Fin i håret (Ninni)

Idag är jag ful i håret så jag gick in på min frisörs hemsida för att boka tid. Där fanns bilder från en dag när jag inte var ful i håret. :)


Frisör: Carro Olofsson, Hairstudio Unique

Idag donar jag hemma. I eftermiddag kommer anticimex för utdrivning av bålgetingarna. Just nu råder febril aktivitet i deras bostadsbygge, de stackarna anar inte vilket öde som väntar dem senare.

Ragge har varit sjuk, men är nu på bättringsvägen. Han är dock inte överlycklig över att ha på sig en tratt.. Jag har försökt förklara för honom att han slipper tratten om han låter bli att klia på sitt stora äckliga eksem, men han verkar föredra tratten. Han ser i alla fall väldigt rolig ut. :)

Nu ska jag fixa vidare.

Växjö (Ninni)

Hanna H och jag är på road trip. Vi befinner oss i Växjö hos Ann-Charlotte. Nu ska vi åka och bada och ikväll blir det utgång. 

:) 

Ni njuter väl av värmen? (Ninni)

Jag vill inte veta av något klagande, inte! Tänk hur det var där i mars när man undrade om snön någonsin skulle försvinna.

Jag är lite sur på mig själv. Jag har slarvat bort laddaren till systemkameran. Tror den kan vara kvar i stugan. Förhoppningsvis. Nu har jag letat överallt här hemma och då lyckades jag hitta laddaren till lilla kameran. Problemet är bara att jag inte hittar den lilla kameran. Undrar om den också är kvar i stugan? Vilken slarvamaja jag är. Hemskt irriterande.

Nu ska vi i alla fall sticka iväg till Barbro och Rolf på de årliga femkampsmästerskapen. Brukar alltid vara lika roligt och mysigt. Fast jag läste att man inte ska skriva i bloggar om att man ska åka bort för tjuvarna håller visst koll. Så om du som läser det här är tjuv ska vi inte alls åka bort på skojigheter, vi ska sitta hemma hela kvällen. Tror bestämt att ett gäng boxare skulle komma på besök också. Och de skulle ta med sig sina kamphundar. Så om ni vill tjuva är det nog bäst att ni åker någon annanstans.

Trevlig lördag!

Getingarna: del 2 (Ninni)

Det är förenat med viss fara att vara gift med uppfinnarjocke. Per (och jag..) är inte jättesugna på att de ska spreja gift i skorstenen då det är dödligt för hundar occh Ragge alltså måste flytta hemifrån ett tag. Istället klurar han nu på alternativa metoder, den ena galnare än den andra... Själv funderar jag på att stänga fönster och ventilation och låsa in mig i sovrummet resten av dagen.

Vi äro små humlor som tar oss en geting (Ninni)

       

Fy bubblan, vilket getingbo vi har i vår skorsten. Bålgetingar. De är stora som shetlandsponnier. Anticimex har varit här och undersökt. Nu ska de bara lägga upp en plan också. Oavsett hur de knäcker den här nöten kommer vi inte att kunna vara hemma på 24 timmar när de väl sätter igång. Bålgetingar är tydligen väldigt fridfulla getingar - vi märker knappt av dem nu - men när de väl blir uppretade vill man visst inte vara i närheten. Nämen se där! En anledning till minisemester, kanske. Man får se saker från den positiva sidan.

       

Bloggtorka (Ninni)

Här är jag igen! Länge sedan, hörrni. Så får det bli när det är sommar och vackert väder!

Är det inte härligt med sommar, så säg?  Man blir ju fullkomligt lycklig i kropp och själ.

Dagarna rullar på i ett rasande tempo. Det händer något mest hela tiden. Den här veckan har mest bestått av Anna och Perras hemkomst, sol och bad, golfande, och sällskapande. Igår fick jag en sån fin komplimang av Karin. Hon sa att vårt hus verkligen är öppet för vem som helst och att alla möjliga kommer och går här hela tiden. Och så har den här sommaren varit hittills. Jag älskar oväntat besök. Det behöver inte vara så jäkla märkvärdigt då. Jag ju inte direkt nån "bullmorsa" så man ska inte räkna med hembakt om man dyker upp, men det är inte det som är det viktiga. Det viktiga är att bara kunna sätta sig ned ett litet tag och prata om ditten och datten. Mötas i nuet en stund.

Vackert är det ute också. Vi bor nog i världens vackraste land. Som jag älskar att bo "på landet". :)
Här kommer något som jag glömt publicera men som jag är rackarns stolt över:Tänk så glad man kan bli över några ord i tidningen!

Igår blev jag inte så glad.. Jag var inne i Mantorp och blev påbackad. Numera har min fina volvo en inte så fin buckla i hela högra bakdörren. Men vad gör väl det egentligen? Det viktiga var ju att ingen kom till skada. Och kvinnan som backade på mig tog på sig alltihopa så även om det innebär lite omak så ska det inte bli några större kostnader för oss. Spännande det där, hur man reagerar på saker. Om det här hade hänt när vädret var som eländigast, när jobbstressen var överväldigande och jag var allmänt utmattad så tror jag inte att jag hade sett lika fromt på saken. Då hade jag antagligen blivit ganska irriterad. Så blir det inte när vädret är härligt och man har kommit in i semesterlunken. :)

Resten av dagen ska jag:
- Göra farmors jordgubbssylt och lyssna på Sommar. Ragge och jag promenerade till bonden i morse och köpte upp halva hans jordgubbslager. Det ska bli smaskens. Jag har för övrigt insett vilken guldgruva farmors receptböcker är. Jag skulle uppskatta att de består av hennes bästa recept, samlade under ca 80 års tid. Det är sann svensk husmorshistoria kan jag lova. (Kanske blir en "bullmorsa" till slut ändå...)
- Tömma kameror och eventuellt bildblogga.
- Tvätta håret. Det har jag inte gjort sedan i måndags. Jag vet, jag är lite äcklig.
- Spela golf. Jag är verkligen inget bra, hörrni. Det ska ärligt erkännas. Men man kan inte vara bra på allt och jag är ju nybörjare. Med träning och tid kommer det nog att gå bättre. Åsa och jag har dock konstaterat att även om vi inte är så bra så är det ändå roligt. Och det måste ju ändå vara det viktigaste.

Trevlig fredag, kära läsare!

Midsommar (Ninni)

Vi hade tre helt fantastiskt roliga dagar i Snäckevarp. Som varje år, alltså!

Ett litet smakprov på bilderna kommer här. (Är man mer nyfiken kan man kolla min facebook.)Starring: Malin, Hanna H, Hanna K, Lotta, Frida, Nancy, Tilia, Per, John, Jens, Jonas, Patrik, Dennis, Bengan och Ragge.

Tack kära vänner för ännu en oförglömlig helg!