Farmor Lillys födelsedagskalas (Ninni)

Farmor fyllde år i lördags och det firades såklart med pompa och ståt. Tio av hennes vänner var där och kalasade på kakor och tårta. Jag hjälpte till med ruljansen. Farmor börjar så smått bli lite "gammal" och orkar inte fixa med allt själv. Men så måste det väl få vara när man är 93 år?

Jag kom dit i god tid så att jag kunde få rå om henne själv ett tag. Vi pratade om livet och alltet en stund innan gästerna anlände. Och det gjorde de med buller och bong vill jag lova! Det var intressant faktiskt. Från att de ringde på ytterdörren till att de kunde hälsa tog det ca en kvart. Det var samma procedur varje gång. Först skulle de hänga av sig ytterkläderna såklart. Detta dock under omständiga former. Koftor och halsdukar, scarfsar och vantar skulle hängas på rätt sätt på galjarna. Mitt sätt var inte rätt sätt så där blev det backning. Sen skulle det bytas skor. Ytterskorna skulle ersättas med inneskor alt. hemmastickade tofflor. Enda mannen i sällskapet gjorde ett stort företag med att få av sig sina galoscher. Man skulle absolut heller inte använda pallen som stod i hallen utan istället balanserades det på ett ben medan jag fick hjärtsnörp varje gång nån vinglade. man vill ju inte vara med om några brutna lårbenshalsar på farmors fördelsedag. Sen skulle det piffas framför hallspegeln. Kammar och läppstift trollades fram ur handväskorna. Detta efter att handväskorna först hade plockats upp ur en större väska. Därefter plockades blommor fram och farmor kunde till sist bli gratulerad av de "ny"anlända gästerna.

Ungefär i halvtid var jag tvungen att åka hem och Anna kom istället. Tydligen var det lika kaotiskt när gästerna skulle hem. Särskilt för två damer vars ytterkläder var mysiskt försvunna. Det letades och grejades tills damerna efter nån kvart kom på att de hade hängt av sig inne hos farmors granne Wallis. Sen sänkte sig åter lugnet över Djurgårdsgatan och Anna med knölhanden kunde hjälpa farmor med disken.

Vår lilla farmor.


(Ifall nån tycker att farmor absolut inte ser ut som en 93-åring på fotot så beror det på att hon inte heller. De togs förra året, när hon  fyllde 92. Tyvärr glömde jag kameran hemma den här gången.)

Det var ett kalas som hette duga. Farmor var nöjd och då är jag nöjd. Men någon var väldigt saknad och det var förstås morfar. Farmor hade bakat morfars favoritkaka, mandelkransar. Och även om han nu inte fick njuta av dem så tycker jag att det var fint gjort av farmor. Jag, som inte är så förtjust i kakor, åt hans istället.


Kommentarer
Postat av: Språkpolisen

På tal om det vi ägnade stor del av konferenstiden åt idag och ojade oss över elevers (och lärares!) oförmåga att stava rätt - nu har du allt skitit i det blå skåpet Kristin;-)

2008-12-08 @ 22:26:41
Postat av: Sarah

Jag satt också just och funderade på om Galge verkligen stavades med J ;)

Om det nu var det språkpolisen menade.

Postat av: Språkpolisen

Nej Sarah, det var inte det jag menade...

2008-12-09 @ 16:08:09
Postat av: Ninni

Menn förr bövvelen.. Nu kann dett barra gå åt et hål. Uttför alttså. Trode at jagg hadde kol på j-ljudd och dubelteckn konnsonnannter... Jagg ber omm urrsäkt.



Åssa: Nu ska jag in till granen och dricka kaffe.

;-)

2008-12-09 @ 20:23:29
URL: http://kellandersisters.blogg.se/
Postat av: Anna

"Man skulle absolut heller inte använda pallen "



Det tycker jag är en lite konstig formulering.



Sen heter det ju innerskor, inte inneskor. Om det inte var att de hade väldigt moderna skor men det tror jag väl knappast.



Men nu vill jag veta vad språkpolisen menade....

2008-12-09 @ 22:48:14
URL: http://kellandersisters.blogg.se/
Postat av: Ninni

Men va fasiken!! Värst vad ni är gnälliga. Som ni ser på tiden för postat inlägg så var jag väl inte riktigt vaken än. Eller så är jag i stort behov av den där kursen som vi pratade om Åsa.

2008-12-09 @ 23:13:12
URL: http://kellandersisters.blogg.se/
Postat av: Språkpolisen

Ska det vara så OMSTÄNDLIGT att förstå vad jag menade;-)

2008-12-09 @ 23:43:45
Postat av: Sarah

Haha så tokLigt det kan bli :)

2008-12-10 @ 06:33:45
URL: http://gundel.blogg.se/
Postat av: Jill

Vad fin hon är, er lilla farmor. =)

2008-12-10 @ 15:21:37
URL: http://wegerup.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback