Intervju med Jonas (Ninni)

Jonas! Du har ju nyligen klarat av den svenska klassikern. Hur känns det?
Det känns som om sju svåra år (månader) är över. Helt underbart!

Vilken av de olika tävlingarna var den bästa?
Den roligaste var Vasaloppet men den prestation jag är mest nöjd med är Vätternrundan.

Vilka är dina favoritträningskläder?
Det är utan tvekan de vadderade cykelbyxorna. De får jag ha ifred för Hanna...

Det hände ju något hemsk under Lidingöloppet. Hela klassikern kunde ha slutat i tragedi - och nu menar jag inte eventuella skoskav. Berätta!
Efter att ha trängt mig förbi 2000 startande i klassikerklungan, stått hungrig och redo för den stora fajten, sprungit som en gassell för att vara bland de första när banan smalnar av, sprungit på tungt grus och tänkt att om det ska fortsätta så här kommer jag inte orka mer än åtta km. Efter ytterligare en km insåg jag att vi har sprungit helt fel. För att inte bli diskad och sabba hela klassikern vände jag tillbaka till starten. När jag var tillbaka förstod jag att andra startgruppen redan har startat. Uppgivenheten var total när jag insåg att jag istället för att vara först, är sist bakom en skock långsamma motionärer. Jag missade tio minuter på den utflykten.

Till alla eventuellt klassikersugna läsare, vad är ditt tips?
Spring rätt i makligt tempo istället för att springa snabbt och fel. Det kan också vara bra att ha skor i rätt storlek. Då slipper man blåa tår. En förutsättning för en bra uppladdning är att dricka kolhydrater tre ggr om dagen tre dagar innan. Och så klart att man har en vacker och omtänksam flickvän vid sin sida.

(Här väljer jag att avsluta intervjun eftersom det börjar gulligullas. Kanske att jag ska ta en promenad innan vi åker hem?)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback