Läromedelsmässa (Ninni)

Efter jobbet idag roade vi oss med att åka in till Cupolen i Linköping och gå på läromedelsmässan.
(Cupolen... Denna ljuva plats av tonårsminnen. Där brukade vi hänga på lördagarna när vi gick i åttan-nian. Först så smet man upp till gamla linköping där någon - aldrig jag! jag var ordentlig. Och lite av en mes.. - drack häxblandning, blue nun eller varför inte hemmagjort körsbärsvin som någon stulit från en intet ont anande förälder. Sen så stod vi i kön och frös oftast ihjäl lite grann. Då brukade samma någon må illa och kräkas lite. Då höll jag i håret och kom med tröstande ord. Sen brukade vi komma in på det alkoholfria discot - som sällan var just alkoholfritt. Därefter blev man väl kär, ihop och dumpad på samma kväll. Och till sist kom underbara pappa och hämtade. Det var tider det.)

Den var i alla fall jättebra, mässan. Men man önskar så klart att det fanns lite mer pengar att shoppa för........


Anna och jag plockade åt oss allt som var gratis. Skrivböcker, nyckelringar, ficklampor(!) och annat skoj. Och godis så klart!


Vi sprang på Karin, hennes vän (som jag borde veta vad hon heter för hennes Axel går på vår gymnastik..) och lillplutten som också letade böcker.


Här ser ni specialläraren Berit - antagligen världens påhittigaste lärare. Just nu driver hon en egen kampanj om att det borde vara en prick även över stora i. Det är inte så lätt att hålla ordning på strecken när man har det jobbigt med läsningen.
- lllegalt med prick över l? undrar hon.
- llla att det saknas prick, svarar jag



Anna och jag jagade vettiga läsförståelse-/lässtrategiböcker. Inte såna där det står en text och så kommer det en fråga i stil med "Vilken färg var det på cykeln?" Vi behöver såna där frågorna kräver att eleverna läser mellan raderna och drar egna slutsatser. Helt hopplöst! Vi får väl skriva en egen bok...

Nu SKA jag packa. Om jag inte ska titta lite på grey's först, ändå...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hon som du borde veta vad hon heter, borde jag oxå veta vad hon heter, puh. Hon är nämligen gift med min kollega. It´s a small world!

2009-03-15 @ 17:46:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback