inte berätta om.

Istället kan alla ni ferrell-lovers out there njuta av detta.



Fnurra på tråden (Anna)

Det finns bara tre djur i världen som dödar människan för att äta den. Det är isbjörnen, den ser allting som en potentiell middag. Det är krokodilen, den dränker sina offer och äter upp en först när man legat några dagar under en sten och mörat till sig. Sist ut är hajen men det är mest för att den tror att vi människor är sjölejon. Men det farligaste djuret är malariamyggan för över två miljoner människor dör av malaria varje år.

(Idag har vi varit inne på skansens hemsida.)


Idag när jag handlade min kvällsmat på burger king var det en kille som frågade mig om jag köpte mat till mig eller mig och min pojkvän. Annars fick jag gärna äta med honom. Jag blev så ställd att jag gick ut genom fel dörr, alltså den som inte öppnar sig, och klämde mitt lillfinger. Då såg jag förmodligen inte lika hot ut längre, som jag gjort framme vid disken.

Ikväll tittar jag på den sista beckfilmen. Det är spännande. Snart ska jag ta ett avbrott för grey's anatomy. Det är ju såååå spännande om hon dör eller inte, harkel.

Pelle är sjuk så imorn är det bara frida och jag som ska jobba. Vi har bjudit in ett gäng manliga strippor och beställt två backar öl. Frida har även lovat att vara naken hela dagen.

Hejsvejs - apfejs (som våra gympabarn brukar säga)

image1124

Den galopperande detektiven rider igen (Anna)

Hej sviskon. (Bara en frukt jag är sugen på just nu. Eller jag tror det är en frukt...)

Nu står jag och lagar mat, det är inte vanligt. Så passa på och njut medans ni kan. Idag på jobbet har vi inventerat, jag och Frida. Vi har gjort klart alla tröjor så imorn blir det skräp och mössor.

Igår började ju också min vattengympa. Jag hade fått turen att bli placerad i den unga gruppen, det hade även Harriet, Solveig och Margareta. Vi var ett ungt och klämkäckt gäng som entrade den 34gradiga poolen, de i heltäckande baddräkt och jag i en slampig bikini. Gympaledaren hette Roger och såg inte särskilt gymnastisk ut. Det bästa med passet var helt klart vattenmassagen efteråt. Det sämsta var att duscharna var placerade bredvid bassängen med endast ett tygdraperi som skydd mot omvärlden. Nåväl, det är säkert jättebra för kroppen att vattengympa och det är ju gratis så jag ska inte klaga.

Idag har det också äntligen varit någon här och lagat mitt handfat igen. Det har ju inte funkat på ett tag så jag har varit tvungen att tvätta händerna i köket efter mina toalettbesök. Nu funkar det som det ska och det gör även duschen efter att den stackars rörkillen lyckats få bort en fastsittande pingisboll ur avloppsröret. Så nu är alla välkomna att kissa hos mig igen (men inte i duschen).

Nu är maten klar så jag måste lägga upp mina matlådor. Jag skiter i gymnastik i kväll för jag har ont i stjärten (träningsvärk om nån undrar).

So long cowboy.

Snorigt (Ninni)

Jag ligger i soffan och snorar, äter daim och kollar på teve. Men eftersom jag inte är nån mes jobbar jag på ändå, dock slipper jag undan lillgympan i morgon. Skönt! Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen.

Puss på er!

Veckans önskeklipp (Ninni)

Tjejer! Här kommer klippet vi pratade om igår.

Så, på allmän begäran, kommer här fisincidenten. (Cici, det var bara att söka på svt fis...)


Grattis Pelle (Anna)

En chef som fyller år måste firas på en blogg. 

Hipp hipp hurra hurra hurra hurra.

Här är han, den 33 år gamla mannen. Per. Pelle. Pella. Pinnen.

image1123


Speakandet (Anna)

Idag har det varit handboll igen. Jag speakade. Det gick bra. Jag sa inte fel. Dock ropade jag upp motståndarlaget när de hade satt sig på bänken. Men det kunde ju inte jag veta att de inte tänkte stå kvar där som alla andra lag gör. Men annars gick det bra. (BTW Mantorp förlorade, men första halvlek var riktigt bra!)

Jag ska meddela att en blåvalstestikel kanske väger ett ton. Hela blåvalen kan väga 190 ton. Hans tunga väger som en elefant. Men nog om det.

Ikväll ska jag inte göra nåt. Det ska bli skönt. Jag har lite ont i huvudet. Imorse tittade jag på Napoleon Dynamite. Det var roligt. Det blir nog nåt roligt ikväll med. Eller kanske den nya Beck-filmen... Imorgonbitti blir det iallafall vattengympa. Måndagar är mina stressigaste dagar. Men vaddå, jag ska ju vara ledig ikväll.

Häpp!

Inflyttnings-/utflyttningsfest hos Alle (Anna)

Tjena mittbena!

Igår hade Alexandra (eller Alle som hon kallas i folkmun) fest. Det var en kombinerad in- och utflyttningsfest, då de har köpt ett hus utanför Mantorp nu. Mantorp is the shit alltså, alla kommer tillbaka dit och själv ska jag med flytta dit så fort jag får man och barn och hund och volvo och celluliter och gäddhäng. Men nog om det.

Det bjöds på underbar thai-soppa och hembakt bröd. Till maten var det jag, Alle, Frida, Cici, Josse och Alles vänner Ella och Eva. Vi hade roligt och jag var hemsk och förstörde aptiten för folket med äckliga skämt. Sen kom Hanna K. Hon fyllde dessutom år, så det blev ju lite extra festligt. Sen kom Ninni-Pinni. Ja, det var extra festligt det också. Sen kom det en massa killar och hundar. Sen försvann alla utom jag, Ella och Alle. Vi satt kvar och jag drack folköl som vanligt. Det är lite min grej (förutom att jag var så ful när jag var liten). Vi gick väl hem vid halv tre-tre nåt. Det var jätteroligt!

Men det var lite för mycket barnprat. Nä, så vill jag inte ha det i fortsättningen.  Det är roligare att prata om Josephines sexliv eller till och med allt bloggprat. Eller är det bara jag inte har smittats av babyfebern?

Nu kommer lite bilder.

image1116
Cici, Josse, Ella, Alle.

image1117
Frida var shyrre och hjälpte till i köket. Det gjorde faktiskt jag med. Jag strimlade kyckling, och det är äckligt. Dessutom får jag lite tvångstankar om att stoppa den råa kycklingen i munnen bara för att jag vet att man inte får...

image1118
Eva var go och glad.

image1119
Cici och Josse skulle smajla upp sig för kameran men råkade istället klonka huvudena mot varandra. Tumult utbröt.

image1120
Hanna fick öppna lite paket.

image1121
Ninni och Frida satt i en soffa. Det tog jag kort på.

image1122
Alexandra är så fotogenique! Det är så roligt. Hon borde bli modell, kanske för kaninkläder. I bakgrunden syns den betydligt mer normala Ella.

Det finns många mer roliga bilder. Men det tar så lång tid att lägga upp dem här. Dessutom ska det ätas röding nu. Då är jag inte sen till bordet, så att säga.



Glömde... (Ninni)

Ni kan läsa om min f.d. elev här. Vår egen sångfågel som förra terminen fixade såatt hela klassen fick en härlig gratishelg i Borås och Göteborg. Hon är duktig hon.

Veckan (Ninni)

Det har varit dåligt på bloggfronten. Jag vet. Men jag har ändå inget intressant att skriva om. Huvudet är proppfullt med jobbgrejer och annars är det mest gymnastik. Det är stökigt och jävligt hemma och ikväll, min första lediga kväll den här veckan, har jag verkligen inte haft lust att städa. Istället blev det pizza och Idol och alldeles strax sovdags.

Imorgon blir det nog desto roligare. Först ska jag jobba på ett bröllop, sen bär det av till Alle på in- och utflyttningsfest med tjejerna. Det blir nog kul det.

Annars är det väl inget sådär speciellt. Jag har inte klätt mig i rött den här veckan, även om jag upprörs av situationen i Burma. (Jag hade visserligen en röd T-shirt på igår, men den stod det More Cowbell på och då räknas det nog inte.) Brittan har förlorat vårdnaden om sina barn. Marion Jones erkänner att hon var dopad, big surprise. En ännu mindre överraskning är att det är Erica Johansson som går ut i pressen och kommenterar det. LHC fick stryk av Södertälje igår, 4-1. Jag glömde att äta bullar igår. Ja, det var väl ungefär det.

Nu ska jag sova!

Uppdatering om mitt liv (Anna)

Jag får väl passa på att blogga nu när jag är hemma hos mamma och pappa.

I tisdags jobbade jag först. Vi åt Thai coconut, och fick en leverans med Duffer. Mer än så var det väl inte som hände. På kvällen var jag med Cici. De bjöd på mat och sen cyklade Cici och jag till gymnastiken. Nå ja, vi skulle ha cyklat om det inte vore för att det var punka på min cykel. Nu fick vi leda dit cyklarna istället. Sen var vi lite slöa.

Igår dammsög jag jobbet först. Det var svårt under all ombyggnadsplast. Sen kom det två kartonger Insight, två kartonger Zoo york-skor, en kartong Zoo york-kläder, en kartong Elvine och en kartong Dr Denim. Så man kan säga att det var häcken full (vilket underlättades av den underbara Thai coconut-lunchen, jag vet, tre dar i rad!). På kvällen var jag på Ica Signalen och storhandlade mat. Ett axplock ur min matkasse: Kalkonkorvar, kräftstjärtar, ingen frukt men grönt, knäckebröd, kattsand, läsk, med mera upp till 700 kr. Sen tittade jag på Grey's Anatomy, och njöt av att vara ledig.

Idag har jag först varit klockan 9 på reumatologen och träffat en sjukgymnast. Vi har försökt komma på vad man kan göra med mina höfter, för de är ledstela. Hon slet och drog i de stackars benen. Men annars var det trevligt, och jag fick en plats i en vattengympagrupp på måndagsmorgnar, helt gratis. Det ska bli kul. Jag har aldrig vattengympat. Efter det skulle jag till ögondoktorn och fotografera mina ögonbottnar. Man fick ögondroppar som sved och sen skulle man vänta 20 minuter innan de hade förlamat pupillerna. Jag hann somna i en stol och det blev nästan lite pinsamt när fröken sjuksyster kom och fick väcka mej. Sen fotograferade de ögonen och pupillerna blev stora som jordglobar. Ja, man såg inte det gröna på ögat utan man såg bara vitan och pupillen. Lite äckligt. Jag fick gå med solglasögon hem och känna mig som en blind. För man såg inte så bra. Sen lagade jag mat, och nu är jag här. Och det är snart dags för gymnastik. Jag får köra vidare i mina solglasögon.

Hej hopp!

Mooning (Anna)

Nyss när jag åkte in till Mantorp hände det något roligt och oväntat. En kille moonade åt mig när jg skulle av motorvägen. Hahaha, han stoppade verkligen ut hela bakdelen genom fönsterrutan och visade sin bleka pojkstjärt. Det var det. Det gjorde min dag lite, kan man säga. Vad jag skrattade.

Kolla in gubben i spegeln (Ninni)

174189-1115
Om man gillar att ta kort i bara mässingen kanske man inte ska stå framför en spegel. Åtminstone inte om kortet i fråga ska läggas ut på blocket... Eller är det med flit?

Smått och gott från Paris (Ninni)

Har lyckats skramla fram några turistbilder från Pers mobil. Jag beklagar bildkvalitén.

Håll till godo.

174189-1102
Familjen Kellander utanför Notre Dames västra fasad. Detta var efter kamerastölden. Observera hur Anna inspirerats av det tyska turistmodet och hur mamma har ett krampaktigt grepp om handväskan. Kvinnan till höger i bild tillhör inte vårt sällskap.

174189-1105
Ovanligt att det regnar i Paris...

174189-1110

174189-1111

174189-1106
Pappa, Anna och jag på väg ned från andra nivån. Mamma och Per "valde" att stanna på den första. Att åka upp till utsiktsgalleriet var det ingen större idé med eftersom molnen var ivägen för utsikten.

174189-1112
Från Trocadéro

174189-1114
Mammsen och pappsen utanför Sacré-Coeur.

174189-1107
Framifrån...

174189-1108
... och bakifrån vid triumfbågen.

174189-1104
Här har vi tagit på oss de passande allvarsamma minerna vid den okände soldatens grav.

174189-1109
Ett kort med Per på. Det är ganska ovanligt.

174189-1103
Från Pont Notre Dame.

174189-1113
Roligt har vi haft nästan hela tiden.

Puss på er, mamma, pappa, Anna och Per.

Måndag (Anna)

Hej gott folk!

Idag är det måndag. Jag har jobbat. Först på mitt riktiga jobb sen på gymnastiken. Det har varit helt makalöst spännande som alltid. På vuxengympan var det tillexempel någon som fes så det luktade avlopp och jag fick pina i genom sit-upsen endast andandes genom munnen. Fast det är ju inte heller så trevligt att andas in skiten, så att säga. Jag har en misstänkt, men inga bevis (som tillexempel en randig kalsong).

På jobbet hände det inget speciellt. Förutom att vi åt lunch från Thai Coconut och det var panäng. Det är min favorit (om nån vill bjuda mig på mat). Sen gick det sönder en kartong med kartonger. Vilken fadäs!

På gymnastiken bröt en stor kille nästan ryggen. Ajaj, det blev lite läskigt. Tur att Malin är sjuksköterska och hade kraft i arm och mod i barm och löste situationen galant.

Nu är jag hos Ninni. Nu ska jag åka hem.

image1101