Nyårsafton (Ninni)

Under jul och inför födelsedagen har väldigt många timmar spenderats i köket. Därför blev jag minst sagt nöjd när Malin frågade om inte hon och Jens kunde styra upp nyårmiddagen. För det första var det skönt att inte behöva tänka mer på matplanering och för det andra, det blir ju alltid så himla god mat när Malin och Jens är i farten.

Strax efter klockan sex dök de upp.

Mina kockar i hemmet. :-) Fast det var så klart Malin istället för Andreas.

De packade upp en väldans massa råvaror och annat som de hade förberett, medans jag och Per duschade och fixade oss lite i sista sekunden. Sen blev det fest!


Ragge gör precis vad som helst för en havskräfta (eller vilket skaldjur som helst).


Dansa så får du smaka, sa Malin. Men sen ångrade hon sig.


Mr Somelier himself. Maten blev ju underbart god, men vinet gick minsann inte av för hackor det heller.

   

   


Servitris-Malin


Till förrätt fick vi havskräfta (räkjävel?) på en sallad av exotiska frukter och med parmesanchips.


Och Champagne, förstås!

   
Ragge ville ha rödvin och Malin hade borstat tänderna...


Kvällens varmrätt: Rostbiff av hjort, potatisgratäng, kantareller, sugar snaps och godaste såsen med kakaobönor i.

   


Efterrätt: Chokladfondant med vaniljglass, hallon och inlagda körsbär smaksatta med turkisk peppar.

Middagen var som på den bästa femstjärniga krog!

Därefter gav vi oss av in till Linköping där Sanna och Micka hade fest.
Tolvslaget firades med pompa och ståt och sen blev det 2010.



Gott nytt år på er allihop!
Såhär lite i efterskott. :-)

Kommentarer
Postat av: Asa

Vad mysigt!!

2010-01-05 @ 23:08:35
Postat av: Karin

O nu har man fått lite ny matinspiration. Hm, såsen funderar jag på..

2010-01-07 @ 15:05:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback