UNDERBART! (Ninni)

En födelsedag kan egentligen inte bli mycket bättre än den jag hade igår.
Älskade familjen var här, släkt och vänner dök upp från när och fjärrran, fina mail och telefonsamtal.
Vad mer kan man önska sig egentligen?
Jag är glad och lycklig och blir alldeles varm om hjärtat när jag tänker vilka fina människor jag har i min omgivning.



Och som om det inte vore nog! Jag fick världens finaste present!
En Nikon D5000 med en massa tillbehör.
Det blev bortåt tvåhundra bilder igår och så småningom ska jag dela med mig av dem och lite detaljer från festligheterna. Men först väntar en nyårsafton som ska firas.

En fin nyårsafton och ett gott nytt år önskar jag nu er alla!

Kramar från 30+


Återkommer imorgon. (Ninni)

Födelsedagsfirande pågår.
:-)



Kom gärna förbi på fika eller mat. Här finns muffins för femton kompanier! (Jag kan ha gått till överdrift en aning, där.) Mina favvisar är choklad, men blåbär är inte heller så dumt. Eller citron. Eller kanske hallon. 

För övrigt är jag nog inte så okej med det här att fylla år som jag tror. Jag har vaknat tre gånger i natt av mardrömmar. I samtliga dog jag. En gång av ålderdom, en gång av att en gorilla satte sig på mig och den sista talar vi inte om...

Hoppas att ni får en fin dag allihop! Det tänker jag ha.
:-)


Pyssel och fix (Ninni)

Dagens schema går inte av för hackor. Det är en hel del som ska fixas inför min 25-årsdag imorgon. Men som vanligt är jag bra på att delegera så Per är just nu och trängs bland nyårsshopparna på CG. Hehe.. Sen ska han få åka till systemet också. Själv bakar jag. Och - för att citera pappa Jim - Det luktar gott om Ninnis bak.

Hej på en stund!


T1-hallen (Ninni)

Aj aj aj... Skador är inget att ha! Särskilt när man ska ha kul träning i T1. Tur då att vi har barnasinnet i behåll så att man kan fjanta sig istället. Eller ja, majoriteten är ju barn/ungdomar, men även hos de snart medelålders tränarna menar jag.

Nu tycker jag att ni ska luta er tillbaka i er.. ja, vad det nu är ni sitter i, och njuta av ett friståendeprogram som bjuder på gymnastik och akrobatik i världsklass! Enjoy!



Om nån diggar musiken är det bara att gå till närmsta skivbutik och be om ett exemplar av "Disneydags 1997". Sen om de har den är en annan fråga. Skrämmande dock hur många av texterna som har fastnat... "Nånting händer, det är nåt skumt på gång..." Haha.

En annan skadad tös var Sofia. Hon gjorde sig riktigt illa i axeln direkt efter uppvärmningen. En smäll som nog hade fått de flesta att spendera resten av träningen på bänken. Men inte Sofia! "Då får jag träna på att hjula på en hand" konstaterade hon med ett stort leende. Det gäller ju att se det positiva i saker och ting, titta här!



Det var väl härligt med lite gymnastik så här på måndagskvällen? Erkänn att ni har saknat det! :-)

Julklappsspelet (Ninni)

Igår spelades det julklappsspel hemma hos familjen Kruuse. Vi var ett rejält gäng som samlades för lite festligt umgänge.

Jag fick en julklapp av Hanna som inte var med i spelet. Chiclit - enbart inhandlad på grund av författarinnans suveräna namn! Till det fick jag en påse blåa fiskar. Hannapluttan vet allt hur en bok bäst ska avnjutas!



Hanna hade lagat en massa god mat. Det var inte dumt med lite mexicanskt efter all julmat.
Per och jag åt och mofsade i oss.





Jacob var väldigt nöjd över sina vinster i julklappsspelet. En termos "with nice spots" och en ölväska för strandvistelser.


Sen organiserade jag en gruppbild.

Julklappsspelsgänget 2009


Övre raden från vänster: Jacob, Jens, Maria, Caroline, Fredrik, Patrik.
Nedre raden från vänster: Wanda, Hanna, Malin, Lotta, Dennis, Ninni, Per
Sittande: Laban Labansson
Fotograf: Jane Kruuse af Verchou

Kalaaas! (Ninni)

"Det är bara kärringar och tråkmänniskor som stannar hemma på juldagen"
"Vad ska du göra istället? Myyysa hemma?"

Ja, det var ju bara att hänga på ut på juldagen. Nån kärring eller tråkmänniska vill jag ju inte vara. Jag har alltid haft svårt för det där med grupptryck...

Anna tog mig med till Perras vänner på förfest. Kanonskoj! Sen mötte Lotta och Arvid upp och vi begav oss ner på stan för att träffa John och hela det gänget. Det var så roligt att det inte var klokt! Jag tyckte inte att jag var så värst på pickalurven men det var jag tydligen. Följande konversation ägde nämligen rum igår:
Lotta: Ja, och så drog ju ***** (vi kan kalla honom "Slarvid") ner brallorna och visade sin tatuering på rumpan mitt på dansgolvet.
Jag: NÄHÄÄ!! Gjorde han??
Lotta: Eh, ja! Du stod ju brevid.

Haha.. Vilken kväll det var. Den ska jag leva på tills jag går ut nästa gång om typ några år.

En endaste liten fjuttig bild kom jag hem med i kameran. Det är ju så att man glömmer bort att fota när man har roligt. Jag vet inte om den speglar kvällen, men här är den i alla fall.



Det är allt lite svårt att se vilken av systrarna Kellander som ligger där och asgarvar på golvet. Feel free att gissa!

Det var en rolig kväll. Tack Anna och John för att ni tjatade med mig ut.


Julafton (Ninni)

Som traditionen bjuder startade firandet med gemensam frukost hos familjen Eriksson. Gott och trevligt, precis som vanligt alltså. Jag hade med mig kameran men glömde fota... Ovanligt? Not!

Sen åkte vi en kortis till lilla farmorn som är för krasslig för att för att ge sig ut i världen på julfirande. Hon hade snoffsat till sig så fint och hade ändå fått till lite julstämning i lägenheten. Vi hade julmat med oss och pysslade om henne innan vi, med dåligt samvete, övergav henne för att åka hem och förbereda det egna firandet.

Sen gjorde vi nåt hemskt! Vi spelade in Kalle! jag vet, det får man inte, men vi låtsades att klockan var tre och tittade klockan fyra istället. Innan dess hade vi ätit alldeles för mycket julmat och befann oss i äckelkoma. Men gott var det! Innan man blev för mätt.


Mamma och jag fixar det sista till julbordet.



Men se där! Rätt vad det var dök tomten upp. Alla kollade snabbt över sällskapet, men alla var ju där! Ingen hade gått för att mata hästarna eller köpa tidningen. Då måste det ha varit den riktiga tomten! Anna fick underläppsdarr och gömde sig under bordet ihop med Grappo. Själv blev jag inte rädd, ty jag visst ju att jag hade varit snäll och ätit min spenat var da'.




Sen blev det en paketorgie av sällan skådat slag. Herre gud. Jag överdrev tydligen inte när jag sa att jag hade varit snäll. Jag fick så mycket fina saker att det inte är klokt. TACK!


Här är hela gänget. En ganska missvisande bild. Det blir så fula foton med blixt. I själva verket var det mysbelysning - inte finnbelysning.

Tack finaste familjen för en perfekt julafton!


Det här är Ann-Charlotte (Ninni)

Hon kom som ett yrväder i ett yrväder dan före dopparedan.
Finaste Ann-Charlotte.

Vi konstaterade att det vi såg tio år yngre ut, båda två, trots att det var tio år sedan vi sågs. Sån matematik gillar jag! Vi pratade non stop i 24 timmar, bortsett från en kort sovpaus då..



Jag är så glad att vi har hittat varandra igen, och nu lär det inte ta tio år tills vi ses nästa gång.

Ridavslutningen (Ninni)

Oj oj... Årets avslutningshoppning bjöd på en rafflande kamp må ni tro.
Tävlingsdjävulen inom mig vaknade till liv. Ni skulle sett hornen i min panna!

Så roligt det var! Men nu är ju inte det viktigaste att ha roligt utan att VINNA! Jag kom på en nedrig andraplats. Mest på grund av att bromsen inte riktigt fungerade (ja, jag är klen) och för att de andra fuskade i slalomen (ja, jag är dålig förlorare).


Pelle vet verkligen att man ska visa sina allra bästa sidor när man är med på bild... Hmm..


Jag har världens bästa ridfröken. ;-)

Mamma Eva fick för övrigt en privatlektion av Lotta i julklapp. En julklapp som vi var mycket nöjda med.

God fortsättning! (Ninni)

Vi har haft en helt underbar jul och det hoppas jag att ni också har haft!

Det var ju inte alls meningen att vi skulle ta julledigt från bloggen, men så blev det visst. Anna-stackarn bor ju nästan på jobbet såhär i reatider, men jag kunde allt ha bjussat på en eller annan juluppdatering. Skäms!

Just nu sitter jag här och försöker få ihop morgondagens träning i T1. Vi har typ inga anmälda, folk kanske föredrar pulkarace och sånt just nu, så om nån vill hänga med och lattja i världens roligaste gymnastikhall så går det fint. Hör bara av er i så fall.

Hur som helst, medan jag ringer runt och jagar gymnaster tänkte jag ladda upp lite bilder här på den väldigt sega bloggen. Så kika gärna in om en stund igen!

Och visst ja! Det firas ju en födelsedag idag! Stort GRATTIS till kära kollegan Karin. Hoppas att du får en toppendag! ♥

JUL-LOV! (Ninni)

Jullovjullovjullovjullovjullovjullovjullovjullovjullovjullovjullov.

Det var bara det jag ville säga.
;-)

Snart... (Ninni)

Inte långt kvar nu. En julavslutning och lite julemys, sen är det JULLOV!

Idag kommer en väldigt kär vän hit. Ann-Charlotte och jag har inte setts på typ tio år. Vi var som ärtor och morötter under London-tiden, men sen tappade vi kontakten. Det ska bli så himla kul att ses igen.

Dessutom är det avslutning på ridningen. Hopptävling ska det bli. Det ska bli så skoj!

Det har varit dåligt på bloggfronten, men nu börjar ju lovet och då finns det helt plötsligt något som det har varit ont om på sistone. Tid! I like it!

Glöm inte att njuta av snön...



På språng (Ninni)

Bästa tjejfesten igår. Julbord ikväll. Däremellan en massa fixande.
Julefrid i juletid? I don't think so.
Men roligt, mysigt, skrattigt och härligt är betydligt bättre än lugn och ro.

Puss på er.
Och glöm inte att ta på er mössan när ni går ut!

Brötchen (Anna)

Nä, jag måste självklart berätta lite om vad som hänt också. I livet och så. Jag har ju inte bloggat om det sen förra torsdagen när det var kör och gymnastikavslutning. Den var trevlig, vi bastade och pratade lite skit som vanligt (på gymnastiken då... Det vore intressant att basta med kören med för all del... Kanske...). Yäy! Sen var vi ju hos Ninni och tittade på Idol-finalen på fredagen för Guds skull, då bloggade jag/vi ju visst det!

I lördags var det jobb, och det var riktigt mycket att göra. Tydligen började många att handla sina julklappar den 12 december ungefär. Det tycker jag är riktigt duktigt, att vara ute så tidigt! Men iallafall. Sen var jag med Marcus. Först spelade vi tevespel och som jag spöade skiten ur honom på FIFA! (Nåja, jag kanske överdriver lite, men vann gjorde jag!) Då bjöd Marcus på kebab som tack för god match. Sen gick vi ju alltså Vinterljuspromenaden. Det var kallt, men vi hade väldigt roligt! :) Sen skulle Marcus se Robinson klockan åtta. Det var väldigt viktigt. Jag tackade för mig. Jag gick till Danne och Dempe på förfest, med typ dem, Perra, Lollo, Linus och några 3-4 stycken till. Det var najs. Jag drack upp Umes vin. Sen gick vi till Platens. Sen åkte vi hem. Jag somnade som en gris. Kul va, ni blir säkert lite avis nu.... Sen i söndags, ja då jobbade jag ju, sen var jag säkert med Perra på kvällen och vi såg på film och svullade i onyttigheter. Om jag får gissa. I måndags, ja då jobbade jag, sen var jag med Perra på kvällen och vi såg på film och svullade i onyttigheter... Igen. Och i tisdags, ja då jobbade jag, sen var jag med Perra på kvällen och vi såg på film och svullade i onyttigheter. Ja det låter ju troligt. Men igår! Nej, då åkte Perra hem på morgonen så då jobbade jag, och sen såg jag på film och svullade i onyttigheter SJÄLV! Det ni, ombyte förnöjer...

Och idag har jag jobbat och sen har jag vart på kören. Det är kul :)

Nåt som inte är lika kul.. JAG. Jisses vad tråkig jag är har jag märkt, jag minns en gång i tiden när man skrev lite roligt här på bloggen.... Nu får jag ju nästan skämmas. Vem vet, kanske kan jag hitta bloggsuget och bli lite bättre igen. Vi får se...

God natt på er!

PS: Många undrar hur det är med mig nu för tiden. Sjukhetsmässigt och så. Det är bara fint, tack! Jag var tillexempel på sjukhuset igår, och alla värden var ganska bra och sånt. MEN jag blev för första gången i mitt liv tillsagd om att jag måste träna mer. Kondition alltså. Jag var tjock och otränad. Tack för det. Nu blir det hårdträning. Jag ska börja den 11 januari.... Jag tog också min andra svinspruta igår. Det känns inget! Ha!

Vinterljus (Anna)

I helgen var jag och Marcus ute och gick den beryktade Vinterljus-promenaden. Vi var riktigt duktiga och antecknade och betygsatte varje ljus på en skala 1-5. Vill ni veta? Självklart ska ni få det!

1. Rosengången 4,25
2. Lingska gymnastikhuset 4,5
3. Domkyrkans västportal 0,5
4. Domkyrkan 4
5. Platensgatan 1
6. Östgötateatern 3,5
7. Järnvägsparken 3
8. Repslagaregatan 3,5
9. Stadsmissionens café 0
10. Asklundska villan 5
11. Magasintotget 5
12. Lilla torget 3,5
13. Trädgårdstorget 1,5
14. Hospitalsgränd 3,5
15. Kastanjeallén 4,5
16. Belvederen 4
17. Stångåstadens fågelbo DEN HITTADE VI EJ!!!
18. Trappan till Nygatan 0
19. Borggårdparken A, B, C 4

Skriv ut den här listan och ta med och jämför när ni ska gå promenaden sen. Och om ni hittar Stångåstadenhuset, säg till!!!

:) 

Back in the saddle again.. (Ninni)

Igår var jag och red igen. Första gången på fyra veckor.
Tror ni det var kul? Tror ni att jag kommer få träningsvärk? Tror ni att jag har en öm rumpa?
Ja. Ja. Och JA!

Pelle var i sitt esse.
Kaktus, en av de enligt Pelle heta stona, var brunstig.
Oh la la! sa han gång på gång, med franskt uttal.
Kaktus själv kastade flirtiga ögonkast på Pelé mest hela tiden.
Visst är det väl härligt med kärlek?
(Även om jag inte är säker på att det är kärlek för Pelés del. Han verkar vara lite av en player..)


Igår blev det 25 minuter utan stigbyglar.
Därav den extra ömma rumpan...
Men Pelé gick fint och jag är väldigt nöjd.
Vi fick ägna oss åt några balansövningar också.
Säkert jättenyttigt och inte helt enkelt.
Bl.a. skulle vi vinkla tårna rätt ut och dra upp benen i "föda-barn-läge" och ha benen så under tre sekunder.
Det gick helt ok i skritt, inte fullt så bra i trav..
Några gånger tänkte jag på actionfilmsmanér "I'm to old for this shit."
Jag kanske inte har sagt det, men jag är gamlingen i gruppen.
Mina medryttare är mellan 12 och 18, fast det är bara skoj.
Det blir lite mer fart då.
:-)

Hur som. Nästa vecka är det avslutning och då ska det hoppas.
Wiihii! Vad skoj det ska bli!



Snö!
Är det inte underbart?
Bortsett från när man ska köra bil.
Eller vara rastvakt.. Nån som gissar på isbollar och tårar idag?
Något som liknar julkänsla börjar i alla fall kännas av.
Lovely!

Mot jobbet!

Kalas i Fiestad (Ninni)

Som väntat hade vi en mycket trevlig kväll hos Alle och Anders igår. Utsökt mat och en variation av skojiga och allvarsamma samtal. Här följer en kort resumé av kvällen:


Vid några tillfällen har Ragge-Ragnar den tjusige pinkat inne i Fiestad Fogdegård. Sånt görs inte ostraffat. Han fick tillbringa kvällen med snorren (och valkarna) i en diskhandduk så att han inte skulle få några idéer.


Alexandra drabbades av en gravidåkomma och kunde bara ha huvudet på sned alternativt ligga ned. Solidariskt stöttade jag henne i lidandet med en eller annan sympatismärta. Jag tyckte allt att mina anklar svullnade upp och vet i katten om inte mitt ena bröst ömmade lite grann. Så här spenderade vi alltså större delen av kvällen. Likt två maharadjor (fast kvinnor då så klart) kom vi med ordrar till killarna som var lyckliga över äran att få uppfylla våra önskningar.


Fiestad var tydligen ett betydelsefullt område under kritaperioden. Fliza har hittat ett gammalt ben från en Tyrannosaurus Rex i trädgården som hon planerar att ha ätit upp lagom till julen 2027.


Torsten och Åke. Kan man bli sötare??!! De är fem veckor nu, och Åke är ännu inte tingad. Om ni blir sugna (Vem blir inte det när man ser den här bilden?) är det bara att höra av sig. Det finns även en otingad liten Rune men han var kameraskygg.


Så var det ju det där med spikmatta. Jag har aldrig provat en sådan men har ju såklart hört talas om årets julklapp som uppges göra under. Jag låg där en stund, och det var helt okej. Dessvärre har jag fortfarande kluvna hårtoppar, stel nacke och en tendens till plattstjärt, så några underverk tycker jag nog inte att den gjorde. Två toasters.

Som sagt, en väldigt bra kväll!
TACK!
Och när vi skulle åka hem hade det SNÖAT!
Helt plötsligt kändes inte vintern så mörk längre.

Morsning korsning (Ninni)

Är inte folk förskräckligt duktiga på fejjan?
Hur mycket energi har folk, liksom?
Jag har haft en riktig såsarmorgon/förmiddag men nu när jag tittade in där fick jag allt dåligt samvete för det. Herre guud vad folk städar, rensar, packar, sorterar, bakar, lagar mat, gör egen glögg, bygger hus, tränar, joggar, pyntar, handlar julklappar, planterar hyacinter och en miljon grejer till.
Men jag tänker att pysselinspirationen säkert infinner sig här också så småningom. Och att träna och vara hurtig hinner man säkert med en annan dag.
:-)

Oh oh oh!! En kul grej. Igår hade min klass klassfest. De hade önskat sig en spökvandring i skogen, men det blev svårt för föräldrarna att fixa så eleverna fick nöja sig med en gammal hederlig tipspromenad i spåret. Trodde de... Hehe.. Per, Ragge och jag skrämde livet ur dem. Nästan. Efter att vi hade "skrämt" det första gänget sa en kille:
- Alltså fröken.. Det kanske är bättre om du låter Per skrämmas.
Va sjutton. Jag som tyckte att jag fejkade spöklik basröst jättebra! Resten blev i alla fall riktigt rädda. Per spökade och jag och Ragge försökte se ut som träd. Mission accomplished.

Hur mysigt var det inte med Lucia igår då? Äntligen infann sig lite julekänsla. Duktiga Ewa på vår skola får alltid till vackra lussetåg, imponerande med tanke på hur många elver som är med och hur kaotiskt det verkar innan.

Nä men då kanske man ska försöka åtstadkomma något idag då.
Ikväll väntar i alla fall middag här. Det blir trevligt!

More cowbell

Som avslutning bjuder vi på det här gamla, men asaroliga, klippet. Helt omotiverat, sådär.

Det går inte att lägga in på bloggen, men går att avnjutas här!

(Särskilt för dig Hanna.)

Idol - avslutningsbloggning

Rättelse om Ninnis tårar. Ninni tjuter för att hon är lite onykter.
Anna är bara glad och som vanligt alldeles underbar.

Nu är vår kväll tillsammans slut. Tack för ossss.

Idol - liveblogggning 10

Ninni tjuter. Jo det är sant. Hon blir ju så rööööööööörd!

Vi tyckte Calle var bäst, men det var Erik som vi ville skulle vinna så att Calle kan köra sin grej. Go Idol!!!

Idol - liveblogggning 9

Nu är det spännande!!!!! Titta vad nervösa vi är!


Idol - pausbloggning 2

Ninni har nästan större biceps än Perra.

Snart är det dags för utröstning.
Vi "gissar" att Erik vinner.

. Idol- pausbloggning 1

Ninni håller fjärtkontrollen. Det tackar vi för.

Idol - livebloggning 8

Det hånglas ganska mycket här i soffan.
Och det är inte Per och Ninni...

(Åh.. Nu får Anna kill på ryggen också... )

Idol livebloggning 7

Idollåten är skriven för Erik.
Så klart.
Calle har de petigaste skorna ever. Som Ville Vessla, ungefär.
Calle gör det bra, men det verkar ju inte direkt som om han brinner för den här genren direkt.

Idol livebloggning 6

Ja, va fasen, Erik var ju mycket bättre nu än förra låten men Calle var ju fortfarande mycket bättre, varför fjäskar juryn så dant för honom???

Idol livebloggning 5

Har Erik stånd eller är det en strumpa??? (Ja, det är Anna som undrar...)

Idol livebloggning 4

Calle övertygar.
Erik har inte en chans.
Om det inte vore för alla småtjejer, förstås.
Anna tycker att det borde vara samma åldersgräns i idol som i riksdagsvalet.

Idol livebloggning 3

Diptest:
Fresh island - Stark 3:a (Per och Anna tycker 4) (Fast det kan bero på att Anna just nu dippar sura nappar...)
Sourcream and wild union - Stark 4:a (Per och Anna tycker 3)


Anna vet inte när Ninni bestämde att det var hennes och Perras röster som vägde tyngst, eftersom det blev de poängen som de valde. WTF Ninni!?!

Underbart med Calle som inte säljer sig själv genom att köra en röstfiskelåt.
Calle ÄR Robert Plant.
Nästan.

Final Countdown är en fin liten truddelutt, med det känns Sing star.



Idol livebloggning 2

Just nu diskuteras:
- Saltanvändning
- Vilka som gillar rå potatis
- Minaretförbudet i Schweiz
- Hur Schweiz stavas
- Att det fanns en broschyr hos Annas doktor som heter "Vågar du prata bajs med din doktor?"
- Hur broschyr stavas

Och under tiden har vi avnjutit hälleflundra och lax med vitvinssås och klyftisar.
Nu kanske vi ska koncentrera oss på Idol.


Idol - livebloggning 1



Det här började inte bra. Anna har fastnat i trappan. Det är lugnt och skönt förvisso, vi övriga funderar på att låta henne sitta där resten av kvällen.




Igår var ingen vanlig dag... (Anna)

... nej det var Annas namnsdag, hurra hurra hurra!

Jag säger tack till:
1) Pelle
2) Pappa
3) Frida
för all uppvaktning. Ja att ni sa grattis alltså... Och av Pelle fick jag ju faktiskt en biskvi! Slå det om ni kan!

Back to work. En hel kvart till! Sen är det kör, och sen gymnastik :)

Bilder från Tanias hej då-kväll (Anna)

Bilder från förra tisdagen ni vet.


Erika, Bella, Johanna <3, Emma


Friday, Erika


Tania-snyggo, jag


Helen, Matilda, Basse


Oscar, Per


Martin, Hampus


jag igen :)


Könet


Den här killen vet vi inte vem det var, men han var asjobbig och fes jätteäckligt hela kvällen, så att sved i ögonen alltså!!!

Nu väntar jag på att nån ska lägga ut bilder på facebook från i helgen som jag kan sno :) (Jag vill inte ta den där fuuula bilden på mig som Sanna har tagit som jag ser lätt efterbliven ut på...)

Mitt liv - en uppdatering till er (Anna)

För det är så intressaaaaaaant!!! :P

Det har varit helg. Jag har varit ledig. Eller vad man ska kalla det. Jag ska börja med att skriva om att jag i fredagskväll var ute och åt med Arvid och Johanna. Ja, buffé på Ghingis Khan, vad annars??? Jag behövde inte ta någon svamp för jag har redan det. HAHA! Sen tittade jag och Perra på IDOL. Så gött att den där Tove åkte ut, jag störde mej skitmycket på henne alltså, och hon sjöng ju mycket sämre än de andra och har NOLL personlighet. SÅ DET SÅ!

Sen var det ju lördag. Vi hade ju gymnastikuppvisning på travet, som Ninni redan har skrivit om, men man åkte ju hemifrån vid halv två och kom hem vid halv sex, så ledig.... njaaaaa. Sen på kvällen åkte jag och Johanna till Johanna Könsén som fyllde 25. Värsta barnet. Vi var ju fler där såklart, typ Frida och Bengt, Josse, Lotta mfl. Sen gick vi på SWEAT på NH. Fan vad folk alltså, jag körde och fick panik på att det var så mycket folk. Jag lider ju av klaustrofobi :) Jag och Jo-jo gick till Pitchers och drack öl/cola light. Sen drog vi till Platens och dansade, där var det lika härligt som alltid. Sen gick vi till Ågatan och mötte upp typ Perra och Danne. Sen vad tre åkte alla hem. Vilken toppenkväll det INTE låter som, men det var det såklart!

Sen var det söndag. Då helgade jag vilodagen. Litegrann. Sen hade jag gymnastikträning 11-13. Sen åkte vi till farmor allihopa för hon fyllde år. Förutom att Perra var smal och att jag hade en snorkråka på läppen (min piercing alltså) så var allt på topp. Allra högst var tonarten min pappa valde när vi skulle sjunga Ja må du leva. Sen hade vi styrelsemöte med Wifolka GF på kvällen. Det gick så bra så, vi hoppas på en ny trampett inom en snar framtid :) Sen tittade jag och Perra på film, Inglorious bastards. Nej vi hade inte sett den innan, vi är lite sena, men den var skitbra ju, lite lite döda bara.

Sen var det måndag. Förutom att jag gick upp för att åka till frisören vid typ halv nio (omänskligt tidigt) och att Carro hade bokat fel dag så var det en fin dag. Sen sov vi till halv tolv. Det är lyxigt! Sen städade inte jag, fast det verkligen behövdes (och fatta vad det behövs nu!!!). Sen hade vi gymnastikavslutning. Det gick ju bra, men det är skittrist att den redan är slut för terminen. Jag tycker nog det är tråkigare än vad gymnasterna gör nästan, jag ÄLSKAR gymnastiken och alla gymnaster vi har  nu <3 Sen tränade Johanna och jag. Sen tittade Perra och jag på film. Role Models. Den var SKITBRA!

Igår var det tisdag. Min sista lediga dag, nu jobbar jag alla dagar fram till julafton förstår ni. På dagen var jag, min kära (nåja) syster Ninni och Anders och Sören som de flesta av er nog känner till, och hade en lunchdejt på Frasses. Bästa stället i stan, lätt! Det var sjukt kul såklart. De är så underbara och roliga. Sen lyssnade jag på när de pratade uppe på Wifolkaskolan för sjuorna. Det var roligt, framförallt frågorna om de hade fått ett ligg eller om de hade en cross. Det är vad som är viktigt när man går i sjuan tydligen. Jag fick sätta huvudet mellan knäna för att inte få ett skrattanfall. Det var jättebra iallafall, sånt man själv hade velat höra i den åldern alltså. Fem toasters. Sen gick jag och Sören ner till Ninnis skola och de blev så glada så, barnen i hennes klass. Sören fick rita Sune på tavlan och skriva autografer. Inte jag :( Sen åkte jag hem och då kom Perra från sitt rep. Vi städade inte, men vi åkte faktiskt till CG! Sen såg vi på film, Twilight. FY FASEN, jag lyssnar hellre till tre timmar fiolspel än ser den där filmen igen. Det måste vara den sämsta film som nånsin gjorts! Jag älskade ju böckerna alltså, men man fattade fan ingenting av filmen och fula var de med! Inte ens trettonåriga tjejer kan väl vara så korkade att de gillar den där SKITEN!!!! Jag vägrar se den nya filmen iallafall.

Och idag är det onsdag, Perra har dratt hem tilll Vimmerby och jag har jobbat igen. Det var ganska skönt faktiskt (att jobba alltså, inte att Perra drog...). Och nu ska jag sova. Jag ska bara spela lite Theme Park först, ni minns väl det spelet, bästa ever!!!!!


Kyss!

Skjut mig! (Anna)

Jag ska skriva önskelista till mamma och pappa. Jag har kommit på 1) en salladsskål 2) en ugnsform än så länge. Skjut mig. Är det så här det är att fira jul när man är stor? Formar och skålar? På riktigt! Jag tänker önska mig en tågbana också nu bara för att väga upp det hela lite....

Speaking (Anna)

Ikväll har jag speakat på handbollen, som jag brukar göra ibland. Det var Mantorps IF mot HK GP. Hade jag tänkt till litegrann hade jag ju nästan kunnat fatta att HK står för handbollsklubb. Det gjorde jag inte. Jag kallade laget för HK en hel halvlek innan Åsa var snäll och kom fram till mig i halvtid och förklarade läget. Jag kunde ju lika gärna ha kallat Mantorp för IF, det hade ju varit samma sak. Nåja, sen kallade jag GP för "det andra laget" istället och det tyckte jag funkade bra. Annars gjorde jag bara en miss till och det var när Mantorp SOM VANLIGT klantade sig och slängde bort bollen. Jag råkade ha mikrofonen på och väste fram ett MMMMMMMMMMMMMMMMEEEEEEENNNNNNNNNN i den, innan jag insåg att den var påslagen. Så kan det gå. Stryk fick de i alla fall, typ med tio mål. Och det var ju rättvist, tyvärr, för de andra var så mycket bättre ungefär.

Det var dock en sak som störde mig (som den hemska och ytliga människa jag är) under hela matchen. Jag satt och skrattade hela tiden mest. De hade en i sitt lag med den ROLIGASTE kroppen jag nånsin sett. Ja, den äckligaste med för den delen. Han såg helt okej ut i ansiktet alltså och var inte så tjock i övrigt förutom att han hade den största BAKDEL jag nånsin sett. Den var överallt på plan! Det var som om de var en extra spelare hela matchen igenom. Jisses, den var som jacky chokladmousse i konsistensen alltså, och dallrade omkring där på plan. HUA! Dessutom skrek han hela tiden: Jag täcker bak! Ja, det gjorde han verkligen!

Över och ut.

Wake up and smell the flowers... (Ninni)



Två timmars sömn inatt... Känner mig som ett vrak..
Försöker pigga upp mig själv med positiva tankar.
Jag har en rolig dag framför mig.
Först ska hela dagen spenderas i Linköping - muséebesök och simhallen står på schemat.
Därefter blir det gymnastikavslutning.

Det här blir en BRA dag!


Lite gott och blandat (Ninni)

Vem är det som har varit förbi här hemma hos oss och hängt en jättesöt tomte på dörrhandtaget?? Inget kort eller så, bara en vilsen liten tomte. Oavsett vem avsändaren är så blev jag väldigt glad. TACK! (Lägger in en bild på den lite senare.)

Idag har det varit julmarknad ner på travet. Vi var där och hade gymnastikuppvisning. Tjejerna var som vanligt kanonduktiga, men det var väldigt trångt och svårt att få till det på ett bra sätt med mattan. Men vi är nöjda ändå! Gymnast-Annas mamma har filmat så jag hoppas att Anna lägger upp några filmer på youtube senare. Det var en trevlig marknad, men jag känner mig lite oartig för där var så himla mycket folk som jag kände men jag hann typ inte prata med någon. Ber om ursäkt till alla er som jag virvlade förbi och bara vrålade ett hej till sådär i förbifarten.

Per och Perra fick äran att vara med som roddare. Jäklar vad vi körde med dem. Efteråt åkte vi in till mjölby och käkade pizza.



Det har varit mycket gymnastik nu ett tag. Vi har hårdtränat inför täbling och uppvisning. I förrgår hade vi avslutning med torsdagsgruppen. Imorgon kommer Vikingstads gymnastikförening för att träna hos oss. Och på måndag är det avslutning med lilla gruppen och truppen. Sen blir det gymnastikpaus en månad. Lite synd eftersom det går så himla bra just nu, men också väldigt välbehövligt.

Har ni förresten försökt att värma upp och mjuka på en läktare någon gång?






Är det inte såhär ni sitter på era stolar där hemma???

Det gick ju riktigt bra!
:-)

Mer bilder från uppvisningen kommer alldeles säkert så småningom!


Jag har haft datapaus. Det var väl konstigt. Jag är ju datorberoende men nu har jag varit helt datorfri sedan torsdags morse. Nu hade jag 64 nya blogginlägg att läsa när jag loggade in på blogglovin och på facebook hade det hänt en riktigt rolig grej. Lorena, en utbyteselev som bodde hos oss, och som jag bodde hos när jag var utbyteselev i Italien, hade skickat en invite till mig. Så skoj, för jag har letat efter henne tidigare utan resultat. Det var en sån härlig tid i vackra Finale Ligure. Och familjen var fantastisk! Lorena själv var också nöjd för det var massor snö när hon var hos oss. Very exotish för henne. Och vi hade så jäkla roligt ihop. Trots vissa språkförbistringar och besvikelser över uteblivna husdjurspingviner...  Sånt här är ju det allra bästa med fejjan. Att hitta gamla vänner!



I torsdags var Åsa, Anna och jag på Eva's Julmarknad här borta i Spångsholm. Antagligen den mysigaste julmarknad jag någonsin varit på. Vi fikade och hade trevligt och njöt av Evas helt fantastiska hus. Helt otroligt vackert. Och så coolt att öppna upp huset för allmänheten sådär.


Torsdagslyx med rödtjut! :-)


Maja sålde tomtegröt och 20(!) sorters kakor.


Tycker ni att ni känner igen den vackra verandan som Anna och Åsa posar så fint på? Det var här Per och jag tog våra bröllopsbilder.


Ja.. Bortsett från a whole lot of work så var väl det en ok sammanfattning av veckan.
Hanna och Jonas. Jag lovar att återkomma snart igen. Kanske redan imorgon med lite godbitar från farmors kafferep?? Hon fyller år imorgon och det ska såklart firas med pompa och ståt.

Vi är unga (Anna)

Idag när jag kom från tåget så såg jag ett barn och en pappa som var ute med en hund. Vad glad ungen måste vara, tänkte jag, som får gå ut och gå med hunden, och hon får hålla i kopplet också fast hon inte kan vara så gammal! Ju närmre jag kom ju mer tyckte jag att jag kände igen hunden. Och jo, det kan man ju säga att jag gjorde, det var ju Ragge! Barnet var alltså Ninni och pappan var Per. Den bjuder jag Ninni på. Hon fyller ju ändå 30 om mindre än en månad, så det kan ja vara roligt för henne att jag tyckte att hon såg ut som en tioåring i sina tajts och ljusblåa dunjacka och toppluva. Varsegod!

Jag ser för övrigt också ung ut. Igår var vi ute och drack alkoholhltiga drycker i mängder och sa hej då till Tania som drar till Sydafrika idag (lyllosen...). Det var en kille ute som frågade mig hur gammal jag var, och Tania bara: Gissa! Han bara: Jag tror du är född -91. Jag tackade ocj tog emot. Vad härligt att se ut som 18 år igen. Jag berättar mer om Tanias roliga hej då-fest när hon har lagt ut bilder från den på facebook. Det är så mycket roligare när man har bilder ju. Men jag förstår ju också om hon har annat för sig än facebooka. :P

Nu blire Grey's Anatomy. Det är ganska dåligt men jag måste se det ändå.

Puss och hej.