Bloggstrul (Anna)

TYVÄRR verkar det inte som det blir nån körfestsbloggning ikväll. Jag kan nämligen inte ladda upp några bilder. Men inlägget är klart i övrigt, så det kommer imornkväll istället. Jag vet att ni (mamma) gärna ville läsa det. Men tyvärr. Skitblogg.

Nu ska jag planera gymnastik istället och sen lösa korsord.

Godnatt.

Demensen (Anna)

Jag har varit på city gross och handlat. Det var inventering. Man känner sig lite taskig när man plockar av nåt som de står och räknar. Men bara lite.

På min lapp stod det stort och tydligt JUICE för den var slut hemma. Köpte jag nån juice? Nej. Kollade jag på lappen i kön och checkade av allt innan jag skulle betala? Japp. Checkade jag av juicen? Ja.... Den kom jag ihåg att jag hade lagt ner. Höstdemensen har satt in.

Lillpluttan och jag (Ninni)


Meet Rocco! (Ninni)

Om Ragge nån gång skulle få ett adoptivsyskon av annan ras så skulle det nog kunna bli en fransk bulldog. 
Så häftiga!

Just den här lilla värstingen bor i New York och tillhör sedan några dagar Linda och Gavin.
Grattis och välkomna i hundnördarnas skara.Det är allt lite otippat att Linda har skaffat hund.
Hon var nämligen väldigt hundrädd som barn.
Varje morgon när vi väntade på Camilla för att cykla iväg till skolan stod hon helst kvar ute på deras veranda.
Oavsett väder.
Hon hade liksom ingen lust att umgås med deras tax Selma, som av nån anledning alltid ville hoppa upp i Lindas ansikte.
Sen skaffade vi Esso.
Han var ju världens snällaste hund så när Linda lärde känna honom morskade hon upp sig.
Och nu har hon alltså skaffat egen hund.
Roligt!!

Utgång (Anna)

Igårkväll var det en riktig festlig kväll! Först var jag på körfest (mer om det senare...). Sen åkte jag hem till Frida.

Jag kom till vid tjugo över tio. Då drack vi tre überstarka drinkar. Sen vid tolv gick vi ut.


Frida hemma hos sig - festfin och redo.

Vi skulle vidga våra vyer, och gick därför först till Platå. Där fanns det killar i skjorta ni! Och med spetsiga finskor. För en sån här järv omväxling krävdes förstås att vi gick varsamt fram, så vi gick in på Platens också. Man måste ju förändra långsamt så man inte chockar kroppen helt.

Jag tog med mig kameran och skulle ta massor av kort ute. Jag tog på:


1) En lite för gammal kvinna i en ja... ful klänning.


2) Frida igen.

Vi får nog lära mig vad ordet massor betyder.

Annars var vi kvar ändå till halv fyra och hängde med lite skumma tjommar (utan att vara trötta alls). Jag försökte bjuda hem folk på efterfest till Frida men det ville inte hon. Frida fick förövrigt massor killar, hon var het som Chili in Oil. Jag fick motion av mina promenader runt Platå. Det blev ju lite dans också. Det var inte så bra musik på nåt av ställena.  Jag gav dricks i kalsongerna. På Platens träffade vi också två tjejer födda -92. Då kände man sig inte purung direkt. Men det är jag ju inte heller.

Kul var det iallafall!

Nu ska jag göra korvgryta. Vi ses sen. Då blir det ett inlägg om körfesten.

Lägesrapport (Ninni)

Så är orkansäsongen igång igen i USA.
Hemskt är det.
En lite undran bara. Så här står det på cnn's hemsida:

New Orleans Mayor Ray Nagin called Gustav "the mother of all storms," saying its destruction could outstrip that from Katrina, which flooded much of his city.
Borde inte en storm som kallas Gustav vara alla stormars fader istället?
Bara en tanke.

Igår var vi hos Cici och Daniel på TV-spelskväll.
Det var skoj. (Förutom att Cici vann två av tre rundor Buzz. Den tredje vann jag..)
Dessutom fick vi ypperligt god köttgryta. 

Idag är det stor städdag.
Jag far fram som en virvelvind här hemma.
Men nu blir det ett välkommet avbrott eftersom Malin och Jens strax kommer hit på fika.


Trivs på jobbet (Ninni)

Det gör jag.
Utan att vara oproffessionell eller bryta mot några regler eller så, vågar jag mig nog på att skriva att jag har världens bästa elever.
Faktiskt.
Mycket bättre än så här kan det nog inte bli.
Jag kan planera värsta lektionen och tänka att det här blir skitbra.
Men så blir det inte alls som jag har tänkt.
Det blir ännu bättre.
Det ni!

Det är en fröjd att gå till jobbet om morgnarna!
Men det ska ändå bli skönt med lite sovmorgon imorgon.

Dagens lilla Anna 2 (Ninni)

Nu ska ni får höra om Annas största hobby som barn, att cykla.
Men Annas förhållande till cyklar har inte varit helt okomplicerat. Det kommer ni nog märka allt eftersom Lilla Anna-serien rullar vidare.

På Slåttervägen fanns en lekpark. Den cyklade Anna runt runt runt, timme efter timme. Alltid i sin röda JOFA-hockey-hjälm.Praktiskt för föräldrarna som bara kunde kika ut genom köksfönstret för att hålla koll på att hon inte hittade på nåt fuffens. Alltid med ett stort leende på läpparna och aldrig att hon tröttnade. Runt runt, svisch svisch.Dock hände diverse olyckor. Var det så att Anna råkade ut för lite rullgrus och vurpade brukade hon sätta sig på cykeln en stund och låtsas att det var meningen.Tyvärr hade Anna ofta problem med att bedöma avstånd. Många många gånger missade hon den ca 4 meter breda infarten till vårt garage. På muren där hemma finns ett och annat märke efter Annas cykelbravader.

Annas cykel var inte nån lyxmodell, utan gammal och ärvd av nån på Slåttervägen. Man kan ju förstå föräldrarna och varför Anna inte var betrodd med lyx eftersom hon, som ni nu vet, vurpade mest hela tiden. Men Anna tyckte inte att det var så noga med att saker skulle vara snygga. Trots det var hennes lycka gjord dagen då hon fick låna Johns Limpan. Ni vet en sån där cool cykel med lång och avlång sadel. Dessvärre var det en varm sommardag, Anna hade korta shorts och i limpans sadel fanns det sprickor i plasten. Anna klämde skinkorna, fick långa röda märken, blev ledsen och tjatade aldrig mer på John om att få låna Limpan efter det.

Enda nackdelen med att cykla, tyckte lilla Anna, var att man var tvungen att ställa in cykeln i garaget om nätterna. Det löste pappa Jim på ett fiffigt sätt. Han uppfann Cykelbilen. Det var en bil som liknade sopbilen. Varje kväll när alla barn hade gått och lagt sig åkte Cykelbilen runt i Mantorp och de elaka människorna som körde samlade in ALLA cyklar som stod utomhus. Sen kunde man glömma att någonsin få se sin cykel igen. Hade Cykelbilen tagit ens cykel - då var den borta för alltid! Det fungerade, åtminstone på så sätt att Anna fortsättningsvis ställde in sin cykel i garaget. Men hon blev också så in i bomben rädd för Cykelbilen, och det var kanske aldrig pappas mening. Men John och jag var inte sena att haka på detta gyllene tillfälle. Om vi ville bli av med Anna när vi skulle göra nåt kul sa vi helt enkelt "Det är klart du få följa med, men tänk på att cykelbilen nog kommer snart."  Då sprang Anna hem igen, lätt hysterisk.

Imorgon ska ni får höra om Annas mest berömda cykel-incident.
Stay tuned...

Lägesrapport: Mantorp city (Anna)

Det var en hund som skällde här alldeles nyss. Men det var nog grannens.

Några flyttfåglar flög nyss över huset.

Annars har det inte hänt så mycket här ikväll. Lugnt och fridsamt.(Men vi har ett rikligt djurliv i Mantorp, det har vi.)


Halleluja (Anna)

Gud vare med dig!

Idag har det varit kör. Därför känner jag mig lite uppfylld av högre krafter just nu. Vi har sjungit om Gud och hans grabbar och om Vida vingar och nåt med rosor. Det var väldigt roligt idag! Det är så kul att sjunga i kör. Jag kommer ju inte ha tid att va med den här terminen förrän till jul igen. Så jag sjöng riktigt ordentligt idag.

På jobbet har det gått i ett. Jag har hållt på lite med reklamationer, sen kom det lite WeSC (kläder&hörlurar), lite Whipping Floyd från igår, lite Smirk, lite Elvine, ja lite allt möjligt som ni kanske märker. Jag gillar verkligen kläder och skor alltså.

Jag har också klippt mig litegrann.

Nu ska jag sova. Jag ska lösa lite korsord först. Annika Lantz ligger på framsidan med jättemycket hår under armen. Äckligt!

Grön Brun Gredelin på er alla!

Dagboken (Anna)

1/1-97 kl. 22.25

Hallo

Idag har jag åkt pulka med Stina, Martin, Mårten, Linda och Madde. Vi åkte i grushålan. Det var jätte kul. Vi kom dit klockan två och åkte till fyra. Sen gick vi hem till Martin och Mårten och Linda. Vi tittade på Dennis. Sen tittade vi på "En himla massa program" från igår. Sen så tittade vi på ett program om Kungafamiljen. Linda och MAdde satt och dreglade över Carl-Philip och tyckte att han hade snygg kropp. Jag tyckte nog att han var spinkig. Jag satt bredvid Linda och MAdde och de satt och bråkade hela tiden så jag vart väldigt platt. Vi fick pizza och den var god. Sen så fick Stina sin julkklapp av Martin. Det var ett par örhängen. Det fick hon förra året med men hon råkade tappa ett på våran klassresa till Gillersklack förra året. I simhallen.
Efter programmet om Kungafamiljen var det Agnetas nyårskarameller. Det handlade om roliga program som var 1996. Det var slut kl 21 och då åkte Madde hem. Då ville deras pappa Klas titta på teve så vi gick in i Mårtens rum. Vi satt där och pratade och alla var jätte jätte trötta. Tjugo i tio ringde Stina till sin mamma och bad henne komma och hämta oss. Då tog mamman med sig Stinas present till Martin. Det var ett par slalomstrumpor med Musse Pigg som kostade 99 kr.
Grisskära tröjor är fult!

Dagens låt:
2 becomes 1 med Spice Girls

PS: Jag älskar Erik.


5/1 kl. 21.35

Hej

Idag har jag, mamma och pappa + Esso och Grappo varit på middag hos farmor. Det är ju inte alltid så jätte roligt precis. Har ont i magen. Farmor vill att man ska äta tills man nästan spricker.
Igår så var jag och mamma på IKEA. Jag investerade följande saker: En mössa 99 kr, en cd 179 kr, 3 tvillingböcker 98 kr.
Sen så köpte mamma ett par skor till mig för 699 kr. Dom var blå.
i torsdags (2/1) skickade jag ett e-mail till Ludde. Har inte fått nåt svar än. Jag vet inte vad jag ska skriva om men nu kom jag på nåt! Esso har vart på utställning i Göteborg. En internationell till och med. Han var där med en som heter Andreas och går i samma hundklubb som mamma. Ess fick bara en tvåa. Han fick en etta först men sen endrade domaren till en tvåa för han tyckte Esso hade för stora öron.

Dagens ordspråk:
Ge varandra kärlek - inte aids.

PS: På tisdag börjar vi skolan.


Jag vill bara lägga in att jag inte förstod det där ordspråket. Det var nåt min tuffa storasyster hade lärt mig. Nu fattar jag och skäms faktiskt lite över mig själv.

7/1 tisdag kl. 15.15

Hej

Nu kommer beskrivning av denna skoldag:
Vi började med musik på morgonen 8.20. Vi hade en lärare. Han heter ...... och är knäpp. kl. 9.20 slutade vi och hade tiominutersrast (men tyvärr inte med 7A). Sen hade vi svenska i förtio minuter. Sen hade vi tiominutersrast igen (fortfarande inte med A) Sen hade vi slöjd, den här terminen har jag syslöjd. När vi haft det i en timma (60 minuter) var kl 11.20. Då hade vi lunch. Lasagne. Vi hade lunchrast till 12 och A slutade inte förrän kl tio i. Då gick Anna L (hon är kär i Jacob i A), Malin och jag förbi matsalen fram och tillbaka tills vi började. Vi hade SO och började med historia igen. Vi hade SO i en timma. ALltså slutade vi kl. 13.00. 7A började sin svenska tio i. Anna och jag gick ut och försökte titta i fönstrerna efter Erik och Jacob. Alexandra såg oss för hon sitter vid fönstrerna (som förresten sitter tre meter upp) och började göra olika tecken och mimade meningar till mig. Men varken jag eller Anna förstod något så vi stod där ute till 20 över (vi hade 40-minutersrast). Sen gick vi in och ställde oss utanför C11 och väntade tills A slutade kl. halv. 20 i 2 hade vi NO. Innan de satt A+B utanför NO-salarna som vanligt. (Vi har NO ihop, A + B alltså.) Alle berättade att hon försökt säga till mig förut att Erik skulle prata med mig, sa han, och säga att det inte var meningen att han skulle gå hem (från en fest på jullovet som A hade, som jag kanske berättar om nån gång) precis när vi skulle dansa. För hans syster kom precis då så han var tvungen att gå hem, sa Alle. Sen så hade Alle sagt till Erik att vi kört Sanning eller konka på Alles fest!!! Han ville gärna veta vad Madde sa. Men om Alle säger nåt så stryper jag henne.
I alla fall. Sen hade vi NO. Som jag skrev. Jag har biologi igen. Idag slutar vi tidigt, vi slutade 20 över två.
Jag har alltså inte pratat med Erik idag och knappt fått en skymt av honom heller. Jag vet visserligen att han inte gillar mig så han undviker väll mig.

Dagens dikt:
Lär dig livets stora gåta
Älska, glömma och förlåta.

PS: Erik gillar säkert Amelie eller nån.Det här är kul. Jag gillar tydligen detaljer och klockslag. Men nu måste jag sova.

(Det var intressant det där med slalomsockarna. Vad var det de kostade nu igen???)

Onsdag (Anna)

Tjena med bena!
Idag har det jobbats som en liten duracellkanin som vanligt. Det hade kommit en massa WeSC som skulle ut och in och ner. Och lite Adidas och Nike. Underbara skor (fast till kille). Till lunch var det Red Bamboo. Det var det.

Ikväll har jag vart med Julia och tränat. Jag är i den sämsta formen jag någonsin varit i. Det är så jag blir lite rädd för mig själv! Men nästa vecka ska jag börja träna. Det ska nog bli finfint. Och stressigt.

Idag har jag fått 3700 kr för min hand (jag har fått behålla handen då alltså, men för det som hände med min hand). Jag ska nog köpa en cykel.

Jag funderar på om jag ska fortsätta med dagboksskriveriet, och om jag i så fall ska skriva ur samma som en följetong, eller om jag ska ta lite utdrag ur olika? Jag har ju en hundra stycken. Men jag kände att de från lågstadiet är ju inte så intressanta, så jag började med sjuans. Det är upp till er!

Jag tar nog ett till från den gamla ikväll iallafall. För jag tycker att det är så roligt själv!

Dagens lilla Anna (Ninni)

Nu vill jag presentera ett nytt kapitel här på bloggen.
Det bästa ur lillasyster Annas uppväxt.

Få har gjort så många underliga saker, eller varit med om såna konstigheter, som Anna.
Jag ser det som min skyldighet att förmedla dessa små anekdoter till omvärlden. Allt annat vore egoistiskt och FEL!

Så.
Luta er tillbaka, så fnissar vi ikapp.
För kom ihåg!
Delad glädje är dubbel glädje. (Alt. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen.)Del 1

Under vår uppväxt på Slåttervägen var vi lite som ett kollektiv. Ni vet hur jag menar. Vi barn sprang hej vilt mellan husen och kände oss lika hemma överallt. Hemmafrumammorna köpte en gris tillsammans, styckade den och delade systerligt. Papporna köpte ett ton gödsel, delade broderligt och jämförde potatisskördar under helgen. När måndagen kom tog de på sig kostymen och gick till arbetet.

Naturligtvis ärvdes även kläder. Det var väl onödigt att köpa nya slit och släng-kläder när det fanns så många att ärva av. Anna, som eftersom hon var en av de yngsta kom långt ner på succesionsordningen i fråga om kläder, hade en STOR garderob. Var det snärsklit snygga kläder? Nja, kanske inte. Men eftersom hon å andra sidan konstant var lite skitig gjorde det inte så mycket.

Med ett barns oskuld brydde sig Anna inte nämnvärt om hur kläderna såg ut. Men så började hon på dagis. Och så, en vacker dag, när de små barnen står där i kapprummet för att byta om till galonisar eller bävernylonsoveraller eller liknande, upptäcker de andra barnen att Anna inte är klädd som dem. Anna har nämligen små mintgröna kalsonger med låtsas-y-front. Ärvda av John i sann Slåttervägen-anda. Och så fortsatte det. Anna fick gå till dagis i ljusblå, randiga och gråa kalsonger med Läderlappen på tills hon en dag fick nog och vägrade. Mamma fick köpa nya tjejunderbyxor istället.

Så. Om någon har undrat varför Anna ibland kallas kalsong-Anna, så vet ni nu varför.

Jag sopade banan med killarna (Ninni)

Det gjorde jag faktiskt!Per körde i det andra heatet.
När det var dags för det tredje och sista tjatade jag till mig att få följa med kurvvakten och rescue-caren Emil.
Han var väl egentligen inte särskilt svårövertalad, men ändå.
Det var snällt av honom.

Lyckligtvis var det flera avåkningar i tredje heatet så jag fick åka runt runt fort fort flera gånger där på banan.
Det  var skoj.Men sen var det en kille som åkte ut i gruset med sin bil och då måste man tydligen sopa.
Och som jag sopade, sen.

ÅHHH. SOPA!

Racer-Per (Ninni)

Ni må tro att Per var lycklig idag!
Att köra racerbil var precis hans grej, tydligen.
Kanske inte särskilt oväntat.

Mamma, pappa, Janne, hundarna och jag var och hejade på eftermiddagen i novembervädret.


Per var cool. Observera vinkelhakemodellen på skorna.Det blev en lång väntan innan körpasset kunde komma igång.
Först var det regndäck på, men inget regn.
Då byttes det till vanliga däck.
När det var klart började det regna och banan blev väldigt blöt, så då var det bara för mekanikerna att sätta på regndäcken igen.

Sen var det dags för Per att klämma sig ner i bilen.Nöjd?
Ja, ganska, tror jag.
(Det snackades redan i depå om att den gula bilen var jävligt het. Eller så var det Per som var het. Jag minns inte.)

Sen var det äntligen dags att börja racea!Det såg bra ut! (Säger jag som kan sånt här.)
Pers spårval var helt rätt, och det var tur.
Det fanns de som blev lite kaxiga på den regnhala banan och några snurrade av.
En bil snurrade ut i gräset och såg ut som en gräsklippare när den kom tillbaka.

"Ja, man kan ju inte säga att det här var tråkigt, direkt."

Per hälsar och säger världens största TACK för den bästa presenten någonsin.

Nu ska Mantorp få smaka lakrits! (Ninni)Eftersom Per tycker om bilar, särskilt såna som går snabbt,
fick han en dag på Mantorp Park i present när han fyllde 30 i våras.
Imorgon är det dags!
Per är mycket laddad och exalterad.

Har ni inget att göra imorgon eftermiddag går det
 bra att åka dit och titta och bli imponerad.
Blir man inte imponerad av sånt, så kan man låtsas för att göra Per glad.

13.45 - 15.30 åker han runt runt snabbt snabbt för den som vill titta!

Ur sjuans dagbok. Från början.......OCENSURERAT! (Anna)

30/12-96 14.07

Hej!
Jag ska snart åka till Alle på tjejträff. Jag ska gå dit med Stina. Andra som ska till Alle är Josse Diffner, Madde Abramsson, Frida Fors (en kompis till Alle som bor i Linköping) och kanske Jessica. Jessie är Alles granne som går i 3:an!
Jag vill att skolan ska börja snart. Jo, du läste rätt. Jag, Anna Kellander, vill att skolan ska börja igen. För då får jag träffa Erik (min loverboy). Jag har inte sett honom på hela lovet och kommer förmodligen inte att göra det heller.
Min största hobby är att köra Internet. Min älskade Ludde (en annan loverboy) och jag har det skojigt ihop. Han går första året på barn och fritidsprogrammet och bor i Göteborg. Men det gör inget. Jag ska snart skicka ett brev till honom men jag vet inte vad jag ska skriva eftersom han är äldre än ajg och man vill ju inte framstå som ett fån.
Min andra partner på Internet heter Kalle och är absolut inte min loverboy. Han är 25 år, är brandman och vill träffa mig. Men nej tack, jag avstår.
Min syster fyller år idag och hon ska ha tjej middag. Hon är väldigt stressad.
Det snöar uta och både Esso & Grappo tycker det är väldigt kul. Men nu ligger de här, i min nya säng. Andra saker jag fick i julklapp var massor underkläder (strumpor, BH:ar, trosor), två tröjor, saker till brudkistan och 1650 kr + två trisslotter varav vinst på 50 kr. Sen fick jag grejer av mina vänner.
Jag fick två böcker också kom jag på nu.
Lök är äckligt!

Dagens dikt:
K som i kärlek för hela livet
Ä som i älska är redan givet
R som i raring, säg det ofta
L som i lycka där rosor dofta
E som i eveigt, må det råda
K som i kärlek mellan oss båda

PS: Jag älskar Erik Qvarnström (och Ludde)


1/1-97 kl. 00.35

Gott nytt år!

Nu är det mycket jag ska skriva om och jag börjar med Alles tjejfest. Frida kunde inte komma.
Först öppnade Alle sina presenter. Av mig fick hon en noshörning, alltså ett mjukisdjur. Sen så gick vi ner och åt tårta. Sen så gick vi upp och då hade Alle 4-kamp. Först skulle man spela Hugo (ett dataspel) sen så skulle man spela ett bilspel på play station. Sen var det frågesport, och sist charader. Förra året vann Josse och hon vann biocheckar. I år vann jag och fick ett klistermärke.
Jag hade 11 p, Josse 7 p och Madde och Stina 6 p.
Efter det satt vi och prata och sen bestämde vi oss för att köra sanning eller konka. Madde tog sanning hela tiden! Jag tog konka ibland. Första gången så sa dom att jag var tvungen att dansa med Erik två gånger nästa disco, vilket jag tycker är pinsamt. Sen så sa MAdde andra gången jag sa konka, att om vi satt och prata nån gång så skulle jag säga: Kan inte vi bli tillsammans? vilket jag aldrig kommer våga. Och när jag sa konka tredje gången sa Josse att om vi blir ihop så skulle vi hångla på ett disco.
Jag dör bara av att tänka på det som MAdde sa att jag skulle göra.
Dom andra fick ju också en del skämsiga saker att göra (ja, utom Madde då förstås) tex Alle skulle ta Putte i häcken när dom dansade och Stina skulle viska Jag älskar dig i MArtins öra M M.
När vi kört klart gick vi ut i snön i bara jeans och så slängde sig alla i snön. Det var väldigt kallt att gå hem sen. När jag kom hem ca 23.00 hade jag kallbrand i benen så jag fick åka till sjukhuset och amputera. Nej jag bara skoja.

Idag har jag vart med Annika. Vi har lyssnat på musik och kört kort. Sen så väntade vi på att kl skulle bli tolv så vi fick smälla alla mina smällare. Timmarna gick saktast, minuterna gick saktare och sekunderna sakta. Kl halv 10 var det "plankan" och innnan det hade det varit "grevinnan och betjänten", det är sånt som är varje år. Kl 10 var det slut och vi gick hem till mig.
Kl 00 gick vi ut och alla smällde raketer som vi tittade på (pappa had4e glömt köpa några raketer till mig). Så John, Pelle och Björn smällde alla deras raketer och sen så skulle Annika och jag smälla alla mina smällare, men efter 4 st sprutraketersmällare frös vi ihjäl och bestämde att vi skulle smälla resten imorgon. Det var 18 minusgrader ute.
Nu är klockan kvart över ett.
Kontorsstol: Jag behöver en ny.

Dagens dikt:
Jorden är stor, världen är större
Men inget är större än kärleken från mej till dej.

PS: Har fått ett e-mail från Ludde, ska skriva ett till honom imorgon.

Mitt nyårslöfte:
Jag ska bli ihop med Erik Qvarnström
Av: Anna KellanderHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
Det roligaste är nog dagens dikt. Och att Alle skulle ta Putte i häcken. Jag tror jag dör. Anna 13 år verkar vara en underbar tjej. Inget fjortis, oh nej.


Fortsättning följer kanske.

Lägesrapport: kvällslivet i Mantorp (Anna)

Det är drag på det ikväll i Mantorp. På en kvart har jag sett:
En man med en hund och en pipa (förmodligen kriminell)
En ungdom på moped (förmodligen kriminell)
En granne som har slängt sopor (förmodligen utan att källsortera)

Och så säger folk att Mantorp är dött på kvällarna. Här tycker jag att jag bevisar motsatsen. Det är hallaballo värre.Den här gatlampan utanför mitt fönster är lite mystisk (förmodligen kriminell). Ibland blinkar den till liksom. Mantorp är full av överraskningar så här under kvällstid.

Tack och hej.

Modeblogg (Ninni)Modell: Ragge
Tröja: Tradera, 51:-
Päls: Modellens egen. (Men upp-piffad med PCL Dog & Cat Shampoo med konditioneringseffekt. Tydligen the best a man can get, när hunden själv får välja.)

På allmän begäran (Anna)Skriv ut, klipp ut och förvara i plånboken.

Ingen blogg-pepp (Anna)

Ninni och jag har ingen pepp på bloggandet just nu. Det var ju jättekul förr när vi hade många läsare och fick många kommentarer. Nu har vi väl okej med läsare, men nästan inga kommentarer. (Vi har ju några trogna, er tackar vi hjärtligt.)

Vi undrar nu vad det är ni vill läsa om egentligen? Eller är det bara att vi måste bli roligare? Knorra till det litegrann?

Vilka ämnen vill ni ha? Vi har förstått att ni inte vill läsa om:
- Gymnastik
- OS (sport)
- Ragge (eller katterna, inte för att det är så ofta)
- Ninnis jobb eller andra vuxna saker
- Blaj

Då återstår det inte så många ämnen. Men vi vill gärna försöka iallafall. Vi kan skriva om blomtorkning, bokmärken eller om erotiska saker om det är det ni vill ha. Vi börjar bli desperata.

Rik (Anna)

Idag har jag blivit rik. Och då menar jag att jag har fått jättejättemycket pengar. Hur mycket tänker jag inte tala om. Men jag känner att mitt liv kommer att bli så mycket bättre nu.

Japp, då var man rik alltså. Jag vill inta skryta. Men shit.

Just nu känner jag mig lycklig. Tack, icke-fungerande bukspottskörtel.

Ute-söndag (Ninni)

Idag var det ÄNTLIGEN lite fint väder igen.

Det firades med att åka upp till Tollstad för att titta på fälttävlan och för att representera HKFC - Hanna Kruuses Fan Club, där jag som bekant är vice ordförande. Anna, även hon på en hög post i styrelsen, följde naturligtvis med.Hanna var lite nervös innan start - men Pirre var lugn som en filbunke.Det såg fint ut på framhoppningen. Här flyger Pirre över stocken.

Vi hade utrustat oss med snubbeltråd, färgglada paraplyer, hockeytutor och ett neonrosa cirkustält för att hjälpa Hanna med motståndarna.
Lyckligtvis behövde rekvisitan aldrig användas eftersom Hanna var så duktig.Vattnet var inga problem!

Hanna gick nolla på hinder, men tyvärr blev det lite tidsfel.
En fjortondeplats (av 40 ekipage) blev slutresultatet.
En med andra ord utmärkt fälttävlansdebut.Pirre, Jonas (ordf. i HKFC samt första hästskötare) och Hanna - nöjda och glada.

Det var skoj att träffa Katrin också, och höra om hur det var på OS.
Hon verkar ha fått blodad tand, kan man väl säga.
Räkna med att se henne igen i London.På eftermiddagen fick jag oväntat besök...... singelpinglan Julia (hehe..) tittade förbi på fika.
Det gjorde även Jonas och Hanna.
Härligt att sitta ute i solskenet och bara prata och ha det gött.

Och nu ska här grillas.
En perfekt söndag!

Vilken fest! (Anna)

Igår var det fest. Och det var ingen dålig fest heller. Vi började klockan tre och höll på till elva. Ja, det var nog den roligaste festen jag varit på i år. Vad spännande det låter, tycker ni. Det var det också. Det var jag, Ninni, Sara och Marcus och 15 gymnastikbarn. Vi var hemma hos Ninni. Det var verkligen jätteroligt. Jag tror att alla barn tyckte det också. Vi får hoppas det. Vi "vuxna" hade iallafall skitkul. Det var länge sen jag skrattade så mycket som när vi lekte bollstopp. Hohoho.

Först fikade vi. Det var saft och kokos-bollar och äppelmuffins som gulliga Linnéa L hade bakat.


Ellen gillade kokosbollarna mycket.

Sen körde vi femkamp. Eftersom det bara var femton barn så fick Marcus vara med i ett lag. Det tyckte han var roligt.  Gren 1 var limbo.


Elin Fräsén vann limbon och knep 5 poäng till sitt lag.

Gren 2 var en samarbets/akrobatiks-övning. Det gällde att bygga nåt snyggt med alla medlemmar.


Här övas det för fullt.


Ja här med. Markus vände uppochner på stackars Emil!

Så här blev resultaten:


Lag 1: Alicia, Markus, Emil och Elin


Lah 2: Ellen, Emma, Linnéa L och Alexander (och Ninni som är med som ett personligt skyddsnät bakom)


Lag 3: Lovisa, Kajsa, Linnéa A-S och Stephanie


Lag 4: Josse, Sandra, Linnea S och Emelie


Det är intressant att se hur vig Linnéa A-S egentligen är. Svaret är: Gummivig.


Sen tränade vi handvolter och lite annat. Har man ingen gymnastikmatta går det lika bra med en luftmadrass (som det inte helt oväntat var hål i efteråt...).

Sen grillade vi korv. Marcus stod för grillningen och tro att han var stolt. Jag var inte riktigt lika imponerad, då han inte ens kunde hålla ordning på mina kycklingkorvar. Men gott var det, det ska han ha cred för.


Gren nr tre i femkampen var rockringsrockning. Elin kunde till och med rocka och äta korv samtidigt!


Emma, Linnéa L och Sara posade med sina korvar. Man kan göra så mycket med varmkorv alltså!


Linnéa A-S, Linnea S, Josse och Kajsa åt med god aptit. Josse åt så mycket att hon trodde hon skulle kräkas resten av kvällen.


Alicia och Linnéa L tandemrockar.

Sen var det dags att leka lite lekar. Vi lekte som jag redan nämnt bollstopp. Det var så roligt! Jädrar alltså. Vad jag önskar att man vore tio år och fick leka lekar hela dagarna.Sen var det dags för gren 4, stafett. Man skulle göra kullebytta/rondat/handvolt på mattan. Det var inte så roligt att ta kort på. Men det var roligare att kort på de som tittade på.


Ninni fick vara underst. Det tackade hon för.

Sen fick Per hoppa in som fotograf och ta några snygga gruppbilder:Gren fem var Wii fit, backhoppning. Det var ganska svårt. Men Lovisa hoppade 195 meter. Det måste ju vara rekord!


Här sitter vi alla och är glada och äter jättemycket chips, godis och ostbågar.


Sen körde vi Mario Sonic Olympics-spelet ni vet. Då skulle man tillexempel springa jättefort. Jag är ingen snäll fröken som låter barnen vinna nej nej. Jag sprang för att vinna. Linnéa sprang för att se snygg ut. Vi uppfyllde båda två våra mål.


Alexander och Ellen blev jättetrötta (med rätt, för de sprang oavbrutet mellan klockan tre och klockan nio ungefär), och då fick de sitta i snälla Saras knä.


Stephanie blev också trött. (Ja det är Kristin som har valt bilderna och därför skulle det åtminstonde vara en på Ragge :) )

Det var riktigt kul alltså. Det här måste vi göra varje termin. Vad kul det är med barn. Om de är så här snälla och roliga som alla våra gymnaster är. De är helt sjukt bra ungar hela högen. Jag gillar ju inte ens barn annars. Men de här är helt fantastiska.

Jag, Sara och Marcus var kvar till tolv. Sen var jag lika trött som barnen. Det kändes att jobba en hel vecka igen efter semestern. Ja, och så var det en ganska aktiv kväll också...

Invasion på gång (Ninni)

Idag ska Anna, Sara och jag ha kick off för vår voltgrupp i gymnastiken.
Vi ska leka, ha lite teori och kolla på filmer och bilder.
Ha kul, helt enkelt.

Till skillnad från gymnastiktränarna på OS, göder vi våra gymnaster.
Vi ska festa loss ordentligt.
Föräldrarna kan räkna med att få hem sockerstinna barn ikväll.

Spontanbesök (Ninni)

Det är alltid kul!
Extra trevligt är det när det är någon man sällan träffar.
Extra extra trevligt är det när man precis har börjat städa, men egentligen inte har lust till det alls.

Två ovanligt fräscha bikers tittade förbi idag.
Daniel och Bullen.Vi fikade och snicksnackade en stund i trädgården.
Ragge passade som vanligt på att rymma under tiden.
Det är verkligen dags att det där staketet blir färdigt.

Sen tittade vi lite motorcyklarna.
Jag låtsades att jag fattade när de pratade tekniska grejer och la in lite imponerade kommentarer där jag trodde det passade.
Men fina var de i alla fall.
En var röd och en var svart och jag har inte en aning om vad det var för märken.Nu hoppas jag bara att de är rädda om sig, sporthojsåkarna.

I Stockholm är Anders G född (Anna)

Igår var jag i Stockholm. Jag var där med Pelle Pinnen Valsinger. Många känner honom också som min chef. Vi åkte till Stockholm för att titta på vårkollektionerna från WeSC och Adidas. Underbart!

WeSC var fint och trevligt. Marie är rar och mor ror och vi fick mat. Men det var ju Adidas som jag sett fram emot mest. Pelle blev till och med lite trött på mig när jag så i total extas uttryckte vad jag tyckte om de olika windrunnerserna och tracktopsen oh de fantastiska skorna. Jag vill ha ungefär 10 överdelar och 11 par skor. Men let's face it, det kommer ju inte att hända.

Sen skulle vi åka tåget hem tjugo i sex. Det hade gått bra om vi inte hade missat tåget. Nästa tåg gick kvart över sex, så det var ju ingen fara. OM det inte hade vart så att det var fullt. Sen gick typ nästa tåg så jag skulle va hemma vid elva ungefär. Vi gick på det fulla tåget och låtsades som om vi inte visste att det var fullt och skulle köpa en biljett ombord. Den snäll konduktören lät oss åka med endå. Det tackar vi för. Jag skakade till exempel en flaska juice som jag inte satt på korken på över allt och alla som tack.


Högstadie-flashback! (Ninni)

Det var väl lustigt.
Idag ska vi ta kort på jobbet, och jag har vaknat med TRE horn på hakan.
Dessutom är de festligt röda och inte alls särskilt diskreta.
Det är nåt med skolfoton och finnar, helt enkelt.

Nu känns i och för sig inte det här som om det är hela världen.
Det är liksom inte så noga nu.
Det är ju inte högstadiet, direkt.
Oj oj... Minns ni?

Vi brukade låsa in oss på toa utrustade med borstar, kammar, allt möjligt konstigt smink och burkvis med den där rosa sprejen från Proffs. (Ni vet den som man måste hålla andan av för att det det smakar så äckligt i munnen annars.) Sen klev man ut från toan en stund senare - totalt annorlunda. Lite som superman. Och jag vill påstå att det sällan var till ens fördel denna förvandling ägde rum.
Minns särskilt bilderna från åttan då jag, som nyss hade börjat med smink, fick hjälp av en vän att bättra på mitt utseende. Mängden brunkräm och puder som jag hade i mitt ansikte gjorde att jag såg ut att lida av gulsot. Jag tyckte säkert att jag var fin då, men det var allt för väl att skolkatalogen var i svartvitt.

För att inte tala om när skolkatalogen kom!
Men det får vi visst minnas en annan gång.
Jag och finnarna måste verkligen åka till jobbet nu.

Och just det.
God morgon!

Joppejdi, Joppejda (Ninni)

Ut i skogen ska vi gå.
Joppejdi, Joppejda.

Så sjöng vi, mamma Eva och jag, när vi var ute och gick i skogen.
Tyvärr kom vi inte på nån sång om Ragge.

Förstår ju att ni tycker att det har varit lite ont om hundbilder på sistone, så här kommer några från ikväll.


Korven


Stickan
(Lägg gärna märke till mammas hand i vänstra hörnet)

Det är näst in till hopplöst att fota Joppe.
Den hunden är inte stilla två sekunder.Lite träning blev det.
Joppe går på stegen och tjockkorven tittar på.

Passade på att träna lite utställning med Joppe också.
Den 13/9 ska jag ställa honom på Klubbarps utställning.
Återigen lite problem med att Joppe aldrig kan vara stilla, men han är helt sjukt lättlärd så med lite godis ska jag nog hinna få honom i form tills dess.


Ragge och jag dansade på agilitybanan.Sen bråkades det lite i vanlig ordning.
Då orkade inte Ragge med Joppe mer.
Han kunde inte ta sig in i bilen snabbt nog...


Silver!! (Ninni)

Vad roligt för R-G Bengtsson!
Vi som är hästbitna är inte förvånade, men för alla andra kan jag förstå om det ses lite som en skräll.
Och så snyggt han rider sen.
En riktig stilryttare.

Men jag tycker allt att svt börjar bli lite väl negativa kring de uteblivna medaljerna.
De toppar med rubriken Rolf-Göran rev bort guldet.
Det var väl alldeles fantastiskt bra att ta silver i den stenhådra konkurrensen?

Nu ska jag bylsa på mig en massa kläder och ge mig ut i stormen.
Ska möta mammsen på hundklubben.

Karlsbo (Ninni)

Vet ni vad världens obehagligaste ljud är?
Att såga i stuprör.
Det är värre än naglarna mot svarta tavlan-ljudet.
Huh!

Men det börjar bli fint på Karlsbo.
Snart är allt det nya på plats.
Och idag är snickaren här och fixar med entrén.
Det han skulle ha gjort för ca tre månader sedan...
Bättre sent än aldrig, sa han.
Jo visst, sa jag.


Matlag (Ninni)

Onsdag är nu lika med lyx-onsdag.
Istället för att äta skolmat, turas jag och två kollegor om att ta med lunch.
Det ska inte vara för märkvärdigt eller avancerat.
Bara gott!
Och så måste det gå att värma i mikro eller vara kallt.

Idag bjöd jag på:
- En ljummen sallad bestående av dels rödbetor, morötter och palsternackor rostade i ugn med vitlök och timjan, dels vanlig grönsallad med bl.a. fetaost, avocado, pinjenötter, machésallad och sugarsnaps.
(Det sistnämnda är min favorit just nu. Eller faborit som en del barn säger.) 
- Rökt kalkon alternativt lufttorkad skinka. Eller både och.
- Getostcreme gjord på chévreost, creme fraiche, salt, peppar och några skvättar olivolja.


Röbetor och getost är en höjdare ihop.
Dessutom är betorna rackarns fina just nu.

 

Update (Anna)

Hej!

Här har ni mej. Jag har lite träningsvärk i benen efter två dagars jobb. Man står ju upp /går hela dagarna. Idag har Frida och jag bytt kläder på våra dockor. Vi har fått massor fina grejer nu. Hurray!

Ikväll har det varit årsmöte i Sya skidstuga. Vi var hela 15 st! En var en bebis. Ja, det var kul eller så. Fast tåget var ju försenat så jag kom inte dit förrän klockan halv åtta! Pinsamt att alla fick vänta. Fast det var ju på inga sätt mitt fel. Jag tänker ju på naturen och åker kollektivt jag.

Jag är aptrött och ska sova nu. Imorrn ska jag titta på lite gymnastik sen är det jobb. Tussigull.

(PS. Vilket dåligt OS. Det är ju genant. Varför ska de hålla på att säga att de ska ta medalj och shitt när de inte ens kommer till final eller kommer sist eller kommer på fjärde plats, som alla gör...)

Och så lite OS igen (Ninni)

Vilken fantastisk sport dressyr är.
Nästan så att det blir en liten klump i halsen av att titta på küren.
Så vackert!Jaha? (Ninni)

Det var ju skit med handbollen.
Men det var väl egentligen ganska väntat.
Nu är det bara att hoppas på Holm i eftermiddag.

Annars då?
Känner ni att ni har lite mycket tid över?
I så fall tycker jag att ni ska komma och hänga lite på Wifolka gymnastikförenings årsmöte som är i kväll.
19.00 i Sya Skidstuga.
Vi behöver alltid folk.
Och det är bra att aktivera sig lite så här på höstkanten.

Ha en fin dag, hörrni!
Och heja Holm!!!

Hehe... (Ninni)

Per har fnissat några dagar här hemma.
Varför? undrar ni säkert.
Jo, jag har blivit dataansvarig på jobbet.

En del är tydligen lättroade...

Men skrattar bäst som skrattar sist.
Gissa vem som kommer få äran att göra akututryckningar när mitt eget kunnande (?) och tålamod (??) är slut?

Sista dagen på semestern (Anna)

Jaha, då var det slut på ledigheten. Jag känner inte alls för att börja jobba den här veckan när det är OS. Varför tänkte jag inte på det när jag valde semester? Ska jag ändå gå upp och titta på Johan Wissman i natt klockan 3? Det är ju massa rolig friidrott hela natten. Hur ska det här gå?

Annars är det kul att börja jobba igen. Jag är ju överförtjust i mitt jobb, och imornbitti ska vi titta på Panuu (ett kul märke!). Men det är faktiskt lite jobbigt att alltid jobba sex dagar i veckan. Tänk om man hade råd att vara ledig en lördag då och då. För det är faktiskt väldigt skönt att ha två lediga dagar. Men jag ska inte klaga. Mitt jobb är det bästa. Vem behöver roa sig på fredagkvällar när det är jättebra musik på Platens när man kan gå ut på lördagar när det är dålig musik, men å andra sidan lite mer folk (märkte vi igår!)?

Idag har jag verkligen slappat. Jag har bara städat och vart och handlat på city gross OCH SETT PÅ OS såklart! Michael Phelps är nog min nya idol. Och Bolt då. Men hur kan man ta 8 av 8 OS-guld och sätta 7 världsrekord på de 8 loppen??? Idag har vart en riktig finfin OS-dag: handboll, gymnastik, simhopp, hästhoppning och en massa friidrott och lite simning. Allt det är ju skitkul. Jag har också sett på brottning. Det har jag börjat gilla att titta på. Det trodde jag aldrig. Fast jag skulle aldrig vila brottas själv, att ha främmande kvinnor som svettas på en och tar en i skrevet. Nej tack.

Tänk att det var 9 fina dagar på hela den här sommaren. Jaha, nu blev jag deprimerad också.


Nu ska jag titta vidare på Olympiska studion. Sen ska jag spela guitar hero. Sen ska jag sova. Sen ska jag jobba..........


Utställning i Norrköping (Ninni)

Idag blev det en paus i OS-tittandet och jobbuppladdningen.

Det har ju inte gått så bra med utställandet på sistone.
Visserligen har vi alltid fått fin kritik och ettor, men vi har legat på de där förargliga tredje- och fjärdeplatserna och sett oss snuvade på ck:t varje gång.
Att få nåt annat än en etta har känts otänkbart - Ragge håller ju ändå rasstandard.
Med råge.

Tydligen inte idag dock.
Vi fick vår första tvåa.
Alltså att han inte riktigt håller måttet - enligt just den här domaren.
Jävla skit.
Men jag är väldigt nöjd med hur han skötte sig.
Han var så fin så.

Ragge tog nederlaget med ro.
Betydligt bättre än sin matte.
Jag funderade ett tag på att gå in och slänga det där jävla blåa bandet mitt i ringen, men var lite rädd för att bli avstängd på livstid.
Ragge - som tydligen är en ganska ytlig hund - bestämde sig för att inte bry sig om vad den där finska domartanten tyckte om honom, för hon hade skägg på hakan.

För uppfödar-Ylva gick det betydligt bättre.
Först blev hon bästa hane.


Ja, inte Ylva alltså, utan hennes hund Morrgan.

Sen blev hon BiR, bäst i rasen.

Morrgan till vänster och bästa tiken Bz Star till höger.

Hur det gick i den stora finalen vet jag inte, men man kan ju hoppas att Morrgan blev Best in Show.

Ylva fick ta hästtransporten till utställningen för hennes man Micke skulle göra utställningsdebut med sin Irländska varghund Ivana.
Ivana liknar mest en ponny och var väldigt hungrig.
Lyckligtvis föredrog hon mina mackor framför små mopsar.


Sen blev det shopping.
Mamma Eva, som följde med som moraliskt stöd och bärhjälp, kan shoppa vill jag lova.
Det fanns inte så värst mycket, men mamma hittade grejer ändå.
Så det var i alla fall en som var nöjd i bilen hem.

Hon blev fröken handsvett nu i år (Anna)

Igårkväll var det så kul! Jag, Frida, Orazio och Arvid var hos Frida och sen ute på Platens. Det var år och några dar sen jag var ute en lördag. Det var ju jättekul. Väldigt gulliga, snälla pappa kom och hämtade mig så jag slapp gå redan vid ett för att hinna hämta ut jackan och hinna med tåget osv. Vilken pappa va? Nu blir ni alla förmodligen bra avundssjuka.

Iallafall så spelade vi drickar-uno och halsade öl som om vi tävlade i ölhävning i OS. (Frida drack vin.) Vi har också sjungit med i sing-a-long (eller var det kanske jag?). Sen har vi dansat på Platens. Men Arvid gick hem tidigt och Orazio träffade nån vän och försvann. Eller så var det Frida och jag som försvann... Vi hade det iallafall väääldigt trevligt :)Frida, Arvid och Orazio. Helt wild'n'crazy!


Orazio som har dansat balett fick självklart köra ett nummer för oss. Vilka fina piruetter!


Och blissé och andra position. (Orazio blev lite svettig under ena armen när han dansade så fint.)


Och så ölmage-positionen.


Frida in action and in byxor.


Arvid satt ner ibland, stod upp ibland och gled lite på golvet ibland.


Jag var snygg när jag tog kort på mig själv. Annars var jag inte riktigt lika snygg. Men om man blundadae var jag jättesnygg!


Orazio hade kommit i puberteten och fått hår under armarna, och lite på bröstet.


Väl ute på Platens så  skulle Frida som ALLTID visa BH:n. Igår hade hon skippat sin laxrosa tant-bh för en yngre och spetsigare modell.


Orazio ville inte va sämre men han hade glömt BH:n hemma! Ajaj!


Sen sade Arvid och Orazio adjö. Orazio åker ju tillbaka till Malmö nu. Det var ett tårfyllt och känslosamt ögonblick.

Jag kom hem lagom till handbollen. Sverige-Brasilien. Så då såg jag när Sverige vann, och sen somnade jag vid en halv fem-snåret. Hur ska jag klara mig nästa vecka när jag måste jobba? Hur ska jag kunna följa OS? Jag blir helt knäckt när jag tänker på det.

HEJ DÅ ORAZIO!


Valpkursavslutning (Anna)

I onsdags var jag förresten med mamma och Joppe på avslutningen till deras valpkurs. Det var tipspromenad och mamma ville gärna ha min experthjälp. Frågorna handlade om hundar och jag kunde 1 styck. Sen fick hundarna göra lite grejer, springa slalom och vältas på bord och annat som hör valplivet till. Joppe var ju självklart bäst. Jag är bara lite partisk, men han är ju lite äldre än de andra så han är ju duktigare. Tyvärr blev vi lite snuvade på segern för de hade rättat fel. Men efter att ha tjatat till mig stjärnor på alla Joppes "prov" så kände jag att jag inte ville säga till. Mamma tyckte nog det var jättekul och inget alls pinsamt att hon bett mig att följa med.

BTW så skulle de ha lärt sina valpar ett tricks. Och mamma har lärt Joppe att om man säger tjena så vinkar han med tassen. Det är kul. Men ledarna måste ha glömt att man skulle få visa det sista lektionen. Synd.


Och det var vov vov där (Anna)

Igårkväll var jag hos Alle. Jag cyklade dit. Det blir inget OS-silver för min del, det kan jag erkänna. Jag vet inte riktigt exakt hur långt det är hem till Alle, men jag uppskattar det till en 5 mil ungefär. Och nästan bara uppför. Och det är konstigt, för när jag cyklade hem var det nästan bara uppför då med. För övrigt var det lite läskigt att cykla hem i kolmörkret genom skogen. Speciellt med mammas dynamo-lyse som gjorde att jag fick cykla som en dåre för att se nåt. Och det var svårt på grusvägen, för det var lite ojämnt underlag. Men jag kom hem tillslut. Och lykades att få in cykeln i källaren.

Hos Alle tittade vi på teve och åt dip med tillbehör. Det var väldigt trevligt. Berta fick också vara med. Men jag hade lite svårt att skilja på honom och Artur.Det är roligt med djur. Jag tänker mig Alexandra lite som den nya Per Olsson. Ni vet, han som hade en bonnagård.

På spat (Ninni)

Det var två härliga dagar vi hade i Sandvik.
Mycket jobb - på ett bra sätt - och rekreation.
Kan det bli bättre?

Sandvik var jättefint.
Kan varmt rekommenderas.
På helgerna är det tjej-spa. Det kanske vore nåt?


Anna på Sandvik med nån sjö, vi kan väl kalla den Sandsjön eller nåt, i bakgrunden.

På onsdagen tittade till och med solen fram ur molnen.
Och Karin tittade fram ur skogen efter en snabb svampletarrunda.
För det erhöll hon fem hundra vuxenpoäng.

Boendet var föredömligt.
Möjligen att det var lite smått, allting.


Här är jag utanför mitt rum, nummer 29.
Där funkade inte duschen så det var ett väldans springande in till Karin i rummet bredvid.
Dessutom hade hon med sig snacks, vilket kan ha haft med saken att göra...
Tv:n i 29:an fungerade inte heller, så jag har vålgästat lite olika kollegor och tvingat dem att kolla på OS.

Och halleluja vad vi har ätit.
Fågel och fisk och en massa mitt emellan.
Riktigt bra mat var det faktiskt.
(För övrigt har GI-epidemin drabbat många av kollegorna... Hemskt, det där.)Emma, Helene, Anna och Karin.

Uppgiften att alla skulle ta reda på något nytt om samtliga i sällskapet fick oanade konsekvenser.
Efter ett tag glömdes det där med att det skulle vara nåt positivt bort och det blev istället stor biktstund.
Hej och hå vad vi skrattade.
Ni skulle bara veta.....


Gunnel, Helene och Berit.


Enda mannen i sällskapet - Gympa-Mats!


Jag höll låda. (Löjligt uttryck det där. Tänk om jag hade hållit i en låda på riktigt. Det hade kanske också varit kul.) Anna skämdes lite grann. Linda var söt.

Sen blev kameran kapad och jag tvingades under mordhot radera blderna som hade "råkat" tas.
Men ett blev kvar.. hehe..
Åsa: Don't hate me for this men du ser för söt ut.Så här ser de ut när de posar:

Lotta, Åsa och Anna-Lena.

Två helt perfekta dagar.
Terminen kunde inte ha börjat bättre.
Och nu är jag så laddad att ta emot kidsen på måndag!

Nära skjuter ingen hare (Anna)

Det var ju synd när det var så nära. Jag vet att det är några minuter kvar men jag tror inte att Sveriga gör nåt mål. (Jag pratar självklart om fotbollsmatchen mellan Sverige och Tyskland.) Men det var ju kul att de vann handbollen.

Inatt var jag uppe och tittade på simningen och friidrotten. Sen var det gymnastik. Jag hejar ju på Kina, så jag blev lite förbannad när USA vann. De är inte alls lika snygga att kolla på. Dessutom verkar hon som vann så jävla bitchig och fisförnäm och tråkig och blä helt enkelt. Kineserna är alltid söta och ler in i kameran. Gullungar.

Sen tittade jag på simhopp också. När jag var liten skulle jag bli simhoppare.

Det var kul med kvartsfinalerna på 100 meter fritt också. Bolt såg ut som han promenerade. Hahaha. Jag hejar på honom.

Det var härligt att tenniskillarna gick till final också. Då får vi ju en medalj. Fast jag såg inte så mycket av det, det ska jag erkänna. Jag gillar ju inte tennis.

Nu har det vart mest fotboll och lite Carolina Klüfts misslyckade tresteg. Jag väntar på hoppningen. Den har ju försenats nu när matchen gick till förlängning.

Klart slut (tror jag).

Den här torsdagen kommer aldrig igen (Anna)

Så är det. Man får acceptera det. Man blir inte yngre heller.

Idag har jag tittat lite på OS. Det var simning inatt, gymnastik i morse, boxning, brottning och skytte på dagen och lite dressyr på eftermiddagen. Och så lite handboll också.

Ikväll har jag varit på Ghingis med Arvid och ätit på buffé. Det är det bästa jag vet! Man får välja sin egen wok. Fantastiskt. Sen får man äta efterrättsbuffé på det med. Helt magnifikt. Efter maten kände Arvid och jag oss lite svällda. Så vi tog en promis runt ån. Sen åkte jag hem, och här är jag och tittar på Olympiska studion, som jag spelat in. Ifall jag missat nåt (tror inte det va.....).

Arvid och jag hittade på en egen deckare när vi gick vår promenad. Jag mest. Den skulle utspela sig i Mantorp ville jag, så det börjar med att en blir kvävd i en Ahlgrens bilar-påse och sen upphängd i Shells skyltfönster. Jättehemskt. Sen ballade vi ur litegrann. När mördaren skulle lämna en hemlig tag på offret varje gång (JE?PER) till exempel och polisen fattade inte alls vad det betydde utan fick kalla in experter på hemliga meddelanden. Sen visade det sig att mördaren hette Jesper. Han åkte också EPA och det blev en hisklig biljakt i 30 km/h genom Mantorp. Jag tror att det blir en best seller. Det var kul då iallafall.

Nu ska jag koncentrera mig på sporten. Inatt är det simning och gymnastik. Sen spelar ju handbolls-damerna också. Jag tror att de åker på spö.

Förresten ser en del av gymnasterna på teve ut som dvärgar när de springer. Hahaha.

Kul! (Anna)

Kul med ett brons. Fast jag tyckte lite synd om honom. Man hade ju hoppats på guld. Men et brons är inte dåligt det heller! Vi får se hur det går för Jalmar med. Brottning tillhör inte mina favoritsporter direkt. Snarare tvärtom (mina favoritsporter tillhör brottning direkt?). Jag menar att det är svettigt och äckligt. De är väl fantastiskt duktiga och så kanske, men efter att ha tittat på de helt sjukt otroliga och änglalika manliga gymnasterna oh sen slå över till brottning och boxning ser de männen ut som grobianer.

Jag hoppas på ett guld på lördag när Lassi ska rodda iallafall.

Det är ju nästan så att jag ska fråga svt till nästa OS om de vill att jag ska OS-blogga åt dem. Jag tycker jag gör ett bra jobb.

UPPDATERING:
Om Ara inte blir av med bronset efter att han slängde det på golvet och gick ifrån prisutdelningen.
Jalmar kom bara fyra.

Pladask (Anna)

Eh, nej det gick ju jättesämst kan man ju säga. Floppeliflopp. Det var nog skägget.

Morgonstund (Anna)

Jag är uppe och tittar på simningen. 100 m fritt herrar ska bli spännande. Man kan ju alltid hoppas på en bronspeng???

Sen ska jag titta på herrgymnastik, fast det är inte förrän 06.15.

På spa med jobbet (Ninni)

Ni kanske undrar var jag håller hus?
Jag befinner mig i Sandvik, mellan Norrköping och Katrineholm.

Spa tillhör lärarnas vardag.
Sånt gör vi jämt!
När vi inte slår barn eller funderar över hur vi smartast ska placera våra höga löner.
Visste ni inte det??

Fullständig rapport kommer imorgon!

Grattis Sverige! (Anna)

Ett till OS-silver i cykling! Fantastiskt! Gustav Larsson, vi lyfter på hatten.

Repris (Anna)

Jaha, jag trodde det var direktsändning. Nu vet jag att Kina vinner. Det var ju kul. Då kan jag lugnt titta vidare. Puh!

Spännande (Anna)

Jag hejar jättemycket på Kina. Och så trillade Fey av bommen. Det är väldigt spännande, och jag har inga nerver så jag måste gå därifrån ett litet tag.

HEJA KINA!!!!!


Jag vill inte sluta på Sportif om det är så här det går... (Anna)

Idag har det varit en fin dag. Inte vädret men så mycket annat. Jag har varit ganska ful. Men jag har sett fina skor.

Jag såg lite OS inatt/morse. Sen var det lite frukost. Sen åkte jag till jobbet. Vi tittade på lite skor och kläder för Pelle har varit på mässa och tittat på grejer. Jag har sett ett par så snygga nike som jag ska köpa i vår. Jag längtar så! Sjukt snygga.

Sen köpte jag mat på Thai coconut och tog med mig hem. Eftersom de hade två underbart goda rätter idag så köpte jag båda, för jag tänkte att jag ska ju ändå äta på kvällen också. Sen åkte jag till Ninnis jobb och tittade på ridningen där med dem. De jobbade självklart oerhört flitigt samtidigt allihop, som de simultansförmågade kvinnor de alla är.

Ni minns Mats va? Man kan säga att det gått utför, jag har hört från en säker källa att han numera ser ut som kapten Haddock.


Hoho sailor!

Nu ska jag lägga pussel på datorn. Det är min nya grej. Imorn blir det ju lite sovmorgon, jag har tänkt att se gymnastikfnalen och den börjar inte förrän 05.50. Sen på eftermiddagen är det dressyr!

Hej då!

Haha (Anna)

Ett sista inlägg om ridningen, men vad jag skrattade när de visade hoppningen i OS-studio-programmet nyss. De filmar Katrin när hon kommer in efter sin andra runda:
- Jag blev så jävla seg efter andra hindret, säger Katrin, lite besviket, på världens bredaste östgötska.
- Le, det är kameror här, säger någon tränare, och då ler Katrin stort in i kameran, men fortsätter beklaga sig över rivningarna. Hahaha.

Kalaset (Anna)

Igårkväll var jag på kalas hos Cici, för Cici och Frida. Det har jag ju redan skrivit. Nu har jag snott lite bilder också, från Cici, och en från Alle. Sån är jag.


Det var en bull-längd, blåbärsbullar, syltgrottor, kanelkakor, chokladbiskvier, kolasnittar och kladdkakemuffins. Mmmm... Samma som i himmelen.


Det var Helena, jag, Josse, Frida, Alle och Cici.


Vi åt och pratade skit. Bara om intressanta saker, som alltid.


Här är en bild när Frida är 26 år. Hohohohoho. Själ är man ju bara barnet.


Eller är det Adrina som är barnet? Hon var också med på kalaset, men hon fick fest apå Cicis (enligt Adrina) schyssta bröstmjölk.

Jag var tillochmed mätt när jag vaknade. Jättebra! Jag kunde fokusera fullt på simningen och OS hela natten.

Hoppelihopp (Anna)

Då var fälttävlan över i årets OS. Sveriges lag kom på en imponerande fjärde plats. Med tanka på att de bara var tre som kom till start i hoppningen idag så är det verkligen svinbra!!!

Katrin fick ett nedslag och ett tidsfel i första "lagrundan" och kvalificerade sig därmed till den andra individuella finalrundan. Där fick hon tyvärr två nedslag, men har ändå gjort en jättebra OS-debut! Tänk att komma på 18 plats individuellt och fyra med laget! Och vilken terrängrytt hon gjorde! Hon är min nya idol. Grattis!

Min nya icke-idol är fälttävlanskommentatorn på svt. Han kunde ta mig fan ingenting. Han hade inte ett rätt. Skandal. Både jag, Ninni och mamma (och nog till och med pappa!) hade gjort det bättre. Till och med Helena W.

Annars var det bra att Sveriga vann fotbollen. Fast mot Tyskland har vi nog ingen chans.

Men heja Sverige (i alla grenar)!

Puh... (Ninni)

Nu är min dator frisk igen.
Ett tag såg det mycket kritiskt ut.
Jag började fundera vilka ord jag skulle ta avsked med.
Men! Sen var det som om han liksom bestämde sig för att överleva.
Och då gjorde han det.

Jag har visst ca 6000 bilder på datorn.
Kanske läge att göra en säkerhetskopia?

Telefonen däremot, den funkar fortfarande inte.

Hitta OS-formen (Anna)

Idag har jag varit i Mjölby. Fasiken, det är inget trevligt ni! Jag känner mig lite misslyckad när jag är i Mjölby. Jag vill helst inte att nån ska se mig där. Mantorp är helt andra bananer. Där bor alla coola som lyckats i livet. I Mjölby bor dom som blev kvar. Förlåt om jag trampar på några ömma tår. Men är de ömma så vet ni ju att jag har rätt. Och är de inte ömma så borde ni vakna upp. För övrigt så såg jag en som hette Robbin som jag var ihop med i åttan (i tre veckor) för att Tania sa att han gillade mig och då gillade jag honom (så lätt det var!). Han var fortfarande decimetern kortare än jag.

Sen har jag vart på Fridas och Cicis födelsedagskalas hos Cici. Det var sju sortes kakor och jag åt 10,5 kakor/bullar. Sen hade jag 11,3 i socker. Men jag visste att jag tog lite lite insulin, tog bara 7 eneheter. Då vet man det. Jag berättar mer om det här när de som tog kort har lagt in sina bilder så jag kan sno dem för jag glömde ta kort. Fy mig. Jag borde få smisk i stjärten.

Nu ska jag gå och lägga mig och hitta OS-formen. Den får man när man sover på en soffa, som jag gör. Denna natt ska jag inte gå upp klocken tre och inte sova så mycket som natten som var. I natt ska jag gå upp klockan fyra. Då börjar gymnastiken.

Idag har jag sett (förutom fälttävlanen):
Simningen
Massa tyngdlyftning (jag skäms lite, men jag tycker det är JÄTTEkul med tyngdlyftning. Där händer det grejer, folk som pruttar och sånt)
Handbollen (bra match av Sverige ändå)
Rodden
Lite annat.

Nåt jag tycker är riktigt tråkigt är tennis. Det fet-dissar jag. Typiskt Mjölby-sport... :)

Jag HATAR när saker inte funkar!! (Ninni)

Det är ingen idé att ni ringer hem hit.
Telefonen är död.
Kabelfel eller nåt sånt skit.

Och nu har jag fått nåt virus på min dator...
Stackarn.

Utställning i Askersund (Ninni)

Jag tycker att det är nåt konstigt fel på de flesta mopsdomare.
Kanske borde de göra om utbildningen?
Eftersom Ragge faktiskt är finast av alla mopsar någonsin borde han vinna allt!
Men det gör han ju inte.
Lustigt det där...Det är tydligen inne med vita byxor och rosa kofta i utställarkretsar.
Problmet är att jag inte kan få Ragge att brösta upp sig så där som man kan se att de andra mopsarna gör.

På söndag ska vi till Norrköping på utsällning.
Det får nog bli den sista.

Ovanligt trevliga grannar (Ninni)

Det har vi.
I lördags var vi bjudna på kalas hos Hasse och Anita.
Och vilket kalas det blev sen...
Tror inte att vi var hemma förrän vi tre-hugget.
Jag skriver tror, eftersom minnet är lite luddigt efter att Lollo försåg mig med väldigt många glas whiskey...


Det skrattades väldigt mycket. Särskilt åt nåt som kallas avelskalendern.
Det är tydligen samma sak som adelskalendern men med ytterligare detaljer bokförda...

   
Lollo var glad. Hasse hade ont i håret (?). Per var fnissig.

Tack för en mycket rolig kväll!


Grattis Frida (Anna & Ninni)

Grattis Frida på 26års dagen, fast du beter dej forfrarande som ahh, typ 24 tycker vi. Hurra!Inte ska vi väl skjuta Frida när hon fyller år?


Till Helena (Anna)

Både Magnus Gällerdals (fraktur!) och Victoria Carlebäcks hästar är skadade så de kan inte rida hoppningen imorn. Det betyder att Sverige bara har tre ryttare, och alltså måste alla räknas in i laget. Och jag menar, hur bra har det gått för Dag Albert? Stackars Sverige!

Nu får vi istället hoppas på det individuella för Katrin.

Terrängen färdigriden (Anna)

Nu är terrängen klar. Det har varit mycket underhållande. Som tur var inte några skador alls, bara fyra stycken som har trillat av och alla hästarna har klarat sig bra.

Mest underhållande var de två helt sjukt DÅLIGA kommentatorerna. De hade noll koll. Tillexempel var Dag Alberts häst född 2008. Det tycker jag är väldigt imponerande. En annan sak som verkar vara bra under tävlingen är att man är så snälla mot varann. Englands tränare hade tydligen sagt åt en australienska att gå ut och vinna det här nu. Jättesnällt! Och sen var det ju det här med målet. Vart låg det egentligen? "Ojoj, här kommer hon, det är en jätttttebra tid, hon är snart i mål". Nä, hon har typ en och en halv minut kvar till mål. Dom kunde säga så om nån som hade ridit ungefär i tre minuter (av de 8-9 som det tog), "nu är hon snart i mål". Bara, nej, inte riktigt än. Sen hade de också lite problem med startnummer, hinderordning, vem det var som red (här kommer ungaren, nej det är ju hon holländskan, nej det är visst en funktionär som rastar hunden...), och med placeringen. För resultatlistan var fel, och de hade rätt. Herregud, säger jag!

Sverige ligger iallafall på femte plats, men bara typ 2 straff från Italien. Katrin gjorde en finfin rytt och ligger på 21:e plats, näst bästa svensk.

Nu ska jag sova. Stackars Ninni får åka till jobbet.

Wohooo!! (Ninni)

Klockren insats av Katrin som gick nolla på hinder i terrängen!
Hon har dessutom just nu bästa tid och alltså färst straffpoäng så här långt.

Optimaltiden måste vara satt i saftigaste laget. Katrin missade med 39 sek, och är alltså bäst så här långt. Trots att duktiga irländare, engelsmän och australiensare redan har ridit!

Hej heja!!!!!
Det här blir en finfin klättring i reslulatlistan.

Nu ska Anna och jag heja vidare!
(Jag kommer att vara ett lik första dagen på jobbet...)

OS idag (Anna)

Idag har jag nästan bara tittat på OS. Hela dagen. Jag har ju bäddat i soffan nu så jag kan titta på den stora teven när jag ska sova. Titta och sova. I natt tillexempel, är det terrängen. Jippie.

Roliga saker jag har sett idag:
MÅNGA timmar gymnastik (damer, jag tycker det är roligare). Det var skitkul.
Simningen. Skitkul. Bra jobbat av de svenska herrarna i lagkappen.
Fotboll Elfenbenskusten-Serbien. Riktigt rolig match.

Mindre roliga saker jag har sett ideg:
Boxning. Blä.
Handboll. Det var väl helt okej, iof. Danmarksmatchen var ritkigt spännande.
Basket. Nej, på inget sätt roligt.

Sen har jag ju sett på när vi tog vår första medalj. Grattis! (Cyklingen fick inte ligga med under varken bra eller dåligt, för det var tråkigt att se men kul att hon tog en medalj. Hon såg så glad ut.)

Tjocka Lady Pumba fastnade under soffan idag.


Stor-lördag (Anna)

Igår var det lördag. Det brukar det vara ibland.

Igår var jag och pappa på fotboll i Spångsholm och tittade på Mantorp när de spelade fotboll. Mantorp spelar ju i division 5 i år, så det är inte alltid jätterolig fotboll. Men det är iallafall bättre än damfotboll. Å andra sidan tror jag att de matcherna jag var och tittade på när jag var 14 år och mina jämngamla killkamrater spelade var bättre än en damfotbolssmatch. Damfotboll är ingen rolig sport att titta på. Tjejerna är oftast inte så bra. Jag skäms lite.

Nu kom jag ifrån ämnet. Mantorp vann med 4-0 och pappa var inblandad i många av domsluten. Han är en väldigt engagerad supporter. Han sa till ordentligt när det var offside. Grappo och jag var betydligt lugnare.

På kvällen var Arvid här. Han hade med sig mat från Yogi. Sheise pommes freise. Det var så starkt att vi blev förlamade i ungefär två timmar och satt och jäste i soffan. Sen spelade vi guitar hero. Nu har tre tycken varit här och spelat med mig på en vecka. Det gör mig lycklig.

Vi drack lite öl med. Närmare bestämt 16,5 öl. Jag drack 6,5 och Arvid 10.


Tänk vad roligt man kan ha med muggar! Tokigt!

Sen när Arvid åkte hem vid tolv tittade jag på ett Morden i Midsomer. Det var ett riktigt bra avsnitt!

Skit också... (Ninni)

Det gick inget vidare för Magnus Gällerdal.
54,6 straff är inte vad vi hade hoppats på.

Just nu ligger det svenska laget på en inte särskilt meriterande sjundeplats.
Att hoppas på att Dag Albert skulle fixa en bättre placering så här långt är ganska orimligt...
Heja heja, och kom igen i terrängen, säger vi.

(Det är faktiskt ganska otippat att Magnus skulle vara sämst så här långt.. Därav rubriken..)

Dansant (Anna)

Jag tittar på So you think you can dance. I början när jag satt ner när de dansade gick det väl an. Då vevade jag bara lite med armarna och nickade med huvudet och kände mig ganska snygg och ganska duktig. Jag hängde med i deras danser bra. Men sen reste jag mig upp och dansade med. Och då menar jag inte att jag dansade med nice-style utan jag dansade mer med i upphetsad Josse Diffner-style. Jag kände inte alls att jag dansade så snyggt längre.

Jag har lite problem med såna där saker faktiskt. Jag härmar folk, omedvetet. När tillexempel barnen ska göra volt på gymnastiken så måste jag hoppa med vid sidan om. Det har de roligt åt. Idag var jag faktiskt inte medveten om att jag dansade med teven. Tills jag fick se min spegelbild.

Grattis x2 (Anna & Ninni)

Igår fyllde Åsa år...... och idag fyller Cici år!


Stort GRATTIS säger systrarna och hurrar fyra gånger.

Förmodat samtal på svt (Ninni)

Människa med noll koll men för mycket inflytande 1: Hmm. I natt har vi mycket spännande i OS. Vad ska vi sända?
Människa med noll koll men för mycket inflytande 2: Fäktning, beachvolleyboll, vattenpolo. Ja, här blir det svårt att pilla russinen ur kakan.
Mmnkmfmi 1: Här! Jag har det! Vi sänder damlandhockeyn Kina-Spanien!
Mmnkmfmi 2: Det är verkligen en tittarfavorit! Den är samtidigt som som svenskarna kör första grenen i fälttävlan.
Mmnkmfmi 1: Ridsport är ju bara en av sveriges största sporter och så är fälttävlanslaget ett av våra medaljhopp. Det vill nog ingen se.
Mmnkmfmi 2: Nej usch, det kan jag inte tro.
Mmnkmfmi 1: Usch. Ridsport.
Mmnkmfmi 2: Usch igen.
Mmnkmfmi 1: Jag tycker vi jobbar bra ihop, du och jag! Vi har koll, liksom.

Attsingen (Ninni)

Nu har Katrin ridit dressyrmomentet i fälttävlan.
Här hemma följer vi Katrin med spänning via internet. Svt prioriterar annat...

Tyvärr gick dressyren så bra som Katrin hoppats.
52 straffpoäng och en 14e plats av 25 så här långt.Enligt ridsport gick travprogrammet mycket bra, men i galoppdelen blev det många missar. Bland annat i bytena. Katrin var efter dressyren mycket besviken men överraskad att poängen inte blev ännu sämre.

Efter att Linda Algotsson fått höga poäng i dressyren ligger laget nu på tredjeplats.

Heja heja.

Hoppas verkligen att svt åtminstone sänder terrängen. Annars får man väl förlita sig på Eurosport . De är inte lika rädda för hästar...


Fräck fredag (Anna)

Igårkväll var jag med Johanna. Hon kom hit vid halv åtta, och vi drog igång Guitar Herot. Vi drack även en del drinkar. Gärna med mycket frukt i. Jag kommer att berätta om vår kväll i bilder istället för ord. Det är ju roligt att se.


Mmmmm. Johanna har blåbär och bigaråer i sin drink. Själv körde jag även med vindruvor. Det var smaskens.


Lady ville också så gärna vara med på kort. Och det är fint att jag har upknäppta byxor, men Johanna och jag kom fram till att vi blev lite bättre på gitarren då.


She's rocking out. My name is Jonas.


Sen gick vi till Platens. Eller varför gå när man kan hoppa och snurra?


Hoppelihopp.


På Platens hängde vi litegrann. Johanna fällde folk när de gick förbi. Det var riktigt roligt! Hon petade även en del i magen.


Jag hängde också. Men lite mer onormalt.


Självklart dansade vi en hel del också. Så vi nästan blev lite varma. Det var mycket folk på Platens, och efter tolv så blev det bättre musik också.


Vi träffade Micke. Han var full som ett ägg, och skulle få stryk.


Vi träffade också Oskar, Filip, Jesper och David. Kvällen fick tre tummen upp (av tre möjliga, de andra saknar tummar).


Sen hoppade vi iväg hem igen.


FAME (i lite för tighta byxor).


Smutt smutt!


Jag flög ut ur telefonkiosken.


Här åker vi tåget hem.


Här spyr Johanna på låtsas i en påse, men bara bakom oss var det en kille som spydde på riktigt i en.


Han kunde nog inte leka så här roligt med sin påse efteråt.


GODNATT. Dags att sova. Vi tittade på några Mia och Klara-avsnitt, sen sussade vi in så sött.

En sketakul kväll. Tjo flöjt!

Det var tider det... (Anna)Tänk när jag var sex år och rockade rockring med kjolen istoppad i trosorna. Och träskorna var också fina. Jag minns det som igår. Jag var värdelös på rockring. Jag är det fortfarande.

Förändringens vindar blåser över bloggen (Ninni & Anna)

Bli inte rädda nu. Det är bara en liten förändring i era skitliv (som Ansi och Mona skulle sagt). Det är dock bara layouten som förnyats, innehållet kommer att förbli det samma. Puhhhh.

Vi tar gärna emot komplimanger. För vi har slitit som rävar med vita tofsar på svansen.


Enäggstvillingarna var ute och gjorde stan (Anna)

Igårkväll hände det grejer. Igårkväll bestämde jag och Frida att vi skulle gå ut. Så det gjorde vi. Först satt vi hemma hos Frida. Frida berättade i förtroende för mig att det jobbigaste i Holland hade varit att toalettpappret satt åt fel håll. Liksom så att man drar bakifrån. Då skojade jag lite med Frida och vände på hennes toapapper. Efter två folköl tyckte jag att det var jätteroligt och fnissade åt mig själv resten av kvällen. När Frida skulle gå på toa började jag skratta högt. Hon trodde nog jag tagit nåt starkt. Men sen såg hon, och oj vad vi skrattade åt det. Idag är det inte riktigt lika roligt. Men klart nämnvärt iallafall.

Sen gick vi till Platens. Vi bestämde att vi skulle låtsas som om vi var enäggstvillingar. En jätterolig idé. Men ingen trodde oss. Konstigt. Vi tog det hela lite längre och sa att vi var enäggstvillinga med långt blont hår, blågröna ögon och en skrattgrop i vänster kind. Våran pappa var advokat och våran mamma inredningsarkitekt. Vår bror Steven pluggade på universitetet. Ja, vi kallade oss för Jessica och Elisabeth. Det var kul.


Konstigt ändå, när vi är så lika.


Sen drack vi lite drinkar. Så där glada var vi då.


Sen fick vi inga ragg. Då gick vi hem, vid två. Jag busade med Gubben Gårman. Det var faktiskt det närmsta jag kom att hångla på hela kvällen. (Tydligen ska man inte ha blixt på när det är gatlampor i närheten. Frida då........)
Sen sov jag hos Frida. Men jag åkte hem halv nio-tåget. Då åt jag frukost. Sen sov jag till tolv. Man blir lite slapp av semester.


Sådan husse sådan hund (Anna)Mysigt va? Jimsingen och Grappipappi. Pappi och Grappi.

Skänninge marken del II (den tråkiga delen) (Anna)

Idag har jag också gått på Skänninge marken. Det är verkligen inte roligt alltså. Nästan bara skit och en massa människor och de flesta har också tvingat med sina hundar (som det trampas på) och sina alldeles för små barn (som bara skriker för de vill ha allt). Rena djurparken alltså. Det roligaste var tivolit, men jag kände att jag kanske inte riktigt kunde åka själv. Så jag tittade på barnen som åkte och verkade förmodligen lite skum. Sen köpte jag mina 14 par strumpor för 100 kr samt bigaråer och blåbär av Helena, som hade stånd som vanligt.

Jag funderade på att köpa en t-shirt med texten ANALKLÅDA på. Men jag valde att avstå. Jag var även nära att köpa en burk potenssenap.

Den här månadens bokcirkelbok (Ninni)

Julias tur att välja bok och till nästa möte läser vi Elin Wägners Pennskaftet.
Lite tidig feminism, alltså.
Ska bli mycket spännande!

Ni glömmer väl inte att titta in på bokbloggen ibland?


Skänninge marken (Ninni)

Just nu pågår Skänninge marken i dagarna två.
Jonas och Hanna kom hit på kvällsmat och när den var uppäten beslöt vi oss för att göra ett besök.

Trångt var det.
Ett och annat stånd med vettiga grejer, men mest skräp.
Mycket morsande och hejande till höger och vänster.
Några fynd.

Jag är väldigt nöjd med mina fina Lovika-vantar.
Hanna te-shoppade mest.Mest tid spenderades på tivolit.

Jonas - basketstjärnan.

Hanna ville ha en galen groda så Jonas och jag fick helt enkelt se till att fixa en sån.


Det var jättesvårt! Not!
På en och en halv meters avstånd skulle man pricka tänderna som trillade ner bara av vinddraget.
Den där kan de inte ha gått plus på, tivolimänniskorna.
Men Hanna fick sin galna groda (plus ett väldigt fint halsband som bonus) och det var ju det viktigaste.Sen tyckte Per att det var jobbigt att jag försvann hela tiden.
Han köpte därför en flygande häst till mig så att han bättre kunde se var jag höll hus.
Så då fick jag gå där och skämmas...Efter att ha ätit en halv sockervadd blev jag sockerhög.
Det är så jag förklarar det här infallet...
Hur som, vi gick förbi en spåtant.
I mitt rusiga tillstånd tyckte jag att det var en klockren idé att göra ett besök, eftersom jag aldrig tidigare har blivit spådd.
Hade tänkte mig lite draperier, ljus, kristallkula och så, men istället var det värsta hi-tech-husvagnen.

För hundra kronor fick jag under ca tre minuter veta följande:
- Att jag är snäll. (Det var ju för väl.)
- Att jag inte är ifrån trakten. (Nähä? Är det nåt mamma och pappa vill berätta, tro?)
- Att vi har haft mycket problem inom släkten, men att det är bra nu. (Måste jag ha missat.)
- Att jag tycker om barn och kommer att få en son och en dotter, dock inte ikväll eller imorgon. (Puh! Tänk vad förvånade kollegorna hade blivit om jag hade dykt upp med en unge på armen på måndag.)
- Att någon som jag tycker illa om är kär i mig, men att jag inte ska bry mig om det. (Spännande!)
- Att jag inte är förlovad eller gift. (Detta trots att hon tittade i mina händer och ringen satt på.)
- Att min fästman tycker om mig väldigt mycket. (Vilken tur! Hade ju varit trist annars. Detta sa hon efter att jag hade berättat att jag är förlovad.)
- Att jag har många falska vänner som jag bör se upp med. (Ojoj.. Intriger!)
- Att jag har en väldigt god vän som jag ska vara rädd om. (Undrar om det kan ha haft att göra med att Hanna satt bredvid?)

Nä. Jag kan konstatera att det kanske inte var min smartaste investering.

Sen åkte vi hem.
Hanna, Jonas, Per, Galna Grodan, Hästen och jag.


Gött! (Ninni)

Nu börjar jobb-peppen äntligen infinna sig.
Har känts lite trögt, men efter en trevlig lunch med brilljanta kollegan Anna så känns det sannerligen bättre!
Kul och spännande, det ska det bli!

Ikväll väntar bokcirkel hos föräldrarna Kellander.
På grund av en deltagares kattallergi ska vi ha vårt möte där istället för hos yngsta Kellandern.
Hoppas på en intressant diskussion och gött käk.

Nu ska jag ha lill-jul.
Två anledningar till det:

1.
Har köpt årets lärarkalender.
Ska fylla i med min fina lila penna, och planera och fixa och greja.
Love it!

2.
Har precis shoppat OS-bilagorna.
Både expressens och aftonbladets.
Vill ju inte missa nåt!
Ska ta fram den blå markerpennan och noggrant studera vad som ska ses.

Är jag knäpp som finner så stort nöje i dessa två saker?
Lite kanske.

En trevlig kväll i det underbara svenska sommarvädret önskar jag eder!

Så utomordenligt korkat! (Ninni)

Vänta nu..
Hur är det nu igen?
Är det inte så att man lätt blir lite korkad av för många slag mot huvudet?

Jo, så är det tydligen.

Naim Terbunja - en grottmänniska som jag inte tänker heja på i OS.


Bara två veckor kvar (Anna)

Jag är så förbannad på vädret. Här har man semester och så spöregnar det. Fy vad taskigt. Jag har två veckor kvar och jag lovar att om inte gud gör fint väder så ska jag sjunga jättefalskt i kyrkökören hela hösten.

Idag har jag vart tjurig på vädret. Jag har även vart i Linköping. Först åt jag lunch på thai coconut. Jag hade lite abstinens efter två thai-fria veckor. Sen köpte jag ett chokladfondue-set på village, så imorn på bokcirkeln ska jag bjuda på fondue. Smaskens. Sen var jag hos doktorn med handen. Alltså inte doktorn med handen (fast han hade ju två) utan jag var hos en doktor och tittade på min hand. Den är väldigt bra. Jag var lite svag i lillfingret bara så det ska jag träna nu (?). Sen var jag hos en annan doktor. Han är min diabetesdoktor och är väldigt bra. Han konstaterade att det var bra att jag skaffat mig ett extra lager fett på magen för att jag hade inga stickmärken för en gångs skull. Jag är inte lika glad över det. Sen var alla min prover bra. Jag vill skryta med att mitt HBa1c låg på 4,7 (alltså mitt långsocker). Det är svinbra. Som hos en frisk. Sen åkte jag till Sport IF och tittade på lite nya kläder och betalade lite skulder. Jag köpte också en rosa skärbräda och några fina rosa skålar.

Sen köpte jag med mig McDonalds hem. Hans mat alltså. Sen kom Ninni. Vi spelade lite guitar hero. Sen skrev vi brev som vi har delat ut till lite gymnaster. Sådär en 20 brev till barn som bor över allt från Tomta till Sya och till Mörby. Det tog några timmar.

Nu ska jag beställa lite på cdon.

Ninaninaninana ninanananina (Ninni)

Här kommer ett boktips som heter duga!Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvist.

Berättelsen handlar om de två systrarna Tilda och Elida Svensson. På ålderns höst beslutar de sig för att starta en postorderfirma där de ska sälja potenshöjande medel, detta trots att de aldrig haft förmånen att stifta bekantskap med den manliga potensen. Fröknarna Svensson, som tidigare levt en inrutad och ganska tråkig tillvaro, blommar upp och tar sig för den ena utsvävningen efter den andra när de får en ny granne - byrådirektören Alvar. (Hur många byråer måste man sälja innan blir byrådirektör, undrar Elida.)

En varm, rolig, charmig och kärleksfull bok.

Har ni inte redan läst den, se då till att göra det!
Vet inte när jag skrattade så mycket åt en bok senast.
Jag ligger här i soffan och skrattar så hela möbeln guppar.

Mahjjong (Anna)

Jag har städat lite. Jag har också spelat guitar hero och lagt mahjjong på datorn. Det är ju skitakul. Jag har också pratat med gymnastik-Lugi i telefon i en timma eller nåt.

Jag är lagom bra på guitar hero, men hjälp vad jag tycker det är roligt! Jag spelar på medium. Jag får nästan alltid fem stjärnor, och 96-98%. Det vore ju kul att bli skitbra. Men jag tror inte att jag orkar det.

Nu ska jag mahjjonga vidare. Fast jag är trött. Igår såg jag hela första säsongen av Mia och Klara. Det ska bli kul när det kommer tillbaka igen.

PS (Anna)

PS!

Jag äter sparris nu så för er egen skulle ber jag er att försöka undvika att gå och kissa med mig inatt/morgon.

Lite segt (Anna)

Det tog ganska långtid att lägga upp en bild :(

Men se så snygg jag är!NU ska jag städa.

VERKLIGEN back on track (Anna)

Idag har jag skaffat internet. Så nu jädrar ska det bli ordning på bloggandet. JAg lovade mig själv att inte koppla i det förrän jag hade städat. Det gick inte bra. JAg gick direkt och satte mig vid datorn. JAg hatar att städa. Det är det värsta som finns. Jag kan tvätta och diska och annan skit men när det ska städas så vill jag kväva mig själv med en kudde. BLÄ!

Nu ska jag berätta om vad jag gjort i veckan litgrann. Det är alltid intressant.

Jag var hos Avelövs och drack vin/cider. Sen färgade jag Susannes hår. Det blev lite oranget, men jag tror hon blev jättenöjd ändå......... Sen fick jag spela kort med Alicia istället.

I fredags var jag och Arvid i Varamon. Love it there. Det var helt fantastiskt underbart väder (jag vill ha sommar året om).

Idag har jag varit på IKANO/IKEA. Jag handlade:
Ett internet
Guitar hero aerosmith (med gitarr, så nu har jag två om nån nån gång skulle vilja komma hit och spela med mig)
2 trosor, 2 BHar
Filter till kattlådan
Ett handledsskydd
En köksklocka
Ett fruktfat
Lådor till mina ca 30 gamla VHS-filmer
15 galgar

Jag känner mig nöjd. Jag hittade även lite fina lampor på ljusexperten.

Nu ska jag äta lax, sen ska jag STÄDA (eller dö).

Per-fritt! (Ninni)

Igår var Per på fest så Malin och jag passade på att ha en riktig tjejkväll.

Prat, skratt, fniss, skitsnack, god mat och bubbel med en underbar vän.
Kan det bli bättre?
Uppfödarträff i Mauritzborg (Ninni)

Igår hade Ylva, som driver Minitiger's kennel och alltså är Ragges uppfödare, uppfödarträff.
Det var livat!
Väldigt många mopsar i olika åldrar och storlekar träffades.
En del var helsyskon, andra var halvsyskon och några var inte släkt med nån alls.


Ylva - här med sin nästan champion Morrgan - hade involverat hela familjen.


Mormor lottade ut sina fina lermopsar.


Micke var korvgubbe.

Sonen Roy fick jag ingen bild på, 15-åriga killar kan vara lite kameraskygga, men han var alltiallo.

För Ragge var det här en stor dag.
Han skulle få träffa Vendela.
Hon är hans drömmars tik.
Söt som socker och en riktig pingla, om ni frågar Ragge.
Hon är föremålet för hans sexdebut senare i höst.

Tills vidare passade han på att limma på lite andra tikar.
Särskilt intresserad var han av Dolores.
Hon var inte helt med på noterna, men det tyckte Ragge bara var spännande.


Den här lilla tiken var det i så fall lättare med...


Ragge var i tjej-himmlen.

Så var det dags för det berömda Mops-racet.
Minitiger's snabbaste mops skulle koras.
Ragge var laddad.

Försöksheat:

Inga problem - Zack hade inte chans.

Semifinal:

Ragge fintade bort Ragnar och vann igen.

Final:

Ragge var snabbare än blixten och spöade Linus och Fantomen med hundlängder.

Ragge är alltså en väldigt snabb mops.
Han kanske skulle försöka sig på en löparkarriär istället, nu när utställningarna inte går så bra.

Det busades och promenerades också.Ragge har en helbror som heter Bosse.
Bosse är lite av en kändis.

Han har en egen hemsida som ni bara måste se!
Ni hittar den här.

Det var lite upp till bevis för mopsarna igår.
Tänk er att släppa ihop ett stort gäng hundar av någon annan ras.
De flesta av hundarna har aldrig tidigare träffats.
Många macho-macho hanar i två-årsåldern.
Det skulle nog bli ett jävla liv.
Igår hördes inte ett enda skall. (Däremot ganska många grymt och snark.)
Ingen blev osams med någon.
Ganska imponerande, faktiskt.
Mopsar har ett väldigt stabilt lynne, helt enkelt.

Tack för en rolig eftermiddag, Ylva!

Hahaha... (Ninni)

Det här är Fantomen.
Han är antagligen europas fulaste hund.
Kanske världens.
Men han är rolig.
Och man blir väldigt fnissig när man tittar på honom.

Edit: Jag måste tillägga att Fantomen alltså är så ful att han blir väldigt väldigt söt. Precis som Nöken. Det framgick inte riktigt och därför ha mamma Eva mått lite dåligt. "Det räcker ju med att hundkraken är ful, inte ska ha behöva läsa om det också", som hon sa.Fantomen påminner lite om Annas och min idolhund Nöken.
Minns ni honom?


Attention!!! (Ragge)

Hehe... Nu har jag kapat bloggen igen.
Jag har ett viktigt budskap.
Innan ni gör nåt annat - typ snor granntjejens trosor, käkar ostbågar, eller slår en stråle -  får ni faan se till att kolla in
den här coola sidan.

Nu har det dåliga humöret gått över (Ninni)

Ville bara säga det.

Nej, fy och usch... (Ninni)

Det är en sån dag....
När man utan någon egentlig anledning är lite off...

Tog mitt dåliga humör och tvingades i vackraste vädret bege mig in till stan för att fixa med tapeter och lite annat till gästrummet.
Det gick inge bra.
Ibland blir det inte som man tänkt. Alls.
Ringde till Per och skällde lite om sånt som han inte hade en aning om.
Det mest logiska att göra i en sån situation.

Så nu sitter jag här.
Fortfarande på dåligt humör och utan tapeter.

Ska sura en stund till men sen får jag faan skärpa mig.
Vi ska börja måla om fasaden ikväll och om jag ska vara på ett sånt här humör lär det inte bli särskilt muntert.
Särskilt inte för Per...


Mamma Eva och två väldigt lyckliga hundar (Ninni)