Vilka bloggare vi är! (Anna)

Nej vi bloggar inte så mycket. Det är fakta.

I fredags var det fest på Sportif. Det var mycket pingis, bra musik och öl. Och folk! Thuhu!

Igår var jag i Stockholm med Johanna. Vi åkte efter jobbet och sen var vi ute på Mosebacke på kvällen. Det var skitkul.

Men nu är det en ny vecka igen. Vi får se om det blir nån bloggning. Haha, förmodligen inte va.....

Men va kul det är med en ny trampett!!!


Fru Häst ledde pingisturneringen, men det blev lite varmt....


R.I.P Tekannan (Ninni)

Tack för lång och trogen tjänst.


Ni glömmer väl inte att rösta?! (Ninni)

Jag röstar på Folkpartiet och det gör jag av flera anledningar. Många av dessa är skolrelaterade och jag tänkte dela med mig av NÅGRA av dem.

         

Jag är för en individanpassad undervisning där man utnyttjar elevernas styrkor för att få eleverna att växa ytterligare. Att ha talang i matematik och andra teoetiska ämnen ska vara precis lika accepterat som det är att vara bra på fotboll. Det får aldrig vara fult att vara bra på något. En elev ska heller aldrig behöva sänka sig till en annan elevs nivå bara för att individer inhämtar kunskaper i olika hastighet och på olika sätt.

Jag är för fasta rutiner, ordning och reda, och lugn och ro. Alla elever är olika och lär sig olika bra i olika situationer - men hittills har min erfarenhet visat att arbetsro är avgörande för goda studieresultat. Det känns dock viktigt att påpeka att en lugn arbetsmiljö inte utesluter en kreativ sådan. Många av oss lärare är professionella nog att erbjuda varierade inlärningsmiljöer med varierade inlärningsmetoder.

Jag är för läxor eftersom det är ett sätt för eleverna att lära sig att planera och ansvara för sin egen inlärning. Jag tycker också att skolor ska erbjuda "läxhjälp" då det finns hemmiljöer där den rätta uppbackningen saknas.

Som förälder måste det kännas tryggt att veta att vi lärare numera kontinuerligt utvärderar elevens utveckling. Det som sägs under utvecklingssamtalen är inte bara några informella ord, utan faktiskt en professionell och väldokumenterad bedömning utifrån uppsatta mål. I Mjölby kommun använder vi oss av systemet P.O.D.B för att utvärdera varje elevs kunskapsutveckling. Genom P.O.D.B minskar risken avsevärt att en elev "glöms" bort. Det blir tidigt tydligt om en elev håller på att hamna på efterkälken. Det är inte ett perfekt system (än), men det är tydligt för föräldrar och elever och det kräver att läraren har gjort sin läxa. Jag tänker att det är en slags kvalitetsgaranti för eleven och dennes föräldrar. 

Jag tycker som många andra att läraryrkets status måste höjas. Jag tror att vi lärare ökar vår professionalitet genom den form av dokumentation som Folkpartiet har drivit igenom under den här mandatperioden. Vissa smutskastar gärna detta genom att t.ex. hävda att det handlar om betyg på förskolan. Så är det naturligtvis inte, utan syftet är en tidig kunskap av barns styrkor och svagheter. Styrkorna för att tidigt veta vad man ska uttnyttja/bygga vidare på samt använda sig av för att stärka elevens självkänsla - svagheter för att så tidigt som möjligt kunna sätta in hjälp, för ju tidigare hjälp sätts in - desto mindre hjälp behövs.

Det ska löna sig att vara en bra lärare, på samma sätt som det lönar sig att vara bra på något annat yrke. Jag tycker att det är alldeles för mesigt när det gäller individuella lönesättningar. Även om ingen blir lärare med förhoppningen att bli rik, är det viktigt att få betalt för det arbete som utförs. Många av oss lärare ägnar oss för mycket åt volontärarbete.

Att lärare ägnar sig åt undervisning i de ämnen som de är utbildade i, är inte en självklarhet idag. Det tycker jag är synd och skam. Endast när jag har rätt kompetens och/eller intresset för ett ämne kan jag väcka mina elevers lust att lära.

Naturligtvis ska vi lärare också har rätt till en egen arbetsplats. Vi i Folkpartiet driver kampanjen "En till en" där vi vill att varje lärare ska ha tillgång till en egen dator. Dels för att lärare ska kunna svara upp mot de ökade föväntningarna på professionen - men också för att kunna uttnyttja och använda den senaste teknologin i  undervisningen. Det duger inte att eleverna är bättre än sina lärare i datakunskap. Vidareutbildning är ett måste.

Av dessa anledningar, samt många fler, röstar jag på Folkpartiet!

       

I Mjölby kommun - i synnerhet i Mantorp - har Folkpartiet lyckats genomföra många förbättringar genom åren. Detta tack vare engagerade och kompetenta personer samt väljarnas stöd. Men det finns ännu mer att göra! Min förhoppning är att Mjölby kommuns väljare håller med, och att vi på måndag kan börja planera för kommande fyra år. 

Frankie goes to Mantorp (Ninni)

Förra helgen var Frankie här. Hon kom fredag eftermiddag och åkte måndag morgon. Mest blev det hemmamys med mycket prat, skratt, minnen och knasigheter, men på lördagen gick vi ut i Linköping. Först middag på nya Gjingis sen blev det Platå.

När vi träffades första gången var Frankie nio år. Nu är hon 21. Det är så spännande umgås nu när vi är på ungefär samma nivå och jämlika.

För herregud så osams vi kunde bli! Frankie kunde vara ett riktigt litet monster. (Aldrig jag! Vad trodde ni??!!) Ganska långsur kunde hon vara också så det brukade behövas nån natt för att hennes humör skulle lägga sig. Flera gånger vaknade jag av att Frankie skickade in ett I'm sorry-kort under min sovrumsdörr där hon skrev hur mycket hon ångrade sig och hur mycket hon älskade mig. Gullegumman. Hennes systrar var betydligt lättare att ha och göra med, men det är trots det - eller kanske på grund av det - Frankie som jag står allra närmst.

Ett minne som jag blir fnissig av är när FRankie, Maddie och en tjejkompis smög in på mitt rum och provade mina bikinitoppar och bh'ar. De hade inte räknat med att jag skulle komma hem tidigare och ni kan ju förstå hur mycket jag skrattade när jag hittade de tjejerna. De stod i min säng med diverse sprayflaskor som mickar och sjöng nån spice girls-sång med avancerad koreografi. På sig hade de nämnda toppar och för att fylla ut dem hade de rullat ihop en riklig mängd strumpor. De hade dessutom frikostigt använt sig av min rouge och ögonskugga.

Jag har en mängd roliga minnen som dessa, men dem sparar jag i en liten burk av guld.

Nu ska ni få se lite bilder från helgen:


Frankie med sina två f.d. au pairer - jag och Malin.


Stefan och Franx.

Sen blev det som sagt utgång. Vi var ett glatt gäng som partajade loss; Anna, Perra, Malin, Stefan, Cici, Daniel. Och så jag och per och Frankie förstås. :)


En toppenhelg blev det! Tror inte att det dröjer så länge till Frankie kommer hit igen. Och jag skulle tro att hon tar med sig Maddie då. LOVELY!

Ska det bli som förra fredagen månne??? (Anna)

Snart kommer Johanna hit, så vi tre ska äta taco's och kolla på idol. Jag har inte sett nåt idol än (som jag minns) så det ska bli kul. Sen åker vi på göddig förfest hos Nadja som inte är hemma :) Sen är det SWEAT! vilket innebär dans och svett hela kvällen. Jag ska försöka att inte riktigt dricka lika mycket som förra fredagen. Jag har inte vågat att titta på korten ifrån dess förrän nu och ja.... vad ska jag säga...... Här kommer de bra och rumsrena. Resten behåller jag för mig själv.


Det började lugnt och städat på Aioli med Arvid. Vi åt Vitlök och hade det trevligt med vin och shots.


Sen kom Stina och vi begav oss på den ödesdigra förfesten....


Där var bland annat Viktor och Dannis, som drack tjejdricka!


Stina gjorde en favorit i repris och spydde i påsen. Dock inte på riktigt den här gången. Men Tommi ser äcklad ut ändå.


Max var bara glad!


Ja Danne med! Tummen upp!


Ja, sen gick vi då ut. Ser jag här på korten....


På Platens. Perra är sååå snygg här!!! v;P


Jag, Stina och Dempe-vi äger!


Arvid dansade skiten ur alla på dansgolvet och emellan det så muckade han gräl.


Hmm... Viktor ser ju glad ut, men Perra och Micke ser lite missnöjda ut.


Dennis bringa!


Och här har iallafall jag gått rätt in i kaklet....


Coola!


Och här sitter vi klockan fyra på natten med Dennis högtalare och en Bag in box på väg på efterfest. Och vilken eftersen då!!! (Förutom för Perra som stoppade i öronproppar och gick och la sig direkt!!!)

Det var en fin kväll. Vad jag har hört. Mer bloggning kommer imorn. Men veckan har ju som alltid varit fullspäckad!

Nu kör vi! Puss <3 <3 <3


Återseenden x 2 (Ninni)

I söndags fick jag några timmar med världens bästa Linda. Hon, Gavin och Emile var i Linköping på snabbvisit. Jag överdriver inte, det var helt fantastitsikt att ses. Och Emile har blivit så stor. Åh, fina fina vänner som bor alldeles för långt bort.


Jag håller tummarna för att Linda kommer hem en sväng i vinter igen.Imorgon blir det dags för ännu ett kärt återseende. Frankie - f.d. au pair-barn till mig, min brudtärna, och topp-pingla - kommer hit. Yippee! Det kommer garanterat att bli en jättebra helg.


HAHA! (Anna)

Den här bilden är rolig.... Kolla ungen!


Gymnastikfest igen (Anna)

I fredags hade vi gymnastikfest. Den här gången var festen för torsdagsgruppen, alltså de som tränar en timme på torsdagar bara. Vi kände att de behövde nåt roligt såhär innan terminen drar igång så att de lärde känna varandra lite bättre. Och det var verkligen jättelyckat. Jag hade köpt kakor för 300 kronor så vi åt kakor och drack saft och körde femkamp. Sedan lekte vi också tillexmpel Burken i mörker och nån annan lek när man skulle samla band, också den i mörker. Det var jätteroligt. Jag tror att det gör jättemycket för sammanhållningen när de får umgås utanför träningen också. Och vi har en hel del gymnaster i den här gruppen som inte känner så många. Men nu var alla med alla, så det blev ju precis som vi tänkt oss. :)


Gruppbild!

Jag vet ju inte om de får vara med på bloggen alla i den här gruppen, så jag lägger ut en bild när man inte ser vilka de är ;P Snygga va???

Det var 14 stycken som kom, och 3 stackare som var sjuka, men det innebär att 17 stycken var anmälda. 2 stycken hade tackat nej för att de inte kunde. Men de 8 stycken hade alltså bara skitit i att svara och det tycker jag är ASDÅLIG stil när man ordnar nåt sånt här. De missade verkligen nånting kan jag säga, för alla var jättenöjda när de gick därifrån. Men till nästa gång kanske jag helt enkelt skiter i att bjuda dem då. Sån är jag. Jag gillar inte folk med dålig stil.

Men det ska bli jätteroligt att ha den här gruppen med nu eftersom vi inte riktigt har hunnit lära känna dem på samma sätt som man kännde dem som man tränar tre gånger i veckan såklart. Men nu känns allt med gymnastiken bara riktigt, riktigt roligt den här terminen. Vi ska bli bäst! 

Dannes födelsadag (Anna)

I onsdags fyllde ju som sagt var Danne år, så det var pompa, ståt och roliga hattar som gällde. Jihaaa, förfest på Nygatan och utgång på Platens stod på schemat. Och om det var roligt! Ja, för alla utom Perra som somnade en sju-åtta gånger ungefär. Men då gladde han ju oss andra i allafall.
Frida var förvånad, men yppig!


Perra och Danne-mannen, myten, missfostret!


Johanna och Danne utförde akrobatiska konter.


Och Linus var imponerad.


Men inte Tania så mycket.....


Då drog Johanna ett luftgitarrssolo.


Och föll sedan ner i Max mjuka famn.


Tommi och Perra var mest intresserade av msiken.


Frida går all-in för ett perfekt kort, men Dennis hade en kråka på fel ställe.


Helt galen!


Lollo var också där och ölade.


Sen kom vi ut. Frida, jag, Johanna och Max var såhär snygga.


Max och Staub.


Snygga!


Danne fick en födelsedagskram som hette duga!


Här börjar Perra kasta in handduken...


Ni ser ju!


Ja.... Ni ser ju.....

Det var riktigt roligt och jag har många kort, men jag väljer att sålla lite när jag bloggar. Annars skulle det bli världens längsta inlägg varje gång. Men det här var alltså min onsdagskväll.

Sista festveckan innan allvaret börjar på riktigt! (Anna)

Den här veckan var min sista fest-mitt-veckan-vecka har jag bestämt. Sen blir det höst på riktigt med gymnastik och mörka mornar. Jag började med att i måndags dricka vin när vi hade tv-spelskväll. Om jag kom sist? Ja ni.....

Ja just det. Först klippte jag mig efter jobbet. Jag är så modig och klippte page! Det ni. Dessutom råkade håret färgas blått, men det ska nog gå över...


Titta vad hår!

Nåja tillbaka till kvällen.


Perra och Tommi. Vi körde Tiger Woods 2011 och jag kan inget om golf och fick ibland inte ens slå klart hålen för att jag hade för många slag...


Vi var hemma hos Danne.


Jag, mitt älskade vin och Danne fulo!


The man.


Tommi igen.

Sen fick vi åka hem. Jag var full som underbar människa klockan halv tolv en måndag. Tack för mig.

På kantarelläventyr (Ninni)

Idag har Karin och jag varit i skogen och letat kantareller. Jag ska få internationella matgäster framöver och då är det bäst att ladda upp med lite svenska råvaror.


Det är tur att Karin är med för jag är inget vidare på att speja efter svamp. Sist hittade jag dem inte ens när jag stod på dem. "Kan du kliva av kantarellerna" sa Karin.


Här är en farlig en. Inte ens jag kan förväxla denna med en kantarell. Det är för övrigt tur att jag inte är NO-lärare för jag är tämligen oduglig i skogen.


Har ni sett något så sött?

När vi åkte till svamspskogen låg en ensam kalv i en hage. Vi antog att mamma ko var någonstans i närheten. Men när vi åkte hem några timmar senare låg samma stackars kalv på samma plats och fortfarande ingen mamma ko i sikte. Vi fick lov att leka animal rescue och leta rätt på bonden.


Vi hittade bonden i en skördetröska på en åker. Han verkade tacksam för att vi sade till. "Di ä ju flockdjur så om en ä separerad från flocka är det oftast nåt fel" sa han på äkta östgötska. Jag tyckte så synd om den lilla gullekalven. Jag ville ta med honom hem och ha honom i soffan. Hoppas att det lilla livet hittade sin mamma igen.När jag kom hem var det bara att ta tag i rensandet...


Lyckligtvis kom Anna och höll mig sällskap. Vi planerade gymnastikfesten som vi ska ha i morgonkväll.

Nu ska jag sova. Jag har erbjudit mig att hjälpa till att servera frukost på fritids imorgon så jag ska vara på jobbet strax innan sju.

Sov gott!

EN TVÅ TRE - FANTA OCH ROSÉ (Anna)

FEST IKVÄLL! NU KÖR VI!Idag fyller Danne år, så det blir världens fest ikväll!!!! Puss

Ninni kan! (Anna)

Ninni är rädd för Timon. Hur man nu kan vara det, Ragge tex är bra mycket elakare och fulare och jävligare än henne. Men i söndags när Ninni, Therese och Cici var här (vi hade jätteroligt, man tackar!) så fick jag ändå den här bilden:


Min Joppe, min Timon och min mooooodiga syster! :)

<3