Joppe (Ninni)









Vem vill ha sista semlan? (Ninni)




Torsdagen den 25/2 (Ninni)

Ditten och datten hanns med igår. Fick mycket gjort här hemma och det var skönt. Ragge och jag var ute en del på förmiddagen och det var tur för på eftermiddagen blev det ju värsta skitvädret! (Not so ovanligt den här vintern.)



Sen nåddes jag av ryktet att det serverades husman på Slåttervägen så Ragge och jag plockade upp mamma på vid hennes jobb och välkomnades hemma av pappa Jim och dukat bord.



Det bjöds på kokt kolja, potatis och ägg- och persiljesås. MUMS! Pappa har blivit värsta kocken på sistone.



Vi fjantade med våra hundar också för det tycker vi om.





Därefter bjöd jag in mig på eftermiddagsfika hos familjen Olsson-Jenderborn. Hur trevligt som helst och vi avhandlade diverse superviktiga livsfrågor! I love spontanfikor.


Wiggo och Christian


Wiggo och Camilla

Sen blev det bråttom bråttom till gymnastiken. Och nu inser jag att det håller på att bli bråttom igen. Jag ska ju för sjutton alldeles strax hämta upp en massa ungar och åka till T1. Bäst att göra nåt åt det yttre först för jag ser ut som hej kom och hjälp mig om man vill ju inte skrämma nåt stackars barn. Ikväll kommer Alle, Berta och Anna hit. Full fart! Tjenamors!

Äntligen! (Anna)

ÄNTLIGEN är vi på G igen. Det börjar vankas vår!


Idolbild att ha  plånboken!

PUSS!

Hej igen (Ninni)

Jag grejar i min dator och hittade precis en bortslarvad bildmapp. Skoj! Den är döpt till "Blandat 2" och innehåller många konstiga och en del helt normala foton. Så nu tar vi oss en återblick och ser efter vad som hände år 2007.

Anna brukade tydligen värma micromat i cykelhjälm. Det var för övrigt på den tiden som hon kunde äta micromat.


Åsa och Zuka fixade i köket i OC.


Jag var vinterblek och fick fågelbajs på tutten.


Våra gymnaster var små och söta. De är fortfarande söta men just de här är inte längre så små. Vilken tur att Anna och jag inte har åldrats ett dugg!


Ragge försökte övertyga Ester om att hon visst älskade honom.


Per åkte på trettioårskryssning. Jag fick det här mms:et mitt i natten.


Lites senare kom även den här bilden. Den föreställer Arvids tänder efter att han hade dykt i den grunda delen av poolen.


2007 var tydligen året som jag stickade.


Anna försökte samla pluspoäng hos Gud på en körträning.


Tiden för bokcirkeln. Oh, vad vi läste och var intellektuella! Och hade trevligt!


Ragge duschade. Han har faktiskt gjort det några gånger efter 2007 också, men han blir så generad när vi plockar fram kameran.


Anna rensade (helt frivilligt!) min garderob och hittade de fulaste byxorna man kan se. Jazzbralla a'la tidigt 90-tal.


Tydligen var jag på hockey och antagligen var pappa på samma match men på lite för långt avstånd för att kunna fotas.


Jag fotade ett viktigt inlägg i min dagbok för att kunna lägga upp på bloggen.


Jag gick tydligen till frissan det året också.


Anna var i tidningen.


Det var mappen "Blandat 2" det. Men misströsta inte nu! Rätt vad det är bjuder jag på ett nytt bildinlägg för jag hittade precis en mapp på datorn som är Pers och som heter "Mina bilar". Det är vad man kan kalla underhållning, mina vänner!

Hej hej (Ninni)

Här är jag igen.

Det var väl ett jäkla skit, det här med hockeyn? Fullständigt odugligt. Snopet, liksom. Men samtidigt lite typiskt tre kronor. Nu tror jag inte att vi hade haft en chans mot Canada i semin med tanke på hur de slaktade Ryssland i natt, men ändå! Tur vi har de duktiga längdskidåkarna för annars hade det inte blivit mycket alls med det här OS'et.

Tänk att det är torsdag redan. Loven har en förmåga att gå läskigt fort. På schemat idag står vidare pyssel hemma, lunch med föräldrarna, promenader och gymnastik. Och ikväll blir det OS igen.

Hörs lite senare.

Lördag, sportlov och snöoväder (Ninni)

Äntligen ledig! Inte dumt alls faktiskt. Jag startade sportlovet med lite bubbel och OS igår kväll. Det kändes lagom sportigt.

Det snöar, ni! Har ni tänkt på det? Anna ringde imorse när hon stod på Mantorp station och väntade på tåget. Hon väntade och väntade och väntade. Till sist kom det och då BARA en halvtimma försenat. Det kan vara rekord för i vinter. Tycker synd om alla som måste iväg och jobba och är beroende av kollektivtrafik en sån här dag. Jag är nöjd över att kunna stanna inne bortsett från Raggepromenaderna. Det är faktiskt snudd på att man känner sig insnöad. Ikväll ska vi bort på middag, men lyckligtvis ska vi bara till grannen så det blir smidigt att ta sig dit och hem. Undrar om det är ok om Per tar med snöslungan? Det borde ju gå bra att pakera den på deras uppfart. Så kan vi skotta oss hem i natt. Eller kan man åka dit för nån form av fylla om man kör snöslunga alkoholpåverkad? Vad heter det då i så fall? Skottfylla?

Så här ser det i alla fall ut på Karlsbos baksida i skrivande stund.



Det var länge sen Ragge var med på bloggen så här kommer en idolbild.



Nu ska jag läsa vidare i min bok som jag har fått av Hanna. Min bästa väns dotter heter den och man grinar typ hela tiden. Men den är bra ändå. En kopp te skulle inte heller vara dumt. Så får det nog bli.

Ha det så härligt i snöyran!

Jag hinner inte.. (Ninni)

Jo, det är ju lite mycket just nu. Hinner egentligen inte blogga. Det är ju för sjuttsingen OS och jag är total OS-nörd. Min favorit Ferry var ju helt suverän igår och ikväll är det nya spännande medaljchanser.

Snabb lägesrapport:
- Var och red igår. Det gick så sjukt jäkla apdåligt! Nya tag nästa vecka för det här var minsann inget vidare. Det händer kanske lite spännande på hästfronten framöver. Återkommer om det.
- Jag har världens bästa syster.
- Igår fick jag massage. Härligt, tänker ni, men jag kan meddela att det var allt annat än en angenäm upplevelse. Jag citerar Lena Ph (och det kan vara första gången i mitt liv) och säger att det gjorde ONT!
- Ljuset är på väg! I skrivande stund är klockan ungefär sju och det är ljust ute. Det är så skönt!
- Tre arbetsdagar kvar till sportlovet.
- Gymnastiken rullar på! Just nu med siktet inställt på tävlingen i Katrineholm. Det gillar vi!
- Det är inte bara OS i Canada, utan även på Klämmestorpsskolan. Där finns minst lika många vinnare. I fredags hade vi invigning med pompa och ståt, och idag ska det tävlas på lite udda sätt. Så här ser Klämman officiella OS-flagga ut:



Trevlig onsdag!

PMS (Ninni)

En sån här bil borde många av oss ha. Så kunde man använda den bara vissa dagar i månaden. Så folk har en chans att hålla sig undan, liksom.



Så ska det gå till! (Ninni)

Jag har precis tvingat Per att titta på skidskytte. Det tyckte han inte var så kul.
Något som är kul är däremot det här lilla klippet! Varsågoda och fnissa en liten stund. (Jag tror att det var så här Ferry gärna hade kört skidskytte idag, även om han nog helst hade siktat på vädergudarna.)



Missa för guds skull inte det fylliga sammandraget från inofficiella parad-VS i gymnastik i ICA-hallen i Potsdam. Det blir faktiskt lite roligare varje gång man ser det.

Afternoon tea (Ninni)

Igår var jag ute med tre gamla kärringar. (OBS! Staffans ord, inte mina!) Och det var inte vilka gamla kärringar som helst utan mina tre favoritkärringar.

Mamma,


Berit


Och Barbro.


De hade planerat en födelsedagsöverraskning för mig. Vi samlades först hemma hos Berit där vi drack vin och jag fick ett jättefint paket. Sen bar det ut på stan och jag fattade verkligen inte vart vi skulle. Till sist kom vi fram till "Fawlty Towers" och där bjöds det på afternoon tea. 





Ett besök på Park Hotell, som det heter på riktigt, kan verkligen rekommenderas. Mysig atmosfär (lite som att sitta hemma i någons vardagsrum), spännande tesorter och suveränt goda mackor, scones och bakverk till. Och i just mitt fall var ju så klart sällskapet det allra bästa. Det var så himla trevligt och tiden gick alldeles för snabbt. Vi ska gå dit i vår igen när man kan sitta utomhus.

Tack för en jättefin dag! Det är inte klokt vad uppvaktad jag har blivit!!

Tjejfest (Ninni)

I fredags var vi ett glatt gäng som samlades hemma hos Karin. Som vanligt blev det en toppenkväll med väldigt mycket skratt och en hel del allvar. Det är tur att jag har dem. Tjejgänget är numera utökat, dels med Johanna som började på Klämman för ett halvår sedan, och med Ella som kom till världen för ca 6 veckor sedan.

Karin hälsade välkommen med bubbel i baren.


Ella, som passade på att vinka till er bloggläsare, och Emma.


Två idolbilder till på lilla gullegrisen.



Åsa, Anna och Karin.


Emma och Johanna.

Fredagsfikat del 3

Jag insåg i torsdagskväll att det här med minisemlor inte var helt genomtänkt. Jag kunde ju inte klutta ihop dem då, för då hade de ju blivit torra och äckliga. Det fanns ingen annan råd än att gå upp extra tidigt på fredagen (05.30) och förbereda dem. Men då kom jag på att jag ju inte kunde frakta dem ihopkluttade för då hade de ju blivit alldeles fula och kladdiga, så då fick jag packa ihop allt och åka vråltidigt till jobbet istället och gör klart dem där.

Så här såg det ut i mitt lärarrum/semlebageri.



De blev faktiskt helt ok. Kanske inte snyggast i stan, men ändå ganska gulliga och hyffsat goda.

Föräldrarna Kellander på äventyr (Ninni)

Jag vet inte hur det är med era föräldrar, men så här kan Annas och mina se ut när man tittar förbi en helt vanlig kväll i Februari. Måndagsmys i frack och balklä.. förlåt aftontoilette.



Vår mamma har helt otroligt fin figur, tycker ni inte? Det är väl ingen som kan ana att hon snart är 60. Pappa och också stilig.

Igår var de i Stockholm och käkade kvällsmat med kungen och drottningen. Med på middagen var även Victoria, regeringsfolk och andra spännande personligheter. Mamma var mycket imponerad av drottningens matlagning och funderade på att be om recept. Skämt åsido,
läs här om ni vill veta vad det hela handlade om. Jag försökte att sno lite bilder därifrån men det var visst kopieringsförbud. Det är synd att det inte finns några foton från kvällen. Farmor hade älskat att få se några bilder. Jag sa till mamma att hon gärna fick låna min braiga kamera och knäppa några bilder, men hon blev lite ilsk och menade att det var värsta sortens etikettsbrott. Det fanns fotografer på plats, från skvallerblaskorna och så, men tydligen slutade de att fota när mamma och pappa gick förbi dem.. Hmm..

Jag är så stolt över pappsen som göra så många bra saker, för mig och Anna så klart, men också för invånarna i den här kommunen. Det är känns fint att även kungligheter uppskattar det han gör.

Ett klantarsel (Anna)

Det är jag det. Vad har jag gjort nu då? JO jag har tagit med mig jobbnycklarna hem, de som man öppnar till affären med. Det är ju vanligtvis ingen fara. Jag är alltid på jobbet 25 minuter innan vi öppnar och dessutom har ju Pelle också nycklar som han kan öppna affären med. MEN imorn är Pelle borta på mässa i Köpenhamn och själv ska jag vara hos läkaren (som vanligt) och hinner inte till öppning. ERGO ska Frida öppna imorn men det är ju inte så lätt utan nycklar... Så jag måste skicka Perra att GÅ förbi Sportif på vägen till jobbet, är inte det klantigt så säg? (Ja, jag skulle ju kunna gå förbi och lämna dem själv, men då måste jag ju ta ett ännu tidigare tåg, och ORKA det liksom!!!)

Vänta, nu ringde Intresseklubben här och ville ha lite anteckningar....


Nej vars. Här har jag städat lite ikväll. Med städa menar jag att jag har diskat (vi åt lasagne i måndags och panerad rödspätta med smaskig remouladsås igår) så det var äckligt mycket disk. Perra kom inte hem förrän typ halv tio, men han fick dammsuga. Det låter väl rättvist. Imorn kommer det nån försäkringsgubbe hit och ska snacka om nåt som jag förmodligen inte tycker är intressant. Jag har fått mycket pengar nu igen. Hej hej USA och en massa Blink-konserter i sommar! Jag älskar livet (förutom vädret...)

Puss och kram - ni underbara människor!


SKOR!!! (Anna)

Här kommer lite bilder på några av mina skor köpta 2009 (+ 3 stycken som är sprillans nya!).

Så kom ihåg, dessa är alltså bara köpta förra året.


Mina mest använda ändå. Köpta för cirka ett år sen. Nike Air max 1


Mina favoriter just nu. Köpta i oktober (USA). Nike Air force 1 mid.


Också ett par gamla favoriter (som fortfarande är skitsnygga alltså) och mina bröllopsskor, dessa fick jag i present av Pelle när jag fyllde i april. Adidas ZX 700.


Köpta i GBG under Way Out West i augusti. Nike Air max 90.


Ett par andra favoriter som jag använder mycket just nu. Köpta i oktober (USA). Nike Air force 1 mid.


Mina älsklingar! Köpta i oktober (USA). Nike dunk low.


Hmm.. de här köpte jag nån gång i somras, på det där Internet... Nike Air max 1.


De här köpte jag i december och jag ÄLSKAR dem! Adidas Stan smith trefoil mid.


Färgglada skor! Underbara va? Köpta i oktober (USA). Nike dunk low.


Lite Converse har man ju köpt med! Dessa tre + ett par låga lila också, men de har Johanna lånat.


Jag gillar running-skor! Köpta i oktober (USA). Nike metro plus.


Mer running-skor! Köpta på Staduim-rean i juli typ. Vilket kap! New Balance 574.


Mer rea! Men de här skorna är bara använda typ 5 gången MEN jag hade dem ute på Platens typ det första jag gjorde. Så de är förstörda, snyft! Men såååå fina! Nike elite SI.


Köpta nu i december och aldrig använda. Världens skönaste skomodell, Adidas Adi hoop mid.


Gillar inte modellen så mycket, men jag älskar färgerna och jag har en skjorta i precis samma färger! Köpta i oktober (USA). Nike Oncore.


Åh så fina, men lite för stora tyvärr... Köpta i september. Puma Cabana racer II.


Nya skor, egentligen köpta i år faktiskt... Klassiska Vans Old Skool.... I love them (och jag har ett par bruna med, men de har Johanna också lånat!).


Dessutom har hon lånat ett par till skor, de allra snyggaste jag har faktiskt! Det är ett par Nike Air force 1 i vitt med lite rött på sulan och loggan. De är så skitfina. Jag lovar att lägga ut en bild på dem så fort jag får tillbaka dem :)
Jaha, nu till de tre skorna jag har handlat i år (utom Vansen).


Ett par helsvarta Nike Air force 1 (förlåt att de är lite skitiga, men jag har haft dem på mig idag).


Mina nya rosa favoriter. Nike Air structure triax 91.


Mina nya favoriter ALL TIME. Nike Air Classic. (Bilden gör dem INTE rättvisa!)




Ja, det var alla skor inhandlade 2009 och 2010. Än så länge. Imorn och på frdag kommer alla vårens Nike-skor till Sportif och jag har väl beställt ett fyra par till mig själv eller nåt. Jag bli glad in i själen när jag tänker på dem. Imorn kommer ett par ny Nike Air max light (tror jag att det är...) i vitt och rosa som är så skitsnygga att jag bara vill gifta mig med dem!

Ha en fin kväll! 

Fredagsfikat del 2 (Ninni)

Tack för hjälpen med alla bra förslag på recept. Det var riktigt inspirerande!

Det blir .... (trumvirvel)

Minisemlor!





Men käre nån, tänker ni säkert nu, det där gick ju inget bra för de där till vänster är ju alldeles brända! Jodå, det gick visst bra och de till vänster är inte alls brända. Det ska bli chokladsemlor ser ni väl! Det ska bli mycket intressant att smaka dem.

Nu ligger i alla fall allihop i frysen och sen får jag plocka fram dem imorgonkväll. Imorgon är det ju fullt upp till sen kväll så några mer avancerade bak hinns inte med, men att klutta på lite fyllning och grädde ska väl inte ta så lång tid. Återkommer med slutresultat på fredag.

Malin-mys har hållit mig sällskap under tiden som degen har jäst. (Det tog lång tid vill jag lova! Först två timmar och sen en timme till på plåten.) Hon övervakade jäsprocessen noggrant och under tiden fixade Per hennes dator.


Disktrasorna (Ninni)

Hatar ni också när ni spiller mjöl på diskbänken? Lugn bara lugn, jag har lösningen!
Köp Wifolka GF's disktrasor!



Kolla här vad bra de är! Vanliga wettex fast rosa med fint tryck!

Som sagt.. Ni MÅSTE köpa disktrasor! Jag vet i sjutton hur jag ska bli av med dem. Alla kan ju inte göra som min lillasyster som åkte ner med 14 paket till mamma och pappa... Och jag kan ju inte direkt knacka dörr.. På något sätt är det inte fullt lika charmigt när en medelålders kvinna gör det, som när en gullig liten tjej i gymnastikdräkt knackar på och vill sälja disktrasor till förmån för ungdomsidrotten.



Billiga är de också! 20 spänn för fyra stycken. Det är ju nästan som i Ullared (kan jag tänka mig). Malin föregick med gott exempel och köpte 5 paket i ett svep, så nu behöver hon inte köpa disktrasor på ett bra tag. Tänk vad skönt för henne! Och en god gärning gjorde hon också.

Ok, vi kan göra en "schysst deal". Alla som köper minst två paket får komma och provhoppa trampetten. Det är ju verkligen ett erbjudande som ni bara inte kan missa! OBS! Vi tar även emot beställning per telefon.

BAJS (Anna)

Varför luktar det jämt BAJS i Linköping? Jag håller med Frida, idag luktade det riktig äggmök ute på stan. Man får ju ont i doftcentrat. Nej skärpning Linköping! Tuggummi kanske?

(Ja, jag vet ju VAD det är för jag är ju inte dum i huvudet, men MÅSTE det lukta så illa???)

Posers! (Anna)

Vi har förstått att det är lite inne att posa nu. Vi vill inte vara sämre. Varsågod. En stilig idolbild på Frida och mej aka Fru Häst. Jiiiihaaaaaa!



(Ja, vi har roligt på jobbet, även om "jobba i affär inte är något meningsfullt arbete".)

Läs mer på
Sportifbloggen.

Hjälp önskas! (Ninni)

Det är min tur att fixa fikat till jobbet på fredag. Jag är ju inte så mycket för sötsaker så nu vill jag ha tips på sånt som ni tycker är gott till fikat. Jag har några ess i rockärmen, men det vore kul med nåt annat än det jag brukar göra. Ni har till imorgon eftermiddag på er, för jag ska till CG imorgon.

Hjälp till lite nu, hörrni!


RIP lilla datorn (Ninni)

Snyft... Min lilla dator är illa däran. Kanske till och med död. Vi vet ännu inte hur det kommer att sluta. Att sprutor kan vara farliga vet vi ju, men att den lilla plastmojängen som sitter runt kanylen också är farlig visste ni nog inte. I alla fall om man är en dator. På något sätt hamnade en sån i min dator när den var ihopvikt och den spräckte skärmen. Medan jag skrek hysteriskt satte Per omedelbart igång med livuppehållande åtgärder och körde den sen i ilfart till experter. Som sagt, utgången är oviss och jag håller tummarna för min lilla vän.




Idag har det varit full fart på jobbet. Fast när är det inte det, å andra sidan? Nu laddar jag med en kopp te och ska strax dra på mig ridkläderna och sticka iväg till stallet. Det var flera veckor sedan sist och det ska bli kanonskoj!

Tjena! (Anna)

Hej alla glada!

Jo då, det är jag som är tillbaka igen. Det lär väl bli ett inlägg idag, och så kanske ett om en månad igen ungefär, det är ju typ så mycket jag bloggar nuförtiden (förutom på Sportif-bloggen då, där bloggar jag ju mer!).

Hoppas att det är bra med er. Här är det fina fisken iallafall. Man ska inte klaga över småpotatis.

Det är mycket kul som händer i livet ändå, fast det är bläväder och snö och skit. Tillexempel har jag köpt tre par nya skor i förra veckan. Och dessutom verkar några Nikeskor vara på G till affären också och jag har väl beställt en fyra par till mig själv ungefär. Vi ska bygga en skohylla i glas till mig hemma. Med "vi" menar jag att Perra får bygga och jag får titta på och och klaga över att det blir fel. Det är ju sån jag är :) Nävars, det blir nog skitbra!

Annars är det ganska lugnt och så. Mycket jobb och gymnastik. Men vad mer behövs i livet? Jag har tillochmed vart lite dålig på att ungås på senaste för det har varit häcken full.

Men det som tar allra mest tid är ju att jag och Perra har börjat titta på TRE KRONOR från början igen. Det är nån fantastisk människa som har lagt ut alla avsnitten på youtube så vi har blivit helt fast. Det är så bra! Ännu bättre än jag minns det. Vilka sköna människor alla är alltså. Reine och Mimmi och Gunvor och Kaj. We lovr them! Fast vi gillar inte Birgitta (präktig kärring) och Hugo (dampbarn). Det har gått så lång att Perra till och med drömde om Sten Frisk härom natten.

Ikväll har det varit gymnastik som vanligt. Det är det roligaste som finns. Och så imponerande vad vissa av våra barn kan göra med kroppen. Som Ellen. Förstår ni hur svårt det är att stå så här? Prova gärna själva hemma, men skicka inte läkarräkningen till mig sen :)


Nej nu ska Perra och jag vara Tre Kronor-suckers igen. Det är spännande nu när Klimax har försökt ta livet av sig och Gunvor börjar få alzheimers.

Godnatt!!!! <3

UPPDATERING! Nej, jag står inte och bloggar på jobbet (förutom de här raderna då...) men jag måste ha glömt att publicera detta igårkväll så jag gör det nu. Förlåt chef-Pelle.

Lite film... (Ninni)

Ni MÅSTE titta på det här! Det är lag B's trampettbravader.
NJUT!

Varv 1 och 2


Varv3


Varv 4


Vi hade utan tvekan bästa musiken. Eller vad tycker ni? Temat i lag B var Bert Stjärt Ljung. På tumblingen körde de till Älskade ängel, och här hörde ni alltså Är det så här när man är kär när man är liten, eller vad den heter. Kul, va?

Lag A hade Disneytema. På tumblingen hade de Bumbibjörnarna (Snälla och rara, helt underbara... Det tyckte vi passade!) och på trampetten Luftens hjältar. Det var väl vitsigt av oss?

Tyvärr har vi nog inte någon film på lag A. Men om vi kommer på någon förälder med att ha filmat, så bjuder vi självklart på det också.

Gymnastiktävling i Motala (Ninni)

Om det nu har undgått någon så var vi alltså på gymnastiktävling i Motala idag. Vi var med utom tävlan eftersom vi inte har något fristående (Det är ju så tråååkigt! Men vi måste nog sätta ihop ett program snart.) men planen var att ge gärnet på tumblingen och trampetten. Och det gjorde vi! Tjejerna var så otroligt tappra och duktiga och jag tror att allihop var väldigt nöjda med sin dag.

Det märks att vi är en liten förening när vi är ute och tävlar. De andra klubbarna kan ju ha med sig runt 50 gymnaster som tävlar i flera olika klasser, och vi är ju bara två väldigt små lag. Tur att Motalatjejerna är snälla och hejar på oss när vi tävlar, annars skulle det vara ganska tyst.


Defileringen. Varför tänker jag bara på travhästar varenda gång de andra ledarna pratar om defilering?


Dags för första grenen för lag A, våra yngre tjejer. De är så söta att det inte är klokt.


De gjorde kanonvarv! Vi är väldigt nöjda med dem. Här hjular Kajsa.


Halva nöjet är ju att se andra duktiga gymnaster och på den här bilden verkar tjejerna verkligen ha sett något intressant.


Ett lag med bara killar i! Minsann! Det är kul att se killar köra gymnastik för de satsar på ett helt annat sätt en tjejer. Så är det faktiskt! Kolla bara på den här killens höjd. Fast de utför inte övningarna lika snyggt och smidigt som tjejerna. Se där, då var dagens generalisering avklarad.


Dags för lag B på tumblingen. De var också helt suveräna. Särskilt tuff var Josse, som fick gå in och ta några av Ebbas moment när Ebba inte kunde vara med. Att göra en ny övning första gången på tävling, och dessutom göra det riktigt bra, är inte illa.


Här ser ni Anna göra sträckt volt.


Trampetten var dagens bästa. För båda lagen.




Anna och jag fick släpa på vår pinsamt dåliga trampett. Fram och tillbaka. Just nu säljer tjejerna disktrasor. När de har sålt allihop ska de få en ny trampett och det behövs! Så om det kommer någon till er och säljer disktrasor tycker jag att ni ska köpa minst tre paket för att stödja ungdomsidrotten!


En ny erfarenhet för oss var "kiss and cry corner" som i själva verket var en ranglig träbänk. Där fick man sitta och vänta på poängen och det var allt lite pirrigt, tyckte tjejerna.


Anna väntar på att det ska bli vår tur att hoppa plint.


Lag B - trampett.


Fina raka ljushopp. Här ser ni Emma.


Grupperad volt av Elin


Och en fin pikerad volt. Elin igen.


Anna gör överslag.


Vi hade ju sagt på förhand att poängen inte var så intressanta, men nu när vi fick så fina siffror är vi väldigt glada för det!

Vi avslutade med gruppfotografering. Här är alla våra duktiga tjejer!


Och så fick Anna och jag vara med på en bild också. :-)


Vilken dag! Jag talar för både Anna och mig när jag skriver att vi är trötta, men väldigt nöjda och glada!

Lördagsmyyys (Ninni)

Tjejkväll igår! Hanna, som har varit hemma i helgen, Lotta, som precis har kommit hem från Australien, Tilia och Anna var här. (Per, Perra och Ragge var för all del här också, men de fick hålla sig borta från tjejeriet.) Tilia var mest här för att träffa sin "pojkvän" Ragge, så hon var inte så aktiv i själva tjejpratet.

Först blev det matlagning. Min syster ÄLSKAR att laga mat. Se här så nöjd hon ser ut!


Hanna-panna-gullegris.


Lotta-pluttan fastnade tyvärr inte på nån bild så henne får ni se igen någon annan gång.

Som sig bör på en tjejkväll diskuterades fysiska besvikelser i livet. Om man inte vill blåsa upp rattarna med kemikalier har jag nu hittat lösningen på problemet. Äpplen! Det ser ju kanonnaturligt ut, eller hur?

Det finns väl ingen som skulle kunna gissa att de inte är äkta? Eller?

Annars var det mest fniss och prat. Och lite melodifestival. Anna och jag styrde nog lite väl ofta in samtalet på gymnastik eftersom vi var väldans nervösa inför dagens tävling. (Inlägg därifrån kommer strax.)

Ragge var mycket nöjd över att ha sin tjej på besök. De verkade ha trevligt även om jag tycker att deras förhållande liknar den typen man hade när man var i tioårsåldern. Ni vet när nån frågade chans och man var ihop i typ ett halvår, men nog bara pratade med varandra tre gånger under den tiden. Herregud, man var ju ihop! Det räckte väl? Inte behövde man umgås för det? Hur som, Ragge satt och trånade och Tilia höll sig på lite lagom avstånd. Fast Ragge var snäll och gav bort sitt allra bästa tuggben till Tilia. Är inte det kärlek? Några gånger var de i alla fall tillräckligt nära varandra för att jag skulle kunna ta en bild på dem.


Ragge tyckte att det var lite retligt att han gick omkring med chips i mungipan hela kvällen.

Det var en bra kväll. Jag har så fina vänner.

Tävlingsdags! (Ninni)

Nu drar vi till Motala sporthall och planerar att hänga där hela dagen. Målet för dagen är att ha kul, bli inspirerade av alla andra duktiga gymnaster från norr till söder, skaffa rutin och att visa upp oss. En har redan ringt och sjukanmält sig. Nu håller vi tummarna för att det inte blir några fler.

Önska oss lycka till!


Mello goes safari! (Ninni & Hanna Kruuse)

Här kommer en recension av kvällens Mello i punktform (Vi upplyser om det ifall ni inte märker det själva.).

- Bodyns återtåg. Vi kan konstatera att bodyn är det nya svart. Men man får se upp för kamelerna! Vi anser dock att inte vem som helst klarar att bära upp detta avancerade plagg - det kräver nämligen gasellben, vilket osökt leder oss in på punkt nummer två.
- Gasellben. Jägarns vilka spiror de har, de där tjejerna. Gudrun Schyman hade platsat bättre än vi, muttrar vi unisont. Hanna har paxat Jenny Silvers ben, och Ninni kan ta Pirellis. (Förtydligande: Endast benen. Hon är alldeles för sminkad för min smak.) 
- Dolphan. Vilken man! Vilken röst! Lät han inte lite som Christer Sjögren?
- Cool kille 2. En annan med cool röst är Salem Al fakirs bror.
- Vinnaren. Salem. Mmm...
- Nathalie. Tänk att hon skulle dyka upp igen! Det var väl oväntat?
- Tin-man. Stackars tjejen som oturligt nog hade brutit armen just som hon planerade att göra succé i mellisen. Men det var väl fiffigt av doktorn att fixa till ett gips i silver?
- Singeln. Men var han verkligen singel? Hade han inte en ring?
- Snackset. Ben and Jerry och Pringles.

Betyg: 3
(Vi saknade firande av samernas dag och bättre snacks för att betyget ska bli en fyra. För att nå upp till en femma krävs ett gästspel av oss själva. Fast sen var det ju det där med bodyn...)


 


Sammanfattning av Januari - Ett bildrally (Ninni)

Jag har så många opublicerade bilder från årets första månad och tänkte därför bjuda på några "godbitar".
Enjoy!


Vädret...
En vackrare vinter har vi väl sällan haft. Kallt, javisst, men Sverige såg ut precis sådär som människor i andra länder tror att det alltid gör här på vintern. Snö i mängder och med rimfrost så tät att det såg ut som träden var inbäddade i bomull.


En typisk gryning i Karlsbo vintern -10.






Glömd nyckel med lurvigt snöre..




Det var så kallt att Ragge fick en ny overall av snälla Hanna. (Den gamla hade blivit för liten. Huhumm..)

Vänner...
Malin och Jens köpte ny soffa och klarade nästan att skruva ihop den själva.




Snölek...
Bor man i Kalifornien är det inte så dumt med snö. Felix har lekt, lekt och lekt lite till.




Mia och Åsa


Så här kul är det att komma hem en sväng, tydligen.




Osten...
Jag har lyckats äta upp en jättestor parmesanost på väldigt kort tid.




Låtsasjul...
En vacker lördag i Januari firade vi jul. Några veckor för sent eller nåt år för tidigt beroende på hur man ser det.

Tomten arbetade övertid och gjorde ett besök.


Först uppskattades det inte alls!


Men tomten verkade ganska sliten, snudd på utbränd, och inte alls så farlig som man kunde tro vid första anblicken.


Och när han dessutom började dela ut paket var rädslan som bortblåst.


"Wow, COOL!" utbrast Felix varje gång han fick ett nytt paket.


Han kunde till och med kosta på sig att ge tomten en kram när paketutdelningen var avklarad.


Sen kom det bästa. Att leka med presenterna.



Felix hade, som vanligt, långa samtal med Ragge. Men tydligen uppstod en spricka i den förtroliga relationen vid ett tillfälle.


Felix drog...


.. och Ragge tjurade.


Felix slappade med morfar i soffan istället.


Men tröttnade efter en stund och dök upp än här, än där.


Till sist blev de tydligen sams igen.


Det var en fin dag.


Vänner, igen...
En vansinnigt kall kväll var vi hemma hos familjen Landberg-Karlsson på middag. På vägen dit fick vi dra upp ännu en bil ur diket och det var bil nummer fem för säsongen. Det blir nog nytt rekord i år. Middagen var god, sällskapet toppen och det var en kalaskväll!


Maja


Adam

  
Karin, Pelle och Pelle.

Katterna...
Ragge hade övernattningsgäster en helg tidigt i januari. Katternas matte var också med och vi hade en perfekt helg tillsammans.



Gymnastik..
Vad trodde ni? Att jag skulle bjuda på ett bildbonanza utan gymnastikbilder? Här får ni se vad vi gör när vi inte gör volter och sånt.


En trampett kräver tekniska tjejer.


Att plocka fram redskap kräver starka tjejer.


Att fjanthoppa kräver bara att man är lite knäpp. Ni kan väl aldrig gissa vem de rödrandiga strumporna tillhör?


Vem är största idioten i idioten?


Felix kom förbii och provade studsen i mattan. Betyg: Fem toasters.






Frisör-Carro..
Om man går och klipper sig hos Carro som sista kund en fredag ingår after work. Det är sant!




Håret blev 1,5 dm kortare men väldigt mycket helare.


Åsa kom också förbi.





Sen gick vi till Riva. Kan INTE rekommenderas! Servicen var inget vidare alls och det blev tjafsigt när Anna kom för hon hade inget leg med sig. Hon fyller 27 i år och det var 18-årsgräns, men det blev ingen öl där inte. Det får hon väl ta som en komplimang. Vi tog innevägen in till Harrys istället (samma ägare och samma ställe) och drack ölen där.





Det var lite smått och gott från Januari. Det ska bli spännande att se vad Februari har att bjuda på! Några tjejmiddagar, gymnastiktävling, gymnastikträningar, fest med grannarna, ännu en 30-årsöverraskning för mig (den här gången med extramammorna Berit och Barbro och min riktiga gullemamma. Ska bli så kul!), spännande jobbgrejer, sportlov och OS-tittande är inbokade så här långt. Och om nu vintern envisas med att stanna kvar så får den väl göra det, då. Bara det blir en underbar vår sen!

Buh-bye (Ninni)

Nu har vi tagit adjö av Åsa och Felix för den här gången. Det känns sorgligt. Tiden går så snabbt och nästa gång vi ses kommer Felix ha utvecklats ännu mer. Vi missar så mycket! Kanske att det får bli en Californientrip i sommar.



Däckad.. (Ninni)

Fy sjutton vad sjuk jag har varit i helgen. Intressant den här bloggen har blivit, va? Endast uppdateringar av mitt sjukdomsläge. Nåväl. Idag är jag feberfri tror jag, så jag ska till jobbet, men jag är ungefär femtio mil från att vara på topp. Hoppas att dagen blir ok ändå.

Igår missade jag en jättebra träning. Lugi gästtränade på trampetten och det var nyttigt för tjejerna. Anna var mycket nöjd med dem. Varven vi hade tänkt köra på tävlingen är inte godkända (för "lätta"..), så nu måste vi öka på svårighetsgraden ytterligare. Var ska det sluta egentligen? Vi får se hur vi gör, men nu lutar det åt att köra enklare varv och ta straffpoängen istället. Vi kan ju inte pressa tjejerna hur mycket som helst. Det ska nog gå bra ändå. Bara vi har skoj - och det brukar ju inte vara några problem!

Nån mer än jag som längtar till sommaren?