Helena underhåller en annars väldigt tråkig lördag (Anna)

Jag har pratat i telefon med Helena i två timmar precis. Det var jättekul!

Annars har jag jobbat idag. Det var jättekul också. Sen var jag på Ica Maxi och handlade. Inte så kul, men det är alltid kul med fullt kylskåp. Jag köper alltid jättemycket mat som jag får slänga sen för jag inte hinner äta upp dem. Jag lagar ju inte mat utan äter bara ute 2 ggr varje dag... Jättebra...

Jag har även shoppat lite kläder idag (som vanligt). Ett par fina we-jeans, som jag fick till det förmånliga priset av 315 kr, och en we-kofta för 350 kr. Pelle och Arvid är helt sjukt sjysta chefer, som ger så mycket rabatt och man får saker och allt! Man blir ju nästan lite tårögd.

Jag handlade även en klänning (för 190 kr) av märket Motel som jag ska ha på festen nästa helg. Jag är så nöjd. Jag hatar ju ha klänning och skit men den här är riktigt snygg och nästan lite jag till och med!

image695
image696
Fin va?

Ett minne (Anna)

En gång var det en kille som bjöd hem mig till sig för att se på film, en dejt alltså. Jag ville inte alls träffa honom på det viset som han ville, men eftersom jag inte kan säga nej till folk så blev det som det blev. Ja, jag sa ja,  jag kan väl komma på söndagkväll. Men hur skulle jag göra för att han skulle förstå att jag inte ville ha något romantiskt med honom? Vad kan man hitta på? Jo, jag gjorde två saker:
1) Jag klädde mig i sjuka kläder för att han skulle tycka jag var ful och konstig. Jag satte på mig ett par väldigt färgglada skor, rosa benvärmare, tights (det var låååångt innan det var modernt igen, typ 4 år sen), en rosa volangkjol, en ful tröja och ett par hiskligt fula solglasögon (hjärtformade).
2) Jag tog med mig Helena. Sjukt kul. Behöver jag säga att han inte ringde mer sen?

PS: En gång i sjuan gjorde jag slut med en kille genom att spela in ett fejkat samtal på ett band och sen spela upp det för honom i telefon. Jag hade lagt in fina pauser där han skulle säga nåt och allt, men han kom på det ändå...

Lugn kväll (Ninni)

Om en liten stund kommer mamma och pappa, och deras vänner Sven och Gittan hit på en snabbvisit. De behövde ta en cykeltur mellan maten och kaffet.

Annars är det rätt så lugnt ikväll.. Ragge sitter och surfar (han gillar youtube's mopsfilmer) och dricker folköl.

image694


Lite shopping! (Ninni)

Idag har vi shoppat loss ordentligt vill jag lova!

Tanken var att P och jag skulle ta en mysig sushilördagslunch på Nori, men Hör och häpna!, det var stängt. En lördag. Vad är det för nåt? Hur som helst hade vi trevligt ändå, även om det blev äcklig hamburgarlunch istället.

Vi kryssade runt mellan Tornby och City och inhandlade bland annat en vit utemöbel i trä till altangolvet på framsidan, en grå utemöbel till frukostplatsen på baksidan, en  grå cross country volvo (som Per är mycket nöjd med!) och lite krukor och annat smått och gott. Så nu känner vi oss mycket nöjda! Monteringen av möblerna får dock vänta till en annan dag, man orkar ju inte med hur mycket som helst... Det är ju semester!

image693

Morgonstund har guld i mun (Anna)

Eller inte. Jävla skitsnack. Jag vill sova.

Idag ska jag jobba. Och idag har jag den stora äran att få jobba med både Arvid och Pelle. Det ska väl bli för härligt. Sen är det lördagkväll. Då blir det partäj (som Ross skulle sagt) (ja, jag känner dem och får referera till dem när jag vill). 

Det regnar. Jag som ska gå till jobbet och allt. Kanske blir det bil ändå. Ja, det tar ju längre tid att åka bil ner och hitta parkering och allt, men man slipper ju bli blöt. Dagens i-landsproblem i mitt liv. Ska jag gå och bli lite blöt, eller åka bil?

Grattis Linus (Anna)

Idag fyller Linus 27 år. Grattis! Jag har vart på födelsedagskalas hos hans farmor och farfar. Det var drag på kalaset vill jag lova! Tyvärr glömde jag kameran och därför får ni klara er utan bilder. Jag blir så irriterad när jag inte har någon bild att lägga upp till ett inlägg.

Sen har jag bara spelat Theme Park. Jag är sååå torsk...

Ett minne (Anna)

För två år sen hade Linus 25-årsfest i Vadstena med några vänner. Det var heldrag på festen vill jag lova och alla var glada och fulla (utom "stackars Per" som fick köra). Själv hade Anna precis opererat knät och hoppade på kryckor. Allteftersom kvällen övergick till natt blev Anna tröttare och tröttare . Dessutom hade någon snott den ena kryckan! Anna ville så gärna få lite lugn och ro och gå och vila lite, och vart är det inte bättre att vila än i den ljudisolerade bastun? Visst vet ni, Anna går in och lägger sig och somnar självklart.
Vid femsnåret ringer Linus i panik till Ninni och Per och säger att Anna är borta? Tänk om hon har trillat i vallgraven? Han har ju letat överallt. Ninni och Per åker förskräckt tillbaka till Vadstena. Ungefär samtidigt har Anna vaknat i bastun. Hela lokalen (fabriken Sterisol) är öde och Anna har blivit inlarmad. För visst var det en uniformklädd farbror i 33-årsåldern som kikade in i bastun vid precis innan, men Anna gömde sig under bastuagregatet då hon trodde att denne kanske kunde vara farlig.
Men nu går Anna där, med en krycka, fram och tillbaks i korridorerna och undrar vad hon ska göra. Då kommer Linus, Ninni och Per och sagan får ett lyckligt slut. Vilken tur att de kom för att leta efter Anna i festlokalen igen. Annars kanske hon varit kvar där än.

Men detta minne påminner mig om att jag fortfarande saknar en krycka...

image692

Torsdagsöl (Anna)

Igår var jag och Arvid ute och gjorde stan. Fast vi var rätt städade och lugna. Vi åt stark mat på Thai Coconut och sedan drack vi mången öl på Platå. Roligt? Självklart!

image691

Nu ska jag jobba så det blir ett kort inlägg, för jag hinner inte skriva mer!

Hej hopp!

Min dröm (Anna)

Inatt drömde jag att mamma skulle  m ö r d a  mig. Jag tror det är för att jag glömde ringa henne igårkväll.  Hon var väldigt arg och skulle ha ihjäl mig  m e d  s i n a  b a r a  h ä n d e r.

Jag ska ringa henne nu och fråga varför.

Sen ska jag jobba.

Tack Arvid (Anna)

Kan inte tacka nog för presenten jag fick av Arvid idag. Mitt favoritspel! Vilken kille!

image689

Det här är det roligaste spel jag vet. Min granne Annika hade det när vi var små, och jag kopierade det av henne och satt sen i ungefär tio år och körde det. Det är fortfarande lika kul. Det må finnas nyare tivolispel men INGET slår THEME PARK!

Ska spela lite nu innan jag somnar...

TV-spelskväll (Anna)

Ikväll har jag, Linus, Ninni, Per varit hos Cici, Daniel och spelat TV-spel. Först fick vi god mat.

image680
image681
image682

Mmmm...

Sen spelade vi tennis på Wii

image683
image684

Cici och Daniel gjorde annat (dvs Daniel försökte mörda Cici).

image685

Det blev lite båling.

image686

Och lite baseboll.

image687

Sen körde Ninni och Cici Mariokart. Linus gick och jobbade igen (boring boy). Jag, Per och Daniel kopplade ihop våra Nintendo DS och körde Mariokart mot varandra. Vi var riktigt nördiga!

Citat 1:
Jag har aldrig bott i Mjölby, bara varannan helg. (Linus)

Citat 2:
- Jag ska nog besöka arbetsförmedlingen i Mjölby nån dag. (Ninni)
- Ja, gör det! Den är jättefräsch! (Linus exalterat)

Citat 3:
- Men hålen i osten smakar ju inget. (Per)

Och slutligen till er som saknar Cicis blogg. En idolbild:

image688

Linda Kommer! Yohoo! (Ninni)

Jag sitter här och väntar på min gamla bästis Linda. Eller ja, gammal och gammal är hon väl inte direkt, ett år yngre än mig. Hur som helst, det är ett år sedan vi sågs sist och det ska bli så kul! Jag saknar henne hela året och den här fjuttiga veckan hon är hemma går alltid så fort.

Linda bor i San Diego och det är alltid spännande när hon kommer hem för hon råkar alltid ut för konstiga saker. Förra året bröt hon armen och året innan det fick hon ett stort parasoll i huvudet och fick sy en massa stygn. Undra vad som händer i år?

image679


Bara ett sug jag fick (Anna)

Pizzabullar! Det brukade vi baka (nåja en gång iallafall) på fritids och det tyckte jag var gott! Nu lagar jag inte mat/bakar själv, men andra får gärna bjuda mig.

image678

Nu ska det sovas (Anna)

Idag gick jag hem en timme tidigare från jobbet pga huvudvärk. Men imorn tror jag att jag kommer att vara på hugget. Det är bara Avve och jag imorn, så det blir nog häcken full (inte av Arvid då alltså) eftersom rean har dragit igång.

Nu är det fest här. Det verkar som om dom glömt att ge mig min inbjudan dock. Jag kanske bara inte var hemma. Men hela huset svänger! Jihu! Det är tur att jag sover med öronproppar. Nu kan man ju för all del få svamp i öronen av det, men det får jag väl ta.

Jag har väl sagt att jag fått 500 kr för att de ville ha fem rör av mitt blod med lustiga antifosfolidantikroppar i? Inte? Well, det kanske är jag som räddar livet på din mormor, vem vet...

Allsång på Skansen... vad mer ska man säga. Inte så bra va? Men Morden i Midsomer är ju en riktigt bra serie. Jag har tittat på den och tvättat lakan. Och haft sjukt ont i huvudet.

Nu ska jag sova (tydligen till tonerna av Ricky Martin...).

Midsommar (Anna)

Vi firade midsommar i Gryts skärgård. Det var trevligt på alla sätt för de som stod upp och även de som låg ner. Det var Ninni & Per, Malin & Jens, Anna & Linus och Hanna på midsommarafton. På midsommardagen kom även Sandra & Micke och Tysken. Det bjöds på god mat och mycket alkohol. Stämningen var på topp. Det lektes lekar och strippades. Regnet vräkte ner. Ja, allt var som det ska vara en midsommar. (Om man tar bort mitt huvud.)

Lite bilder. Jag tog 471 kort under resan (alla från liggande position, därav den utmärkta kvalitén) så här kommer bara ett axplock. Håll till godo.

image645
Midsommarlunch! Per, Linus, Jens, Hanna, Malin, Ninni

image646
Sen lekte vi lite fem-kamp. Hanna och Jens vann. Här lyckades Hanna slå iväg krocketklotet en halv meter åt höger. Mkt bra!

image647
Jens kastar och Per är snygg.

image648
Linus kastar pil och är macho.

image649
Malin ser lite bekymrad ut över att Per ska ha hand om skyttet...

image650
Ninni träffade alla ballonger (nej nu ljög jag...). Men en träffade hon!

image652
Malin hjulade runt tomten..

image653
...och sedan började hon dansa svanhopp. Vi var alla mäktigt imponerade!

image651
Jens och Hanna segerdansar.

image654
Linus badmintonar.

image655
Killarna trodde att de kunde distrahera tjejerna med sina läckra kroppar när de spelade kubb.

image656
Killarna trodde att deras kroppar fortfarande ser ut som när de var 20...

image657
Tjejerna blev inte imponerade.

image658
Men förslökte sig på ett liknande knep, som tydligen gick hem. De vann.

image660
Sen var det kvällsmat. Skål Anna, ditt mongo.

image677
Hanna-Panna.

image661
Vi spelade Taboo, det är alltid roligt!

image662
Linus tyckte dock att det var roligare med fiskedamm fast han fick spö av alla. Här av Malin.

image663
Sen hamnade vi helt plötsligt på ett högstadiedisko och lekte hångelleken, ni vet när man ska suga/blåsa ett kort runt bordet.

image664
Även det var väldigt roligt, tyckte Linus och Per, som ville stå bredvid varandra hela tiden.

image665
Så här roligt faktiskt!

image666
På midsommardagen stod Jens och grillade när det regnade som värst. Kraken.

image667
Jag åt en härligt chips-buffé. Lantchips, Pringles, Grillchips, Dillchips och Sourcream.

image668
Tysken och Jens, som fick agera tolk. Det skämtades mycket om andra världskriget.

image669
Ninni, Micke och Sandra.

image670
Per goes sexy.

image671
Malin lekte med Ragge och ett äppelskrutt. Mycket.

image672
Sen åkte Twister fram. Vi spelade någon form av turnering. Här är Micke mot Per.

image673
Jens mot Linus i denna gayiga omgång...

image674
Tysken och Sandra.

image675
Ninni mot Malin. Här syns även jag på ett hörn. Jag fick vara snurrare.

Vem blev då Twister-mästare? Jo MALIN. Stort grattis, du har vunnit en smoking som kommer på posten.

Ursäkten (Anna)

Det har varit dåligt bloggande av två anledningar:

1. Vi var bortresta tors-sön.
2. Anna har haft massiv huvudvärk efter ryggmärgsprovet. En av tio får tydligen det. Anna har bara kunnat ligga ner, eller gå böjt, i fem dagar och idag är första dagen Anna är uppe på benen igen. Därför har det varit svårt att sitta vid datorn och blogga.

Men nu ska jag berätta om midsommar. I nästa inlägg.

MIN MIDSOMMAR:

image644

Den firades liggandes i en Baden-Baden, hela tiden...

Sprut sprut (Ninni)

Nu håller vi alla tummarna för lillasyster.

Hoppas inte att "nålen är två meter lång och trubbig så att de får slå in den med en hammare". Och hoppas att det inte blir nån huvudvärk.

Heja Anna-panna.

Skitfågel (Ninni)

Sitter här vid min dator. Fönstret på vid gavel. Duggregnet smattrar tyst utanför. Det luktar sommarregn. Fåglarna kvittrar. Ragge snarkar tyst mot min fot. Livet är bra.

Då. Då smäller det till som av en kulspruta på markisien (som jag inte hann dra upp innan det började regna igår kväll). En stor jävla kråka flyger hånskrattande iväg. Ja, jag lovar, den hånskrattade verkligen. Detta är vad den lämnade kvar. Skitkråkan dubbelbajsade på min fina markis. Ragge far upp och skäller på kråkan, säger några väl valda ord på hundspråket som förhoppningsvis kråkor förstår.

174189-643

Så sänker sig återigen lugnet över Karlsbo.

Läderhosen (Anna)

Nu har jag packat klart inför midsommarresan. Jag har med mig alldeles för mycket som vanligt, men det är ju så roligt att bära jättetunga väskor i onödan!

Till lunch ska jag äta ärtsoppa. Det tycker jag är gott. Men man kommer ihåg den gamla tiden då det var äckliga fläskbitar i soppan. Det var inte gott.

Imorn ska jag dansa runt stången, och tävla i yxkastning, pilkastning och uppkastning (det sista brukar komma naturligt...). Som Arvid sa.

Johanna, I love you (Anna)

Ikväll har jag lekt lite med Johanna. Bara en timma försent dök Johanna och hennes vrålåk upp och vi möttes upp på stan, där jag satt och väntade med en Cola Zero och Mariokart.

Sen gick vi faktiskt till Sportif för vi var kissnödiga. Det luktar så gott på vår toa. Vi provade även kepsar. Både jag och Johanna är fula i kepsar. Livet är bra orättvist.

Vi hamnade på Magnolia efter det, där vi drack läsk (Anna) och kaffe (Johanna). Vid nio beställde vi en portion kycklingspett som vi delade på som två mongos. Vi hade allmänt roligt och skojade friskt med personalen, som var med på notan (haha).

image641

image642

I will miss her when she's away.

Nu ska jag sova lite.

Kafferep (Ninni)

En bra sak med semester är att det finns tid att surfa runt på olika kafferep. I måndags var jag till exempel hos farmor. Hos farmor var även min fasters gamla väninna Anna-Lisa. Farmor säger att Anna-Lisa tycker så mycket om mig "för att hon vet när du föddes". Hmmmm...

Hur som helst, många kakor och mycket tantprat blev det. Mysigt.

174189-640
Farmorn brygger kaffe. Man kan inte tro att hon är 91 år!  Dessutom är farmor helt rätt ute modemässigt. Snygg klassisk klänning med tunnt blått skärp.

174189-639
Farmorn letar smidigt efter kaffefilter högt upp i ett skåp. Farmor är endast 138 cm lång och därför är det mesta högt för henne.

174189-638
Ett urval av de delikata kakor som serverades. Nu är jag inte mycket för kakor men farmors är mycket goda.

Anna och jag har världens bästa farmor.

Listor och matvrak(Ninni)

Gårdagskvällen tillbringades tillsammans med Jens och Malin. Det var listskrivardags. Jag älskar att skriva listor och Malin delar denna simpla glädje. För att göra en ännu större sak av det hela hade vi korkat upp en flaska mousserande och inhandlat jordgubbar. Stämningen var på topp.

Först skrev vi en kladdlista, där planerade vi de olika måltiderna, gjorde personliga listor på vad var och en skulle ta med hemifrån och en speciell "systemetlista". Sen renskrev vi och kompletterade de första listorna. Sen tänkte vi skriva om citygrosslistan ytterligare en gång i den ordning som varorna kommer på CG men då blev Per och Jens sura och Jens släpade med sig Malin hem.

174189-636

Som många vet är Per lite (eller mycket) av ett matvrak. Han är ingen gourmet utan snarare en gourmand. Han bryr sig inte så värst mycket om vad han äter, bara det är mycket. Jag vill med den här bilden demonstrera detta.

Först och främst vill jag att ni observerar att Päronet inte äter på en tallrik utan en skål. Varför då, undrar ni säkert. Jo, därför att alla tallrikar är för små. Inklusive pizzatallrikar och pastaskålar.

För det andra vill jag att ni tar en titt på hur härligt han blandar vin och mjölk, varannan klunk sådär...

För det tredje, lägg märke till den koncentrerade blicken. Ve och fasa, tänk om han skulle tappa något (vilket händer ibland eftersom han även är lite slarvig och gärna spiller) eller om någon skulle försöka sno en köttbulle. Den skulle få det hett om öronen.

Det är min Per det.

174189-637


Bloggtips önskas (Ninni)

Jag vill ha tips på kul bloggar att läsa. Vad läser ni för några?


Underbara morgon/förmiddag (Ninni)

Det är inte dumt med semester. Det skulle man ha oftare.

Så här ser en typisk semesterförmiddag ut för mig. Uppe med tuppen (Ragge) för en promenad till den lokala bonden. (I know, tantvarning...) Bonden har nyskördade jorgubbar = smarrig frukost. Jag älskar jordgubbar! Frukosten intas på mitt nylagda altangolv tillsammans med corren. Ja, inte på golvet bokstavligt, ville bara berätta att jag har ett altangolv nu. Stod inte något intressant direkt i corren, som vanligt. Har jag berättat att grannen levererar corren till min dörr varje morgon så jag slipper gå bort till postlådan. Det är lyxiga grannar det!

174189-635


Idag ska jag pyssla med lite förberedelser till midsommar, typ handla och göra köttbullar och sånt. Däremellan ska jag SOLA! Ha det bra, alla ni som inte är lediga.

Tisdagkväll (Anna)

Jag tvättar ikväll, det är roligt tycker jag. Men jag tvättar bara kläder. Inte de fem uppsättningar av användna lakan som väntar på att bli tvättade. Det är däremot tråkigt.

Till er som läser vill vi be er att kommentera mer. Det är inget roligt att skriva när man aldrig får nåt tillbaka. Till er som  kommenterar vill vi säga tack, det värmer.

Jag ska städa köket nu.

Imornkväll ska jag leka med Johanna. Det ska bli roligt. Sen är det torsdag och jag ska lämna ryggmärgsprov och på kvällen bär det av på midsommargalej. Sen kommer jag inte tillbaka förrän söndagkväll, så det blir tomt på bloggen då. Men det är ju ingen som läser ändå för all del. (Ja, jag är lite bitter.)

Och till Gulla; nog var maten mer än okej?

Tisdagmorgon (Anna)

Imorse var/är jag trött. Men jag gick och lade mig sent så... Jag gjorde mig poppis i huset genom att gå och duscha halv ett till ett.
 
Men får passa sig så inte den tjocka katten äter upp den andres mat. Ett elakt as.

Snart är det midsommar. Jag är badsugen.

Idag ska jag jobba och märka reakläder. Jag vill helst vara ute i solen, så man inte är så blek.

Jag ska nog vila tio minuter innan jag börjar göra mig i ordning och så.

So long.

image634
En älg.

Så här mycket älskar jag mig själv... (Anna)

...att jag härom dagen läste igen hela min blogg OCH SKRATTADE ÅT DEN!

Jag säger bara det alla tänker (Anna)

Ibland tycker folk att jag är lustig. Det är jag. Men framför allt är jag ärlig.

Pengar är lite av det viktigaste i livet. Kan någon säga något annat???

Jag vill ha 100 miljoner. Minst.

Mina nya spel (Anna)

image632

image633

Jag längtar tills Zelda släpps.

Min måndag, i bild och ord (Anna)

Hej kära dagbok!
Idag har jag varit ledig från jobbet. Jag passade på att göra så lite som möjligt hela förmiddagen, aka spela dataspel (ja, jag vet att jag är nörd, men det är jag stolt över).

Sen var jag, Ninni och Gulla ute och gjorde stan. Ja, vi åt lunch iallafall. Det blev på Magnolia, I LOVE IT! På så sätt kunde vi göra alla nöjda, Ninni kunde äta rödspätta och jag kunde äta thai-kyckling. Även Gulla var nöjd med det.

image630
Gulla - snygg dam med roliga historier om nylonstrumpor.

image631
Inte lika snygga....

Sen gick jag och Gulla på stan och tittade på lite skor. Sen gick vi och satte oss på Café Gyllen och pratade skit (om skrikiga barn).

Klockan fem hade jag och Ninni möte om halltider till gymnastiken kommande läsår. Vi fick alla vi ville ha. Är inte det konstigt? Vi är jättebra!

Sen var det utegympa i Sya. Jag var mycket vig och snygg, och min stjärt guppade bara lite när jag sprang.

Nu har jag spelat dataspel hela kvällen och är trött.

PS: Grannarna Ganestål har fått kattungar (eller deras katt Aron som visade sig vara en Nora). TRO att de är söta. De var nästan två veckor gamla och bara yrade runt.

Puss och kram.

Då var det syjunta igår igen (Anna)

Igår var det syjunta. Vi var fyra tappra själar som dök upp. Men vi är ju de roligaste.
Vi var hos Helena i Väderstad, och hennes djurfarm. Det är 8 kaniner, ett marsvin och en hamster. De kan ju inte ha djur eftersom att Helena är jätteallergisk......

Det bjöds på mumsiga pajer och goda kakor.

Vi ägnade oss inte så mycket åt våra handarbeten. Men vi hade jätteroligt ändå (och då menar jag inte när vi spelade TP).


Först åt vi.
image620
Frida
image621
Helena
image622
Cici

Sen blev det lite sticka/brodera/fingervirka.
image623
Frida broderar en inköpslista
image624
Helena stickar (fortfarande) armvärmare till Josse/Jonas
image625
Cici stickar en tröja. Sin 215:e eller nåt...

Sen hade vi hysteriskt roligt.
image626
image627
image628

Det var det.


OBS! För vår skull hade Helena tagit på sig sin allra längsta kjol.
image629

ARG (Anna)

Nu funkar ju inte den jävla bloggen igen, jag har försökt att lägga ett inlägg i två timmar nu...
Men det försvinner hela tiden!

Bröllop i Mörkaste Småland (Ninni)

Plats: Järeda kyrka, Järnforsen
Anledning: Kasper friade till Malin i höstas och detta blev den naturliga följden.
Festlokal: DackeStop i Virserum
Mat: Ja
Dryck: Ja, för alla utom Per som missade påfyllningen av vinet fyra gånger av fem.
Underhållning: Jajamensan! Roliga tal, aktiviteter, sånger och ett skitbra liveband med mycket blandad reportoar.
Internationella gäster: Ja, nästan hälften av gästerna var från Skåne.
Språkproblem: Ja, nästan hälften av gästerna från Skåne.
Kvällens snackis 1: Vart skulle brudparet spendera bröllpsnatten och skulle Kasper få "komma till"?
Kvällens snackis 2: Nej! Jag är inte gravid, klänningen ska se ut så.
Kvällens snackis 3: Jimmy, vad är klockan?
Boende: Gästerna var inkvarterade på Hotell Dacke som var fullbelagt för första gången sedan 1978 (samma år som hotellet senast piffades upp)


174189-595
Brudgummen Kasper och Bruden Malin. Så vackra!

174189-607
Kasper var missnöjd över att det inte blev någon puss i kyrkan och tog igen det genom att hångla upp Malin ordentligt efteråt.

image609
Paret färdades i en väldigt grön bil med väldigt röda fäljar.

174189-608
Kvällens toastmadame Vickan blev övergiven i sista sekunden. Den tänkta toastmastern Martin tyckte att det var roligare att ligga hemma och prata med toalettrollet, eller be till porslinsguden, eller köra buss, eller ja, ni vet vad jag menar...

174189-596
Per med sin kanonkuliga och trevliga bordsdam Mia.

174189-597
Min kanonkuliga och trevliga bordsdam Malin.

174189-600
Jag glömde ta kort på käket, en mycket delikat italiensk buffé, men så här såg i alla fall den smarriga tårtan ut.

174189-598
Den obligatoriska bröllopsvalsen. Observera att Kasper än en gång hade svårt att hålla händerna i styr.

174189-601
Brudparet gjorde allt för att hålla stämningen på topp, vilket så klart lyckades. Här framför bruden en bejublad verision av
Främling.

174189-599
Per och Vickan försökte sig på mogendans. Det gick sådär, men de ska ha en eloge för att de försökte.

174189-602
Såhär nöjd ser man tydligen ut när man dansar med brudgumspuddingen.

174189-603
Efter en stund skippades mogendansen och det blev omogendans. Då ser man tydligen ut så här.

174189-606
Pers cred hos damerna fick sig ett rejält uppsving pga den blommiga slipsen.

174189-605
Vackra, vackra Malin. Brudens mamma Anita hade sytt den fantastiska klänningen.

... och så levde de lyckliga i alla sina dar!



FEST! (Anna)

image561
Igår kväll hade Mats och Therese fest. I was there. Och det var väldigt roligt. Här sitter jag, Mattias och min enorma öl och har det trevligt sådär i början av kvällen.

image562
Det bjöds på mycket god mat. Mats och Malin åt med god aptit. Den störande killen i bakgrunden tror att det är tufft att göra kaninöron på värden, men han har fel.

image563
Inte ens på sig själv är det kul att göra kaninöron, Pelle.

image564
Mattias var glad. Mycket glad.

image565
Mats tycker jättemycket om när man trycker upp en kamera i ansiktet på honom när han äter.

image566
Jag var lite av den där jobbiga tjejen med kameran, hela kvällen. Malin fick inte en lugn stund.

image567
Therese dricker vin och är vacker.

image568
Pelle är inte vacker här, men ack så rolig. Pelle är med på nästan alla kort från kvällen, eller åtminstone någon del av honom.

image569
Det var kvällen då alla pekade. Dit kanske?

image570
Eller dit?

image571
Pelle and Arvid - mina chefer och de roligaste jag vet (+ Mats).

image572
Pelle gör (den berömda?) fågeln.

image573
Jordan entered the building. På så sätt blev festen fulländad.

image574
Carro känner jag sen förr, gammal gymnasiebekant, det var roligt att träffa henne igen!

image575
Mer vin åt folket!

image576
Pelle, pelle, pelle... Vad mer kan man säga. Nej, det är inte snyggt, men du passar nog in med grabbarna på LKPG magazine.

image577
Det bjöds på bål också.

image578
Så här normal kan Pelle se ut!

image579
Sen blev det Twister. Pelle vs. Jordan var först ut, men för Pelle var det bara en anledning föt att få ta på Jordan.

image580
Mats och Mattias provade också (fast de körde med FEL regler...)

image581
Sen var det jag mot en kille som jag tror hette Saffran? Eller Staffan. Eller Daniel.

image582
Jag körde även mot Arvid. Han vann. Inte bara en, utan tre gånger.

image583
Therese, aka Twistermästarinnan mot Mattias.

image584
Mattias i en Backstreet Boys-pose och Therese ser ut att ha fått problem...

image585
...men inte! Här höjer hon segrande armarna mot skyn.

image593
Mats
tog på sig den viktiga rollen som snurrare.

Det blev dags för den stora finalen. Pelle vs. Noa Noa.

image586
För att twista krävs väl uppdragna byxor.

image592
Det tog Pelle på största allvar.

image587
Från början bestod Noa Noa-laget av tre tjejer.

image588
Men en efter en försvann de.

image589
Tills det bara var Therese mot Pelle.

image590
Den matchen vann Therese, men Pelle vann den om de mest välsittande byxorna. Hot piece of ass.

image591
Så här snyggt tyckte Pelle själv att hans byxor satt. Ja, så snyggt att han spillde ut sin öl.

image594
Sen blev det Sing Star på den jättestora TV:n. Det var mycket roligt. Men man måste ju sjunga ordentligt, det handlar inte om att vinna utan om att showa.

Ja det var verkligen kul och underbart på alla sätt.

I mina bästa gå-bort-byxor (Anna)

Nu ska jag snart till Matsa på fest. Jag sjunger upp inför sing star-tävlingen till Moneybrother och Marit Bergman. Det är jättefint.

Jag har gått lite på stan idag, bl a. Jag köpte linne och tröja och byxor.

Jag har även gjort storkok på wok. Den blev väldigt fin.

Nyss kom Cici förbi. Hon är ju äntligen hemma nu. Hon hade köpt två spel till mig i staterna. Vilken underbar människa. Nu har jag att göra under mina lata dagar.

Fan vad jag är laddad. Ska bara äta nu vid sex sen bär det av. Jag måste gå lite tidigare för jag har en macka jag ska mata ankorna med först. Jag brukar göra det, jag tycker att de är söta!

image560

Familymeeting (Anna)

Här kommer bilder från den underbara kvällen hos Kvists igår/Here is some photos from last night, a very lovely evening at Kvist's. Det var så roligt att träffa Anders igen och hans nya familj/It was so nice to meet Anders again and to meet his wife and daughter. Jag är inte så bra på engelska dock, jag blir alltis så nervös och tror att jag säger fel/My english sucks.

174189-546
Jättesöta Mackenzie!

Den berömda Kvistolympiaden var ett måste en kväll som denna. Den innehöll sju grenar. Det var mycket roligt.

174189-545
Pappa Jim var domare, och ser han inte lite nöjd ut här när någon just missar de sista grindarna...

174189-543
Barbro och mamma laddar inför första grenen.

174189-544
Ninni
laddade ordentligt med en, eller fem, whiskeys...

174189-547
Per klippte till, men inte vann han för det.

174189-548
Här gäller det att slänga en boll i en skottkärra. Inte så svårt? Försök själv då...

174189-549
Nej det är inte mitt senaste inköp, men är det kallt får man ta vad man har, och i detta fall blev det en hemmagjord klänning av en filt. Ett extra modepoäng ätr de uppdragna strumporna...

174189-550
Då jag inte är bra på någonting var min uppgift mest att förstöra för de andra i allmänhet, Ninni i synnerhet. Fula miner och mindre sexiga danser var några av mina knep.

174189-551
Sill på badmintongrenen, den svåraste...

174189-553
Och här är Anders, den enda som träffade hinken.

174189-552
Sill, Per och bäbisen. Barn gillar Per.

174189-554
Här är det långkrocket som gäller, och Rolf som just dångat iväg klotet.

174189-555
Pil var en anna gren, och där gäller det självklart att hålla tungan rätt i min...

174189-556
Om man ville kunde man få Anders experthjälp. Sill var mycket nöjd över det, men själv vill jag skylla på honom att jag missade tavlan... Sen träffade jag ju minsann ögat!

174189-557
Pappa och Rolf

174189-558
Babsan och mamsan

Vem vann nu olympiaden då? Jo, ROLF. GRATTIS!

174189-559

Thank you very much for a nice evening.

Boring life, boring blogger (Anna)

Nej, men imorse skulle jag allt dammsuga, men vad fan händer då. Jo dammsugaren funkar inte! Här är man uppe med katten klockan sju, så får man sopa lägenheten istället. Det blir inte alls lika fint. Nu ska jag våga vägra städa på riktigt.

För övrigt gjorde jag inget mer än att jobba igår, och därför tyckte jag det var onödigt att blogga om ingenting. Men den livsviktiga historien om dammsugaren var jag bara tvungen att berätta om.

Nu ska jag jobba vidare. Det är bara jag och Arvid idag. Mats är kändis och ledig.

Min graciösa lillasysters ben (Ninni)

174189-542
Annes grafik har piffat till bilden.


Mina tre bästa saker (Anna)

Jag är materialist och stolt. Mina bästa saker är:

1. Gurrli

image532
2. Renate

image533

3. Rosa-Linda

image534

Bubblare:

1. Min ena insulinspruta

image538

2. Ninni

image535

Helt ute i år är:

1. Min morgonrock
(min är dock mer urange)

image539

2. Dålig andedräkt


image541

Hos farmor (Anna)

Ikväll efter jobbet var jag, mamma och pappa på fika hos farmor (de fikade, jag drack lightläsk).

image529
Farmorn.

image530
Pappa har faktiskt ett fotoleende som han har övat upp framför spegeln. Om det är särskilt bra får ni avgöra själva.

image531
Nej, mamma var inte full, hon har bara väldigt svårt för att bli bra på kort. Om hon provar att inte säga "hej" till kameran kanske det går bättre...

På jobbet hände inget särskilt. Det var som vanligt. Vi inventerade lite Snap-brallor och lattjade lite i allmänhet.

Nästa torsdag ska jag lämna ryggmärgsprov. Det tror jag blir festligt roligt!

Party on, good fellows!

I'm Joey, I'm disguasting (Anna)

Om ni är känsliga bör ni kanske inte läsa detta, men nyss när jag borstade tänderna fick jag näsblod och eftersom att munnen var öppen rann allt blod in där. Det är ingen jättehöjdare med tandkräm och blod. Det var snarare äckligt.

PS: Gå aldrig Stångån runt i flip-flops. Det gjorde jag och nu har jag blåsor mellan tårna på båda fötterna.

Å när ska vi lämna rummen? (Ninni)

Googlade precis hotellet vi ska bo på i helgen. Så här står det:

Hotell Dacke, Virserum

Rum- och frukosthotell. Restaurang och pub. Tillgång till bredband på rummena.

Rummena? Rummena??? Åhh vad jag älskar dialekter!


Nyklippt och Nyfärgad (Ninni)

Jag  känner mig alltid lite som Linda Rosing eller nån annan av de där smarta tjejerna när jag är nyslingad, men det brukar gå över efter en dag eller två. Det är ju sommar, då är det ok att vara blond. Eller?

174189-526

Vilken vecka för mig sen då! (Anna)

Onsdag: Jobba 10-18. Tvätta på kvällen.

Torsdag: Jobba 11-18. Umgås på kvällen.

Fredag: Jobba 11-18. Till Kvists på kvällen.

Lördag: FEST!!!! Full och förjävlig.

Söndag: Bada med Frida. Syjunta på kvällen.

Slå den du Ninni!

Nu har jag gått en promenad i cirka en timma runt Stångån, tagit mitt kvällsinsulin och ätit mitt lilla kvällsmål, bestående av 2 digistive utan socker och ett äpple. Jag ska steka mig en kycklingfilé för jag har lite rotfruktsgratäng över så då kan jag ju ha det som matlåda imorn. Jag är så vuxen.

image527


(Jag skrev ett inlägg fast jag inte hade något viktigt att berätta.)

Min Vecka (Ninni)

Vilken vecka! Så här ser den ut.

Tisdag: Jobb, jobb, jobb och så ett besök hos frisörCamilla på kvällen. (Foto kommer ev. senare...)

Onsdag: Jobb (min klass ska ordna avlsutningsmiddag åt 6orna på skolan, blir nog skoj) och ett blixtbesök på Ikano på kvällen för att förhoppningsvis hitta en klänning till bröllopet.

Torsdag: Skolavslutning i kyrkan på f-m (måste komma ihåg pappersnäsdukar - gråter alltid när det är lite stämningsfullt i kyrkan). Därefter jobblunch och på e-m ska jag hinna rensa ur klassrummet på mina grejor. Vet ju inte om jag kommer tillbaka i höst. Det kommer ta lååång tid. På kvällen ska vi lärarkollegor svänga en bägare på stan.

174189-528

Fredag: Besöka en kollega på dan. På kvällen ska hela familjen Kellander till hela familjen Kvist. Anders, som var som en bror för mig när jag var liten, är hemma på besök. Han bor i Sydafrika och har nyligen (okej förra sommaren) fått barn.

Lördag: Vi styr Röda Blixten mot Järnforsen i Småland för att gå på Malin och Kaspers bröllop. Kanonkul! Ragge ska bo på Slåttervägen, Grappo har redan frossa och ont i magen.

Söndag: Vi kommer hem från Småland framåt eftermiddagen. Förhoppningsvis lite bakis, P får köra hem. På kvällen är det syjunta hos Josefine i Ödeshög.

Puuh...

4 dygn kvar (Anna)

För på lördag är det fest och då kommer det att hända grejer, det vill jag lova!

Idag har jag, Mats och Pelle jobbat. Vissa mer än andra. Jag hade bara en uppgift idag, att gå till den läskiga revisorn åt Arvid med lite papper. Men det gick bra. Jag överlevde.

Annars vill jag mest bada och ha det mysigt nu för tiden. Livet leker. Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta.







Återkommer senare när jag har något att skriva.

Anledningen (Anna)

Jag var lite dålig på att blogga igår. Anledningen är en ny version av Mystery Case Files, som är lite av mitt favoritspel. Jag satt till tio över två och spelade och är därför aptrött idag.

Igår var jag på utegympa i Sya som vanligt. Sen åkte jag till Spångsholm och tittade på Mantorp när de spelade match. De förlorade, de asen, med 1-2. Typiskt. När man gör sig besväret att komma och titta. Efter det åkte jag och pappa till Ninni och tittade på deras trädgård. Jag låtsades vara intresserad.

Idag ska jag jobba. Det är varmt.

image525
Pumba tycker också att det är varmt, och med tanke på hennes extrakilo borde det verkligen vara det för henne... (Fast det mesta är päls... kraken...)

Halva dagen har gått (Anna)

Än så länge har jag lyckats klara mig från att städa. Jag har i och för sig just satt på en diskmaskin, eller satt igång diskmaskinen kanske låter bättre. Det borde ju räknas som städning.

Annars har jag gått promenad i 1,5 timmar idag. Det var härligt skönt. Jag har också ätit mat, en gryta på sån där trädgårdspanna, och har kommit fram till att jag inte gillade ICA's minimajs på burk. Den smakade apa.

Jag har även två gånger sjungit "stad i ljus".

Sune is back in the house (Anna)

Idag har det varit en trevlig morgon och jag har ätit min sjukt nyttiga frukost kl halv nio som alla morgnar. Jag läste Corren (dvs lokaldelen, bb-nytt och sporten...) och nu lyssnar jag på Sune. Jag fick ju det av Ninni när jag fyllde år, ett signerat ex och allt. Sune är så roligt tycker jag. En självklar anledning till att inte städa...

image524


Jag glömde skriva igår att jag blev kissad på av en myra. En förresten, tre var det faktiskt. Två av dem kissade mig på skinkan och en på skuldran. Det gjorde ont.

House Work in Progress (Ninni)

Per och hans pappa Janne har slitit i trädgården i värmen hela helgen.Det ser fortfarande ut lite som en krigszon men nu kan man se hur fint det kommer bli när vi (de) är klara. Mia och jag kommer med uppmuntrande tillrop, och även lite experthjälp när det behövs, för att hålla stämningen uppe.

174189-522

Yohoo, vi har ett altangolv!

Dog Show (Ninni)

Oj! Nu var det länge sen jag bloggade. Lillasyster är sur... Men, det är mycke' nu helt enkelt.

Idag har jag och min kära väninna Hanna (som följde med mindre frivilligt) varit på hundutställning. Jag har ju gett mig på ett seriöst försök att ta mig in i hundutställningarnas förtrollade värld. Det är mycket lustigt folk kan jag säga. Dessutom har nästan alla midjeväska! Big NO NO! Praktiskt, ja kanske, men inte speciellt snyggt.

Hur som helst skötte sig Raggarn riktigt bra. Det blev en etta och hederspris. Inga allvarligare incidenter inträffade, förutom när Ragge bet domaren, en sydafrikan i väldigt stor keps, i fingret när han skulle kolla tänderna.

174189-523

Eftersom Ragge fick en etta och därmed är helt ok exteriört ska han bara ögonlysas innan han kan bli av med oskulden. Den tänkta damen heter Olympia och var också med idag.

174189-520
Domaren, Ragges uppfödare Ylva och Olympia.

Det finns även helt normala människor på utställningar. En av dem var min syssling Helene som jag träffar alldeles för sällan. Hon berättade roliga historier om när min lillasyster var liten och sjövild och kissade på golvet. HA!

174189-521
Helene och hennes Shiba-hund (som jag inte minns vad den hette.. Förlåt...) Men väldigt fin var han i alla fall.



Varför? (Anna)

Varför får jag aldrig arslet ur vagnen och städar här inne?

Jag bor med två stackars katter i en svinstia, det är vad jag gör minsann! Men imorn är jag ledig, är det dåligt väder SKA jag städa då. MÅSTE. Haha, vem tror på det egentligen...

Ikväll klockan nio ska jag äta lite jordgubbar och sockerfri glass. Alltid nåt att glädjas åt.

Annars att glädjas åt i livet är sol, sång och pattar (enligt Linus, när jag frågade honom). Det sistnämnda gläds inte jag åt så mycket faktiskt...

Solbacken (Anna)

Idag har det varit en solig och trevlig dag. Först gick jag på promenad runt ån på förmiddagen. Jag trotsade den allmänna dresscoden och gick i bikini. Det var varmt ändå.

Sen åkte jag och Linus (sur och bakfull) till Solbacken. Det är min mosters sommarhus egentligen, men det var mormor och morfars förr så vi (familjen Kellander) får vara där hur mycket vi vill och bada. Det är en helt underbar plats på jorden. Framförallt idag när det var varmt och skönt på bryggan OCH i vattnet. Nu badar ju jag för all del alltid, även om det så är 12 grader. Men idag var det säkert 17-18 grader härligt varmt i vattnet. Det var bara en badkompis som saknades, då Linus är en kruka.

image501
image502
image503
image504
image505
Jag vill inte skryta, men jag är sjukt bra på att dyka.
image506
Och stå på händer i vatten. Det är roligt det!
image507
Linus lyckades ta ett kort på mig när jag inte var i vattnet, för det händer inte så ofta!
image508
image509
image510
image511image512
image518
image513
image514
image515
image516

Solbacken är lite av paradiset på jorden. Jag har varit i paradiset fler gånger denna helg faktiskt...

Jag vill avsluta med en bild på den fina fågelskrämman:
image517

En UNDERBAR sommarkväll (Anna)

Först träffade jag Jesper och hans vänner uppe i domkyrkoparken. Jesper, ni vet han med långt hår och rolig mustasch...

image494

Jag tycker väldigt mycket om Jesper och det är alltid lika roligt att träffa honom.

Sen gick jag till Platens med Mats och Arvid. Vi träffade Jordan där, och två vänner till honom. Det var jätteroligt. De andra var så fulla och glada, och jag med litegrann.

image495
Mats och Jordan - två dansanta grabbar.

image496
Mats vill ha 1) GOLD 2) GIRLS 3) GLORY

image497
Arvid ger kvällen "tummen upp".

image498
Mats ger oss sitt allra mest bländande leende.

image500
Jordan tog gärna kort på sig själv.

image499
Ja, vad ska man säga. Godnatt... (Tydligen försöker Arvid se lite sexig ut, och jag bara hånar honom med mina hästtänder...)

Cola light och menthos (Anna)

Efter jobbet idag gick jag, Mats och Arvid till Domkyrkoparken och utförde expriment. Vi stoppade menthos i cola lightflaskor. Då händer detta...

image493

Lista (Anna)

Mina bästa färdigrätter:

1. Kyckling på indonesiskt vis, med yoghurtbröd (Findus)
image488

2. Kyckling med curry (Findus)
image489

3. Annas gröna lasagne (Dafgårds)
image490

4. Fisk med pepparotssås och potatis- och palsternackspuré (Findus)
image491

5. Tortellini med ricottafyllning och grillade grönsaker (Findus)
image492

Hej (Anna)

Igår låg jag hemma och tittade på CSI (I like) och det nya programmet som gick på Femman efter det, vad det nu hette. Det var inte så bra iallafall, men jag var tvungen att titta klart. Sen gick jag och duscha. Sen gick jag och lade mig. Det var en helt underbar kväll. Slapp och fin (som jag).

Idag ska jag jobba. Det blir nog fart på det idag ska ni se. Igår var det ganska mycket folk, jag trodde de flesta skulle vara och sola/bada, men nej nej, de flesta vill tydligen på stan och handla i 50 graders värme. Jättelogiskt...

Hej då.

Hos doktorn (Anna)

Hej kära dagbok!

Iadg har jag varit först hos dietisten och sen hos doktorn. Hos dietisten har vi pratat om fetter och fettsyror (jättekul.........) och hos den andra om att jag är lite låg då och då. Nu ska jag snart till jobbet och fortsätta dagen där. Det är jag och Mats idag.

Ikväll ska jag inte göra nåt! Underbart! Jag ska bara slappa och gå och lägga mig klockan nio eller nåt...

Eller är det nåt ikväll nu igen?

Timon låg och sov så skönt tills jag väckte henne nyss...

image486
image487

Stan med en syster (Anna)

Imorse hade vi eximination. Nu är det slut. Jag ska aldrig mer plugga. (Fast jag har lite kvar att lämna in så riktigt sant är inte det...)

Efter det var jag och Ninni på stan. Ninni ska på bröllop och handlade presenter. Vi hade det så mysigt så. En fin systerdag.

image484

image485

Grattis Helena (Anna)

Igår var vi på grill/födelsekalas hos Helena (och Daniel). Det bästa med att åka till Helena är att det alltid bjuds på så god mat. Det är egentligen bara därför jag är kompis med henne, men det har jag inte berättat än. Nu har jag dock ännu en anledning till att ha henne som kompis: Snopp och Snippa.

image471
Det är Snopp till höger och Snippa till vänster.

image472
Det är sjukt vitsigt att göra kaninöron på kaninen...

image473
Det var väldigt roligt att träffa Josse igen, det var så länge sen. Hon har ju köpt hus och är vuxen/upptagen.

image474
Frida spottade inte i glaset.

image475
Daniel klättrade på min popularitets-stege igår, då han stod ut med våra icke-rumsrena skämt hela kvällen. Att han var så rolig visste jag inte. Men jag vet ju inte mycket heller...

image476
OBS! Cici har inte så här stora ögon i verkligenheten.

OCH NU TILL FÖDELSEDAGSBARNET:

image477
Ett svävande huvud!

image478
Ett krav för att umgås med oss är att man kan posera... Här har Helena fått till det ordentligt.

image479
Josephine undrade på allvar om man kunde leva utan hjärna. 1-0 till henne...

image480
Så här trög tyckte Frida att Josse var då.

image481
Cici och jag är nyskapande.

Vi slutar med ett kort på kaninerna igen. I love them!

image482
Snopp.

image483
Snippa.



Det var verkligen en toppenkväll!! Man tackar. Varsågod.

Solig pluggdag (Anna, vem annars?)

Idag har jag och Linda legat ute hela dagen och pluggat. Nu är vi klara, nästan, jag ska bara läsa tre uppsatser till... Bara...
Det är ju helt underbart ute nu, och förutom den härliga solen åkte vi även och åt på det härliga McDonalds.

image469
Det är det röda fina parasollet som ger Linda hennes inte lika fina röda hudfärg...

image470
Vi såg en kråka som inte kunde stänga munnen/näbben.

Nu måsta jag gå och kissa.

PS. Jag fick ett taskigt läskande MMS från Pelle och Bill, faktiskt, som är på Liseberg. As.

Tjejkväll (Anna)

Ikväll har det varit en mysig tjejkväll. Det var jag, Ia, Linda och Lina.

Först åt vi (de) lite mat nere vid ån.

image460
image461

Men det var så jobbigt att se alla äckligt hurtiga människor som SPRANG förbi hela tiden att vi bestämde oss för att gå in till stan. Då Linda och Lina är utombölingar så ville de gärna äta lite Bosse-glass. Vi satte oss vid kyrkan och åt den (nej, inte för att Ias pappa är präst...)

image462

Sen blev klockan nio och det var dags för min kvällsmacka. Vi gick till Chicolata (jag vet inte hor det stavas...). Jag åt en god ciabatta (det kan jag stava till!) och de andra drack kaffe/te.

image463
Lina

image464
Ia

image465
Linda

Ibland får Ia aka Andreas lite ångest över framtiden, vad hon ska göra och så, men för att det ska gå över brukar hon tänka:
- Vad ska man äta ikväll då?

image466
Här ser det ut som om hon tänker mest på maten...

Sen gick vi runt lite på stan och kände oss som om vi var för unga för att komma in nånstans. Tillslut satte vi oss på en trevlig bänk och pratade massa strunt. Så där som bara ett gäng tjejer kan göra...

image467
image468
Jag bad om lite fula grimaser...

Det var hela kvällen. Nu ska jag sova. Imorn ska jag plugga/gå på grillkalas.

PS: Jag har tretton myggbett efter igårkväll...

För att vi alla saknar Cicis blogg (Anna)

Jag ska fylla tomrummet Cici har lämnat hos oss med att lägga ut lite posingbilder på mig själv. Jag hoppas att de duger lika bra. Jag har ju inte lika bra fotomin som Cici, men jag hoppas att hon kanske kan lära mig och att jag kan ta hennes över hennes roll.

image455
Det började inte bra. Jag blundade... Nytt försök.

image456
Nä... det var nästan sämre...

image457
Nä, tugga tuggummi-minen var inget som funkade för mej.

image458
Det jättestela och fejkade leendet?


Nä, nu ger jag upp. Jag kan inte det här. För er skull tänker jag inte ta några mer bilder på mig själv. Vi får hoppas att Cici snart börjar blogga igen. För vår skull. För vad ska vi nu läsa på mornarna?

En stor framstjärt (Anna)

Större än stjärten faktiskt....

Idag har jag skrattat mer än jag gjort på länge. Inte sen i torsdags faktiskt, när Arvid lekte hörselskadad (ja, vi är hemska människor). Idag har det bara varit Arvid och jag på jobbet, och vi har haft så roligt! Jag kommer ha träningsvärk i magen imorn, inte bara efter friskis och svettis-gympan i Sya. Där har jag varit ikväll, och det var riktigt trevligt i det fina vädret.

Igår gjorde jag ingenting nästan. Jag och Linda skulle plugga, men hon var bakis och jag hade näsblod så vi la ner det. På kvällen var jag i Vadstena och hämtade Linus, sen tittade vi på film.

Imorrn ska jag till farbror doktorn. Jag har ju inte varit där på två veckor. Jag är nästan som en frisk!

Vill någon se mer bilder från Platens nyöppning så rekommenderar jag starkt den väletablerade och högt ansedda tidningen
Ciders hemsida.

Jävla T1-hallen (Anna)

Självklart kom vi inte in. Som tur vad kunde vi ringa till Niclas och låna hans nyckel, men vi kom inte in förrän kl fem när vi hade hyrt den från fyra. Vi fick leka på gräsmattan i en timme ute först. Det var mindre roligt. Vi tänker ju inte betala för idag direkt, jävla skit-Nike...

Det var jag, Ninni och Marcus. De små tjejerna blev kära i honom. Det var kul.

image442
Ebba gjorde både sträckt och pikerad volt. Och hon lyckades äntligen sparka upp i handstående från brygga.

image443
Anna är våran mästarinna på handvolter och kan göra tio på raken. Hon har lovat att efter sommaren ska hon komma helt ner i split. För hon har ju så "långt" kvar...

image444
Elin gjorde fina flickisar.

image445
Emma klarade äntligen att göra handvolter utan att landa med böjda ben. Nu sitter de som rinnade vatten. Även hon ska kunna gå ner i split efter sommaren har hon lovat.

image446
Alicia blev mest kär i Marcus och hände mer efter honom än gjorde nån gymnastik. Men hon är redan duktig för all del..

image447
Linnea är vig som en apa. Man blir lite avis...

image448
Agnes är ny i gruppen. Hon visade sig vara sjukt duktig på att volta. Dessutom kan hon gå ner i split och är allmänt vig.

image449
Även Stephanie är ny i gruppen. Och hon var också duktig på att volta!

image450
På Josefin som är den sista nya i gruppen hade jag inget bättre kort än detta... Men hon är stark som en björn!

image451
Lovisa - spagaternas mästarinna (tyvärr har jag inget kort på det)

image453
Alexander som förutom att han är så söt är så duktig på att stå på händer. Han står längst i gruppen.

image454
Ludvig är killen med fart i. Det behövs lite fart och fläkt. Han satsar järnet jämt, och kan ju därför göra barani...

Jag glömde ju kameran. Så det är bara gamla kort. Jag vet att det inte är nån mer än Ninni och jag som tycker att gymnastiken är intressant kanske...

Men vi är så stolta!

Cici i spegeln (Anna)


image441

Det tycker jag alltid är lika roligt! Hon står så käckt med benen...


God morgon (Anna)

Idag är jag trött. Jag hade velat sova till tio, minst, idag. Men nej då, klockan halv nio måste jag ju äta frukost. Sen ska jag jobba idag. Och sen ska vi ha gymnsatikavslutning i T1-hallen. Om vi kommer in... Jag har inte fått nån kod in eller så, bara ett bokningsbesked. Så jag hoppas att det är öppet av sig själv liksom, annars står vi där som fån. Men typ halva gruppen kan inte komma. Där får man som tack för att man ordnar nåt.

Jag morgonlyssnar på lite musik. Regina Spector

image438

Gymnastikuppvisning / 25:års jubileum (Anna)

Ikväll har vi haft gymnastikuppvisning i Klämmanhallen. Våra barn var jätteduktiga som vanligt. En del är sjukt duktiga. Och viga.

Även Ninni har haft fullt upp med jubileet men det får hon skriva om.

Jag orkar inte skriva mer. Jag vet, jag är tråkig. Men jag är så sjukt trött för jag har ta mej fan alltid häcken full, jag vet inte när jag hade fem minuter över senast. Och imorn är det likadant. Suck.

PS: Idag har jag blivit tondöv.

image437
Elin här kan till exempel stå på händer och samtidigt ha fötterna på sitt eget huvud.

image439

Corren idag (Anna)

Tag Corren fredag idag och njut av de snygga modellerna i modereportaget. Så jäkla hotta. Vad mer kan man säga...

Jag tror att det bara är längden som hindrar mig och Ninni från att bli modeller. Vad tror ni?

Invigning på Platens (Anna)

Igår slog Platens upp portarna igen, med nya toaletter och allt! Vi var där. Först åt vi mat på Platå, sen var det gratis öl som gällde. Jag var faktiskt lite full. Och det gick bra.

image434
Mats
och hans kvinna Therese.

image435
Pelle med sina guldtänder, som Christel tydligen gillar jättemycket...
(Eller som Arvid sa: En idiot och kvinnan som hatar honom)

image436
Där nånstans ser man Arvid som, som vanligt, ägde på dansgolvet. Eller nåt...

Det var iallafall mycket roligt.

Min nya kamera (Anna)

Igår lämnades äntligen uppsatsen in. Det firade jag, Linda, Lina och Ia med att äta på Ming. Det var gott. Sen gick vi lite på stan. Jag köpte ett par jeans, en t-shirt, två linnen och två bikinis. Sen åkte Linda och jag till först Ica Maxi där Linda köpte filmer. Sen gick vi till Elgiganten och jag köpte en kamera. Eftersom jag är lite dum i huvudet (enligt Arvid och Mats iaf) tog jag även en försäkring till, vilket man tydligen inte ska. Så hela kalaset gick på 3588 kr. Men den är bra fin också...


image433