Veckan i Gryt (Ninni)

Vi har haft en riktig slapparvecka.
Bortsett från en hel del skrivarbete, då...
Långfrukostar varje dag.. läst böcker... gosat med Ragge.. tagit promenader.. spelat sällskapsspel.. fått stryk av Per i sällskapsspel.. blivit sur på Per efter att ha spelat sällskapsspel.. umgåtts med släkt.. lagat mat.. njutit av samma mat.. fiskat..

Och en hel del annat!


Den närsynta hunden läser Corren (som vi numera GILLAR igen) på en klippa längst ut i skärgården veckans enda soliga dag.


När vi närmade oss hamnen fick vi rycka ut och hjälpa en man i sjönöd. Vi i den lilla båten bogserade den stora segelbåten in till varvet.


På kvällen blev det fiske. För mig nappade det hela tiden, men inte för Per. Det kanske berodde på att han valde så dåliga ställen att fiska på?


Eller?


Vid bryggan där jag stod nappade det i alla fall.
Åtta fina abborrar blev det. De grillade vi på morfars vis i folie. Smaskens!

Ofta när det är lite halvmolnigt vid stugan brukar det var fint väder ute på sjön. Med hopp om solsken gav vi oss ut. Men när vi precis kom ut ur småbåtshamnen var det som att köra in i en vägg.
Tjockan!


Vi lyckades ta oss runt till fyrudden och där blev vi sittande bortåt två timmar. Tur att vi hade matsäck med oss.


Det var ganska mysigt faktiskt, men till sist lyckades vi ta oss hem igen.

Sen regnade och regnade och regnade det... Det regnade så pass att taket helt plötsligt började läcka in. Trodde vi. Det visade sig vara varmvattenberedaren som hade gått sönder. Janne och Per spenderade hela fredagen åt att reparera skadorna. Jag och Mia gjorde.. annat.

Det var det. Nu är Pers semester slut för i år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback