Uppiffning av matrum (Ninni)

Vi har fixat vårt matrum så att det nu känns ljusrae och fräschare. Tyvärr glömde jag att ta en före-bild, så ni får hålla till godo med en från i julas.

Före - Mörkt och murrigt men ganska mysigt:


Efter - Fräscht som en vårdag:


Lite piffning kvarstår, men så här långt är jag nöjd. Per har valt gardinerna. Inte illa va? Han är en man med många talanger, den där Per.

Kolis (Ninni)

Nu kanske ni tror att ni av en olyckshändelse har hamnat på national geographics hemsida. Så är det inte. Det är bara jag som har varit på Kolmården och tagit några ytterst proffsiga foton.

Anledningen till vårt besök var att mina och Anna 2's klasser vann en tävling som heter Mjölbyfemman.
Ni kan läsa om den och några av mina elever här. Vi hade jobbat riktigt hårt för att vinna och priset var lyxigt. En all inclusive-resa till Kolmården. Det var blev en toppendag med fantastiskt väder och roligt sällskap!












Särskilt den här understa bilden är enormt snygg. 
Starring: Fröken Anna, Brandmans-Magnus, Fröken Karin och Fröken Kristin.

Tack alla trogna läsare! (Ninni)

Man skulle kunna tro att ni ger upp på oss snart, men inte då! Och i snitt 150 gånger om dagen gör vi någon besviken över att inte ha uppdaterat bloggen. Fy skäms! Men nu tror jag på bättring! Jag kan meddela att jag börjar få lite bättre kontroll över mitt liv igen. Sommarlovet närmar sig och i takt med det blir det betydligt mindre jobbhets. Jag har även försökt att prioritera bort ett och annat och hoppas kunna bli åtminstone liiite bättre på att få tiden att räcka till.

Det här är min favorittid på hela året. Grönskan, fågelkvittret och alla underbara dofter gör att energin fylls på. Jag har inte riktigt hunnit njuta av det än, men från och med NU ska jag det!

Det har varit så mycket som har hänt på sistone. Fullt upp har det varit, och trots att jag inte har hunnit blogga så har kameran ofta varit med. Lovar härmed att det framöver kommer dyka upp inlägg på bloggen betydligt mer ofta än tidigare. :) Och glöm inte att kika in på
gymnastikbloggen! Där finns nya fina filmer att avnjuta.


Jo då, jag bloggar visst! (Anna)

Men vi har startat en gymnastikblogg ihop med gymnasterna.

Check it out!

Men jag lägger in samma bilder här förresten. De kan ju inte ses tillräckligt...


Famehopp med fettmage! Jiha! Den bjuder jag så gärna på.


Volt!




Hopp!


Vi trillar ganska ofta när vi ska försöka göra saker samtidigt.


Handvolt


Handvolt


Johanna sparkade mig faktiskt på riktigt i huvudet en gång...


I LOVE YO(hanna)! Ja hon har varit två månader i Indonesien som sagt oh jag har tydligen inte utsatt min kropp för solljus sedan 1996.

Hej hopp. Nu ska vi titta på Vänner och äta godis. Ja, vi bor hos mamma och pappa i en vecka till iallfall. PUSS!

Lottas fest (Anna)

Man kan inte tro att det är sant, men i fredags fyllde Lotta 30 år, men hon ser fortfarande ut som 21! I lördags hade hon därför fest med pompa och ståt och tvåväningsbuffé och tårtkalas. Det finns ju bilder på fejjan, men jag publicerar väl några här med, och passar på att tacka så mycket för min egen del och be om ursäkt över Ninni...


Här sjunger vi tillexempel för Lotta. Det ser finare ut än det lät...

























































































TACK!

DU OCH JAG FOREVER! (Anna)

Fan vad underbart det är att Johanna är hemma igen. Håll till godo med dessa fina bilder från fredag och lördag!























Vi är Bästa Vänner För Alltid!

En kväll på klubben (Anna)

Jag och min allra bästaste bästisvän FOREVER har varit på hundklubben ikväll. Det är sånt vi gör för vi är så balla. Imorn ska vi också "va" (som man sa när man var ung). På fredag ska vi också "va" och så ska vi ut också, på DINSWEAT!MAMMA, tillexempel spelar Billie the vision & the dancers. Det lär bli fett. På lördag ska vi också "va". Det blir lite studsmatta, grill och film och utgång, typ.


Grappo, den gamla räven, blir som valp på nytt ute på Klubbarp. Joppe har jämt eld i baken däremot. Johanna är brun och jg är röd.

Skepp o'hoj! (Ninni)

Fy vad blött det är ute! Kan det kanske sluta regna snart? Och bli varmt istället? Heja ryssvärmen! Hoppas att den kommer hit nästa vecka så att man kan få fylla på med lite d-vitamin.

Lunch hos Cici, Daniel och Adrina idag. Gött och trevligt var det. Särskilt god var den hemgjorda glassen som vi fick till efterrätt. Här kommer några bilder:





Sen åkte Per och jag in till stan och handlade färg och grejer. Håller just nu på att samla energi för att dra igång med måleriet.

På vägen hem från Linköping tog vi svängen förbi Rappestad för att heja på Micka och Dottan som skulle tävla. Dottan är så fin när hon går bra och hon är så mysig att pyssla med, synd bara att hon är lite knäpp i huvudet ibland. Ett tuppjuck precis innan start blev det och vi alla hoppades att det skulle vara nog för dagen. Hon gick väldigt fint inne på banan men i galoppen fick hon dårpippi igen. När det väl hade lagt sig gick hon jättefint! Fy vad jag led med Micka! Beundrar henne verkligen för allt arbete som hon lägger ner.




Visst är de fina?!

Nu ska jag förvandla mig till målare.
Hej hej.

Goooood förmiddag! (Ninni)

Somnade strax efter nio igår. Pigg idag!

Dagen bjuder på diverse missions. Lunch på Betesvägen om en stund. Sen färgshopping och eventuellt omålningsstart i matrummet, beroende på om vi hittar nåt vi gillar. Promenad med Emma och en sväng till Rappestad för att heja på några vänner som tävlar hoppas jag också hinna med.

Per sitter och asgarvar till Allå allå hemliga armén. Det tycker jag är kul. Att han tycker det är kul, alltså.

Själv har jag lite elakare humor och har skrattat gott åt detta:



Trevlig flygdag önskar jag er alla!

Blogga-ifatt-blogg/kameratömning (Ninni)

Det är lite mycket nu. Det har ju en tendens att bli så för oss lärare så här års. Nationella prov, kunskapsprofiler, omdömen, iup'er.... Kommer ni ihåg när det hette kvartsamtal? Nu borde det fasiken heta 5-timmarssamtal, för det är ungefär den tiden varje samtal tar att förbereda.

Fast nu skulle jag ju inte klagoblogga! Jag har skulle ju blogga ifatt-blogga! För det var länge sedan, kära läsare. Tur att Anna har hållit ställningarna under tiden. Mina kameror är nu tömda och här kommer lite random pics för er att avnjuta.


Vi börjar med en bild på Anna och mamma Eva som jag tycker om. Nu förstår ni vem Anna och jag har ärvt vår barnsliga sida av. ;)



En dag fick jag oväntat besök. Jag bjöd självklart på kaffe. (Antagligen äckligt. Det är lite av en risk att bli bjuden på kaffe av mig.) Först kom Camilla och Wiggo, och efter några timmar anslöt Anna2, Mikael, Maja och Agnes.



Jag vill ju gärna tro att alla barn kommer hit för att jag är en sån fantastiskt rolig och påhittig tant, men något säger mig att Annas studsmatta och Ragges lena päls lockar mer..




Förrförra helgen var vi på Bästa Show. Javisstja vi vann ju!! Hehe.. Jag har inga bilder från själva showandet (jag räknar med att ni redan har tittat på filmen;) ) men så här såg vi ut när vi spanade in motståndet. Heeela lag Wifolka taggade inför tävlingsstart. Eller?


Och så här såg det ut när vi vann. :) Glädjeyra!



För drygt två veckor sedan fick vi äntligen träffa världens raraste lilla Tova. Fullständigt bedårande är hon, denna nybakade lilla tös. Hon charmade oss alla fullständigt. Till och med Anna! Det var härligt att träffa Alle och Berta också, då det var ett tag sedan sist.






Förra veckan var jag och red som vanligt. På tisdagen hade jag världens bästa hopplektion. Det var så kul!!! Och på onsdagen hade jag världesn sämsta dressyrlektion. På något vänster hade mina ridkunskaper försvunnit under natten och jag kunde inte längre rida. Dottan var inte heller på sitt solskenigaste humör. Jag kunde nog egentligen ha suttit på en bygelhäst istället och resultatet hade blivit bättre. Men men, nästan en och en halv timmes dressyrlektion senare satt jag av och ville inte längre illtjuta, så man får nog ändå säga att det gick framåt.



I lördags var det så dags för gymnastiktävling igen. Tyvärr tog Lugi min kamera och stoppade i sitt minneskort i, så jag har inga bilder från tävlingen. Men så här såg det ut innan.

Julis bror Janno tyckte synd om oss i Wifolka, för alla andra klubbar har stora fanor eller skyltar med klubbens namn till defileringen och det har inte vi. Det ordnade han enkelt med lite kreativitet och en blompinne. Jag tycker att vår skylt var snyggast av allihop men tyvärr syns det inte riktigt på bilden hur fin den var.


Framhoppning! ;)


Defilering!


Anna körde glasögonormen genom hela defileringen till barnens förtjusning (eller förtvivlan?).


Det stör mig lite att vi inte har några bilder från när det visade sig att vi hade vunnit. Tjejerna blev överlyckliga och skrattade och grät om vartannat. Sällan har ett sånt fullständigt glädjefnatt skådats! Eller jo förresten, i tisdags blev det samma totala glädjechock i skolan. Förhoppningsvis kan jag bjuda på en tidningslänk imorgon så får ni se vad det handlade om. ;)

Nähä. Då får man väl fortsätta skriva IUP'er nu då.
Trevlig skrivning för mig och god natt till er!

Lite om Pers helg (Ninni)

Per vill härmed dementera följande påståenden i inlägget nedan.

1. Han blev inte utkastad, han gick ut högst frivilligt.

2. Han blev inte alls "bjuden på drinkar hela kvällen", vilket nog var lite av en besvikelse. Däremot tog han tacksamt emot två red bull (utan sprit!) och en något sliskig men färglad drink som "inte var så tokig".

3. Per var enligt egen utsago inte alls för full. Han tyckte att han var alldeles lagom full.

Bilden är inte heller på något sätt ett bevis för att han var på överförfriskad. Han ser nämligen oftast ut så när han äter. Men han hälsar och tackar Anna för den goda kebaben. :)


Lite om helgen (Anna)

Hej. Vad gör ni? Jag har lagt pussel. Perra lägger fortfarande sitt. Vi har varit skitslappa idag. Jag har ont i halsen och är hög som ett hus dagarna i ända.
Nu ska jag berätta lite om helgen! JIHAAA! I fredagskväll var det lungt. Jag och Perra var och käkade buffe på Ming (eftersom de bygger om Ghingis WTF!). Det var gott.


Mmmm...

Sen var det ju lördag, då vi alltså tävlade och VANN, men det har väl inte undgått nån nu. På kvällen var vi ute iallafall. Det var jag, Perra och Per. Arvid fyllde år så vi var på lite förfest hos honom i hans affär, även med Jesper, David, Jonte och en som jag inte känner eller minns vad han hette. Så kan det gå.  Det var roligt iallafall.Vi gick till Mi casa es Su casa först på Platå. Men sen blev ju Per utslängd så då fick vi dra vidare till Platens. Om det hade varit så enkelt. Han kom nämligen inte in där för att vakterna tyckte att han var för full. Jag fick gå ner och hämta Cris som äger Platens så han fick följa med upp och titta på Per, och gick med på att släppa in honom om han lovade att inte dricka nåt. Haha, bartenderna (Jens) nere på Platens gav honom drinkar hela kvällen tills vi fick kasta in handduken. Men vi hann ju gå till Hakepi också och äta kebab förstås.



Jag hade velat blogga mer men Perras dator är dampigare än eh... mej. Så jag orkar inte mer just nu. Ni får helt enkelt vänta lite på bilder på Therese när vi är ute på barnvagnspromenad till exempel. Eller en uppdatering om hur avslutningsträffen med alla gymnastikledare gick igår. Det är grejer väl värda att vänta på! :P
God natt!

Segerbild (Ninni)

Tänk att vi vann ändå. Det är ju helt sanslöst.
Vi är så glada och stolta över vår första "riktiga" seger.

Här ser ni våra suveräna gymnaster. Med medaljer och allt!


Foto: Göran Lugi Cederberg

För övrigt får nog vecka 18 år 2010 gå till historien som den stora vinnarveckan i mitt liv. Men mer om det en annan dag. ;)

VI VANN!!! (Anna)

Fatta att vi VANN trampetten (8,75!!!) och kom TREA på tumblingen (8.6). HELT SJUKT! Men mer om det så fort vi får bilder och sånt.

Jag har vääärldens bästa gymnaster :* <3<3<3<3<3

Ha en bra torsdag! (Anna)

Idag har jag:

Jobbat 11-15.30
Gymnastik 17-19
Hundkurs 19.30-21
Åkt på Salem Al Fakir-konsert nu-?

Nu drar jag in till Linkan och kör en helkväll! Puss och godnatt.


Ny Adidasjacka har jag och allt....


Hejsan svejsan! (Anna)

Nu ska jag gå och lägga mig. Men ett besök på Sportifbloggen rekommenderas starkt, för idag har Frida och jag varit riktigt kreativa!

Annars har det varit en riktig höjdarkväll...  Vi har vart ute och sprungit, ätit lite mat och tittat på teve. Och så har jag varit tjurig på Perra hela kvällen. Det tar på krafterna så nu ska jag sova. Jag har aldrig sagt att det är en piece of cake att leva med mig...

Godnatt då med er.

Lite nakenchock??? (Anna)

Både Ninni och jag råkade ut för nakenchock i helgen! Jo det är sant. Jag börjar med min egen. Det var i butiken, där en man som provade BÅDE jeans och skjortor fick för sig att han hade fel storleker på proverna och knallade ut i affären ENDAST IKLÄDD GRÅA TANGAS! De var dessutom väldigt tajta och lämnade inte mycket åt fantasin, om man så hade velat. Han bad mig även följa med och titta på när han bytte jeans, och använde hela butiken som provhytt. Lyckligtvis var det inte så mycket folk i affären just då. Förmodligen var han anledningen till det.

Ninni däremot var den som stod för nakenchocken i hennes fall. I lördags var Perra hos Per hela dagen och de gjorde manliga saker tillsammans. Ninni ville ta en dusch, och gjorde detta UTAN ATT LÅSA DÖRREN! Hoppsan, för precis då blev Perra kissnödig och behövde lätta på trycket. Han öppnar dörren, och där stod Ninni på badrumsmattan, just så naturlig som man är efter man har tagit en dusch. Grattis Perra, säger jag. Han känns som vinnaren i den här historien.

Nu ska det duschas här med, för jag har vart och tränat, men det är väl bäst att låsa dörren.....

Timon kissade påse... (Anna)

HAHAHAHAHA, det är faktiskt sant! Perra skulle "busa" lite med Timon förut idag när vi hade varit på CG och handlat mat. Timon gillar att hoppa ner i papperspåsarna när vi har packat upp varorna, och det gjorde hon idag med. Då fick Perra den geniala idén att SLUNGA (eller gunga försiktigt, som han sa...) påsen med Timon i. Timon blev så rädd att hon kissade på sig i påsen, ergo hon blev inrullad i sitt eget kiss när Perra glatt fortsatte att svinga påsen. Då fick hon duscha, så nu är hon iallafall okissig och fin. Lady fick också duscha när vi väl var igång. Perra och jag har också duschat idag- Vilket fräscht hushåll vi är!
Blöt och lite förbannad...

Musiktips! (Anna)

OMG min kille är inte bara världens läckraste, han är fan en stjärna också!
Lyssna här, nya låtar med MinusistheNotion.
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Lördagskväll och fest i folkets park... (Anna)

Vad gör ni så här en lördagskväll? Har ni lika roligt som vi har? Det är verkligen fest på Sågvägen 1 ikväll alltså... Perra äter ostbollar och marshmallows och tittar på Walk Hard. Jag har ätit två skivor hembakt bröd och spelar Super Mario Bros 3 på Wii. Fett najs.
Annars har vi ju varit hos Alle och Berta ikväll. Men det får Ninni blogga om för hon har bilderna. Men det var roligt och vi fick så god fruktsallad och glass! Smaskigt! <3<3<3<3
Sen har jag varit ute och sprungit två varv i spåret på kvällen.
Det som var jobbigt var att Iphonen var inställd på att den skulle byta låt varje gång det skakade. Det skakar en del när jag springer. Men jag fick ringa Perra så han kunde guida mig att stänga av det!
Jaha, då är det söndag imorn och sen är det måndag och ny vecka.... Vad kul!
Puss och kram

Lite mer bilder (Anna)

Nu har jag våldtagit Perras Iphone och kan bjuda på lite mer bilder. Alla är typ på mig, den där Perra alltså...

Min vecka i ord och bild (Anna)

Jag ska blogg som aldrig förr!

Jag börjar med förra lördagen för då fyllde jag ju år <3 <3 <3 <3 ! :P

Ja först fick jag hemgjorde våfflor till frukost av Perra. Jisses så gott. Nu tycker jag ju att fyllningen är lika viktig som våfflan så att säga.

Vaniljvisp och sylt ska det vara!

Sen var det ju jobb. Sen var vi ute hos Ninni och Per och hade presentutdelning. Det var jag, Perra, Ninni, Per och mamma och pappa och de tre galna hundarna. Min bästa present är ju studsmattan från Ninni och Per. Titta bara!

Jag har tvingat Perra att filma när jag gör volter och handvolter och annat smått och gott, det kommer jag säkert lägga ut, för jag vet ju att ni tycker att det är lite för lite gymnastikfilmer på bloggen.... ;P

På kvällen var vi på fest hos Käglan. Det var skitkul, lite vuxenvarning, för vi spelade SÄLLSKAPSSPEL, nämligen Party-Alias. OM jag vann? Behöver ni ens fråga???
Tyvärr har vi inte med kameran så mycket längre. Men det var jag, Perra, Frida, Linus, Danne och hans tjej, Dempe, Käglan, Miche, Tommi, och så typ 5 till men ni vet hur det är med att komma ihåg alla + att det säger ju inte er nånting om jag räknar upp en massa namn på folk!

Jaha, sen var det ju söndagen, då vi ÄGDE på Bästa Show-tävlingen och vann överlägset! Sen gjorde vi inget på kvällen. Åt OLW-stjärnor (love it!) och tittade på film.

I måndags var det jobb och gymnastikavslutningar för två av våra grupper. Truppen tränar maj ut. Sen tränade jag. Sen åt vi tacopaj (ja, det är Perra som lagar all mat...)
Mmmm, det ser bara äckligt och fettigt ut!

I tisdags var det fullt ös hela dagen. Först var det jobb. Sen var det agility. Ja, jag och Joppe går våran tredje agilitykurs ute på Klubbarp och gissa om han är bäst av alla? Ja det är han, det är så att några av tanetran är lite bittra mot oss för vi är så bra. Förutom slalomet då. Det kan han inte ens litegrann. Men det är vårat mål! Efter det var jag och Perra ute och sprang. Det gick bra, fast man önskar ju att man var lite mer tränad...

I onsdags var en slapp dag. Först var jag på sjukhuset som vanligt, jag är ju dålig nu och har ökat på mitt pillerintag till härliga 14 tabletter per dag. Det ni. Tänk på det när ni klagar nästa gång! Förhoppningsvis ska jag kunna lyfta armarna igen om ungefär en vecka, utan att vilja skjuta mig i huvudet varje gång. Men nog om det. Annars var det bara jobb på dagen och häng på kvällen. Göttmos.

Och i tordags var det ju som bekant våreld, njut av Jörgens bilder här nedan eller på hans fantastiska blogg. Vi hade gymnastikuppvisning och förutom att Stephanie voltade in i Sofia gick det superbra! Mina gymnaster är de bästa i världen! <3 <3 <3 <3 Joppe skötte sig ju också, förutom att han rymde då som sagt....

Igår var det Valborg. Vi hade bara öppet till fyra, det kändes lyxigt att få gå hem så tidigt. På kvällen var vi hos Ninni och Per, och det var även Hanna H. Vi spelade spel och drack, vin, öl, ouzu och julsnaps. Inte undra på att Perra spydde.... Sen cyklade vi hem, i reflexvästar och allt!
Jag trotasde regnet och hoppade lite studsmatta ändå... Men det var mest blött...
Jag drack vin.
Perra somnade.

Och idag har jag jobbat, fast bara till tre, och nu ska vi till Alle och Berta! Ha en fin lördag! Puss och kram! :*