Låååång dag (Anna)

Jag har inte så mycket tid för att blogga now a days. Nu ska jag gå och lägga mig så snart jag kan. Jag är trött.

Idag har jag:
§ Vart på IKEA och lämnat tillbaka ett dvd-skåp (helt i onödan, för jag ska ha det, så jag måste åka och köpa om det).
§ Vart på K-Rauta och lämnat tillbaka garderobsbackar 1410 kr.
§ Jobbat 11-16. Det var jag, Pelle och Frida. Pelle hademed sig våfflor som han hade gjort själv. Det var smaskigt! Annars var det rätt så fullt upp hela dagen. Vi höll tillexempel på att vända en klänning i 30 minuter.
§ Vart på Rum Interiör, Nordik och IKEA och letat efter en bokhylla i valnöt. Nån som har nå natt avvara till en gammal kastanj som jag? På IKEA köpte jag även nya garderobsbackar för 299 kr. Mycket bättre pris!
§ Ätit pizza med Per på Mantorps Pizzeria. Vi tittade även på Disneydags där.
§ Per har satt upp en hatthylla, en tavla och en teve i min lägenhet. Jag har plockat in alla kläder.
§ Tittat på körslaget. Suttit på mitt lata arsle och konstaterat att det fanns mycket jag kunde gjort under tiden jag tittade. Men nej.
§ Åkt hem till mamma och pappa. Satt mig framför datorn en lördagskväll som en person utan liv. När gjorde jag nånting senast egentligen?

Imorrn är det gymnastik i Motala, dvd-skåpsmålning samt städning, trampolin och hockey som gäller. Kanske kan jag flytta imorrn kväll. Annars på måndag. Jag har inga köksgardiner än. Det är tråkigt, för det ser tomt ut i köket. Och don't even get me started on the badrum. Det är skitfult fortfarande. Det blir nog mitt sista projekt.

Bilder på min lya kommer imorrn.

Natti.

Klockan (Ninni)

I natt ska man komma ihåg att ställa om klockan. (OBS Det är viktigt att man gör detta klockan 02.00, inte ikväll eller imorgon förmiddag. Jag ställer alltid Pers klocka på 02 så får han gå ett varv här i huset och fixa det.)

Det finns olika sätt att komma ihåg huruvida man ska ställa fram eller bak visaren. Personligen tänker jag att man ställer fram utemöblerna på våren och tillbaka dem på våren. Jag vill med detta dementera de illasinnade rykten som gör gällande att mitt alldeles personliga knep är att jag tänker "På våren tar jag fram min frimärkssamling". Hör du det, Cici!

Mamma tänker att man har sommaren framför sig på våren, och då ställer fram klockan, och bakom sig på hösten och då ställer bak visaren.

Hannas knep är att tänka tillbaka på sin ungdom. Hon ställde klockan åt fel håll för att på så vis lura till sig två extra timmar lördagsnatt. Ett år fick hon till exempel lite extra tid att åka omkring i en blå saab med en suspekt äldre man/kille. Det var den gamla goda tiden, det.

Det här är det bästa jag vet! (Anna)http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.234385

Men spola typ 2,08 så kommer ni rakt in i hjärtat av härligheten.

Sushi (Ninni)

När vi ändå är inne på mat..

Igår åt Per 20 rullar sushi.
Är inte det nästan obehagligt mycket?


Millenium (Ninni)

Idag har jag börjat läsa Stieg Larsson-triologin. Än så länge håller den absolut måttet så det blir nog en hel dag av läsande.

Förövrigt är jag på småätarhumör. Det händer ytterst sällan. Jag har gläppt i kylen säkert trettio gånger redan, men konstigt nog är det samma innehåll varje gång. Inget gott alltså. Det får bli en tur till CG senare.

Under tonåren var jag svensk mästare i kylgläpp. Ni vet, under den tiden man normalt står i växten (nu hände det ju visserligen inte mig..) Det drev min kära mamma till vansinne. Jag kunde konstatera att det inte fanns nåt jag var sugen på, för att fem minuter senare ta en ny titt. Detta tills mamma skrek att kylen bara fungerade om den var stängd. Så höll vi på. I några år.

Undrar om vi har nåt gott i frysen?

Lite smått och gott (Anna)

Tjena!

Här har ni mig igen. Jag är lite trött och seg mest hela tiden, det är därför jag inte bloggar så mycket nu. Jag prioriterar andra saker, faktiskt. Till och med min mamma sa förut att jag såg så trött ut att jag var blå under ögonen, och det är ungefär så jag känner mig också. Jag jobbar, har gymnastik och flyttar fast blir aldrig klart. Sen försöker jag hinna sova också.

Idag har jag lämnat mitt brev till HAnna. Jag glömde det igår. Fy mej. Men nu har jag lämnat det iallafall. Sen har jag jobbat. Jag har jobbat med internetbutiken idag. Det är mycket som behövs göra om. Sånt är inte motiverande. Och jag som är lite kontrollfreak måste ju göra allt själv så jag vet att det blir ordentligt gjort. Inte för att jag är bättre än de andra, men det är jobbigt att inte full koll tycker jag. Ja, jag är lite störd.

Sen var det gymnastik, och barnen var så duktiga idag. Själv skadade jag mig mycket allvarligt. Jag skar upp en stortå. Jo jisses vet ni. Det var blod på hela golvet (nästan). Men Ninni är ju som tur var en duktig doktor så hon plåstrade om min tå. Sen hände inget mer.

Sen var jag i min lägenhet och städade lite. Jag tittade också på Du är vad du äter. Det var lite äckligt. En (eller två tvillingar faktiskt) som var typ 1,65 och vägde 85 kilo! Vill de äta ihjäl sig eller? Jag har också lärt mig idag hur onyttigt sushi är (fem matskedar socker i varje rulle) så nu behöver jag verkligen inte börja äta det heller. Nej tacka vet jag Nancy's taco's med extra smält ost...... Det är nyttigt!!!

Nu ska jag sova. Jag har fortfarande ont i mina ögon. När de blir bra ska jag ta mig i kragen och inte vara så slapp längre. Man kan ju faktiskt iallafall försöka kamma håret.

Jag vill också tacka alla för igår, det var det roligaste vi har haft på mycket mycket länge. Som om vi var riktiga kompisar igen allihopa. Det var ju så att man fick livsgnistan tillbaka! :) (Ni vet, att allt var så tråkigt....)

T1, McDonalds och bokcirkel (Ninni)

Hej och hå, idag har det gått i ett mest hela tiden.

Först in med ett gäng barn/ungdomar till T1-hallen. Där gymnastiserades det friskt må jag säga. Alla var duktiga och som vanligt när vi är där var det några som gjorde riktigt stora framsteg. Kul också att Guro kom på besök för att imponeras lite av volter och fristående.

Sen var det dags för dagens stora händelse - McDonalds. Tänk att det kan vara så kul och speciellt. Alla var glada och nöjda. Utom Anna som inte fick följa med. Hennes chefer är så elaka ibland...

Ikväll har vi varit hos Cici och pratat böcker, eller en bok i synnerhet. Vad vi tyckte om Den vidunderliga kärlekens historia??
Det kan ni läsa om på bokbloggen som ni hittar här. Till nästa cirkel har Helena bestämt bok och hör och häpna! Den handlar om nån som har cancer och dör. Men det ska bli intressant att läsa den för den har tydligen en lite ovanlig twist.

Nu blir det sängen...

p.s. Nu är bloggen såhär dålig igen. Det går ju aldrig att blogga när man vill. Och om det går att komma in på bloggen går ju inläggen ändå inte att publicera... SUCK!

Meddelande till Anna (Ninni)

Jag hatar ju att göra dig ledsen, men det kommer jag göra nu.

Gustaf "Eka" Ekdahl - din stora idol - har skrivit på för IFK Kristianstad. Dessutom är han glad över över förflyttningen, för att strö lite extra salt i dina sår. Man kan ju tycka att han åtminstone kunde låtsas vara ledsen. För din skull alltså. Betyder det här att speakerjobbet nu är ledigt?

Hoppas att du trots detta får en bra dag.

Puss,
Ninni

Pratkväll(Ninni)

Ikväll skulle jag, Julia och Hanna gå på bio. Nackdelen med att bo i en mindre stad är att det kulturella utbudet är aningen begränsat. Det fanns några filmer jag/vi ville se, men visas de i Linköping? Nehejdå, det gör de inte. Så vi hoppade bion tills det dyker upp nån film som vi faktiskt vill se.

Istället gick vi till Yogi och åt god mat och pratade skit i fyra timmar. Gott nog, tycker jag.

174189-1675
Hanna och Julia.

Jag vill göra er uppmärksamma på att de här toppenpinglorna är singlar. Båda två! Om det finns nån därute som undrar..
;-)

Annars har jag mest slappat idag. Har läst ut Den vidunderliga kärlekens historia. Ska bli intressant att diskutera den på bokmötet imorgon.

Imorgon ska jag och Anna åka till T1-hallen med gymnasterna. Sen har vi till tjejernas stora fötjusning lovat att ta med dem till McDonalds. Oj oj.. Det blir nog kul det.

Sov gott!

Anna - fortfarande på Slåttervägen (Ninni)

Undrar ni varför Anna ännu inte har flyttat in i sin lägenhet?
Kolla in det här så förstår ni varför..

174189-1674
Köket. Inte riktigt så att man slänger ihop en trerätters där inte.

174189-1673
Sovrummet.

174189-1671
Vardagsrummet. Per och Arvid agerade flyttkarlar - och som de gjorde det! Stora och starka som de är. Här ser det visserligen ut att vara mest Arvid som jobbar, Per verkar vara upptagen med att diskutera nåt viktigt med Ragge.

174189-1672
Anna spexar till det lite min sin ryska skinnmössa. Lite kul måste man ju ha också..

Nu vet ni varför hon ännu bor hemma. Men det kan också bero på Joppe...


Lite flytt (Anna)

Idag har vi flyttat litegrann. Men jag kan inte sova där ikväll, men kanske imorn om jag har tur! Jag hoppas på att Per kan hjälpa till att sätta upp lite saker på väggarna bara snart: en TV, tre dvd-skåp, hatthylla, en liten hylla, en tavla och en ljusgrej är det som ska upp. Sen ska jag inte ha nåt mer på väggarna. Kanske en klocka förresten. Nej nu svamlade jag visst iväg.

Idag har vi iallafall burit (per och arvid mest) och kopplat ihop tevear och dvder och tevespel och allt (per och arvid mest, där med) satt ihop sängen (per och arvid) samt monterat en tevebänk från ikea (ninni och jag). Pappa har också hjälpt till att bära. Mamma stod för maten. Konservativt och härligt :)

Men jag har så mycket kläder så jag vet inte vart jag ska göra av allt. Jag har två kartonger smockfulla med t-shirts. Och då slängde jag ändå två ica-kassar innan jag flyttade. Jobbigt.

Efter flyttningen var jag och Arvid i gymnastikhallen och lekte lite. Det var roligt. Vi stod på händer och hoppade trampett. Men vi kunde inte göra korset i ringarna... Bakläxa till oss.

Härligt. 4-3 till Linköping. Heja klubben!

Nu blir det snart Wallander och läsk. Imorn kanske jag inte bor här längre. Vad jag kommer att sakna Joppe! Kanske de andra med...

TACK ALLA FÖR HJÄLPEN IDAG!

uppdatering! 5-3!!!!

Anna flyttar hemifrån (Ninni)

Idag ska alla Kellanders hjälpa Anna att flytta. Per och Arvid är också vänliga nog att hjälpa till. Det blir väl roligt för lillasyster att få en egen lägenhet igen.

Ja, det är väl planerna för dagen. Mamma har gjort köttgryta som ska ätas också och så gissar jag att lite kel med Joppe ska hinnas med.Målarfärg? (Ninni)

Hanna och jag har varit ute på äventyr idag. Vi, som trogna medlemmar i The Lotta Esping Fanclub, beslöt oss att trotsa kylan och heja fram henne vid de stora dressyrtävlingarna i Mjölby.

174189-1669
Lotta och Ciwi - ett snyggt ekipage.

Ragge försökte som vanligt skaffa nya vänner. Lottas mammas hund Jerry, däremot, var inte lika angelägen...

174189-1670
Jerry - in action.

Sen vann Lotta hela faderittan och då blev det prisutdelning.

174189-1668
Hela publiken jublade - Lotta fick stående ovationer från alla på läktaren (d.v.s. Hanna och jag). Vi gjorde även vågen med varierade resultat..

Visst ja. Ni kanske undrade över rubriken?
Det var bara en liten passning till alla de som menar att dressyr är lika trist som att se målarfärg torka. Jag hävdar motsatsen. Dressyr har allt en sport ska ha; spänning, artisteri, styrka, uthållighet, skönhet och mycket mycket mer. Sen är det visserligen en bedömningssport, det kan ju vara både positivt och negativt. Sportens enda nackdel skulle väl möjligen kunna vara dessa nötter till ponnymorsor som finns. En del är inte kloka och ser minsta lilla klubbtävling som OS. Men lyckligtvis gäller det ju inte alla. Mamma Eva, till exempel, var ju inte sån. Eller Jane...

Tack för mig.

Lördag + söndag (Anna)

Vilken slapp helg. Jag känner mig nämligen lite ur form. Igår jobbade jag, Arvid och Frida hela dagen. Det var säkert 2 personer i affären efter klockan 14, så nästa år hoppas jag att vi bara har öppet tills då. För det där kändes lite onödigt. Sen kom jag hem till Joppe (hunden) och resten av det glada gänget. På kvällen skulle jag vart med Joppe (vännen Jesper nu) och några vänner till honom men jag orkade verkligen inte. Vilken jävla tråkmåns jag är! Jag tittde på Morden i Midsomer med mamma som sov och pappa som löste korsord istället.

Idag har jag varit på Ikea/Ikano. Jag har köpt träningsskor och träningskläder för 1700 kr på Intersport. Läkert! Sen handlade jag köksbord och stolar och lite annat skit på Ikea. Det blev ett litet kalas på 1200 (hurra vad det är billigt på Ikea!). Sen åkte mamma och jag för att städa klart och montera lite. Mamma och jag är inte särskilt tekniska. Det var mycket svära och mycket skruva, framförallt eftersom vi gjorde fel. Men tillslut blev allt fint. På kvällen har jag inte gjort så mycket. Nu ska jag läsa min bok. Jag hr inte bestämt mig för om jag ska läsa ut den eller lägga ner den än. Only time will tell.

Vissa saker är inte okej på PEAK (Anna)

Till exempel att spotta en mun öl på sin chefs jeansben. Det är inte okej om man jobbar på PEAK.

Tur jag jobbar på Sportif då. För där är det mer nåt man bör än får göra. Eller hur det nu var....

Joppe joppar vidare (Anna)

Joppe är en fantastisk hund. Jag tycker att han känns väldigt smart för att vara valp. Han fattar det här med att hämta saker till exempel. Nu har Grappo och Joppe försökt leka lite. Det var roligt. Joppe snubblar på sig själv.

174189-1667
Sovstund.

174189-1666
Joppe tycker det är kul att få presenter, men roligast är pappret för det kan man bära omkring på.

174189-1665
Mamma och Joppe.

Han bara måste upplevas live, jag säger då det.


En jävligt stor spindel (Ninni)

Skulle torka händerna på en handduk i badrummet. Såg en skugga och vecklade ut handduken. Där satt en gigantisk spindel, säkert nån meter stor. Illskrik från mig när besten och jag stirrade varandra i ögonen. Sen slängde jag handduken på golvet och sprang så snabbt benen bar mig. I skräcken passade jag även på att barrikadera dörren med diverse möbler. Man kan inte vara nog försiktig.

Enda problemet är att jag börjar bli kissnödig. Undrar hur länge det dröjer innan Per kommer hem..

Hos Hanna (Ninni)

Igår kväll var vi bjudna på middag hos Hanna i Trädgårdslund.

Som middagsunderhållning fick Hanna och jag ingående berätta om när ett gäng knarklangare bosatte sig i en av sommarstugorna vid Trädgårdslund. Inte bara knarklangare förresten, det förekom dynamit och grejer också. Så mycket att man kunde ha sprängt halva Mantorp, om man nu hade velat det.. Dessutom hittade Hannas mamma ett kylskåp med silver och jeans. Bara en sån sak? Hur som, frågan är väl om de hade lyckats ta fast skurkarna utan det fantastiska polisiära arbete som Hanna och jag lade ner? Vi smög i buskar och tog bilnummer. I efterhand kan man väl vara glad att vi inte blev ihjälpepprade med nåt av alla de där automatvapnen de hade..

174189-1663
Mårten och Bodil efter inmundigandet av den smarriga heta räkpastan.

174189-1664 
Värdinnan själv.

Till efterrätt blev det kladdkaka och "På spåret". Vi drack även upp lite av pappa Håkans whiskey.

Spelat var riktigt skoj och kan varmt rekommenderas. Ordvitsarna var inte så många eller så vilseledande som befarat.

174189-1660
Lag 1: Killarna. Arvid, Mårten och Per.

174189-1661
Lag 2: Tjejerna. Jag, Bodil och Hanna.

Jag anser det inte nödvändigt att delge er resultatet av den rafflande battaljen. Jag säger bara en sak, Arvid är sjukt allmännbildad. Han får vara ett eget lag nästa gång.

174189-1662
Gullegrisen var också medbjuden. Han uppförde sig hyfsat för en gångs skull.

En rolig kväll! Tack Hanna.


Joppes ankomst (Ninni)

Just nu livebloggar jag från det Kellanderska residenset på Slåttervägen. Joppe har nämligen anlänt. Äntligen!

Är han inte helt underbart söt?!

174189-1656

174189-1657

174189-1659

174189-1658

Än så länge har det gått väldigt bra. Han äter med stor aptit och verkar vara på gott humör. Bara två små pölar har det blivit inomhus så här långt.. Just nu har han blivit beordrad time-out och ligger på sin filt och sover. Oftast med ena ögat öppet för att ha koll på vad restan av familjen pysslar med. Grappo har tagit det hela med oväntat stort lugn och vi hoppas att det håller i sig.

Ragge sitter ute i bilen och surar. Mamma tycker att han är lite för vårdslös, och får därför vänta lite med att träffa Joppe. Jag tror att den egentliga anledningen är att Joppe ännu inte ska utsättas för Ragges dåliga inflytande...

Once you gå Mjölby, you never go back (Anna)

Igårkväll var jag med Johanna, Fanny och Josefin. Vi var hemma hos Fanny och tittade på teve och hade allmänt trevligt.

image1654
Josefin, Fanny och Johanna.

Sen vid halv tolv snåret tänkte vi - hey let's go out. Så vi begav oss till Mjölby Kvarnparken (inte Fanny dock). Där var Johanna och jag de enda nyktra. Shit pommes frites med räksallad alltså. På parken känner man alla. Det är både roligt och tråkigt. Igår när vi var nyktra tyckte Johanna och jag att det var mest jobbigt. För ärligt, jag bryr mig inte så mycket om vad en som jag gick läste en "kurs" med i ettan på gymnasiet gör nu för tiden. Jag har ändå glömt det direkt. Det som är roligt är att titta på hur folk ändrar sig dock. Väldigt många har blivit tjockare. Det tycker jag är konstigt. Varför blir alla tjockare när de blir äldre? Vill de inte ta hand om sina kroppar?

Iallafall var jag och Johanna sjukt snygga. Hade vi likadana kläder? You bet. Skapligt störande tydligen.

image1655
Vi hade likadana adidas-tracktops och likdana framtänder.

Jag kommer säkert gå till parken nästa juldag igen. Men man vill inte göra Mjölby nykter. Det lärde jag mig igår. Men wihu vad roligt det var att dansa.

Nu ska jag gå till jobbet. Jag är lite trött.

Kvällen (Ninni)

Malin och Jens var hitbjudna nu ikväll för att äta rester. Det var slappt och trevligt.

174189-1650
Maten var lika god nu som tidigare idag.

174189-1651
Därefter blev det sällskapsspel. Det var kul och ingen blev osams.

174189-1652
Raggarhunden är totalt däckad nu ikväll. Födelsedagar är jobbiga.

Vid halv elva knackade det på dörren. Ingen vågade öppna först, ifall det var Gudhems-spöket. Men det var bara...

174189-1653
...Daniel. Men det är ju inte så bara.

Efter det här innehållsfattiga inlägget ska jag göra som Ragge. Det vill säga däcka. Dock till tonerna av nåt slags TV-spel. Misstänker att Daniel kommer att bli kvar ett bra tag till.

Sov gott, hörrni!

Pers kalas (Ninni)

Idag invaderades Karlsbo av klanen Blom och några till. Vi firade att Per nu äntligen har blivit vuxen. Det blir man tydligen när man fyller 30.

174189-1648
Per med kusinerna Helena och Jenny.

Alla intog varmrätten med god aptit. Det ryktas att Marcus tog om hela fyra gånger. Gott betyg till kocken. Det bjöds på Porterstek, potatis och sås. Till det serverades sallad, gelé och pressgurka. Till efterrätt blev det chokladkaka.

174189-1649
Janne höll ett improviserat tal. I present fick Per en heldag på Mantorp Park - Racing School Radical Experience.

174189-1646
Anna och Ragge förpassades till köket för Marcus fick en rejäl allergi-chock. Frågan är bara om det berodde på Ragge eller på att Anna tog med sig lite katthår hit?

174189-1647
August och Philip var nöjda. Den förväntat urtråkiga släktträffen blev en TV-spelsfest utan dess like.

Tusen tack mamma, pappa, Mia och Janne för all hjälp!!!

Fira Per (Anna)

Vi har varit hos Per och firat honom hela dagen till nu. Släkt och annat folk (jag). Det har varit gott.

Innan det har jag varit och dammsugit i min lägenhet och mamma har putsat och fejat och hållt mig på rumpan när jag satte upp en lampa.

Imorn kommer Jolo Polo. Hurra!

Familjeträff (Anna)

Föresten hade vi en liten familjeträff igår. Jag tycker det var dålig stil av Ninni att inte komma.

image1645

Lite om min vecka (Anna)

Jag har varit lite dålig på att blogga den här veckan. Detta har blandannat hänt:

Måndag: Jobb. Barngymnastik med Sara. Tränade läääänge.
Tisdag: Min sjukhusdag, litegrann. Först var jag 8.15 hos diabetesläkaren. Jag hade 5,0 i HBa1c, för er som är intresserade. Sen var jag 9.30 hos reumatologen. Sen jobbade jag lite grann. Sen var jag 13.45 på Ögon. Jag har ju problem med ögonen, de gör ont så jag vill trycka in ögonen i huvudet ibland. Då fick jag först bedövning i ögonen. Det kändes som om ögonen var för stora för ögonlocken. Sen petade dom med olika maskiner i ögonen. Det var läskigt. Sen fick jag pupillervidgande så man inte ser nåt. Sen fotade de ögonen och hittade nåt som var trasigt. Då fick jag träffa en läkare som petade i ögonen på mig med en sån där som tandläkarna känner i tänderna med. Det var snubbigt. Vad det var som var fel fattade jag aldrig eftersom läkaren var grek. Men nåt som började med kon.... konjuktiv eller nåt. Sen jobbade jag igen fast med ganska kraftigt nedsatt syn. Nu har jag fått äckliga salver att trycka in i ögonen. Så om två veckor ska jag se igen. Amen. På kvällen var det gymnastik, men jag var ganska slapp. Men det var kul ändå.
Igår var det ju jobb och sen fest som gällde (som ni vet).
Idag har jag först vart och tittat på talangjakten på Klämman. Det var underhållande. Många barn har ju ingen självinsikt. Sen har jag jobbat. Sen har jag och mamma och pappa vart och tittat i min lägenhet som är klar nu. Det är helt sjukt fräscht. Jag blir lite tårögd så fint är det (och inte av salvan då).

Nu ska jag se på Morden i Midsomer och äta godis. Snask på er!

GLAD PÅSK!

Monki-fest del 2, några bilder (Anna)

Här kommer någre bilder och bildtexter från kvällen. Men mer är att vänta, då jag har tagit väldigt mycket kort ikväll. Framförallt innifrån provhytten där vi Storliff-hängde hela kvällen.

Först gick vi till Ghingis Khan och åt buffé. MMMMMMMMMM....

174189-1644
Christel och Pelle.

174189-1643
Frida och Arvid.

174189-1642
Jag då.

Sen gick vi till MOnki. Tro att det var fest där! Det fanns ballonger med helium i.

174189-1641
Frida och Christel spanar läget

174189-1639
Mina Sportif-vänner. Fin va?

Sen hängde vi i en provhytt i en och en halv timme eller så. Jag har sjukt många kort därifrån. Typ:

174189-1638
Frida, Arvid, jag i förgrunden, Pelle i bakgrunden.

174189-1637
TVÄRTOM! Helt sjukt! Pelle i förgrunden, vi andra i bakgrunden.

174189-1636
Pelle (på sniskan jag vet) fick en ny snygg frisyr.

174189-1635
Sen fick Pelle bära på Frida. Allt var som vanligt.

174189-1640
Men Frida var ändå så här glad!

Det var jätteroligt!

Nu måste jag sova! Ninni hämtar mig klockan åtta imorgon och då är det talangjakt som gäller.

Mer fester, jag säger bara det....

Monki-fest del 1 (Anna)

Jag försöker blogga om den asaroliga festen ikväll så fort jag kan. Men det tar ju så lång tid att ladda upp bilder och sånt speciellt när man druckeit en massa öööööl.

LHC - Djurgården (Ninni)

Jag och Per hade planerat att gå på hockey ikväll. Sista kvartsfinalen, förhoppningsvis, mellan LHC och Djurgården. Men nu är jag ju inte på mitt mest huliganiga humör och stannar hemma i sängen. Per satsar istället på att samla pluspoäng hos pappa Jim och tar med sig honom på hockeyn. De ska heja, skrika, skälla på domarna och bonda på ett manligt sätt, är tanken.

Undrar om Per kommer ihåg att pappa är Djurgårdare?

En vacker morgon (Ninni)

Den här synen mötte mig när jag drog upp persiennerna i sovrummet i morse.

174189-1632

174189-1631

Hade jag jobbat idag har jag nog hittat på nån utomhusgrej att göra. Sånt här väder är för fint att slösas bort inomhus. Visserligen hade resultatet troligen blivit att en mylar en annan medan en tredje kastar snöbollar på en fjärde. Men mysigt hade det varit!

Nu ska jag ut en liten sväng ändå. Ragge bryr sig nämligen inte om att jag är sjuk, han måste ju behova sig oavsett. Han gillar att busa i snön - men inte lika mycket att ta en promenad i den. När han får snö mellan trampdynorna tvärnitar han, sen försöker han att stå på två ben och balansera tills jag torkar bort snön. Jag kan verkligen inte förstå varför Anna tycker att Ragge är en bortskämd byracka.

Mus-bus (Ninni)

Efter veckans nyhetsrapportering var vi ju tvugna att skoja till det lite..

Detta återfanns i Tacochipsen:
image1630

Som tur var hittade Frida musen. Eftersom hon bara är vegetarian och inte vegan behövde vi varken ge henne 1000:- eller erbjuda psykologhjälp.

Ni missar väl inte... (Ninni)

... den nya, briljanta bloggen Böcker är knark?

Läs den idag.
Här.

Krya på mig (Ninni)

Jag är sjuk.
Stackars, stackars mig!
Har visst fått det där som nästan alla på jobbet har haft, och som jag har varit lite kaxig för att jag har klarat mig undan.
Feber, halsont, hosta och lite annat som man känner sig nära döden av.

Hoppas att det går över fort!!

Åh nej... (Ninni)

Efter den här bilden kan jag faktiskt tycka att det är lite skönt att Per är sparsam med detaljerna från resan...

image1629

Trampolin! (Anna)

Idag var det jag, Lotta och en tjej till på trampolinen. Det var jättekul. Man kunde hoppa mycket. Lotta gjorde snygga volter. Jag gjorde volter och sälen efteråt. Det var snyggt. Sen började jag att tränan bakåtvolt. Det var kul.

Idag fick jag ett presentkort på 2000 kr från handbollen som tack för speakandet. Det var sjyst! Nu ska jag köpa nya träningsskor. Och kanske en adidasjacka....

Mer än så har jag inte att säga just nu.

Handboll och lite annat (Ninni)

Så kom den då till sist. Vinsten alltså.
Det var ju så länge sen sist att vi hade glömt bort hur det kändes.
Det kändes bra!

Och Anna skötte sig utmärkt som speaker.

Nu är handbollssäsongen slut. Det betyder att det är vår.
Det är bra.
Vi gillar våren, Ragge och jag. Vi tog en riktig promenad i vårvädret förut. Härligt!

Om en stund kommer Per hem. Det ska bli spännande att höra om hur de har haft det.
Tydligen var det nån som dog på båten igår (inte i Pers"gäng" alltså). En helikopter fick komma och hämta kroppen.
Så fruktansvärt hemskt!

Cici:
Ring mig om du ser det här! Det är ju onödigt att vi båda två åker in och hämtar killarna.

Morgonens bokcirkel (Anna)

Imorse klockan nio hade vi bokcirkel. Vi åt först en härlig frukost och sen diskuterade vi våran bok (Den hemliga historien). Den fick i betyg fyra whiskey-flaskor av fem möjliga.

174189-1628174189-1627174189-1626
Ninni tog kort på min sittdyna. Hon tycker att det är roligt att jag har en sån som annars bara sextioåriga tanter har, eller nåt.

Födelsedagsfest för Per (Anna)

Igårkväll hade Ninni tjejfest. Vi firade Per som fyller 30 år idag. Hurra! Födelsdagsbarnet själv var ju dock inte med, utan på kryssning som ni vet. Men det hindrade inte oss från att fira.

Vi började med att äta taco's. Mumsigt.

174189-1624
Cici, Lotta, Hanna K

174189-1623
Frida, Cissi, Julia

174189-1622
Malin, Hanna H

174189-1621
Ninni, Anna (fotogenique som alltid)

Sen flyttade vi upp kalaset en våning. Där såg vi Melodifestivalen och åt tårta. Jag ringde och röstade en gång på Charlotte Perelli. Frida ringde två gånger (på samma). Hanna H ringde på Linda Bengtzing.

174189-1620
Här kommer Ninni, glad i hågen, med tårtan.

174189-1619
Så finer!

174189-1618
Frida och Malin på hörnet (jag blir int bara bra på kort, jag är bra på att ta kort också...)

174189-1617
Helena (som kom en stund efter jobbet), Lotta och Cici (som inte har ätit tårta från fatet...)

174189-1616
Hanna hejade på sig själv mest. Julia gillade Sibel, fast hon aldrig kom ihåg vad hon hette.

174189-1615
Ninni och Hanna var kvällens par. Men jag tror att dom har gjort slut idag.

image1625
Så spännade det var!

Efter spelades det lite tv-spel. Man kan säga utan att ljuga att jag och Frida var sämst på Guitar Hero, och Malin var bäst på det där olympic nånting. Det var väldigt roligt iallafall.

Rapport från båten (Ninni)

De verkar ha kul, killarna.

Igår var de i spa-avdelningen.
Arvid dök i poolen, nedan ser ni resultatet...
174189-1614

Det kunde ju fatiskt ha varit värre.. Hellre framtänderna än nacken. Och Arvid har ju alltid velat dricka med fyra sugrör samtidigt utan att  öppna munnen.

Dagen efter (Ninni)

Så har lugnet slutligen lagt sig över Karlsbo.
Tjejerna har åkt hem och Ragge är totalt utmattad.

Lite senare i eftermiddag är det dags för handbollsmatch och därefter trampolinkurs. Kan inte påstå att jag är peppad, direkt... Det får nog bli soffan en stund nu.

Man måste älska..

Björn Gustavsson!

(Just nu sitter alla tjejerna med huvudet på sned.)


Citat Helena: Det är lite synd... (Ninni)

...att botox gör att  Perrelli inte kan le och visa äkta känslor.

Andrè Pops (Ninni)

Känns bra att bli representerad av honom, tyckte vi. Tills han lade våra röster.

Men det är kanske inte så konstigt att BWO fick tolvan, vi håller på våra egna..

P.s  Frida tror att André och Kristian Luuk har legat...

Örebro (Ninni)

Där vet de vad de sysslar med!

Helskägg!!! (Anna)

Verkligen helskägg!

Malin hejar på: (Ninni)

Bwo   
Linda Bengtzing   
Perrelli
Amy Diamond

Om ni undrar...


Och en annan sak!
Oj vad skäggig Ola Salo är!!!

Livebloggar vidare... (Ninni)

Är Alexander Bard straight?? Det sägs så här?
Det sjungs med friskt här!. Och så diskuteras Alexander Bards anknytning till Östergötland. Något vi är mycket stolta över!

Citat: Frida (Ninni)

När Frida sjunger säger hennes namne:
-Putta ut henne över kanten.

Citat: Cecilia (Ninni)

Sanna Nielsen sjunger sin låt.
Anna, som inte är ett fan, härmar låten, varpå Cissi säger:
- Du menar att det låter som glassbilslåten?

Jävla Cici (Ninni)

Hon är inte längre välkommen här efter sina elaka/småroliga inlägg...

buuu (hemlig)

ninni är naken och svänger med brösten.

Stiliga Stig (Ninni)

Efter att jag hade lämnat av Per åkte jag hem till morfar och firade hans födelsedag. Tänk, 87 år - det är inte illa!

Det är roligt att prata med morfar. Han har alltid en massa spännande och roliga minnen på lut. Sen filosoferade vi lite också, som vi brukar när vi ses.

174189-1613

Grattis världens bästa morfar!

Operation XXX - mission completed (Ninni)

Per fyller 30 år i morgon. Av den anledningen hade jag planerat tidernas kupp.

Och min plan fungerade. In i minsta detalj!

Per hann aldrig ana vad som hände. Han tyckte säkert att jag engagerade mig i hans klädsel ovanligt mycket för en fika med morfar. Han tyckte nog också att jag var ovanligt bitchig när jag tjatade på om jämställdhet och varför han alltid ska köra så fort vi åker nån stans tillsammans.

Han trodde alltså att vi skulle till morfar på fika - stället blev det kryssning med en massa killkompisar.

Först när jag svängde in på bussterminalen undrade han vad i hela världen jag höll på med.
He he... Vänta du bara! sa jag kallt.

Där stod nästan alla killarna och väntade, Micke och gruppledaren Kenneth ansluter i Sthlm.

Åland -08-gänget

174189-1611
Otto, vice gruppledare Stefan, Arvid,Daniel, Patrik, Per, Niklas, John och Niklas.

Jag tror att de kommer få helt sjukt kul!

174189-1612


Grattis Per!!!

Operation XXX (Ninni)

The rabbit has left the building.

I repeat:

The rabbit has left the building.

Mannen med stödkragen, del 1 (Anna)

På vårat jobb har vi en egen dokusåpa. Våran butik ligger ju nämligen mittemot restaurang Hamlet, aka alkoholisthaket i stan. Där hänger folk på låset klocken elva och de är kvar när vi går hem från jobbet vid kvart över sex.

Våran favoritkaraktär är mannnen i stödkragen. Vi misstänker att han har fått stödkragen i en alkoholrelaterad olycka. Han har haft den sen i åtminstone november nu. Det finns också en halt tant som är ganska intressant. Eftersom man inte får röka inne på reaturangen längre måste de gå ut och röka. Det gör de ofta. Det är då vi passar på att iakta dem.

To be continued...

image1610

Johanna, Sanna, Anna (Anna)

Igårkväll var jag med Johanna och Sanna. Vi rimmade fint alla tre.

Vi tittade på Så ska det låta och dippade lite chips. Jag drack också cider med socker, men sen insåg jag mitt misstag. Det var gott det!

Sen var vi ute lite med deras hundar Herman och Santos. Santos blev mycket förtjust i mig och slängde lystna blickar efter mej hela kvällen, när han inte försökte jucka mot min rygg.

Johanna och Sanna var väldigt läckra.

image1608

image1609

Johanna och Sanna är så små och nätta att jag ser ut som en jätte ihop med dem.

Operation XXX (Ninni)

Poperor anonaror inontotetot onontot. Vovi foforortotsoskokroridoderor sosomom poplolanoneroratot.

Gnälligt idag? (Ninni)

Nej! Absolut inte!

Det har varit en mycket bra dag! Och jag tror att helgen kommer att bli strålande.

Ville bara säga det.

Mums mums (Ninni)

Jag lyssnar väldigt sällan på reklamradio, och i synnerhet inte på reklamradionyheter. Det råkade jag göra förut.

Nyheterna framfördes av ung man med halvporrig röst. Ni vet, lite som han på TV 3.

Sen var huvudnyheten någon äcklig historia om en död mus i en chipspåse. Ni skulle hört hur halvporriga killen framförde nyheten. Typ så här: När familjen Sällström mumsade på en påse chips i lördags... Mumsade på? Är det ett nyhetsuppläsarmässigt språk?

Sen gjorde han stor affär av att familjen var veganer och därför inte åt kött-, mjölk- eller äggprodukter. Är det äckligare för en vegan att äta en mumifierad mus än för oss ickeveganer?

Jag får nog hålla mig till p-kanalerna i fortsättningen för att få lite vettiga nyheter som presenteras på ett vettigt sätt.

Joppe (Ninni)

En ny medlem i familjen Kellander! Ragge kommer att få konkurrens på gullegullfronten.

På påskafton anländer nämligen Borderkanlens Jolo Polo. Eller Joppe, som han kommer kallas.

image1607
Gullig, va?

Men jag kan inte låta bli att tänka på:
Rädda Joppe! Död eller levande!
Kommer ni ihåg den serien?

Om ni undrar varför mamma har svart kludd i ansiktet så beror det på att hon inte anser sig vara tillräckligt fotogenique för att vilja hänga ut sig själv på nätet.

Fredag!!! (Anna)

Idag är det fredag! Hurra, vad det spritter i benen.

Igår var det gymnastik. Våra barn var mycket duktiga, alla utom ett som var tjurigt. På min gymnastik var jag int så duktig men det var roligt. Det är det viktigaste.

Nu ska jag åka bort till min lägenht och kolla hur långt de har kommit. Har man tur kanske nåt rum är klart så man kan börja flytta in. Jippie!

image1605
Sara tränar frivolt.

image1606
Anna tränar frivolt.

Nu blir ni lite avis va? Det här är rolia grejer!

Nonsens (Ninni)

Jag borde sova. Men jag är så där övertrött att det inte går att somna. 

Har kollat på nån slags serie om Henry VIII och Anne Boleyn. Hyfsat tidsfördriv.
Ni kan väl den där ramsan för att hålla ordning på Henrys alla fruar?
Annulled
Beheaded
Died
Annulled
Beheaded
Survived

Vekligen värdefull kunskap, tycker ni inte?

Ragge snarkar nåt så in i bomben högt. Anna hade svårt att koncentrera sig på TV-programmen igår för att han lät så mycket. Själv är jag så van att det nästan är svårt att sova utan hans oljud. Så är det med mopsar.

Det har varit lite dåligt med bilder ett tag. Tänkte därför avsluta med en idolbild på min kära syster.
Håll till godo!

image1604

Benjamin gör tummen upp! (Ninni)

Nån som missade Morgonsoffan igår?
Då tycker jag att ni ska kolla in när Benjamin testar att åka rullbräda. Det gör ni
här.
Har ni lite tid över kan ni gott se hela programmet. Maria Wetterstrand var riktigt rolig. Sedär! Det var en mening jag nog aldrig trodde att jag skulle skriva!

Veckan och lite till.. (Ninni)

Jahopp. Då var det redan torsdagkväll. Den här veckan, som för övrigt har varit väldigt bra, har gått snabbare än snabbast, och ändå har jag hunnit med allt jag ska. Klapp på axeln på mig.

Igår åkte jag tåg och blev uppraggad av engelskspråkig man. Det var konstigt. Konstigast var hans sätt att ragga på. Jag satt och stickade och efter nån timme började han fråga väldigt ingående om den svenska stickkulturen. Han snurrade in sig i detta nåt så vida pass att han efter en stund var som Ross i Vänner. När han slutligen hamnade nån stans mellan samernas mössor och svensk självmordsstatistik började kvinnan bredvid att fnissa åt honom. Då bad han om ursäkt och ville ha mitt telefonnummer istället. Det fick han inte. Under resans sista halvtimme var stämningen lite besvärad. Och kvinnan satt och blängde på mig, hon tyckte tydligen att jag var taskig. Hon kunde väl ha tagit hans nummer själv i så fall.

Vad är det med det där att sticka på offentliga platser? Per fullkomligt döööör när jag plockar upp min stickning bland folk. En gång när vi satt och väntade på att våra pizzor skulle bli klara passade jag på att sticka ett varv. Då gick Per ut från pizzerian och vägrade komma in igen tills jag lade undan stickorna. Han var rädd att nån han kände skulle se mig. Är jag en sån där person som är pinsam utan att fatta det själv?

På söndag fyller Per 30 år!!! Gud så gammal han är! Om nån planerar att komma hit på en fika i all enkelhet går det bra att göra så. Det riktiga firandet blir dock i påskhelgen.

Nej den kom inte (Anna)

Jag har ont i mitt ben och får nog inte träna idag. Det ska bli tråkigt. Jag har inte sovit så mycket inatt utan mest vridit mig runt. Sen åt jag starka tabletter så att jag mådde illa. Det blir en intressant dag, det här!

Än en gång vill jag säga hur roligt jag tyckte att Morgonsoffan var. Hahahaha. Jag ser redan fram emot nästa vecka.

Nu ska jag gå på promenad med Grappo. Grappo är fortfarande väldigt ledsen över Esso faktiskt. Eller iallafall så hatar han att vara själv, stackarn. Han tittar på en med sina ledsna små ögon när man går hemifrån så att det gör lite ont i hjärtat. Stackars Grappo. Eller som mamma skulle säga: Stackars Per.

Igår fick vi jeans på jobbet. Mina var så helt sjukt snygga. Jag ska ta ett kort och visa sen. Men idag kan jag inte ha dem, för de är tighta, och när jag har ont i höfterna så kan jag inte ha tighta jeans. Intressant va?

Nu ska jag inte duscha håret fast jag borde utan bara duscha kroppen. Vi ses då!

Och så kommer mensen... (Anna & Ninni)

Vi har haft TV-kväll. Först lite Grey's sen kollade vi på Morgonsoffan. Vi har skrattat. Skrattfesten började redan innan programmet när Anna skulle lära Ninni rövarspråket. Ninni ville lära sig följande ord: Ragge, Ninni, Per och snopp. Sosnonopoppop!
Till det har har vi festat på godis och läsk.

Vår nya idol är Benjamin. Vilken lattjo liten pryl.

Nu ska Anna åka hem till föräldrarna Kellander och sova. Ninni ska sova i fosterställning.

Särimner (Anna)

Idag (eller igår) sa Arvid till mig att han tyckte att jag är lik Särimner. Sjyst va?

Idag har jag, mamma och pappa hämtat mina nya soffor från Rum Interiör. Pappa fick köra släpet. Alla kånkade och bar efter bästa förmåga. Nu står de (inte mamma och pappa utan sofforna) på altanen och väntar på att få komma på plats. Ja, jag vet att jag tjatar lite om lägenheten, men jag är ju exalterad värre.

Johanna är hemma en vecka med nu. Det är kul. Vi ska vara imornkväll. Lovely.

Imorse var jag hos doktorn.

Idag på gymnastiken har vi tränat på frivolt. Det är kul tycker jag. Men jag har knäckt min höft. Så jag är lite skadad. Det är tråkigt. Jag fick åka med Therese. Det var kul.

Nu vill jag sova. Imorrn ska jag dammsuga på jobbet. Det är aptråkigt. Jag håller nästan på att säga upp mig lite grann varje gång det är min tur att dammsuga. So long!

Mina armar! (Anna)

Ikväll har jag tränat box. Fy fan vad det är jobbigt, 45 minuter slåss så att säga, det är inte lätt för mina stackars armar, det ska ni veta. Alla tio stationer skulle ske två och två, och det var jag och en kvinna i min mammas ålder över som var själva så vi slog våra påsar ihop. Jag som redan kört ett pass innan, plus haft två grupper barngymnastik tänkte: Åh vad skönt, då kanske jag inte måste ta i allt vad jag har. Det skulle jag inte tänkt. Damen visade sig vara superkvinnan. Hon orkade allt och slog hårt och vilt omkring sig, så min armar nästan gick av. Själv maskade jag lite grann, men inte hon, icke sa nicke, hon körde på som ett lokomotiv. Imorrn lär jag inte kunna lyfta mina armar över huvudet. Jag varnar alla redan nu.

Annars har jag jobbat idag. Vi var hela gänget idag, det var nice. Målarna har även börjat med min lägenhet. Det visar sig att de måste riva ner allt och börja från grunden. Det blir nog skitfint. Som snus.

Barnen på gymnastiken var duktiga idag. Men några. Det går tydligen sjukdomar. Sara var också sjuk, och kunde inte vara med idag.

Nu ska jag duscha, sen sova!


(Nu ringde Per. Säg inget till Ninni, men jag tror att han gillar mig...)


Tack Pelle (Anna)

Den här veckan har vi verkligen slitit och släpat på jobbet, det vill jag lova. Vi har städat och dammat och kånkat och burit tills svetten har runnit och Pelles armar har domnat. Vi har nämligen gjort om. Nu är det bara några fjuttiga väggpinnar kvar att sätta upp (de har inte kommit än) sen är det asläckert.

Som tack för allt jobb fick jag och Frida varsitt klädesplagg. Frida fick det fina linnet på
hennes blogg, och jag fick denna läckra tröja från Denimbirds:

image1602

Grappo ville också vara med på bloggen, och det passade ju bra idag när det är internationella kvinnodagen.

image1603

TACK PELLE!

Tidsfördriv (Anna)

I väntan på att andra chansen ska börja så tänkte jag roa mig med att berätta lite om mig själv för er. I listform (i love listor):

Saker jag aldrig skulle ta på mig:
1. Nagellack
2. Tandsmycke
3. Pumps
4. Päls
5. Plagiatmärken (typ en tracktop med fyra ränder)
6. Stringtrosor och bh:ar med vadd och skit
7. Diadem

Saker jag ska köpa till min nya lägenhet:
1. Ett rosa knivset
image1591
2. En fin spegel
image1592
3. Matta till vardagsrummet
4. Fina svart/vit/grå-rutiga köksgardiner
5. Köksbord + stolar
6. Ett till dvd-skåp
7. Ett wii
8. Arton miljarder saker till

Mina favoritarbetskamrater:
1. Allihopa
2. Holgo

Mina favorit tv-serier:
1. CSI
2. Morden i Midsomer
3. Vänner
4. Grey's Anatomy
5. Scrubs
(Det är bara dessa som jag tittar på så ge mig gärna mer tips!)

Mina favoritöl:
1. Staropramen
2. Corona
3. Heineken
4. Alla (om man dricker tillräckligt många)

Saker jag tycker är lite äckligt:
1. Akne
2. Att folk bajsar
3. Löst fett
4. Snoriga/skitiga äldre barn
5. Jättemycket mer

Mina snyggaste skolkort:
1. Femman (why, God, oh why dessa glasögon?)
image1593
2. Fyran
image1594
3. Nian
image1595
4. Tvåan på gymnasiet
image1596
5. Sexårs
image1597
6. Femårs (jag ser ut som ett troll)
image1598
7. Sexan
image1599
8. Trean på gymnasiet (jag ser ut som en häst)
image1600
9. Ettan
image1601
(I åttan är jag nog allra snyggast men jag kunde tyvärr inte hitta nåt kort därifrån. Då är jag jättetjurig. Tufft va?)

Mina favoritrollspelare:
1. Pelle

Saker jag gillar att säga:
1. Hoppsan Kerstin
2. Sen Sundsvall brann/ sen Dackefejden
(ex: Så glad har jag inte varit sen Sundsvall brann/sen Dackefejden)
3. Jag skojade bara

Se upp i backen! (Ninni)

Jag är ganska säker på att det var årets vackraste dag här igår. Klarblå himmel, perfekt snö, solen värmde och humöret var på topp!

Swosh swosh lät det i backen när jag åkte. Eller, om jag ska vara ärlig, swooooosh - lång paus - swoooosh. 
Okej, det kanske inte går så fort, men det är i alla fall snyggt. Trodde jag. Tills Janne sa "Huvudsaken är att du har roligt, inte hur det ser ut" efter ett, vad jag trodde, ovanligt stiligt åk.

Idag har inte vädret varit lika fint, men vi har haft skoj ändå. Synd att vi ska åka hem imorgon.

174189-1590
Så här snygga var vi igår! Lägge märke till hjälmen. (Särskilt du Åsa!)


Check (Anna)

Nu har jag varit och valt nya tapeter och färger. Till och med badrummet fick jag göra om. Och det bästa av allt: Jag får nytt golv i köket dessutom. Jag slipper det orangea/röda/spyfärgade som är nu och får ett grått/svart mycket finare. Fast det skulle ta 1-2 månader att fixa så jag får stå ut med det fula golvet ett tag. Men det kan jag göra. Nu är jag så exalterad och vill flytta in och att allt ska vara klart. Skynda!

Så:
Badrum - check
Sovrum - check
Vardagsrum - check
Hall - check
Kök - check

Ja, alla rum verkar vara bestämda nu. Hurra!

Snart ska jag jobba. Sen är det bara lördag och sen är det helg! Den här veckan har varit väldigt jobbig på jobbet. Jag ser fram emot en ledig söndag.

Vilken härlig dag (Anna)

Idag har jag pratat med bostadsbolaget, och för att göra en myyyycket lång historia kort, så ska de tapetsera om hela lägenheten åt mig! Hurra! Jag är sketaglad över det! Jag ska dit imorgon klockan halv åtta och bestämma tapeter. Nån som har nåt bra förslag? Jag själv har tänkt vitt i kök och sovrum och grått i vardagsrummet. Och nån kul galen färg i hallen kanske. Vad sägs om det? Så om två veckor ska de va klara typ. Det här gjorde mig väldigt glad, ska ni veta. Nu kommer det ju att bli jättefint (så när som på det fula golvet i köket...)

Idag har det vart jobb, gymnastik och gymnastik. Nu börjar det bli riktigt snyggt på jobbet. På gymnastiken började vi öva inför tävlingen 13 april. På min gymnastik gick det som vanligt inte så bra. Förutom att snurra på huvudet då. Det är jag bra på!

Nu sa jag duscha och tvätta håret, för det är lite skitigt. Sen ska det sooooovas. Jag är trött ni!

Kollifinkfink!

Björnrike (Ninni)

Nu är vi efter diverse utsvävningar framme. Det tog lite längre tid än planerat att köra upp, för Ragge envisades med att vara chaufför. Han är väldigt miljömedveten och vägrar därför att köra i mer än 90 km/h.

174189-1588

Skämt åsido. (För ni fattar väl att jag skojar, va?) Det gick mycket smidigt upp, tycker jag som inte körde. Jag sov mest om jag ska vara ärlig. Så kul resesällskap är jag.

Väl installerade i lägenheten gick vi på en liten promenad för att spana in omgivningen. Det är kanonfint här. Men Ragge åt gul snö och fick gå för sig själv och skämmas lite.

Sen hyrde vi skidor. Det är ju en materialsport det här. Jag har vibrationsdämpare på skidorna, och kompass och termometer på stavarna.

174189-1589
Mia, Janne, jag och ett okänt barn som vägrade flytta på sig. Jag har redan börjat jobba på brännan, till skillnad från de andra.

Nu har vi spelat plump. Mia vann och det var tur. Hon är lite av en dålig förlorare. Själv kom jag sist, men det berodde på otur och inte på att jag var dålig.

Vädret ska bli strålande imorgon så vi ger oss av tidigt.
Här ska åkas!


Grattis Stina (Anna)

Idag fyller Stina 25 år! Hurra hurra!

image1587
Galen bild från en galen nyårsmaskerad -03

Stina och jag är gamla gamla vänner, vi gick på sexårs tillsammans och sen i 1-6 och gymnasiet. Hon är galen och rolig och ungdomlig som jag!

Dessutom ska hon komma hem igen till sommaren. Hurra!

Lite post (Ninni)

Att Anna och jag har världens bästa pappa vet ni redan. Oftast är han ju en riktig tuffing, men ibland visar han upp sin lite mjukare sida. Här, till exempel:

174189-1584

Lägg märke till att han har ritat ett hjärta.

Tack pappa!

Nu ska jag packa vidare innan jag åker bort till syrran en sväng. Packa är tråkigt, tycker jag. Jag blir hela tiden distraherad av viktigare saker. Typ att sticka lite, hänga vid datorn en stund, läsa lite och leka med Ragge. Skärpning!


Hos Lotta (Ninni)

Tidigare under dagen var jag på besök hos Lotta Esping på Rappestad. Jag har nog inte varit där sen jag var sju-åtta år, så det var kul.

Lotta och hennes lillasyster (Jag tror att det var Sanna - men det kan lika gärna ha varit Josse. Eller nej, det var nog Sanna. De är väldigt lika, de där huggormsbarnen.)  red i ridhuset när jag kom. Det såg så skoj ut! Jag blev jättesugen! Tror att jag ska bjuda in mig själv på en ridtur så småningom.

174189-1585
Ett inte jättebra kort på Lotta. Det är svårt att fota galopperande hästar ska ni veta.

Vill ni se bättre bilder på Lotta och hennes hästar kan ni kolla in hennes blogg
här!

174189-1586
Arga leken börjar nu! Tilia tar jobbet som stallvakt på största allvar. Här försvarar hon hinken med sitt liv. Ragge, som i vanlig ordning inte kan läsa av andra hundars signaler, var glad som vanligt. Han trodde att Tilia bara ville leka.

Nu ska jag ringa till bostadsbolaget och låtsas att jag är Anna. Hon vill ju som bekant få sin lägenhet ommålad, det vill inte bostadsbolaget. Anna tycker att såna här samtal är lite jobbiga så då brukar jag göra dem åt henne. Vi får väl se om jag lyckas.


En liten observation (Ninni)

Är detta, ve och fasa, ett ålderstecken?

Strumpmärken.

Märken av strumporna har vi väl fått sen strumpan uppfanns. Inget konstigt där.
Skillnaden nu är att de där synnerligen oattraktiva märkena tar väldigt lång tid på sig att försvinna.
Hänger ni med?
Är det så att kroppen börjar bli gammal och långsam och inte ens orkar sudda ut strumpmärkena lite snabbt?
Vad kommer i så fall härnäst? Åderbråck? Gikt?
Och det är samma sak med glasögonen. När jag tar av mig dem har jag ett märke på näsan en lång stund innan det bestämmer sig att försvinna.

Anna hälsar att det tydligaste ålderstecknet ändå är när man får lång stjärt. För det får man tydligen som kvinna, förr eller senare. Hellre senare, säger vi.

Nåväl.. När vi ändå är inne på det här med att åldras.

Anna tog bort sin navelpiercing i söndags för det kändes som om den skulle fastna i trampolinen.
Detta gav henne ett filosofianfall i bilen hem.

Anna: Alltså Kristin (redan här misstänker jag ju något - hon säger bara Kristin när det är allvar) Jag tror jag vet varför du inte har tagit ut din navelpiercing än.
Kristin: Jaha... Ehh Varför då?
Anna: Du är rädd att du ska bli gammal. Du vill hålla fast vid din ungdom.
Kristin: Okej??
Anna: Ja, men du måste inse! Vi är för gamla för piercade navlar.
Kristin: Ja.. jo.. Du har nog rätt. Men att jag inte har tagit bort den beror nog mest på att jag inte vill att det ska bli ett fult märke.
Anna: Ja men tänk som jag! Vad är fulast liksom? Märke eller piercing? Och om du tar ut den nu hinner ju märket försvinna till i sommar.

Hon har nog rätt.. Det händer ibland.

Min nya bruna lägenhet (Anna)

Idag har jag äntligen fått nycklarna till min lägenhet. Ninni och jag var där på kvällen och kollade läget. Jag kom inte riktigt ihåg hur den såg ut. Sen var jag ju lite nervös att jag int skulle tycka om den lika mycket. Men det gjorde jag. Förutom alla BRUNA väggar. De är fina alltså, men inget av mina grejer passar till brunt, förutom sovrumsmöblerna. Så där får väl det bruna vara kvar. Men det innebär att jag har vardagsrummet, köket och hallen som jag behöver måla. Vitt i kök och hall, och ljusgrått i vardagsrummet. Jobbigt, men det lär ju bli helt LOVELY! Är det nån som gillar att måla och vill hjälpa mig är det bara säga till. Jag kan bjuda på mat.

174189-1583
Ninni busar lite med lampan som vi brukade leka lok med när vi var små. Ja, den är jättesnygg jag vet. Här får ni också se den bruna väggfärgen. (Ja, jag har tänkt att ta bort dörrarna...)

174189-1582
Åh, två som pussas.

174189-1581
Här står jag vid min balkong och kikar ut. Fast inne.

174189-1580
Köket var så fint att jag var tvungen att dansa Y-M-C-A! Det var ny spis, ny kyl och frys och nya SKÅPSLUCKOR!

174189-1579
Tillslut blev Ninni trött och gick och la sig in min säng.

Härligt va! Och imorn ska jag köpa soffa.

Nu ska jag gå och läsa min bok. Bunny har precis blivit mördad.

PS! Idag var jag dålig på gymnastiken. Det var inget kul.

Hos frisören (Ninni)

Jag är så effektiv idag! Det är inte klokt!

Först på jobbet. Tjoff och smack vad mycket jag fick gjort. Det var bra för nu är jag ju ledig tills på måndag. På torsdagmorgon åker vi på miniskidsemester till Björnrike.

Sen stack jag direkt iväg till frisör-Camilla. Där såg jag ut så här:

174189-1578

Det gör jag inte längre. Lyckligtvis. Nu är jag fin i håret. Möjligen en aning för blond. Men hey, det är ju vår!

Därefter blev det lite småärenden i Mjölby. Och nu är jag på hugget här hemma. Ugnen är sprejad med rengöringsmedel. Medan den gör vad den ska tänkte jag passa på att putsa några av fönstren. Sen ska jag ta mig an det monstruösa berget av stryktvätt.

Hej så länge!

Kock i hemmet (Ninni)

Vi var hos Jens och Malin och åt kvällsmat efter studsandet igår.

Jens visade sin nya fina bil. Han har tryckt upp sig själv på den. Det är coolt, tycker jag.

174189-1571
Jens är han till höger i bil(d) som skrattar och är glad. Kanske för att han har smakat på vinet?

Hopp, hopp, hopp (Ninni)

Igårkväll var Anna och jag och studsade som vanligt. Vi insåg på hemvägen att vi hade fått en ny tränare. Vi som bara trodde att det var en hjälpsam kille. Han var jätteduktig så det kommer nog att bli ännu roligare nu.

Vi hoppade inte lika mycket som vi brukar för att det var så mycket publik. Ja, nu var de ju för all del inte där för att titta på Anna eller mig. Det var någon berömdhet från LA som var på besök. Han var inlinesproffs och skvatt galen.

Mot slutet kom Anna igång på allvar och voltdebuterade!

174189-1570

174189-1569

Fina, eller hur? Hjälpsamma killen/nya tränaren hade mycket vettigt att säga. Vi blev både imponerade och inspirerade.

Hanna: Han var väldigt säkerhetsmedveten också, så nu kan ju du börja hoppa igen! Bra va?!

Hanna och Lotta: Nu vet jag äntligen varför man blir så kissnödig av att hoppa. I själva studset utsätts man för massor G-krafter, när man hoppar på vår höjd (det vill säga förhållandevis lågt) handlar det om två till tre. När proffsen hoppar, nu snackar vi tio-tolv meters höjd på hoppen, kan det bli upp till nio G. Det är mycket, det. Och inte nog med att man måste kissa stup i kvarten - det finns risk för att man blir ännu kortare också. Visserligen är det inte särskilt troligt. Men ändå! Vi lever farligt, tjejer!


Hos Avve i Lördags (Ninni)

Bäst att blogga ifatt lite.

I lördags var vi hos Arvid. Att vara hos Arvid är ungefär som att vara i en fritidsgård, det finns så mycket kul grejer att sysselsätta sig med. dessutom blir man som en fjortis igen - något som i o f s kanske snarare beror på sällskapet.

174189-1573

Jag var asocial och spelade flipperspel mest. Något jag tydligen hade talang för. Killarna fick också spela lite. Man är väl schysst!

174189-1572

Ragge hittade Pias nappar lite här och var. Sen sprang han omkring i lägenheten med dem i munnen och såg nöjd ut. Det här kan mycket möjligt vara världens knäppaste hund.

   

Och så lite actionbilder från när vi spelade Wii.

En rolig kväll helt enkelt!

Och efter frukosten: shopping (Anna)

Efter frukosten åkte jag, Ninni och tveksamt nyktra Hanna till IKEA. Ja, eller rättare sagt först till Nordik, sen till Rum och Interiör och sen till IKANO, där vi gick till H&M. Vilken shoppingrunda va?

Vi hade roligast inne på Nordik, där jag och Ninni ställde alla äggklockor på 45 minuter. Synd att vi inte var där när det ringde sen, det tror jag hade varit roligt.

Ninni klädde också ut sig lite:

174189-1563

Annars hände det inget onormalt. Men det var roligt.

Jag handlade 5 par strumpor, 2 par knästrumpor, 2 bh:ar och en under-t-shirt. Kul va?Nu ska jag läsa bok, sen är det trampolin. Jippie!

Fancy frukost (Anna)

Imorse hade vi syjunta på Scandic hotell i Linköping. Lovely! Hotellfrukost och hela tjoderiet. Det var för all del bara Cici som stickade. Men vi åt ordentligt allihop, det kan jag lova.

Och det var rikigt skitaroligt! Jag bara jobbar eller har gymnastik jämt så jag träffar ju egentligen bara Frida av mina vänner (inte för att det är tråkigt). Men det vore roligt att träffa de andra med.

Vilka var de då, det underbart roliga gänget? Jo: Cici, Frida, Ninni-Pinni, Alle, Hanna och Lotta. Inte bara roliga, utan snygga också. Och så Hanna som dessutom var bakfull.


174189-1568174189-1567174189-1566174189-1565174189-1564

Vilken härlig morgon va? Nu blir ni allt avis?

Hos Avve (Ninni)

Kom nyss hem. Kvällen har varit hysteriskt rolig.
Bloggar mer imorgon, tänkte bara bjuda på en fin bild så här mitt i natten.

174189-1562

Nu är det bäst att knoppa för imorgon bitti är det dags för syjuntefrukost inne i stan. Då ska det stickas och pratas - det är ju sånt man gör på syjuntor.

God natt!

Lördagskväll (Ninni)

Nu ska vi till Arvid "Arvid Ljung" Ljung på middag. Vi är uppsnofsade till tänderna. Per är lättad för tydligen får man ta av sig kavajen efter styrdansen som är schemalagd efter middagen. Då blir det lite mer relaxed stämning, tydligen.

Injudan verkar ganska lovande:

"Jag kan erbjuda mat, öl, vin, läsk, schlager, singstar, mario olympics, ordvitsar, rolig egenklippt lugg, flipperspel, musik, dans, debatt, charader och skrattretande nakenchock på lördag."

Det här ska bli intressant!

Godis och finnar (Ninni)

Hej.

Finnen här. Tror att jag för allas trevnad ska stanna inomhus idag. Vill ju inte skrämma nåt stackars barn eller så..

I morse blev jag bjuden på lyxfrukost. Raggsen var med, men bestämde sig för att sabotera. Han körde det gamla slicka-på-allt-jag-vill-ha-så-att-du-inte-vill-ha-det-tricket. Han slickade på mina mackor.. Och då ville jag ju inte ha dem..

Anna brukade köra med det här tricket när vi var yngre och skulle samsas om godis. Hon slickade på de godisarna som hon ville ha, så att jag skulle bli lite äcklad och inte äta upp dem. Men det konstiga är att det inte funkade åt andra hållet. Om jag slickade på en godis, och lite nöjt räknade med att den skulle finnas kvar till senare, så gjorde den inte det. Anna glufsade i sig den i alla fall.

Hoppas att ni får en fin lördag!