Min Hanna (Ninni)

Ibland är det inget annat än blåa fiskar som hjälper här i livet.
Då är det tur att man har en underbar vän som helt plötsligt dyker upp med en hel påse under armen.



Tack gumman.


Grattis Jim! Igen. (Ninni)

Idag tar pappa pensionen!
Då kanske man undrar om det ska beklagas eller gratuleras.

Vi gratulerar!
Hipp hipp hurra för pappa Jim!

(Det borde finnas nån sång att sjunga för detta högtidliga tillfälle! Vi borde även fixa plakat, sätta ut björkar vid ytterdörren, bjuda på smörgåstårta eller ge honom någon form av silverbestick.)


Julias inflyttningsfest (Anna)

Igårkväll var jag, Ninni och Frida och ett tjugotal andra människor på inflyttningsfest hos Julia. Det var tema Kina på festen. Inte så att folk hade klätt ut sig så mycket utan mest att det bjöds på kinesiska saker. Tillexempel lyckokakor. Jag fick "Stop searching. Happiness is just next to you" (där satt Frida). Sen bjöds det även på risbrännvin. Det smakade inte sommar ni! Tvi vale. Frida och jag shottade upp våra. Sen fanns det även karaoke. Och här snackar vi en riktig karaokemaskin. Det var kul! Jag sjöng en tio sånger eller så. Väldigt uppskattat.........

Det var jättekul iallafall. Kul med nytt folk och så, även om korten bara är på såna jag känner. Men en kille som var där visade sig ha varit lärarpraktikant i min klass i fyran på Klämmestorp. Liten värld alltså. Sen var även min gymnastiktränare Niclas tjej där. Jag tjatade på henne att hon ska börja på gympan.


Johanna och värdinnan Julia ger kalaset 3 tummar upp och några fingrar på Julias axel. Det gör de rätt i! Så roligt var det!


Frida är den som går till källan. Tills hon själv en make får. Åhåhåh. (osv) Ur djungelboken. Här ses hon med Mao och sin rishatt.


Jag kinade till det rejält. Fisksåsen snapsade jag upp sen.


Ninni trotsade Anders Glennmark och hade pinnar i håret istället.


Man måste ta i från tårna. Ninni sjöng som en kinsesisk gudinna.


Jag skrek högt i mikrofonen som den fulla och jobbiga karaokemisshandlare jag faktiskt var.


Ibland var alla bara söta i soffan.

Sen gick jag och Frida ut. Först gick vi till Platå. Sen gick vi till Platens. Där träffade vi de andra. De fem.


Som David och Matsa tillexempel. De var ute och rockade fett.


Jesper och Arvid letade sopor.


Och så var det Pelle som som vanligt skulle bära på Frida. Den okände mannen på bilden låtsas som om det är helt normalt.


När vi sen gick vidare till ett tredje ställe, en ny läcker klubb som hette nåt, så råkade ARvid vippa massa cyklar så det blev lite dominoeffekt. Skulle jag vart en bättre fotograf så kanske det hade synts på kortet.


Sen blev det parkour för killarna.


Indeed. Go Jesper. Och Frida vickar lite på stjärten för kameran också.


Lite gruppbilder är aldrig fel.


Arvid påsod att jag har samma min som han har på kortet när jag fotograferar. Det kan nog stämma.


Vi var där.


Fast Mats ville inte ha med oss på kort.

Utgångens höjdpunkt? Ja det var Arvids kalsonger. Det är inte ota man ser en man i kalsonger ute på krogen. Men plötsligt händer det.


Hahahahahaha. Sjukt snygga!

Nu ska det sovas! Godnatt

Söndagssysslor (Anna)

Jag ska göra ett riktigt roligt inlägg om en riktigt rolig fest och trevlig utgång igår snart. Först ska jag skriva lite blajblaha om idag. Idag har jag sovit till klockan 13.00. Men då gick jag inte och la mig förrän jättesent ju, och tog tåget hem imorse 8.30 så jag gick ju ochh la mig igen kan man säga.
Sen var vi hos föräldrarna och åt födelsedagsmiddag för Jim. Han fick en telefon. Joppe och Ragge fick spelet. Jag fick kyckling och potatis och sås. Till efterrätt var det äpplepaj med vaniljvisp.
Sen var det handboll (se nedan).
Sen lagade jag mat och sen åkte jag till citygross. Jag såg ju på One tre hill också. Det följer jag. Det, idol, främmande fågel, grey's anatomy är de serier jag följer nu. Men sen tittar jag ju görna på CSI, Mord i sinnet och andra polisserier.
Nu har jag suttit i två och en halv timma och gjort medlemsregister och försäkrat alla gymnaster. Det är inget man gör i en handvändning direkt (om det är ett uttryck). Så jag är helt seg i huvudet.

Härligt att det är måndag imorn igen.......... NOT!

Matchreferat (Anna)

Det var så härligt med handboll igen. Jag var så lycklig. Dels vann ju Mantorp. Dels ledde de hela tiden och var jättemycket bättre. Tillexempel stod det 12-4. Jag visslade och hejade värre. Ninni skämdes. Men mest över pappa. När Linköpings nr 2 Ted Ottey (en riktig diva, men skitdålig som tror han är bra, enligt mig och alla jag känner) fick rött kort för riktigt ojuste spel skrek pappa: Väx upp och kom tillbaka nästa år. Någon ur Linköpingsklacken skrek till pappa: Vaddå, är det din son? Då ställde sig pappa upp och sa: Nej, det ser du väl på längden. Han som blev utvisad var väl en 1,90 eller nåt. Det tyckte jag var roligt.

Mantorp har ju förlorat sin bästa spelare Gustav Eka Ekdahl, det är jag ju lite ledsen över. Idag var helt klart Mantorps målvakt bäst på plan. Vilken kille. Det var också en med hela benet gipsat med ändå iklädd matchdräkt på Mantorps bänk. Han hoppades tydligen på spel.


Och målvakten räddar!

Hurra! Heja Mantorp!

Hoppsan! (Ninni)

När vi var på väg på handboll förut ringde Pers telefon.
Det var hans vän John som i panik berättade följande och undrade om Per kunde komma och hämta honom.

Johns bror Micke håller på att flytta till Köpenhamn. Idag skulle han ta tåget ner dit och John skjutsade honom till stationen i Linköping. Eftersom John är en snäll kille, hjälpte han så klart även till med att lassa på alla Mickes väskor. Men rätt vad det är så stängs dörrarna och går inte att öppna. Eftersom det är en liten stund kvar till avgång letar John rätt på en konduktör och påtalar problemet. Han ska ju inte med tåget och hans bil står tillfälligt parkerad på lastzonen vid stationen. Konduktören berättar att han inte kan göra något åt det, trots att tåget ännu står stilla. Mild panik utbryter. Nästa stopp är Växjö. Konduktören gör sitt yttersta och trots att det inte finns några spår lediga i Mjölby, lyckas de till sist ordna så att John kan gå av där. Per kunde hämta John i Mjölby och skjutsa honom tillbaka till Linköping. Lyckligtvis slapp han dessutom böter på bilen.

Jag älskar historier med lyckliga slut!

Mantorp och lite annat (Ninni)

Egentligen så finns det en hel del bloggbart just nu.
I fredags var vi 25 glada kollegor som var ute på stan och firade/svirade.
Igår var det Kinafest hos Julia. 
Dessvärre har lillasystern lagt beslag på kameran, så det får bli senare.

Idag har jag varit på Ikano och speedshoppat i en timma. En hel del fynd gjordes.
Därefter var det födelsedagsfirande på Slåttervägen.
Mamma hade lagat god god mat i vanlig ordning och pappsen blev firad ordentligt.

Tänkte på en sak.
Det händer verkligen mycket i Mantorp så här en helt vanlig söndag.
Hos Sissi Lilja var det stora hopptävlingar, massor folk och hästar överallt.
Så då fick jag sitta i bilkö en liten stund.
I Gottlösa! Sånt blir jag fnissig av.

Sen fick jag sitta i bilkö en liten stund till, när jag skulle förbi Mantorp Park.
Där var det nån slags Grand Finale i nån slags bilkörning.
Helt sjukt mycket folk och bilar.

Under eftermiddagen bjöd Mantorps handbollslag på stor underhållning.
Derby mot Linköping och precis knökfullt med bilar där också.
Så Per fick uppfinna en egen parkering bland cykelställena.

Det är minsann ingen liten håla, Mantorp.
Det är här det händer!


Grattis Jim!

Idag fyller Jim the King år. Vi, alla hans barn, och säkert många med oss säger stort grattis! 


VÄRLDENS SNYGGASTE SKOR! (ANNA)

Jag har nya skor. Ett par Adidas ZX 700. Underbar modell. De är de snyggaste skor jag nånsin sett. Jag är så lycklig. Jag ska sova med dem i natt. Sen ska jag gifta mig med dem. Och älska dem föralltid.

De måste dock även ses live. För färgerna stämmer inte riktigt överens på korten med hur de ser ut på riktigt. De är bubbelgumsrosa och lila som min adidasjacka ungefär.


 

Med blixten på blev färgen rikitgt missvisande!

(Det mörka är ju lila egentligen!)

De är så snygga. Och ihop med min Insight t-shirt med texten check your self i olika färger har jag varit riktigt snyggt klädd idag.

På Julias fest imorrn ska jag självklart ha mina nya skor. Till det blir det nog en gul Paul FRank t-shirt som det står med glittriga pastellfärgade bokstäver So cute I could just vomit. Och så kanske mina svart Elvine-chinos.

Jag har så mycket kläder alltså. Det är så konstigt att jag ändå inte har nåt att sätta på mig på mornarna.





Ikväll har jag sett ett avsnitt Morden i Midsomer och ätit hemgjorda negerbollar till. Vilken lycka. En lugn härlig fredagskväll med Tomin och Pumba, och imorn blir det fest. På söndag ska vi fira pappa. Handbollen drar igång också. Fin helg. I fina skor.

God morgon! (Ninni)

Det är fredag, hörrni!
Hoppas att ni får en bra dag!


Ett Ragge-inlägg (Ninni)

Ragge har EN kompis, Bosse, och de har börjat brevväxla.
Nu gläds vi alla för Ragges skull.
Det är kul för honom att ha en brevvän, även om det är hans bror som ju är skyldig att älska honom.



Tjena Ragge !


Kul att få höra ifrån dig! Napp hos några snygga brudar på sistone?
Igår var jag hos min flickvän, vi busade i flera timmar så idag haltar jag på ena benet (inte på det 5:e) och tar time-out från världen.

Tack för tipset om den nya mopssidan. Du håller dig verkligen uptodate! Morsan fick i uppgift att direkt sätta in en bild på mig också, du har rätt: nu ska jenkarna äntligen få se hur en riktig mopshane ska se ut! Väntetiden på bilderna är 2 månader, vi väntar med spänning att få se både mina och dina publicerade.... (Det blir kontrakt i Hollywood, skulle jag gissa på.....)


Morsan sorterar just bilderna från Mopskalaset, de ska publiceras i nästa års dagbok på min hemsida. Jag har skrivit en del om din popularitet och framfart hos brudarna, he, he....


Har pratat med Ylva också, men hon var på vresigt humör, det har tydligen inte gått så bra på utställningarna. Läste på din blogg att även du blir orättvist behandlat, det ska du skita i. Vem som helst med ögon kan ju se att du är en 1:a klassens mops, en uppseendeväckande snyggig och självklar artvtagare till Clark Gable, det tycker jag, päronen och säkert en massa folk med oss. Hur går det med bruden Vendela? Eller har du annat fuffens för dig? Jag förstår att du kör hårt med gubbarna på jobbet så det kanske inte blir inte så mycket tid över för raggning? Ylva skulle i alla fall sätta igång och tillverkara nya negermopsar, hoppas att det går bra, för Ylva alltså...

Annars går årstiden över sakta men säkert till höst och snart kan man busa bland löven. Ska ut på långpromenad med Philippa endera dagen och sen ska jag vänstra med Ingeborg - en liten mopstik som bor alldeles i närheten. Ärligt talat var jag mest förtjust i den svarta mopshanen på Mopskalaset, synd att jag inte tog hans telefonnummer....

I väntan på bättre tider ägnar jag mig mest åt morsans garnskåp och att pippa Fido & Helge - mina trogna sexslavar.

Hälsa dina päron och ha det så bra tills vi hörs/ses igen.

Kram från din brorsa Busiga Bussiga Bosse.


Nu är enda problemet att jag inte lyckas få Ragge att skriva tillbaka.
Han fattar inte hur man gör.
Eller så har han problem med finmotoriken.

Direktrapport: Karlsbo (Ninni)

Kom nyss hem efter en låång dag.
Först studiedag och föreläsningar i Mjölby hela dagen.
Sen direkt till gymnastiken.
Sen in till Linköping för att hämta Mia vid tåget.

Var lite hungrig så jag tänkte göra mig te och mackor.
Började med att jag skulle hälla vatten i en kastrull och dog av chock.
Lite i alla fall.
Världens största spindel satt och glodde elakt på mig i diskhon.
Så det var ju inget annat än att använda sig av vattenkranen i badrummet istället.
Sen skulle jag fylla på te i en tesil.
Tappade naturligtvis teburken varpå nästan allt hamnar på golvet.
Fram med dammsugaren.
Hela tiden på ett smidigt sätt för att undvika att få ögonkontakt med monsterspindeln.
SEN, när jag hade fått ordning på allt, skulle jag ta fram mjölken till teet.
Vad hände då?
Jo, då råkade jag såklart putta till en burk creme fraiche som självklart gick sönder och skvätte ut över hela golvet.
Torka, torka.
Utan att mucka med spindeln.
Och alltså utan att kunna använda kranen i köket.
Jag for som en virvelvind mellan kök och badrum.

När jag var klar, avnjöt jag min vid det laget halvtorra smörgås och mitt ljumma te.

JAG PAXAR!!! (Anna)

Jag vill bara en gång för alla paxa två bröllopslåtar. Så att alla vet det, och att ingen annan jag känner tänker ha dem på sitt bröllop. Så får man väl göra?

Jag ska ha:
1) Kent - Utan dina andetag
2) Jeff Buckley - Hallelujah

Så att alla vet. Eftersom jag förmodligen gifter mig sist vill jag bara försäkra mig om att jag får ha dessa låtar ifred.

Puss och godnatt!

Bloggtorka (Anna)

Hej.

Ninni och jag har fruktansvärt mycket i våra liv just nu. I varje fall Ninni. Jag är bara trött hela tiden. Jag hoppas inte jag håller på att få ett skov. Men därför blir det inte så mycket bloggning. Och när det väl blir bloggning blir den tydligen inte heller så rolig...

Ikväll har vi varit på bokcirkel hos Julia. Hon har en fin ny lägenhet. Vi åt god mat och diskuterade boken. Ninni och jag åkte dock hem klockan tjugo i åtta. För Ninni hade arbete att göra. Och jag ville inte åka tåg, så jag följde med. Men eftersom två av oss ändå inte hade läst boken så kan man ju inte tycka det var dåligt av oss att åka tidigt. Hoppas inte Julia tog illa upp bara, men vi ska ju dit på fest på lördag. Jippie!

Boken fick iallafall 6,5 i betyg. Jag gav den 4 i betyg, medan Ninni en 9. Det är kul när alla tycker olika tycker jag. Det är det roliga med bokcirkeln. Att man läser böcker man inte skulle ha läst annars. Nu har vi läst en bok från 1910!

Annars har det inte hänt så mycket. Idag var jag på "affärslunch" kan man säga. Min första, fasktiskt. Det var jag, Pelle och Marie och Daniel på WeSC. Det var intressant. Jag hoppas på att jag ska kunna bidra med lite planerande eller så nu när vi ska göra om. Jag har bra minne.

Idol måste diskuteras också. Det är ju väääldigt viktigt just nu. Vi hejar ju självklart på Johan Palm. Han kommer nog att gå vidare, idag var han ju jättebra. Det är så roligt med nåt att engagera sig i.

Imorrn är det gymnastik igen. Både barn och egen. Det är kul med gymnastik alltså.






Men just nu vill jag bara SOVA.

Igår var det fest (Anna)

Nu ska jag bildblogga om festen igår. Ninni har lagt in bilderna. Hon meddelade att av de 130 korten var ungefär 70 av dem på Stina. Vi bjuder på några av dem. Vi bjuder även på bilder från middagen, spexen, singstaren, uppträdandena och dansgolvet.

Först var det tipspromenad. Jag och Hansson vann. Enligt mig. Enligt Alle och Berta vann Josse och hennes promenadpartner. Jag krävde omräkning av poängen, men idag kan jag erkänna mig besegrad. 

Sen var det mat. Vilken mat sen! Den bästa potatisgratängen jag ätit. Och Ceaserdressingen sen alltså! Alle är skitbra på matlagning, indeed. Vi satt vid BÄÄÄÄÄÄÄÄÄSTA BORDET. Det var jag, Ninni, Frida, Helena, Cici, Anna W, Emma och Madde. Sen även Jens. Vi hade galet kul.

Sen var det dans. Det var kul!

Per var riktigt på g. Han var rolig. Han hade längst också. Ja, det var roligt att träffa massa gamla bekanta som man inte sett på länge. Det var som en reunion.

Tack för en rolig kväll Alle och Berta. Här kommer bilderna. De säger mer än ord.






































































Skitkul (Anna)

Det var roligt i Corren idag med den som gav dagens ris "till alla som rider på skitnödiga hästar". Hahahaha.

Ha en bra dag!

Samtal med Anna kl. 19.14 (Ninni)

Jag: Vilken jättesnygg tröja!

Anna: Jag vet. Allt på mig är snyggt.


Min syster är inte bara snygg. Hon är ödmjuk också.

Edit (Edit)

Ni har väl sett???



Imorse fick jag ett samtal. Den var den eminente journalisten Jörgen "Edit" Auer. Han frågade om jag hade läst dagens Corre och om jag hade skrattat. Det hela gjorde mig lite snedställd. Jag hade läst A-delen och om Jörgens ryggskott, och framstår jag alltså som så okänslig att han ringer och undrar om jag skrattat åt hans olycka? Eh... svarade jag lite förbryllat.
Det var inte det han menade. Han menade dagens bloggcitat (se ovan) i B-delen. Han förklarade att han redan skickat in en rättelse till Edit på Corren och att han själv skulle skriva ett inlägg om den olyckliga felskrivningen på sin alltid lika underhållande blogg.
HÄR kan ni läsa hans inlägg. HÄR kan ni läsa hela bloggen.

Ninni och jag anser oss båda vara Edit. Edit och Edit, kan man säga om oss om man vill. Eller så är båda Ninni. Ninni och Ninni säger man då. Nej, från och med nu går vi tillbaka till våra vanliga namn. Ninni och Anna. Kakan och Bullen. I och pod.

Så håll ögonen öppna efter rättelsen när Corren kommer imorn.

Vi vill tacka Jörgen (som vän, journalist och god Edit) för att han uppmärksammade den lilla palavern och gav oss upprättelse.

(Under tiden vi har skrivit detta inlägg har vi skrattat så tårarna och annat har sprutat. Vi är så jädra roliga ibland. Mest alltid.)

Det där gick ju bra! (Ninni)

Så söt han var, Johan.
Man ville ju bara nypa honom i kinden.
Och han var ju faktiskt väldigt duktig!

Nu säger vi god natt.
Vissa är tröttare än andra...



(Med den här bilden ville jag egentligen bara visa att RaggeRagnar, "The One And Only", fortfarande är vid liv. Jag förstår att ni saknar alla fina hundbilder!)

(Undra om Anna nu planerar att kontra med en kattbild?)

Nu hejar vi! (Ninni)

Nyss hemkommen från gymnastiken.
Tjejerna och killen var precis lika bra som vanligt, om inte lite bättre till och med.

Dessförinnan var det föreläsning i Mjölby.
Återkommer till det en annan dag, men det var väldigt intressant.

Ikväll är en kollegas son med i Idol.
Han heter Johan Palm och är en av de där som fick vara med på audition efter att ha skickat in en demo till TV4's hemsida.
Tror han är med mot slutet.
Jag pressade hans stackars mamma ganska hårt tidigare idag och jag tror att det går ganska bra för honom...

"Ledig" (Anna)

Idag är jag LEDIG. Jo, det är sant! Jag tvättar, städar, handlar på city gross, lagar mat och planerar bak. Sen är det ju gymnastik också då. Det måste jag också planera. Så ledig... nja. Men jag sov till klockan nio. Det var lyxigt.

Jag hatar verkligen att städa. Jag diskar och tvättar och sånt med GLÄDJE jämfört med att städa. Fy fan. Jag har klippt klorna på Timon. Det är bara lägga henne på rygg så spretar hon ut klorna själv. Hon är så duktig. Lady har jag klippt en klo på. Hon är inte alls duktig. Bara tjock.

Nu ska jag äta pyttipanna. Jag har gjort matlåda med.

Oj, nu fes katten här. Jag måste gå.

Varför? (Ninni)

Varför!
Varför är jag inte i sthlm när ett av mina favvoband är där och spelar?

En av de väldigt få nackdelarna med att vara lärare är att det är hopplöst att vara ledig så här mitt i veckan.


Speechless (Ninni)

Jag har varit på en väldigt bra föreläsning idag.

Mats Andersson, från ett företag som heter
netscan, har berättat om hur våra unga har det på internet.
Hur vanligt det är med pedofiler på ungdomssajterna, som i de flesta fall har ett nära samarbete med porrindustrin, och hur de går till väga för att vinna barnens förtroende. (Begreppet "ful gubbe" finns tydligen inte längre. Nu uppger snuskäcklen sin riktiga ålder och jobbar istället långsiktigt. Eftersom var och varannan unge har webcam så blir de avslöjade för snabbt annars.)

Ruggigt, var det.
Helt ärligt så trodde jag att jag åtminstone hade lite koll på vad som försiggår på nätet.
Det kan jag nu konstatera att jag inte har.

Edit:
Nu har jag även gjort läxan.
Vi skulle logga in på snyggast.se's chat som t.ex. Lisa12.
Mats sa att det antagligen inte skulle dröja mer än 15 sek innan vi blivit kontaktade i ett sexuellt syfte.
Det stämde tyvärr.
Fyra hugg på mindre än en minut.
Det var riktigt obehagligt!
Det har hänt mycket sen "heta linjen"...
(Och när någon vill camma med en betyder det inte att de vill borsta ens hår...)

Hello (Stevie Wonder)

Nu börjar dagen lida mot sitt slut och jag ska snart gå och sova. Det ska bli gött. Idag har jag varit lite trötter allt. På jobbet har jag märkt kepsra och skrivit in lite grejer och hängt ut lite kläder och sålt lite och allt det vanliga. Imorn ska jag bita i alternative earth som bara har euriska priser. Därför skrev jag inte in  nåågra nya grejer idag. För jag var trött i hjärnan.

På gymnastiken var jag mest med och tittade. Det var en ny tjej med som var vig som ett as. Hon kunde böja sin kropp hur som helst. Men hon hade aldrig kört gymnastik förut så hon kunde inte ens göra kullerbytta. Annars tränade vi frivolt idag. Det är det jag tycker är roligast. Jag vet inte varför jag var så opepp. Träligt. Jag ska nog sluta med gymnastiken tror jag.

Igår var Sara och Ninni och då blev även jag väääldigt opeppa på barngympan. Det var nästan synd om barnen för det gick ju ut lite över dem. Men de är så stojiga ibland. De kan inte bara vara tysta och lyssna på vad vi säger och då är det svårt att lära dem nåt. Vi måste nog bli lite hårdare "fröknar".  Men man vill ju samtidigt vara nån de tycker är rolig, inte en surkärring.


Åh vilken fin flickis Anna gör, ni ser vilka raka ben hon har!


Ajajaj, vilken öppen salto Ebba råkade göra. Vi har inte tränat så mycket salto än. Så snart sitter den nog.


Eh vilket fin grenhopp över barnvoltkudden Alicia gör ISTÄLLET FÖR ATT TRÄNA. Fyfy.


Elin stretchade. Det är alltid viktigt.


Sen var det volt. Det är roligast att träna trampett tycker jag. Då måste man verkligen vara med så att det inte händer nåt.

Jag har massor mer bilder, men dem sparar jag till helgen, då ska jag göra ett skitlångt inlägg. Ha!


Stressad (Anna)

Jag hann inte blogga igår kväll. Jag var och tränade och kom inte hem förrän tjugo i tio.

Jag hinner VERKLIGEN inte blogga nu.

Men ikväll ska jag nog blogga några läckra gymnastikbilder och lite annat som ni älskar :)

Om jag hinner. Jag ska ju träna och måste åka till city g och handla innan.

Kan hända även den bästa... (Ninni)

Syftningsfel?
Jo då, det är sånt som händer.
Borde kanske den där hemsidesansvariga svenskläraren sätta sig i skolbänken igen?
För hur tidigt får föräldrarna egentligen lämna sina barn på fritids?
(Det går inte att ändra i notiser, om ni undrar varför jag inte fixar till det.)

Det är verkligen fullt upp den här veckan!
Långkonferens idag och flera föreläsningar senare i veckan!
Shit, vad jag kommer veta mycket sen!
Dessutom håller jag på med ett jättekul projekt på jobbet.
För en gångs skull är det något som jag faktiskt kan blogga om, och det ska jag göra också. Så fort jag börjar få lite mer koll.
Och i helgen är det dags för Alle-balles och Berta-stjärtas fest. (Ja men man blir lite barnslig när man hänger med ungdomar hela dagarna.)
Tjoho!

Skit (Ninni)

Det är inte så svårt att gissa vad grann-bonden har ägnat dagen åt.
Till och med inomhus luktar det gödsel...
Jag som var så hungrig när jag åkte från gymnastiken.
Det har gått över nu.

Bilder utan text (Anna)


Frida var het på killarna som vanligt. Jag visade mina stora tänder som vanligt.

Konstrundan (Anna)

Idag har jag varit i Vadstena på konstrunda. Det var jag och Joppe, som har fått vara hos mig idag. Först åkte vi till Frida och hämtade lite saker jag glömt. Sen åkte vi till McDonalds och åt. Det gillade Joppe. Han fick 1,5 pomm fritt.

Sen åkte vi till Vadstena. Jag gick först och tittade på Jesper och hans mamma Ninna. Ja, jag tittade på deras grejer snarare. Det var så fint så. Jesper är riktigt duktig.

Sen gick jag runt och tittade på lite olika utställningar. Joppe gjorde stor succé. Ibland mer än vissa tavlor. Han var så söt och snäll och gnällde bara lite ibland när han fick tråkigt.

Jag avslutade med att gå till Jane Kruuse och titta på hennes tavlor. Hon är lite av min idol. Det är sjukt fint!!!

Japp, så jag åkte hemifrån vid kvart över tolv och kom hem halv fem. Kulturligt av mig alltså. Då tittade jag på teve och Joppe tittade på Timon och Pumba. Pumba lät som en moped.

På kvällen var jag och Joppe ute på långis.

Nu ska jag se film. Jag är gaaanska sliten efter igår. Jag undrar vad som hände alltså.

Vad härligt. En hel jobbvecka framför sig. Jag är inget utvilad. Men jag har inte feber nu iallafall. Ja, jag är nog frisk. Bara lite snorig.

Vilken kväll (Anna)

Igår var jag och Frida ute. Innan satt vi hemma hos Frida och drack lite vin. Vi såg på musikmaskinen och sing-a-long. Det kan ju inte bli bättre!

Själva utgången kunde ha blivit bättre. Jag undrar om vi fick nåt konstigt i våra drinkar för det smällde bara till och sen blev vi ja, tokfulla, kan man säga. Då åkte vi hem.

Men fram tills dess var det roligt! Jag har massa bra bilder.

Men dom får ni tyd se imorrn eller nåt för min hårddisk är full så jag kan inte lägga in dem. Jag får flytta alla mina bilder till d: Det tar bara 202 minuter.

Jag tar bilden från fridas blogg så länge. Den är från nightlife.



Imorn får ni se på fina bilder. Kex och grejer.

Mitt fina fat (Ninni)

Jag tycker väldigt mycket om mitt Matteus-fat.
Maten blir liksom godare om den serveras på det.





Grillsäsongsavslutning (Ninni)

Eftersom jag var så frusen efter hundutställningen igår gjordes en mycket bra överenskommelse.
Vi backade ett antal år tillbaka i tiden och jobbade efter gamla könsindelningar.
Kvinnan - det vill säga jag - arbetade i köket.
Männen - alltså Per och Jens - kavlade upp ärmarna och målade huset.


Då de trötta männen kom in, fick de några uppskattande kommentarer för det hårda arbetet samt en kall öl i näven.


Lax- och skaldjursspett, grillade rotsaker och en god sås som Jens hade gjort.


Sen stekte vi lite också.


Efter en stund kom Malin.
Hon hade hållit en föreläsning om ost för en väldans massa människor.
Bra gjort, tycker jag.


Joppe ville leka.


Ragge ville inte leka.

Kvällen slutade med att vi blev lite packade. Alla utom Malin förstås, för hon körde.
Det var en skojig kväll!

Ännu mera hundbloggande (Ninni)

Det är skoj med Joppe.
Det går liksom lite snabbare när man är ute på promenad.
Han är en riktigt hurtig hund.
Det är mer än man kan säga om Ragge.
Man kan inte anklaga honom för att vara sportig, direkt...



(Jag vill göra er uppmärksamma på att Per fortfarande går klädd i shorts. Det är inte normalt. Snart kommer han kallas Shortsmannen och vara med i Filip och Fredriks program om konstiga människor.)


Utställningen (Ninni)

Det gick inget vidare igår på utställningen.

Eller Joppe är jag väldigt nöjd med, förresten.
Han var väldigt duktig och visade sig fint, förutom att han vägrade visa tänderna.
Det blev ett HP och väldigt nära BiR.

Egentligen är jag nöjd med Ragge också.
Han är fin, den lilla korven.
Han kan ju inte rå för att domaren hade taskig smak.
Även där blev det HP och än en gång väldigt nära att bli BiR.

Jag hade även anmält båda två till korvstafett.
Där hade vi garanterat haft vinstchans!
Men det var så kallt att vi åkte hem istället.
Både Joppe och jag hackade tänder, Ragge har ju lite mer hull som håller honom varm.

Det finns en hel del underliga hundprytlar.
Vad sägs till exempel om Uppfödar-Ylvas systers hundvagn?

Stinky och Spinky (Ninni)

Nu tar jag med mig hundarna och åker på utställning.
Det ska nog gå bra.
Den ena är så mager att han ser ut att kunna gå av när som helst.
Den andra luktar illa.

Åh ajajajajbuff.


Mysbyxkväll med en av mina Hannor (Ninni)

Jag har flera Hannor i mitt liv.
Det här är en av dem.



Det händer mycket spännande i Hannas liv just nu.
Jag är SÅ glad för det!

Vi har haft myskväll.
Obligatoriskt är myskläder (även om Hannas egentligen var lite i piffigaste laget), promenad, film, pizza och så klart väldigt mycket prat.
Gött!

Ploppe (Ninni)


(Okej. Den var ganska dålig..)

Snoppe (Ninni)


Hoppe (Ninni)


Men vad i helvete! (Ninni)

Det här är ju inte klokt!
Det är soligt ute!



Äntligen.

Joppe på långbesök (Ninni)

Föräldrarna är i Danmark på vänortsbesök så Ragge ska bo hos oss i helgen.
Eftersom Joppe är en ännu värre terrorist än vad Ragge var då det begav sig, är jag rädd att vi kommer bli totalt utmattade och få minst tre nervösa sammanbrott.
Ragge är dock överlycklig och tror antagligen att Joppe är här enbart för hans höga nöjes skull.



Tänkte att om jag busar loss ordentligt med dem nu, så kanske de är döda av utmattning ikväll.
Man kan ju hoppas i alla fall...


När jag ordstävar (Anna)

Idag kom jag på ett nytt ordspråk på jobbet. När jag skulle packa ner en pappas alla barnkläder i en påse fick jag ta lite hjälp av mina ben. Alltså, jag fick stoppa in ett par termobyxor mellan knäna för att ha båda händerna fria för att få ner allt annat i påsen. Då sa jag glatt till kunden:
Ja det man inte har i huvudet får man ha emellan benen.
Det tyckte han lät jättebra. Det var inte för snuskigt skämtat för honom, upplyste han om. (Det var inte meningen att vara snuskig. Det var meningen att vara vitsig. Jag hade ju saker mellan benen. Som när Frida höll i en låda. Då sa Arvid: Här står du och håller låda.)

Jag måste ha väldigt många saker mellan benen med tanke på hur lite jag har i huvudet.

Är det nåt jag är så är det ointelligent. Jisses vad lite jag kan. Jag kan inget om krig och gamla kungar och annan samhällsinformation. Men bra minne, det har jag! Jag kan flest sångtexter av alla jag känner.

För övrigt så har jag ont i halsen. Så där halsfluss-ont-i-halsen. Jag ska inte träna imorgon. Men jag hoppas det blir bättre. Nu blir det panodil och sängen.

Ciao bella!

Brago bokstavskex (Anna)

Hittills har jag ätit HEPATIT, SEKT, SNYFT och JÄDDA (jaja,nästan). Det är roligt det där.

Bajsblöjor (Anna)

Nu har ju vi 70% rea på alla barnkläder och inredningsgrejer. Dagarna går åt att förklara VAD det är som är på rea och stå i kassan. Eftersom det går sjukdomar på jobbet är det bara jag och Frida.

Detta betyder iallafall att hela butiken är fylld av skrikiga ungar. Skrik och gap och tjut och skit. Med skit menar jag bokstavligen SKIT. Det äckligaste jag vet är det är att föräldrarna ska LUKTA i skrikungens blöja för att se vad som finns där. Lyft på blöjan och ner med näsan. Jag spyr lite i munnen varje gång. Frida och jag funderar på att uppfinna (det var Fridas idé, hon är den smarta) en blöja som ändrar färg när den är full. Så slipper man doppa näsan i skiten.

Annars har jag en liten svacka personligt. Det är det här med fula killar. Att jag tydligen drar dem till mig. Det måste ju betyda att de tycker att jag "spelar i deras division". Förr var det inga fula killar som stötte på mig ute på krogen. Nu är det bara fula killar och några halvdana. ERGO: jag var snyggare förr. Japp, det är bara att bita i det sura äpplet.

Det är ju lite jobbigt bara eftersom jag har fått de snygga killarna förrut och nu ska behöva byta ner mig. Nu är de killarna jag vill ha för snygga för mig. De tänker "Shit, hon tycker tydligen att vi spelar i samma division".

Livet är hårt.


Nu ska jag träna mig snygg.

Ännu en anledning att älska gymnastik (Ninni)

Eller kanske inte.

Men jag gillar kombinationen rondat-flickis-salto-snopp.


Svett (Anna)

Vilken dag. Den har varit lite svettig kan man säga.

Det började på morgonen med att Frida och jag stressade runt och satte upp 70%-realappar på jobbet. Samtidigt skulle vi ha hand om kassan. Samtidigt städade jag i skyltfönstrerna. Santidigt var det en massa kunder som ville ha saker på lagret. Jag hade en stooor varm tjock tröja på mej. Jag blev varm och svettades lite på överläppen. Sen kom Pelle och räddade oss från fortsatt svettning.

Sen gick jag och Sara till gymnastiken. Då blev jag nästan lite svettig mellan brösten (nåt som inte Ninni ville känna efter by the way...).

Ja, sen var det gymnastik. Med lillgruppen lekte vi följa John. Redan då blev jag lite svettig. Sen kom jag hem alldeles nyss, vilket innebär att jag haft barngymnastik och förberett 16.10-19.00 och sen tränat (hoppat, studsat och s p r u n g i t ) 19.00-21.30. Nu är jag verkligen svettig. Inte bara nästan. Det ska bli gött med en dusch. Gärna kall.

Ja, gymnastiken gick jättebra. Anna (en gymnast, som råkar ha ett sånt shysst namn) ville lära sig nåt nytt. På ungefär en kvart lärde hon sig sidvolt. Och Ebba gjorde den högsta volten nån nånsin skådat i Vifolkahallen. Och alla andra var också jätteduktiga. Ni som inte fatta thur kul och fascinerande gymnastik är måste ju vara dumma i huvudet. Tänk att kunna göra såna saker med sin kropp. Ojojoj.

Nu är det en (härlig) vecka som kommer. Jag och Frida ska gå ut på lördag. Vill nån annan kvinna följa med så säg bara till. Här skas pratas killar och ballonger. HAHAHAHAHAHA (ett skämt till Frida, varsågod).

Som en söndag ska vara (Ninni)

Igår kväll blev vi spontaninbjudna på söndagsmiddag hos Malin och Jens.
Då tackar man knappast nej.
Vi hade väldigt trevligt i vanlig ordning.




Klassisk husman. Grönsakerna är egenodlade men inte av mig.


Jag hann inte ta kort på efterrätten för den tog slut så fort.
Det var persikor i socker och äpplecider och så en klick cognacsgrädde på det. Smaskens!

Malin var extra glad för Per lagade hennes dammsugare som har haft ett allvarligt fel.

Det var en väldigt bra söndag igår.
Men idag är det måndag och det är också en bra dag.
En hel härlig jobbvecka framför sig!
Vad lyxigt det är att kunna skriva så utan att vara ett dugg ironisk.

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt... (Ninni)

Idag har det varit fälttävlan i Valla.
Hanna var uppe med tuppen och red dressyr och efterföljande hoppning redan klockan åtta i morse, men då valde delar av fancluben (=jag) att ta sovmorgon.
Trots det gick det bra för Hanna och hon ledde klassen efter dressyr och hoppning.

Klockan två var det dags för terrängen. Alltså det roligaste.
Då var vi självklart på plats för att supporta!


Hanna har många hästskötare när hon tävlar.
Min roll här är att ha ett man to man pepptalk med Pirre.


Hannas brorsdotter Tilda kliade Ragge på ryggen.

Hannas andra brorsdotter Thelma höll för näsan för att hon tyckte att det luktade hästbajs överallt.


Pepptalket fortsätter...

Så var det dags för Hanna att ge sig ut.
Hanna rider den i den lättaste (eller kanske minst svåra?) klassen som kallas debutant.
Den här banan kändes inte särskild debutantig.
Den var betydligt svårare än så.
Så pass svår att fälttävlansspecialisten Gällerdal-pappan misstog banan för att vara enstjärning, det vill säga ett litet hopp upp på sisådär tre-fyra svårighetsgrader.


Men Hanna gav sig ut ändå!
Full fart!


En av de lite för svåra svårigheterna. Två hinder på följd i en väldigt snäv sväng.
Men det fixade Hanna utan problem!

Sen blev det värre.
En vägran vid en grav och Hanna bestämde sig för att ta chicken-vägen istället. (Man kan oftast välja ett enklare hinder men som tar längre tid.)
Tyvärr var chicken-vägen inte särskilt chicken-aktig.
Ett litet hinder som bara var en meter brett.
Det tyckte Pirre var otäckt.
Efter att ha tagit sig över hindret på ett lite annorlunda vis trillade stackars Hanna av.
Lyckligtvis utan några allvarligare skador, men väldigt besviken.

När Hanna blev omhändertagen, omplåstrad och omkramad ledde jag tillbaka Pirre till transporten.
En förvirrad funktionär guidade in mig på banan, samtidigt som ett ekipage dundrade förbi.
Man kan tro att jag borde blivit chockad av att nästan ha krockat.
Men nej då.
Jag blev chockad av att ekipaget så ut såhär:

Lyckligtvis hade ryttarinnan lite mer kläder på sig.
Och nog för att man alltid bör ha skor med klack när man rider, men pumps tror jag är lite overkill.
Jag gissar att den tjejen har rosa som sin favoritfärg.

När vi åkte hem hade bara två ekipage lyckats ta sig runt banan utan fel på hinder.
Av det kan vi dra tre slutsatser:
1. Banan var lika svår som den såg ut.
2. Hanna behöver inte deppa för att hon vurpade på en debutant-terrängbana, hon ska istället vara nöjd över att ha tagit sig runt en halv enstjärnig terrängbana.
3. Jag måste ändra taktik i Pirres och mina pepptalk.

En fin lördag med min vän Jesper (Anna)

Igår var det lördag! Jiho! Det är den bästa dagen på hela veckan. Det är ju lite synd eftersom det är söndag idag och alltså en vecka kvar till nästa lördag. Men idag i kyrkan har jag ju lärt mig att ta vara på varje dag och livet och allt så jag ska njuta av alla dagar i veckan från och med nu. Utom de dagar jag ska städa.

Nåja, igår var det jobb. Det var Frida, Pelle och jag. Det var kul.

Sen på kvällen var jag med Jesper. Han var här. Vi tittade först på matchen (ja, THE game Sverige-Albanien). Sen tittade vi på våran klassresefilm från nian. Förutom när Jesper får fejkad erektion tycker jag att han klarar sig undan ganska bra. Jag är däremot helt sjukt fjortis. Jag skriker ganska mycket. Vi skämdes ganska mycket över oss själva. Jag fick sänka ljudet flera gånger. Men det var roligt!

Vi tittade också lite på film från skolavslutningen i nian. Vi skrattade åt en som sjunger jättefalskt. Jag vill inte nämna några namn, men hon började på Å. Usch, så hemska vi är.




Ja, idag har jag varit och sjungit i kyrkan. Det var kul. Nu lagar jag mat (kykling, dragonsås med honung och senap, potatis och färsk sparris, mumsfillibabba!). Sen ska jag bara slappa heeeeela dagen. Härligt!

Vi ses.

Bokcirkelns medlemmar! (Ninni)

Vem är det som ska välja bok till nästa möte?
Det är inte jag, va?

The Bucket List (Ninni)

Filmkväll ikväll.
Ungefär vad som orkas med en fredagkväll.
Tänkte tipsa för det var en ganska trevlig liten film.
Bra skådisar, en del skratt, och så några tårar på slutet.


Wohoo! (Ninni)

Idag var Per snäll mot mig.
Det är han i och för sig alltid.
Men idag var han extra snäll och gav mig en present.
Lite oförtjänt, kan kanske tyckas.

Jag fick en fin rosa ipod nano.
Jag har velat ha en rosa men de har varit hopplösa att få tag i.
Men nu har jag den!

Nu ska jag bara hitta på ett namn till henne också. (För det är definitivt en hon.)
Förslag?



Äntligen gymnastik! (Anna)






Då var äntligen gymnastikterminen igång igen. Både för barnen och för mig. I måndags hade vi först 5-7 åringarna och sen 1,5 timme med truppen. Sen tränade jag 1,5 timme själv. I tisdags började min gymnastik igen på kvällen, 20.30-22. Det var så roligt. Vi gjorde fina handvolter. Jag kan bara göra handvolt två. Men hey, det gör inget. Sen idag har det först vart 1,5 timmar med truppen, sen 1 timme med 8 år uppåt grupp 2. Sen körde Julia sitt första pass mellan 19-20 så då var jag med på det. Hon var jätteduktig. Sen hade jag gymnastik i Linköping halv nio till halv elva. Nu är jag hemma. Det är så härligt!

I våran trupp-grupp är alla barnen så duktiga. Nästan ingen har tappat nåt under sommaren. Snarare tvärtom! De är jätteduktiga. Det kommer att bli en sån sjukt rolig termin.

På bilderna ser ni Ellen när hon stretchar. Hon är väldigt vig. Men hon har lite problem med balansen. Då får Linnea S hålla i henne. Visst blir ni impade och vill också vara så här viga?

Grattis Grappo !!!! (Anna)


Åh han är så söt, och han är tolv år idag. Hurra! Han är min favorithund.

Hanna - The Swedish Chef (Ninni)

Bloggen är dum i huvet. Ok att den inte har nåt huvud att vara dum i, men den är knäpp i alla fall. Så skyll nu inte på Anna och mig om vi är slöa med uppdateringar. Allt är bloggens fel. Det är säkert bloggens fel att det regnar hela tiden också. Och blåser och är jävligt. Och att jag är trött hela tiden, har dålig kondis och är osmidigare än farmor.
Så. Tänk vad skönt det kan vara att ha nån att skylla världens elände på!

När vardagen känns lite grå måste man hitta små guldkorn i tillvaron att glädjas åt.
Som i måndags, till exempel. Efter avslutad arbetsdag och några timmars gymnastik begav jag mig till Hanna som var hus- och hästvakt i Trädgårdslund. Hon bjöd på:
 - Förrätt bestående av Parmesanfriterad pilgrimsmussla med tomat- och timjandip. Det var som ett litet men ljuvligt besök i himlen. Dessutom hade hon fått till pilgrimsmusslan sådär helt perfekt! (Hanna är en jävel i köket. Det är annat än o'boy och mackor som hon oftast bjöd på förr...)
 -  Till varmrätt blev det Grillad piggvar med tomatconcassé, chips av Pata negra och till det potatispuré. Smakade som en dag i solen! Underbart, med andra ord.

Efterrätt blev det ingen, och det var nog tur.

Den femstjärniga maten intogs goda vänners lag. Lotta, Bodil, Hanna och jag. Det enda som störde var att jag kom direkt från gympan och Lotta direkt från stallet. Tur att det är förkylningstider...

Klämman (Ninni)

Jo.
Jag är ju numera som bekant dataansvarig på jobbet.
Till mångas stora glädje...
Till exempel Pers.

Nu har jag faktiskt börjat fatta hur det där med att göra hemsida funkar och det är väldigt mycket lättare än befarat.
Än så länge har vi mest fixat med text och det lite "tråkigare", men nu ska vi börja piffa upp sidan med bilder och annat.

Vill ju såklart marknasföra min arbetsplats lite, och särskilt skryta med hur brilljanta pedagoger det finns hos oss. Duktiga, välutbildade och smarta. Och framförallt inte rädda för att ge det där lilla extra för att bibehålla elevernas nyfikenhet och lust att lära.
Check this out! 


Idol (Ninni)

Nån mer än jag som har kollat på idol?
Nya juryn verkar klockren, tycker jag.
Betydligt roligare och mer avslappnade personer än i den förra.
Kanske att de inte tar sig själva på fullt så stort allvar som sina föregångare?
Det bästa var att de inte var lika elaka.
Jag behövde inte trycka på mute-knappen en enda gång.
Det har jag fått göra titt som oftast tidigare.
När stackare utan självinsikt har blivit förnedrade..
Fixar inte att se sånt.
Nu behövde jag bara skämmas lite när några sjöng förfärligt.

p.s. Jag hejar så här långt på servitrisan från Golden hits. Hon var cool. Och kanske han gitarrkillen från Västervik. Han var sn...sjöng bra.


Körfesten (Anna)



Ja, då kommer det!

I lördagskväll var det körfest i Sya hembygdsgård. Vi var ett tjog glada sångare som var där och roade oss.

Först var det femkamp. Jag var i lag fem, med Gunilla och Göran. Det höll på att sluta illa redan innan det började, då mamma hade fått för sig att hon var lag tre. Så där stod lag tre med fyra deltagare och lag fyra med två. Mamma var visst en fyra. Då erkände mamma att hon hade gift sig med pappa för att han var så bra på siffror. Alla skrattade och på så sätt tgg sig mamma ur den lite pinsamma fadäsen. Det är så man blir stolt över mamma när hon drar så roliga skämt.

Gren 1 var tipspromenad.

Det var så här kul tyckte mamma. Ni ser vart jag har ärvt mina kortgrimaser från va?

Gren 2 var kasta bollar i hinkar.


Gren 3 var spotta råtta. (Oj, vad det var kul. Jag spottade näst längst av alla!)

(Ja, kortet är lite suddigt men ni ser vad Mia spottar och ni ser vad råttan flyger!)

Gren 4 var spika spik. (Jag spikade näst bäst.)


Gren 5 var knipa kulor med tårna. (Jag knep mest av alla!)


Här var jag tvungen att få be om att börja, eftersom min fotfobi gör att jag omöjligt skulle ha kunnat stoppa ner fötterna i en balja som andra haft sina fötter i.

Ja, och vilka tror ni vann då? Jo, vi. Grattis lag fem! Hurra!

Sen var det mat. Och mycket sång. Per hade med sig dragspelet och Bertil hade med sig gitarren. Vi sjöng ganska illa och i fel tonart, men vad roligt det var! Och god mat och trevligt sällskap. Fast jag satt mittemot nån polsk pianist som var i Sverige för att spela. Jag fattade inte vad han sa. Tillexempel sa han att han hade varit polsk skådis. Jag tyckte han sa att han hade varit porrskådis. Det var ju lite skillnad.

Det var väldigt kul alltihop. Det är en fin kör jag är med i. Och mamma är rolig också. Den här kvällen var hon verkligen på topp!


Berra och Perra spelade och vi alla sjöng, till exempel Valsen uppå Svinsta skär. Mamma och jag dansade då passande vals till. Jag tror inte att applåderna efteråt var till oss...




Mia och Mia som kan sjunga så ljust att bara mössen uppfattar det. (De sjunger jättefint alltså. Men är väldigt höga sopraner.)

Här gjorde jag en "Anna" och tog på kort på folk när de inte var beredda. Det är Monika som får kameran upptryckt i ansiktet när hon vill äta. Bertil spelar lugnt vidare.


Och så lilla mamsen. Vacker som en nyponros.