Liten update (Ninni)

Anna 2 och jag ska åka på kurs!
Jädrans, vad kul!
Det är inte så ofta vi lärare få lyxa till det på det sättet.
Vi ska i alla fall till göteborg två dagar i mars för att lära oss mer om Storyline.
För er som inte har hängt med är det ett lite annorlunda arbetssätt som vi använder oss av i geografi i år.
Man kan göra på olika sätt , men hos oss får eleverna låtsas vara australiensare som har fått i uppdrag av svenska turistrådet att vara testturister i sverige. De bor på olika ställen sverige och råkar ut för olika saker och får olika uppdrag. Efter lovet är det t.ex. dags för naturkatastrofer. Då ska vi spela in nyhetssändningar från varje stad och varje katastrof. Fast det vet inte barnen om än..
Nästa år planerar vi att arbeta på samma sätt fast i historia.
Vi har ju inte järnkoll på det här, Anna och jag, så det ska bli skoj att lära nytt, att få en massa nya idéer och bli inspirerade.

Idag har jag varit hos optikern.
Ni kan nu kalla mig örnöga eller nåt liknande för jag ser bättre än stålmannen och läderlappen ihop.
När jag åkte in till stan blev jag för allra första gången stannad i en poliskontroll.
Det var på tiden. Jag har ju ändå haft körkort i 11 år.
Samtidigt gjorde motormännen nån slags undersökning om att somna vid ratten.
Eftersom jag aldrig har gjort det hade jag inte så mycket att tillföra.
Men som tack för hjälpen fick jag den mest underliga lilla tingest.
Air  and Tread Depth Gauge.
???
Jag gissar att det har nåt med bildäck att göra.

Nu ska jag åka med mamma på ett mission på travet.
Pappa är på kf, som vanligt enligt mamma, och som den underbara dotter jag är ställer jag så klart upp.
Hoppas att det inkluderar nåt gott att äta för jag är hungrig som en varg!

Kommentarer
Postat av: Emma

Tycker storyline är ett otroligt kul undervisningssätt. Har själv använt det i samhällskunskap på gymnasiet. Synd att det inte är mer känt än vad det är!

2009-02-10 @ 19:39:33
Postat av: Ninni

Eller hur!! Och synd att inte fler vågar prova... Spännande att göra det med gymnasielever! Vilket ämnesområde? Hur la du upp det?? Vi ska ju prova på historia nästa år. Då tänkte vi dela in eleverna yrkesvis och utgå från det.

Att vara lärare är skoj!! Oftast i alla fall...

:-)

Postat av: Emma

Det var under min VFU (är färdigutbildad först vid jul...) och det var jag och en till som hade en trea tillsammans. Eleverna var olika världsledare, så som Bush och Annan. Men även politiker som Göran Persson var med :-)Har för mig att även Hamas var representerade, för att problematisera politiken. Vi började med att de fick göra som små pappersdockor som vi klistrade fast på blomsterpinnar som fick representera politikerna. Sedan hade vi olika övningar, t.ex. fick de se ett nyhetsinslag (inspelat av oss :-) ) om att en terrorattack hade skett i samband med OS som pågick i Sverige. Filmen följdes av en diskussion gruppvis, EU för sig, Nordamerika för sig osv. Allt avslutades med en stor konferens där just terrorattacken diskuterades. De diskuterade fram och tillbaka vilka som var skyldiga, men även hur de skulle arbeta för att undvika vidare attacker. Som en avslutande avstickare fick de veta vilka som eg. låg bakom attacken, ack vad förvånade de blev när vi berättade att det var "Samernas befrielsefront" ;-) .



Oj, blev ett rörigt inlägg. Hoppas du förstår ungefär i alla fall! Det var 3 år sedan nu så minnet börjar tryta. Jag har i alla fall en förhoppning om att kunna använda mig av storyline i min undervisning när jag är färdigutbildad, skall bli historia och religionslärare, två tacksamma "storyline-ämnen".

2009-02-11 @ 08:32:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback