Bloggning kommer! (Anna)

Jag är ju i Mantorp nu, och har ingen sladd till min kamera. Därför kommer bloggning om min måndag och tisdag så snart jag har fixat sladden (imorn). Jag har haft väldigt roliga dagar!

Nu är det dags för morden. Vi hörs imorgon.

Svansen (Anna)

För er som inte redan känner mig vill jag avslöja en hemlighet. För er som känner mig vill jag bara påminna om min unikitet.

Jag föddes med svans. Det var en cirka decimeterlång hårtofs på ryggslutet. Förmodligen är jag bortbyting. När jag var tolv opererade jag bort den.

FAQ:

Kunde du vifta på den?
- Nej, det var bara hår.
Kunde du inte raka bort den, om det bara var hår?
- Nej, den växte ut nästan direkt, men den blev aldrig längre än en decimeter. Skumt...
Önskar du du hade den kvar?
- Ja.

174189-860
Mitt zorro-ärr.

Har ni några frågor går det bra att kontakta mig.

Idolbilder (Ninni & Anna)

Pappa har äntligen gått med på att delge världen de idolbilder han har haft på sitt bankkontor de senaste 10 åren. Han köpte dem dyrt av en sån där som säljer saker i ett gathörn i Bangladesh (alltså inte en hora utan en smugglare).

Vi har fått äran att publicera dem.

image857

Och det blir bara bättre.

image858

Polo var hett -93...


Då var det måndag igen (Anna)

En arbetsvecka väntar. Men på torsdag ska jag vara LEDIG. Jag ska gå på Skänninge Marken och köpa 8 par strumpor för 100 kr. Jag ska också somna om efter frukosten. Jag ska sova i Mantorp då tror jag. Mamma och pappa är ju på lite "semester" (i Sälen?) så jag tänkte åka dit och vakta lite. Inte till Sälen alltså, utan till Mantorp.

Ikväll ska jag köpa pålägg.

Mycket mer än så har jag nog inte att skriva.


PS: Härom natten drömde jag att Lady rommade. Alltså det kom massor rom ur henne. MASSA äckligt uranget poppande rom så jag fick lägga henne i handfatet och skölja med duschslangen. Men det blev ändå rom på hela golvet så jag fick gå och skrapa det med en duschskrapa.

Härom månaden drömde jag att ett silikonbröst exploderade och alla i hela Sverige dog, utom jag. (Det blev som en kärnvapenexplosion.)

I natt drömde jag om nån mordgåta och man stoppade in handen i en död apa. Samtidigt som man skulle åka bob. Då blev allt lila. Det var lustigt.


/ Specialagent Bränd Lök.


Minigolf (Anna)

Ikväll var jag, Ninni,Per och Hanna och spelade minigolf. Vi spelade på Ryttargårdskyrkans minigolfbana. Men det var inte många religiösa ord som kom ur våra munnar, det ska erkännas. Ninni lärde oss också att de som är rullstolsburna är religiösa så kyrkor kräver extra många handikappsparkeringsplatser.

174189-850
Först var jag tvungen att äta vid sex. Som ni vet hade jag taco med mig. Mmm.

Sen kördes det minigolf vill jag lova. Ninni gjorde allt för att sabotera för Per (stackars Per), Per gjorde allt för att sabotera för mig (Moster Anna) och Hanna hade fullt upp med att sätta sina "puttar".

174189-851
Hanna har lärt sig att man ska sikta med strecken på klubban.

174189-854
Per på min favoritbana med loopen.


174189-852
Ninni koncentrerade sig till max.

174189-856
Jag aka Hinken ser lite ut som en religös skogsvandrare, medan Per och Ragge ser imponerade ut.

174189-853
Ragge var galen och jagade bollarna. Tillslut satte vi honom i bilen. Men Hanna fick vara kvar med oss.

174189-855
Ninni bröt ut i en galen segerdans efter att ha slagit mig med 2 ynka poäng.

174189-849
Som ni ser gjorde jag hela tre hole-in-ones iallafall! Jag vill skylla min förlust på den jäkla elefant-banan (nummer 15, jag borde fått högst två slag där, men han spottade ju ut min boll hela tiden!).

Vi hade jätteroligt iallafall. Jag surade inte ur. Ninni retades inte (förutom med Per). Hanna lyckades tillslut skjuta rakt. Jag fes inte (då jag var lite gasig i magen var det en stor bedrift).

Nu ska jag se på Beck-filmen igen, som jag redan sett 254 gånger. Och gaserna har förövrigt försvunnit.

Godnatt!

Paus 2 (Anna)

Nu har jag tagit en lång paus igen.... Men det är mest dammas, dammsugas och städa lite i köket som behövs nu. Men nu har jag lagat mat (det blev taca, eftersom jag måste ta med den) och sen ska jag och spela minigolf om, ja typ tio minuter. Jag kanske städar klart när jag kommer hem....


Wish me good luck.

Paus (Anna)

Nu är det dags för städpaus 1. Hittills har jag hittat 400 kr och en försvunnen skiva. Jag har kammat både tjocka Pumba och Timon. De glänser som en polerad flint. Jag har städat alla mina kläder. Jag har kört en diskmaskin (det var jobbigt......). Jag har även betalat alla mina räkningar, denna månad blev de 6994 kr. Japp, de där 400 spännen kommer jag inte långt med.

Jag blev tyvärr tvungen att byta ut the Cure. Ni vet låten Cut Here med Vi i femmans signaturmelodi i sig. Det förstör ju allt. Nu kommer jag ha den i hjärnan några sju veckor sådär. Jag har bytt till CocoRosie.

Lunch (Anna)

Idag ska jag städa. Gör jag inte det får någon komma hit och skjuta mig. Jag ska börja alldeles strax.

Nu har jag ätit lunch. Jag stekte lax i min Carl-Victor grillpanna, kokte potatis, gjorde sås och kokte broccoli. När jag ätit klart diskade jag alltihop. Jag vet inte om Carl-Victor gillade att bli skrubbad med stålull men jag vet hur jag skulle få honom ren annars.

Ikväll kan jag inte bestämma mig för om jag ska äta lasagne eller taco. Svårt val...

Nu ska jag städa och lyssna på The Cure. Pepp.

Lördag med Friday (Anna)

Igårkväll gjorde jag och Frida stan. Ända tills klockan kvart i tio eller nåt, då Frida var för full så vi fick gå hem. Vi hade jätteroligt fram tills dess! Först gick vi vid sex och åt mat på Sangria. Jag åt kyckling och Frida åt lax. Det var jättegott. Till det drack vi två stora stark. Sangria var trevligt om man bortser från Melodifestivalen-skivan som spelades om och om igen i bakgrunden.

image846

Sen bestämde vi oss att dra vidare. Jag blev sjukt sugen på dessert. Det smittade av sig. Vi tänkte, ja vid nio ska Anna ändå äta nåt igen, så varför inte dessert? Vi gick runt och tittade på allas efterrättsmenyer. De med godast efterrätt var Gula Huset, så dit gick vi. Då var klockan lite innan åtta och vi förklarade att jag inte fick äta förrän nio så vi ville ha varsin 1/2-liter öl så länge. Så där satt vi och fnissade.

image847

Sen vid kvart i nio viftade vi till oss serveringspersonalen och sa att vi ville beställa. Ja det var ju ni som skulle äta vid nio, sa tjejen. Ja, just det sa jag, och jag vill ha en varm choklad tarte och Frida sa att hon ville ha en mangodessert. Det var nog inte riktigt vad de hade väntat sig. Men vi fick våra sjukt goda efterrätter iallafall, och vi tror inte att de spottade i dem.

Sen beställde vi en halvliter öl till och sen gick det bara utför.

image848

Men vad roligt vi hade!

Veckans bokrecension (Ninni)

Ikväll har jag läst ut Den ryske vännen av Kajsa Ingemarsson. Måste säga att jag blev lite besviken. Har gillat hennes tidigare böcker. De har visseligen varit i feel goodgenren, som det så populärt heter, och den här skulle vara lite mera åt thrillerhållet. Ni vet, Ryssland, spionage, säpo och sånt. Storyn var det väl egentligen inget fel på även om den aldrig riktigt tog fart. Det som störde mig var att en av huvudkaraktärerna var ett sånt våp. Det blev liksom löjligt.

På grund av den puckade bruden får boken bara ett och ett halvt bibliotekskort från Mjölby kommun av fem möjliga.

Sov gott raringar!

(För övrigt kan jag meddela att bloggen är helt värdelös för tillfället, om vi inte uppdaterar beror det på att vi inte kan logga in. Ni får alltså hålla till godo med det som redan finns. Jag vill minnas att april var en ganska bra månad till exempel...)

Yann Baise (Ninni)

Jag smygbloggar från Janne och Mia. Måste bara berätta att Adam har en kompis som heter Yann Baise. Det är ett silent e....

Hahaha!

Fredagsmys (Anna)

Fredagar är verkligen min slappardag. Jag gör aldrig nåt då, mer än tittar på teve och äter popcorn. Det är skönt. Jag gör alltid nånting annars så det är skönt att ha en slapp kväll i veckan att se fram emot.

Jag vill be om ursäkt att det dröjde med bloggandet, men det har ju inte funkat (som vanligt).

Imorse när jag dammsög på Sportif (ja, bakis och sammsuga, fy fan) så dammsög jag upp en pom frits. Ja, hur den har hade hamnat bland barnkläderna har jag ingen aning om. Men det var lite intressant, tycker jag.

Jag berättade väl att mina katter bröt sig in i mina matlådor jag gjorde igår morse och åt upp dem? Jo visst, vet ni, vilka as de är.

image844
image845

Imorn är det lördag! Jihoo!

Ölning (Anna)

Igår efter jobbet blev det ölkväll. Jag skulle ta "ett par öl", och det gjorde jag också. 7 stora stark närmare bestämt och cykeln gick allt lite vingligt hem.
Det var jag, Stefan och Erik från gymnastiken och några vänner till dem. Platsen var Överste Möners uteservering. Vi hade så roligt! Slog vad om bilfärger och gjorde andra helt flippade saker alltså....

image838
Erik är närmast kameran, sen kommer Stefan och sen deras vän Jesper.

image839
Jesper och Frippe aka Fredrik.

image840
Stefan gör sitt sexface.

image841
Erik vill inte alls vara med på kort.

image842
Nu så! Och nära och fint också.

image843
En okänd kille med en blöt avlång fläck i stjärten.

Vi hade så roligt så. Men det var lite segt att jobba idag. Men jag unnade mig Burger King-mat. Det hjälper mot det mesta. Bakfylla som depression. Cancer som eksem.

Är det inte det ena så är det det andra, sa flickan. (Ninni)

Anna har alltid lyckats få näsblod i de mest opassande sammanhang. Just nu, till exempel, finner ni Anna på jobbet med de klassiska bomullstussarna i näsan. Söker ni undehållning och befinner er i Linköping är det bara att bege sig till sportif. Ni kommer garanterat få er ett rejält fniss.

174189-837

Mina jobb (Anna)

Det kan alltid vara intressant att få veta lite mer om mig. Nu ska jag berätta om vart jag har jobbat i mina dar. Läs och imponeras.

1998-05--2006-07 Mantorpstravet, Mantorp

Först jobbade jag några år i godiskiosken. Sedan avancerade jag till hamburgebaren. Efter det jobbade jag i cafeterian/ölbaren. Jag serverade även uppe på restaurangen ibland.

2002-06--2003-12 Cafeteriapersonal/mattant, Kostservice, Mjölby

Jag jobbade som mattant på de flesta skolor runt om i Mjölby kommun. Det var jätteroligt! Jag jobbade dock allra mest i cafeterian i Mjölby Stadshus.

2002-10--2003-06 Lärarvikarie, Vifolkaskolan (åk 6-9), Mantorp

Jag undervisade i alla ämnen, men mest i idrott, språk och samhällskunskap. Det ni!

2002-12--2004-08 Servitris, Sörstad Herrgård, Vikingstad

Ja, serverade helt enkelt.

2003-01-- Gymnstikledare, Wifolka Gymnsikförening, Mantorp

Ja, det vet ni ju.... Jag älskar gymnastik!

2003-02--2003-12 Aerobicinstruktör, Mjölby

Nej... det var inte min grej. Jag klarar ju inte av när folk gör fel...

2003-06--2003-08 Au-Pair, England

Med Cici. Det var inte heller riktigt min grej. Jag är ju inte så huslig...

2003-08--2003-11 Lärarvikarie, Kungshögaskolan (gymnsium), Mjölby

Jag hade min egen klass och fick göra prov och sätta betyg och sånt. Coolt. Typ samhällsämnen.

2005-12--2006-04 Bankkassörska, Föreningssparbanken, Mjölby

Jag satt i kassan på banken och fick sätta in pebngar, fixa med fonder och göra andra roliga saker. Det var jätteroligt.

2006-01-- Butiksbiträde, Sportif Unlimited, Linköping

Och där jobbar jag fortfarande. För det är roligt. Och passar mig bra. Vara trevlig och sånt. Och nu ska jag dit.

Kocken Anna (Anna)

Ja jag har lagat mat hela morgonen. Man måste ju överleva också. Idag ska jag äta (en favorit) ris, kebabkyckling, sås, och en fin sallad med babyspenat, gurka, majs, lök och fetaost. Man kan ju bli lycklig för mindre nu för tiden.

Grillkväll (Ninni)

Ikväll har vi varit hos Patrik och Cissi och grillat. Det var mysigt att för en gångs skull den här sommaren kunna sitta ute och äta. Det bjöds på kanongoda grillspett.

174189-836
Kevin och Jennifer

174189-835
Jennan och Ragge lekte hela kvällen. Han har i skrivande stund totaldäckat.

174189-833
Jennan och Patrik

174189-834
Per i profil.

174189-832
Jennifer och Cissi. Vi kan konstatera att Jennan är lite av en linslus.

Tack för en supertrevlig kväll!

p.s imorgon är det dags för den amerikanska invasionen. Åsa och Adam och bullen i ugnen kommer hem två veckor. Det ska bli så kul att se dem igen! Flyget är dessvärre redan sex timmar försenat så just nu sitter de fast i Chicago. Grattis!

En överkörd orienterare. Nästan. (Ninni)

Oj då.

Orientering och jag funkar inte helt bra ihop. Som bekant höll jag härom dagen på att ofrivilligt delta i en stadsorientering för ungdomar.

Idag höll o-ringen på att bli en deltagare mindre. Jag hade varit i Mjölby en vända för några ärenden tillsammans med mamma och pappa och skulle lagom bege mig hemåt. Samtidigt startar ett världscuplopp i sprint för herrar. Jag körde King Caben och larmet på den har betett sig underligt på sistone, så även nu. Så fort jag körde gick larmet och där satt jag och skämdes. Jag startade om, körde några meter och larmet gick igång. Om och om igen.
Jag blev lite lätt stressad eftersom det var väldigt mycket folk som glodde, varmt och jävligt var det och larmet tjöt så det hördes i hela kommunen. Någonstans här skulle en fokuserad stackars orienterare ta sig över vägen. Jag som kom i min bil med larmet tjutande hade vid det här laget blivit så generad och därav svettig att mina solglasögon immade igen. Jag lovar att det rörde sig om millimetrar. Han var nära att bli mos. Till mitt försvar kan jag säga att det var inte något övergångsställe och det är inte direkt så att en tävlande orienterare kollar höger, vänster, höger innan de passerar gatan. Det här kunde slutat illa...

Annars hade vi trevligt! Vi roade oss utan Anna, familjens svarta får. Vi passade även på att skratta lite åt henne, nu när hon inte var med.

174189-831
Mr Jim and Eve

Dissad (Anna)

Jag ringer ofta både till Ninni och mina föräldrar. Ninni har aldrig tid att prata med mig. Mina föräldrar svarar inte. Kan det vara så att jag är familjens svarta får? De är kanske ute och roar sig. Och skrattar åt mig bakom min rygg.

image830
Det är jag och dem. En onsynlig vägg mellan oss.

Jag hade tänkt titta på Sarah Silverman program ikväll, men av en för er okänd anledning vill jag inte det. ALDRIG MER! Mitt liv är förstört!

I love mat (Anna)

Efter jobbet var jag och GullaCoop och handlade mat. Vi gjorde sån där självscanning, det har jag aldrig gjort förut. Men det var ju jätteroligt! Sätta etiketter och trycka på knappar, det gillar jag. Men det var allt lite svårt med kokosmjölkskonserverna... 

image829

Jag kanske inte alltid skriver om så viktiga eller intressanta saker, men eftrsom det är min/vår blogg så får ni stå ut. Nu ska jag nämligen skriva om Miss Marple, som jag har tittat på ikväll. Det är bra, det! Det och Morden, vet ni, det gillar jag. Annars gillar jag Grey's Anatomy. Men så mycket mer ser jag inte på på TV. Jag gillar polisserier/-filmer. I'm so Svensson.

Förövrigt är jag fortfarande lite äcklad av Peter Jöbacks låt på Allsång på Skansen igår.


Jag själv (Anna)

Jag har inte så mycket att blogga om förtillfället. Därför är jag lite dålig på det. Men jag kan ju alltid berätta om mig själv lite.

Jag gillar inte rom (sån från fisk, den poppar när man tuggar på den som att tugga på tjurballar (har jag hört)).
Jag passar i alla färger.
Jag har frissigt hår.
Jag hatar r'n'b.
Jag älskar sol och bad, men inte i hav.
Jag sjunger alt. Och ofta!
Jag har en alldeles för stökig lägenhet.
Jag ska storhandla med Gulla ikväll efter jobbet.
Ninni gillar klackskor.

Farmor Lilly (Ninni)

Jag var hos farmor förut. Det var trevligt men farmor var lite förargad på Anna. Farmor hade nämligen ringt till Anna igår men då hade Anna bara sagt att hon inte hade tid att prata och sedan lagt på luren rakt i örat på farmor.

Nu visade det sig att det var Annas telefonsvarare som hon hade samtalat med och inte Anna irl.

Vår farmor är så gullig.

Bloggdax (Anna)

Godmorgon!

Nu är jag på jobbet. Jag passar på att blogga om min gårdag. Jag var hos Gulla efter jobbet och åt omelett. Mmmm... Sen umgicks vi. Jag glömde självklart min kamera. Jag blir så irreterad på mig själv när jag gör det.

Gulla underhöll med roliga historier om sitt spännande liv. Hon var ju modell när hon var ung förstår ni. Det ni!

Hej hopp!

Lovely swedish summer (Ninni)

Jaha, då har man semester en vecka. Få se nu vad man ska hitta på. Kanske åka och bada. Eller åka ner til skärgården, ta ut båten och åka lite ring eller wakeboard eller banan. Eller spela minigolf. Eller kanske åka in till Vadstena ett varv och äta glass och flanera längs Vätterns strand. Eller så kanske man skulle ta fram fiskespöt. Eller spela lite vanlig golf. Eller så kan man åka in till O-ringen och prova på att orientera, springa vilse och bli hämtad av polis i Västra Hargs-skogarna. Eller åka ut till Solbacken och bara njuta av hur vackert allt är. Eller grilla. Eller sitta på en uteservering, svinga en bägare och titta på folk.

Nä, visst ja. Det är ju höst ute. Regn öser ner och det är nästan minusgrader........... 

(Det fyller mig av djupaste tillfredställelse, ska ni veta, att använda oredet man i mina inlägg. Det hade fått min hemska gamla svensklärare Gudrun att vända sig i sin grav. Nu är hon ju inte död, men ändå. En slags revolt pågår här på bloggen, bara så ni vet.)

Björne stole Jimses thunder (Anna)

Som vanligt. Man blir så trött på det.



Nu ska jag jobba vidare.

Härlig dag del 2 (Anna)

Idag har det varit invigning av O-ringen i Mjölby. Va? Har ni missat det? Hallå, det är ju typ helt sjukt stort. Eller? 14000 nördar som springer runt i alldeles för tighta kläder, det är genialisk underhållning det.
Självklart höll ju pappa invigningstalet. Han är ju trots allt faktiskt den viktigaste mannen i Mjölby.

image821
Japp, there he is.

När vi (mamma, Ninni, Per, Malin, Jens + hans mamma och Ragge) ändå var i Mjölby fanns det ingen hejd på festligheterna förstår ni. Vi gick till Skånska Lasse och åt mat. Det är ju sååå fräscht i Gallerian nu för tiden, tycker Per.

image822
Malin, Jensa och Ninni.

image823
Mammorna.

image824
Störtskönt krubb på Skånska. Per kan tugga den åt en om man inte orkar själv...

image825
Pappa och Ninni på det avspärrade VIP-orådet. Ninni höll på att bli översprungen av ett gäng orienterare, och höll dessutom på att ofrivilligt få deltaga i en skogsrunda.

Sen spelade Christer'n'pettersson. Underbart....

image826

Och som om inte det var nog med det. Nej nej. Nästa ut på scen var ingen mindre än Darin. Hela elitsverige på samma plats.

image827
Det snålades inte med pompan och ståtet.

Ragge var också glad för han hittade en vän.

image828

Om jag skulle top3-lista invigningens höjdpunkter skulle den se ut så här:
1. Pappas tal.
2. Den helt sjukt falska nationalsången, framförd av någon lokal talang. Det var fan det väsrta jag hört. Släpp kattsvansen.
3. CNP. De trodde att publiken var lika fulla som i öltältet på Skänning marken. Annars skulle de omöjligt be dom hoppa jämfota och vifta i luften och fan och hans moster.

Härlig dag del 1 (Anna)

Imorse när jag vaknade var jag bakis. Har ni hört nåt så hemskt. Då är man gammal vill jag lova. Jag har aldrig varit bakis förr.
Det enda som jag vet hjälper dagen efter är flötmat. Jag cyklade iväg till Max och åt flötigt värre.

image819


Jag cyklade sen tillbaks till stan och åkte til Tinnerbäcksbadet och badade. Det var så roligt så! Förutom att jag inte riktigt lyckades landa efter vattenrutschkanan. Jag fick i ena benet först varje gång och gjorde därför mycka snygga ansiktsplask.

image820


Det var mycket roligt, även om det var lite kallt när solen gick i moln. Men det var ju två tjejer bredvid mig som solade nakna, och det var ju värt det mesta... Får man verkligen det?

Utgång (Anna)

Igår var det lite kalas. Och med det menar jag mycket kalas. Det börjades öla vid tre-snåret och slutades vid tolv. Men jäklar vad öl vi hann med!

Först satt jag, Arvid, Mats och Therese i Trädgårdföreningen. Där lekte vi lite med menthos och cola light, samt kissade i buskarna.

image810

image811
Ni ser vad de ser imponerade ut!

Sen gick vi tre sportifare till Magnolia och åt god mat.

image812

image813

image814
Mats aka gnagarn.

Efter det gick vi till Plaza för att spela biljard. Där fick jag även ofrivilligt hugg av en kille som vi kan kalla för Fernet. Ja nåt sånt. Han skulle lära mig spela biljard. Men inte fan satte han bollen själv en endaste gång. Sen följde han  efter mig på toan och ville att vi skulle kissa ihop.

image815
Arvid gav Fernet komplimanger för hans fina diadem.

image816
Nej, jag vann inte. Inte ens med fusk...

Sen gick vi till 55:an.

image817

image818

Efter det hängde vi på låset till Platens. Fem i tio kom vi in. Det första jag gör är att ställa mig på alla fyra på bardisken. Det uppskattades inte av personalen. Resten av tiden dansade vi. Jag dåligt, de andra bra. Sen cyklade vi hem.

Ja, det var verkligen roligt och onyktert.

Armbryt - Armbrott (Ninni)

Ja, ni är många som har mailat och undrat hur det egentligen gick till igår när Per bröt av Filips arm. En befogad fråga naturligtvis, det är ju inte något som händer varje dag. Självklart tänker jag inte låta, er kära läsare, missa en sån delikat historia.

Dagen då Per tog armrytning bokstavligt. (Det går att hitta på hundra ordvitsar kring denna incident, men nu ska jag vara allvarlig ett slag så ni får höra den nakna, inte så vackra, sanningen.)

Kristin: Per, vad hände egentligen igår kväll?
Per: Ja, vi bröt arm.
Kristin: Ja, men var gärna lite mer detaljerad.
Per: Vi var hos Daniel och Cici. Daniels kompisar var där och vi drack åt mat.
Kristin: Vad bjöds det på?
Per: Lasagne och hallonpaj till efterrätt.
Kristin: Hur kom det sig att ni beslöt er för att ägna er åt bryta arm?
Per: Daniel skröt om att han hade slagit mig i armrytning en gång och så var leken igång.
Kristin: Är det sant eller bara ett rykte som någon illasinnad person (Daniel) har spridit ut?
Per: Det är sant.
Kristin: Vilken är din ursäkt för detta nederlag?
Per: Nja.. Jag slog honom igår iallafall.
Kristin: Kan du beskriva det ödesdigra tillfället då du tog armbrytning till en helt ny nivå?
Per: Jag gick en match mot Filip. Jag fick ont i axeln så jag tog i ännu mer för att jag skulle vinna snabbare och då gick hans arm av.
Kristin: Bara sådär? Hur visste ni att armen gick av?
Per: Dä small ju te utav bara helvete.
Kristin: Beskriv smällen.
Per: Det är svårt att förklara. Det lät som en knäpp men jävligt högt. Som att bryta av en kraftig pinne, fast högre.
Kristin: Och hur kändes det då?
Per: Ja, det var ju inte så kul. Stämningen dog om man säger så.
Kristin: Vet du hur offret, Filip, mår idag?:
Per: Ja det är bra. Han äter smärtstillande. No hard feelings, det var ju en olyckshändelse.
Kristin: Tack, Per, för att du så öppenhjärtigt ställde upp i denna rikstäckande intervju. Jag får komma på nåt bra sätt att belöna dig.

Bildbevis A
174189-809

Har ni ännu inte fått nog av den här smaskiga storyn kan ni läsa mer på Cecilias blogg som ni hittar
här.

Fylleblogg (Ninni)

Kom precis hem. Kortfattat kan man säga att det var en annorlunda kväll. Jag har serverat och haft kul och per bröt armen av en kille i armbtytning. Och då snackar vi bröt armen på riktigt. Akuten, gips och sånt.

Imorgon är Anna och jag first daughters of Mjölby. Återkommer då.

Puss på Er!

Simpsonerad Anna (Ninni)

Ja, som ni antagligen redan läst har Anna och jag ikväll gjort storan. Anna är så kul, vi har så kul ihop. Folk borde vara avundsjuka! Fast det kanske de är utan att låtsas om det.

174189-808
Anna njuter när hon kliar sig i nacken/på axeln. Hon njuter även av den kalla ölen.

Som ni alla vet är Anna Karin Maria Kellander uppvuxen i Mantorp. Om hon istället hade vuxit upp i USA, i Springfield närmare bestämt, hade hon sett ut så här:
174189-807

Jag måste erkänna att jag inte kan se någon större likhet. Den Anna jag känner skulle t.ex. aldrig ha på sig läppstift. Så jag tycker nog inte att de där Simpsonerarna har tagit fram ett vidare värst bra dataprogram. Vill ni ändå prova på att Simpsonera er kan ni göra det
här.

Nu ska jag nog sova. Måste vara representabel imorgon för då ska jag göra comeback i serveringsbranchen. Malins pappa Conny ska gänga sig.

Sov gott alla raringar därute.

Systrarna gör Storan (Anna)

Ikväll har jag och Ninni-Pinni varit ute och ätit. Vi gick till Storan, för senast vi var där var det ju ett sånt fiasko. Det var det då inte den här gången. Vi hade övernaturligt roligt!

image802

Jag åt goood lax och Ninni år goood pasta. Jag drack öl och Ninni drack läsk. Vi tittade på lustigt och olustigt folk. Det vi gillade minst var en tjej med förliten skjorta och silikonbröst. Det vi gillade mest var det äldre paret med strumpor i sandalerna.



Sen åkte vi hem till mig och åt lite godis och körde dator. Nu när Ninni har åkt tänkte jag gå och lägga mig och köra lite Theme Park som vanligt, men jag har glömt spelet på jobbet. Jag hatar mig själv och min demens.

Snabbt (Ninni och Anna)

Hej brudar!
Fan vad vi är taggade ikväll. Hemma redan klockan kvart över åtta. Dessutom medgavs ej köpet på restaurangen för Anna. Och maten fick inte uppleva tallriksmodellen. Fast vi hade nog roligast på hela uteserveringen.




Trosproblem (Anna)

De åker in emellan skinkorna hela tiden. Jag tar på mig stooora trosor. De åker in. Jag tar på mig mindre trosor. De åker in. Jag tar på mig helt lagom trosor. Tro på fan att de hittar in de med. Jag blir så arg. Det är dels oskönt, och dels inte särskilt snyggt när man måste försöka dra ut dem hela tiden. Nä, de enda trosor som sitter riktigt bra är SVEA-trosor (och de finns otippat nog förövrigt att köpa på Sportif för 150 kr paret).

image801

Blandad kompott (Anna)

Hej!
  Anna här. Jag håller på att tvätta lite. Det är grejer det. Jag tvättar tre tvättar, en svart, en vit och en färgad. Det är bara underkläder och strumpor. Och två koftor. Men nu ska jag inte berätta mer om det, för det är inte så intressant tror jag.
  Idag har jag först vart hos doktorn. När jag skulle lämna blodprov var det självklart en ny kille i min ålder som var jättenervös. Han hade jobbat i sju dagar berättade han för mig. Han berättade också hur nervös han var för att sticka fel. Det kändes inte jätteförtroendeingivande. Jag sa att om han skulle sticka fel så skulle jag slå ihjäl honom. Den stackars killen svettades ännu mer på överläppen. Men allt gick bra tillslut, de skulle bara ha fyra rör så...
  Och så självklart ett urinprov. Jag fick en liten skål att pinka i, och självklart låg toan ca 200 meter från labbet och jag fick promenera med min pinkskål genom korridorerna och heja glatt på förbipasserande. Det var ju hemskt tur att jag inte ätit sparris.
  Sen var det jobb. Det var Mats och jag, men både Arvid och Pelle + Bill var förbi ett tag. Hela gänget, härligt. Jag fick ett litet partytwister av Arvid i present som man kan ha med sig överallt. Så nu blir det ingen hejd på det.
  Efter jobbet träffade jag på Erik och Andreas (Siwan) från gymnastiken. Vi ska ut och öla nästa vecka. Det ska bli kul!
  Nu ska jag väl ta hand om min tvätt. Jag ska ta insulin också, för det har jag visst glömt. Oj då.

Mantorp (Ninni)

Idag har varit en bra dag. Ragge den onde bet mig visserligen i ena skinkan då jag reste mig från soffan, men bortsett från det har det varit bra.

Min lärarinnekollega Anna har varit här på lunch. Trevligt och mycket prat. Jag drack sex koppar te och kände mig helt prillig efteråt. Och kissnödig.

Ikväll har Daniel, Cecilia, Per och jag  varit hos pers kusin för att kolla in deras hus. Också trevligt. Det är kul att Cici och Daniel ska bli Mantorpare.

image799
Daniels och Cicis hus som kommer att se ut som...

image800
...Thomas och Ellinors hus när det är klart.

Nu ska jag sova. Jag öppnar på fritids imorn och då måste man vara pigg och glad klockan sex när kidsen kommer.

Ninni Pierre White (Ninni)

Nu ska jag tråkblogga. Fast även om det är tråkigt är det en god gärning och ni kommer tacka mig efteråt.

Här följer världens enklaste pastasåsrecept som desutom är väldigt smarrigt.
Imponera på era respektive och get lucky om ni är singlar.

En halv lök. Hackad.
En vitlöksklyfta. Hackad.
En halv gurka. Tärnad. Glöm inte att ta bort kärnorna, eller vad man kallar det när det är gurka.

Fräs ihop i en kastrull. Salta, peppra och ha i ca en tsk oregano.

Tillsätt:
I burk tomater. (Köp hela som ni skär i bitar, bättre kvalité än de krossade.)
I burk lättcreme fraiche
Fetaost efter smak. (Typ 150 g brukar bli lagom.)

Servera med färsk pasta, svarta oliver, riven parmesanost och flingsalt. Och så sallad så klart. En god middag på tio minuter. Det ni!

Varsågoda.



Pingis någon? (Ninni)

Vart kan man spela pingis? Vi är på pingponghumör. Anna och jag tycker det är roligt och är dessutom väldigt skillade. Vart in the big city of linköpng kan man spela pingis? Om någon har ett bord ståendes i ett garage eller så får ni gärna låna ut det till oss.

image798

(Som vanligt är det inte tjejen på bilden som har skrivit brevet.)

Jag luktar svett under armen (Anna)

Nu har jag sett på teve. Det var dåligt. Jag har lagat matlåda tills imorn. Det var irriterande, då jag blev så sugen när jag lagade maten, men inte fick äta den.

Just nu är jag inte riktigt överrens med Gud. Han motarbetar mig, det aset. Jag som sjunger i kyrkokör och allt.

Jag ska nog gå och lägga mig och spela Theme Park nu. Imorn ska jag till doktorn. Jag har ju inte varit där på tre veckor nu. Jag ska till reumatologen och kräva massage en gång i veckan. Minst.

God natt.

Dammsugning och en liten liten kvinna (Anna)

Till att börja med var det min tur att dammsuga på Sportif. Som alla förmodligen har förstått av denna blogg älskar jag mitt jobb på alla sätt. Nästan. Det är ju det här med dammsugningen. Det är helt sjukt tråkigt. Och att dammsuga på Sportif är lite av ett helt (nästintill omöjligt) projekt. Dammsugaren och jag kommer inte riktigt överens. Säger jag höger säger han vänster. Säger jag svart säger han vitt. Säger jag City Gross säger han Ica Maxi, ja ni har fattat poängen. Dessutom räcker inte sladden runt i hela lokalen så just när man börjar komma in i det hela måste man byta vägguttag. Alla tvåhundratusen hyllor är alltid ivägen och sugaren fastnar titt som tätt överallt, och för att inte tala om sladden som man får försöka pilla fram från under något hjul. Dessutom är det så mycket sten på golvet inne i affären så att man skulle kunna spela en fotbollsmatch därinne. Vi är duktiga och dammsuger varje vecka, men sten blir det likt förbannat. Nej, när jag måste dammsuga är jag inte att leka med.

Nu har den värsta irritationen lagt sig. Efter jobbet var jag hos farmor med mamma och pappa. Det var trevligt.

Ikväll ska jag bara försöka hitta en lägenhet. Nån som har en fin etta till mig?

För övrigt måste jag nog börja träna snart. Nu när jag cyklar til jobbet tycker jag nämligen att det är så jobbigt att cykla den ca fem graders lutande uppförsbacken på storgatan att det svartnar för ögonen och sticker i benen.

So long cowboy.

Conjoined twins (Anna)

Hej!

Idag har jag bland annat jobbat som vanligt. Jag jobbade väldigt hårt och effektivt och belönade därför mig själv med att bild-googla lite. Det tycker jag är jätteroligt! Idag sökte jag på bilder med siamesiska tvillingar. Jisses, vad bilder det fanns. Det var en kille som hade en annans kropp på magen. Det var kroppar med två huven. Det var människor med två stjärtar. Och det allra konstiagste var ett litet barn som hade ett annat DÖTT huvud som satt fast på sitt eget. Så det var liksom en död där. Det såg ju lite l skumt ut.

Sen var jag med Annika. Vi hade jätteroligt. Vi åt på Santini's och sen gick vi runt lite på stan och tittade på folk. Sen var det Morden i Midsomer.

image797

Annika har aldrig sett några siamesiska tvillingar, men en gång i Tyskland såg hon en kines med sex fingrar.

Skitblogg! (Ninni)

Bloggen har uppfört sig underligt i några dagar. Det är alltså inte vi som är dåliga på att uppdatera utan vi kommer inte in på bloggen.

Har precis skrivit två inlägg om igår. Nu är dom borta! Skitblogg. Orkar inte skriva om för oftast kommer de tillrätta efter en stund.

Skitblogg.

Back in the Saddle (Ninni)

Jag hade så kul igårkväll! Hanna och jag var ute och red. Det är säkert fem år sedan jag sedan satt på en häst senast (så jag vaknade med träningsvärk och en anings öm rumpa i morse...).

image796
Hanna och Pirre

174189-792
Abbe och jag

174189-793

Det var precis som när vi var yngre. Vi fnissade, pratade hemlisar, skvallrade och blev lite djupa. Det var så kul. Det måste vi göra om snart.

Ridningen gick för övrigt bättre än väntat. Allt är inte glömt, även om jag kände mig lite ringrostig. Abbe och jag kom bra överens.

174189-795
Håkan, Hanna och Jane.

Efter ridturen bjöds det på god middag och trevligt sällskap. Hannas mamma Jane är för övrigt en fantastisk konstnär.
Ni kan kolla in hennes hemsida här, rekommenderar att ni särskilt tar en titt på stadsvyerna som är såå häftiga!

Tack för en toppenkväll!

I vadstena med Cici och hundarna (Ninni)

Igår var Cici, jag och hundarna Wilma och Ragnar i Vadstena. Vi åt en mycket god lunch på Ladugård 206, därefter styrde vi in till Vadstena för en promenad. Jag glömde kameran så kolla istället in Cici's blogg här.

Jag vill även å Ragges vägnar förtydliga att han inte på något sätt är någon slags exhibitionist, eller ännu värre - ett pervo, som man kan tro när man tittar på vissa fotografier av honom. Det bara blir så på hanhundar, snoppen åker liksom fram automatiskt när han sitter. Han har alltså inte gjort det med flit. Bara så ni vet.


Killar... (Anna)

Jag undrar varför Linus jämt sover på soffan när han är här. När jag somnar ligger han i sängen men när jag vaknar ligger han i soffan. Skumt. Undra om det är jag som snarkar eller fiser så dant i sömnen att han måste gå. Jag ska fråga honom.

Måndag (Anna)

Jag har kommit på sen smarta lösningen att lägga google som startsida för då kan jag ju skriva i det fältet. Bra va? Så nu är jag back on track.

Igår var jag först och klippte mig. Jag har ju som bekant åtta kilo hår som det är omöjligt att göra nåt med. Ett svinto. Men nu klippte Carro av en decimeter och det är nästan jämnlångt hela håret. Det blev så fint så, och jag tjöt inte när jag gick därifrån.

Sen jobbade jag. Igår var det jag och Avve. Det var ju kul!

Efter jobbet gick vi till Magnolia och åt god mat och drack god öl. Det var så fint väder och underbart ute och det kändes ju för första gången som sommar när vi satt där med vinden i håret och solen i ögonen. Det var väldigt roligt iallafall.

image791


Sen tittade Linus förbi på kvällen. Vi tittade på teve. Jag tittade på den där dokumentären om fyrlingarna och försökte tvinga Linus att titta på den. Men han spelade Mariokart istället.

Nu är det tisdag och jag ska göra mig iordning för jobbet.

Torsten Flinck och problem med datorn (Ninni)

Min ilska har lagt sig något. Malin och Jens vågade sig på mitt sällskap och vi har haft en förhållandevis trevlig kväll i Mjölby (av alla ställen).  Vi tittade bland annat på Pers senaste skapelse, en hundrastplats och en lekpark på McDånalds.

Vi åt även pizza på Valentino. Tyvärr missade vi precis Torsten Flinck, som hade bestämt sig för att besöka de glada turkarna för utfodring och en power nap. Han beställde, enligt en välinformerad källa som vill vara anonym, en Milano med bearnaisesås vid sidan av. Samma källa menar att det såg illa ut med allmäntillståndet för Flincks del och han varvade pizzatuggorna med tupplurar för att orka i sig hela anrättningen.

image790

Nu till viktigare saker...

Anna behöver hjälp. Och då menar jag inte psykiskt utan med hennes dator som har blivit trampad på av hennes ena katt.
-Det finns liksom ingenting däruppe, säger Anna bestört och med lätt darr på underläppen. För att förtydliga så finns det inget sökfönster, arkivmeny eller startsida eller nåt. Förstår ni vad problemet är? Vad ska Anna göra? Förslag och tips lämnas i kommentarsfältet nedan. Tack på förhand.

Varning (Ninni)

Jag är på ett jävla humör idag. Bara så ni vet. Kan vara 30-årskrisen. Eller snarare 35-årskrisen för jag hade en 30-årskris när jag fyllde 25.

Håll er ur vägen om ni inte vill åka på en omgång som ni antagligen inte gjort er förtjänta av.


Hos Cici och Daniel (Anna)

Ikväll har jag varit hos Cici och Daniel. Vi har ätit god mat och spelat spel. Det bjöds på räkpaj, tacopaj och blåbärspaj. Det spelades Buzz för hela slanten. Jag spelade bara två gånger och stenförlorade ena gången och vann den andra. Ninni har lärt oss alla att om man vill se vilda schimpanser ska man åka till Kanada. Hon kan så mycket, min syster.

image784
Det var Ninni, här iklädd ett förkläde, och Cici som stod för maten.

image785
Den manliga spelarkvartetten: Per, Stefan, Niklas och Daniel

image786
Ninni och Cici fick vara med litegrann.

image787
Om man får tro Cici rätt så är jag lite äcklig...

image788
Per var inte full, Stefan var full på Ica Maxi och Daniel var ASfull... Eller lite full...

image789
Nördgänget, som spelar tv-spel en lördagkväll och åker hem halv elva.

Nu är jag faktiskt trött och ska gå och lägga mej. För eventuella nya läsare vill jag bara berätta att jag egentligen är jäkligt rolig. Det säger alla (eller jag själv iallafall).

Överraskningsbröllop är inte Helenas grej (Anna)

Jag fick ett ARGT samtal från Helena när vi höll på och stänga idag. Hon hade tydligen nån vän till Daniel som hade bjudit in alla på fest och sen skickat ett meddelande en timma i förväg och berättat att det blev ett bröllop. Det där med överraskningsbröllop är det värsta Helena vet. Jag är inte sen att hålla med. Fy vad äckligt sånnt är. Nu bev Helena iallafall tvungen att försöka hitta en present. Vi gick till DUKA. Där hittade vi en present. Sen gick vi till Burger King och åt/drack.

image782
image783

Hoppas att festen blir kul iallafall.

Blåbär (Ninni)

Imorse gick jag upp klockan åtta och åkte till skogen och plockade blåbär med Cici. Kan man bli mer hemmafruig än så här? Har jag nått botten?

Plockandet var riktigt mysigt, vi löste världsproblem ivrigt påhejade av Ragge. Att rensa bären efteråt däremot var ingen lek. En sisådär 2 liter blåbär blev det iallafall till slut så nur blir det paj ikväll och lite sylt.

image781

Nu ska jag slappa lite och kolla på Little Britain.


Lite sport... (Ninni)

Kvällen har varit lugn och skön. Jag har stickat på min tröja, som beräknas bli klar någon gång under våren 2010, och kollat på friidrott. En intet ont anande spanjor fick ett spjut i ryggen av en finne. Man kan ju undra vad han hade gjort för att förtjäna det.

image780

En liten observation. What is going on med alla de där finniga fjortisfjantarna som springer ifatt den som vinner ett race? Ni vet, för att dela ut en handduk och en flarra med nån sliskig sportdryck? För det första verkar inte löparna så värst intresserade av dem utan är, konstigt nog, mer intresserad av vilken tid de sprungit på. För det andra, måste de stå och flina in i kameran som om det är de själva som vunnit loppet? Det är lite väl mycket lilla sportspegeln över det hela om jag får säga min mening. Och det får jag ju, för det är min blogg.

 Nu är det knoppdags. Cici kommer hit klockan nio för vi ska ut i skogen och plocka blåbär. Vi ska överraska Anna med en sockerfri blåbärspaj, men säg inget till henne om det.

Puss


Med Möllers i Ullared (Ninni)

Ullared var faktiskt inte så farligt. Jag lyckades till och med spendera en del pengar. Dagens bästa inköp var nog locktången, några fotoramar, Little Britain på DVD och ett par skor. Skorna, skall tilläggas, inhandlades INTE på gekås utan på scorett som hade en trevlig liten outlet där.

image779
Många skratt blev det också. De flesta dock åt Annes midjeväska. Anne, som är en erfaren ullaredare, menar att det är praktiskt med midjeväska om än inte så snyggt. Cici och jag tyckte att det var lite tysk turist över det hela.


God mat och trevligt sällskap (mig själv) (Anna)

Idag på jobbet ordnade jag alla cd-skivor i bokstavsordning. Kan tyckas onödigt men man blir ju tokig när man inte hittar och jag har ju en tvångsmani att jag måste ha saker i nån form av ordning. Bokstavs- storleks- eller färgordning, det spelar ingen roll, bara det är sorterat.

Efter jobbet kände jag för att fira att det inte hänt mig något olyckligt på fredagen den trettonde. Jag bestämde mig för att gå ut och äta. Jag och mitt nintendo gick till Thai Coconut och åt Red Bamboo. Det var smaskens. Jag fick lite konstiga blickar av de andra som var där. Jag trodde det var för att jag gick ensam på restaurang, men mamma menar snarare att det var att jag reste mig och tog kort på min mat och min omgivning. Ja, men det kan väl vara roligt att ha. Eller? Dessutom kan de tro att man kommer från nån tidning och då brukar de vara extra trevliga och kanske bjuda på något gott till och med. Sådan tur hade jag inte idag. Men jag funderade på att ta upp penna och papper och recensera litegrann bara för att.

image778
Mmm vad gott... Det smakade i alla fall. Det kanske inte ser så gott ut...

Min nya cykel (Anna)

Imorse vid tio ringde det i telfon. Det var min morfar. han tyckte så synd om mig över att min cykel blev stulen, så han hade köpt en ny! TACK SNÄLLA MORFAR! Han kom och lämnade den på stört. Så nu har jag en ny, fin cresent som rullar så bra, med en fin plastsadel och ett roslande ljud. I Love It!

image777

Jag har redan pimpat den med en cykelkorg. Den är väl fin?

Farmor och hennes gäng gör stan (Anna)

Igår kom förresten farmor, snart 92 år, och Vallis, dryga året äldre, in i butiken. De skulle titta på "vuxenavdelningen", som de så fint kallade klädavdelningen för. Det roligaste var att titta på alla klänningar. Vallis utbröt höga "Usch!" varje gång hon såg en klänning hon inte gillade, dvs hade korta ärmar. Hon förklarade för mig att hon ville ha långa ärmar på klänningarna eftersom hon inte hade så snygga armar längre. Samtidigt hittade min farmor en SMIRK-klänning hon blev sååå förtjust i, och tog fram den för att hålla upp den framför sig och se om den passade. Ja, jättefint, tyckte farmor nöjt. Lång och bra och långa ärmar. Dock var just den klänningen egetligen en trekvartsärm och var tänkt att vara knälång. Men på farmor blev det en lång fin klänning, och farmor var nöjd över att vi på vårat jobb hade klänningar som passade även lite kortare damer.

Hos Alle och Berta

Igår var jag hos Alle och Berta. De har fyra hundar hemma hos sig just nu, men en är en valp som ska säljas. Men de andra tre är deras. Jo, visst serrö, tre hundar har de fast de är UNGA.Och en annan vän vid namn Josephine har som bekant fem katter, och Helena har 8 kaniner + en hamster och ett marsvin. Jag ligger så i lä med mina två katter.

Iallafall. Nu ska jag visa lite bilder.

image773
Berta med Nikita och Alle med Arthur.

image774
Det senaste tillskottet "Elsa", här med lite rosa mudd i munnen.

image775
"Elsa" och Misiu, Nikita och Arthurs barn.

image776
Den lilla.

Det är väldigt svårt att ta kort på djur. De gör ju inte som man säger. De var iallafall sjukt söta!

Ullared (Ninni)

Imorgon ska jag vara så mycket tjej-svensson man bara kan bli. Jag ska gör mitt livs tredje besök på Ullared. Ja, ni läste rätt. Gekås i Ullared ska jag till. Förhoppningsvis blir det här besöket bättre än de andra två, för de var ingen picknick vill jag lova. Folkilskna kärringar med kundvagn som siktar på ens hälsenor, dragkamp i locktångssladdar, slagsmål om strumpor för 5,95 kr paret, ungar som skriker, spyr och slåss. You name it. Ett besök på Gekås är förenat med livsfara och ändå ska jag dit.

Återkommer i morgon... OM jag inte har fått en femliters duschcreme i huvudet eller dylikt.

Puss på er!

Läsartävling (Ninni)

Mail och kommentarer har fullkommligt strömmat in de senaste dagarna. Det är förfågningar och, i vissa fall, direkta krav på att jag skall publicera en närbild av det berömda testamentet.

Jag önskar eder lycka till och utlyser härmed en belöning till den som lyckas tyda det. image772
Jag kan själv se att det står efter moget betänkande så det får ni inget pris för. Det skall dessutom tilläggas att det här är den minst blekta sidan och alltså den som är lättast att tyda.

Än en gång, lycka till!

Fin hundkväll (Anna)

Ikväll har jag varit med Alle och Berta och de fyra hundarna. Jag berättar mer om det imorgon + lägger ut bilder på de underbara varelserna (och även hundarna) för nu är jag för trött och ska sova. Sussinull.

Ny dag nya tag (Anna)

Nu ska jag snart gå till jobbet. Jag ska bara ta på mig ett par byxor först. Det kan vara trevligt för min omgivning, även om Mats har sagt att han ska jobba i bara skor och bälte.

Idag har jag gjort matlåda. 1-0 till vuxen-Anna. MEN jag dansade Jerry Williams i duschen så jag tror att det står 0-0 ändå...

Skitblogg (Anna)

Jaha, och var tog det långa inlägget om hur tråkigt jag hade haft det ikväll vägen? Jävla skitblogg. Eller finns det nån form av censur så de tråkiga inläggen inte publiceras?

Jag orkar inte skriva om allt. Ni får gå och undra över vad jag har gjort ikväll istället...

Puss och godnatt.

Prutt (Anna)

Jag har en liten fråga också för all del. Varför pruttar äldre kvinnor så förskräckligt? Idag när jag gick hem från jobbet så kom det en tant i 70-årsåldern cyklandes förbi mej och jädrar vad det small om baken på henne. Varje gång hon tog i med höger pedal hördes ett ljudligt brak från stjärttrakten, och det var då inte sadeln som lät.
Jag har tänkt på det här förr, framför allt på tant- och gubbgymnastiken jag brukar vara på ibland. Varenda gång man ska göra situps eller nåt som kräver att man tar i lite är det alltid nån som råkar släppa sig. Tyvärr tycker jag fortfarande vid 24 års ålder att det är roligt när någon pruttar ljudligt och blir alltid fnissig. De skyldiga damerna brukar blänga lite på mig men fortsätter som om ingenting har hänt.
Varför? Vad är det med äldre tanters magar som gör att de har så mycket extra gaser? Kommer jag bli likadan?


A Date with the Newlyweds (Ninni)

Malin och Kasper var här igår. Alltid lika trevligt. Vi grillade och trotsade vädret genom att sitta ute.

Vid ett tillfälle kom Malin och jag på oss själva med att sitta och diskutera häcksaxar, gräsklippning och rabattskötsel. Det var då vi insåg att vi är väldigt vuxna. Vi fick lite panik och pratade om andra saker istället, t.ex. en eventuell fotbollsresa till London, gymnastikträning, allsvenskans uselhet, jobb och lite annat.

Det blev dessutom mycket bröllopsprat och kortfattat kan man säga att de är väldigt nöjda. Vilket de borde vara. Ni kan läsa mer om deras bröllop
här.

174189-770
Per, Kasper och Malin.

Karlsbomysteriet (Ninni)

Det här är lite av ett mysterium. När vi renoverade övervåningen hittade P ett litet papperspaket bakom en av takstolarna. Det visade sig vara Testamente och gåfvobref daterat 10 feb 1870. Tyvärr går det inte att tyda vad det står pga 1) att handstilen är så snirklig och fin 2) dåtidens svenska är inte helt enkel 3) varje gång jag öppnar pappret tycker jag att texten bleks ytterligare.

Är det nån som är bra på att tyda gammelsvenska i dåligt skick? Skulle vilja veta vad det står. Uppenbarligen var det ju någon som missade ett testamente och kanske missade ett arv.
174189-771

Maja (Anna)

Jag är glad över att Josses katt Maja har kommit till rätta. Phuh. Stackars kissekatten.

image769

Storshopping (Anna)

Jag har varit och handlat lite smått och gått som jag behövde.

image768

1. Micro-pop 3-pack  12.90
2. Miniyoghurt 14.50
3. Lättmjölk med extra kalcium 7.50 (bra för mig som äter kortison)
4. Olivolja 35.90
5. Fryspåsar 3 liter 13.90
6. Tonfisk i vatten 15.90
7. Ägg 16.90
7. Smörgåskalkon 25.15

Ett litet kalas för 144 kr, jo man tackar.

Jag är väldigt ledsen över att det inte är något Morden i Midsomer ikväll. Jag har ju sett fram emot det hela dagen. Vad ska jag nu göra ikväll? Det tänker jag inte skriva här, men jag kan säga att det är olagligt och har med film att göra. Men jag vill ju inte åka dit.

Det är så jobbigt när det inte blir som man vill.

Kändis-Anna (Ninni)

Lillasyster ringde i morse för att berätta att hon och Arvid är i Corren idag. Kul Anna! Om någon känner igen dig (eller Arvid - jag är ju generös..) bjuder jag på öl.

174189-767
Bild från corren.se

Övernormal (Ninni)

Jag sitter här och är ganska nöjd. Trots snor och trots att jag har slösat bort två timmar och elva minuter av mitt värdefulla liv på en värdelös film. Se inte Little Children. Om ni nu inte gillar lovestories med dåliga slut och snuskgubbar som kasterar sig själva, i så fall kan ni se den.

Hur kommer det sig då att jag är nöjd kan man undra. Jo, eftersom jag inte har något bättre för mig gjorde jag det där iq-testet på illustrerad vetenskap som alla pratar om. Tydligen är jag smartare än både jag och min omgivning tror. Jag är nämligen övernormal. Det ni.

Städning av skafferiet (Anna)

Nu på morgonen har jag städat i mitt skafferi. Anledning var en suspekt doft som letade sig ut när man öppnade skafferiet. Orsaken till det var en möglig potatis som hade råkat hamna bakom mina burkar med pasta och ris och därför inte slängts. När jag ändå var igång hittade jag bakpulver som gått ut i december 2005. Det säger lite om hur mycket jag bakar... Andra saker som gått ut var vaniljsocker, florsocker, marsansås och några frön. Annars var skafferiet i tipptopp. Fullt med påssåser och snabbnudlar och annat mumsigt.

Theme Park-afton (Anna)

Ikväll har jag varit med Cici. Först åt vi hemmgjorda hamburgare. Då kan man säga att vi umgicks. Sen kom våra Theme Parks fram och vi satt i soffan och spelade i två timmar. Så mycket umgänge fanns det inte tid för. Men ibland yttrades en och ett annat: "Wow, jag fick Big Wheel" eller "Jag fick 45000 i bonus". Sen åt vi glass. Sen gick jag hem. Fantastisk kväll.

image764
image765

Daniel underhöll med imponerande gitarrspel på nintendot. Mest imponerande var dock hans minspel.

image766

Nu ska jag bygga vidare på min (femte) park. Sen ska jag sova. Godnatt.

Pärlan (Ninni)

Blev upptvingad ur soffan förut för att hämta nya bilen. Så här fint inbäddad stod den och väntade på oss. Påminner lite om det där skojiga vänneravsnittet när Joey låtsas att han har en Porche. Fast porche kanske är lite cooligare än volvo..

174189-762

Så här fin är pärlan. Om jag eventuellt tappade några vuxenpoäng i lördags är det fixat nu.

image763


Sjuk (Ninni)

Jag är sjuk. Ja, jag är alltså inte fortfarande bakis efter lördagens utsvävningar utan sjuk på riktigt. Snor och ont i halsen och sånt. Jag förbannar den ungen som nös mig i ansiktet på jobbet häromdagen då han med största sannolikhet är den skyldiga...

Oj! vad kul det var i lördags. Understundom kommer jag på något kul som hände och jag blir så fnissig att jag måste snyta mig. Jag hoppas att Helena och Daniel är nöjda! För det borde de vara!

Nu ska jag kolla på Blades of Glory. Igen.

image761

Slapp söndag hos Avelövs (Anna)

Igår var jag inte jättepigg. Först åt jag ju frukost vid halv nio sen gick jag och lade mig igen. Jag vaknade kl ett och då skulle jag äta lunch. Efter det åkte jag till Avelövs. De var lika sega som jag. De hade tydligen haft fest kvällen innan. När jag kom vid halv tre så tog Susanne på sig kläderna och försökte få i sig lite frukost.
Vi degade lite. Hyrde en (mindre bra) film och åt pasta med tonfisksås.

image759
Så här såg vi ut. Slappa och härliga.

image760
Alicia och hennes kompis Johanna hoppade studsmatta i spöregnet. De blev blöta. Sen målade de fina teckningar till mig istället.

Daniels 30-årsfest (Anna)

Igår var det jävlar i mig fest. Det kan man säga utan att ljuga. Daniel fyllde 30 och hade ställt till med stort kalas. Det var god mat, rolig underhållning och karaoke. Vad mer kan man begära?

Jag, Ninni, Cici och Hanna H åkte dit ihop.

image740

Det bjöds på lite välkomstdrinkar och liknande. Sen var det dags för mat. Ett litet krux var att serveringspersonalen inte hade kommit. De kunde inte. Alla fick hjälpa till efter bästa förmåga. Utom Cici som var lite för packad. Vi vågade inte låta henne bära tallrikar.

image741
Daniel håller sitt välkomsttal.

image742
Helena i sin, enligt Daniel, alldeles för korta klänning.

image743
Magnus var min bordsherre. Han är skitrolig. Vi hade det fantastiskt på vårt roliga (men inte så snygga...) hörn.

image744
Ninni och Oskar. We like Oskar. Han är så bra på att cykla.

image745
Alexandra var där och förgyllde oss. Eller iallafall vår tillvaro. Vacker som en vårdag.

image746
Som jag redan har sagt var Cici riktigt full. Ja, fullast på festen kan man säga utan att ljuga. Efter att ha spillt ner den hemliga gästen tre gånger och skrikit tjoho vid fel tillfäälen (och även försökt hångla med mig) så fick Daniel komma och hämta henne. Haha, hon blir som en lång rolig stör när hon är full. Man skrattar så man kissar lite i byxan.

image747
Daniel var jättehot på Cici när han hämtade henne...

image748
Jag och Daniel provade dansgolvet. Det fick godkänt. Mer än man kan säga om våran dans.

image749
Jag hittade Johanna i festvimmlet. Det var roligt!

image750
Den hemliga gästen (och även Ninnis bordsherre, inte Cicis...) hette Mårten Andersson och var Ståuppis. Det var jätteroligt! Jag hade en liten egen show för honom sen, och berättade om hur sjukt rolig jag är. Jag fick gärna komma och uppträda på hans klubb sa han. Jag tror han mest ville bli av med mig.

image751
Jag bad Berta och Alle att se snygga ut. Bedöm själva.

image752
Helenas syster Ingela. En riktig läckerpingla. Eller läckerpingela om man vill vara ordvitsig och det vill ju jag.

image753
Som jag sa var det karaoke. Där tillbringade jag mestadels av kvällen, förutom när jag sjöng inna hos dj:n i micken istället. Det var uppskattat. Av mig, Ninni och min gamla dagiskamrat Albin Morisse. Att jag inte tog nåt kort på honom... Här sjunger iallafall jag och Ninni karaoke. Fråga mig inte vad. Av alla de tvåhundra sångerna jag sjöng kommer jag inte ihåg en enda...

image754
Jag och Alle klämmer i.

image755
Jag och Mange bjöd på vacker skönsång.

image756
Jag och Johanna sjöng inte bara en, utan säkert 12 låtar. Jävligt snyggt dessutom.

image757
Jo jag lät faktiskt några andra sjunga lite. Jon och Oskar tillexempel. De var bra, men höll inte riktigt Anna-klass.

image758
Tack så mycket Helena och Daniel för en helt fantastiskt fest. Det var länge sen man var på fest i 9 timmar, men bara minns 3 av dem. Alltså för att det gick så fort... Kram!

Ergo bibamus (Cici)

Låt oss alltså dricka!

Nu har vår förfest börjat (
min och Ninnis) Jag korkade upp skumpan och Ninni lagade mat och välkomnade mig i underkläder... undrar om hon försöker få mig i säng. Konstigare saker har hänt det kan jag lova. Vi får se om hon försöker stöta på mig längre fram när jag blir fullare (o fulare?).

Som jag sa en annan gång: "Fulla tjejer är kåta tjejer"


image739

Fest imorgon! (Ninni)

Känner mig riktigt laddad inför morgondagens fest! Cici kommer hit på lunch redan vid två. Det blir pasta och köffärsås eftersom vi kom fram till att det kan vara bra med något "stadigt", då vi planerar svänga otaliga bägare. Klockan tre ska vi korka upp skumpan. (Jag känner mig som 20!)

Därefter ska vi göra oss festfina. C och jag har fått det ärofyllda uppdraget att vara bordsdamer till den hemliga gästen. Därför får vi väl fixa oss lite extra... Klädångesten har dock uteblivit. Tänkte ha den rosa klänningen som jag ser gravid ut i, men det gör inget för då kan jag äta hur mycket jag vill av Helens goda mat utan att det ser konstigt ut. Fatta att Helena har gjort en trerätters middag till 90 pers!!!

Vid sexhugget bär det av till Skänninge. Det är pappa Jim som ska skjutsa. (Jag känner mig som 15!)

Nu ska jag fortsätta sticka på min gula tröja en stund innan det är dags att sova. (Jag känner mig som 80!)


Festival-Ragge (Ninni)

Ragge hälsar från Roskilde. Men det är inte så kul för det har regnat en massa så campingen är lerig och alla snygga tjejer har åkt hem.


174189-736


En grillad kyckling, tack (Anna)

Hej!
Idag köpte jag en grillad kyckling till lunch för att fylla ut den fina lunchlådan jag fått av Ninni. Det fanns en klubba kvar, och jag och en äldre dam kom samtidigt och båda ville ha den! Då frågade hon mig när jag hade ätit grillad kyckling sist. Ja, sa jag det minns jag inte. Okej då, sa hon, jag åt en igår så du förtjänar den här mer än jag. Hon skulle ta en nästa vecka istället. Det tackar man för.

Jag och Mats är det som jobbar nu. Idag fick jag utstå Mats "Ninjagrepp ner i helvetet". Det är inget man ens önskar sina värsta ovänner.

Jag är sjukt peppad på festen imorn! Jag jobbar ju till fyra så det blir bråda tider (låter som en möjlig låt av Per Gessle). Jag vet fortfarande inte vad jag ska ha för skor. Kan man ha gymnastikskor? Jag äger inget annat. Kanske flip-floptofflor...

Nu ska jag ta det lugnt ikväll så jag orkar vara med hela kvällen imorn. Lite TV och O'boy. Hurra!

Den stora släkten samlades hos Ninni (Anna)

Ikväll efter jobbet var jag hos Ninni och åt mat. Där var även hälften av min släkt. Min mamma, min moster och mina två kusiner. Den ene hade även med sig en vän. Men henne var jag inte släkt med.

Det bjöds på grillat, I like, och cheesecake, I like too. Det snackades skit och var allmänt trevligt. Det är så roligt att träffa dem alla. Min moster är väldigt rolig. Och även Malin och Hanna. Malin ske ju börja sjuan till hösten, det är ju nästan så att man blir lite avundssjuk. Tänk vad roligt allt var då. Inga bekymmer, mer än vilken kille man skulle vara ihop med. Jag hade ju förstås lite bekymmer med det här att jag läspade, som de äldre på skolan påpekade för mig. Dessutom kallades jag för "Hästen" av de tuffa tjejerna i Mjölby. Men som tur var brydde jag mig inte om sånt, för jag kan inte säga annat än att jag levt ett underbart liv. För det mesta. Nostalgic moment's over. 

image729
Kompis Anna och kusin Malin tittade på Sunes sommar. Sen gick de till Spångsholm för att titta på killar (ack, hur många gånger var jag inte där (om dagen) i min ungdom?), men de kom inte så långt för de var snabbt tillbaka utan att ha sett någon. Ruttet...

image730
Kusin Hanna (som har ett fotoleende vid tio års ålder!) lekte med Ragge. De fann varandra väl.

image731
Vi vuxna (japp, that's me) satt nere och pratade minnen. Här är moster Lena och mamma Eva. De är systrar.

image732
Jag gillar verkligen att ta kort på folk in action så att säga. Det är sjyst är det.

image733
Jag säger ju det. Tryck upp kameran i ansiktet på folk bara.

image734
Det är därför folk gillar när jag ha med mig kameran.

Nu ska jag gå och natta mig själv.

Jag har ett glansigt ansikte (Anna)

Jag upptäckte igår på syjuntan att jag har ett extremt glansigt ansikte. Kan det vara för att jag smörjer in det med Nivea cream (ni vet den tjocka vita krämen i den blåa runda burken, världens fettigaste kräm)? Idag har jag roat mig med på morgonen att undersöka om jag verkligen är så glansig i ansiktet som Helenas kamera påstod igår.

Svaret är:

image728

JA!

(Jag tog tre kort på mig själv, och på alla glänste jag mer än en svettig gubbe.)

Syjunta (Anna)

Ikväll har det varit syjunta. Vi var hemma hos Frida. Det bjöds på en fantastiskt buffé. Det var hemmagjorda kycklingfärsbiffar, sallader av olika slag och det bästa... PIZZABULLAR! Sen bjöds det på glass och jordgubbar och Frida hade bakat sockerfria kakor. Vilken ängel va?

image715
Frida broderade sin inköpslista.

image716
Cici stickade en tröja till sig själv i naturgarn (viskos???).

image717
Alexandra målade naglarna.

image718
Stina (gueststaring) stickade en mössa...

image719
...och det var tydligen skitroligt!

image720
Ninni skulle även hon försöka sig på att sticka en tröja. Men det är ju sjukt svårt att räkna till 89! Helena gjorde placeringskort till festen i helgen.

image721
Såhär fokuserad måste Ninni vara när hon stickar!

image722
Såhär fokuserad är Cici.

image723
Alle försökte mest se snygg ut. Jobbigt...

image724
OBS! Bilden är arrangerad.

image725
Frida försökte brodera trots de onormala gästerna.

image726
Stinas (aka vattenskallens) fina mössa blev klar.

image727
Synd bara att jag inte är så bra på att ta kort. Eller är det kameran?

Nu ska jag sova. Puss och godnatt

Tinnis med Tania (Anna)

Imorse klockan nio möttes jag och Tania utanför Tinnis för att ta en härlig morgontur i bassängerna. Tyvärr visade det sig att Tinnis inte öppnade förrän tio. Så där stod vi som två fån. Vi gick en liten promenad innan och köpte läsk på McDonald's. Sen öppnade äntligen badet. I kassan satt en tjurig kärring. På läktaren gick en stilig badvakt omkring, beredd att rädda oss om vi drunknade. Det började med att jag fick näsblod och fick hänga över handfatet i en kvart. Sen kunde vi simma ordentligt.

Jag noterade nytt personbästa på både 50 meter bröst (1,10) och 50 meter rygg (1,15). Det blir nog landslaget nästa. Fast de andra svischade förbi på säkert 20 sekunder...

image713
image714

Grattis Mia (Ninni)

Idag fyller Pers mamma Mia år. Vi har varit där och kalasat på smörgåstårta och umgåtts med delar av Pers släkt. Det var trevligt! Som vanligt glömde jag ta med kameran. Jag har visst slappat till på sistone...

174189-712

Pappa Jim, födelsedagsfiraren Mia, Mamma Eva och Pers pappa Janne.



Därefter blev det ilfart till Lkpg för syjunta hos Frida. Vi skrattade mycket som vanligt. Anna fotade och kommer med största sannolikhet publicera bilder och blogga om det senare.

Nu ska jag sova. Öppnar på fritids imorgon igen så klockan ringer 05.15. Usch...

Fika med Jesper (Anna)

Efter jobbet gick jag och Jesper och fikade lite. Vi gick till Coffehouse. Jag åt en bakad potatis, Jesper åt en muffin. Vi pratade om det mesta och hade allmänt roligt. Men vi var ju tvungna att gå hem till Morden i Modsomer, som de otroligt vuxna människor vi är... 



Idag på jobbet funkade inte korttjofräsen! Så man kunde bara betala kontant. Det var lite jobbigt.

Imorn blir det fullt ös. Härligt! Vi ses då! 

Per Gessle (Anna)

Om jag fick säga någon jag verkligen är rädd för skulle jag nog säga Per Gessle. En händig man. Han är så övernaturligt läskig. Hans röst ger mig kalla kårar..

En gång n är jag var ihop med en som heter Andreas Hennerberg tyckte han att den där jävla Ta på mig-låten skulle vara våran låt och han skickade texten till mig i ett brev för han tyckte den var så fin. Jag borde ha gjort slut redan då.

Nu är det Midsomer som gäller!

Inget särskilt (Ninni)

Idag har jag spelat minigolf, visserligen på trasiga banor, men ändå. Jag har även bakat blåbärsmuffins. Livet på fritids är betungande.

Idag har jag haft på mig mina nya wejeans, ett brunt linne och en beige kofta (som farmor tycker är ful).

Hej (Anna)

Idag har jag jobbat. Det var rolgit att Mats var tillbaka igen för han har vart på dansläger i en vecka. Det var även roligt att jag köpte en skitsnygg lila adidasträningsoverallsjacka. I love it! (Men jag hittar ingen bild på den nånstans...)

Sen är det det här med
Mats... Hur ska vi kunna leva utan honom? Han är ju en helt fantastisk människa och han kommer att fattas mig lika mycket som Skalle-Per. Fuck alltså...

På kvällen har jag varit på gympa i Sya. Det var sista gången. Nu ska jag börja träna på riktigt istället.

Sen var jag hos kattungarna jag har talat om... De är så söta, cirka tre veckor nu.

image698




image704
Mamma Nora + Kompis, Tashe och Sara.

Söndag och Måndag (Ninni)

Jag jobbar den här veckan. På fritis. Det är faktiskt riktigt kul. Det är ju inte så många kids där såhär i semestertider så man hinner umgås, rita, bygga lego, puzzla och göra andra saker som jag vid 27-års ålder erkänner att jag tycker är rätt så skoj. Dessutom var det ju fint väder idag så jag har fått lite nya fräknar och underhållit brännan (läs:vitan).

Igår var P och jag superduktiga här hemma. Vi klippte häckar (inte min), klippte gräs, trimmade lite, monterade ihop de nya möblerna och gjorde lite annat fix som är nödvändigt när man är med hus. Dessutom gjorde jag köttbullar på 1,5 kilo köttfärs och sålde min cykel. Vill ju passa på att skryta lite om hur husmoderlig jag är.

Jag ska ta lite bilder på hus och trädgård så fort gräset börjar ploppa upp men ni får hålla hästarna tills dess.

image697

Nope... (Anna)

Imorse kände jag mig lite gravid när jag vaknade. Det var jag inte. Det visade sig att jag bara var extremt kissnödig och därav lite uppsvälld. Nu känner jag mig som vanligt igen.

Lugn dag (Anna)

Idag har jag:

¤ Sovit 9-11
¤ Gått promenad 11.20-12.20
¤ Gått promenad med Timon och Pumba 12.20-12.40
¤ Lagat mat
¤ Spelat Theme Park 13.30-15.00 (sen hängde sig spelet...)
¤ Sovit 15-16
¤ Spelat Theme Park 16-17.43
¤ Lagat mat
¤ Sett på TV om en häst som hade fobi för grisar
¤ Pratat med Johanna i telefon
¤ Duschat
¤ Nu får jag massage.

Idag borde jag:

¤ Ha städat...

Sol idag månne? (anna)

Tror ni att det blir sol idag så man kan åka till landet och bada? Det vore ju underbart. Jag är så badsugen. Det blir en liten promanadis runt ån iallafall. Sen hoppas jag att det blir bad efter maten.

Ha en solig dag!